گوناگون

اعتراض وزارت کشاورزی به اقدام وزارت صنعت برای واردات لیمو ترش

اعتراض وزارت کشاورزی به اقدام وزارت صنعت برای واردات لیمو ترش

پارسینه: درحالی که وزارت جهاد کشاورزی به دلیل امکان بروز خسارت به باغات ناشی از ورود آفت های وارداتی، مخالف واردات لیموترش است، وزارت صنعت از واردات ۵ هزار تن از این محصول به کشور با ارز نیمایی خبر داده است.

هنوز مدت زیادی از بهبود وضعیت باغات لیموی جنوب کشور به دلیل ابتلا به آفت جاروک لیو ترش قاچاق نگذشته که وزارت صنعت با وجود مخالفت وزارت جهاد کشاورزی خبر از واردات رسمی لیمو ترش به کشور داده است.

این آفت به دلیل واردات غیرقانونی لیمو ترش به کشور، خسارت زیادی به باغداران و حتی مصرف کنندگان وارد آورد و حدود ۸۰ درصد باغات لیموی جنوب کشور را از بین برد و با کمبود، قیمت آن در بازار افزایش یافت.

حمیدرضا کلامی مدیر کل دفتر تنظیم بازار کشور اظهار داشت: «تا شروع زمان برداشت در اوایل تیرماه برای تأمین کسری بازار ۵ هزار تن لیمو ترش تا ۱۵ اردیبهشت ماه وارد عرضه می‌شود».

مخالفت با واردات لیموترش برای پیشگیری از ورود آفات و بیماری‌های نوظهور

بنابراین گزارش، اما زهرا جلیلی‌مقدم مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: با وجود تولید حدود ۶۲۰ هزار تن لیموترش در کشورمان و به منظور پیشگیری از ورود آفات و بیماری‌های نوظهور، با واردات لیموترش به کشور مخالف هستیم.

وی با اشاره به تولید حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزارتنی مرکبات در کشورمان، گفت: کشور ما جزو ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مرکبات در دنیا است.

وی ادامه داد: از حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزارتن مرکبات، حدود سه میلیون و دویست هزار تن پرتقال، ۷۵۰ هزار تن نارنگی، ۶۲۰ هزار تن لیموترش و بیش از ۶۰۰ هزار تن لیموشیرین است.

جلیلی مقدم با اشاره به واردات لیمو، تصریح کرد: با وجود تولید حدود ۶۲۰ هزار تن لیموترش در کشورمان و به منظور پیشگیری از ورود آفات و بیماری‌های نوظهور، با واردات لیموترش به کشور مخالف هستیم.

وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر حدود ۵۰ هزار تن ذخیره پرتقال در سردخانه‌ها وجود دارد، یادآور شد: با توجه به عمر انبار پرتقال، این میوه باید وارد چرخه مصرف شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار