حذف صفر از پول ملی چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

پارسینه: منظور از عدم تغییر متغیرهای اقتصادی این است که با حذف چهار صفر نمیتوان انتظار داشت سرمایهگذاری بهبود یابد، رشد اقتصادی بالا برود و مشکلات ریشهای اقتصاد حل شود چرا که این موضوعات ارتباط چندانی با یکدیگر ندارند و ارتباط دادن آنها اقدامی اشتباه است.
نماینده اسبق مجلس اضافه کرد: تشخیص اینکه زمان کنونی زمان مناسبی برای اجرای این سیاست است با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است و با استناد به اینکه خبر ارائه لایحه حذف چهار صفر از پول ملی را عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی داده است، این طور تصور میکنم که بانک مرکزی جوانب کار را سنجیده و موقعیت کنونی را مناسب تشخیص داده است.
او تاکید کرد: برخی میگویند حذف چهار صفر میتواند زمینه را برای مهار تورم فراهم کند این در حالی است که چنین اتفاقی رخ نمیدهد چرا که تورم با چنین اقداماتی رفع نخواهد شد. او گفت: آنچه در جریان حذف چهار صفر تاثیر میگیرد، نحوه مبادلات پولی است چرا که در حال مبادلات پو لی ایران با مشکلات عدیدهای روبرو است.
قنبری در توضیح این مطلب ادامه داد: به عنوان مثال میبینیم درشتترین اسکناس ما ۱۰ هزار تومانی است، اما مردم روزمره اگر بخواهند با اسکناس خرج کنند باید دهها برگ اسکناس بدهند و چک پولها برای حل این مشکل وارد شده اند، اما در کل حذف چهار صفر تا حدی این مشکلات را برطرف میکند و در درازمدت مبادلات را تسهیل مینماید.
او در پاسخ به این سئوال که تغییر اسکناسها پس از تصویب این قانون چه میزان هزینه برای اقتصاد در بر خواخهد داشت؟ گفت: این محاسبه به کارکارشناسی دقیق نیاز دارد و بهتراست خود بانک مرکزی در گزارشی مبسوط این جزییات را اعلام نماید.
این استاد دانشگاه در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه فضای کنونی اقتصاد مهیای توفیق این اقدام هست؟ گفت: مولفههای متعددی در این پاسخ تاثیرگذار است، من معتقدم هرلحظه که مقدمات کار و شرایط کار باشد وقت مناسبی است و اگر شرایط و بستر کار فراهم شود باید این کار صورت بگیرد.
او گفت: مسئولین پیش از اینها قول اجرای چنین طرحی را داده بودند و حالا بانک مرکزی آمادگی این کار را طبق اعلام رییس کل بانک مرکزی داراست.
وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص عواقب اجرای این طرح گفت: این کار مشکل اقتصادی را حل نمیکند، باید بانک مرکزی و سیاست گذار توجه داشته باشد که این اقدام نمیتواند مشکلات ریشهای را حل کند و لازم است برای حل هر مشکلی، درمان مربوط به ان را به کار گرفت و اتفاقا برای موفقیت این طرح باید همزمان سیاستهای اصلاحی برای حل دیگر مشکلات ریشهای نیز در دستور کار قرار گیرد.
وی به تجربه ترکیه در حذف صفر از پول ملیاش اشاره کرد و ادامه داد: هم نمونههای موفقی در جهان وجود دارد و هم نمونههای ناموفق، ما میتوانیم با بهره گیری از تجارت هر دو سو این مهم را سامان بدهیم.
او گفت: برخی درباره ضرورت این اقدام سئوال میکنند، که من معتقدم چنین اقدامی ضروری است، اما درباره اینکه در شرایط کنونی میتوان این طرح را پیاده کرد یا خیر باید بگویم، طبیعی است اگر شرایط مهیا نبود، بانک مرکزی به این طرح ورود نمیکرد.
ارسال نظر