مقایسه عجیب کیهان بین راه پیمایی اربعین و سفر به تایلند

پارسینه: برخی از ایرانیها سفر به ترکیه، تایلند، دوبی و... را به دلیل بیبند و باری موجود در آنها انتخاب میکنند؛ برای خریدهای خود به دنبال کالاهای برند و گران قیمت هستند و بعد از مراجعه به ایران نیز بخشی از همان فرهنگهای مبتذل را در درون خود نهادینه کرده و به فرزندان و اطرافیان خود منتقل میکنند.
کیهان نوشت: اما زائران حسینی با روحی صیقل یافته به کشور باز میگردند؛ معمولاً در سادهترین مکانها مثل چادرها و خانهها و سکونتگاههای مردمی اقامت دارند و به دنبال غذاهای اشرافی و برند و... نیستند؛ بسیاری از آنها خریدهای ساده دارند که مهر و تسبیح و جانماز در صدر این خریدها قرار دارد؛ بنابراین خروج ارز به مراتب کمتر صورت میگیرد. بسیاری از آنها برای رسیدن به مرز از اتوبوسها و وسایل نقلیه داخل کشور استفاده میکنند و موجب اشتغالزایی در صنعت حملونقل میشوند؛ علاوهبر آن به دلیل هجوم مسافران، برای برخی از مردم غرب و جنوب غربی نیز درآمدهای مناسبی به دست میآید.
زائرین کشورهای دیگر نیز برای رسیدن به عراق، از مسیر ایران عبور میکنند؛ برخی مانند مسلمانان پاکستان، از جنوب شرقی و برخی مانند کشورهای اطراف شمال ایران، از مرزهای شمال عبور میکنند؛ بنابراین با بالا رفتن آمار ورود خارجیها به ایران، ارز وارد کشور خواهد شد و برخی از کسب و کارها - هر چند به صورت محدود - رونق خواهد گرفت.
در طول تاریخ و در زمان ما، این مردم بودهاند که با حمایتهای خود حوزههای علمیه، مساجد و حسینیهها را به پا داشته اند؛ حماسه بزرگ اربعین حسینی نیز با هزینه دولتها شکل نگرفته که با هزینه نکردن آنها از بین برود و این مردم ایران و عراق و سایر کشورهای اسلامی بودهاند که با همکاری یکدیگر، این حماسه را که در زمان صدام جلوی برگزاری آن گرفته شده، یک بار دیگر زنده کردند.
موکبهای اربعین با حضور و علاقه مردم است که امروز به زائران خدمت میرساند نه با دستور و زورگویی دولت ایران و عراق. اگر امروز برخی از خدمات دولتی را در این حماسه بزرگ میبینیم دلایل دیگری دارد و بودن یا نبودن آنها، خللی در اصل این حماسه بزرگ ایجاد نمیکند
متاسفانه بعضی از عزیزان زائر اربعین نیز پس از بازگشت از عراق انواع مریضی با خودشون به سوغات می آورند