انتقال آب «وان» به دریاچه ارومیه مشکل زیست محیطی ندارد

پارسینه: مؤسس نخستین سمن ایرانی در سازمان ملل متحد (ژنو) گفت: انتقال آب از دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه مورد تأیید چهار دانشگاه بین المللی قرار گرفته است و هیچ مشکل زیست محیطی ندارد.
فرهاد افشار روز سه شنبه در جلسه بررسی انتقال آب به دریاچه ارومیه با بیان اینکه این طرح به دلیل مطالعه نشدن دقیق از سوی هیأت دولت رد شده بود، بیان کرد: هم اکنون طرح مطالعاتی آن آماده است و استاندار آذربایجان غربی نیز پس از مطالعه آن قول مساعد داد تا برای اجرای آن با رئیس جمهوری وارد مذاکره شود.
وی با بیان اینکه طرف ترک و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از طرح انتقال آب از وان به دریاچه ارومیه استقبال کردهاند، اظهار داشت: در شرایط کنونی تعلل در اجرای این طرح بی معنی است.
وی در رابطه با شرایط ترکیه برای انتقال آب به دریاچه ارومیه گفت: طرف ترک نیز خواستار احداث یک نیروگاه برق آبی در مسیر این خط انتقال است تا انرژی حاصل از آن به ترکیه منتقل شود.
وی با اعلام اینکه برای اجرای این طرح حتی به یک ریال بودجه دولتی نیاز نیست، بیان کرد: ترکیه در قبال انرژی تولیدی، تمامی اقدامات اجرایی این خط انتقال را انجام میدهد.
وی افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده، طرح خط انتقال آب از وان به دریاچه ارومیه طی یک سال میتواند به بهره برداری برسد و در مدت سه سال منجر به احیای کامل نگین آبی آذربایجان شود.
«افشار» با اشاره به اینکه ترکیه به پیامدهای خشک شدن دریاچه ارومیه در منطقه واقف است، اظهار داشت: خشک شدن این دریاچه میتواند پیامدهای زیست محیطی ناگواری برای ترکیه، ایران و عراق در پی داشته باشد.
پیشتر برخی کارشناسان مدعی شده بودند که انتقال آب وان به دریاچه ارومیه به دلیل وجود برخی املاح در آب دریاچه وان میتواند پیامدهای ناگوار زیست محیطی داشته باشد.
نخستین سمن ایرانی در سازمان ملل متحد (ژنو) با هدف حمایت از توسعه طرحهای اقتصادی و اجتماعی در ایران در سطح بین المللی تشکیل شده است.
منبع:
خبرگزاری ایرنا
ارسال نظر