گوناگون

شوک تورمی نیمه دوم ۱۴۰۰ با بازار مسکن چه می‌کند؟ + جدیدترین جدول قیمت ها

شوک تورمی نیمه دوم ۱۴۰۰ با بازار مسکن چه می‌کند؟ + جدیدترین جدول قیمت ها

پارسینه: طی روز‌های اخیر، هشدار‌ها در مورد بروز یک شوک جدید تورمی در ایران طی ماه‌های آینده افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که در این شرایط، وضعیت بازار مسکن می‌تواند به سمت «رکود تورمی» برود، رخدادی که به نوبه خود، عمق رکود در بازار مسکن را افزایش خواهد داد.

تحریریه پارسینه| بازار ملک چنان که بار‌ها گفته شده، درگیر یکی از شدیدترین دوره‌های رکودی خود است و بررسی‌ها نشان می‌دهند که تعداد معاملات مسکن در برخی شهر‌ها همچون تهران، به شکلی کم سابقه کاهش پیدا کرده است. در این میان، در روز‌های اخیر صحبت از شکل گیری یک شوک تورمی جدید در کشور در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ به میان آمده و برخی پیش بینی‌ها (همچون رسیدن حجم نقدینگی به ۴۶۰۰ میلیارد تومان تا پایان سال)، نگرانی‌ها از تحقق پیدا کردن این شوک تورمی را افزایش داده است.

در این شرایط، وضعیت بازار مسکن می‌تواند به سمت «رکود تورمی» برود، رخدادی که به نوبه خود، عمق رکود در بازار مسکن را افزایش خواهد داد. اما این یعنی چه؟ رکود تورمی زمانی رخ می‌دهد که در عین نبود تقاضا و در شرایطی که معاملات به سمت حداقل میل می‌کنند، قیمت‌ها بالاتر بروند. علت اصلی این وضعیت، افت ارزش پول ملی به دلیل کسری بودجه دولت و نرخ‌های بالای تورم است.

به این ترتیب، اما دست کسانی که می‌خواهند مسکن را برای مصرف شخصی و نه سوداگری تهیه کنند، از همیشه کوتاه‌تر خواهد بود و از آن سو، کسانی که به قصد سوداگری ملک داری می‌کنند، به دشواری قادر خواهند بود ملک خود را به پول نقد تبدیل کنند.

تفکیک دوباره «راه» از «شهرسازی»؟

در این میان، اما بازار مسکن ممکن است طی ماه‌های آینده با یک شوک بیرونیِ جدید هم مواجه شود، شوکی که تاثیر خود را نه در کوتاه مدت، که در بازه‌ای چند ساله به نمایش خواهد گذاشت. بر این اساس، گفته می‌شود که طرحی توسط مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است که بر اساس آن، وزارت «راه و شهرسازی» به دو وزارتخانه «مسکن و شهرسازی» و «حمل و نقل و لجستیک» تفکیک خواهد شد. این در حالی است که وزارت «راه و شهرسازی»، پیش از این در خردادماه سال ۱۳۹۰ و با ادغام دو وزارتخانه «راه و ترابری» و «مسکن» ایجاد شده بود.

اما نتیجه این طرح (در صورت تصویب) چه خواهد بود؟ نخست اینکه رویکرد وزارت راه و شهرسازی در طول یک دهه‌ای که از فعالیت آن می‌گذرد، تلفیق دسترسی به شهر‌ها با استفاده از زیرساخت‌های ریلی و جاده‌ای بوده است و به این ترتیب، دسترسی پذیری به شهر‌ها در عین توجه به زیست شهری در دستور کار این وزارتخانه بوده است.

با رویکرد جدید، اما این هم افزایی شکسته می‌شود و تجربه شکست خورده عدم ادغام وزارتخانه‌هایی همچون وزارت نیرو و وزارت نفت در یک وزارت واحد (وزارت انرژی) که خود را در ماجرای بحران آب در استان خوزستان به نمایش گذاشته، دوباره قد علم می‌کند.

در جدول زیر، قیمت‌های پیشنهادی برای املاک مسکونی فروشی در تهران در پایان هفته منتهی به اول مردادماه را مشاهده می‌کنید:

قیمت پیشنهادی برای فروش مسکن در تهران (هفته منتهی به اول مرداد ماه)

محله

متراژ (متر مربع)

سن بنا (سال)

قیمت (هر متر مربع)

ستاری / باهنر

112

22

30 میلیون تومان

ظفر / آرش

100

30

35 میلیون تومان

مرزداران/ اطاعتی

155

15

45 میلیون تومان

خواجه نظام / اجاره دار

45

18

19 میلیون و 300 هزار تومان

ستارخان/ بهبودی

95

30

19 میلیون تومان

دماوند/ غفاری نسب

60

10

24 میلیون تومان

شمس آباد/ بلوار بیژن

70

9

38 میلیون تومان

جنت آباد مرکزی/ مخابرات

63

19

38 میلیون تومان

حکیمیه / سازمان آب

97

14

29 میلیون تومان

منبع: پارسینه

ارسال نظر

  • ناشناس

    ملک مرده

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار