گوناگون

پیگیری مسائل معیشتی کارمندان در پیشگیری از تخلف موثر است

پیگیری مسائل معیشتی کارمندان در پیشگیری از تخلف موثر است

پارسینه: رئیس دیوان عالی کشور گفت: پیگیری مسائل معیشتی کارمندان و امکانات رفاهی از جمله عوامل مؤثر در پیشگیری از تخلفات است.

رئیس دیوان عالی کشور در جلسه هیأت تجدیدنظر در رابطه با نقش و هدف هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری عنوان کرد: هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری در راستای ارتقای سلامت اداری دستگاه و تضمین انضباط سازمانی تشکیل شده است.

حجت الاسلام و المسلمین سید احمد مرتضوی مقدم افزود: این هیات به دلیل رسالتی که هدف از آن صیانت از منابع انسانی دستگاه قضایی می باشد، ذیل معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه قرار گرفته است.

رئیس هیأت تجدیدنظر ادامه داد: عملکرد هیأت ها نوعی نظارت بر رفتار کارمندان می باشد و هدف آن ها صرفاً اعمال مجازات و برخورد با کارمند متخلف نیست بلکه اثرگذاری پیشگیرانه و بازدارندگی نسبت به بروز تخلف از اهداف مهم این هیأت ها می باشد. در این راستا مجازات های تعیین شده در هیأت ها باید متناسب با تخلف ارتکابی باشد و در عین حال در فرد متخلف تنبه و در سایر کارکنان بازدارنگی ایجاد نماید.

مرتضوی مقدم همچنین با اشاره به برخی زمینه های بروز تخلف به ویژه تخلفات مالی اعم از ارتشا و اختلاس و ... اظهار داشت: پیگیری مسائل معیشتی کارمندان و امکانات رفاهی از جمله عوامل مؤثر در پیشگیری از تخلفات است.

در ادامه مدیر هماهنگی هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری و دبیر هیأت تجدیدنظر با اشاره به عملکرد هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری به ویژه هیأت تجدیدنظر عنوان کرد: هیأت تجدیدنظر همواره در راستای اتقان رسیدگی حرکت نموده و از جمله اقدامات صورت گرفته در این زمینه رفع نواقص موجود در پرونده های ارسالی از سوی هیأت های بدوی بوده است.

حیدر شیخ عباسی افزود: در بسیاری از پرونده ها این هیأت رأساً نسبت به استعلام از مراجع مختلف یا انجام تحقیقات در راستای تکمیل پرونده اقدام می نماید تا بتواند نسبت به صدور رأی مستند و مستدل اقدام و از تضییع حقوق افراد و دستگاه قضایی جلوگیری نماید.

شیخ عباسی همچنین عنوان کرد: هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری به استناد ماده 21 آئین نامه اجرایی قانون رسیدگی به تخلفات اداری باید با توجه کامل به مستندات پرونده و دفاعیات متهم، آثار سوء اجتماعی و اداری تخلف، موقعیت و سوابق کارمند و ... نسبت به صدور رأی اقدام نمایند و در هر پرونده ای که اعضای هیأت تجدیدنظر رأی بدوی را فاقد این ویژگی ها تشخیص بدهند ضمن نقض رأی نسبت به رفع نواقص اقدام و مجازات متناسب تعیین می کنند. از این رو در برخی پرونده های ارسالی از سوی هیأت های بدوی، مجازات ها تغییر یافته و مجازات خفیف تری تعیین می شود.

دبیر هیأت تجدیدنظر با اشاره با سیاست های دستگاه قضایی نسبت به موضوع سلامت اداری و رویکرد پیشگیرانه در این موضوع بیان داشت: با انتصاب جناب آقای دکتر الفت به عنوان معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه، پیشگیری از بروز تخلف در دستور کار قرار گرفت و برنامه های اجرایی متعددی در این راستا تصویب و در مرحله اجرا قرار گرفته است که از جمله می توان به راه اندازی سامانه اخذ شکایات مردمی در راستای تکریم ارباب رجوع و پیشگیری از تخلفات و اطلاع رسانی به کارمندان در موضوعات مرتبط با تخلفات اداری اشاره کرد.

هیأت تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان قوه قضائیه متشکل از سه عضو اصلی و دو عضو علی البدل می باشد و جلسات این هیأت به صورت مستمر و هر هفته در محل مدیریت هماهنگی هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری برگزار می شود. این هیأت در صورت اعتراض کارمندان به آرای قابل پژوهش هیأت های بدوی شروع به رسیدگی می نماید و حسب درخواست کارمند یا تشخیص هیأت از کارمندان برای ارائه دفاعیات حضوری دعوت و جلسات با حضور کارمند مربوط تشکیل می شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

  • ناشناس

    4ماهه حقوق نداده اند

  • ناشناس

    4ماهه حقوق نداده اند

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار