گوناگون

ارز ۴۲۰۰ تومانی، برای واردات یا مصرف کننده؟

ارز ۴۲۰۰ تومانی، برای واردات یا مصرف کننده؟

پارسینه: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت که اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالا سبب شد تا از هر یکهزار واحد ۷۵۰ واحد آن به رانت خواری و تنها ۲۵۰ واحد آن به دست مصرف کننده واقعی برسد.

«محمدرضا پورابراهیمی»یکشنبه شب در برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود: در واقع فقط یک چهارم واردات کالا با ارز ۴۲۰۰ تومانی بر سر سفره مردم آمده و مابقی به دست رانتخواران افتاده است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی یادآورشد: برای تحقق عدالت اجتماعی باید ارز ترجیحی به جای واردات به مصرف خانوارها اختصاص یابد، زیرا دولت دوازدهم ارز ۴۲۰۰ تومان را برای واردات در نظر گرفت که کالای ارزان قیمت به دست مردم برسد در حالی که کالاهای وارداتی با قیمت های گرانی به دست مصرف کنندگان رسید.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد که دولت باید با تغییر روش های اختصاص ارز برای واردات کالاهای اساسی، با تعریف سامانه ای مردم خریدهای خود را از طریق این سامانه انجام دهند تا سفر مردم بیشتر کوچک نشود.

پورابراهیمی توضیح داد : در صورتی که دولت بتواند پرداخت یارانه ها را فقط روی مصرف کنندگان کارسازی کند در این صورت از رانتخواری جلوگیری خواهد شد، زیرا اکنون اتباع خارجی نیز در کشورمان با خرید مثلا روغن ارزانقیمت از فروشگاهی، از یارانه های دولتی استفاده می کنند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت : وجود ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالا سبب شد که رانتخواران با اخذ میلیاردها دلار به جای واردات کالای اساسی ، کالای دیگری را وارد کردند و یا اصلا وارداتی انجام نشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر اقتصاد ملی به صورت علمی و تخصصی اداره شود به نفع مردم ومصرف کنندگان خواهد بود، اما تاکنون در این حوزه رفتارها و تصمیمات با رویکرد عقلی هم خوانی نداشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: خوشبختانه در دوره جدید همکاری خوبی بین مجلس و دولت به وجود آمده تا با رفع مشکلات اقتصادی دغدغه مردم در این زمینه کمتر شود.

«هادی قوامی» معاون امور حقوقی و مجلس وزیر اقتصاد و دارایی نیز گفت: از سال ۹۷ تاکنون ۶۰ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات تخصیص پیدا کرده در حالی که قیمت برخی از کالاها از نرخ تورم نیز بیشتر رشد کرده است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در حالی که از سال ۹۷ قیمت گوشت گوساله ۱۷۲ درصد و قیمت مرغ ۱۹۲ درصد رشد داشته، اما رشد شاخص تورم ۱۲۰ درصد بوده است و این نشان می دهد که با استفاد از ارز ۴۲۰۰ تومانی چیزی عاید سفره مردم نشده است.

قوامی توضیح داد که متاسفانه ارز ۴۲۰۰ تومانی رانت زیادی را برای برخی از واردکنندگان ایجاد کرد به طوری که عده ای با دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی به جای واردات کالاهای اساسی معادل یک میلیارد دلار موز وارد کشور کردند.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه ما به دنبال ایجاد تعادل بین تقاضا و عرضه هستیم، افزود که از سال ۹۰ قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است و اگر بتوانیم با استفاده از کارت های اعتباری ۶ دهک پایین جامعه را پوشش دهیم و حمایت کنیم به تدریج وضعیت اقتصادی مردم بهتر می شود، در غیر این صورت فشار بیشتری بر مردم تحمیل خواهد شد.

وی گفت: در ابتدا ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات ۲۵ قلم کالای اساسی اختصاص یافت تا مردم با قیمت مناسبی کالای خود را تامین کنند اما در عمل چنین اتفاقی نیافتاد و کالا با قیمت گرانتری به دست مردم رسید و این سفره مردم را کوچکتر کرد.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار