طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی اولین گام جهت اخذ مجوز ساتبا و وام

طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی اولین گام جهت اخذ مجوز ساتبا و وام

بیزنس پلن و طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی گزارشی تخصصیست که شما را از براورد هزینه احداث و درآمد و سود کسب و کار مطلع کرده و با داشتن آن میتوانید برای اخذ مجوز ساتبا و وام بانکی اقدام کنید.

گام نخست در اجرای طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی چیست؟

 

بنا به گزارش ایسنا بیش از 16000 مگاوات ناترازی برق در سال 1403 داشتیم و متاسفانه در سال 1404 میزان کمبود برق به حدود 25000 واحد خواهد رسید و اگر سریعا اقدام نشود سال 1405 و 1406 و سالهای بعد این ناترازی بزرگتر خواهد شد.

این موضوع دلیل بسیار واضحی است بر اینکه اگر بخواهیم ستون فقرات صنعت و حتی امکانات شهری کشور را حفظ کنیم باید به سمت اجرای طرح های توجیهی نیروگاه خورشیدی برویم.

با قوانین جدید فروش برق نیروگاه های تجدید پذیر در تابلوی سبز بورس انرژی و همینطور خرید تضمینی برق توسط ساتبا ، نیروگاه خورشیدی در سال 1404 و 1405 و احتمالا 1406 و سالهای بعد از آن نیز یکی از پربازده ترین و پررونق ترین کسب و کارها خواهد بود.

در صورتی که قصد احداث نیروگاه خورشیدی را دارید قبل از هر کاری نیاز دارید تا برآوردی از هزینه های احداث پلنت خورشیدی فتوولتائیک و همینطور درآمدها و سود پروژه داشته باشید و با براورد صورت های مالی و شاخص های مالی کسب و کار خود آشنا شوید و همینطور بدانید که آیا نهایتا احداث نیروگاه خورشیدی برای شما توجیه مالی دارد ؟ و اینکه دوره بازگشت سرمایه شما چقدر خواهد بود؟

پاسخ همه ی این پرسشها را میتوانید در طرح توجیهی و همینطور بیزنس پلن نیروگاه خورشیدی فتوولتائیک پیدا کنید. و مضاف بر این موارد در زمان اخذ مجوز و انعقاد قرارداد با سازمان ساتبا و همینطور در هنگام اخذ وام و تسهیلات بانکی نیز ، بیزنس پلن و طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی ، یکی از اسناد مورد نیاز شما برای انجام این امور اداری خواهد بود.

در ادامه به بررسی تجهیزات مورد نیاز یک نیروگاه خورشیدی و پاسخ به سوالات شما درباره نیروگاه خورشیدی و بهترین پنلهای خورشیدی و همینطور بررسی مناطق پرتابش ایران و موارد دیگر خواهیم پرداخت پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

این مقاله به همت یکی از کارشناسان متخصص حوزه تدوین طرح توجیهی و احداث نیروگاه های خورشیدی ، «مهندس ایمان حبیبی» ، موسس و مدیر «وبسایت گسترش کارآفرینی» تدوین شده و در اختیار کاربران رسانه پارسینه قرار گرفته است.

مهندس ایمان حبیبی مولف کتاب «آموزش نگارش طرح توجیهی» با کد شابک "4-0-99844-600-978" ، میباشند.

لازم به ذکر است در وبسایت گسترش کارآفرینی میتوانید طرح های توجیهی آماده نیروگاه خورشیدی را که در سالهای 1403 و 1404 و قبلتر انجام شده جهت مطالعه و از طریق لینک زیر دانلود کنید و درآمدها و هزینه های احداث یک نیروگاه را با دقت بیشتری مورد مطالعه قراردهید.

دانلود طرح توجیهی و بیزنس پلن نیروگاه خورشیدی (مهندس ایمان حبیبی)

همچنین در صورتی که قصد آشنایی با پنلهای خورشیدی پروسکایت دارید میتوانید به لینک زیر مراجعه نمایید.

طرح توجیهی تولید پنل خورشیدی پروسکایت (مهندس ایمان حبیبی)

مضاف بر این موارد جهت وارد کردن مرغوبترین نوع پنلها و تجهیزات نیروگاه های خورشیدی از چین و ژاپن و همینطور نصب و راه اندازی نیروگاه خود میتوانید از طریق لینک بالا با «مهندس ایمان حبیبی» تماس بگیرید.

در صورتی نیز که درباره طرح توجیهی اطلاع کافی ندارید و قصد آشنایی با سرفصلهای نگارش طرح توجیهی و امکان سنجی را دارید میتوانید صفحه زیر را مطالعه کرده و حتی جزوات آموزشی طرح توجیهی را نیز دانلود نمایید.

طرح توجیهی چیست و چگونه باید طرح توجیهی بنویسیم (مهندس ایمان حبیبی)

اما نکات کلیدی این مقاله درباره احداث نیروگاه خورشیدی در ادامه مقاله ارائه شده ، با ما همراه باشید.

تجهیزات لازم جهت اجرای طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی :

 Picture2

تجهیزات مورد نیاز احداث یک نیروگاه 10 مگاواتی به قرار زیر میباشند :

  • پنل خورشیدی
  • باتری
  • استراکچر(سیستم‌های نگهدارنده)
  • شارژکنترلر
  • اینورتر
  • ترانسفورماتورها
  • پمپ آب و تجهیزات آب رسانی
  • تابلو برق
  • سیستم‌های خنک‌کننده اینورتر و تجهیزات الکترونیکی
  • تجهیزات اتصال نیروگاه به شبکه برق عمومی
  • تجهیزات تعمیر و نگهداری
  • ضد صاعقه
  • محافظ های ولتاژ
  • کابل ها و اتصالات
  • قطع کننده ها
  • سیستم های نظارت و کنترل

قیمت تجهیزات نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی که از یکی از شرکتهای معتبر چینی در سال 2025 استعلام گرفته شده، حدود 2.6 میلیون دلار میباشد.

برای دیدن جزئیات فنی و قیمت هر کدام از این تجهیزات نیروگاه خورشیدی به صورت جداگانه میتوانید عبارت «طرح توجیهی نیروگاه خورشیدی مهندس ایمان حبیبی» را در گوگل سرچ کرده و وارد «وبسایت گسترش کارآفرینی» شده و این اطلاعات را مشاهده کنید.

روشهای فروش برق نیروگاه های خورشیدی در سال 1404 چیست؟

طبق اعلام ساتبا در سال 1404 دو روش برای فروش برق نیروگاه خورشیدی وجود دارد یکی خرید تضمینی برق به ساتبا و دیگری فروش برق در تابلوی سبز انرژی که روش اول راحتی بیشتری دارد اما روش دوم امکان فروش با قیمتهای بالاتر را فراهم میکند.

البته روش دیگری نیز برای درآمد زایی از نیروگاه خورشیدی وجود دارد که در آن شما میتوانید با احداث نیروگاه سولارماکینینگ ، از برق نیروگاه خورشیدی خود برای استخراج بیت کوین استفاده نمایید و درامد دلاری داشته باشید.

همه ی این روشها دارای نقاط قوت و ضعفی هستند که درصفحه نیروگاه خورشیدی «وبسایت گسترش کارآفرینی» به آنها پرداخته شده.

هزینه احداث نیروگاه خورشیدی 1 و 5 و 10 مگاواتی چقدر است؟

اصلی ترین بخش هزینه های احداث نیروگاه خورشیدی شامل هزینه زمین و هزینه ی تجهیزات نیروگاه است که قیمت زمین بسته به شهرک صنعتی یا منطقه ای که قصد احداث نیروگاه را در آن دارید متفاوت است.

اما هزینه ی تجهیزات نیروگاه خورشیدی، بسته به اینکه از کدام شرکت و با چه کیفیتی خریداری شود به ازای هر مگاوات حدود 260 تا 300 هزار دلار میباشد. بنابراین به راحتی میتوان هزینه احداث سایر نیروگاه های مگاواتی را نیز محاسبه کرد. به عنوان مثال :

هزینه احداث نیروگاه 2 مگاواتی : بین 520 تا 600 هزار دلار + هزینه 3 هکتار زمین

هزینه احداث نیروگاه 5 مگاواتی : بین 1.3 تا 1.5 میلیون دلار + هزینه 7.5 هکتار زمین

هزینه احداث نیروگاه 10 مگاواتی : بین 2.6 تا 3 میلیون دلار + هزینه 15 هکتار زمین

هزینه احداث نیروگاه 20 مگاواتی : بین 5.2 تا 6 میلیون دلار + هزینه 30 هکتار زمین

و ...

زمین مورد نیاز برای احداث نیروگاه های خورشیدی مگاواتی چقدر است؟

در صورتی که از پنل های یک طرفه مونو کریستال برای احداث نیروگاه خورشیدی استفاده شود، به ازای هر مگاوات نیروگاه خورشیدی نیاز به حدود 1.5 هکتار زمین خواهیم داشت. مثلا برای یک نیروگاه 2 مگاواتی 3 هکتار زمین نیاز خواهیم داشت و برای یک نیروگاه 10 مگاواتی حدود 15 هکتار زمین.

زمین نیروگاه خورشیدی باید ویژگیهایی داشته باشد که به آنها در «وبسایت گسترش کارآفرینی» اشاره شده است.

بهترین نوع پنلهای خورشیدی در سال 2025 کدامند ؟

در سال 2025 بهترین نوع پنلهای خورشیدی که بازدهی بالایی در حدود 30% دارند پنلهای یکطرفه و دوطرفه (بایفیشیال) از نوع مونوکریستال میباشند. البته پنل های جدیدتری نیز در راه هستند که به آنها پنل خورشیدی پروسکایت میگویند که هنوز تجاری سازی نشده اند و در مرحله تحقیقات میباشند.

توضیحات تکمیلی درباره این پنلها را میتوانید در «وبسایت گسترش کارآفرینی» در صفحه پنل خورشیدی پروسکایت مطالعه نمایید.

Picture3

پرتابش ترین مناطق ایران برای احداث نیروگاه خورشیدی کدامند؟

ایران یکی از مستعد ترین کشور برای احداث نیروگاه خورشیدی است و مناطقی نظیر استان فارس و سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و همینطور بخشهایی از اصفهان جزو مناطق پر تابش ایران هستند. در زیر نقشه تابش ایران خدمت کاربران گرافی برق نیوز ارائه میشود.

همانطور که در نقشه تابش ایران میبینید مناطقی که با رنگ قرمز مشخص شده اند جزو مناطق پرتابش کشور میباشند.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار