۳ پرده از چالشی که در موردش سکوت می‌کنیم!

3 پرده از چالشی که در موردش سکوت می‌کنیم!

«بیش از 27 درصد از نوجوانان ایرانی از سن 15 سالگی یا حتی زودتر روابط جنسی را آغاز می کنند. مطالعه ای دیگر در تهران نیز نشان می دهد که 28 درصد از نوجوانان 15 تا 18 ساله تجربه رابطه جنسی داشته اند و البته که بیش از 73 درصد از آن ها هم بیش از یک شریک جنسی داشته اند.»

به گزارش پارسینه؛ سال هاست که بخش غالبِ هرم جمعیتی کشورمان را نوجوانان و جوانان تشکیل می دهند. نیرویی که به مثابه قوه پیشران در هر کشوری جهت محقق‌کردن رشد و توسعه اقتصادی آن عمل می کند. با این همه، در هر جایی از جهان، مسائل مرتبط با نوجوانان و جوانان با چالش هایی نیز همراه است که بررسی و ارائه راهکار برای آن ها، بخش قالب توجهی از تلاش های دولت ها و کارشناسان امر را به خود اختصاص می دهد.

در این چهارچوب، در سال های گذشته شاهد انتشار آمارها و گزارش های مختلف با محوریت سن آغاز و الگوهای رابطه جنسی نوجوانان و جوانان در کشورمان بوده ایم که در نوع خود نگرانی هایی را ایجاد کرده است. در این راستا، بر اساس پژوهشی از محمد علی محمدی پژوهشگر علوم اجتماعی، بیش از 27 درصد از نوجوانان ایرانی از سن 15 سالگی یا حتی زودتر روابط جنسی را آغاز می کنند. مطالعه ای دیگر در تهران نیز نشان می دهد که 28 درصد از نوجونان 15 تا 18 ساله تجربه رابطه جنسی داشته اند و البته که بیش از 73 درصد از آن ها نیز بیش از یک شریک جنسی داشته اند.

بر اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت کشورمان در سال 1386، 15.9 درصد از مردان مجرد بین 15 تا 19 سال و 4.4 درصد از زنان جرد در همان بازه سنی، تجربه رابطه جنسی داشته اند. تحقیقی از سوی سازمان ملی جوانان هم نشان می دهد که 55 درصد از جوانان 15 تا 29 ساله با جنس مخالف ارتباط دارند که 24 درصد از این روابط به آمیزش جنسی یختم می شود. این آمارها مخصوصا در شرایطی که شاهد گسترش استفاده از ابزارهای جهان دیجیتال از سوی نوجوانان و جوانان هستیم، می توانند ابعاد جدی‌تر و وخیم‌تری را هم به خود بگیرند.

در این رابطه، اینطور به نظر می رسد که سه مولفه در رابطه با بدتر‌شدن آمارهایی از این دست ایفای نقش می‌کنند.

اول اینکه صحبت در مورد رابطه جنسی و مسائل مرتبط با آن، هنوز یک خط قرمز جدی در جامعه ایرانی است. جامعه ایران تحت تاثیر مولفه های مذهبی و البته تاریخی خود، جامعه ای اخلاق گرا است و این مساله نکته ای کاملا مطلوب و خوب است. با این حال، اقتضائات جهانِ جدید ایجاب می کند که متناسب با شرایط جدید، راه‌حل‌های تازه ای برای مواجهه با برخی مشکلات به ویژه چالش هایی که نوجوانان و جوانان با آنها دست به گریبان هستند در دستورکار قرار دهیم.

از این رو، با حفظ حریم و حرمت ها و چهارچوبهای اخلاقی، باید مهارت های زندگی و آموزش در حوزه مسائل جنسی و به طور خاص حفظ بهداشت جنسی در کشورمان به نحوی جدی مد نظر باشد.

نکته دوم اینکه در سطح حکمرانی نیز متاسفانه شاهد ارائه برنامه ای منسجم برای آموزش به نوجوانان و جوانان و آگاه کردن آن ها از تبعات منفی که به واسطه روابط جنسی نامناسب و زودتر از موعد می توانند به آن ها دچار شوند، نیستیم. از این رو، لازم است که اصل چالش به یک اولویت برای سیاستگذاران و متولیان امر تبدیل شود و برای آن تدابیر لازم اندیشیده شود. نباید یک حوزه مهم و حساس را در حوزه نوجوانان و جوانان خالی کرد و آن را به عرصه ای عاری از توجه تبدیل نمود. معادله ای که قطعا خسارتبار و هزینه‌زا خواهد بود.

و در نهایت سوم اینکه یکی از حوزه های اصلی طرح و برنامه های طیف دشمنان و مخالفان ایران علیه کشورمان، کار کردن روی نسل نوجوان و جوان و منحرف کردن آن ها از مسیر کمک به پیشرفت کشورشان است. در این رابطه، یک حربه تکراری معاندان با ایران، ایجاد انحراف در این قشر و مشغول کردن آن ها به مسائل غیرمفید است. از این رو، ماجرا صرفا ابعاد اجتماعی ندارد و ابعاد امنیتی خاص خود را هم داراست که باید به آن توجه ویژه شود. 

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار