گوناگون

تصویب کمک۴۰ میلیاردی آمریکا به اوکراین همزمان با گرانی مواد غذایی و کمبود شیر خشک

تصویب کمک۴۰ میلیاردی آمریکا به اوکراین همزمان با گرانی مواد غذایی و کمبود شیر خشک

پارسینه: همزمان با هشدار واشنگتن مبنی بر این که احتمالا درگیری روسیه در اوکراین طولانی خواهد بود، قانونگذاران آمریکایی روز سه شنبه به ارسال بسته کمکی ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین رای مثبت دادند.

به گزارش «پارسینه»، کمک دفاعی، بشردوستانه و اقتصادی که رهبران دو حزب اصلی در مجلس نمایندگان قبلاً در مورد جزئیات آن به توافق رسیده بودند با ۳۶۸ رای موافق و ۵۷ رای مخالف تصویب شد و احتمالاً تا پایان هفته جاری یا هفته آینده در سنا تصویب خواهد شد.

همه آرای مخالف از طرف جمهوری خواهان بود.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد رهبران کنگره روز دوشنبه توافق کرده بودند که ۶.۸ میلیارد دلار دیگر به ۳۳ میلیارد دلاری که قبلاً توسط کاخ سفید برای کمک به این کشور اروپای شرقی برای مقابله با تهاجم مسکو درخواست شده بود، اضافه کنند.

اگر این بسته همان طور که انتظار می‌رود به تصویب سنا برسد، هزینه‌های ایالات متحده برای تقویت دفاع اوکراین در برابر تهاجم روسیه و رسیدگی به بحران انسانی متعاقب آن به حدود ۵۴ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.

کاخ سفید رای روز سه شنبه را به عنوان «گامی حیاتی» در جهت کمک به اوکراین برای «دفاع از دموکراسی خود» در برابر تجاوز روسیه تحسین کرد.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت: «همان‌طور که رئیس‌جمهور دیروز گفت، ما نمی‌توانیم در این تلاش حیاتی تاخیر ایجاد کنیم.»

این کمک در حالی صورت می‌گیرد که یک مقام ارشد آمریکایی هشدار داده است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در حال آماده شدن برای یک جنگ طولانی است که ممکن است با پیروزی روسیه در شرق اوکراین هم خاتمه نیابد.

آوریل هاینس، مدیر اطلاعات ملی آمریکا در جلسه استماع در کنگره گفت: «ارزیابی ما این است که رئیس‌جمهور پوتین برای یک درگیری طولانی‌مدت در اوکراین آماده می‌شود که در جریان آن همچنان قصد دارد به اهدافی فراتر از دونباس دست یابد.»

وی افزود که پوتین روی تضعیف عزم ایالات متحده و اتحادیه اروپا حساب کرده است، چرا که جنگ اوکراین باعث تداوم کمبود مواد غذایی و تورم، از جمله افزایش قیمت انرژی می‌شود.


پیچیدگی کمک کرونایی


در حالی که آمریکا با نزدیک شدن به یک میلیون مرگ کرونایی، شاهد موج جدید در موارد ابتلا به این ویروس است، رهبران دموکرات امیدوار بودند که بودجه کمک به اوکراین را به ۱۰ میلیارد دلار بودجه جدید برای آزمایش، درمان و واکسن کووید-۱۹ گره بزنند. با وجود این، آن‌ها چنین تصمیمی نگرفتند، زیرا مایل نبودند که به درگیری دیگری بر سر مسئله کنترل مرز کشیده شوند.

جمهوری خواهان ماه گذشته بسته کمکی کرونا را متوقف کردند و خواستار رای اصلاحی برای حفظ «ماده ۴۲» شدند. به موجب این ماده که مربوط به شرایط همه گیری کروناست دولت می‌تواند درخواست‌های پناهندگی را رد کرده و اجازه اخراج سریع مهاجران را داشته باشد.

با پایان یافتن این سیاست در ۲۳ می، دموکرات‌ها تمایلی به رای گیری مجدد برای تمدید آن ندارند، چرا که تعدادی از قانونگذاران میانه رو دموکرات و آن‌هایی که برای انتخاب مجدد درگیر مبارزات انتخاباتی هستند، احتمالاً همراه با جمهوری خواهان برای تصویب آن رأی خواهند داد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در بیانیه‌ای روز دوشنبه گفت که آماده پذیرش جداسازی کمک‌های اوکراین و کووید است.
تصمیم دولتمردان آمریکایی برای کمک به اوکراین در حالی که اقتصاد این کشور با تورمی فزاینده دست و پنجه نرم می‌کند، صدای مخالفان را درآورده است. از جمله، دونالد ترامپ جونیور، فرزند رئیس جمهور سابق، با اشاره به شعار انتخاباتی پدرش در توییتر نوشت: «همین حالا شما نمی‌توانید در ایالات متحده شیر خشک پیدا کنید، اما امروز کنگره به ارسال ۴۰ میلیارد دلار به اوکراین رای داد. بیایید برای تغییر آمریکا اول را در دستور کار قرار دهیم.»

لیندسی گراهام جمهوری خواه و ریچارد بلومنتال دموکرات، روز سه شنبه قطعنامه‌ای را به سنا ارائه کردند که در آن از آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، خواسته شده تا روسیه را به عنوان کشور حامی تروریسم معرفی کند.

بلومنتال در یک کنفرانس خبری گفت: «اگر کسی وجود دارد که مظهر تروریسم، توتالیتاریسم و ​​شکنجه است، آن ولادیمیر پوتین است.»

کاخ سفید و وزارت امور خارجه تا کنون در برابر درخواست‌ها برای اضافه کردن روسیه به فهرست کشور‌های حامی تروریسم مقاومت کرده‌اند، به این بهانه که روسیه در حال حاضر با بسیاری از عواقب ناشی از نامگذاری به عنوان یک کشور حامی تروریسم مواجه است. این فهرست در حال حاضر شامل کوبا، ایران، کره شمالی و سوریه می‌شود.
منبع: پارسینه

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار