گوناگون

از دلایل رحیم‌پور ازغدی برای محاکمه روحانی تا انتقاد یک نماینده از اقدام ضدایرانی جمهوری آذربایجان

از دلایل رحیم‌پور ازغدی برای محاکمه روحانی تا انتقاد یک نماینده از اقدام ضدایرانی جمهوری آذربایجان

پارسینه: مشغله فراوان گاهی باعث می‌شود از بخش مهمی از اخبار ساعات گذشته بی اطلاع بمانید یا درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته که در جریان آن‌ها هم قرار نگرفته اید، پارسینه تلاش می‌کند صبح هر روز مهم‌ترین این رویداد‌ها را که گاهی از نظر‌ها دور افتاده و کمتر به آن پرداخته می‌شود به اطلاع مخاطبانش برساند.

تحریریه پارسینه| درست در لحظاتی که در کوران مشغله روزانه گرفتار و یا در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته است، پارسینه تلاش می‌کند هر بامداد مهم‌ترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند. پارسینه هیچگونه دخل و تصرفی در اخبار بامدادی ندارد و صحت و سقم رویداد‌ها و انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست.

دیدار روسای ستاد ارتش‌های ترکیه و لبنان در آنکارا

به گزارش دیلی صباح، یاشار گولر، رئیس ستاد ارتش ترکیه امروز با ژنرال جوزف عون، همتای لبنانی خود در آنکارا دیدار کرد. گولر طی مراسمی نظامی در مقر ستاد کل از عون استقبال کرد.

پس از پایان مراسم، دو طرف یک دیدار دوجانبه برگزار کردند. روز پنجشنبه، ارتش لبنان اعلام کرد که ژنرال عون به منظور تقویت وسایل همکاری بین ارتش‌های دو کشور، به دعوت همتای ترک خود لبنان را به مقصد ترکیه ترک کرده است.

ترکیه در جریان کنفرانس "رم ۲" در مارس ۲۰۱۸ متعهد شد، از نیرو‌های مسلح لبنان با گسترش کمک‌های نظامی خود به نهاد‌های امنیتی لبنان حمایت کند.

عباس عبدی: شب دراز است

عضو کمیسیون امنیت مجلس: «تفاوت این دولت و دولت قبل در ارتباط با پرونده برجام این است که برجام از اولویت اول نظام خارج شده است» عباس عبدی: یکی از نزدیکان ۴۰ تا مرغ و جوجه دارد که به دلیل فقدان دان، در حال مردن هستند. اثر دوم شدن اولویت برجام را در پاییز و زمستان خواهیم دید. شب دراز است.

مقام ارشد ایرانی: بازگشت به مذاکرات وین طی چند روز آینده صورت می‌گیرد

شبکه خبری المیادین به نقل از مقام ارشد ایرانی در نیویورک:بازگشت به مذاکرات وین به زودی و طی چند روز یا چند هفته آتی صورت خواهد گرفت. درباره تمایل دولت بایدن برای بازگشت به توافق هسته‌ای به دلیل عدم وجود نشانه‌های واقعی که سخنان دولت بایدن را تایید کند، تردید داریم. ایران هرگز آینده خود را به توافق هسته‌ای مرتبط نخواهد کرد و و هرگز تا ابد منتظر باقی نخواهیم ماند. گفتگو‌ها با کشور‌های منطقه و در راس آن‌ها عربستان سعودی، به صورت طبیعی در حال انجام است. تروریست‌های داعش در حال حاضر به سوی افغانستان روانه شده‌اند و ایران تحرکات آن‌ها را زیر نظر دارد. /فارس

دلایل رحیم‌پور ازغدی برای محاکمه روحانی

حسن رحیم‌پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و سخنران مذهبی در رشته توئیتی از دلایل محاکمه حسن روحانی، رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم نوشت.

درخواست محاکمه روحانی توسط اصولگرایان بعد از پایان دوره ریاست جمهوری با واکنش‌های مختلفی در سطح مردم و اصلاح طلبانِ طرفدار وی همراه شده است.

وی نوشت:

۱/ سوال) آیا صحت دارد که حسن ‎روحانی بعلت بعضی پرونده‌های فساد یا تخلف از وظایف قانونی و شکایت بیش از نیم میلیون از مردم (تاکنون) از وی، می‌خواهد بدون محاکمه، از کشور گریخته و مقیم انگلستان شود؟

‏۲/ آیا ‎روحانی درمورد اتهام تابعیت بریتانیایی یا تقلب در پایان‌نامه و تخلفات دیگر اساسا در شورای انقلاب فرهنگی مورد سوال قرار می‌گرفت؟

‏۳/ پاسخ) خیر. نشنیده‌ام. اما اصولا در مورد محاکمه حاکمانی که حال و هوای دیکتاتوری و عادی‌سازی تخلفات دارند، بنده بازخواست و مهار قانونی همه مسئولان متخلف در هر سطحی و هر قوه‌ای را، همزمان با دوره حاکمیت آنان صحیح‌تر می‌دانم.

‏۴/، زیرا تشکیل دادگاه پس از پایان کارشان، گرچه تنش کمتری دارد، اما مانع بسیاری صدمات ملی نمی‌شود. بازخواست حاکمان، دستکم پس از پایان کار باید در کشور، نهادینه و کاملا عادی شود و قانون هیچکس را مستثنی نکند.

‏۵/ مواردی نیز صریحا خلاف قانون شمرده نمی‌شود، چون راحت طلبی، اشرافیگری، دروغ‌های مکرر، روحیه استکباری و تکبر با مردم و ذلت با غرب، رانت‌خواری ظاهرا قانونی و...، اما در حکومت اسلامی، همگی جرم و انحراف است.

وکیلی: روحانی تنهاترین سیاستمدار تاریخ کشورمان خواهد بود

فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: روحانی دارای شخصیتی گلخانه‌ای و متصل به قدرت است که فاقد هرگونه کارکرد مدنی خواهد بود. محمدعلی وکیلی نماینده اصلاح طلب مجلس دهم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که اکنون حسن روحانی در کجا مشغول است؟ بیان کرد: من پیش از اینکه دوران ریاست جمهوری او تمام شود نوشته بودم به این دلیل که روحانی دارای شخصیتی گلخانه‌ای و متصل به قدرت است، در پایان دوران ریاست جمهوری خود فاقد هرگونه کارکرد مدنی خواهد بود. او در ادامه دلایل این امر اینگونه تشریح کرد: او نه جنب و جوش احمدی نژاد را دارد، نه محبوبیت خاتمی را و نه کاریزمای هاشمی را؛ بنابراین نه عقبه اجتماعی دارد و نه یاران دلبسته‌ای و نه شخصیت صحنه‌ای و میدانی دارد؛ از همین رو تنها‌ترین سیاستمدار تاریخ کشورمان خواهد بود. وکیلی درباره اینکه آیا ممکن است که حسن روحانی جای مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در جریان اعتدال را بگیرد؟ بیان کرد: هرگز چنین نیست، زیرا اصلا اعتدال یک جریان نیست، آقای روحانی هم به هیچ وجه ظرفیت نمایندگی گفتمان اعتدال را ندارد، بزرگ‌ترین ظلم را به این گفتمان خود روحانی انجام داد و هیچ شباهتی هم به مرحوم هاشمی رفسنجانی ندارد. نماینده اصلاح طلب مجلس دهم تصریح کرد: اگر مرحوم هاشمی رفسنجانی زمانی نمایندگی این گفتمان را برعهده داشت، زیرا از یک محبوبیت اجتماعی و مشروعیت حاکمیتی برخوردار بود. اما آقای روحانی فاقد هر دو این ویژگی‌هاست. این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به صحبت حسن روحانی مبنی بر اینکه گفته بود مشغول کار‌های علمی خواهم شد، گفت: امیدوارم که پس از انتشار این مقالات جامعه بتواند از آن‌ها استفاده کند.

ذوالنور: مجلسی‌ها در انتخاب استانداران دخالت نکنند

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت حق انتخاب و نصب مدیران اجرایی را دارد، ورود نمایندگان در تعیین مصادیق و تحمیل آن‌ها به دولت با فلسفه تفکیک قوا سازگاری ندارد و غصب حق دولت است. حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر، در واکنش به برخی فشار‌های سیاسی به وزارت کشور برای انتخاب استانداران، گفت: معتقدم قوه مجریه و قوه مقننه دو حیطه کاری جدا از هم هستند. کار مجلس وضع قانون و نظارت است. وی ادامه داد: دولت حق انتخاب و نصب مدیران اجرایی را دارد، ورود نمایندگان در تعیین مصادیق و تحمیل آن‌ها به دولت با فلسفه تفکیک قوا سازگاری ندارد و غصب حق دولت است. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: در ابتدای دولت سیزدهم وزارت کشور فرمی را در اختیار مجامع استانی گذاشت که گزینه‌های مورد نظرشان را برای استانداری را به عنوان پیشنهاد به وزارت کشور معرفی کنند. ذوالنوری گفت: نمایندگان استان قم هیچ گزینه‌ای را به وزارت کشور برای استانداری معرفی نکردند، معتقدم این کار «تالی فاسد» دارد. اگر گزینه مطلوب ما را نصب نکنند هر زمانی که انتقادی مطرح کنیم این شائبه پیش می‌آید که قصد کارشکنی داریم اگر گزینه مطلوب ما را نصب کنند به محض اینکه انتقادی را مطرح کنیم می‌گویند پیشنهاد خودتان بوده است.

انتقاد یک نماینده از اقدام ضدایرانی جمهوری آذربایجان

عضو کمیسیون امنیت ملّی مجلس گفت: جمهوری اسلامی ایران همانطور که مانور سه کشور آذربایجان، پاکستان و ترکیه را رصد کرد، همه تحرکاتی که در آنسوی مرز‌ها صورت می‌گیرد را رصد می‌کند و نسبت به برخی تحرکات شک برانگیز هشدار می‌دهد. فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملّی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات ضدایرانی اخیر دولت آذربایجان نظیر ایجاد مانع در مسیر حمل و نقل کالا به ارمنستان، گفت: مانوری که دولت‌های آذربایجان، پاکستان و ترکیه انجام داده اند نگران کننده است و ایران از کشور دوست و برادر، آذربایجان توقع بیشتری داشت. وی ادامه داد: مانور سه کشور آذربایجان، پاکستان و ترکیه تحت هر عنوانی انجام شده باشد، محافل امنیتی و نظامی جهان تصویری دیگری از آن خواهند داشت، اظهار داشت: باکو باید نسبت به برخی حرکت‌ها مراقب باشد چرا که معاندینی مثل رژیم صهیونیستی به دنبال این هستند که معادلات منطقه را بهم بزنند. نماینده زاهدان ادامه داد: از کشور‌هایی مثل پاکستان و ترکیه هم انتظار داریم که اگر حرکتی می‌خواهند انجام دهند باید با نظر جمهوری اسلامی ایران باشد.

اظهارات سفیر ایران در عراق درباره مذاکرات تهران و ریاض

سفیر ایران در عراق با بیان اینکه دور چهارم گفتگو‌های تهران و ریاض در بغداد برگزار می‌شود، تأکید کرد که تهران دیدار دوجانبه با مقامات آمریکایی در چارچوب دور جدید گفتگو‌ها را نخواهد پذیرفت.

قدردانی چین از سخنرانی رئیسی در سازمان ملل

سخنگوی وزارت خارجه چین ضمن قدردانی از صحبت‌های ریاست‌جمهوری ایران مبنی بر اینکه سلاح اتمی جایی در دکترین هسته‌ای ایران ندارد، گفتگو‌ها برای رفع تمام تحریم‌های ایران را مفید دانست. «ژائو لی‌جیان» امروز (جمعه) از بیانیه قرائت‌شده توسط «سید ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل استقبال کرد. ژائو در صفحه توئیتر خود نوشت: «ما از بیانیه [دکتر]رئیسی رئیس‌جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر اینکه سلاح اتمی جایی در دکترین هسته‌ای ایران ندارد، قدردانی می‌کنیم». وی همچنین افزود: «تمام طرف‌های [توافق هسته‌ای ایران]باید به برجام پایبند بمانند و گفتگو‌هایی که برای رفع تمام تحریم‌های ایران انجام می‌شود، مفید است».

خطیب‌زاده:‌مأموریت‌ما گفت وگوی صرفا نتیجه‌محور است

خطیب زاده در این توئیت نوشت: تنها ایران به نمایندگی از ایران سخن می‌گوید.

وی افزود: مأموریت ما حضور در گفت وگوی صرفا نتیجه‌محور است.

خطیب زاده تاکید کرد: مذاکره برای مذاکره به هیچ وجه قابل پذیرش نیست. همینطور این تصور غلط که "تروریسم اقتصادی" نتیجه‌بخش است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران در پایان این توئیت تصریح کرد: زمان آن فرارسیده است که آن طرفی که یکجانبه برجام را ترک کرد، از خواب برخاسته و چشمان خود را به روی واقعیت بگشاید.

روز شنبه در ایذه عزای عمومی اعلام شد

حسن نبوتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با هماهنگی‌های انجام شده با استاندار خوزستان، به مناسبت فوت علی لندی که همه شهروندان ایذه را داغدار کرد، فردا شنبه سوم مهر ماه در شهرستان ایذه عزای عمومی اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: آئین تشییع و خاکسپاری پیکر علی لندی نوجوان فداکار ایذه‌ای فردا ساعت ۱۵ از میدان آزادگان به سمت گلزار شهدای بلوطک لندی برگزار می‌شود.

توضیح زیباکلام درباره علّت برکناری دکتر محمود نیلی از ریاست دانشگاه تهران

صادق زیباکلام نوشت: لغت "برکناری" برای نحوه تغییر دکتر محمود نیلی از ریاستِ دانشگاه تهران شاید لغتِ جالبی نباشد. اما هر قدر فکر میکنم لغت دیگری به ذهنم نمی‌رسد.

آنقدر با عجله او را برکنار نمودند که حتی فرصتی برای تعیینِ جانشین وی هم بخود ندادند. صدالبته که او، چون در دورانِ آقای روحانی منصوب شده بود دیر یا زود باید برکنار میشد. اما نه به اینصورتِ فضاحت بار که یک استاد دانشگاه را بعد از ۷سال از ریاست دانشگاه برکنار کردند.

علّت برکناریِ وی آن شد که از قوه قضائیه خواستار آزادی "کسری نوری" یکی از دانشجویان دانشگاه تهران میشود که جز محکومین پرونده دروایش گنابادی است و بیش از نیمی از دورانِ محرومیتش را هم سپری نموده. همین باعث غضب مسئولینی شد که در سخنرانی هایشان رأفت پیامبر (ص) و مدارای امام جعفر صادق (ع) با مخالفین را تذکر میدهند.

اتفاقا دکتر نیلی بهیچ روی جزو منتقدین حاکمیت نبود. در طیِ ۷سال ریاستش، ازگل بالاتر به آن‌ها نگفته بود و فرسنگ‌ها با اصلاح‌طلبان فاصله داشت.

شخصاً معتقدم بارزترین ویژگی وی آن بود که بدنبالِ "تغییراتِ انقلابی" در دانشگاه نبود. مصیبت‌بارترین روسایِ دانشگاه‌ها بعد از انقلاب؛ آن‌هایی بوده‌اند که با یک عزم و اراده انقلابی به منظورِ ایجاد تغییر و تحول به دانشگاه آمده‌اند. بسیاری از آن‌ها آنقدر آگاهی ندارند که سبک و سیاقی که در دانشگاه جا افتاده حاصل ده‌ها سال تجربیات اساتیدی است که اگر از انقلابیون با سوادتر نبوده اند، دست کم باندازه آن‌ها سواد داشته اند. دستاوردِ این روسایِ انقلابی معمولا بجز تخریب و مصیبت برای دانشگاه چیز دیگری نبوده. دکترنیلی لااقل آنقدر آگاهی داشت که نخواهد در دانشگاه یک تحول انقلابی ایجاد کند.

بعد از اعتراضات دی ماه ۹۶، تلاش نمود تا سلسله نشست‌هایی را در دانشگاه به کمک شماری از اساتید از طیف‌های مختلف تشکیل دهد. موضوعات جلسات بررسی مسائل و مشکلات کشور بود. البته کرونا از اواخر ۹۸ باعث شده بود که جلسات بصورت غیر حضوری و آنلاین برگزار شوند. گمان نمیکنم هیچیک از مسئولین کشور چه در دوران آقای روحانی و چه بطریق اولی امروز به آن جلسات اهمیتی دادند. البته که حق با آنهاست، چون خودشان بحمدالله میدانند که کشور را چگونه میبایستی اداره نمایند و نیازی به دانشگاه و دانشگاهیان ندارند. /فرارو

منبع: پارسینه

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار