نرخ تورم نقطهای در استان تهران از ۳۷ گذشت / افزایش ۴۱ درصدی هزینههای دهک دهم

پارسینه: در شهریور ماه امسال، عدد شاخص کل برای خانوارهای کشور (۱۰۰=۱۳۹۵) با رشد ۳.۶ درصدی به به ۲۴۴،۳ رسید.
این در حالی است که بررسی وضعیت تورم بین ۱۰ دهک مختلف هزینهای نشان میدهد که نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به شهریورماه بین ۲۳.۴ تا ۲۹.۹ در دهک اول تا دهم نوسان داشته است که بیانگر فاصله ۶.۵ درصدی تورم بین دهکها است.
بر این اساس، فاصله ۶.۵ درصدی تورم بین دهکها نسبت به ماه قبل که ۵.۴ درصد گزارش شده بود ۱.۱ درصد افزایش داشته است.
اما وضعیت تورم نقطه به نقطه که نشاندهنده تغییر هزینه خانوارها نسبت به ماه مشابه سال قبل است نشان میدهد که بین ۳۱.۱ تا ۴۴.۶ از دهک اول تا دهم نوسان دارد و فاصله تورمی در این شاخص بین دهکها به بیش از ۱۳ درصد میرسد.
به عبارتی هزینههای دهک دهم که کم درآمدترین دهک درآمدی به شمار میرود نسبت به پارسال ۴۴.۶ و هزینه دهک اول ۳۱.۱ درصد افزایش داشته است؛ در بین سایر دهکها نیز هزینه دهک دوم ۳۱.۷، دهک سوم ۳۱.۹، دهک چهارم ۳۲، دهک پنجم ۳۲.۲، دهک ششم ۳۲.۷، دهک هفتم ۳۴.۲، دهک هشتم ۳۵.۴ و دهک نهم ۳۸.۵ درصد نسبت به شهریور پارسال افزایش یافته است.
گرانترین و ارزانترین استانهای ایران
در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور مربوط به استان کهگیلویه وبویراحمد با ۶.۳ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان اردبیل با ۱.۷ درصد افزایش است. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای کشور ۳۴.۴ درصد است.
بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان هرمزگان (۳۸.۲ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (۲۸.۶ درصد) است. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به شهریور ماه ۱۳۹۹ برای خانوارهای کشور به عدد ۲۶.۰ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان (۳۱.۴ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (۲۱.۵ درصد) است.
خانوارهای شهری
در شهریور ماه ۱۳۹۹ عدد شاخص کل برای خانوارهای شهری (۱۰۰=۱۳۹۵) به ۲۴۳،۱ رسید که در مقایسه با ماه قبل ۳.۶ درصد افزایش نشان میدهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای شهری مربوط به استان کهگیلویه وبویراحمد با ۶.۸ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان اردبیل با ۱.۸ درصد افزایش است. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای شهری کشور ۳۴.۵ درصد است.
بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای شهری مربوط به استان هرمزگان (۳۸.۵ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (۲۷.۸ درصد) است. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به شهریور ماه ۱۳۹۹ برای خانوارهای شهری به عدد ۲۶.۱ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان (۳۱.۳ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (۲۱.۹ درصد) است.
خانوارهای روستایی
در شهریور ماه ۱۳۹۹ عدد شاخص کل برای خانوارهای روستایی (۱۰۰=۱۳۹۵) به ۲۵۱،۰ رسید که در مقایسه با ماه قبل ۳.۵ درصد افزایش داشته است. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای روستایی مربوط به استان گیلان با ۵.۵ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان اردبیل با ۱.۵ درصد افزایش است. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای روستایی ۳۴.۱ درصد است.
بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان یزد (۴۱.۸ درصد) و کمترین آن مربوط به استان ایلام (۲۸.۶ درصد) است. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به شهریور ماه ۱۳۹۹ برای خانوارهای روستایی به عدد ۲۵.۴ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان (۳۱.۷ درصد) و کمترین آن مربوط به استان خوزستان (۲۰.۳ درصد) است.
ارسال نظر