گوناگون

اژه ای: مجلس می تواند منشاء اصلاح امور باشد

اژه ای: مجلس می تواند منشاء اصلاح امور باشد

پارسینه: رئیس قوه قضاییه گفت: مجلس می تواند منشاء اصلاح امور باشد و ریل گذاری صحیح کند.

حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در ادامه سخنانش در نشست مشترک نمایندگان مجلس و مسئولان قوه قضاییه که به میزبانی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، افزود: مجلس، اول، وسط و آخر است چراکه قانون وضع می‌کند، نظارت و سوال و استیضاح می‌کند.


وی گفت: مجلس می‌تواند منشاء قدرت در نظام باشد و جلوی بیگانگان بایستد و به سایر قوا برای ایستادگی در مقابل انحرافات و فشار‌های بیگانگان کمک کند.


آقای محسنی اژه‌ای افزود: مجلس این امر را در دوران‌های مختلف ثابت کرده است و اقدام مدرس در آن زمان بی نظیر بود که مشابه آن تاکنون هم ادامه دارد و مجلس یازدهم به کمک دولت آمد و در مقابل زیاده خواهان و شیطان بزرگ و کسانی که می‌خواستند با فشار و ظلمشان مردم را تحت فشار قرار دهند، با وضع قانون، مسیر را عوض کرد و قدرت آفرید و تولید اقتدار کرد.
وی گفت: این جایگاه مجلس است و امروز دولت سیزدهم هم با همه توان و قدرت هم رئیس جمهور و هم اعضای کابینه با نهایت دلسوزی و وقت گذاشتن تلاش می‌کنند تا هم نظام ارتقاء پیدا کند و هم مشکلات و گرفتاری‌های مردم رفع شود.


رئیس قوه قضاییه افزود: امروز در قوه قضاییه هم مدیرانی هستند که تلاشی فوق العاده برای تحقق اهداف نظام و ارزش‌های الهی و جلوگیری از انحرافات در برقراری و توسعه عدالت و در برخورد با مفسدان در ساحت‌های مختلف بدون تبعیض دارند.


آقای محسنی اژه‌ای گفت: امروز فرصتی است که سه قوه دست به دست هم و در کنار همدیگر با بحث و گفتگو و رسیدن به فهم و ادراک مشترک، آسیب شناسی‌های جدی می‌کنند تا راه حل‌های مناسب و مشترکی پیدا شود و هم افزایی سه قوه منجر به خنثی کردن نقشه‌های دشمنان شود و از این طریق گرفتاری‌هایی که غرب و سایر طواغیت برای مردم ما ایجاد کرده اند، برطرف و خنثی می‌شود.


وی افزود: قطعا مردم می‌توانند تحریم‌ها را خنثی کنند و باید سه قوه ضمن اینکه دست به دست هم می‌دهند، باید از ظرفیت‌های بزرگ مردمی هم استفاده کنند تا هم توطئه‌ها خنثی شود و هم بتوان به سمت قله و اهداف نظام حرکت کرد و شرط آن درک درست شرایط و رسیدن به اشتراک نظر است و قطعا با کمک مردم می‌توانیم حرکت کنیم.


آقای محسنی اژه‌ای مردم را سرمایه اصلی کشور خواند و گفت: اگر سه قوه از این سرمایه استفاده کنند مشکلات و گرفتاری‌هایی که دشمنان ایجاد کرده اند یا اینکه با سوء مدیریت‌ها ایجاد شده است، برطرف خواهد شد.

درخواست ما از مجلس این است که کمتر جرم انگاری شود

رئیس قوه قضاییه گفت: همه موظفیم که قضازدایی کنیم و درخواست ما از مجلس شورای اسلامی این است که در بررسی لوایح کمتر جرم انگاری شود.


حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه سخنانش در جمع نمایندگان شورای اسلامی افزود: غیر از نشست امروز تاکنون ۹ نشست با نمایندگان مجلس داشته ام که ۷ نشست با کمیسیون‌ها و دو نشست با فراکسیون‌ها بوده و همه هدف ما رسیدن به اشتراکات و پیدا کردن راه حل هاست.


وی گفت: کسی بهتر از نماینده مجلس با درد مردم آشنا نیست و هیچ کسی همانند شما نمی‌تواند مشکلات مردم را در مجلس مطرح کند و بر همین اساس می‌تواند ساز و کار قانونی مناسبی وضع و سپس نظارت کند و بعد پیگیر نحوه اجرای آن‌ها شود.


رئیس قوه قضائیه گفت: آن طور که آقای قالیباف گفت، ما اگر از این فرصت درست استفاده نکنیم در پیشگاه خداوند، ملت و وجدانمان جوابگو نیستیم و ما خوشحالیم که امروز نماینده مجلس بیشتر از خود ما برای ما دلسوزی می‌کند و با حقوق کم و امکانات محدود قوه قضائیه آشناست و این کم سابقه است و ما باید از این فرصت استفاده کنیم.


آقای محسنی اژه‌ای افزود: قوه قضائیه چندین مسئله را مدنظر دارد که یکی کاهش اطاله دادرسی و کوتاه کردن فرآیند‌های دادرسی است چرا که ما هم اکنون بیش از دو هزار و به نقلی تا دو هزار و ۸۰۰ عنوان جرم داریم و اگر به همین ترتیب بخواهد افزایش پیدا کند هر قدر عناوین مجرمانه متعدد باشد پرونده‌ها هم بیشتر می‌شود.


وی گفت: ما لوایحی را به شما داده ایم و در ادامه هم خواهیم داد و خواهش ما این است که کمتر جرم انگاری شود چرا که هم ما و هم شما موظفیم قضازدایی کنیم.


رئیس قوه قضائیه گفت: مسئله دوم مورد نظر ما رسیدگی عالمانه، عادلانه، بموقع و دقیق است و برای تحقق این امر ما نیازمند نیرو‌های متخصصی هستیم که با فراغ خاطر بتوانند کار کنند، اما اگر یک قاضی در دادگاه و دادسرا بخواهد روزانه ده پرونده یا بیشتر را رسیدگی کند چطور می‌تواند به این مسئله مورد نظر ما برسد.


آقای محسنی اژه‌ای به محدودیت‌های کاری قضات به لحاظ محیط کار اشاره کرد و گفت: برخی اوقات در یک اتاق کوچک چندین میز گذاشته شده است و حتی ارباب رجوع امکان مراجعه ندارد چطور می‌توان در این فضا کار کرد؟


وی گفت: در شعبه‌ای که ماهانه ۳۰۰ پرونده ارجاع می‌شود چطور می‌توان حکم دقیق و موشکافانه داد؟


رئیس قوه قضائیه گفت: روزانه پیامک‌هایی برای من ارسال می‌شود که هر وقت فرصت می‌کنم برخی از آن‌ها را بخوانم با مشکلات معیشتی همکارانم روبرو می‌شوم به این ترتیب که مثلا می‌گویند ما با کسر اقساط حقوق مان یک میلیون تومان می‌شود؛ چطور می‌توان با این مبالغ زندگی کرد؟


آقای محسنی اژه‌ای افزود: امروز تلاش قوه قضائیه این است که هزینه کمتری به مردم بار شود و ما هیچ راهی جز توسعه رسیدگی‌های الکترونیکی نداریم.


وی گفت: در بودجه امسال هزار میلیارد تومان برای فناوری‌ها در نظر گرفته شد که ما را بسیار خوشحال کرد، اما تاکنون یک ریال هم به ما پرداخت نشده است و قرار بود که ۴۰۰ میلیارد تومان هم برای اجرای سند تحول اختصاص یابد که تاکنون یک ریال هم داده نشده است.


رئیس قوه قضائیه گفت: تلاش ما این است کاری کنیم برخی از مردم که به تعبیر امام نه پای آمدن و نه زبان گفتن و نه قلم نوشتن و نه پول وکیل و هزینه دادرسی دارند به حقشان برسند و این نیازمند عده، عُده و بودجه است.


آقای محسنی اژه‌ای خطاب به آقای قالیباف گفت: بودجه ما بسیار ضعیف است و هر سال هم که درصدی اضافه شود همیشه عقبیم و با این امکانات ما نمی‌توانیم ماموریت هایمان را عملی کنیم چرا که ما باید سه هزار و ۲۰۰ نفر استخدام می‌کردیم که نشد و سالانه ۸۰۰ قاضی به کار گرفته می‌شد که بودجه نداریم؛ لااقل درصدی از بودجه عمومی را اختصاص دهید تا بتوانیم روی آن حساب باز کنیم.


وی افزود: پیشنهاد ما ۵ درصد بود که پذیرفته نشد و پیشنهاد ۳ درصد را دادیم که باز هم نشد و بالاخره ۲.۹ درصد پذیرفته شد و من از شما می‌خواهم که طبق قانون برنامه این درصد به ما اختصاص داده شود و خواهش ما این است که تتمه سال را بدهید و سال بعد هم عنایت داشته باشید.


رئیس قوه قضائیه در پایان گفت: از رئیس مجلس و همکارانم تشکر می‌کنم و امیدوارم این نشست و برخاست‌ها ما را به عمل واحد نزدیک کند و از حرف زدن بیرون بیاییم تا بتوانیم گرفتاری‌های مردم را حل کنیم.

لوایح قوه قضائیه خیلی دستکاری نشود

رئیس قوه قضاییه گفت: وقتی قوه قضاییه به مجلس لایحه می‌فرستد خیلی در مجلس دستکاری نشود تا سریعتر به نتیجه برسد.


حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین اژه‌ای در نشست مشترک مجلس و قوه قضائیه به مناسبت سالروز تاسیس مجلس شورای اسلامی افزود: برخی از مطالبی که نمایندگان محترم فرمودند روی چشم من، اما خواهش می‌کنم برخی از مباحثی که می‌فرمایید ما اکنون در این خصوص خلاء قانونی داریم.


وی گفت: شما می‌فرمایید لایحه بدهید، انجام می‌شود، اما خواهش می‌کنم دست به دست هم بدهیم لوایحی که داده می‌شود، کاری کنیم که سریعتر نهایی و دقیق‌تر نیز انجام شود و جامع‌تر به قضایا نگاه کنیم.


رئیس قوه قضائیه افزود: وقتی لوایح در مجلس آمد هر چه می‌خواهیم با هم بنشینیم و همکاری کنیم و معاونت حقوقی ما و سایر معاونت‌ها با معاونت مربوطه یا کمیسیون قضایی و یا سایر کمیسیون‌ها همکاری کند، اما وقتی آمد مجلس معطل نشود و وقتی به کمیسیون‌ها و صحن آمد با پیشنهاد‌های مختلف تغییرات فوق العاده پیدا نکند.


آقای اژه‌ای گفت: درست است که این جزو اختیارات مجلس است، اما هر مقدار می‌خواهید ابتدا با همدیگر تشکیک مساعی کنید، اما وقتی به صحن آمد خیلی دستکاری نشود و تلاش کنید سریعتر به نتیجه برسد.


وی افزود: بعضی از مباحثی که فرمودید که از جمله آن درباره حدنگار بود که مسائل آن را کاملا قبول دارم، اما توجه داشته باشید هر سال چه مقدار بودجه برای حدنگار در نظر گرفته شده است.


رئیس قوه قضائیه ادامه داد: برای یک سال تلاش شد و مجلس همکاری کرد که در این یک سال بخشی از بودجه این ردیف را مجلس اضافه کرد و ببینید در سال ۹۹ چه مقدار و در همین شش ماهه چه مقدار در این حوزه کار شده است.


وی گفت: فرصت نداریم که مسئول سازمان ثبت اسنا و املاک کشور بگوید در طول ۴۰ سال چقدر و در طول این مدت چند سال چقدر طرح حدنگار انجام شده است، ۷۱ میلیون کیلومتر مربع در این مدت اخیر اتفاق افتاده که بخش اعظم آن مربوط به سال‌های اخیر است و یک مقدار بودجه به آن اختصاص پیدا کرده است.


آقای اژه‌ای ادامه داد: درباره برخی از مسائلی که اکنون در مجلس گفته می‌شود که درست هم هست، در بحث ترک فعل است که خواهش می‌کنم که توجه کنید هر ترک فعلی جرم نیست و به قانون نیاز دارد.


وی اضافه کرد: مطمئن باشید که قوه قضائیه باید دستگاهی باشد که بیش از همه به قانون احترام می‌گذارد و اگر قانون نداشته باشیم و خودمان با سلیقه خودمان و با نظر خودمان وارد شویم، این کار ممکن است مشکل ایجاد کند.

شهید مدرس زنده تاریخ است

رئیس قوه قضاییه گفت: شهید مدرس زنده تاریخ است چراکه او یک فرد باایمان، متوکل به خدا و آشنا به دین بود.


حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در ادامه افزود: در آستانه سالروز شهادت عالم مجاهد و مبارز وارسته، شجاع شهید آیت الله مدرس و روز مجلس در خدمت شما نمایندگان محترم هستم که امیدواریم این نشست در راستای حق تعالی و رفع مشکلات مردم باشد.


آقای محسنی اژه‌ای افزود: در این مجلس از زمانی که تاسیس شده تا به امروز، نفرات زیادی آمدند و رفتند، اما چرا شهید مدرس در تمام این مدت تا به امروز و تا آخر زنده خواهد ماند.


وی ادامه داد: شهید آیت الله مدرس زنده تاریخ است، چراکه او یک فرد باایمان، متوکل به خدا و آشنا به دین بود و از دین شناخت داشت و همچنین آشنا به مسایل روز و زمان شناس بود که فرمود سیاست و دیانت ما یکی است.


رئیس قوه قضاییه افزود: او از مظاهر دنیا و ذخارف دنیا اجتناب داشت و در چشم او خدا بزرگ بود و غیرخدا هیچ.


آقای محسنی اژه‌ای گفت: او در مقابل بیگانگان و عوامل مزدور بیگانه ایستاد و در آن شرایط که عده‌ای خودشیرینی می‌کردند و می‌گفتند زنده باد رضاخان، مانند یک مرد خداگونه ایستاد و گفت مرده باد رضاخان زنده باد خودم.


وی ادامه داد: این آثار تقوا و خداپرستی، شناخت صحیح از اسلام است و امیدواریم بتوانیم راه اینچنین شهدایی را ادامه بدهیم.
آقای محسنی اژه‌ای گفت: مجلس به تعبیر شهید آیت الله مدرس و امامین انقلاب حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری مرکز ثقل مملکت و خانه ملت و عصاره ملت است که امام فرمودند اگر در راس مجلس، قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضاییه، افراد صالحی مانند شهید مدرس‌ها قرار بگیرند، همه امور اصلاح می‌شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار