گوناگون

اگر می‌خواهید کرونا نگیرید این مطلب را از دست ندهید

اگر می‌خواهید کرونا نگیرید این مطلب را از دست ندهید

پارسینه: خضری درباره خطرپذیری افراد با بیماری‌های زمینه‌ای، افزود: متاسفانه در دوران کرونا بیشتر افرادی را از دست دادیم که سن بالا یا بیماری زمینه‌ای داشته اند.

حسام الدین خضری، کارشناس سلامت گفت: پیشگیری از بیماری‌ها در جوامع مختلف می‌تواند آنقدر موثر باشد که هزینه‌های فکری و مالی جامعه را به سمتی متفاوت و جدید پیش ببرد؛ به این صورت که به جای هزینه‌های درمانی، انرژی جوامع صرف پیشگیری شود و از بسیاری تهدید‌ها و آسیب‌ها جلوگیری کند.

وی تصریح کرد: برای بیماری‌های مختلف پیشگیری مهم‌ترین مسئله مورد توجه است. ویروس کرونا امروزه دغدغه اصلی همه جوامع به ویژه ایران است و در مورد این بیماری نیز مانند دیگر ویروس‌ها موضوع پیشگیری اهمیت به سزایی دارد که با سیاستگذاری صحیح می‌توان در این مسیر گام‌های موثری برداشت.

این کارشناس بیان کرد: افرادی که سیستم ایمنی کارا دارند و بدنشان به اندازه کافی ایمن است ریسک کمتری برای ابتلا به کرونا دارند؛ بنابراین هرچه تلاش کنیم بدن سالمی داشته باشیم در همه بیماری‌ها آسیب پذیری کمتری داریم که این مهم از طریق تغذیه مناسب و ورزش امکان پذیر می‌شود. اصلاح عادت‌های غلط در غذا خوردن و سبک زندگی ما را در برابر بیماری‌های مختلف از جمله کرونا مصون می‌کند.

خضری درباره خطرپذیری افراد با بیماری‌های زمینه‌ای، افزود: متاسفانه در دوران کرونا بیشتر افرادی را از دست دادیم که سن بالا یا بیماری زمینه‌ای داشته اند.

وی متذکر شد: فردی که بیماری اش با دارو توسط پزشک متخصص تحت کنترل است ریسک بالاتری نسبت به افراد عادی برایش وجود ندارد. اگر هورمون‌ها و پارامتر‌های بدن انسان در رده و سطح طبیعی باشند چنین افرادی هم به اندازه افراد عادی برای ابتلا به کرونا خطرپذیر هستند.

وی در خصوص تاثیرات روانی کرونا بر مردم توضیح داد: بیماری کرونا باعث بیکاری بسیاری از افراد شد و از لحاظ اقتصادی آسیب‌هایی را به جوامع وارد کرد که در سال‌های آینده هم تاثیراتش ادامه دار خواهد بود؛ مردم به خاطر رعایت دستورالعمل‌ها در خانه ماندن و حضور نیافتن در مجامع را ترجیح می‌دهند که این موضوع فشار روانی زیادی را برایشان ایجاد کرده است.

وی یادآور شد: نباید با پتک ترس مردم را به رعایت شیوه نامه‌ها مجبور کنیم بلکه باید با امید دادن آن‌ها را به رعایت کردن دعوت کنیم.

خضری تاکید کرد:سیاستگذاری سلامت مسئله‌ای چند بعدی و چند جانبه است. کشور‌هایی که برای سلامت مردم به صورت دقیق و پارامتریک سیاستگذاری کردند و چشم انداز خوبی برای سلامت مردمشان تنظیم کرده‌اند مثل آلمان در این زمینه موفق بوده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: واریانت‌های جدید کرونا حتی اگر خطرناک هم باشد با مدیریت صحیح می‌توان آن را کنترل کرد. در کشور‌های دیگر رکورد فوت با واریانت دلتا زده نشد و این نشان دهنده تاثیر مدیریت در کنترل است.

خضری عنوان کرد: هورمون کورتیزول برای بدن خوب است، اما اگر بیش از حد و به صورت مداوم در بدن ترشح شود مشکلاتی را ایجاد می‌کند. با وسواس‌های زیاد استرس و کورتیزول بدن خود را افزایش می‌دهیم و با این هورمون به جنگ باکتری‌های مفید بدن خود هم می‌رویم.

این کارشناس سلامت ابراز داشت:زمانی که در محیط‌های شلوغ حضور داریم زمانی لازم است دست خود را ضدعفونی کنیم که می‌خواهیم دستمان را به سمت راه‌های ورودی ویروس مثل چشم، بینی و دهانمان ببریم و در شرایط عادی لازم نیست مدام دستان خود را بیهوده ضد عفونی کنیم. این کار فقط استرس‌مان را افزایش می‌دهد.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار