حمایت همه جانبه بانک ملی از دانش بنیانها/ نسخهای که میتواند برای سایر بانکها هم الگو شود

پارسینه: تازه ترین گزارشها نشان می دهد: بانک ملی ایران در حمایت از شرکتهای دانش بنیان، پیشرو است به نحوی که نسخه این بانک در این باره میتواند توسط سایر بانکها هم پیاده سازی شود.
به گزارش پارسینه، بانک ملی ایران با توجه به نقش پیشرویی که همواره در عرصههای اقتصادی و توسعه کشور بر عهده داشته، در آغاز قرن جدید و با توجه به ضرورت تقویت اقتدار علمی کشور در عرصههای گوناگون، برنامه جامعی برای تقویت شرکتهای دانش بنیان تدارک دیده است.
در واقع، بانک ملی ایران به عنوان یکی از بزرگترین تامین کنندگان مالی زیست بوم نوآوری کشور در سال جدید که به نام «تولید؛ دانش بنیان و اشتغالآفرین» از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شده، با راه اندازی و افتتاح چند شعبه تخصصی دانش بنیان در کشور، تسهیلات و خدمات مالی گستردهای در راستای ایجاد و توسعه شرکتها و کسب و کارهای دانش بنیان ارائه داده است.
این بانک با محور قرار دادن حمایت همه جانبه از شرکتهای دانش بنیان در سیاستها و برنامههای خود با ساز و کاری مناسب و تشکیل نظام تامین مالی در سال جاری، تاکید کرده که شرکتهای دانش بنیان و فناور را تا رسیدن به تکمیل زنجیره ارزش، توسعه اقتصاد ملی، رونق تولید، اشتغال آفرینی و ارزش آفرینی در تولید ناخالص ملی و توسعه اقتصاد دانشبنیان کشور حمایت و پشتیبانی میکند.
در این راستا، تازه ترین گزارشها نشان می دهد: با تعداد قابل توجهی از صندوقهای فناوری و پژوهش برای ضمانتنامه هایشان قرارداد منعقد شده و این همکاریها در حال توسعه و رشد است و پیش بینی میشود که بانک ملی ایران کارنامه قابل توجهی از حمایت شرکتهای دانش بنیان ارائه دهد.
نسخه بانکی متفاوت
همچنین بانک ملی ایران در سال جاری با اتخاذ رویکردهای جدید و با اختصاص بسته حمایتی و تنوع در سبد خدمات اعتباری و تسهیلاتی، سهم عمده و قابل توجهی در ارائه تسهیلات و تامین مالی کسب و کارهای نوین و دانش بنیان دارد تا جایی که در سال گذشته بانک ملی ایران به ۶۸۷ شرکت دانش بنیان بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است.
در عین حال، از آنجا که نگاه بانک ملی ایران، حمایت از اقتصادی است که با علم همراه است بر این اساس، این بانک با هدف آسان سازی رابطه شرکتهای دانش بنیان با بانک و سرعت گرفتن ارائه خدمات و تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان در سال جاری با تخصصی کردن شعب بانک، شعبی (فخررازی و شهید باهنر) را به امور شرکتهای دانش بنیان اختصاص داده تا سبد خدمات اعتباری بانک و تامین مالی زنجیرهای را با اولویت حمایت از فعالان فناوری نظیر شرکتها و کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپها به سمت تولید هدایت کند.
نکته قابل توجه اینکه اشتغالی که با حمایت از شرکتهای دانش بنیان ایجاد میشود، اشتغال با کیفیت و ماندگاری است که موجب رشد و ارتقای اقتصاد کشور میشود.
اعطای ۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات به ۲۸ صندوق پژوهش و نوآوری
در این راستا، مقامات ارشد بانک ملی ایران اخیرا بر عزم این بانک برای حمایت همه جانبه از شرکتهای دانش بنیان تاکید کردهاند. برهمین اساس، ابوالفضل نجارزاده، سرپرست بانک ملی ایران گفته است: با انعقاد این قرارداد، 7 هزار میلیارد ریال به 28 صندوق پرداخت می شود.
وی تاکید می کند:: این بانک در راستای سیاست های مقام معظم رهبری و دولت محترم سیزدهم و بر اساس رهنمودهای وزارت امور اقتصادی و دارایی در سال جاری اقدامات گسترده ای را در جهت حمایت از شرکت های دانش بنیان انجام داده است که از جمله آن می توان به راه اندازی شعب ملی پلاس برای ارائه خدمات به شرکت های دانش بنیان اشاره کرد، ضمن اینکه برای ارائه خدمات بهتر به شرکت های دانش بنیان، فرایند اعتباری برای انجام این هدف مهندسی شده و واحدهای مشخص و مجزایی برای بخش دانش بنیان اختصاص یافته است.
در همین حال، اقدامات انجام شده درباره شرکتهای دانش بنیان موجب شده است که جایگاه بانک ملی ایران در نظام بانکی کشور ارتقا پیدا کند. به عبارت دیگر، با انعقاد قرارداد بین بانک ملی ایران و صندوق های پژوهش و فناوری غیر دولتی در راستای تحقق تبصره 16 قانون بودجه، 7 هزار میلیارد ریال پس از امضای قرارداد پرداخت می شود.
این 28 صندوق از شهرهای مختلف کشور هستند و با انعقاد این قرارداد عدالت جغرافیایی در پرداخت تسهیلات محقق می شود. از سوی دیگر، با این قرارداد متنوع سازی ویترین وثایق نیز رخ می دهد.با تدبیری که صورت گرفته و در هماهنگی با صندوق پژوهش و فناوری، شرایطی فراهم شده تا شرکت های دانش بنیان وارد فرآیند پیچیده وثایق نشوند.
البته خدمات بانک ملی ایران به شرکتهای دانش بنیان با حمایت دولت و وزارت امور اقتصادی و دارایی به دست آمده است و مدیران این بانک تلاش می کنند تا همانگونه که در سال جاری 100 درصد تعهدات خود را درباره شرکت های دانش بنیان محقق کردند، در سال آینده نیز با تداوم این حمایتها، عملکرد بهتری را به ثبت برساند
آغاز تحول بانکها در حمایت از دانش بنیان
همچنین سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد اخیرا تاکید کرده است: اعتبار سنجی شرکتهای دانش بنیان نیازمند تحولی اساسی است. وزیر امور اقتصادی و دارایی می گوید:: هزاران میلیارد ریال تسهیلات به همت بانک ملی ایران به صندوقها پرداخت میشود و امیدوارم با کمک بانک مرکزی در خصوص ۴۰ هزار میلیارد تومانی که به عنوان یک ابتکار سیاستی به بانکها اجازه داده شده است، تا در طرحهای دانش بنیان مشارکت کنند، این هدف تا اسفند ماه محقق شود.
وی افزوده است: آسیب شناسی ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی نشان میدهد که بازیگران اقتصاد دانش بنیان بیش از همه با محدودیت و چالش در تامین مالی مواجه هستند. نکته مهم در تامین مالی شرکتهای دانش بنیان و پروژههای دانش بنیان کشور، مسئله وثایقی است که به دلیل داراییهای نامشهود این شرکتها با سایر بازیگران اقتصادی کشور، متفاوت است.
خاندوزی تاکید کرده است: در اعتبار سنجی شرکتهای دانش بنیان نیازمند یک تحول جدی هستیم که اگر این اتفاق در سال ۱۴۰۲ محقق شود، در زمینه نهاد ضمانت و نهاد اعتبارسنجی، بستری برای حرکت بلند مدت سالهای آینده شرکتهای دانش بنیان خواهد شد. میدوارم اتفاقی که به همت بانک ملی ایران رخ داد، باعث شود در سالهای بعد همه بانکها در این باره بسیج شوند و این روند در نظام بانکی کشور کاملا نهادینه شود.
به هر حال، باید گفت، بانک ملی ایران در یک سال اخیر، گامهای بلندی را در حمایت از شرکتهای دانش بنیان برداشته است که امیدواریم این الگو در سایر بانکها هم در سال آینده ادامه یابد تا منجر به شتاب گرفتن حرکت نظام بانکی در این زمینه شود.
ارسال نظر