گوناگون

دلایل بروز اختلالات افسردگی در افراد

دلایل بروز اختلالات افسردگی در افراد

پارسینه: غمگینی، بی‌انگیزگی، خستگی و ناامیدی می‌تواند در مواقعی به وجود آید. بسیاری از مردم برای توصیف این احساسات خود از کلمه افسردگی استفاده می‌کنند.

تفاوت اصلی غمگینی و افسردگی در شدت علائم و طول مدت آن است. افرادی که مبتلا به افسردگی هستند ممکن است احساس بی ارزشی، ناامیدی، گناه، ناراحتی و اضطراب، پوچی درماندگی، بیقراری و یا تحریک پذیری را تجربه کنند. ممکن است انگیزه فعالیت‌های لذت بخش گذشته را از دست بدهند و یا دچار مشکلات فیزیولوژیک شوند تغییر در سبک زندگی آن‌ها و یا کاهش انرژی نیز اغلب رخ میدهد.

وقتی از افراد افسرده می‌پرسم در طول روز یا هفته چه کار‌هایی را انجام می‌دهید؟

پاسخ‌هایی که داده شد عموما عبارتند از:

حوصله انجام هیچ کاری را ندارم. حوصله خودم را هم ندارم. دوست ندارم با کسی ارتباط برقرار کنم. یک گوشه میفتم و ساعت‌های زیادی فکر و خیال دارم. گاهی فقط به یک نقطه مثلاً سقف زل می‌زنم و متوجه هیچ چیزی نمی‌شوم و...

از آن‌ها پرسیدم افراد غیرافسرده و شادی که دور و بر خودتان می‌بینید، چه کار‌هایی را در طول روز یا هفته انجام می‌دهند؟

پاسخ‌های زیر را دریافت کردم:

آن‌ها ورزش می‌کنند و به مهمانی می‌روند. با دوستان و اطرافیان ارتباط دارند. به خودشان می‌رسند. خرید می‌کنند. قدم می‌زنند. دنبال موسیقی می‌روند یا یک کار هنری انجام می‌دهند. پرجنب و جوش هستند و...

وقتی از آن‌ها پرسیدم، فکر می‌کنید چرا افراد شاد این کار‌هایی را که گفتید را انجام می‌دهند؟

پاسخ دادند:چون شاد هستند و دلشان خوش است که این کار‌ها را انجام می‌دهند!

الهام مروتی روانشناس تربیتی درباره افراد شاد گفت: افراد شاد می‌گویند من یک انسان هستم و ممکن است عده‌ای مرا دوست بدارند و عده‌ای دوستم نداشته باشند و این طبیعی است. آن‌ها تمرکزشان روی افرادی است که دوستشان دارند. یا می‌گویند من یک آدم هستم در بعضی امور توانمندم و در بعضی موارد ناتوان و این نیز کاملاً طبیعی می‌باشد و توجهشان بر توانمندی هایشان است.

وی بیان کرد: این افراد معتقد هستند که زندگی مملو است از کامروایی‌ها و ناکامی‌ها است و این دو در کنار هم معنای زندگی را می‌سازند و اصولاً انتظارات واقع بینانه‌ای از خود، دیگران و جهان هستی دارند در نتیجه احساسات مثبت بیشتری را نیز تجربه می‌کنند.

مروتی تصریح کرد: روانشناسان معتقد هستند افراد افسرده و غمگین، چون منزوی هستند و ارتباط برقرار نمی‌کنند و فعالیت جسمی و هنری ندارند، بنابراین احساس منفی و غم را تجربه می‌کنند.

این روانشناس ادامه داد: یکی از توصیه‌های بسیار مهم و کاربردی در مورد این افراد، داشتن حمایت اجتماعی و روابط سالم با دیگران، درجهت داشتن احساسات مثبت می‌باشد.

وی خاطر نشان کرد: به طور خلاصه افراد غمگین معتقد هستند احساس خوب قبل از عمل ایجاد می‌شود، ولی روانشناسان معتقد هستند احساس، بعد از عمل به وجود می‌آید. احساس مثبت پیامد یک فکر یا عمل مثبت است و احساس منفی پیامد یک فکر یا عمل منفی است.

مروتی مطرح کرد: باید توجه افراد غمگین را روی عمل و افکارشان متمرکز کرد و کمک کنیم برنامه ریزی و تکالیف عملی برای تغییر احساسات و فیزیولوژی خود داشته باشند. این تغییرات بی شک بر روی علائم جسمانی و هورمونی تأثیر خواهد داشت.

وی افزود: گاهی افراد افسرده می‌گویند، می‌دانیم که یک سری کار‌ها را باید انجام دهیم، ولی رغبت و تمایلی به انجام آن کار‌ها در خود نمی‌بینیم.

مروتی در پایان خاطر نشان کرد: افراد وقتی که با چالش‌های زندگی روبرو می‌شوند و فکر می‌کنند کنترلی بر امور زندگی ندارند، خودکشی را تنها راه حل می‌دانند. این یک دیدگاه تونلی است که در آن گزینه‌های دیگر بی فایده به نظر می‌رسد.

افسردگی اختلالی که این روز‌ها بدلیل مشکلات زندگی بسیار شایع شده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار