گوناگون

از هشدار رحیم پورازغدی درباره آینده جمهوری اسلامی تا افزایش عجیب قیمت حبوبات در بازار

از هشدار رحیم پورازغدی درباره آینده جمهوری اسلامی تا افزایش عجیب قیمت حبوبات در بازار

پارسینه: مشغله فراوان گاهی باعث می‌شود از بخش مهمی از اخبار ساعات گذشته بی اطلاع بمانید یا درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته که در جریان آن‌ها هم قرار نگرفته اید، پارسینه تلاش می‌کند صبح هر روز مهم‌ترین این رویداد‌ها را که گاهی از نظر‌ها دور افتاده و کمتر به آن پرداخته می‌شود به اطلاع مخاطبانش برساند.

تحریریه پارسینه| درست در لحظاتی که در کوران مشغله روزانه گرفتار و یا در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته است، پارسینه تلاش می‌کند هر بامداد مهم‌ترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند. پارسینه هیچگونه دخل و تصرفی در اخبار بامدادی ندارد و صحت و سقم رویداد‌ها و انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست.

بخش قابل توجهی از ۱.۳ میلیون خانه خالیِ شناسایی شده، متعلق به بانک‌هاست

از یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی خالی که وزارت راه و شهرسازی شناسایی کرده، بخش قابل توجهی از آن‌ها متعلق به بانکهاست که تعداد دقیق آن اعلام نشده؛ اما گفته می‌شود برای کسب سود خریداری یا ساخته شده است. مسئولان وزارت راه و شهرسازی می‌گویند بخش قابل توجهی از یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد خالی شناسایی شده، مربوط به شرکت‌های حقوقی اعم از دستگاه‌های دولتی و بانکهاست. در این خصوص عبدالجلال ایری ـ سخنگوی کمیسیون عمران مجلس ـ گفته است: «یکی از نکات قابل توجه در شناسایی واحد‌های خالی، تعداد خانه‌های تحت تملک بانک‌ها و اشخاص حقوقی بوده است. طبق گفته مسئولان وزارت راه، بخش قابل توجهی از واحد‌های خالی شناسایی شده متعلق به بانک‌هایی است که به جای عمل به وظایف خود، برای کسب منفعت بیشتر تصدی‌گری و بنگاه داری انجام می‌دهند. از این روی، یکی از اهداف مجلس در تصویب قانون مالیات بر خانه‌های خالی این است که صرفه اقتصادی نگهداشت خانه توسط فعالان اقتصادی و بانک‌ها را کاهش دهد تا در نهایت منجر به تغییر رفتار محتکران و عرضه واحد‌های خالی به بازار شود.»

حمله کیهان به آتیلا پسیانی: این بازیگر نه چندان مطرح و محبوب به صدا وسیما توهین کرد

کیهان نوشت: یک بازیگر که با مجموعه‌های تلویزیونی شناخته شده است، در گفتگو با یک برنامه زرد اینترنتی به رسانه ملی و مردم ایران اهانت کرد و در گفتگو با فریدون جیرانی مدعی شد که سالهاست تلویزیون نگاه نمی‌کند! این ادعا در حالی است که وی از سال ۱۳۶۱ تا سال جاری در چندین مجموعه تلویزیونی یا فیلم کوتاه تلویزیونی بازی کرده است که آخرین آن‌ها مجموعه همبازی محصول شبکه دو سیما بوده است. حال، پرسش این است چگونه یک بازیگر نه چندان مطرح و محبوب، تلویزیون را قبول ندارد، اما یکسره در سریال‌های مختلف تلویزیونی بازی می‌کند و همزمان هم مدعی نگاه نکردن تلویزیون می‌شود؟ آیا این بی‌صداقتی و ادعای عجیب؛ توهین به شعور مخاطبان و مردم و نیز صدا وسیما نیست؟ باید گفت متاسفانه طی سال‌های اخیر نگاه نکردن به تلویزیون - به قول یکی از ترانه سرایان و مجریان قدیمی- تبدیل به پز شبه روشنفکری شده است و جالب اینکه تمامی مدعیان پرهیز از رسانه ملی، هم مخاطب رسانه ملی هستند و هم در پروژه‌های پیشنهادی تلویزیونی و نیز رادیویی نقش‌آفرینی می‌نمایند و اغلب هم پول‌های کلان مطالبه می‌کنند! و البته همین طیف نیز با مصاحبه‌های زرد خود با رسانه‌ها و شبه رسانه‌های زرد پالس همراهی با اپوزیسیون ورشکسته تاریخ مصرف گذشته می‌دهد! جا دارد صدا و سیما از این پس در دادن پیشنهاد بازی به بازیگرانی که از تلویزیون متنفر هستند، تصمیم جدی بگیرد تا مجبور نباشند علیرغم میلشان، سریال‌های خود را هم نگاه نکنند!

رحیم پور ازغدی: ممکن است ۲۰ سال دیگر، همین جمهوری اسلامی با یک ولیّ‌فقیه، نظامی ضد دین باشد

حسن رحیم پور ازغدی گفت: رهبری می‌گویند انحراف در نظام از انحراف در اشخاص مهم‌تر است، چون ممکن است همین جمهوری اسلامی با همین ولایت فقیه با همین قانون اساسی باشد، امّا ۲۰ سال دیگر یک نظام بی‌دین و ضدّ دین باشد. قانون اساسی آن را هم عوض نکنند؛ یک ولیّ‌فقیه دیگر هم بیاید، امّا بشود حکومت بنی‌امیّه و بنی‌عبّاس یا خوارج یا کلیسای قرون وسطی. وی افزود: تعبیر ایشان این است: اسم جمهوری اسلامی باشد، صورت اسلامی باشد، امّا سیرت ضدّاسلامی باشد؛ همین قانون اساسی باشد؛ رأس آن‌هم یک آخوند باشد و بعضی‌ها سوابقی هم داشته باشند، ولی باطن غیر اسلامی یا ضدّ اسلامی بشود. یادمان باشد که با آن زمان‌بندی صدر اسلام، ما هنوز تا کربلا ۲۰ سال فاصله داریم؛ خطر به‌وجود آمدن کربلا در نسل سوّم بعد از پیغمبر است. وقتی هنوز چند نفر از اصحاب پیرمرد هستند، ولی اغلب تابعین هستند، یعنی نسل دوّم و تابعینِ تابعین که نسل سوّم است. ۲۰ سال دیگر ممکن است قضیّه کربلا به‌وجود بیاید؛ یعنی این خطر در جمهوری اسلامی هم وجود دارد. وقتی حکومت پیغمبر و علی این‌طوری می‌شود، در حکومت ما نمی‌شود؟ /کیهان

سید حسن خمینی: نباید از ورود به فضای مجازی بترسیم

سید حسن خمینی با تأکید بر استفاده از حضور گروه‌هایی با عزم جوانانه و خارج از چهارچوب‌های اداری، گفت: بهره گیری از جوانانی که از نظر تعلق خاطر به ارزش‌های دینی و انقلابی تفاوتی با نسل‌های پیشین ندارند، کار بزرگی است. البته این نسل جدید باید بتوانند از تجربیات نسل قبل استفاده کنند و برای حرکت دو بال «تجربه» و «توانایی» را توأمان به کار بگیرند تا ان شاء الله امور را پیش ببرند. سید حسن خمینی در ادامه سخنان خود با اشاره به اقتضائات دنیای جدید از جمله «فضای مجازی» و «شبکه‌های اجتماعی» گفت: عمده‌ترین دلیل اینکه مدیران نسل قبل وارد این فضا نمی‌شوند، این است که، چون این فضا را نمی‌شناسند، از آن می‌ترسند و نمی‌دانند چیست. اینکه ما از پشت سر به دنبال یک حادثه می‌رویم و به دل حادثه نمی‌زنیم، به دلیل این است که با آن آشنایی نداریم.

نماینده مجلس: ما خیلی اُپن هستیم و خیلی هم آزادی‌های گسترده‌ای داریم

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: «نمی‌توانیم بگوییم، چون مثلا ۷۰۰ هزار دلار از کشور خارج شده است، ما همینجا جزیره هندورابی را آماده و های‌کلاسش کنیم تا همه منکرات را در آنجا انجام دهند؛ قطع نمی‌شود.» سید علی یزدی‌خواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره سود مالی که کنسرت برخی خوانندگان ایرانی برای خود و ترکیه داشته و استقبال از آن کنسرت ها، گفت: «بحث کنسرت‌ها اگر منجر به حریم‌شکنی نشود و حدود شرعی را زیر پا نگذارد، بهتر است که در کشور، مکان‌هایی در نظر گرفته شود که هم برای افرادی که قرار است به این کنسرت‌ها بروند، صرفه جویی شود و هم اگر هنری وجود دارد در داخل کشور مورد توجه قرار گیرد.» وی ادامه داد: «اگر هنجار‌ها را بخواهند رعایت کنند، ما مشکلی نداریم، در غیر این صورت طبیعی است که ایران یک کشور اسلامی است و نمی‌توانیم اجازه دهیم افراد مثلا شراب تولید کنند یا شرب خمر را علنی انجام دهند. این مهم جزو مقدسات دین ماست و نباید به خاطر چند دلار، یورو و لیر اجازه دهیم که هنجار‌های الهی در داخل کشور شکسته شود. ترکیه یک کشور لائیک است و ابایی ندارد از اینکه هنجار‌های اجتماعی و خطوط قرمز دین اسلام شکسته شود و این بحثش جداست، اما اگر با رعایت حدود شرعی و اسلام باشد ما از برگزاری کنسرت در داخل کشور استقبال می‌کنیم.»

یزدی‌خواه در پاسخ به این پرسشی درمورد گسترش آزادی‌های فرهنگی و اجتماعی گفت: «مردم ما الان هم آزاد هستند. شما بحث حجاب و عفاف را در جامعه اگر دقت کنید، سخت‌گیری صورت نمی‌گیرد و حتی قانون امر به معروف و نهی ازمنکر در کشور اجرا نمی‌شود. ما سخت‌گیری در خصوص کسانی که حجابشان را کاملا مراعات نمی‌کنند، نداریم یا اگر منکری مرتکب می‌شوند، اگر در ملا عام نباشد و در حریم منزلشان انجام دهند، کسی بازخواستشان نمی‌کند؛ مگر اینکه منظور کنار گذاشتن هنجار‌های جامعه سنتی ما باشد که در اینصورت جایز نیست و جامعه این را بر نمی‌تابد.»

این نماینده مجلس افزود: «در تاریخ چند هزار ساله ما هم روی این موضوعات تاکید شده است. به عنوان مثال در تخت جمشید که این همه تصاویر دارد، شما عکس یک خانم را بر روی آن بنا به‌هیچ وجه نمی‌بینید. با اینکه برای سه هزار سال پیش است، اما ساسانیان و هخامنشیان بر حفظ این حریم‌ها تاکید داشتند. بالاخره ما یک جامعه سنتی با فرهنگ و تمدن غنی هستیم و هر چیزی را برنمی‌تابیم. همین الان هم مشاهده می‌کنیم که در جامعه بعضی از خانم‌ها بدون روسری و حجاب پشت فرمان ماشین نشسته‌اند و ما حتی گفته‌ایم که جریمه بکنید، اما جریمه هم نمی‌شوند. اگر منظور از آزادی این باشد که هر کسی با لباس شب و مستانه به خیابان بیاید، طبیعتا جامعه این را تحمل نمی‌کند ولو اینکه چند صد هزار دلار هم از کشور خارج شود.»

یزدی‌خواه درباره گشت ارشاد و فیلمی که اخیرا منتسب شد به این گشت، بیان کرد: «آن خانمی بود که شاکی خصوصی داشت و بحث بر سر حجابش نبود و مسئولین مربوطه هم توضیح دادند که پلیس می‌خواسته ایشان را بازداشت کنند، ولی آن خانوم مقاومت می‌کرده است. یک مجرم را که با سلام و صلوات دستگیر نمی‌کنند چرا که قطعا فرار می‌کند و به مامور ناجا نیرنگ می‌زند. ما مخالف خشونت‌های پلیس هستیم، اما شما جلیقه زرد‌ها، برخورد پلیس در آمریکا، لندن و دیگر کشور‌های غربی را اگر نگاه کنید، کم‌ترین بی‌نظمی را تحمل نمی‌کنند، اما ما خیلی اَپن هستیم و خیلی آزادی‌های گسترده‌ای به واسطه نظام و انقلاب داریم.»

جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۳۴۵۸ تن از محکومان

دادیار دیوان عالی کشور و مدیرکل عفو و بخشودگی قوه قضاییه با اعلام جزییات این عفو گفت: ۱۰۰ نفر از افراد دارای محکومیت اعدام و ۷۶ محکوم امنیتی جزو عفوشدگان اخیر هستند.

پس از موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی با پیشنهاد رئیس قوه قضاییه مبنی بر عفو و تخفیف مجازات سه هزار و چهارصد و پنجاه و هشت تن از محکومانِ محاکم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیرو‌های مسلح و تعزیرات حکومتی به مناسبت میلاد با سعادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (صلی‌الله‌علیه‌وآله) و ولادت حضرت امام جعفر صادق (علیه‌السلام)، حسین نجفی، دادیار دیوان عالی کشور و مدیرکل عفو و بخشودگی قوه قضاییه با اعلام جزییات این عفو گفت: ۱۰۰ نفر از افراد دارای محکومیت اعدام و ۷۶ محکوم امنیتی جزو عفوشدگان اخیر هستند.

بیانیه آمریکا و تروئیکای اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، «آنگلا مرکل» سرپرست صدر اعظمی آلمان، «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس و «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه روز شنبه بیانیه مشترکی درباره ایران منتشر کردند.

در این بیانیه آمده است: «ما، رئیس جمهور فرانسه، صدر اعظم آلمان، نخست وزیر انگلیس و رئیس جمهور آمریکا امروز در رُم با یکدیگر دیدار کرده تا درباره خطراتی که برای امنیت بین‌المللی به دلیل تشدید برنامه هسته‌ای ایران ایجاد شده، بحث کنیم».

در ادامه این بیانیه آمده است: «ما عزم خود را برای اطمینان از اینکه ایران هرگز نتواند به توسعه سلاح هسته‌ای یا دستیابی به آن، بپردازد ابراز کردیم و نگرانی شدید وفزاینده خود را به اشتراک گذاشتیم، این در حالی است که ایران مذاکرات بازگشت به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را از ماه ژوئن متوقف کرده و گام‌های تحریک آمیز هسته‌ای نظیر تولید اورانیوم با درصد غنای بالا و اورانیوم فلزی غنی شده را شتاب بخشیده است».

آمریکا و تروئیکای اروپا در این بیانیه مدعی شدند: «ایران هیچ نیاز غیرنظامی معتبری برای این اقدام نداشته، اما هر دو اقدام برای برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای مهم هستند».

در ادامه این بیانیه آمده است: «این گام‌ها تنها باعث افزایش هشدار‌ها می‌شود که همزمان با این گام‌ها، ایران همکاری و شفافیت با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را کاهش داده است».

آمریکا و تروئیکای اروپا در این بیانیه اضافه کردند: «ما توافق کردیم که ادامه پیشرفت‌های هسته‌ای ایران و موانع برای فعالیت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امکان بازگشت به برجام را با خطر مواجه می‌کند».

در این بیانیه آمده است: «شرایط کنونی، بر اهمیت راه حل مذاکره شده تاکید دارد که برای بازگشت آمریکا و ایران به پایبندی کامل به برجام فراهم شده و زمینه را برای ادامه تعامل دیپلماتیک برای حل دیگر نقاط اختلاف فراهم می‌کند».

در ادامه این بیانیه تاکید شده است: «با این روحیه، ما از تعهد شفاف رئیس جمهور بایدن، برای بازگرداندن آمریکا به پایبندی کامل به برجام و اجرای کامل آن تا زمانی که ایران همان کار را انجام دهد، استقبال می‌کنیم».

آمریکا و تروئیکای اروپا در این بیانیه اشاره کردند: «ما رئیس جمهور رئیسی را فرامی‌خوانیم تا از این فرصت استفاده کرده و به تلاشی با حُسن نیت برای به نتیجه رسیدن مذاکرات با توجه به فوری بودن موضوع، بازگردد. این تنها راه برای جلوگیری از تشدید خطرناک بوده که به نفع هیچ کشوری نیست».

در این بیانیه اضافه شده است: «ما از تلاش دیپلماتیک شرکای منطقه‌ای برای کاهش تنش‌ها استقبال کرده و خاطر نشان می‌کنیم که بازگشت به برجام هم باعث کاهش خطر و هم برداشته شدن تحریم‌ها می‌شود که اجازه می‌دهد مشارکت منطقه‌ار ارتقا یابد».

آمریکا و تروئیکای اروپا در این بیانیه تاکید کردند: «ما همچنین بر عزم خود برای پرداختن به نگرانی‌های امنیتی گسترده‌تر که ناشی از اقدامات ایران در منطقه است، تاکید می‌کنیم».

نیوزویک: ایران نشست وحدت آفرین در خصوص افغانستان برگزار کرد

نشریه آمریکایی در گزارشی در زمینه برگزاری نشست بررسی اوضاع افغانستان در تهران که روز‌های گذشته برگزار شد، نوشت که ایران، چین، روسیه، پاکستان و سایرکشور‌های نزدیک افغانستان تلاش کرده‌اند تا در مقابله با بحران‌هایی که پس از خروج نیرو‌های آمریکایی از این کشور در برگرفته است، وحدت ایجاد کنند.

به نوشته هفته نامه «نیوز ویک» در دومین نشست در این زمینه، دیپلمات‌های ارشد شش کشور همسایه افغانستان و روسیه به صورت مجازی و حضوری برای یک اجلاس در تهران گرد هم آمدند تا دیدگاه‌های خود را همسو کنند.

آن‌ها زمانی گردهم آمدند که افغانستان با بحران‌های قریب الوقوع انسانی، اقتصادی و امنیتی مواجه است. نمایندگانی از چین، ایران، پاکستان، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در این اجلاس حضور داشتند.

قطر هم به اظهارات وزیراطلاع رسانی لبنان واکنش نشان داد

النشره، در ادامه تنش در روابط ریاض و بیروت، وزارت خارجه قطر بیانیه‌ای صادر کرد.

وزارت خارجه قطر در بیانیه خود آورده است: ما نارضایتی و محکومیت شدید خود را از اظهارات اخیر وزیر اطلاع رسانی لبنان ابراز می‌کنیم.

قطر در این بیانیه با درخواست از دولت لبنان برای انجام اقدامات لازم جهت آرام کردن اوضاع و التیام شکاف‌ها، همچنین افزود: موضع وزیر جدید اطلاع رسانی لبنان در قبال کشورش و هم در قبال مسائل عربی غیرمسئولانه است.

دبیر کل سازمان ملل خشونت‌ها در سودان را نگران کننده دانست

دبیر کل سازمان ملل شنبه شب به وقت محلی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: ما روز شنبه شاهد شجاعت تعدادی زیادی از افراد و اعتراض مسالمت آمیز آن‌ها به حکومت نظامی در سودان بودیم.

وی تصریح کرد ارتش باید مراقب باشد. زمان بازگشت به تمهیدات قانونی مشروع فرا رسیده است. گزارش‌های خشونت نگران کننده است و عاملان آن‌ها باید مجازات شوند.

هرج و مرج قیمت‌ها در بازار

روزنامه تجارت در صفحه نخست امروز خود با تیتر «هرج و مرج قیمت‌ها در بازار» به بررسی افزایش شگفت انگیز قیمت‌ها پرداخت و نوشت: افسارگسیختگی قیمت‌ها در بازار کالا و خدمات هر روز شکلی تازه می‌گیرد. گزارش‌ها حاکی از آن است که روند گرانی‌ها پس از مرغ، تخم مرغ، گوشت، لبنیات، خودرو، دلار و… اکنون به حبوبات رسیده و طی روز‌های اخیر این اقلام قیمتی تاریخی را تجربه کرده است. این در حالی است که رشد قیمت‌ها و عدم دخالت دولت در ساماندهی آن، موجب تعجب بیشتر صاحبنظران اقتصادی، نمایندگان مجلس به ویژه مردم شده است. گاهی اوقات تغییرات قیمت‌ها چنان لحظه‌ای و آنی شده که توصیف‌های تورمی برخی از کشور‌ها که زمانی به صورت شوخی بین مردم تبادل می‌شد، برای کشور ما به امری ملموس تبدیل شده است، به گونه‌ای که برخی کالا‌ها در بازه زمانی ساعت یا یک نیمروز، قیمت جدید را تجربه می‌کنند.

بی‌تردید ادامه این روند علاوه بر فشار معیشتی بر اقتصاد مردم، قدرت برنامه‌ریزی و سرمایه گذاری کارآفرینان و تولیدکنندگان را به حداقل می‌رساند و ریسک کار‌های تولیدی را بسیار افزایش می‌دهد؛ بنابراین توجه دولت بر مقوله ساماندهی قیمت کالا و خدمات علاوه بر اینکه کمک بسیار جدی و واجب به عموم مردم است، می‌تواند به روند تولید و امیدواری تولیدکنندگان بیانجامد. مسؤولان باید مراقب باشند که مردم و تولیدکنندگان نباید به این باور برسند که کالا‌ها بدون نظارت و در خلاء مدیریتی دچار گرانی شده و به صورت لحظه‌ای افزایش می‌یابد. امید است دولت دلسوز و مردمی رئیسی با بررسی میدانی اتفاقات اخیر، راهکار‌های عاجل را برای پیشگیری از این افسارگسیختگی قیمتی تدبیر کند. روزنامه تجارت در این شماره به گرانی‌ها، علل بروز آن و پیامد‌های آن بر زندگی و معیشت مردم می‌پردازد.

در شرایطی که هر روز بخشی از کالا‌ها رکود می‌زند، مشاهدات میدانی حاکی از افزایش قیمت حبوبات در بازار است؛ به طوری که قیمت یک بسته لوبیا چیتی ۹۰۰ گرمی برخی برند‌ها به مرز ۷۰ هزار تومان هم رسیده است. به گزارش ایسنا بر اساس مشاهدات میدانی از خرده فروشی‌های سطح شهر تهران قیمت حبوبات بسته بندی به وزن حدود ۹۰۰ گرم به شرح زیر است: قیمت لوبیا چیتی ۶۳ تا ۶۹ هزار تومان، ماش ۵۲ هزار تومان، نخود لوبیا ۳۸ تا ۴۴ هزار تومان، لپه ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان، عدس ۴۷ تا ۵۵ هزار تومان، لوبیا قرمز ۵۲ تا ۵۹ هزار تومان، لوبیا سفید ۳۸ تا ۴۳ هزار و۵۰۰ تومان، دال عدس ۴۷ هزار تومان و نخود ۴۹ هزار و۵۰۰ تومان است. این ارقام به اندازه‌ای تعجب بر انگیز است که باعث انتقاد شدید شده و بیانگر آن است که گرانی هرچند وقت یک بار در بخشی ازاقتصاد متبلور می‌شود.
منبع: پارسینه

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار