گوناگون

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

پارسینه: اگر تمایل دارید از آخرین خبر‌های مربوط به هفت کاندیدای تأیید صلاحیت شده شورای نگهبان، برای تصدی کرسی ریاست جمهوری دوره سیزدهم با خبر شوید، پس بسته خبری پارسینه را از دست ندهید. در این گزارش سعی شده تمامی رویداد‌های مربوط به کاندیدا‌های مورد نظر شما به شکل روزانه انعکاس داده شود.

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

تحریریه پارسینه| عاقبت خرداد سال ۱۴۰۰ به عنوان یکی از مهمترین ماه‌های سیاسی کشور در آخرین سال سده فرا رسید و مردم ایران پس از حرف و حدیث‌های مختلف و متفاوت، توانستند از میان انبوهی از اسامی و عناوین علاقمند به تصدی کُرسی ریاست جمهوری ایران در دوره سیزدهم، کاندیدا‌های اصلح‌تر را که به تأیید شورای نگهبان رسیده شناخته و در صورت شرکت در انتخابات به یکی از این رجل سیاسی رأی دهند.

انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ۱۴۰۰ سیزدهمین دورهٔ انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران است که روز جمعه، ۲۸ خرداد ماه سال جاری همزمان با انتخابات ششمین دورهٔ شورا‌های اسلامی شهر و روستا، میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری برگزار و رئیس‌جمهور منتخب با آراء مردم برگزیده خواهد شد.

این انتخابات در برهه‌ای بسیار حساس و کم نظیر در تاریخ ایران رخ خواهد داد. از جمله مسائل و چالش‌های مهم پیرامون این انتخابات و منتخب سیزدهم ریاست جمهوری شرایط اعمال تحریم‌های ظالمانه آمریکا و سایر قدرت‌های غربی علیه نظام و مردم ایران، گسترش فساد، از هم گسیختگی آرایش سیاسی احزاب، وضعیت نامطلوب صنعت، کشاورزی و بنگاه‌های اقتصادی و معیشت مردم، شرایط نامطلوب زیست محیطی و خشکسالی، شرایط نامساعد برخی رشته‌های ورزشی در سطح ملی، گسترش فقر و تغییر گسترده شکاف در طبقات اجتماع، عدم تحقق کامل برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دولت دوازدهم، مذاکرات حیاتی ایران و کشور‌های غربی برای احیای برجام، تأمین و باز سازی شرایط امنیت، سلامت و رفاه اجتماعی ملت ایران است که وظایف بسیار پیچیده و سنگینی بر روی دوش نفر نخست اجرایی کشور خواهد گذاشت.

اگر تمایل دارید با دیدگاه ها، سخنان، رفتار، آداب و شعار‌های کاندیدا‌های چراغ سبز گرفته از شورای نگهبان بیشتر از قبل آشنا شده و با نگاهی شفاف‌تر و انتخابی منطقی به پای صندوق اخذ رأی بروید، پس بسته خبری پارسینه را تا روز برگزاری انتخابات از دست ندهید.
با پارسینه در جریان باشید؛
اطلاعیه شماره ۲۰ ستاد انتخابات کشور: فرآیند اخذ رای از ساعت ۷ صبح ۲۸ خرداد آغاز می‌شود
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۱۹:۳۵

در متن اطلاعیه شماره ۲۰ ستاد انتخابات کشور آمده است: به آگاهی هم‌وطنان می‌رساند فرآیند اخذ رای از واجدین شرایط شرکت در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، دومین میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در استان‌های تهران، خراسان رضوی، قم و مازندران و همچنین اولین میاندوره‌ای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه های انتخابیه «تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، «میانه»، «آستانه اشرفیه»، «تفرش، آشتیان و فراهان»، «گچساران و باشت» و «بهار و کبودرآهنگ» از ساعت ۷ صبح روز جمعه مورخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ آغاز می‌شود.

براساس این گزارش، تمامی شعبه‌های اخذ رای انتخابات در سراسر کشور با رعایت دستورالعمل های بهداشتی مصوب ستاد ملی کرونا آماده اخذ رای از هم‌وطنان هستند. همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی یا شماره ملی برای رای دادن، ضروری است. رای دهندگان هنگام مراجعه به شعب، خودکار شخصی و ماسک به همراه داشته باشند.

ظریف: امیدوارم مردم در انتخابات یک روز تاریخی رقم بزنند
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۱۹:۳۴

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه امروز در بدو ورود به ترکیه برای حضور در اجلاس آنتالیا در گفتگویی،گفت: علیرغم مشکلات همه گیری کرونا، اقدامات وزارت امور خارجه از شش ماه پیش در کشورهایی که دارای سفیر و نمایندگی هستیم، آغاز شده و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری با کمک وزارت کشور و شورای نگهبان امکان اخذ رای از ایرانیان مقیم در بیش از ۲۳۵ شعبه اخذ رای در خارج از کشور فراهم شده است.

وی با بیان اینکه در آمریکا هم ۲۴ صندوق برای اخذ رای ایرانیان آماده شده است، افزود: متاسفانه کانادا تنها کشوری است که علیرغم تلاش و پیگیری وزارت خارجه با همکاری سازمان ملل و دستگاه‌های امنیتی، مانع از حضور ایرانیان پای صندوق‌های رای شده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ضمن ابراز شرمندگی از ایرانیان مقیم کشور کانادا، گفت: دولت کانادا علیرغم ادعاهایی که در موضوع مردم سالاری و خدمت به ایرانیان دارد مانع از برپایی حتی یک صندوق رای در این کشور شد.

وی تصریح کرد: امیدواریم مردم با شرکت گستره در رای گیری یک روز تاریخی را در کشور رقم بزنند.

وزیر امورخارجه در ادامه، حضور و سخنرانی در مجمع دیپلماسی آنتالیا را مهمترین هدف و برنامه سفر ۳ روزه به ترکیه دانست و اظهار داشت: این اجلاس فرصت ویژه‌ای برای بحث و تبادل نظر با تعداد زیادی از وزرای خارجه منطقه و سایر کشورهای حاضر در این اجلاس است.

ظریف از دیدارهای دوجانبه با وزرای خارجه عراق و افغانستان و وزرای خارجه چند کشور دیگر خبر داد و گفت: روز یکشنبه اولین اجلاس ۳ جانبه، وزرای خارجه ایران، ترکیه و افغانستان با پیگیری و هماهنگی چندین ساله برگزار می شود که به علت شرایط ویژه افغانستان و فرصت مهمی برای بحث‌های امنیتی، حائز اهمیت است.

همزمان با آغاز انتخابات؛ سامانه «مردم ناظر» راه‌اندازی شد
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۱۹:۳۴

همزمان با آغاز انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در سراسر کشور، و در برخی از شهرها انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری و انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی سامانه مردم ناظر فعال شد.

براساس این گزارش، مردم عزیز می‌توانند در صورت مشاهده تخلفات انتخاباتی، گزارش آن را از طریق سامانه مردم ناظر به آدرس (mardomnazer.shora-gc.ir)برای شورای نگهبان ارسال کنند.

بیانیه شورای هیئات مذهبی کشور در آستانه ۲۸ خرداد
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۱۵:۲۴

پیرو فرمایشات رهبر معظم انقلاب در آستانه انتخابات ۲۸ خرداد شورای هیئات مذهبی کشور بیانیه‌ای خطاب به وزیر کشور صادر کرد.

متن این بیانیه به این شرح است :
بسم الله الرحمن الرحیم
فرمایشات حکیمانه و منویات راهگشای مقام عظمای ولایت حضرت امام خامنه ای ( مد ظله العالی) در آستانه برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همچون مشعلی فروزان، روشنگر مسیر همه متولیان و دست اندرکاران برپایی این رویداد بزرگ مردمی و دینی بود. شورای هیئات مذهبی کشور با لبیک به سخنان و فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب خطاب به مجریان ناظران بازرسان و کلیه عوامل و عناصر دخیل در انتخابات آمادگی دراختیار قرار دادن ظرفیت عظیم و گسترده هیات‌های مذهبی در سراسر کشور را در راستای چهار توصیه مهم رهبر انقلاب خطاب به مسئولان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یعنی در نظر گرفتن تمهیدات بهداشتی در شعب اخذ رای، حل موضوع کمبود تعرفه، پشتیبانی از شعب اخذ رای در خارج از کشور و برخورد با تخلف انتخاباتی را اعلام می‌دارد. بی تردید ۲۸ خرداد باردیگر به صحنه تجلی حضور آگاهانه و پرشور ملت بصیر فهیم و دین باور ایران اسلامی مبدل خواهد گردید.

ستاد انتخابات برمدیریت دقیق تعرفه‌های انتخاباتی تاکید کرد
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۱۴:۰۹

ستاد انتخابات کشور در ابلاغیه‌ای به استانداران و فرمانداران سراسر کشور با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مدظله العالی در خصوص عدم کمبود تعرفه‌های انتخاباتی، اعلام کرد: تاکنون ستاد انتخابات کشور با همکاری ناظرین همه تدابیر لازم را جهت تهیه و توزیع تعرفه‌های مذکور انجام داده است، لازم است مدیریت توزیع و مصرف تعرفه‌های انتخاباتی، دقیق و منظم انجام شود تا هیچ تأخیر و کمبودی در شعب سراسر کشور ایجاد نشود.

در این نامه تاکید شده است که مسئولیت مستقیم این کار به عهده رؤسای ستادهای انتخاباتی و فرمانداران سراسر کشور خواهد بود.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به همراه دو انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ساعت ۷ صبح فردا جمعه ۲۸ خرداد در سراسر کشور برگزار می‌شود.

دعوت سفیر ایران در سئول از ایرانیان مقیم کره جنوبی برای حضور در انتخابات
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۱۳:۲۰

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سئول، از هموطنان مقیم کره جنوبی به منظور حضور گسترده در انتخابات ریاست جمهوری 1400، دعوت به عمل آورد.

به گزارش ایسنا، متن پیام سعید بادامچی شبستری سفیر کشورمان در کره جنوبی به شرح ذیل است:

«بسمه تعالی

انتخابات، تبلور اراده ملی و بهترین مسیر تاثیرگذاری مردم در تعیین سرنوشت خود و آینده کشور است.

از همه ایرانیان سرافراز، بویژه هموطنان عزیز مقیم کره جنوبی دعوت می ‌کنم؛ روز جمعه ۲۸ خرداد ماه برای اعتلا، آبادانی و فردای درخشان تر ایران، پای صندوق‌ رای بیایند و از این حق مهم خود چشم‌پوشی نکنند.

علاوه بر اطلاع رسانی مداوم از کانالهای مختلف، تمام تمهیدات لازم با ستاد انتخابات خارج از کشور و نیز مقامات محلی به عمل آمده است. انتخابات توسط هیات اجرایی شامل چند تن از هموطنان عزیز و با رعایت پروتکل های بهداشتی از ساعت ۸ صبح تا ۱۹ در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در سئول برگزار خواهد شد.

منتظر دیدارتان هستیم.»

دعوت آموزش و پرورش از فرهنگیان و رأی اولی‌ها برای حضور پرشور در انتخابات
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۱۲:۳۸

در آستانه فرارسیدن ۲۸ خرداد، مدیران کل آموزش و پرورش از فرهنگیان و دانش آموزان رأی اولی خواستند تا در انتخابات حضور پرشوری داشته باشند.

مدیران کل آموزش و پرورش سراسر کشور، طی دعوت نامه‌هایی، با بیان این که انتخابات موجب «بلوغ سیاسی کشور در سطح ملی و بین المللی» می‌شود، تأکید کردند که مشارکت حداکثری، موجب عزّت و اقتدار ملی می‌شود و جامعه بزرگ فرهنگیان همواره در عرصه های مختلف ملی، پیشرو بوده‌اند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، مدیران کل آموزش و پرورش، از «فرهنگیان و دانش آموزان رأی اولی» دعوت کردند تا یک بار دیگر با حضور پرشور در پای صندوق های آخذ رأی، بر اقتدار کشور در همه عرصه‌ها بیافزایند.

ابلاغیه انتخاباتی ستاد انتخابات کشور به استانداران و فرمانداران سراسر کشور
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۱۲:۳۸

ستاد انتخابات کشور در ابلاغیه ای به استانداران و فرمانداران سراسر کشور با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تمهیدات لازم جهت سلامتی هموطنان در زمان مراجعه به شعب اخذ رأی دستور داد از تحقق کلیه اقدامات بند ۹ دستورالعمل بهداشتی انتخابات از جمله؛ ضدعفونی کردن شعب، اطمینان کامل حاصل شود.

متن این ابلاغیه به شرح زیر است:

«همان طور که در دستورالعمل بهداشتی انتخابات ابلاغی از سوی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا آمده است، کلیه اقدامات بند ۹ دستورالعمل از جمله؛ ضد عفونی کردن شعب، رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک، عدم استفاده از استامپ، همراه داشتن خودکار شخصی و ... جهت تضمین سلامتی هموطنان به صورت جدی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، هلال احمر و ... در دستور کار قرار گیرد.»

در این نامه تاکید شده است رؤسای ستادهای انتخاباتی و فرمانداران سراسر کشور مسئول رعایت دستورالعمل فوق خواهند بود.

تصویر نامه انصراف زاکانی از انتخابات به نفع حجت الاسلام رئیسی
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۱۰:۴۵

روز گذشته علیرضا زاکانی نامزد انتخابات در نامه‌ای خطاب به وزیر کشور انصراف خود را به منظور حمایت از حجت الاسلام رییسی با تاکید بر مشارکت گسترده مردم و تحقق رای بالا در انتخاب رییس‌جمهور اعلام کرد.

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

تایید انصراف زاکانی از سوی وزارت کشور در اطلاعیه شماره ۱۹ ستاد انتخابات
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۱۰:۳۵

اطلاعیه شماره ۱۹ ستاد انتخابات کشور منتشر شد.

متن آن به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

اطلاعیه شماره ۱۹

در راستای اجرای تبصره ماده ۵۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری ، به آگاهی ملت شریف ایران اسلامی می‌رساند، آقای علیرضا زاکانی نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری انصراف خویش را در تاریخ ۲۷/۳/۱۴۰۰ به وزارت کشور اعلام نموده‌اند؛ لذا اسامی نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به شرح زیر می‌باشد:

۱- آقای محسن رضایی میرقائد
۲- آقای سید ابراهیم رئیسی
۳- آقای سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی
۴- آقای عبدالناصر همتی

تصویر نامه انصراف جلیلی
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۰۹:۴۷

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

شرط قاضی زاده برای انصراف از انتخابات به نفع رئیسی
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۰۸:۰۱

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری امشب ۲۶ خردادماه در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما توضیحاتی ارائه کرد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی درباره خبر انصرافش از رقابت‌های انتخاباتی گفت: امروز حضرت آقا مطالب مهمی فرمودند مبنی بر این که مشارکت بالا لازم است.

وی ادامه داد: فرمودند پیشرانه حرکت‌ها جوانان هستند و باید رئیس جمهور با رای بالا انتخاب شود. چنین تصمیم گیری (انصراف) نیاز به همفکری دارد.

قاضی زاده هاشمی گفت: نیاز است نامزدهایی که هم فکر هستند با هم به یک تصمیم جدی برسند. ما نامزدها باید با هم گفتگو کنیم و باید با هم به یک اجماع برسیم، ولی تا الان چنین اتفاقی نیفتاده است.

رئیسی :کارت اعتباری معیشت برای نیمی از مردم از آبان امسال
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۰۷:۵۶

حجت الاسلام ابراهیم رئیسی افزود: به ازای هر یک از اعضای خانوار در سه دهک اول ۲۰۰ هزار تومان و دو دهک بعدی ۱۵۰ هزار تومان اعتبار ماهیانه تخصیص می‌یابد.

وی در ادامه گفت: اعتبار معیشت، قرض الحسنه با کارمزد ۲% است و بازپرداخت آن زمانی است که خانوار درآمد کافی برای پرداخت اقساط را داشته باشد. این اعتبار برای خانوارهایی که توانایی بازپرداخت اقساط را نداشته باشند، بلاعوض خواهد بود.

رئیسی خاطر نشان کرد: همه با کارت های نقدی بانکی کار کرده‌ایم، با کارت نقدی شما می‌توانید به اندازه موجودی حساب بانکی خود خرید کنید. با کارت اعتباری شما بدون داشتن پول به اندازه‌ای که اعتبار دارید، خرید کرده و پولش را بعدا پرداخت می‌کنید.

وی یادآور شد: تا کنون کارت های اعتباری در ایران در سطح بسیار محدودی صادر شده‌اند، با این طرح ۵۰ درصد از خانوارها صاحب کارت اعتباری می‌شوند.

رئیسی افزود: از آذر ماه امسال، مدیریت زنجیره تامین کالاهای اساسی نیز اجرایی شده و نیازهای مردم با اطمینان و قیمت مناسب تامین خواهد شد.

وی گفت: با یارانه‌هایی که هم کنون خانوارها دریافت می‌کنند، کارت اعتباری که امکان خرید را فراهم می‌کند و مدیریت زنجیره تامین کالاهای اساسی که قیمت و موجودی کالا در بازار را کنترل می‌کند، «حداقل معیشت برای همه ایرانیان» فراهم خواهد شد.

رضایی برنامه‌های دولت احتمالی‌اش را تشریح کرد
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۰۷:۵۶

محسن رضایی در آخرین برنامه تبلیغاتی خود که با حضور جمعی از کارشناسان حوزه‌های مختلف برگزار شده بود، به تبیین اندیشه‌هایش در حوزه اقتصاد، گردشگری، سیاست داخلی، خارجی، حوزه زنان و جوانان پرداخت.

وی در بحث گردشگری داخلی گفت: باید خوابگاه‌های ارزان قیمتی در مشهد مقدس ایجاد کنیم تا همه مردم ایران بتوانند به پابوس امام رضا(ع) بروند.

یکی از مشکلات دولت این بود که سرمایه گذاری در حوزه مسکن را تحت عنوان عدم پذیرش مسکن مهر تعطیل کرد. مسکن هم تولید است و هم نیاز مردم را حل می کند. نکته کلیدی این است که مسکن یکی از پیش ران‌های اقتصاد می دانم. سی صد صنعت همراهش راه می افتد بنابراین تولید ملی و اشغال به همراهش راه می افتد.

نامه همتی به مردم ایران در آخرین ساعات تبلیغات
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۰۷:۵۳

متن این نامه به شرح زیر است:

«نامه‌ای به ایران

به نام خدا

مردم ایران

سلام

من عبدالناصر همتی فرزند ایران، یکی از شما و نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ هستم و این نامه را در آخرین لحظات مبارزات انتخاباتی خطاب به تک‌تک شما می‌نویسم.

در ساعات آینده مهلت تبلیغات انتخاباتی تمام می‌شود و به دور از هیجان این فرد فرد شما در خانه و خانواده‌ها هستید که فکر می‌کنید و تصمیم می‌گیرید و سرنوشت ما را تعیین می‌کنید.

گاه فقط حتی یک رای؛ آری یک رای می‌تواند سرنوشت یک ملت را نه برای چهار سال بلکه برای چهل سال آینده تعیین کند.

اغراق نمی‌کنم و دروغ نمی‌گویم. شما در مناظره‌های تلویزیونی دیدید که من وعده‌ی غیرقابل عملی ندادم. چون نمی‌خواهم به شما دروغ بگویم. الان هم دروغ نمی‌گویم حتی یک رای شما نوجوان رای‌اولی یا بانوی خانه‌دار یا کارمند و کارگر عزیز می‌تواند سرنوشت ایران را تغییر دهد.

روز ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ تنها روزی است که همه ما برابریم. رای روستانشین دورترین استان ایران با رای شهروندان پایتخت برابر است. رای بی‌قدرتان با رای قدرتمندان برابر است. من نامزد ریاست‌جمهوری شده‌ام تا این برابری حفظ شود. دروغ‌هایی که به شما می‌گویند رئیس‌جمهور تعیین شده است را باور نکنید. دروغ‌هایی که به شما می‌گویند همه از فلان نامزد حمایت می‌کنند را باور نکنید. دروغ‌هایی که به شما می‌گویند چه رای بدهید و چه رای ندهید فلان نامزد رئیس‌جمهور می‌شود را باور نکنید. دروغ‌هایی که به شما می‌گویند رئیس‌جمهور هیچ قدرتی ندارد و هیچ کاری نمی‌تواند بکند را باور نکنید.

مردم عزیز ایران

سال‌های ۸۴ تا ۹۲ را از یاد نبرید. سال‌هایی که بنای ظالمانه‌ترین تحریم‌ها علیه ایران گذشته شد را از یاد نبرید. سال‌هایی که همه جناح‌های سیاسی به جان هم افتادند را از یاد نبرید. سال‌هایی که بهترین جوانان ایران آسیب دیدند را از یاد نبرید. سال‌هایی که همه از رای دادن پشیمان شده بودند را از یاد نبرید. سال‌هایی که همه دنبال‌ رای‌های گمشده خود می‌گشتند را هم از یاد نبرید.

ما می‌توانیم معترض باشیم اما منفعل نباشیم، ما می‌توانیم از دولت‌های قبل ناراضی باشیم، اما قهر نکنیم، نتیجه قهر شما پیروزی نیست، شکست است. با رای ندادن شما هیچ اتفاقی نمی‌افتد. افرادی با کمترین آرا می‌توانند رئیس‌جمهور شوند و مثل یک رئیس‌جمهور با رای بالا بر شما حکومت کنند. هر کسی که از حق رای خود صرف‌نظر کند در واقع به همان کسانی رای داده است که از دست آنها عصبانی است. هر کسی که از حق رای خود صرف‌نظر کند به کسانی رای داده است که می‌گویند رای مردم اهمیتی ندارد. هر کسی که از حق رای خود صرف‌نظر کند به کسانی رای داده است که می‌خواهند یک دولت ضعیف در ایران به قدرت برسد تا بتوانند ایران را به عقب بازگردانند و به هر بهانه‌ای از ایران باج بگیرند.

می‌دانم که از دست سیاستمداران عصبانی هستید. من با زبان سیاست با شما حرف نمی‌زنم. من با زبان قدرت با شما حرف نمی‌زنم. من قدرتم را از شما می‌گیرم. من آمده‌ام که از دولت، سیاست‌زدایی کنم. من آمده‌ام که صدای سومی باشم میان این جناح و آن جناح. من آمده‌ام که یک دولت کارآمد بسازم که شایسته‌ی یک ملت روزآمد باشد. شما حق دارید بدون تحریم، بدون کمبود، بدون رکود،‌ بدون توهین،‌ بدون تحقیر زندگی کنید. شما حق دارید در رفاه، با آزادی، با عدالت، با احترام و با شادی زندگی کنید.

فکر نکنید اگر رای ندهید سیاست‌بازان دست از سر شما برمی‌دارند! سیاست‌بازان از رای ندادن شما خوشحال می‌شوند چون هر کس را می‌خواهند به قدرت می‌رسانند و انتخابات را به انتصابات بدل می‌کنند. آنان قدرت را از قدرتمندان می‌گیرند نه از شهروندان.

عزیزان من

من کار خودم را کرده‌ام. در برابر نامزد قدرتمندان، نامزد شهروندان شدم و در اوج ناامیدی تلاش کردم روزنه‌ای به امید باز کنم. اکنون نوبت شماست. رای شما به من باعث افتخار من است. از یک رای تا میلیون‌ها رای‌تان را بر دیده می‌گذارم و می‌بوسم و سوگند می‌خورم به تک تک آرای شما وفادار باشم و هر هفته و هر ماه و هر سال صادقانه با شما حرف بزنم و گزارش پیشرفت‌ها و موانع و راه‌حل‌ها را بدهم. اما آنچه از رای به من مهم‌تر است اصل رای دادن شماست. اگر رای ندهید اساس جمهوریت در خطر قرار می‌گیرد. اگر رای ندهید حق تعیین سرنوشت خود را به کسانی واگذار کرده‌اید که می‌خواهند برای شما رئیس‌جمهور انتخاب کنند.

اگر قدرتمندان متوجه شوند با کمترین رای می‌توانند در قدرت بمانند دیگر هرگز برای رای دادن شما احترام قائل نخواهند شد و یاد می‌گیرند با کمترین رای و بیشترین زور بر شما حکومت کنند.

من عبدالناصر همتی جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ در خانه نمی‌مانم، شما هم در خانه نمانید. کنار من باشید. هر یک نفر شما با ده نفر پای صندوق رای بیایید. مطمئن باشید که در انتخابات با رای‌دهندگان بالا پیروزی از آن ماست.

ما می‌توانیم ... ما با هم می‌توانیم

عبدالناصر همتی - فرزند ایران

۲۶ خرداد»

قاضی‌زاده هاشمی: رئیس جمهوری که پشتوانه رای مردمی بالا داشته باشد می‌تواند مشکلات را حل و فصل کند
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۰۷:۵۳

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی امشب در آخرین برنامه تبلیغات انتخاباتی خود در گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به سوالی درباره تورم اظهار کرد: سیاست هایی که ما در مورد آن صحبت می کنیم ابتدا با رای مردم جاری می شود. طبیعتا انتخابات رقابتی پرشور با یک رئیس جمهوری که پشتوانه رای مردمی بالا داشته باشد و با قدرتی که به پشتوانه رای مردم کسب می‌کند، می تواند مشکلات موجود را که خیلی عمیق هستند حل و فصل کند و هم بتواند در عرصه بین المللی بعضی از گره هایی که وجود دارد را باز کند.

وی افزود: در معیشت موضوع اشتغال را هدفگذاری می کنیم، می خواهیم نرخ بیکاری که ۱۲، ۱۳ درصد حالا کمتر یا بیشتر اعلام می کنند این را کاهش بدهیم یا قدرت خرید را افزایش بدهیم یا یک سطح بالاتر تورم که یک مقداری خودش ساختارهای فقرزا را دارد و قدرت خرید را کم می کند، هزینه ها را افزایش می دهد و فاصله طبقاتی و فقر و نابرابری را بیشتر می کند کنترل کنیم.

قاضی زاده هاشمی تأکید کرد: برای همه اینها برنامه داریم. من از یک سطح بالاتری به مسئله نگاه کنم و آن اینکه چرا این امر اینقدر مزمن شده است. ما چه زمانی که تحریم نبودیم و فروش نفتی خوبی داشتیم قبل از انقلاب و بعد از انقلاب، درآمدهای نفتی هنگفتی داشتیم دچار بیماری هلندی می شدیم باز تورم را درست می کردیم چون زمانی که منابع نفتی مان کاهش پیدا کرده بود چه زمانی که دارایی داشتیم برای فروختن چه زمانی نداریم برای فروختن چه زمانی که اوراق می توانستیم بفروشیم کسری بودجه را مثلا تامین بکنیم چه زمانی که حتی توان فروش اوراق هم نداشتیم در تمام این مدت ما تورم را داشتیم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: معلوم می‌شود که یک مسئله‌ای داریم که این مسئله مرتب دارد خلق تورم می‌کند. این یک مسئله نهادی و ساختاری است. یک وقتی باز این ساختار و نهاد را در خود حوزه اقتصاد دنبال می‌کنیم. می‌گوییم نظام پولی، بانکی، مالی، وضعیت تولید! وضعیت بهره‌وری ما در نظام تولید یک بحث بالاتر این هست که ما هزینه‌های اجتماعی‌مان چقدر هست.

وی ادامه داد: باید ببینیم هزینه اداره کشور چقدر است؟ اندازه دولت که ما مجبوریم تامین منابع کنیم چقدر است؟ سهم خدمات اجتماعی که داریم به مردم می‌دهیم و منابع مالی نیاز داریم برای تامین آن چقدر است؟ بعد شکاف طبقاتی چقدر است؟ چون قدرت خرید و قیمت‌گذاری را طبقات بالای جامعه تعیین می‌کنند. کسی که پول بیشتری دارد قیمت بازار را تعیین می‌کند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت‌های مختلف زحمات زیادی کشیدند و تلاش کردند، گفت: دولت‌ها تلاش کردند بعضی از این نقاطی که عرض کردم را به عنوان پروژه حل و فصل کنند اما این پروژه‌ها به اتمام نرسیده و مساله تمام نشده است.

وی با ذکر مثالی درباره مسکن مهر اظهار کرد: پروژه مسکن مهر خیلی پروژه خوبی بود برای اینکه یکی از معضلات معیشتی مردم را که هزینه تامین مسکن است حل و فصل کند. اما ممکن است خود این پروژه وقتی که می‌خواهد واگذار شود در اختیار یک گروه‌های خاص برای ساخت و ساز واگذار شود و بعد چون باز ما توان خرید مردم را نتوانستیم تنظیم کنیم آن کسی که به او مسکن مهر تعلق می‌گرفته مجبور است مسکن مهرش را بفروشد و بعد دوباره برود اجاره‌نشین بشود به خاطر اینکه هزینه‌های بالایی دارد و ما سایر هزینه‌هایش را نتوانستیم کنترل کنیم.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: یک نظام جامعی طراحی کردیم که همه شهروندان ایرانی از بلوچستان و بندر لنگه و بستک تا آذربایجان نزد دولت دارای یک شناسنامه شوند و معلوم شود که هزینه‌های واقعی‌شان چقدر است. باید مشخص شود توان کسب درآمدشان چقدر است. آن هزینه واقعی که اینها دارند به یک ترتیبی باید جبران بشود. اگر درآمدهایشان بیشتر از هزینه‌هایشان بود اینها به صورت فزاینده مالیات پرداخت می‌کنند؛ اگر کمتر بود اینها یارانه دریافت می‌کنند. بستگی دارد به اینکه در چه وضعیتی باشند.

وی یادآور شد: در همین داستان کرونا که بالاخره یک مسئله جدی ما هم هست، خیلی مشاغل صدمه خوردند. بسیاری از مشاغل روزمرد صدمه خوردند. خیلی از این رستوران‌ها که یک زمانی ممکن است درآمدهای خوبی داشتند یا تالارهای عروسی و ... صدمه جدی خوردند. خیلی از مشاغلی که کنار دریا بودند حتی دستفروشان و امثال اینها صدمه جدی خوردند. آنهایی که مالیات می‌گرفتند یک زمانی می‌توانستند مالیات بدهند. ممکن است الان یارانه بگیرند به خاطر اینکه دچار مسئله شده‌اند یا بر اساس اینکه یک فرزندی به فرزندان اضافه بشود فردی نیاز به نگهداری داشته باشد یا خارج بشود از آن دامنه، بنابراین این باید هوشمند عمل کرد.

قاضی‌زاده هاشمی همچنین گفت: سامانه جامع مالیاتی مسئله‌اش اخذ مالیات است و به چیز دیگری کار ندارد. یک سامانه دیگر با عنوان رفاه ایرانیان در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتیم که قرار بود مجموع بانک‌های اطلاعی را یکی کند. خیلی از بانک‌ها و داده‌ها هنوز تشکیل نشده است. مثلا کاداستر که موضوع مالکیت است یعنی موضوع دارا بودن اموال است الان یک بحثی بر سر سند رسمی و سند عادی داریم که بحث مفصلی است ولی این کامل انجام نشده است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: بعضی از هزینه‌ها را باید دولت بدهد. الان مثلا در همین داستان کرونا موضوع واکسیناسیون را ما داریم که یک وظیفه عمومی حوزه بهداشت درمان است. اصلا دولت وظیفه دارد هر ۵ نوع واکسن را تهیه کند و در اختیار مردم قرار بدهد؛ چه ایرانی و چه خارجی بتوانند واکسن بزنند. این را دیگر ما نباید به عنوان هزینه مردم در نظر بگیریم. اگر مردم دارند به این سمت رانده می‌شوند یعنی اینکه دولت خدمات عمومی‌اش ضعیف است. یعنی کنار این ما باید خدمات عمومی دولت را اینقدر تقویت کنیم یا هزینه او را جبران کنیم یا به صورت تخفیف مالیاتی آن را در نظر بگیریم. حتی اگر هزینه‌اش را نمی توانیم بدهیم جزء هزینه‌های قابل قبول بپذیریم که او مجبور نشود در این بخش مالیات بدهد تا زمانی که بتوانیم مجموع خدمات عمومی را دولت تامین کند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: الان یک تجربه‌ای در مورد بیماران خاص داریم. ما یک ردیفی برای کمک به داروهای بیماران خاص داریم. این را تلاش کردند نقطه‌زنش کنند یعنی مجموعه افرادی که نیازمند به داروی بیماری خاص هستند پیدا کنند و کمک مستقیم فقط به این فرد تحت عنوان تخفیفات فرانشیز انجام دهند. این مدل برای مجموعه یارانه‌ها قابل انجام است. چون بعضی از یارانه‌ها عمومی است مثل یارانه مواد غذایی بعضی از یارانه‌ها در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی یارانه‌هایی از این دست یا مثلا ما یارانه می‌دهیم برای تامین نهاده‌های دامی، مرغ، طبیعتا به همه مردم نمی‌دهیم، می‌خواهیم به یک تولید خاص بدهیم. هر چند ما نهایتا باید یارانه را به مصرف‌کننده نهایی بدهیم ولی طی مرحله واسط با ایجاد مکانیزم‌های هوشمند به چه کسی چه مقدار باید یارانه برخوردار شود به جای اینکه ما رانت ارزی بدهیم یارانه خرید می‌دهیم به آن تولیدکننده یعنی در زنجیره اول از تولیدکننده حمایت می‌کنیم زنجیره بعد می‌رویم داخل خط آخر توزیع حمایت می‌کنیم نهایتا می‌رویم از مصرف‌کننده نهایی حمایت می‌کنیم و این شبکه اطلاع‌رسانی ما کامل شود.

قاضی‌زاده هاشمی تأکید کرد: ساختارهای استضعافگر را که رشد نامتوازن ایجاد می‌کنند باید از بین ببریم. یک سری نهاد استضعفاگر درست شده است مثل خود بودجه دولت که دارد به یک منطقه‌ای از کشور بیشتر می‌دهد مثل یک لوله‌کشی که یک جا یک قطر لوله مثلا ۱۰ اینچ است و به سیستان و بلوچستان یک اینچ می‌رسد! ما باید تبعیض مثبت ایجاد کنیم. ما الان یک مرکز پیدا کردیم و یک پیرامون پیدا کردیم. این پیرامون در دولت سلام بیشتر به آن توجه می ‌شود و منابع مالی بیشتری داده می‌شود تا کم‌کم رشد متوازن بشود.

قاضی‌زاده هاشمی خاطرنشان کرد: ما وقتی از رشد اقتصادی صحبت می‌کنیم نباید در تله میانگین بیفتیم و بگوییم میانگین رشد اقتصادی کشور هشت درصد است. چون ممکن است یک جا ۴۰ درصد باشد یک جا منفی باشد. در نظام اسلامی این ارزشمند است که میانگین رشد اقتصادی همه خانوارها هشت درصد باشد. البته ما الان یک جاهایی باید سرعت بیشتری بدهیم چون یک چند قطبی اتفاق افتاده در اقتصاد ما تا آن افرادی که محروم واقع شدند رشد کنند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: این توزیع یارانه هوشمند است یعنی شما باید یک جاهایی زمینه رقابت و زمینه رشد آموزشی برایشان ایجاد کنید، عدالت آموزشی و مهارت و سرمایه گذاری مضاعف ایجاد کنید. به آنها یک یارانه‌ای هم بدهید که یک مقداری وضعیت معیشتشان بهبود پیدا کند. بعد از یک دهه که اینها توانستند خودشان را به میانگین کشور برسانند بعد شما می توانید رقابت بدون تبعیض ایجاد کنید.

وی گفت: یک عقب ماندگی هفتاد ساله در بعضی از نقاط کشور داریم. در اقشار هم اینطور است در صنوف مختلف هم همین طور است. مثلا در حوزه بهداشت و درمان یک نظام طبقاتی درست است. پزشکان متخصص، پزشکان عمومی و پرستاران. ما باید هم منطقه ای این مسئله را حل بکنیم هم در بین اقشار هم در بین صنوف مختلف این نظامات باید دوباره بازتنظیم شوند. نظام حقوق و دستمزد، نظام پرداخت، نظام دریافت مالیات، نظام دادن یارانه، تا این فاصله طبقاتی کاهش پیدا کند.

قاضی زاده هاشمی درباره یارانه‌های پنهان گفت: یک بخشی از یارانه پنهان را به تولید می دهیم. الان مزیت نسبی تولید در ایران به خاطر انرژی ارزان است. یک بخشی را به مصرف می دهیم ما فعلا باید از تولید حمایت کنیم. یعنی آن گاز ارزان قیمت تر یا امثال آن که به تولید می دهیم باید ادامه پیدا بکند.

وی افزود: بعضی از دوستان گفتند یارانه ۴۵۰ هزار تومانی می‌دهیم در حالیکه بهتر است به جای اینکه ما یارانه ۴۵۰ هزار تومانی بدهیم و کل انرژی را گران کنیم سهم شهروندان را از محل یارانه پنهان اعلام بکنیم تا اینها بتوانند تمام قبوضشان را پرداخت کنند. مثل بنزین ما آمدیم یارانه را افزایش دادیم و تورم را افزایش دادیم به جای اینکه این کار را بکنیم بیشتر از یارانه نرخ آزاد بگیریم. آن وقت تورم را به جامعه تحمیل نکردیم و آن ۸۰ درصد که زیر الگوی مصرف، مصرف می کنند کاملا از مزایایش برخوردار می شوند و مجبور نیستند پول بیشتری پرداخت کنند.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: ما مشکل توسعه زیرساخت های برق داریم و خاموشی ها به خاطر این است که یک برنامه جدی داشته باشیم ولی به نظر این الگوی خوبی است یعنی الگویی است که ما برای مجموعه بخش های انرژی که الان داریم یارانه پنهان می دهیم استفاده کنیم البته این خیلی باید در خور توجه و تدبیر باشد چون آزادسازی قیمت های انرژی اگر مکانیزم جبرانی درست نباشد حتما تورم زاییش سنگین است؛ هم خودش و پولی که دوباره در بازار جاری می شود و این پول خودش یک چرخه تورمی جدید ایجاد می کند.

وی درباره وضعیت بازار سرمایه، گفت: این خیلی مورد بحث قرار گرفت که مگر سه روزه می شود مشکل را حل کرد؟ گفتم وقتی با یک تصمیم شبانه می شود باعث ریزش شد می شود این را هم اصلاح کرد. بازار سرمایه پایه اش اعتماد است. اعتماد یعنی اینکه مردم به آینده این بازار امیدوار بشوند و صف فروش تبدیل به صف خرید می شود یعنی عملا مقصرین بازار سرمایه خود مردم و فعالان هستند. مردم کی در صف فروش هستند وقتی نسبت به آینده بازار ناامید هستند این خیلی ساده است؛ برگرداندن اعتماد توسط یک دولت مقتدر که می خواهد اعلام کند من از بازار می خواهم حتما حمایت کنم و این را با یکی دو دستورالعمل روشن نشان بدهد.

قاضی‌زاده هاشمی تأکید کرد: متأسفانه بازار ما دولتی است. اول باید بازار دولتی را تبدیل به بازار غیردولتی کرد، یعنی شرکت های خصولتی که عملا دولتی هستند واقعا خصوصی و مردمی شوند. نظام اداری که شامل شورای عالی بورس هستند هم کاملا مردمی شوند، اینها نهاد ناظر مردمی شوند، دولت کنار بکشد و این دخالت ها را نکند ولی وقتی دولت موثر بوده و عامل سقوط بورس بوده حداقل شرکت های وابسته به دولت برای برگشتن اعتماد کمک کنند. ما نمی خواهیم منابع و مالکیت را از اینها بگیریم ما می گوییم شما ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بر اساس گزارش های رسمی تخلف کردید و از بازار خارج کردید این ۱۳۰ میلیارد تومان هم متعلق به شما، نمی خواهیم مالکیت را از شما بگیریم ما حرفمان این است که چرا ناگهانی این کار را کردید این حجم از سرمایه باید به تدریج خارج می شد.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: این پول باید به صندوق تثبیت بازار برگردد. بعد هم بعضی تصمیمات دولت مثل نرخ خوراک در پتروشیمی‌ها، در فولادها می‌تواند سوددهی بالاتر را نشان بدهد. بعضی ها به ما می گویند که شما خوراک را کاهش می دهید درآمدهای دولت کاهش پیدا می کند. ما باید مالیات بیشتر بگیریم چون وقتی چرخه بازار سرمایه حرکت می کند به ازای هر تراکنش دولت مالیات می گیرد و هم از خود سود این شرکت ها مالیات می گیرد.

وی گفت: ما مسئله حکمرانی را در بازارهای مختلفمان داریم. ما ۴ تا بازار داریم بازار مالی، پولی، بیمه تجاری و بیمه های اجتماعی. بیمه های اجتماعی که اصلا رها هستند. درست است که وزارت تعاون و رفاه مسئولشان است اما تعداد زیادی هستند معلوم نیست که چطور سرمایه گذاری می کنند؟ اینها آیا نظارت و حسابرسی می شوند؟ طرازنامه شان را ارائه می کنند؟ نمی کنند؟ اکثرا هم زیان ده هستند. آن سه تایی که ناظر دارند بخشی هستند یعنی مثلا رئیس بانک مرکزی که مسئول بازار پولی هست می گوید من کاری ندارم بازار سرمایه چه اتفاقی می افتد. درست است عضو شورای عالی بورس است اما می گوید من متولی این طرف هستم حال نرخ بهره بانکی با مداخله من کم و زیاد می شود چه اتفاقی می افتد بیفتد و چه بسا ضرر دهی بازار مجاور را به سود خودش ببیند.

قاضی زاده تأکید کرد: مسئله این است که باید یک مدیریت پیدا کند یعنی یک شورا بیاید درباره مجموعه مولفه های حاکم بر اینها تصمیم بگیرد که وقتی دارد تصمیم می گیرد در ارتباط با بازار سرمایه آثارش را در سایر بازارها هم پیش بینی کند. این مسئله اصلی است که دولت باید حل کند. مسئله فرماندهی واحد و حکمرانی یکسان است. نگاه منظومه ای است.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: موضعم در ارتباط با کل قیمت گذاری ها این است که اولا معتقدیم مجموعه فرآیندهای تولید و عرضه و کسب و کار حتی توسط مدیران زنجیره تامین از ابتدا تا انتها انجام شود. اولا کشف قیمت ها همه باید در بورس کالا باشد. یعنی ما به جای اینکه قیمت گذاری بکنیم باید کشف قیمت در بورس کالا اتفاق بیفتد. یک سری از کالاها، کالاهای استراتژیک است و دولت باید قیمت هایش را ضمانت کند؛ مثل گندم و جو. خرید تضمینی تعیین و پولش در بودجه دیده می شود. هر چقدر زیر قیمت خرید تضمینی، در بورس خرید و فروش اتفاق افتاد آن ما به التفاوت را دولت پرداخت می کند در حالیکه الان دولت باید کل پول خرید تضمینی را بدهد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: جای دیگری که دولت دخالت می کند حمایت از مصرف کننده است. می گویید این قیمت بالا و پایین می شود، قیمت نان هم بالا و پایین می شود. مگر می شود آزاد بگذارید؟ من می گویم هر چقدر این تفاوت اتفاق بیفتد میزان یارانه ای که من به نان می دهم بیشتر می شود. به کی می دهم؟ به نانوا می دهم که نان را با قیمت ثابت به مصرف کننده برساند.

وی خاطرنشان کرد: جای سومی که دولت ورود می کند نرخ تعرفه آن هم برای حمایت از تولید داخل است. یعنی جوری باید تعرفه را تنظیم کند که تولید داخل همیشه به نسبت واردات صرفه داشته باشد. در بقیه موارد اصلا دولت نباید دخالت بکند. که شامل آن قیمت گذاری در آن بازار سرمایه گذاری و خوراک و نان می شود.

قاضی زاده هاشمی گفت: کل ساختارهای نظام بازار سرمایه به نظر من باید تغییر کند. به همان ترتیبی که عرض کردم باید به سمت مردمی شدن برود. ولی استثنائا برای این موضوع تحت عنوان کانون سهامداران حقیقی داریم در مجلس دنبال می کنیم که دو نفر از اینها بیایند عضو شورای بورس بشوند که این سهامداران حقیقی را در شورای عالی بورس به صورت موقتی نمایندگی کنند تا آن قانون اصلاح شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: حقیقتا فعالان بخش حقیقی بازار هیچ پشت و پناهی ندارند، یعنی اولا آموزش نمی بینند، دوما مکانیزم های جبران خسارت بیمه برایشان وجود ندارد، سوما اینکه وقتی آمدند مثلا یک کلاهبرداری شد و نسبت به آنها اتفاقی افتاد کسی نیست از آنها حمایت کند. در سیاستگذاری هم نقش جدی ندارند. مجموعه اینها را باید بالاخره یک جایگاه خاصی برای بخش حقیقی بازار فراهم کند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ما یک مدل حکمرانی طراحی کردیم که این مدل حکمرانی نقش آفرینی مردم است. اولا که هیچ تصمیمی را دولت نمی گیرد الا اینکه نهاد مربوطه آن را تایید بکند. هیچ تصمیمی را شورایی نمی گیرد الا اینکه نهاد مردمی مربوطه آن را تایید کند، یعنی خود آن شورا باید مردمی باشد. دوم نظام جامع شفافیت است یعنی شورای عالی بورس باید جلساتش کاملا علنی باشد. مصوباتش هم همانجا آنلاین دیده شود. خود هیئت وزیران هم همینطور. هر جایی که دارد تصمیم می گیرد آنلاین همه باید مطلع باشند. همه باید بفهمند که چه اتفاقی دارد می افتد؟ دلایل موافقان و مخالفان چیست؟ آن وقت من مجبور می شوم دلیل بیاورم، مجبور می شوم مشورت بکنم مجبور می شوم کار کارشناسی بکنم. من مجبور می شوم به نظر عمده نخبگان کشور توجه کنم. با آشکارسازی خیلی از فسادها جلویش گرفته خواهد شد.

قاضی زاده هاشمی گفت: بازار سرمایه بازار ریسک است واین جزو ذاتش است. اما معمولی ریسک ایجاد کردن با اینکه یک عده منافع خودشان را جمع کنند و دیگران را به خطر بیندازند متفاوت است. من می خواهم یک سرمایه گذاری وارد یک بازار پرخطر بشوم می خواهم تا یک سقفی از ضررم را جبران کنم، اگر بیشتر از آن کردم و اگر به طور حقیقی ناخواسته ضرر کردم یک جایی باشد سرمایه گذاری را قبلا کرده باشم پوشش بدهم. این مدل ها در دنیا باب است.

وی همچنین افزود: انواع و اقسام روش های تامین مالی داریم. خیلی هایش هم داخل بازار سرمایه اتفاق می افتد. کسی که سهامش را عرضه می کند به عنوان عرضه اولیه یا ثانویه داخل بازار حتما موظف باشد یک بخشی از این منابعی که کسب می کند ببرد در بازطراحی صنعتیش، نو کردن تکنولوژیش، توسعه تولیدش که این بخش به عبارتی سرمایه افزوده شرکت شود و باعث می شود ارزش افزوده شرکت افزایش پیدا کند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: متاسفانه ما برای این هیچ مقرراتی نداریم یعنی اینطور نیست این منابعی که کسب می شود مثلا اگر شستا آمده حجمی از منابع را تامین کرده بدانیم این منابع به کجا می رود؟ می رود در هزینه های جاریش قرار می گیرد یا می رود دوباره یک سرمایه گذاری جدید، خود این باعث هم رشد اقتصادی می شود. بازار سرمایه به نظر من اگر درست استفاده شود عدالت ایجاد می کند. مثلا ما دو تا طرح داریم ما گفتیم مثلا صندوق ذخیره فرهنگیان، سهامش متعلق به سرمایه گذارانش بشود، معلمانی که پول دادند. یا شستا یک مصوبه ای الان خود هیئت مدیره شستا دارد که ده درصد یا بیست درصد از سهام موجودش را توزیع کنند، مثل سهام عدالت بین بازنشسته ها. نفری ده میلیون به هر کدام می رسد یعنی ما هم اینطوری یک عدالت اجتماعی ایجاد کردیم، فرهنگ سهامداری ایجاد کردیم و تعداد بیشتری از مردم را سهامدار کردیم و آنها را ثروتمند کردیم و آن ضریب جینی را کاهش دادیم. از یک طرف توانسته ایم که به بازار سرمایه برای رونق کمک کنیم که خود این به رونق بازار سرمایه کمک کند.

وی گفت: ما در بخش کشاورزی، خرید تضمینی آب و برق روستایی، واکسن و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی برنامه داریم. ما به مردم قول می دهیم که انشاءالله در دولت سلام به همه اینها رسیدگی کنیم. در خصوص طرح مسکن ما دو طرح داریم؛ موضوع جوانان که اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی برای هر زوج جوان برای ازدواج، خرید جهیزیه، خرید مسکن و اشتغال در نظر گرفتیم. مردم را به سه گروه تقسیم کردیم؛ سه دهک، سه دهک و چهار دهک. به سه دهک اول را سی ساله بدون آورده خانه می دهیم و بر اساس توانشان و پرداخت قسط از آنها پس می گیریم، بر اساس قیمت زمین و متراژ آپارتمانش به او آپارتمان تعلق می گیرد. از هفت منبع مختلف ما تامین مالی کردیم برای اینکه بتواند منابع اولیه ایجاد شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: سه دهک بعدی، هفتاد سی است. سه دهک بعدی هم ۵۰ - ۵۰ است یعنی چهار دهک بعدی و سه دهک بعدی سی درصد آورده فرد هست و در مورد چهار دهک بالاتر ۵۰ درصد آورده فرد است که با ۵۰ درصد پول اولیه می آورد، منتها زمان بازپرداختش در مورد سه دهک بعد بیست ساله است در رابطه آن ۴ دهک بعد ۱۵ ساله است یعنی طول زمان پرداخت قسطشان کوتاه تر است.

قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: ما از تجربه مسکن مهر استفاده کردیم ما تعداد زیادی زمین ریز داخل شهرها داریم. یک گزارشی مثلا من در رابطه با شهر تهران دیدم که تقریبا ۳۰ درصد کل ابعاد تهران ما زمین های دولتی یا زمین های فریز شده داریم. این کار دولت است. یعنی دولت باید بیاید این زمین ها را از این وضعیت در بیاورد به خصوص روی زمین های بزرگی که در حاشیه شهرها هست اینها را به عنوان آورده اولیه قرار بدهد بعد تولید زمین کند. تدبیر ما طوری است که ۶۰ درصد از بافت حاشیه و بافت فرسوده شهرها و روستاها را در این مکانیزم و با تولید ۴ میلیون مسکن ۴ و نیم میلیون مسکن تا انتهای ۴ سال می توانیم احیاء کنیم.

قاضی زاده ادامه داد: الان همه مردم یک جایی ساکن هستند به عبارتی بهتر فرد فاقد سکنی که نداریم یا اجاره نشین هست یا در یک مسکن غیر استاندارد دارد زندگی می کند. دو میلیون هم به این تعداد مسکن در همین ۴ سال با متوسط ازدواجی که اتفاق می افتد اضافه می شود. طبیعتا باید اینها تقویت شود. هم نیروگاههای ما باید افزایش پیدا کند که ما یک برنامه فورس ماژور برای نیروگاه های خورشیدی داریم که سریع الاحداث ترین روش تولید برق هست فعلا تا اینکه سرمایه گذاری های مشارکت خصوصی برای نیروگاه های گازی یا سایر نیروگاهها انجام دهیم. سی درصد از وضعیت موجود تولید انرژی مان انرژی جدید برای نرخ رشد نیاز داریم، حداقل مثلا ۴ تا ۵ درصد اگر بخواهیم هشت درصد داشته باشیم ولی بیشتر از این می خواهد. طبیعتا یکی از سرمایه گذاری های سنگینی که باید دولت انجام بدهد در این حوزه است.

وی گفت: در مورد بازار اجاره هم ما مدل اجاره داری حرفه ای را داریم دنبال می‌کنیم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد:‌ امروز کشور ما در یکی از گذرگاه های تاریخی قرار گرفته است. تقابل بین دو گفتمان می توانیم و نمی توانیم. در اصل مسئله این است که ما به مردم اعتماد کنیم و این با حضور جوانان انجام می‌شود. می توانیم به جای اینکه چشم به بیگانگان داشته باشیم. باید مردهای میدان به میدان بیایند تا بتوانند این کار را انجام بدهند. حل مشکل آب روستاها نیاز به همت جهادی دارد. ما اول انقلاب پول نداشتیم اما حبا ضور بچه های جهادگر در عرصه های مختلف کشور توانستیم این مشکل را حل کنیم. علیه غارتگران سفره انقلاب باید قیام کرد. بعضی از مردم حتی یک وعده غذا برای خوردن ندارند، باید همه ما تلاش کنیم که از محرومیت خارج بشوند.

قاضی زاده هاشی در پایان خطاب به مردم گفت: مردم عزیز ایران! بنده سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی هستم، جوانترین کاندیدا، نماینده نسل نو، آمده ام که تحول در مدل حکمرانی ایجاد کنم. ما فقط اینطور نیست که برنامه داشته باشیم و فقط اینطور نیست بگوییم که کارنامه داریم. به جوانان باید اجازه داد تا کارنامه دار شوند، توانایی خودشان را نشان دهند، مشروعیت نظام سیاسی و ثبات سیاسی کشور را ارتقاء دهند. وعده هایی به مردم داده شده و عمل نشده، شما حق دارید بدبین باشید اما درمان دردهای مزمن الا با جراحی های بزرگ اتفاق نمی افتد و این در گرو اعتماد شما به جوانان این مرز و بوم است. من ضمن تشکر از حضرت آقا به خاطر سخنرانی بسیار خوبی که داشتند از همه مردم برای مشارکت سیاسی دعوت می کنم. فرمودند رئیس جمهور با رای بالا هست که می تواند پشتوانه زیادی داشته باشد، همت بکنید، رای بدهید، بین این افراد باقیمانده به بهترین نفری که تشخیص می دهید حتی اگر من نیستم رای بدهید که با دست پر و در مرحله اول انتخاب شود و دیگر انتخابات دو مرحله ای نشود. در مرحله اول بهترین ما را با رای بالا انتخاب کنید و به او کمک کنید که یک دولت مقتدری ایجاد شود. انتخابات واقعا رقابتی بود، الان هم عرصه رقابت است ما رقابت را به جای اینکه به دعواهای سیاسی بکشانیم به عرصه خدمت کشاندیم تا بگوییم چه کارهایی می توانیم برای شما انجام دهیم. انشاءالله که دولت سلام بتواند سلام همه ملت ایران به ایران جدید با عزم و اراده باشد. انشاءالله خداوند تبارک و تعالی بهترین ها را برای ملت ایران رقم بزند و ۲۸ خرداد روز شکوفایی ایران جدید باشد.

تکذیب حمایت رییسی از لیست شورای ائتلاف
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۰۶:۵۹

علی قریشی با تکذیب حمایت وی از لیست ارائه شده از سوی شورای ائتلاف برای شهر تهران گفت: آیت الله رییسی نفیا و اثباتا از هیچ لیستی برای انتخابات شورای شهر حمایت نکرده اند و ما انتشار این خبر را تکذیب می کنیم.

وی افزود: همه دوستان را هم به رعایت اخلاق و امانت داری دعوت می‌کنیم.

یک خبرگزاری پیش از این با انتشار خبری مدعی شده بود سیدابراهیم رییسی از نامزدهای شورای شهر تهران شورای ائتلاف حمایت کرده است.

اعتراض همتی به پخش مستند زاکانی
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۰۶:۳۷

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نسبت به پخش مستند انتخاباتی‌ علیرضا زاکانی اعتراض کرد.

در نامه محمدعلی ایزدی - رئیس ستاد انتخاباتی عبدالناصر همتی - به دبیر ستاد انتخابات سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران آمده است: «آقای زاکانی علیرغم آنکه صراحتاً انصراف خود را از ادامه فعالیت در انتخابات ریاست‌جمهوری به نفع آقای رئیسی اعلام کرده بود، صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران مبادرت به پخش برنامه تبلیغاتی وی نموده است که این امر مخالف با قوانین و مقررات حاکم بر موضوع می‌باشد. همچنین نامبرده در برنامه تبلیغاتی خود که در ساعت ۲۰ روز چهارشنبه به تاریخ ۱۴۰۰.۰۳.۲۶ به صورت ضبط‌شده از شبکه اول سیما با عنوان «مستند کارنامه یک مجرم» پخش گردید. عالماً و عامداً بخش‌های مختلفی از مناظرات نامزدهای انتخاباتی که در آن توهین و افترا علیه جناب آقای دکتر همتی شده بود را به صورت گزینشی انتخاب و به تصویر درآورده که این عمل مصداق بارز تبلیغ علیه جناب آقای دکتر همتی به عنوان نامزد ریاست‌جمهوری می‌باشد.

این در حالیست که حسب قوانین و مقررات موضوعه از جمله دستورالعمل تبلیغات انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری «هر نوع برنامه یا مصاحبه در رادیو و تلویزیون با پخش مستقیم یا غیرمستقیم له یا علیه یکی از نامزدهای انتخاباتی» ممنوع اعلام شده است که این مهم می‌بایست توسط آن ستاد مورد لحاظ و توجه قرار می‌گرفت.

علیهذا با عنایت به اینکه این عمل تبلیغ علیه جناب آقای دکتر همتی نامزد ریاست جمهوری محسوب می‌گردد و بالتبع تاثیر منفی بسزایی در اذهان آحاد جامعه به همراه دارد لذا مراتب اعتراض خویش را به این اقدام صورت گرفته از ناحیه‌ی صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران اعلام و در ادامه خواستار تعیین وقت فوری و اعطای مدت‌زمان مناسب برای پاسخگویی توسط جناب آقای دکتر همتی از طریق شبکه مربوطه را دارد.»

تعهد عجیب محسن رضایی: بعد از ۲ سال از ریاست جمهوری کنار می روم اگر...
۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۰۶:۲۰

محسن رضایی تعهدنامه‌ای را امضا کرد که در آن نوشته شده بود: اگر بعد از دوسال وعده‌های خود را عملیاتی نکردم از اداره قوه مجریه کنار روم و فرصت بهتر زندگی کردن را از شما نگیرم.

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

در متن اطلاعیه شماره ۲۰ ستاد انتخابات کشور آمده است: به آگاهی هم‌وطنان می‌رساند فرآیند اخذ رای از واجدین شرایط شرکت در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، دومین میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در استان‌های تهران، خراسان رضوی، قم و مازندران و همچنین اولین میاندوره‌ای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه های انتخابیه «تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس»، «میانه»، «آستانه اشرفیه»، «تفرش، آشتیان و فراهان»، «گچساران و باشت» و «بهار و کبودرآهنگ» از ساعت ۷ صبح روز جمعه مورخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ آغاز می‌شود.

براساس این گزارش، تمامی شعبه‌های اخذ رای انتخابات در سراسر کشور با رعایت دستورالعمل های بهداشتی مصوب ستاد ملی کرونا آماده اخذ رای از هم‌وطنان هستند. همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی یا شماره ملی برای رای دادن، ضروری است. رای دهندگان هنگام مراجعه به شعب، خودکار شخصی و ماسک به همراه داشته باشند.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه امروز در بدو ورود به ترکیه برای حضور در اجلاس آنتالیا در گفتگویی،گفت: علیرغم مشکلات همه گیری کرونا، اقدامات وزارت امور خارجه از شش ماه پیش در کشورهایی که دارای سفیر و نمایندگی هستیم، آغاز شده و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری با کمک وزارت کشور و شورای نگهبان امکان اخذ رای از ایرانیان مقیم در بیش از ۲۳۵ شعبه اخذ رای در خارج از کشور فراهم شده است.

وی با بیان اینکه در آمریکا هم ۲۴ صندوق برای اخذ رای ایرانیان آماده شده است، افزود: متاسفانه کانادا تنها کشوری است که علیرغم تلاش و پیگیری وزارت خارجه با همکاری سازمان ملل و دستگاه‌های امنیتی، مانع از حضور ایرانیان پای صندوق‌های رای شده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ضمن ابراز شرمندگی از ایرانیان مقیم کشور کانادا، گفت: دولت کانادا علیرغم ادعاهایی که در موضوع مردم سالاری و خدمت به ایرانیان دارد مانع از برپایی حتی یک صندوق رای در این کشور شد.

وی تصریح کرد: امیدواریم مردم با شرکت گستره در رای گیری یک روز تاریخی را در کشور رقم بزنند.

وزیر امورخارجه در ادامه، حضور و سخنرانی در مجمع دیپلماسی آنتالیا را مهمترین هدف و برنامه سفر ۳ روزه به ترکیه دانست و اظهار داشت: این اجلاس فرصت ویژه‌ای برای بحث و تبادل نظر با تعداد زیادی از وزرای خارجه منطقه و سایر کشورهای حاضر در این اجلاس است.

ظریف از دیدارهای دوجانبه با وزرای خارجه عراق و افغانستان و وزرای خارجه چند کشور دیگر خبر داد و گفت: روز یکشنبه اولین اجلاس ۳ جانبه، وزرای خارجه ایران، ترکیه و افغانستان با پیگیری و هماهنگی چندین ساله برگزار می شود که به علت شرایط ویژه افغانستان و فرصت مهمی برای بحث‌های امنیتی، حائز اهمیت است.

همزمان با آغاز انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در سراسر کشور، و در برخی از شهرها انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری و انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی سامانه مردم ناظر فعال شد.

براساس این گزارش، مردم عزیز می‌توانند در صورت مشاهده تخلفات انتخاباتی، گزارش آن را از طریق سامانه مردم ناظر به آدرس (mardomnazer.shora-gc.ir)برای شورای نگهبان ارسال کنند.

پیرو فرمایشات رهبر معظم انقلاب در آستانه انتخابات ۲۸ خرداد شورای هیئات مذهبی کشور بیانیه‌ای خطاب به وزیر کشور صادر کرد.

متن این بیانیه به این شرح است :
بسم الله الرحمن الرحیم
فرمایشات حکیمانه و منویات راهگشای مقام عظمای ولایت حضرت امام خامنه ای ( مد ظله العالی) در آستانه برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همچون مشعلی فروزان، روشنگر مسیر همه متولیان و دست اندرکاران برپایی این رویداد بزرگ مردمی و دینی بود. شورای هیئات مذهبی کشور با لبیک به سخنان و فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب خطاب به مجریان ناظران بازرسان و کلیه عوامل و عناصر دخیل در انتخابات آمادگی دراختیار قرار دادن ظرفیت عظیم و گسترده هیات‌های مذهبی در سراسر کشور را در راستای چهار توصیه مهم رهبر انقلاب خطاب به مسئولان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یعنی در نظر گرفتن تمهیدات بهداشتی در شعب اخذ رای، حل موضوع کمبود تعرفه، پشتیبانی از شعب اخذ رای در خارج از کشور و برخورد با تخلف انتخاباتی را اعلام می‌دارد. بی تردید ۲۸ خرداد باردیگر به صحنه تجلی حضور آگاهانه و پرشور ملت بصیر فهیم و دین باور ایران اسلامی مبدل خواهد گردید.

ستاد انتخابات کشور در ابلاغیه‌ای به استانداران و فرمانداران سراسر کشور با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مدظله العالی در خصوص عدم کمبود تعرفه‌های انتخاباتی، اعلام کرد: تاکنون ستاد انتخابات کشور با همکاری ناظرین همه تدابیر لازم را جهت تهیه و توزیع تعرفه‌های مذکور انجام داده است، لازم است مدیریت توزیع و مصرف تعرفه‌های انتخاباتی، دقیق و منظم انجام شود تا هیچ تأخیر و کمبودی در شعب سراسر کشور ایجاد نشود.

در این نامه تاکید شده است که مسئولیت مستقیم این کار به عهده رؤسای ستادهای انتخاباتی و فرمانداران سراسر کشور خواهد بود.

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به همراه دو انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ساعت ۷ صبح فردا جمعه ۲۸ خرداد در سراسر کشور برگزار می‌شود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سئول، از هموطنان مقیم کره جنوبی به منظور حضور گسترده در انتخابات ریاست جمهوری 1400، دعوت به عمل آورد.

به گزارش ایسنا، متن پیام سعید بادامچی شبستری سفیر کشورمان در کره جنوبی به شرح ذیل است:

«بسمه تعالی

انتخابات، تبلور اراده ملی و بهترین مسیر تاثیرگذاری مردم در تعیین سرنوشت خود و آینده کشور است.

از همه ایرانیان سرافراز، بویژه هموطنان عزیز مقیم کره جنوبی دعوت می ‌کنم؛ روز جمعه ۲۸ خرداد ماه برای اعتلا، آبادانی و فردای درخشان تر ایران، پای صندوق‌ رای بیایند و از این حق مهم خود چشم‌پوشی نکنند.

علاوه بر اطلاع رسانی مداوم از کانالهای مختلف، تمام تمهیدات لازم با ستاد انتخابات خارج از کشور و نیز مقامات محلی به عمل آمده است. انتخابات توسط هیات اجرایی شامل چند تن از هموطنان عزیز و با رعایت پروتکل های بهداشتی از ساعت ۸ صبح تا ۱۹ در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در سئول برگزار خواهد شد.

منتظر دیدارتان هستیم.»

در آستانه فرارسیدن ۲۸ خرداد، مدیران کل آموزش و پرورش از فرهنگیان و دانش آموزان رأی اولی خواستند تا در انتخابات حضور پرشوری داشته باشند.

مدیران کل آموزش و پرورش سراسر کشور، طی دعوت نامه‌هایی، با بیان این که انتخابات موجب «بلوغ سیاسی کشور در سطح ملی و بین المللی» می‌شود، تأکید کردند که مشارکت حداکثری، موجب عزّت و اقتدار ملی می‌شود و جامعه بزرگ فرهنگیان همواره در عرصه های مختلف ملی، پیشرو بوده‌اند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، مدیران کل آموزش و پرورش، از «فرهنگیان و دانش آموزان رأی اولی» دعوت کردند تا یک بار دیگر با حضور پرشور در پای صندوق های آخذ رأی، بر اقتدار کشور در همه عرصه‌ها بیافزایند.

ستاد انتخابات کشور در ابلاغیه ای به استانداران و فرمانداران سراسر کشور با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تمهیدات لازم جهت سلامتی هموطنان در زمان مراجعه به شعب اخذ رأی دستور داد از تحقق کلیه اقدامات بند ۹ دستورالعمل بهداشتی انتخابات از جمله؛ ضدعفونی کردن شعب، اطمینان کامل حاصل شود.

متن این ابلاغیه به شرح زیر است:

«همان طور که در دستورالعمل بهداشتی انتخابات ابلاغی از سوی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا آمده است، کلیه اقدامات بند ۹ دستورالعمل از جمله؛ ضد عفونی کردن شعب، رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک، عدم استفاده از استامپ، همراه داشتن خودکار شخصی و ... جهت تضمین سلامتی هموطنان به صورت جدی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، هلال احمر و ... در دستور کار قرار گیرد.»

در این نامه تاکید شده است رؤسای ستادهای انتخاباتی و فرمانداران سراسر کشور مسئول رعایت دستورالعمل فوق خواهند بود.

روز گذشته علیرضا زاکانی نامزد انتخابات در نامه‌ای خطاب به وزیر کشور انصراف خود را به منظور حمایت از حجت الاسلام رییسی با تاکید بر مشارکت گسترده مردم و تحقق رای بالا در انتخاب رییس‌جمهور اعلام کرد.

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

اطلاعیه شماره ۱۹ ستاد انتخابات کشور منتشر شد.

متن آن به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

اطلاعیه شماره ۱۹

در راستای اجرای تبصره ماده ۵۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری ، به آگاهی ملت شریف ایران اسلامی می‌رساند، آقای علیرضا زاکانی نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری انصراف خویش را در تاریخ ۲۷/۳/۱۴۰۰ به وزارت کشور اعلام نموده‌اند؛ لذا اسامی نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به شرح زیر می‌باشد:

۱- آقای محسن رضایی میرقائد
۲- آقای سید ابراهیم رئیسی
۳- آقای سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی
۴- آقای عبدالناصر همتی

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری امشب ۲۶ خردادماه در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما توضیحاتی ارائه کرد.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی درباره خبر انصرافش از رقابت‌های انتخاباتی گفت: امروز حضرت آقا مطالب مهمی فرمودند مبنی بر این که مشارکت بالا لازم است.

وی ادامه داد: فرمودند پیشرانه حرکت‌ها جوانان هستند و باید رئیس جمهور با رای بالا انتخاب شود. چنین تصمیم گیری (انصراف) نیاز به همفکری دارد.

قاضی زاده هاشمی گفت: نیاز است نامزدهایی که هم فکر هستند با هم به یک تصمیم جدی برسند. ما نامزدها باید با هم گفتگو کنیم و باید با هم به یک اجماع برسیم، ولی تا الان چنین اتفاقی نیفتاده است.

حجت الاسلام ابراهیم رئیسی افزود: به ازای هر یک از اعضای خانوار در سه دهک اول ۲۰۰ هزار تومان و دو دهک بعدی ۱۵۰ هزار تومان اعتبار ماهیانه تخصیص می‌یابد.

وی در ادامه گفت: اعتبار معیشت، قرض الحسنه با کارمزد ۲% است و بازپرداخت آن زمانی است که خانوار درآمد کافی برای پرداخت اقساط را داشته باشد. این اعتبار برای خانوارهایی که توانایی بازپرداخت اقساط را نداشته باشند، بلاعوض خواهد بود.

رئیسی خاطر نشان کرد: همه با کارت های نقدی بانکی کار کرده‌ایم، با کارت نقدی شما می‌توانید به اندازه موجودی حساب بانکی خود خرید کنید. با کارت اعتباری شما بدون داشتن پول به اندازه‌ای که اعتبار دارید، خرید کرده و پولش را بعدا پرداخت می‌کنید.

وی یادآور شد: تا کنون کارت های اعتباری در ایران در سطح بسیار محدودی صادر شده‌اند، با این طرح ۵۰ درصد از خانوارها صاحب کارت اعتباری می‌شوند.

رئیسی افزود: از آذر ماه امسال، مدیریت زنجیره تامین کالاهای اساسی نیز اجرایی شده و نیازهای مردم با اطمینان و قیمت مناسب تامین خواهد شد.

وی گفت: با یارانه‌هایی که هم کنون خانوارها دریافت می‌کنند، کارت اعتباری که امکان خرید را فراهم می‌کند و مدیریت زنجیره تامین کالاهای اساسی که قیمت و موجودی کالا در بازار را کنترل می‌کند، «حداقل معیشت برای همه ایرانیان» فراهم خواهد شد.

محسن رضایی در آخرین برنامه تبلیغاتی خود که با حضور جمعی از کارشناسان حوزه‌های مختلف برگزار شده بود، به تبیین اندیشه‌هایش در حوزه اقتصاد، گردشگری، سیاست داخلی، خارجی، حوزه زنان و جوانان پرداخت.

وی در بحث گردشگری داخلی گفت: باید خوابگاه‌های ارزان قیمتی در مشهد مقدس ایجاد کنیم تا همه مردم ایران بتوانند به پابوس امام رضا(ع) بروند.

یکی از مشکلات دولت این بود که سرمایه گذاری در حوزه مسکن را تحت عنوان عدم پذیرش مسکن مهر تعطیل کرد. مسکن هم تولید است و هم نیاز مردم را حل می کند. نکته کلیدی این است که مسکن یکی از پیش ران‌های اقتصاد می دانم. سی صد صنعت همراهش راه می افتد بنابراین تولید ملی و اشغال به همراهش راه می افتد.

متن این نامه به شرح زیر است:

«نامه‌ای به ایران

به نام خدا

مردم ایران

سلام

من عبدالناصر همتی فرزند ایران، یکی از شما و نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ هستم و این نامه را در آخرین لحظات مبارزات انتخاباتی خطاب به تک‌تک شما می‌نویسم.

در ساعات آینده مهلت تبلیغات انتخاباتی تمام می‌شود و به دور از هیجان این فرد فرد شما در خانه و خانواده‌ها هستید که فکر می‌کنید و تصمیم می‌گیرید و سرنوشت ما را تعیین می‌کنید.

گاه فقط حتی یک رای؛ آری یک رای می‌تواند سرنوشت یک ملت را نه برای چهار سال بلکه برای چهل سال آینده تعیین کند.

اغراق نمی‌کنم و دروغ نمی‌گویم. شما در مناظره‌های تلویزیونی دیدید که من وعده‌ی غیرقابل عملی ندادم. چون نمی‌خواهم به شما دروغ بگویم. الان هم دروغ نمی‌گویم حتی یک رای شما نوجوان رای‌اولی یا بانوی خانه‌دار یا کارمند و کارگر عزیز می‌تواند سرنوشت ایران را تغییر دهد.

روز ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ تنها روزی است که همه ما برابریم. رای روستانشین دورترین استان ایران با رای شهروندان پایتخت برابر است. رای بی‌قدرتان با رای قدرتمندان برابر است. من نامزد ریاست‌جمهوری شده‌ام تا این برابری حفظ شود. دروغ‌هایی که به شما می‌گویند رئیس‌جمهور تعیین شده است را باور نکنید. دروغ‌هایی که به شما می‌گویند همه از فلان نامزد حمایت می‌کنند را باور نکنید. دروغ‌هایی که به شما می‌گویند چه رای بدهید و چه رای ندهید فلان نامزد رئیس‌جمهور می‌شود را باور نکنید. دروغ‌هایی که به شما می‌گویند رئیس‌جمهور هیچ قدرتی ندارد و هیچ کاری نمی‌تواند بکند را باور نکنید.

مردم عزیز ایران

سال‌های ۸۴ تا ۹۲ را از یاد نبرید. سال‌هایی که بنای ظالمانه‌ترین تحریم‌ها علیه ایران گذشته شد را از یاد نبرید. سال‌هایی که همه جناح‌های سیاسی به جان هم افتادند را از یاد نبرید. سال‌هایی که بهترین جوانان ایران آسیب دیدند را از یاد نبرید. سال‌هایی که همه از رای دادن پشیمان شده بودند را از یاد نبرید. سال‌هایی که همه دنبال‌ رای‌های گمشده خود می‌گشتند را هم از یاد نبرید.

ما می‌توانیم معترض باشیم اما منفعل نباشیم، ما می‌توانیم از دولت‌های قبل ناراضی باشیم، اما قهر نکنیم، نتیجه قهر شما پیروزی نیست، شکست است. با رای ندادن شما هیچ اتفاقی نمی‌افتد. افرادی با کمترین آرا می‌توانند رئیس‌جمهور شوند و مثل یک رئیس‌جمهور با رای بالا بر شما حکومت کنند. هر کسی که از حق رای خود صرف‌نظر کند در واقع به همان کسانی رای داده است که از دست آنها عصبانی است. هر کسی که از حق رای خود صرف‌نظر کند به کسانی رای داده است که می‌گویند رای مردم اهمیتی ندارد. هر کسی که از حق رای خود صرف‌نظر کند به کسانی رای داده است که می‌خواهند یک دولت ضعیف در ایران به قدرت برسد تا بتوانند ایران را به عقب بازگردانند و به هر بهانه‌ای از ایران باج بگیرند.

می‌دانم که از دست سیاستمداران عصبانی هستید. من با زبان سیاست با شما حرف نمی‌زنم. من با زبان قدرت با شما حرف نمی‌زنم. من قدرتم را از شما می‌گیرم. من آمده‌ام که از دولت، سیاست‌زدایی کنم. من آمده‌ام که صدای سومی باشم میان این جناح و آن جناح. من آمده‌ام که یک دولت کارآمد بسازم که شایسته‌ی یک ملت روزآمد باشد. شما حق دارید بدون تحریم، بدون کمبود، بدون رکود،‌ بدون توهین،‌ بدون تحقیر زندگی کنید. شما حق دارید در رفاه، با آزادی، با عدالت، با احترام و با شادی زندگی کنید.

فکر نکنید اگر رای ندهید سیاست‌بازان دست از سر شما برمی‌دارند! سیاست‌بازان از رای ندادن شما خوشحال می‌شوند چون هر کس را می‌خواهند به قدرت می‌رسانند و انتخابات را به انتصابات بدل می‌کنند. آنان قدرت را از قدرتمندان می‌گیرند نه از شهروندان.

عزیزان من

من کار خودم را کرده‌ام. در برابر نامزد قدرتمندان، نامزد شهروندان شدم و در اوج ناامیدی تلاش کردم روزنه‌ای به امید باز کنم. اکنون نوبت شماست. رای شما به من باعث افتخار من است. از یک رای تا میلیون‌ها رای‌تان را بر دیده می‌گذارم و می‌بوسم و سوگند می‌خورم به تک تک آرای شما وفادار باشم و هر هفته و هر ماه و هر سال صادقانه با شما حرف بزنم و گزارش پیشرفت‌ها و موانع و راه‌حل‌ها را بدهم. اما آنچه از رای به من مهم‌تر است اصل رای دادن شماست. اگر رای ندهید اساس جمهوریت در خطر قرار می‌گیرد. اگر رای ندهید حق تعیین سرنوشت خود را به کسانی واگذار کرده‌اید که می‌خواهند برای شما رئیس‌جمهور انتخاب کنند.

اگر قدرتمندان متوجه شوند با کمترین رای می‌توانند در قدرت بمانند دیگر هرگز برای رای دادن شما احترام قائل نخواهند شد و یاد می‌گیرند با کمترین رای و بیشترین زور بر شما حکومت کنند.

من عبدالناصر همتی جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ در خانه نمی‌مانم، شما هم در خانه نمانید. کنار من باشید. هر یک نفر شما با ده نفر پای صندوق رای بیایید. مطمئن باشید که در انتخابات با رای‌دهندگان بالا پیروزی از آن ماست.

ما می‌توانیم ... ما با هم می‌توانیم

عبدالناصر همتی - فرزند ایران

۲۶ خرداد»

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی امشب در آخرین برنامه تبلیغات انتخاباتی خود در گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به سوالی درباره تورم اظهار کرد: سیاست هایی که ما در مورد آن صحبت می کنیم ابتدا با رای مردم جاری می شود. طبیعتا انتخابات رقابتی پرشور با یک رئیس جمهوری که پشتوانه رای مردمی بالا داشته باشد و با قدرتی که به پشتوانه رای مردم کسب می‌کند، می تواند مشکلات موجود را که خیلی عمیق هستند حل و فصل کند و هم بتواند در عرصه بین المللی بعضی از گره هایی که وجود دارد را باز کند.

وی افزود: در معیشت موضوع اشتغال را هدفگذاری می کنیم، می خواهیم نرخ بیکاری که ۱۲، ۱۳ درصد حالا کمتر یا بیشتر اعلام می کنند این را کاهش بدهیم یا قدرت خرید را افزایش بدهیم یا یک سطح بالاتر تورم که یک مقداری خودش ساختارهای فقرزا را دارد و قدرت خرید را کم می کند، هزینه ها را افزایش می دهد و فاصله طبقاتی و فقر و نابرابری را بیشتر می کند کنترل کنیم.

قاضی زاده هاشمی تأکید کرد: برای همه اینها برنامه داریم. من از یک سطح بالاتری به مسئله نگاه کنم و آن اینکه چرا این امر اینقدر مزمن شده است. ما چه زمانی که تحریم نبودیم و فروش نفتی خوبی داشتیم قبل از انقلاب و بعد از انقلاب، درآمدهای نفتی هنگفتی داشتیم دچار بیماری هلندی می شدیم باز تورم را درست می کردیم چون زمانی که منابع نفتی مان کاهش پیدا کرده بود چه زمانی که دارایی داشتیم برای فروختن چه زمانی نداریم برای فروختن چه زمانی که اوراق می توانستیم بفروشیم کسری بودجه را مثلا تامین بکنیم چه زمانی که حتی توان فروش اوراق هم نداشتیم در تمام این مدت ما تورم را داشتیم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: معلوم می‌شود که یک مسئله‌ای داریم که این مسئله مرتب دارد خلق تورم می‌کند. این یک مسئله نهادی و ساختاری است. یک وقتی باز این ساختار و نهاد را در خود حوزه اقتصاد دنبال می‌کنیم. می‌گوییم نظام پولی، بانکی، مالی، وضعیت تولید! وضعیت بهره‌وری ما در نظام تولید یک بحث بالاتر این هست که ما هزینه‌های اجتماعی‌مان چقدر هست.

وی ادامه داد: باید ببینیم هزینه اداره کشور چقدر است؟ اندازه دولت که ما مجبوریم تامین منابع کنیم چقدر است؟ سهم خدمات اجتماعی که داریم به مردم می‌دهیم و منابع مالی نیاز داریم برای تامین آن چقدر است؟ بعد شکاف طبقاتی چقدر است؟ چون قدرت خرید و قیمت‌گذاری را طبقات بالای جامعه تعیین می‌کنند. کسی که پول بیشتری دارد قیمت بازار را تعیین می‌کند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت‌های مختلف زحمات زیادی کشیدند و تلاش کردند، گفت: دولت‌ها تلاش کردند بعضی از این نقاطی که عرض کردم را به عنوان پروژه حل و فصل کنند اما این پروژه‌ها به اتمام نرسیده و مساله تمام نشده است.

وی با ذکر مثالی درباره مسکن مهر اظهار کرد: پروژه مسکن مهر خیلی پروژه خوبی بود برای اینکه یکی از معضلات معیشتی مردم را که هزینه تامین مسکن است حل و فصل کند. اما ممکن است خود این پروژه وقتی که می‌خواهد واگذار شود در اختیار یک گروه‌های خاص برای ساخت و ساز واگذار شود و بعد چون باز ما توان خرید مردم را نتوانستیم تنظیم کنیم آن کسی که به او مسکن مهر تعلق می‌گرفته مجبور است مسکن مهرش را بفروشد و بعد دوباره برود اجاره‌نشین بشود به خاطر اینکه هزینه‌های بالایی دارد و ما سایر هزینه‌هایش را نتوانستیم کنترل کنیم.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: یک نظام جامعی طراحی کردیم که همه شهروندان ایرانی از بلوچستان و بندر لنگه و بستک تا آذربایجان نزد دولت دارای یک شناسنامه شوند و معلوم شود که هزینه‌های واقعی‌شان چقدر است. باید مشخص شود توان کسب درآمدشان چقدر است. آن هزینه واقعی که اینها دارند به یک ترتیبی باید جبران بشود. اگر درآمدهایشان بیشتر از هزینه‌هایشان بود اینها به صورت فزاینده مالیات پرداخت می‌کنند؛ اگر کمتر بود اینها یارانه دریافت می‌کنند. بستگی دارد به اینکه در چه وضعیتی باشند.

وی یادآور شد: در همین داستان کرونا که بالاخره یک مسئله جدی ما هم هست، خیلی مشاغل صدمه خوردند. بسیاری از مشاغل روزمرد صدمه خوردند. خیلی از این رستوران‌ها که یک زمانی ممکن است درآمدهای خوبی داشتند یا تالارهای عروسی و ... صدمه جدی خوردند. خیلی از مشاغلی که کنار دریا بودند حتی دستفروشان و امثال اینها صدمه جدی خوردند. آنهایی که مالیات می‌گرفتند یک زمانی می‌توانستند مالیات بدهند. ممکن است الان یارانه بگیرند به خاطر اینکه دچار مسئله شده‌اند یا بر اساس اینکه یک فرزندی به فرزندان اضافه بشود فردی نیاز به نگهداری داشته باشد یا خارج بشود از آن دامنه، بنابراین این باید هوشمند عمل کرد.

قاضی‌زاده هاشمی همچنین گفت: سامانه جامع مالیاتی مسئله‌اش اخذ مالیات است و به چیز دیگری کار ندارد. یک سامانه دیگر با عنوان رفاه ایرانیان در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشتیم که قرار بود مجموع بانک‌های اطلاعی را یکی کند. خیلی از بانک‌ها و داده‌ها هنوز تشکیل نشده است. مثلا کاداستر که موضوع مالکیت است یعنی موضوع دارا بودن اموال است الان یک بحثی بر سر سند رسمی و سند عادی داریم که بحث مفصلی است ولی این کامل انجام نشده است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: بعضی از هزینه‌ها را باید دولت بدهد. الان مثلا در همین داستان کرونا موضوع واکسیناسیون را ما داریم که یک وظیفه عمومی حوزه بهداشت درمان است. اصلا دولت وظیفه دارد هر ۵ نوع واکسن را تهیه کند و در اختیار مردم قرار بدهد؛ چه ایرانی و چه خارجی بتوانند واکسن بزنند. این را دیگر ما نباید به عنوان هزینه مردم در نظر بگیریم. اگر مردم دارند به این سمت رانده می‌شوند یعنی اینکه دولت خدمات عمومی‌اش ضعیف است. یعنی کنار این ما باید خدمات عمومی دولت را اینقدر تقویت کنیم یا هزینه او را جبران کنیم یا به صورت تخفیف مالیاتی آن را در نظر بگیریم. حتی اگر هزینه‌اش را نمی توانیم بدهیم جزء هزینه‌های قابل قبول بپذیریم که او مجبور نشود در این بخش مالیات بدهد تا زمانی که بتوانیم مجموع خدمات عمومی را دولت تامین کند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: الان یک تجربه‌ای در مورد بیماران خاص داریم. ما یک ردیفی برای کمک به داروهای بیماران خاص داریم. این را تلاش کردند نقطه‌زنش کنند یعنی مجموعه افرادی که نیازمند به داروی بیماری خاص هستند پیدا کنند و کمک مستقیم فقط به این فرد تحت عنوان تخفیفات فرانشیز انجام دهند. این مدل برای مجموعه یارانه‌ها قابل انجام است. چون بعضی از یارانه‌ها عمومی است مثل یارانه مواد غذایی بعضی از یارانه‌ها در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی یارانه‌هایی از این دست یا مثلا ما یارانه می‌دهیم برای تامین نهاده‌های دامی، مرغ، طبیعتا به همه مردم نمی‌دهیم، می‌خواهیم به یک تولید خاص بدهیم. هر چند ما نهایتا باید یارانه را به مصرف‌کننده نهایی بدهیم ولی طی مرحله واسط با ایجاد مکانیزم‌های هوشمند به چه کسی چه مقدار باید یارانه برخوردار شود به جای اینکه ما رانت ارزی بدهیم یارانه خرید می‌دهیم به آن تولیدکننده یعنی در زنجیره اول از تولیدکننده حمایت می‌کنیم زنجیره بعد می‌رویم داخل خط آخر توزیع حمایت می‌کنیم نهایتا می‌رویم از مصرف‌کننده نهایی حمایت می‌کنیم و این شبکه اطلاع‌رسانی ما کامل شود.

قاضی‌زاده هاشمی تأکید کرد: ساختارهای استضعافگر را که رشد نامتوازن ایجاد می‌کنند باید از بین ببریم. یک سری نهاد استضعفاگر درست شده است مثل خود بودجه دولت که دارد به یک منطقه‌ای از کشور بیشتر می‌دهد مثل یک لوله‌کشی که یک جا یک قطر لوله مثلا ۱۰ اینچ است و به سیستان و بلوچستان یک اینچ می‌رسد! ما باید تبعیض مثبت ایجاد کنیم. ما الان یک مرکز پیدا کردیم و یک پیرامون پیدا کردیم. این پیرامون در دولت سلام بیشتر به آن توجه می ‌شود و منابع مالی بیشتری داده می‌شود تا کم‌کم رشد متوازن بشود.

قاضی‌زاده هاشمی خاطرنشان کرد: ما وقتی از رشد اقتصادی صحبت می‌کنیم نباید در تله میانگین بیفتیم و بگوییم میانگین رشد اقتصادی کشور هشت درصد است. چون ممکن است یک جا ۴۰ درصد باشد یک جا منفی باشد. در نظام اسلامی این ارزشمند است که میانگین رشد اقتصادی همه خانوارها هشت درصد باشد. البته ما الان یک جاهایی باید سرعت بیشتری بدهیم چون یک چند قطبی اتفاق افتاده در اقتصاد ما تا آن افرادی که محروم واقع شدند رشد کنند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: این توزیع یارانه هوشمند است یعنی شما باید یک جاهایی زمینه رقابت و زمینه رشد آموزشی برایشان ایجاد کنید، عدالت آموزشی و مهارت و سرمایه گذاری مضاعف ایجاد کنید. به آنها یک یارانه‌ای هم بدهید که یک مقداری وضعیت معیشتشان بهبود پیدا کند. بعد از یک دهه که اینها توانستند خودشان را به میانگین کشور برسانند بعد شما می توانید رقابت بدون تبعیض ایجاد کنید.

وی گفت: یک عقب ماندگی هفتاد ساله در بعضی از نقاط کشور داریم. در اقشار هم اینطور است در صنوف مختلف هم همین طور است. مثلا در حوزه بهداشت و درمان یک نظام طبقاتی درست است. پزشکان متخصص، پزشکان عمومی و پرستاران. ما باید هم منطقه ای این مسئله را حل بکنیم هم در بین اقشار هم در بین صنوف مختلف این نظامات باید دوباره بازتنظیم شوند. نظام حقوق و دستمزد، نظام پرداخت، نظام دریافت مالیات، نظام دادن یارانه، تا این فاصله طبقاتی کاهش پیدا کند.

قاضی زاده هاشمی درباره یارانه‌های پنهان گفت: یک بخشی از یارانه پنهان را به تولید می دهیم. الان مزیت نسبی تولید در ایران به خاطر انرژی ارزان است. یک بخشی را به مصرف می دهیم ما فعلا باید از تولید حمایت کنیم. یعنی آن گاز ارزان قیمت تر یا امثال آن که به تولید می دهیم باید ادامه پیدا بکند.

وی افزود: بعضی از دوستان گفتند یارانه ۴۵۰ هزار تومانی می‌دهیم در حالیکه بهتر است به جای اینکه ما یارانه ۴۵۰ هزار تومانی بدهیم و کل انرژی را گران کنیم سهم شهروندان را از محل یارانه پنهان اعلام بکنیم تا اینها بتوانند تمام قبوضشان را پرداخت کنند. مثل بنزین ما آمدیم یارانه را افزایش دادیم و تورم را افزایش دادیم به جای اینکه این کار را بکنیم بیشتر از یارانه نرخ آزاد بگیریم. آن وقت تورم را به جامعه تحمیل نکردیم و آن ۸۰ درصد که زیر الگوی مصرف، مصرف می کنند کاملا از مزایایش برخوردار می شوند و مجبور نیستند پول بیشتری پرداخت کنند.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: ما مشکل توسعه زیرساخت های برق داریم و خاموشی ها به خاطر این است که یک برنامه جدی داشته باشیم ولی به نظر این الگوی خوبی است یعنی الگویی است که ما برای مجموعه بخش های انرژی که الان داریم یارانه پنهان می دهیم استفاده کنیم البته این خیلی باید در خور توجه و تدبیر باشد چون آزادسازی قیمت های انرژی اگر مکانیزم جبرانی درست نباشد حتما تورم زاییش سنگین است؛ هم خودش و پولی که دوباره در بازار جاری می شود و این پول خودش یک چرخه تورمی جدید ایجاد می کند.

وی درباره وضعیت بازار سرمایه، گفت: این خیلی مورد بحث قرار گرفت که مگر سه روزه می شود مشکل را حل کرد؟ گفتم وقتی با یک تصمیم شبانه می شود باعث ریزش شد می شود این را هم اصلاح کرد. بازار سرمایه پایه اش اعتماد است. اعتماد یعنی اینکه مردم به آینده این بازار امیدوار بشوند و صف فروش تبدیل به صف خرید می شود یعنی عملا مقصرین بازار سرمایه خود مردم و فعالان هستند. مردم کی در صف فروش هستند وقتی نسبت به آینده بازار ناامید هستند این خیلی ساده است؛ برگرداندن اعتماد توسط یک دولت مقتدر که می خواهد اعلام کند من از بازار می خواهم حتما حمایت کنم و این را با یکی دو دستورالعمل روشن نشان بدهد.

قاضی‌زاده هاشمی تأکید کرد: متأسفانه بازار ما دولتی است. اول باید بازار دولتی را تبدیل به بازار غیردولتی کرد، یعنی شرکت های خصولتی که عملا دولتی هستند واقعا خصوصی و مردمی شوند. نظام اداری که شامل شورای عالی بورس هستند هم کاملا مردمی شوند، اینها نهاد ناظر مردمی شوند، دولت کنار بکشد و این دخالت ها را نکند ولی وقتی دولت موثر بوده و عامل سقوط بورس بوده حداقل شرکت های وابسته به دولت برای برگشتن اعتماد کمک کنند. ما نمی خواهیم منابع و مالکیت را از اینها بگیریم ما می گوییم شما ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بر اساس گزارش های رسمی تخلف کردید و از بازار خارج کردید این ۱۳۰ میلیارد تومان هم متعلق به شما، نمی خواهیم مالکیت را از شما بگیریم ما حرفمان این است که چرا ناگهانی این کار را کردید این حجم از سرمایه باید به تدریج خارج می شد.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: این پول باید به صندوق تثبیت بازار برگردد. بعد هم بعضی تصمیمات دولت مثل نرخ خوراک در پتروشیمی‌ها، در فولادها می‌تواند سوددهی بالاتر را نشان بدهد. بعضی ها به ما می گویند که شما خوراک را کاهش می دهید درآمدهای دولت کاهش پیدا می کند. ما باید مالیات بیشتر بگیریم چون وقتی چرخه بازار سرمایه حرکت می کند به ازای هر تراکنش دولت مالیات می گیرد و هم از خود سود این شرکت ها مالیات می گیرد.

وی گفت: ما مسئله حکمرانی را در بازارهای مختلفمان داریم. ما ۴ تا بازار داریم بازار مالی، پولی، بیمه تجاری و بیمه های اجتماعی. بیمه های اجتماعی که اصلا رها هستند. درست است که وزارت تعاون و رفاه مسئولشان است اما تعداد زیادی هستند معلوم نیست که چطور سرمایه گذاری می کنند؟ اینها آیا نظارت و حسابرسی می شوند؟ طرازنامه شان را ارائه می کنند؟ نمی کنند؟ اکثرا هم زیان ده هستند. آن سه تایی که ناظر دارند بخشی هستند یعنی مثلا رئیس بانک مرکزی که مسئول بازار پولی هست می گوید من کاری ندارم بازار سرمایه چه اتفاقی می افتد. درست است عضو شورای عالی بورس است اما می گوید من متولی این طرف هستم حال نرخ بهره بانکی با مداخله من کم و زیاد می شود چه اتفاقی می افتد بیفتد و چه بسا ضرر دهی بازار مجاور را به سود خودش ببیند.

قاضی زاده تأکید کرد: مسئله این است که باید یک مدیریت پیدا کند یعنی یک شورا بیاید درباره مجموعه مولفه های حاکم بر اینها تصمیم بگیرد که وقتی دارد تصمیم می گیرد در ارتباط با بازار سرمایه آثارش را در سایر بازارها هم پیش بینی کند. این مسئله اصلی است که دولت باید حل کند. مسئله فرماندهی واحد و حکمرانی یکسان است. نگاه منظومه ای است.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: موضعم در ارتباط با کل قیمت گذاری ها این است که اولا معتقدیم مجموعه فرآیندهای تولید و عرضه و کسب و کار حتی توسط مدیران زنجیره تامین از ابتدا تا انتها انجام شود. اولا کشف قیمت ها همه باید در بورس کالا باشد. یعنی ما به جای اینکه قیمت گذاری بکنیم باید کشف قیمت در بورس کالا اتفاق بیفتد. یک سری از کالاها، کالاهای استراتژیک است و دولت باید قیمت هایش را ضمانت کند؛ مثل گندم و جو. خرید تضمینی تعیین و پولش در بودجه دیده می شود. هر چقدر زیر قیمت خرید تضمینی، در بورس خرید و فروش اتفاق افتاد آن ما به التفاوت را دولت پرداخت می کند در حالیکه الان دولت باید کل پول خرید تضمینی را بدهد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: جای دیگری که دولت دخالت می کند حمایت از مصرف کننده است. می گویید این قیمت بالا و پایین می شود، قیمت نان هم بالا و پایین می شود. مگر می شود آزاد بگذارید؟ من می گویم هر چقدر این تفاوت اتفاق بیفتد میزان یارانه ای که من به نان می دهم بیشتر می شود. به کی می دهم؟ به نانوا می دهم که نان را با قیمت ثابت به مصرف کننده برساند.

وی خاطرنشان کرد: جای سومی که دولت ورود می کند نرخ تعرفه آن هم برای حمایت از تولید داخل است. یعنی جوری باید تعرفه را تنظیم کند که تولید داخل همیشه به نسبت واردات صرفه داشته باشد. در بقیه موارد اصلا دولت نباید دخالت بکند. که شامل آن قیمت گذاری در آن بازار سرمایه گذاری و خوراک و نان می شود.

قاضی زاده هاشمی گفت: کل ساختارهای نظام بازار سرمایه به نظر من باید تغییر کند. به همان ترتیبی که عرض کردم باید به سمت مردمی شدن برود. ولی استثنائا برای این موضوع تحت عنوان کانون سهامداران حقیقی داریم در مجلس دنبال می کنیم که دو نفر از اینها بیایند عضو شورای بورس بشوند که این سهامداران حقیقی را در شورای عالی بورس به صورت موقتی نمایندگی کنند تا آن قانون اصلاح شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: حقیقتا فعالان بخش حقیقی بازار هیچ پشت و پناهی ندارند، یعنی اولا آموزش نمی بینند، دوما مکانیزم های جبران خسارت بیمه برایشان وجود ندارد، سوما اینکه وقتی آمدند مثلا یک کلاهبرداری شد و نسبت به آنها اتفاقی افتاد کسی نیست از آنها حمایت کند. در سیاستگذاری هم نقش جدی ندارند. مجموعه اینها را باید بالاخره یک جایگاه خاصی برای بخش حقیقی بازار فراهم کند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: ما یک مدل حکمرانی طراحی کردیم که این مدل حکمرانی نقش آفرینی مردم است. اولا که هیچ تصمیمی را دولت نمی گیرد الا اینکه نهاد مربوطه آن را تایید بکند. هیچ تصمیمی را شورایی نمی گیرد الا اینکه نهاد مردمی مربوطه آن را تایید کند، یعنی خود آن شورا باید مردمی باشد. دوم نظام جامع شفافیت است یعنی شورای عالی بورس باید جلساتش کاملا علنی باشد. مصوباتش هم همانجا آنلاین دیده شود. خود هیئت وزیران هم همینطور. هر جایی که دارد تصمیم می گیرد آنلاین همه باید مطلع باشند. همه باید بفهمند که چه اتفاقی دارد می افتد؟ دلایل موافقان و مخالفان چیست؟ آن وقت من مجبور می شوم دلیل بیاورم، مجبور می شوم مشورت بکنم مجبور می شوم کار کارشناسی بکنم. من مجبور می شوم به نظر عمده نخبگان کشور توجه کنم. با آشکارسازی خیلی از فسادها جلویش گرفته خواهد شد.

قاضی زاده هاشمی گفت: بازار سرمایه بازار ریسک است واین جزو ذاتش است. اما معمولی ریسک ایجاد کردن با اینکه یک عده منافع خودشان را جمع کنند و دیگران را به خطر بیندازند متفاوت است. من می خواهم یک سرمایه گذاری وارد یک بازار پرخطر بشوم می خواهم تا یک سقفی از ضررم را جبران کنم، اگر بیشتر از آن کردم و اگر به طور حقیقی ناخواسته ضرر کردم یک جایی باشد سرمایه گذاری را قبلا کرده باشم پوشش بدهم. این مدل ها در دنیا باب است.

وی همچنین افزود: انواع و اقسام روش های تامین مالی داریم. خیلی هایش هم داخل بازار سرمایه اتفاق می افتد. کسی که سهامش را عرضه می کند به عنوان عرضه اولیه یا ثانویه داخل بازار حتما موظف باشد یک بخشی از این منابعی که کسب می کند ببرد در بازطراحی صنعتیش، نو کردن تکنولوژیش، توسعه تولیدش که این بخش به عبارتی سرمایه افزوده شرکت شود و باعث می شود ارزش افزوده شرکت افزایش پیدا کند.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: متاسفانه ما برای این هیچ مقرراتی نداریم یعنی اینطور نیست این منابعی که کسب می شود مثلا اگر شستا آمده حجمی از منابع را تامین کرده بدانیم این منابع به کجا می رود؟ می رود در هزینه های جاریش قرار می گیرد یا می رود دوباره یک سرمایه گذاری جدید، خود این باعث هم رشد اقتصادی می شود. بازار سرمایه به نظر من اگر درست استفاده شود عدالت ایجاد می کند. مثلا ما دو تا طرح داریم ما گفتیم مثلا صندوق ذخیره فرهنگیان، سهامش متعلق به سرمایه گذارانش بشود، معلمانی که پول دادند. یا شستا یک مصوبه ای الان خود هیئت مدیره شستا دارد که ده درصد یا بیست درصد از سهام موجودش را توزیع کنند، مثل سهام عدالت بین بازنشسته ها. نفری ده میلیون به هر کدام می رسد یعنی ما هم اینطوری یک عدالت اجتماعی ایجاد کردیم، فرهنگ سهامداری ایجاد کردیم و تعداد بیشتری از مردم را سهامدار کردیم و آنها را ثروتمند کردیم و آن ضریب جینی را کاهش دادیم. از یک طرف توانسته ایم که به بازار سرمایه برای رونق کمک کنیم که خود این به رونق بازار سرمایه کمک کند.

وی گفت: ما در بخش کشاورزی، خرید تضمینی آب و برق روستایی، واکسن و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی برنامه داریم. ما به مردم قول می دهیم که انشاءالله در دولت سلام به همه اینها رسیدگی کنیم. در خصوص طرح مسکن ما دو طرح داریم؛ موضوع جوانان که اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی برای هر زوج جوان برای ازدواج، خرید جهیزیه، خرید مسکن و اشتغال در نظر گرفتیم. مردم را به سه گروه تقسیم کردیم؛ سه دهک، سه دهک و چهار دهک. به سه دهک اول را سی ساله بدون آورده خانه می دهیم و بر اساس توانشان و پرداخت قسط از آنها پس می گیریم، بر اساس قیمت زمین و متراژ آپارتمانش به او آپارتمان تعلق می گیرد. از هفت منبع مختلف ما تامین مالی کردیم برای اینکه بتواند منابع اولیه ایجاد شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: سه دهک بعدی، هفتاد سی است. سه دهک بعدی هم ۵۰ - ۵۰ است یعنی چهار دهک بعدی و سه دهک بعدی سی درصد آورده فرد هست و در مورد چهار دهک بالاتر ۵۰ درصد آورده فرد است که با ۵۰ درصد پول اولیه می آورد، منتها زمان بازپرداختش در مورد سه دهک بعد بیست ساله است در رابطه آن ۴ دهک بعد ۱۵ ساله است یعنی طول زمان پرداخت قسطشان کوتاه تر است.

قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: ما از تجربه مسکن مهر استفاده کردیم ما تعداد زیادی زمین ریز داخل شهرها داریم. یک گزارشی مثلا من در رابطه با شهر تهران دیدم که تقریبا ۳۰ درصد کل ابعاد تهران ما زمین های دولتی یا زمین های فریز شده داریم. این کار دولت است. یعنی دولت باید بیاید این زمین ها را از این وضعیت در بیاورد به خصوص روی زمین های بزرگی که در حاشیه شهرها هست اینها را به عنوان آورده اولیه قرار بدهد بعد تولید زمین کند. تدبیر ما طوری است که ۶۰ درصد از بافت حاشیه و بافت فرسوده شهرها و روستاها را در این مکانیزم و با تولید ۴ میلیون مسکن ۴ و نیم میلیون مسکن تا انتهای ۴ سال می توانیم احیاء کنیم.

قاضی زاده ادامه داد: الان همه مردم یک جایی ساکن هستند به عبارتی بهتر فرد فاقد سکنی که نداریم یا اجاره نشین هست یا در یک مسکن غیر استاندارد دارد زندگی می کند. دو میلیون هم به این تعداد مسکن در همین ۴ سال با متوسط ازدواجی که اتفاق می افتد اضافه می شود. طبیعتا باید اینها تقویت شود. هم نیروگاههای ما باید افزایش پیدا کند که ما یک برنامه فورس ماژور برای نیروگاه های خورشیدی داریم که سریع الاحداث ترین روش تولید برق هست فعلا تا اینکه سرمایه گذاری های مشارکت خصوصی برای نیروگاه های گازی یا سایر نیروگاهها انجام دهیم. سی درصد از وضعیت موجود تولید انرژی مان انرژی جدید برای نرخ رشد نیاز داریم، حداقل مثلا ۴ تا ۵ درصد اگر بخواهیم هشت درصد داشته باشیم ولی بیشتر از این می خواهد. طبیعتا یکی از سرمایه گذاری های سنگینی که باید دولت انجام بدهد در این حوزه است.

وی گفت: در مورد بازار اجاره هم ما مدل اجاره داری حرفه ای را داریم دنبال می‌کنیم.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد:‌ امروز کشور ما در یکی از گذرگاه های تاریخی قرار گرفته است. تقابل بین دو گفتمان می توانیم و نمی توانیم. در اصل مسئله این است که ما به مردم اعتماد کنیم و این با حضور جوانان انجام می‌شود. می توانیم به جای اینکه چشم به بیگانگان داشته باشیم. باید مردهای میدان به میدان بیایند تا بتوانند این کار را انجام بدهند. حل مشکل آب روستاها نیاز به همت جهادی دارد. ما اول انقلاب پول نداشتیم اما حبا ضور بچه های جهادگر در عرصه های مختلف کشور توانستیم این مشکل را حل کنیم. علیه غارتگران سفره انقلاب باید قیام کرد. بعضی از مردم حتی یک وعده غذا برای خوردن ندارند، باید همه ما تلاش کنیم که از محرومیت خارج بشوند.

قاضی زاده هاشی در پایان خطاب به مردم گفت: مردم عزیز ایران! بنده سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی هستم، جوانترین کاندیدا، نماینده نسل نو، آمده ام که تحول در مدل حکمرانی ایجاد کنم. ما فقط اینطور نیست که برنامه داشته باشیم و فقط اینطور نیست بگوییم که کارنامه داریم. به جوانان باید اجازه داد تا کارنامه دار شوند، توانایی خودشان را نشان دهند، مشروعیت نظام سیاسی و ثبات سیاسی کشور را ارتقاء دهند. وعده هایی به مردم داده شده و عمل نشده، شما حق دارید بدبین باشید اما درمان دردهای مزمن الا با جراحی های بزرگ اتفاق نمی افتد و این در گرو اعتماد شما به جوانان این مرز و بوم است. من ضمن تشکر از حضرت آقا به خاطر سخنرانی بسیار خوبی که داشتند از همه مردم برای مشارکت سیاسی دعوت می کنم. فرمودند رئیس جمهور با رای بالا هست که می تواند پشتوانه زیادی داشته باشد، همت بکنید، رای بدهید، بین این افراد باقیمانده به بهترین نفری که تشخیص می دهید حتی اگر من نیستم رای بدهید که با دست پر و در مرحله اول انتخاب شود و دیگر انتخابات دو مرحله ای نشود. در مرحله اول بهترین ما را با رای بالا انتخاب کنید و به او کمک کنید که یک دولت مقتدری ایجاد شود. انتخابات واقعا رقابتی بود، الان هم عرصه رقابت است ما رقابت را به جای اینکه به دعواهای سیاسی بکشانیم به عرصه خدمت کشاندیم تا بگوییم چه کارهایی می توانیم برای شما انجام دهیم. انشاءالله که دولت سلام بتواند سلام همه ملت ایران به ایران جدید با عزم و اراده باشد. انشاءالله خداوند تبارک و تعالی بهترین ها را برای ملت ایران رقم بزند و ۲۸ خرداد روز شکوفایی ایران جدید باشد.

علی قریشی با تکذیب حمایت وی از لیست ارائه شده از سوی شورای ائتلاف برای شهر تهران گفت: آیت الله رییسی نفیا و اثباتا از هیچ لیستی برای انتخابات شورای شهر حمایت نکرده اند و ما انتشار این خبر را تکذیب می کنیم.

وی افزود: همه دوستان را هم به رعایت اخلاق و امانت داری دعوت می‌کنیم.

یک خبرگزاری پیش از این با انتشار خبری مدعی شده بود سیدابراهیم رییسی از نامزدهای شورای شهر تهران شورای ائتلاف حمایت کرده است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نسبت به پخش مستند انتخاباتی‌ علیرضا زاکانی اعتراض کرد.

در نامه محمدعلی ایزدی - رئیس ستاد انتخاباتی عبدالناصر همتی - به دبیر ستاد انتخابات سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران آمده است: «آقای زاکانی علیرغم آنکه صراحتاً انصراف خود را از ادامه فعالیت در انتخابات ریاست‌جمهوری به نفع آقای رئیسی اعلام کرده بود، صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران مبادرت به پخش برنامه تبلیغاتی وی نموده است که این امر مخالف با قوانین و مقررات حاکم بر موضوع می‌باشد. همچنین نامبرده در برنامه تبلیغاتی خود که در ساعت ۲۰ روز چهارشنبه به تاریخ ۱۴۰۰.۰۳.۲۶ به صورت ضبط‌شده از شبکه اول سیما با عنوان «مستند کارنامه یک مجرم» پخش گردید. عالماً و عامداً بخش‌های مختلفی از مناظرات نامزدهای انتخاباتی که در آن توهین و افترا علیه جناب آقای دکتر همتی شده بود را به صورت گزینشی انتخاب و به تصویر درآورده که این عمل مصداق بارز تبلیغ علیه جناب آقای دکتر همتی به عنوان نامزد ریاست‌جمهوری می‌باشد.

این در حالیست که حسب قوانین و مقررات موضوعه از جمله دستورالعمل تبلیغات انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری «هر نوع برنامه یا مصاحبه در رادیو و تلویزیون با پخش مستقیم یا غیرمستقیم له یا علیه یکی از نامزدهای انتخاباتی» ممنوع اعلام شده است که این مهم می‌بایست توسط آن ستاد مورد لحاظ و توجه قرار می‌گرفت.

علیهذا با عنایت به اینکه این عمل تبلیغ علیه جناب آقای دکتر همتی نامزد ریاست جمهوری محسوب می‌گردد و بالتبع تاثیر منفی بسزایی در اذهان آحاد جامعه به همراه دارد لذا مراتب اعتراض خویش را به این اقدام صورت گرفته از ناحیه‌ی صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران اعلام و در ادامه خواستار تعیین وقت فوری و اعطای مدت‌زمان مناسب برای پاسخگویی توسط جناب آقای دکتر همتی از طریق شبکه مربوطه را دارد.»

محسن رضایی تعهدنامه‌ای را امضا کرد که در آن نوشته شده بود: اگر بعد از دوسال وعده‌های خود را عملیاتی نکردم از اداره قوه مجریه کنار روم و فرصت بهتر زندگی کردن را از شما نگیرم.

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۱ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

منبع: پارسینه

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار