۵۰۰ دستگاه تاکسی مجهز به جداکننده شده است

پارسینه: طرح محدودیت مسافر در تاکسیهای تهران از 15 فروردین ماه توسط دولت به منظور اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند الزام شد. این درصورتی است که بخش بسیاری از تاکسیرانان این طرح را اجرا نمیکنند.
علیرضا قنادان، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران در ششمین نشست خبری مجازی مدیران ارشد شهرداری تهران، یکی از مهمترین موضوعات ناوگان تاکسیرانی را پایش و شناسایی رانندگان مبتلا به بیماری کرونا اعلام کرد و توضیح داد: شناسایی، پایش وکنترل وضعیت خدماتدهی ناوگان بیمار تاکسیرانی، یک مسئله بسیار مهم است. رانندگان مبتلا به بیماری کرونا باید به سرعت شناسایی شوند و بعد از آن باید شرایط استراحت دوره موقتی برای این افراد ایجاد شود.
او با بیان اینکه طرح پایش سلامت تاکسیرانان از طریق صفحات مجازی اطلاع رسانی و پیامکهایی حاوی اطلاعات نحوه پایش تاکسیرانان برای همه ارسال شده است، یادآور شد: بعد از جمع آوری اطلاعات پایش تاکسیرانان مشخص شد که تاکنون ۳۰۲ نفر از ابتدای گسترش بیماری، مبتلا شدهاند. ظهور علائم این بیماری برای تاکسیرانان در نیمه دوم اسفندماه و زمان مواجهه با ویروس در نیمه اول اسفندماه بوده است. ۸۵ درصد مبتلایان در نیمه دوم اسفندماه درگیر این بیماری شدهاند و با آغاز اعمال محدودیتهای تردد جدید در نیمه دوم فروردین ماه آمار مبتلایان بسیار کاهش داشته است.
قنادان از همکاری موسسات شهروند به منظور ارسال بستههای معیشتی برای تاکسیرانان بیمار خبر داد و بیان کرد: این بستهها به صورتی تهیه شدهاند که بیماران به مدت دو هفته حداقل نیاز خود را تأمین کنند. این اقدام توسط منابع شهرداری انجام شده است.
او در ادامه افزود: بستههای رفاهی که دولت درباره آن تعهد داده بود همچنان از طرف وزارت کار آماده نشده است. لیست اسامی تاکسیرانان در هفته اول اعلام این تصمیم گیری تهیه و روز پنجم فروردین ماه به وزارت کار ارسال شد. زمانبندی اجرای اینگونه طرحها بسیار مهم است؛ اگر اجرای این طرح دیر شود عملکرد طرح از بین میرود. این بستههای معیشتی تاکسیرانان بیمار شامل اقلام خوراکی و ضروری، برنج، روغن، ماکارانی، حبوبات و ... به همراه ملزومات بهداشتی از جمله مواد ضدعفونی کننده، دستکش و ماسک است. این طرح تا زمانیکه از سلامت تاکسیرانان اطمینان حاصل شود، ادامه خواهد داشت.
به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران؛ جدیدترین اقلامی که از سازمان پشتیبانی شهرداری تهران به تاکسیرانی در روز گذشته ارسال شده شامل ۱۰هزار ماسک، ۱۰ هزار دستکش و دوهزار لیتر مواد ضدعفونی کننده است.
او با اشاره به اجرای طرح محدودیت سوار شدن دو مسافر در صندلی عقب تاکسیها، گفت: جداسازی فضای استفرار راننده از مسافران نیز از هفته گذشته آغاز شده و تاکنون ۵۰۰ دستگاه خودرو تجهیز به جداکنندهها شدهاند. قرار است این اقدام تا سه هزار دستگاه تاکسی ادامه داشته باشد و بعد از آن اثربخشی طرح بررسی شود تا برای ادامه داشتن یا نداشتن طرح تصمیم گیری صورت گیرد.
ناوگان تاکسیرانی تهران شامل 80 هزار دستگاه تاکسی خطی، فرودگاه، تلفنی و گردشی است.
قنادان درباره رعایت نشدن طرح محدودیت مسافر در تاکسیها،توضیح داد: این طرح چند ابهام اساسی دارد. طرح محدودیت مسافر در تاکسیها قبل از الزام دولت، توسط تعدادی از پایانهها و خطوط متقاضی توسط سازمان تاکسیرانی از انتهای اسفندماه شروع شد. درصورتیکه 15 فروردین ماه این طرح الزامی شد. زمانیکه طرحهایی به این وسعت قرار است عملیاتی شوند به مدت زمان بسیاری برای اجرا نیاز دارند. درحال حاضر رعایت این طرح توسط مدیران خطوط پایش میشود و در صورت رعایت نشدن به موضوع رسیدگی خواهند کرد.
او با تأکید براینکه ادامه این طرح دو چالش جدی دارد، گفت: شهرداری نمیتواند هزینه سلامت عمومی را به تاکسیران پرداخت کند. نزدیک به دوماه است که تاکسیرانان با چالش جدی معیشتی روبرو شدهاند. برای ادامه دادن طرح میبایست مابهالتفاوت مسافر کمتر از سمت دولت تقبل و پرداخت شود یا از انتهای فروردین کرایه نفر مازاد بین سه نفر مسافر تقسیم شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران افزود: اگر روال عادی ترددها از هفته گذشته در شهر از سر گرفته شود، سازمان تاکسیرانی با توجه به ظرفیت خطوط و میزان پاسخگویی به تقاضا در اوج سفر و همچنین رعایت فاصله گذاری اجتماعی با تجمع مسافر در پایانهها و خطوط مواجه خواهد شد. چنین طرحهایی با اعمال اجبار، عملیاتی نخواهد شد.
به گفته قنادان؛ طرح محدودیت مسافر برای تاکسیهای تلفنی، اینترنتی و فرودگاهها که به صورت دربستی فعالیت میکنند، اعمال نمیشود زیرا این تاکسیها حداکثر دو مسافر دارند.
مدیرعامل این سازمان درباره پرداخت آنلاین تاکسی، بیان کرد: برای پرداخت آنلاین طرحی توسط سازمان فناوری شهرداری تهران درحال طراحی است که باید هرچه سریعترعملیاتی شود. بیش از ۷۰ درصد تاکسیهای تهران مجهز به سیستم پرداخت آنلاین شدهاند. در حال حاضر سه شرکت استارتاپی (تومن، ریالو، فون پی) خدمات پرداخت اینترنتی را ارائه میدهند. همچنین شرایطی توسط این سه شرکت فراهم شده تا تاکسیرانانی که متقاضی دریافت هزینه به صورت الکترونیکی هستند، در محل مجهز به سیستم پرداخت آنلاین خواهند شد. تعداد کاربرانی که از این اپلیکیشن استفاده میکنند در این مدت کوتاه بسیار افزایش داشته است.
ارسال نظر