گوناگون

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۲ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۲ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

پارسینه: اگر تمایل دارید از آخرین خبر‌های مربوط به هفت کاندیدای تأیید صلاحیت شده شورای نگهبان، برای تصدی کرسی ریاست جمهوری دوره سیزدهم با خبر شوید، پس بسته خبری پارسینه را از دست ندهید. در این گزارش سعی شده تمامی رویداد‌های مربوط به کاندیدا‌های مورد نظر شما به شکل روزانه انعکاس داده شود.

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۲ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

تحریریه پارسینه| عاقبت خرداد سال ۱۴۰۰ به عنوان یکی از مهمترین ماه‌های سیاسی کشور در آخرین سال سده فرا رسید و مردم ایران پس از حرف و حدیث‌های مختلف و متفاوت، توانستند از میان انبوهی از اسامی و عناوین علاقمند به تصدی کُرسی ریاست جمهوری ایران در دوره سیزدهم، کاندیدا‌های اصلح‌تر را که به تأیید شورای نگهبان رسیده شناخته و در صورت شرکت در انتخابات به یکی از این رجل سیاسی رأی دهند.

انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ۱۴۰۰ سیزدهمین دورهٔ انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران است که روز جمعه، ۲۸ خرداد ماه سال جاری همزمان با انتخابات ششمین دورهٔ شورا‌های اسلامی شهر و روستا، میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری برگزار و رئیس‌جمهور منتخب با آراء مردم برگزیده خواهد شد.

این انتخابات در برهه‌ای بسیار حساس و کم نظیر در تاریخ ایران رخ خواهد داد. از جمله مسائل و چالش‌های مهم پیرامون این انتخابات و منتخب سیزدهم ریاست جمهوری شرایط اعمال تحریم‌های ظالمانه آمریکا و سایر قدرت‌های غربی علیه نظام و مردم ایران، گسترش فساد، از هم گسیختگی آرایش سیاسی احزاب، وضعیت نامطلوب صنعت، کشاورزی و بنگاه‌های اقتصادی و معیشت مردم، شرایط نامطلوب زیست محیطی و خشکسالی، شرایط نامساعد برخی رشته‌های ورزشی در سطح ملی، گسترش فقر و تغییر گسترده شکاف در طبقات اجتماع، عدم تحقق کامل برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دولت دوازدهم، مذاکرات حیاتی ایران و کشور‌های غربی برای احیای برجام، تأمین و باز سازی شرایط امنیت، سلامت و رفاه اجتماعی ملت ایران است که وظایف بسیار پیچیده و سنگینی بر روی دوش نفر نخست اجرایی کشور خواهد گذاشت.

اگر تمایل دارید با دیدگاه ها، سخنان، رفتار، آداب و شعار‌های کاندیدا‌های چراغ سبز گرفته از شورای نگهبان بیشتر از قبل آشنا شده و با نگاهی شفاف‌تر و انتخابی منطقی به پای صندوق اخذ رأی بروید، پس بسته خبری پارسینه را تا روز برگزاری انتخابات از دست ندهید.
با پارسینه در جریان باشید؛
اطلاعیه ستاد انتخابات درباره اعلام انصراف جلیلی از حضور در انتخابات ریاست جمهوری
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۲۳:۰۲

اطلاعیه شماره ۱۸ ستاد انتخابات کشور در باره اعلام انصراف سعید جلیلی از حضور در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری صادر شد.

متن کامل اطلاعیه شماره ۱۸ بدین شرح است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

در راستای اجرای تبصره ماده ۵۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری، به آگاهی ملت شریف ایران اسلامی می‌رساند، آقای سعید جلیلی نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری انصراف خویش را در تاریخ ۲۶-۳-۱۴۰۰ به وزارت کشور اعلام نموده اند؛ لذا اسامی نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به شرح زیر می‌باشد:

۱- آقای محسن رضایی میرقائد

۲- آقای سید ابراهیم رئیسی

۳- آقای علیرضا زاکانی

۴- آقای سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی

۵- آقای عبدالناصر همتی

ستاد انتخابات کشور»

قاضی‌‌زاده هاشمی: برای مقابله با تخلفات به یک نظام جامع شفافیت نیاز داریم
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۲۳:۰۰

وی در پاسخ به سؤالی درباره موانع صدور مجوز‌های کار و راهکار حذف امضا‌های طلایی در دستگاه‌های دولتی اظهار کرد: در اقتصاد ما تعداد زیادی رانت توزیع می‌شود، بخش‌های مختلف اقتصاد در نظامات مختلف ارزی، پولی، بانکی، مجوز‌ها و تولید یک برکراسی چندلایه درست کردیم که امضا‌های طلایی سرنشت ساز هستند و به عبارتی توزیع رانت می‌کنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تأکیدکرد: این مسئله در بسیاری از کشور‌های دنیا حل و فصل شده و کشور‌هایی که رشداقتصادی سریع را تجربه کردند، یک بخشی با اصلاح نظام اداری، مبارزه با فساد اداری و بالا بردن سلامت اداری هست.

قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: در مجاورت ما کشور‌هایی مانند ترکیه و گرجستان با تمرکز روی اصلاحات اداری توانستند با یک رشد سریع کوتاه مدت را تجربه کند.

وی گفت: غیر از اینکه فرآیند‌ها باید اصلاح شود و متولیان مشخص شوند و دولت الکترونیک مستقر شود، ما به یک نظام جامع شفافیت نیاز داریم. یعنی مجموعه فرآیند‌ها و امضا‌هایی که می‌شود همچنین زمان بندی‌های موردنیاز باید در سامانه‌ای باشد که عموم مردم بتوانند بر آن نظارت کنند و با تخلفات برخورد کنند.

قاضی زاده ادامه داد: نکته بعدی حذف مجوز هاست. خیلی وقت هست که در دنیا به اهلیت مرتبط شده است. یعنی وقتی کسی دارای شایستگی برخورداری از شغلی را دارد، نباید انحصار ایجاد شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: کسی که تحصیلات عالیه و مدرک مهارتی در یک حوزه دارد یا سابقه فعالیت دارد و اهلیتش در آن حوزه مشخص است دولت باید استاندار‌ها را اعلا کند و اجازه کار داشته باشد و وقتی از حدود قانونی خارج شد با او برخوردشود.

رئیسی: بازار مسکن را از دست سوداگران نجات می‌دهیم
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۲۲:۵۹

سید ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در برنامه آگاهانه شبکه خبر درباره اینکه آیا کابینه خود را انتخاب کردید و ممکن است نام وزرا یا اعضای کابینه را اعلام کنید تا مردم با شناخت بیشتری از دولت آینده به جنابعالی رأی دهند؟ گفت: افرادی که با من همکار خواهند بود نیرو‌های متخصص، متعهد، جوان، انقلابی و کارآمد هستند که بتوانند گره گشای زندگی مردم باشند، اما الان لیستی را اعلام نمی‌کنم و در این قضیه باید یک مقداری صبر کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که مرکز آمار ایران نرخ تورم را به صورت سالانه ۴۱ درصد و در اردیبهشت امسال به صورت نقطه به نقطه ۴۶ ممیز ۹ دهم درصد اعلام کرده و این که اگر رئیس جمهور شوید شش ماه بعد یا یک سال بعد این نرخ چقدر کاهش می‌یابد؟، افزود: تورم باید حتماً علاج شود و علاج آن این است که اقدامات اقتصادی انجام شود، یعنی در سال ۱۴۰۲ ان شاءالله این تورم به نصف برسد و بعد از آن به طرف یک رقمی شدن تورم پیش برود و این کار حتماً امکان پذیر است با توجه به اقداماتی که ما در برنامه موجود داریم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری درباره اینکه مبارزه با گرانی البته مبارزه جدی و کنترل قیمت‌ها جزو مطالبات اصلی مردم است و چندین بار در ماه‌های اخیر رئیس جمهور فعلی بر این مسأله تأکید کرد، اما عملاً اتفاقی رخ نداده است، آیا شما ایراد و اشکال کار را می‌دانید و راه حل شما چیست؟ گفت: مردم از گرانی بسیار ناراحت و گله‌مند هستند به ویژه کارگران، کشاورزان، طبقات پایین جامعه در این راستا مشکلات جدی دارند و باید یک راهکار سریع انجام شود.

رئیسی افزود: راهکار سریع این است که باید در زنجیره تولید و تأمین تا مصرف کالا یک نظارت شکل بگیرد و دست دلالان قطع شود، هم اکنون باغدار و مصرف کننده ناراحت است و این وضع باید پایان یابد.

وی گفت: نظارت در این مسأله باید فعال شود و ایجاد یک سامانه‌ای که بتواند به صورت جامع بخش‌های اقتصادی را نظارت کند، هم نظارت بر پول و هم نظارت بر ارز و کالا که بخش‌های مختلف مثل بانک مرکزی، بنادر، کشتیرانی باید با هم هماهنگ شوند و نظارت کامل شکل بگیرد.

وعده‌ رضایی برای معلولان و جانبازان
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۲۱:۱۷

محسن رضایی در آخرین ساعات از آخرین روز تبلیغات انتخاباتی در توییتر نوشت:

قدرت فکر، اندیشه، خلاقیت و ابتکار ⁧‫معلولان‬⁩ و ⁧‫جانبازان‬⁩ ایران عزیز، پشتوانه ای برای اصلاح همه‌جانبه نظام حکمرانی است.

‏در دولت اقدام و تحول با بکارگیری توانمندی این عزیزان در اصلاح امور، حقوق شهروندی برابر را تضمین می‌کنیم و خدمات بی‌دریغ آن‌ها را بطور شایسته‌ای جبران خواهیم کرد.

برنامه‌های اقتصادی ابراهیم رئیسی
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۲۱:۱۶

کمیته اقتصادی شورای هماهنگی ستادهای مردمی سید ابراهیم رئیسی، مجموعه ویدئوهایی شامل توضیح در خصوص نقشه راه اقتصادی دولت مردمی برای تحقق ایران قوی منتشر کرد.

موعدهای مهم برنامه دولت مردمی برای افزایش تولید و صادرات

از سال ۱۴۰۱ میانگین نرخ رشد اقتصادی بدون نفت و با تاکید بر ارتقای بهره‌وری به بالای ۵ درصد خواهد رسید.

در سال ۱۴۰۲ کل نیاز ارزی کشور از طریق صادرات غیرنفتی تامین خواهد شد.

تا سال ۱۴۰۴ تا سال ۱۴۰۴ صادرات غیرنفتی حداقل ۲ برابر خواهد شد. (از حدود ۳۵ میلیارد دلار به بیش از ۷۰ میلیارد دلار).

سهم صادرات غیرنفتی به کشورهای همسایه حداقل ۲ برابر خواهد شد. (از حدود ۲۰ میلیارد دلار به بیش از ۴۰ میلیارد دلار).

موعدهای مهم برنامه دولت مردمی برای کاهش هزینه خانواده‌ها

از آذر ماه سال ۱۴۰۰ با استقرار کامل مدیریت زنجیره تامین کالاهای اساسی، نیازهای مردم با اطمینان و قیمت مناسب تامین خواهد شد.

از آذر ماه سال ۱۴۰۰ برای خانوارهای ۵ دهک اول کارت اعتباری معیشت صادر می‌شود. به ازای هر یک از اعضای خانوار در سه دهک اول ۲۰۰ هزار تومان و دو دهک بعدی ۱۵۰ هزار تومان اعتبار ماهیانه قرض‌الحسنه (با کارمزد ۲%) تخصیص می‌یابد. به خانوارهایی که توانایی بازپرداخت اقساط را نداشته باشند، یارانه بازپرداخت اقساط تعلق می‌گیرد.

در خرداد ۱۴۰۱ زمان‌بندی خانه‌دار شدن نیمی از متقاضیان واجد شرایط اعلام خواهد شد. کاهش حاشیه¬نشینی، احیای بافت¬های فرسوده و نوسازی مسکن روستایی در اولویت خواهد بود.

در سال ۱۴۰۲ نرخ تورم به کمتر از نصف تورم سال ۱۳۹۹ کاهش یافته و در سال‌های بعد به سمت یک رقمی شدن حرکت خواهد کرد.

تا سال ۱۴۰۴ ۴ میلیون واحد مسکونی جدید ساخته خواهد شد.

تا سال ۱۴۰۴ تقاضای سوداگرانه در بازار مسکن به نصف کاهش پیدا خواهد کرد. (از حدود ۷۰ درصد به ۳۵ درصد)

تا سال ۱۴۰۴ سهم هزینه مسکن در سبد خانوار به یک سوم کاهش خواهد یافت. (از حدود ۵۰ درصد به حدود ۳۰ درصد)

از سال ۱۴۰۱ در سال ۱۴۰۱ همه مردم دارای کارت سلامت خواهند شد. با این کارت هزینه خدمات از مراکز درمانی (مانند بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و داروخانه‌ها) از طریق بیمه و تسهیلات قرض‌الحسنه (بابت سهم بیمار) پرداخت خواهد شد و مراجعه¬کننده مبلغی پرداخت نخواهد کرد.

تا سال ۱۴۰۴ دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی و درمانی در سراسر کشور فراهم خواهد شد.

تا سال ۱۴۰۴ پرداخت از جیب مردم بابت هزینه درمان به نصف کاهش خواهد یافت. (از ۴۳ درصد به ۲۰ درصد).

موعدهای مهم برنامه دولت مردمی برای افزایش درآمد خانواده‌ها

تا سال ۱۴۰۴ ۴ میلیون فرصت شغلی جدید ایجاد خواهد شد. فارغ‌التحصیلان آموزش عالی و افراد کم درآمد (به ویژه زنان سرپرست خانوار و مرزنشینان) در اولویت خواهند بود.

در سال ۱۴۰۰ با تقویت منابع و اصلاح عملکرد صندوق تثبیت بازار سرمایه، نوسانات بورس مدیریت خواهد شد.

از سال ۱۴۰۱ انتشار اوراق بهادار به طور مؤثر برای پوشش مخاطره سهامداران خرد آغاز خواهد شد.

موعدهای مهم برنامه دولت مردمی برای اصلاح نظام مالی

در سال ۱۴۰۰ زمان‌بندی تسویه بدهی‌های دولت به بانک‌ها اعلام خواهد شد.

از سال ۱۴۰۱ انواع ابزارهای مالی (مانند تامین مالی زنجیره‌ای، قراردادهای بازخرید و اوراق صکوک) گسترش یافته و علاوه بر پوشش تنوع نیازهای مالی کسب و کارها، جریان منابع و مصارف مالی اصلاح خواهد شد.

از سال ۱۴۰۱ انواع دارایی‌ها (مانند قبض انبار، قراردادهای فروش و ماشین آلات) ارزش‌گذاری شده و به عنوان ضمانت قابل استفاده خواهد بود.

از سال ۱۴۰۱ اعطای تسهیلات بانکی براساس اعتبارسنجی انجام شده و فسادهای بانکی و معوقات کاهش خواهد یافت.

تا سال ۱۴۰۲ دارایی‌های منجمد و بنگاه‌داری بانک‌ها به نصف کاهش یافته و از تبدیل شدن بانک‌های خصوصی به اختصاصی جلوگیری خواهد شد.

موعدهای مهم برنامه دولت مردمی برای اصلاح نظام مالیاتی

در سال ۱۴۰۱ همه تعاملات مودیان با سازمان امور مالیاتی یکپارچه شده و در بستر الکترونیکی انجام خواهد شد.

در سال ۱۴۰۱ با تکمیل جریان داده‌های مالیاتی و ایجاد شفافیت، از فرارهای مالیاتی جلوگیری خواهد شد.

از سال ۱۴۰۱ مالیات‌های تنظیمی به طور کامل اجرا شده و با اخذ مالیات از فعالیت‌های غیرمولد و سوداگرایانه، جذابیت این فعالیت‌ها کاهش خواهد یافت.

تا سال ۱۴۰۴ مالیات بر عملکرد واحدهای تولیدی به ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.

موعدهای مهم برنامه دولت مردمی برای اصلاح ساختار بودجه

از سال ۱۴۰۱ بودجه‌ریزی عملیاتی (شامل محاسبه هزینه هر فعالیت به منظور مدیریت هزینه‌ها) به طور دقیق اجرایی خواهد شد.

تا سال ۱۴۰۴ تراز عملیاتی بودجه مثبت خواهد شد. وابستگی بودجه به درآمد نفت قطع خواهد شد.

از سال ۱۴۰۴ منابع حاصل از بهره مالکانه نفت و گاز صرف سرمایه‌گذاری‌ خواهد شد.

موعدهای مهم برنامه دولت مردمی برای افزایش شفافیت

در سال ۱۴۰۰ همه قوانین و مقررات شفافیت به طور کامل اجرا خواهد شد.

در سال ۱۴۰۰ سامانه‌های شفافیت (مانند قراردادهای دولتی و عملکرد شرکت‌های دولتی) تکمیل شده و در دسترس عموم مردم قرار خواهد گرفت.

در سال ۱۴۰۰ سامانه جامع اطلاعات اقتصادی در راستای پیشگیری از تخلفات و جرایم اقتصادی راه‌اندازی خواهد شد.

سعید جلیلی انصراف داد
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۲۱:۱۵

سعید جلیلی نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری پس از انصراف از ادامه رقابت‌های انتخاباتی بیانیه ای صادر کرد.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

ملت شریف ایران

در طلیعه قرن جدید خورشیدی، ایران عزیز در آستانه یک انتخاب بزرگ قرار دارد.

هشت سال کم توجهی به توان ملی و معطل گذاشتن ظرفیت‌های کشور ارمغانی جز تحریم‌های بیشتر، تورم و بیکاری کم نظیر و بحران‌های بی سابقه در مسکن و بورس نداشته است.

از شهادت امیرکبیر تا کنون هر بار ملت خواسته است به اتکای ظرفیت‌های خود و با استفاده از موهبت‌های بی نظیر الهی به یک جهش تاریخی نزدیک شود، قدرت‌های استکباری و عوامل منفعل داخلی مانع شده اند و به تحقیر داشته‌های ملی پرداخته اند.

انقلاب اسلامی یک خیز بلند تمدنی برای عبور از موانع خارجی و داخلی است واینک در گام دوم انقلاب، اعتماد به سرمایه بزرگ جوانان انقلاب اسلامی و اتکا به ظرفیت‌های بی نظیر فرهنگی-اجتماعی-سیاسی-اقتصادی کشور؛ برنامه، باور و اراده می‌خواهد تا با جهادی بزرگ، جهش ایران اسلامی را در چهارسال آینده رقم بزند و در این سیر پر شتاب نباید حتی یک روز را از دست داد.

همچون همیشه پیشران چنین تلاشی، حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای است و بی گمان آنگاه که منتخب شما میزان بیشتری از آراء را داشته باشد با پشتوانه بزرگتری امکان خدمت خواهد داشت.

اکنون که بخش گسترده‌ای از آحاد جامعه به برادر گرامی حجه الاسلام و المسلمین جناب اقای سید ابراهیم رئیسی اقبال نشان داده اند شایسته است تا همه باورمندان جبهه انقلاب مبتنی بر آنچه ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی است برای آغازی استوار، ازهم اکنون ایشان را با رای خود در قبول این مسئولیت بزرگ یاری رسانند.

تشکیل دولت انقلابی مقدمه به میدان آمدن همه ظرفیت‌های مردمی و نخبگانی کشور است و نباید حتی یک روز را در مسیر این جهاد فراگیر و همگانی برای جهش ایران از دست داد

از همه عزیزانی که تا کنون از سر صدق و نیت خالص به من لطف داشته اند می‌خواهم مبتنی بر باور، اراده انقلابی و برنامه‌هایی که در این هشت سال برای جهش کشور تهیه نموده اند تلاش خود را مصروف تایید، تصحیح و تکمیل مسیر دولت آینده نمایند.

به همه این عزیزان به ویژه جوانان و نوجوانانی که در این ایام با شور انقلابی، شبانه روز تلاش نمودند؛ تاکید می‌کنم مسئولیت جهاد بزرگ برای جهش ایران را همچنان بر دوش خود ببینند و بدون خستگی و با امید و شوق لازم، این جهاد کبیر را با تکیه به هدایت و نصرت الهی وبا معارف عمیق دینی که در رهنمود‌های حضرت امام و مقام معظم رهبری جلوه گر است در خود زنده نگاه دارند و همچنان پرشور و پر انگیزه، الگویی برای عمل انقلابی خالص و هدفمند در میدان‌ها و چالش‌های پیش رو باشند. امروز روز جهاد بزرگ برای جهش ایران است: بسم الله الرحمن الرحیم

قاضی زاده هاشمی در صحنه انتخابات می‌ماند
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۷:۵۴

آقای حامد تیموری از حامیان دکتر قاضی زاده هاشمی خواست در ساعات باقی مانده از تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، بدون توجه به شایعات در صحنه حضور داشته باشند و به تبلیغ و تبیین برنامه‌های جوان‌ترین نامزد حاضر در انتخابات بپردازند.
تیموری گفت: امشب دکتر سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی پس از حضور در گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما؛ ساعت ۲۴ در کلاب هاوس حاضر می‌شود و به سوالات مردم پاسخ خواهد داد.

همتی: یک آدم معمولی با ظاهر معمولی هستم و می خواهم رئیس جمهور خوبی برای همه ایرانی ها باشم
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۷:۲۱

یک نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: من یک آدم معمولی، با یک خانواده معمولی و ظاهر معمولی هستم اما به اتکای شما می خواهم صحنه را تغییر دهم و رئیس جمهور خوبی برای همه ایرانی ها باشم.

عبدالناصر همتی در ویدئویی خطاب به مردم ایران گفت: من عبدالناصر همتی هستم؛ ۶۳ سال دارم؛ متولد کبودرآهنگ همدان هستم؛ ایرانی ترک زبان هستم. لیسانس، فوق لیسانس و دکترای اقتصادم را از دانشگاه تهران گرفتم. الان هم استاد اقتصاد دانشگاه تهران هستم. چند ده سال سابقه مدیریت در کشور دارم. با رشد پله پله و بدون رانت از پایین‌ترین سطوح تا ریاست بانک مرکزی پیش رفتم. پدر یک دختر دهه هفتادی دانشجو هستم، یک دختر متخصص کودکان دارم، پدر یک پسر دهه شصتی هنرمند هستم و همسر سپیده شبستری هستم که معلم بوده. من یک آدم معمولی، با یک خانواده معمولی و ظاهر معمولی هستم اما به اتکای شما می خواهم صحنه را تغییر دهم و رئیس جمهور خوبی برای همه ایرانی ها باشم.

بیانیه جبهه اصلاحات درباره حمایت اصلاح طلبان از همتی
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۷:۱۷

جبهه اصلاحات ایران با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: این جبهه، تصمیم احتمالی برخی از احزاب عضو و اشخاص حقیقی حاضر در مجمع عمومی خود را مبنی بر حمایت منفرد یا جمعی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، محترم و مجاز دانسته و مانعی برای اعمال این تحفظ قائل نیست.

متن این بیانیه به شرح ذیل است:

به نام خداوند متعال

ملت بزرگوار و صبور ایران

آن‌گونه که در اصل ۵۶ قانون اساسی آمده است حق تعیین سرنوشت و حق حاکمیت از آن ملت است. جمهوریت رکن رکین و غیر قابل تغییر نظام سیاسی حاکم بر کشور است و انتخابات ریاست جمهوری ابزار اعمال حق حاکمیت ملت و تجلی جمهوریت نظام است. متاسفانه اصول متعدد قانون که شیوه اجرای انتخابات و کسب آرای عمومی را مشخص نموده و چارچوب‌های انتخابات آزاد و سالم و عادلانه را روشن کرده است از جمله اصول ششم، نهم، پنجاه و ششم و از همه روشن‌تر اصل ۱۱۴ قانون اساسی، با تفسیری از اصل ۹۹ توسط شورای نگهبان تحت عنوان نظارت استصوابی عملا نقض شده و از کارایی افتاده است.

جبهه اصلاحات ایران متشکل از ۳۱ حزب و سازمان، به همراه ۱۵ تن از شخصیت‌های سیاسی اصلاح‌طلب در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حفظ موضع انتقادی نسبت به این تفسیر غلط تمام تلاش خود را معطوف به معرفی نامزدهای متعدد انتخاباتی از میان شناخته‌شده‌ترین شخصیت‌های سیاسی و اجرایی اصلاح‌طلب که واجد تمامی شرایط مندرج در اصل ۱۱۵ قانون اساسی بودند کرد تا شاید بتواند در انتخاباتی که از حداقل‌ معنای رقابت برخوردار است پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان را دعوت به مشارکت در انتخابات نماید.

با کمال تاسف شورای نگهبان در اقدامی غیر قابل دفاع و ظالمانه و غیرشفاف، چنان صحنه‌ای آفرید و به مهره‌چینی پرداخت که مورد عتاب بسیاری از شخصیت‌های موجه حتی مقام رهبری قرار گرفت. به این ترتیب نه فقط جبهه اصلاحات بلکه بسیاری از جریان‌های سیاسی کشور از داشتن نامزد انتخاباتی محروم شدند.

همانطور که در اطلاعیه نخست این جبهه اعلام شد مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران با ارزیابی کامل عرصه انتخابات و با لحاظ همه تلاش‌های صورت گرفته نتوانست به این جمع‌بندی برسد که وضعیت نهایی صحنه این فرایند چیزی است که بتوان بدان نام انتخابات رقابتی، معنادار و آزاد نهاد.

بر این اساس با احترام به همه افرادی که در کسوت نامزدی احراز عنوان ریاست جمهوری در صحنه باقی مانده‌اند و کسانی که به ناحق، به شیوه مذکور احراز صلاحیت نشدند، جبهه اصلاحات ایران از معرفی کاندیدا در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ خودداری می‌کند.

با این وجود، جبهه اصلاحات ایران، تصمیم احتمالی برخی از احزاب عضو و اشخاص حقیقی حاضر در مجمع عمومی خود را مبنی بر حمایت منفرد یا جمعی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، محترم و مجاز دانسته، مانعی برای اعمال این تحفظ قائل نیست.

آمادگی سفارت ایران در ژاپن برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۶:۴۰

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن اعلام کرد: همه شرایط برای برگزاری این انتخابات در روز جمعه ۲۸ خرداد (۱۸ ژوئن) فراهم است.

مرتضی رحمانی موحد سفیر کشورمان در توکیو افزود: سفارت ایران در ژاپن از مدت ها قبل تمهیدات لازم را برای برگزاری انتخاباتی پر شور فراهم کرده است و جلسات متعددی با اعضا هیات اجرایی و تعدادی از ایرانیان مقیم داشته و مقدمات انتخاباتی پرشور را فراهم کرده است.

واکنش قاضی زاده به درخواست نمایندگان برای کناره گیری به نفع رییسی
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۶:۴۰

امیر حسین قاضی زاده هاشمی درباره بیانیه نمایندگان برای انصراف از ادامه رقابت‌های انتخاباتی گفت: دوستان نظر خود را اعلام کرده‌اند. باید ببینم حجت برای کنار رفتن دارم یا نه. به هر حال نظام به ما اعتماد کرده و باید پاسخگوی وظیفه شرعی باشیم.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی روز چهارشنبه در نشست با فعالان بازار سرمایه گفت: موضوعات مربوط به بازار سرمایه خیلی متنوع است. در وضعیت اقتصادی کشور مسوولان باید وضعیتی که گروهی فریاد می‌کشیدند و عده‌ای تشویق می‌کنند را جمع کنند و برای هر تصمیم دلایل متقنی وجود داشته باشد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما برای مسکن، بانک و تورم برنامه داریم اما باید روش حکمرانی کشور را عوض کنیم. باید یک شورا برای بازارهای مالی، پولی و بیمه و بیمه‌های اجتماعی داشته باشیم.

قاضی‌زاده هاشمی عنوان کرد: باید تکلیف خود را با بانک‌های خصوصی و دیگر بانک‌ها مشخص کنیم. آیا بازار سرمایه هم باید دولتی باشد یا خصوصی؟ ما به دنبال اصلاح این مسایل هستیم.

وی افزود: وقتی این مسائل مدیریت نشود نوسانات تورم رخ می‌دهد و بازار بی‌ثبات می‌شود که باید این مسایل را کنترل کنیم. مدل ما لایه‌بندی حاکمیت و پاسخگویی مردم است و در لایه بندی باید ذینفعان جدا شوند و بورس هم باید مردمی شود.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری یادآور شد: به دلیل اینکه با مردم گفت‌وگو نشده است سطح سواد حقوقی و سلامت پایین است و ما با شفافیت و پاسخگویی و مبارزه با رانت به این مسایل رسیدگی می‌کنیم.

وی ادامه داد: پیشگیری بهتر از درمان است و دنبال جراحی و اصلاح نهادی هستم. اگر سیستم درست عمل کند، فرصت سوء استفاده فراهم نمی‌شود. مساله رقابت و عدم انحصار را باید حل کنیم تا بسیاری از مشکلات حل شود و باید به سمت بازار رقابتی در داخل و خارج برویم.

قاضی زاده هاشمی گفت: دولت در ۳ جا می‌تواند در تولید و بازار دخالت کند. برخی از کالاها پشتیبانی آن ضروری است که یک مورد آن نرخ تضمینی است که دولت باید قیمت کالا را تضمین کند. جای دوم حمایت از مصرف کننده است که دولت نظام یکپارچه یارانه را در نظر گرفته است. جای سوم در تعرفه است که از تولید داخلی باید حمایت شود.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری عنوان کرد: یکی از عوامل اصلی تورم کسری بودجه دولت است و در این باره بانک مرکزی بالاترین نقش را دارد. بنابراین باید به اصلاح ساختاری بودجه بپردازیم. مدل شهر کشوری در نظر گرفته‌ایم و بودجه را منطقه ای توزیع می‌کنیم و این امر در هزینه‌های دولت کاهش ایجاد می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که نمایندگان در نامه ای درخواست کردند تا نامزدها به نفع رییسی کنار بروند، گفت: دوستان نظر خود را اعلام کرده‌اند و باید ببینم حجت برای کنار رفتن دارم یا نه. به هر حال نظام به ما اعتماد کرده و باید پاسخگوی وظیفه شرعی باشیم.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: به همه توصیه می‌کنم مشارکت حداکثری داشته باشند و وعده ما ٢٨ خرداد پای صندوق رای است.

آخرین روز تبلیغات نامزد‌های ریاست جمهوری
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۵:۴۴

امروز آخرین روز تبلیغات نامزد‌های ریاست جمهوری است و بعد از ساعت ۲۴ امشب نامزد‌ها دیگر اجازه هیچ نوع تبلیغی را ندارند.

پیام رئیسی به زاکانی پس از کناره‌گیری از انتخابات
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۵:۴۱

سید ابراهیم رئیسی بعد از انصراف علیرضا زاکانی در پیامی از وی تشکر کرد.

متن پیام ابراهیم رئیسی به شرح زیر است:

از برادر گرانقدرم جناب آقای دکتر علیرضا زاکانی که براساس تکلیف انقلابی‌اش تصمیم به حضور در انتخابات گرفت و «مومنانه» به رقابت پرداخت و امروز هم «مسئولانه» تصمیم گرفت، «صمیمانه» تشکر و قدردانی می‌کنم.

علیرضا زاکانی ساعتی قبل،‌ پس از حضور در امامزاده علی اکبر(ع) چیذر و در جوار مرقد فرمانده شهیدش حاج محمود (عبدالله) نوریان به نفع حجت‌الاسلام رئیسی از حضور در عرصه انتخابات کناره‌گیری کرد.

27217

زاکانی: رقابت با رئیسی عقلا و شرعا اشتباه است
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۵:۱۶

علیرضا زاکانی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری امروز چهارشنبه ۲۶ خرداد در جوار امامزاده علی‌اکبر (ع) چیذر گفت: بسیار خوشحالم که فرصتی فراهم شد تا در مورد موضوعات مهم کشور با مردم گفتگو کنم.

وی ادامه داد: در امامزاده علی اکبر چیذر در جوار مزار شهید عبدالله نوریان فرمانده عزیزم در دفاع‌مقدس از مردم می‌خواهم در انتخابات حضور پرشوری داشته باشند تا نظام اسلامی در مقابل دشمنان سربلند باشد و استحکام بیشتری یابد.

زاکانی با تأکید بر اینکه صادقانه وارد رقابت شدم، گفت: برنامه دقیقی برای اداره کشور داشتم و کادر جوان و متخصصی را از سالیان قبل در جریانات دانشجویی مهیا کرده بودم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: در شرایط موجود، عقلاً و شرعاً ادامه رقابت را نادرست می‌دانم، رئیسی با کارنامه و پیشینه مطلوب و تلاش برای خدمتگزاری وارد عرصه انتخابات شده و مردم به او اقبال دارند، بنده رئیسی را اصلح دانسته و رقابت با ایشان را شرعاً و عقلاً اشتباه می‌دانم.

27215

پیام همتی برای مهرعلیزاده بعد از انصراف
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۵:۱۶

پس از کناره گیری محسن مهرعلیزاده از رقابت های انتخاباتی، عبدالناصر همتی پیامی خطاب به وی صادر کرد.

متن نامه به شرح زیر است:

برادر ارجمند جناب آقای دکتر مهرعلیزاده
با سلام و احترام
در مسیر سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در غیاب جریانات مهم سیاسی برگزار می شود، حضرتعالی با آزادگی و صراحتتان نقش ارزنده ای به نمایش گذاشته و سعی نمودید تا صدای حذف‌شدگان این رقابت باشید.

حال که با انصراف خود از ادامه حضور در انتخابات، مسوولیت مرا سنگین تر نموده اید، از حضرتعالی طلب دعای خیر جهت ادامه این راه پرنشیب و نیز کمک فکری و عملی برای فردای بهتر ایران عزیزمان را دارم.

عبدالناصر همتی
۲۶ خرداد ۱۴۰۰

نشست خبری کدخدایی با رسانه‌های داخلی و خارجی ‎؛ فردا
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۴:۵۸

در آستانه انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، نشست خبری آقای کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان روز پنج‌شنبه ۲۷ خرداد ساعت ۱۰:۳۰ صبح با حضور رسانه خارجی و در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود.
در این نشست خبری که به دلیل شرایط کرونا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود، آقای کدخدایی به پرسش‌های خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی پاسخ می‌دهد.
مخاطبان می‌توانند این نشست خبری را به صورت زنده از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی، اینستاگرام و کانال آپارات شورای نگهبان مشاهده کنند.
آدرس اینستاگرام و کانال آپارات شورای نگهبان به ترتیب به شرح زیر است:
https://www.instagram.com/shora_gc
https://www.aparat.com/shora_gc

برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در۳ شعبه در آفریقای جنوبی
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۴:۵۲

سفارت جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی با انتشار پنجمین اطلاعیه هیات اجرایی سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران هم‌وطنان مقیم آفریقای جنوبی را به حضور پرشور در پای صندوق های رای در روز جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ فراخواند.

در این بیانیه، هیات اجرایی اعلام کرده است انتخابات در حوزه کشور آفریقای جنوبی در سه شعبه در شهرهای پرتوریا، ژوهانسبورگ و کیپ تاون برگزار خواهد شد.

بر اساس این اطلاعیه درب شعب اخذ رای از ساعت ۸ صبح به وقت محلی در جمعه ۲۸ خرداد به روی رای دهندگان باز می‌شود و رای گیری تا ساعت ۱۸ ادامه خواهد یافت.

در این اطلاعیه محل شعب سه گانه رای گیری به ترتیب سفارت جمهوری اسلامی ایران در پرتوریا، خانه ایران در ژوهانسبورگ و ساختمان کنفرانس ها (CTICC) در کیپ تاون اعلام شده است.

اطلاعیه ستاد انتخابات کشور درباره انصراف محسن مهرعلیزاده
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۴:۵۰

متن اطلاعیه به این شرح است:


بسم الله الرحمن الرحیم
در راستای اجرای تبصره ماده ۵۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری، به آگاهی ملت شریف ایران اسلامی می‌رساند، آقای محسن مهرعلیزاده نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری انصراف خویش را در تاریخ ۲۶/۳/۱۴۰۰ به وزارت کشور اعلام نموده است؛ لذا اسامی نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به شرح زیر می‌باشد:
۱- آقای سعید جلیلی
۲- آقای محسن رضایی میرقائد
۳- آقای سید ابراهیم رئیس الساداتی (مشهور به رئیسی)
۴- آقای علیرضا زاکانی
۵- آقای سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی
۶- آقای عبدالناصر همتی؛ بنابراین گزارش طبق تبصره ماده ۵۵ قانون انتخابات، نامزد انتخاباتی باید کتبا مراتب انصراف خود را به وزارت کشور اعلام و این وزراتخانه نیز به صورت رسمی این موضوع را اعلام عمومی کند.

۳۰۰ هزار نیروی پلیس و بسیج برای تامین امنیت انتخابات
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۴:۲۴

سردار مهدی حاجیان، امروز در برنامه انتهای الوند شبکه دوم سیما در خصوص اقدامات پلیس برای هر چه بهتر برگزار شدن انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: نیروی انتظامی به عنوان نیرویی که وظیفه حفظ امنیت داخلی را برعهده دارد در همه حوزه‌ها باید نقش خود را به خوبی و درستی ایفا کند.
وی افزود: انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در روز جمعه ۲۸ خرداد ماه بسیار ارزشمند است که مردم آینده کشور را با رای خود تعیین کرده و از طرف دیگر آینده بهتر و با شکوه تری را برای خود رقم می‌زنند به همین دلیل بنده نیز از طرف نیروی انتظامی همه مردم را به حضور پرشور در انتخابات دعوت کرده و اطمینان خاطر می‌دهم که نیروی انتظامی با تمام توان خود امنیت انتخابات را تامین خواهد کرد.
سخنگوی ناجا در ادامه یادآور شد: حوزه ماموریتی پلیس از مرز تا مرکز است و بیش از ۸ هزار کیلومتر مرز را مرزبانی می‌کند، همچنین در حوزه امنیت داخلی در شهر‌ها و روستا‌ها این وظیفه بزرگ را برعهده دارد.
سردار حاجیان اظهار داشت: به تناسب همین ماموریت در بحث انتخابات از دی ماه سال گذشته قرارگاه پیشگیری برای جلوگیری از هر گونه اتفاق امنیتی تشکیل شده است و امروزه نیروی انتظامی آمادگی کامل دارد تا انتخابات را در آرامش کامل برگزار کند.
وی اضافه کرد: برای این رویداد بزرگ بیش از ۳۰۰ هزار نیرو آماده باش و آماده به کار هستند که در تمامی ۶۸ هزار و ۹۶۹ شعب اخذ رای (که بیش از ۱۵ هزار شعبه آن سیار است) حاضر خواهند شد.
معاون اجتماعی ناجا یادآور شد: نیروی انتظامی قاعدتا در همه شعب حضور خواهد داشت و بر اساس قانون ماده ۷۹ انتخابات وظیفه برقراری امنیت در حوزه انتخابیه و صندوق آرا مردم و تامین امنیت را عهده دار است، طبق همین ماده نیروی انتظامی می‌تواند از کمک سایر نیرو‌های مسلح از جمله ارتش و سپاه برای امنیت انتخابات استفاده کند به طوری که با بسیج و سپاه پاسداران تعاملات خوبی صورت گرفته که ماحصل آن کمک گرفتن از بسیج برای تامین نیروی بوده است و از طرف دیگر ۳۰۰ هزار نیرو نیز برای احتیاط پیش بینی کرده ایم.
سردار حاجیان اذعان داشت: نیروی انتظامی امنیت انتخابات را برقرار می‌کند، ولی برنامه‌های جاری و ساری خود را دارد و خدماتی که به مردم می‌دهد، پابرجاست و تامین امنیت صندوق آرا و انتخابات هیچ تاثیری بر دیگر ماموریت‌های نیروی انتظامی ندارد بنابراین ساختار ناجا بسیار انعطاف پذیر است و آمادگی کامل را برای تامین نظم و امنیت انتخابات خواهد داشت و به مردم این اطمینان خاطر را می‌دهیم که با خیال راحت با حضور پرشور و گرم خودشان پیروزی بزرگی را برای ایران اسلامی رقم خواهند زد.
وی افزود: ماموریت بزرگی که برعهده نیروی انتظامی گذاشته شده ماموریت از مرز تا مرکز است یعنی به پهنای جغرافیایی ایران اسلامی نیروی انتظامی ماموریت دارد بنابراین تامین امنیت می‌تواند در هر حوزه‌ای به دولت کمک کند، چون توسعه سیاسی؛ اقتصادی و اجتماعی مبنایش امنیت است لذا باید سرمایه گذاری خوبی در حوزه امنیت صورت گیرد تا این اهداف محقق شود.
سخنگوی ناجا گفت: نیروی انتظامی مجری حوزه امنیت است و دولت‌ها باید سرمایه گذاری در امنیت را انجام دهند و هر چقدر بیشتر در این حوزه سرمایه گذاری کنیم رفاه و آسایش بیشتری به دنبال خواهد داشت.
سردار حاجیان گفت: در حوزه قانونی، مجلس شورای اسلامی باید خلاء‌های قانونی در راه اختیارات نیروی انتظامی را رفع کند و در حوزه تسهیل ماموریت پلیس که نیاز به سرمایه گذاری، تجهیزات و امکانات دارد عمل کند تا اهداف امنیتی بیشتری محقق شود البته دولت نیز باید زیرساخت‌های آن را فراهم کند تا مردم نتیجه این امر را در حوزه امنیت لمس کنند.

اقدامات امید آفرین پلیس برای برگزاری انتخابات

وی در ادامه یادآور شد: براساس دستوری که از دو ماه پیش سردار اشتری، فرمانده ناجا به نیرو‌های انتظامی سراسر کشور ابلاغ کردند نیروی انتظامی موظف است خدمات بهتری به مردم بدهد البته این اقدامات صرفا برای انتخابات نیست و نیروی انتظامی به دنبال این است که هر چه بهتر و سریعتر بتواند به مردم خدمات بدهد.
سخنگوی ناجا اظهار داشت: سردار اشتری گفت که در حوزه راهور اقدامات خوبی صورت گرفته است به طوری که در حوزه هوشمند سازی اقدامات خوبی در دستور کار قرار دارد، چون در سال ۳۲ میلیون خدمت از طریق راهور به مردم عزیز ایران در سراسر کشور ارائه می‌گردد.
سردار حاجیان بیان کرد: در حوزه نوبت دهی شماره گذاری اقدامات خوبی صورت گرفته است، یکی از اقدامات مورد نظر که رئیس پلیس راهور اعلام کرد که بنده نیز خدمت مردم عزیز ایران اعلام می‌کنم این است که در بحث ترخیص خودرو‌ها و موتور سیکلت‌هایی که در پارکینگ متوقف شده اند اقدامات خوبی صورت گرفته و دستور سردار فرماندهی ناجا این است که مردم می‌توانند با مراجعه به پلیس به علاوه ۱۰ کار ترخیص خودرو‌ها و موتورسیکلت‌های خود را انجام بدهند و حتی مبنای هزینه پارکینگ‌ها براساس نرخ سال ۹۴ پیش بینی شده است که هزینه ترخیص وسیله خودشان بسیار کم است وجریمه‌های که به علت عدم پرداخت دو برابر شده و به همان اصل جریمه برگشته و حتی بخشش جریمه‌ها نیز در دستور کار قرار گرفته است.
معاون اجتماعی ناجا در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص برنامه‌های نیروی انتظامی در هفته ناجا نیز گفت: نیروی انتظامی برای هفته ناجا که در مهرماه قرار دارد برنامه‌های بسیار خوبی را با تفاهم صداو سیما صورت خواهد داد تا خدمات خوبی به مردم داده شود و مردم نیز بار‌ها با مراجعه به نیروی انتظامی پیگیر هفته ناجا شدند، چون مردم پلیس را خدمتگزار خودشان می‌دانند به طوری که با توجه به نظر سنجی‌های صورت گرفته در بین دستگاه‌ها مختلف مردم بیشترین رضایت را از نیروی انتظامی کشور دارند.
وی افزود: نیروی انتظامی در مرزها، شهرها، جاده‌ها و تعطیلات و ایام کرونا همواره در آماده باش ۱۰۰ درصد بوده و این آمادگی ۱۰۰ درصدی را نیز برای برگزاری امن انتخابات ۱۴۰۰ داریم، چون این آمادگی مقطعی نبوده و همواره وجود داشته است.
سردار حاجیان گفت: با تمام نهاد‌هایی که در روز انتخابات ماموریت دارند همکاری می‌کنیم و یکی از مراجع ۴ گانه استعلام صلاحیت ها، نیروی انتظامی است، ولی تصمیم گیرنده در این امر نیست و همه کاندیدا‌های شورای اسلامی شهر و روستا، مجلس و ریاست جمهوری و... را استعلام کردن کار بسیار بزرگی است که با همکاری مجلس، وزارت کشور و شورای نگهبان صورت می‌گیرد.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی گفت: سامانه ارتباطی پلیس یا همان ۱۱۰ به صورت ۲۴ ساعته این آمادگی را دارد که مردم هرگونه مسائلی که مخل امنیت انتخابات است را به اطلاع نیروی انتظامی برسانند هر چند که نیروی انتظامی اشراف اطلاعاتی کاملی در این امر دارد.
وی در پایان گفت: به عنوان سخنگوی نیروی انتظامی از مردم استدعا داریم در همه ماموریت‌ها خدمتگزاران خود را همراهی کنند، چون پلیس خدمتگزار مردم است بنابراین از طریق تعامل و همکاری می‌توانیم امنیت را در تمامی عرصه‌ها تامین کنیم.

رئیسی: رفع مشکلات کشور نباید به ارتباط با بیگانگان منوط شود
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۴:۲۳

حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جمع مردم شهر قدس افزود: در دیپلماسی و رفع تحریم‌ها فعال خواهیم بود و حتماً به دنبال برداشتن تحریم‌های ظالمانه هستیم.

رئیسی گفت: اقتصاد کشور و سفره مردم را نباید به تحولات خارج از کشور بند کرد، چراکه سفره مردم روز به روز کوچکتر و ارزش پول ملی هم کمتر می‌شود.

وی با بیان اینکه با قدرتی که ملت در اختیار دولت خواهد گذاشت به دنبال رفع مشکلات خواهیم بود، خطاب به جوانان افزود: اگرچه شما دختر‌ها و پسر‌ها ناامید شده‌اید، اما بیایید در انتخابات شرکت کنید و یقین داشته باشید که تمام این گره‌ها باز خواهد شد و آینده بسیار روشنی پیش روی شما خواهد بود.

حضور رئیسی در جمع مردم شهر قدس

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری امروز چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ وارد جمع مردم شهر قدس در پارک ولیعصر این شهر شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی درباره برنامه‌های انتخاباتی خود با مردم صحبت می‌کند.

همچنین آقای رئیسی در یکی از محلات محروم شهر قدس نیز حضور یافت.

علت لغو سفرهای استانی رضایی
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۳:۳۳

رضایی گفت: به دلیل لزوم رعایت موارد بهداشتی و اهمیت سلامت هموطنان عزیز ، این سفرها را لغو کردم.

محسن رضایی خطاب به مردم گفت: تصمیم داشتم پس از فراغت از مناظره ها، در سفر به استان های مختلف از محبت آحاد مردم شریف ایران نسبت به خدمتگزار کوچک خود سپاسگزاری کنم که به دلیل لزوم رعایت موارد بهداشتی و اهمیت سلامت هموطنان عزیز ، این سفرها را لغو کردم.

وی ادامه داد: لازم می دانم از مردم وفادار اهواز، تبریز، مشهدمقدس،شیراز،یاسوج و گچساران که مقدمات برپایی تجمعاتی بزرگ را فراهم و به درخواست اینجانب لغو کردند، صمیمانه تشکر و بابت لغو این برنامه ها عذرخواهی کنم.

رضایی گفت: ان شاءالله امشب ساعت ۲۰ پس از بهره مندی از از بیانات مقام معظم رهبری، به صورت زنده از طریق فضای مجازی با مردم عزیز سخن خواهم گفت.

آقای زاکانی به نفع آقای رئیسی کناره‌گیری کرد
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۳:۳۲

آقای زاکانی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: با توجه به اقبال فراوانی که از آیت الله رئیسی شده است من ایشان را اصلح می‌دانم و خودم هم به ایشان رای میدهم و امیدوارم با انتخاب ایشان اصلاحات اساسی در کشور انجام شود.

دعوت مجلس خبرگان رهبری از مردم برای حضور پرشور در انتخابات
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۳:۳۲

متن بیانیه مجلس خبرگان رهبری به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«وصیت من به ملت شریف آن است که در تمام انتخاب، چه انتخابات رئیس جمهور و چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چه انتخابات خبرگان … در صحنه باشند» صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۴۲۱،
۲۸ خردادماه، روز عمل به وصیت مؤکد بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) است که پیوسته بر شرکت در انتخابات سفارش می‌کردند و آن را وظیفه شرعی آحاد ملت می‌دانستند.
با توجه به اینکه انتخابات در نظام اسلامی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، همه باید نسبت به آن که سرنوشت کشور را می‌سازد، حساس باشند و برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر آن، تلاش کنند.
تردیدی نیست که انتخابات، نماد مشارکت ملی مردم در سرنوشت خود و فرصتی کم نظیر برای رقم زدن آینده‌ای بهتر برای کشور عزیزمان ایران است. حال که آزمون تاریخی دیگری در پیش روی ملت فهیم ما قرار دارد، «مشارکت حداکثری» و حضور هرچه بیشتر مردم در پای صندوق‌های رأی، جلوه‌ای دیگر از استحکام پایه‌های مردمی نظام مقدس جمهوری اسلامی و نمودی دیگر از مسؤولیت شناسی و تعهد ایرانی - اسلامی مردم به نمایش خواهد گزارد و با انتخاب فردی «شایسته» به کمال خواهد رسید ان شاءالله.
از آنجا که حضور آگاهانه در انتخابات و انتخاب هوشمندانه از سوی آحاد مردم، علاج درد‌های مزمن کشور است، مجلس خبرگان رهبری از عموم مردم شریف و گروه‌های سیاسی، دعوت می‌کند که ضمن مشارکت در عرصه انتخابات، فردی دین باور، انقلابی و توانمند که بتواند با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و بکارگیری نیرو‌های متعهد و متخصص، کشورمان را به پیش ببرد برای ریاست جمهوری و افرادی لایق، دردآشنا و مسؤولیت شناس را برای شورا‌های اسلامی شهر و روستا برگزینند. بی شک حضور پرصلابت مردم در انتخابات علاوه بر اینکه حق قانونی آحاد جامعه است به معنای حمایت از آرمان‌های امام راحل عظیم الشأن، پاسداشت خون شهیدان و لبیک به مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مدظله العالی) مبنی بر دعوت به «حضور حداکثری» در دفاع از کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز هست و مسؤولیت دولتمردان را در خدمت خالصانه به این ملت فداکار مضاعف می‌نماید.
احمد جنتی
رئیس مجلس خبرگان رهبری

الزام رعایت شیوه نامه بهداشتی در انتخابات ۱۴۰۰
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۲:۴۳

برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر انتخابات شیوه نامه‌های سخت گیرانه بهداشتی ابلاغ شده است که جزئیات آن به این شرح است:

- شعبه‌های اخذ رأی در اماکن شلوغ افزایش یابد.
- فاصله اجتماعی در شعب اخذ رأی (خط کشی محل ایستادن رأی دهندگان و ..) رعایت شود.
- شعب سیار برای عدم تراکم در شعب پر ازدحام و نیز دسترسی بیماران در قرنطینه برنامه ریزی شود.
- شعبه‌ها حتی الامکان در فضای باز استقرار یابند.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری وزارت کشور به منظور اعلان شعبات اخذ رأی نزدیک و خلوت به مردم نسبت به ایجاد نرم افزار شعبه یاب اقدام کند.

به وزارت کشور اجازه داده می‌شود با هماهنگی شورای نگهبان به منظور جلوگیری از ازدحام در شعب، ساعت اخذ رأی را از ساعت ۷ صبح روز ۲۸ خرداد آغاز و در صورت لزوم در شعبه‌های شلوغ تا ساعت ۲ صبح روز بعد تمدید نماید.

مقامات استانی، ناجا، بسیج و سپاه مجری این مصوبات هستند و نظارت عالی بر اجرای این دستورالعمل بر عهده وزارت بهداشت و درمان است. عدم رعایت این دستورالعمل و سایر شیوه نامه‌های بهداشتی تخلف انتخاباتی محسوب می‌شود و برابر با قوانین مربوطه اقدام خواهد شد. تشخیص تخلف انتخاباتی بر عهده قاضی رسیدگی کننده است.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شیوه نامه مخصوص تبلیغات شورا‌های اسلامی شهر و روستا را تدوین و توسط ریاست قرارگاه عملیاتی به استانداری‌ها ابلاغ کند. نظارت بر حسن اجرای آن بر عهده بخشداری ها، دهیاری‌ها و خانه‌های بهداشت خواهد بود.
در انتخابات شورا‌های اسلامی، مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، شخص نامزد مسؤولیت رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی را بر عهده دارد و نسبت به رعایت نشدن آن مسؤول شناخته می‌شود.

کل واجدین شرایط برای رای دادن نیز ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر می‌باشند که از این تعداد ۲۹ میلیون و ۹۸۰ هزار و ۳۸ نفر مرد و بقیه زن هستند. بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار رای اولی حائز شرایط رای دادن در انتخابات ۱۴۰۰ هستند.
حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر عوامل اجرایی اعم از بازرسی و حفاظت بر برگزاری انتخابات نظارت می‌کنند.

به گفته رییس ستاد انتخابات کشور ؛ برای انتخابات ریاست جمهوری ۶۷ هزار صندوق اخذ رای آماده شده است که دستورالعمل بهداشتی به همه شعبه های رای گیری ابلاغ شده است.
آقای جمال عرف اف زود: فرآیند انتخابات از حدود ۶- ۷ ماه پیش آغاز شده است و اکنون به روز موعود یعنی برگزاری انتخابات در ۲۸ خرداد نزدیک شده ایم. وی ادامه داد : در حوزه شوراها نیز۷۵ هزار صندوق اخذ رای در نظر گرفته شده است .

لغو ممنوعیت تردد شبانه در ۲۷ و ۲۸ خردادماه
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۲:۱۸

رئیس ستاد انتخابات استان تهران با اشاره به برگزاری انتخابات گفت: شب جمعه و شب شنبه یعنی ۲۷ و ۲۸ خرداد منع تردد شبانه لغو و خودروها جریمه نمی شوند.

شکرالله حسن بیگی در مورد تمهیدات لازم جهت تردد در روز منتهی به انتخابات اظهار داشت: نامه معاون امنیتی، انتظامی و رئیس کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا به سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی مبنی بر درخواست لغو ممنوعیت تردد شبانه در شب منتهی به انتخابات و همچنین شب انتخابات ارسال شد.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط انتخابات شب جمعه و شب شنبه به این سبب که عوامل اجرایی جهت تحویل صندوق ها باید اقدام کنند موضوع ممنوعیت منع تردد شبانه در پنجشنبه و جمعه مطرح شده است.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران و رئیس ستاد انتخابات استان تهران با بیان اینکه مردم رای دادن را به ساعات پایانی موکول نکنند، تاکید کرد: بر این اساس شب جمعه و شب شنبه یعنی ۲۷ و ۲۸ خرداد منع تردد شبانه لغو و خودروها جریمه نمی شوند.

همتی: در کابینه‌ام از ظریف برای حضور در پست معاون رییس جمهور یا وزیر خارجه دعوت خواهم کرد
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۰:۵۷

عبدالناصر همتی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت:

«‏توسعهٔ اقتصادی ایران بدون تعامل قوی با خارج و دیپلماسی قوی اقتصادی مقدور نیست. دولت من بدنبال رفع ‎تحریم‌ها و خدمت گرفتن سیاست خارجی برای نیل به توسعه اقتصادی هست به همین دلیل از دکتر محمدجواد ظریف برای حضور در کابینه‌ام در پست معاون رئیس جمهور یا وزیر خارجه دعوت خواهم کرد.»

سخنگوی ستاد جلیلی: در فضای انصراف نیستیم
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۱۰:۱۵

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی با بیان اینکه مرزبندی نامزدهای انتخابات در مناظره‌ها مشخص و روشن شد گفت: ما اصلاً فضای انصراف نداریم و ستاد کاملاً مشغول کار است.الان که با شما صحبت می‌کنیم، ما تا پایان روز چهارشنبه برنامه‌هایمان را پر کرده‌ایم.

مرتضی فیروزآبادی سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در پاسخ به این سوال که چقدر توانستید در ایام تبلیغات افکار عمومی را مجاب کنید، گفت: مهمترین اقدام تبلیغاتی در این انتخابات، برنامه‌های تلویزیون و صدا و سیما بود. اگر بخواهیم تلویزیون را ارزیابی کنیم، نقطه قوت تلویزیون این بود که فرصت مستقلی برای نامزدها فراهم کرد تا درباره تک تک استان‌ها صحبت کنند.این امکان در گذشته یا در انتخابات قبلی نبود ما از این فرصت استفاده کردیم.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی تصریح کرد: در این زمینه دکتر جلیلی ۳۰ برنامه مجزا برای استان‌ها ضبط کردند و البته برای تهران پیش‌بینی نکرده بودند. ابتکار دیگر صدا و سیما ظرفیت تلوبیون بود که امکان پخش زنده ۲۴ ساعتی را در اختیار نامزدها قرار داد.

وی بیان کرد: از آنجایی که دکتر جلیلی در این ۸ سال کار به طور مفصل کرده بودند و محتوای زیادی برای عرضه وجود داشت، قبل از اینکه تبلیغات شروع شود نه به عنوان تبلیغات انتخاباتی بلکه در قالب سلسله بحث‌های روایت، مطالبی را طرح کردند ما از ظرفیت تلوبیون در تولیدات قبلی و تولیدات جدید و هم حضور اعضای مختلف کارگروه‌های دولت سایه استفاده کردیم.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی ادامه داد: مهمترین نقطه ضعف تبلیغات در صدا و سیما این بود که فضای چالش در این دوره شکل نگرفت. البته اگر بخواهیم منصفانه صحبت کنیم بخشی از آن به برنامه‌ریزی صدا و سیما و بخشی هم به شرایط و فضای انتخابات برمی‌گردد.

فیروزآبادی گفت: در یک حالت مطلوب ما در انتخابات دو خلاء مهم داشتیم؛ یکی اینکه عمق برنامه‌های نامزدها با یکدیگر قابل مقایسه نبود. به عنوان مثال در برنامه‌های تلویزیونی همه می‌گفتند نقدینگی باید کنترل شود، این موضوع با یک جمله حل نمی‌شود بلکه باید فضایی فراهم می‌شد که عمق این سخن با تضارب آرا مشخص شود و معلوم شود نامزد چقدر با این مطلب مانوس است.

رییس جمهوری باید صاحب تشخیص باشد

وی با بیان اینکه رییس جمهوری باید در مسائل اصلی صاحب‌تشخیص باشد، اظهار کرد: رییس جمهوری در مسائل اصلی کشور مانند راهنمای گروه کوهنوردی است و تصمیم‌گیر است. اگر او به تردید و تزلزل بیفتد، مشکلات کشور حل نمی‌شود بنابر این یکی از مسائل این است که عمق مسائل مشخص نشد.مورد دیگر بحث تطابق مواضعی که در ایام انتخابات گرفته می‌شود، با عملکرد و مواضع گذشته افراد است که به اعتقاد من این هم در فضای انتخابات خیلی مشخص نشد.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی اضافه کرد: به هر حال این دو خلاء وجود داشت که البته بخشی از آن حتما به برنامه‌ریزی صدا و سیما برمی‌گردد و بخشی از آن هم به خروجی فرهنگ سیاسی ما و ظرفیت مسئولین مرتبط است. در عین حال ما تجربه نامناسبی از مناظره‌های دوطرفه داشتیم به هر حال باید به برنامه‌ریزان حق بدهیم که کمی در این موضوع احتیاط کنند.

وی بیان کرد: در مجموع بخشی از مطالب گفته شد و بخش مهمتری باقی ماند. مسائلی که ‌ماند از آنجایی که نیاز به تبلیغ و تبیین بیشتری داشت در این قالب‌ها خیلی امکانپذیر نبود.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی خاطرنشان کرد: ما دو پیشنهاد از طرف دکتر جلیلی ارائه کردیم که خود ایشان هم بیان کردند. یکی دعوت به مناظره دکتر همتی و دومی دعوت به مناظره دکتر روحانی بود. ما فکر می کردیم اگر این دو مناظره برگزار شود، مسائل ‌مقداری عمیق‌تر دیده شده و برای مردم بهتر بیان می‌شود ولی هیچکدام از این دو بزرگوار نپذیرفتند و ان‌شاءلله در فرصت دیگری اتفاق بیفتد.

چرا جلیلی در شبکه کلاب هاوس حضور نیافت؟

فیروزآبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا جلیلی از ظرفیت‌هایی مانند شبکه کلاب هاوس استفاده نکرد،‌گفت: ما مخالفتی با استفاده از ظرفیت شبکه کلاب هاوس نبوده ولی در مقایسه با فرصت‌های دیگر و میزان مخاطبین آن در اولویت قرار نگرفت. تلویزیون واقعا بخش مهمی از وقت نامزدها را می‌گیرد

وی ادامه داد: وقتی این ظرفیت یا ظرفیت‌های مشابه وجود دارد، فرد مقایسه و اولویت‌بندی می‌کند و احساس می‌کند سخنش را در جاهای دیگر راحت‌تر به بدنه بیشتری از افراد منتقل می‌کند. ضمن اینکه مخاطبی که می‌خواهد در کلاب هاوس مطلبی را دریافت کند فرصت‌های متعددی داشته و در جاهای دیگر مطلب را شنیده است.

فلسفه دولت سایه/ حس رقابت با دولت باعث نشد مطالبی که مثبت بود را بیان نکنیم

فیروزآبادی در پاسخ به سوال دیگری درباره بحث "دولت سایه" اظهار کرد: زمانی که انتخابات ۹۲ تمام شد، آقای جلیلی گفتند که کار ما از الان شروع شد. طرح دولت سایه از همان زمان مطرح شد. حرف کلی این بود که اگر دولت دست ما نیست اما ما می‌توانیم به دولت کمک بدهیم. کمک به این معنا که در قالب جمع‌های تخصصی متشکل از مدیران سابق، مدیران فعلی و دانشگاهیان و اصحاب علم و جوانان مسائل کشور را رصد، تحلیل و ارزیابی کنیم.

وی یادآور شد: اگر دولت کاری را انجام می‌دهند که خوب است باید قدردانی کنیم، اگر کاری نقصی دارد تکمیل کنیم و اگر کار اشتباه است، تلاش کنیم اصلاح شود. این فلسفه دولت سایه بوده و اقدامات قابل توجهی انجام شده است. از نظر کار گروهی، چند ۱۰کارگروه تشکیل شده و از نظر تعداد افراد هم قابل توجه بوده است.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی گفت: این کار چند خاصیت داشت؛ اول اینکه به دولت‌ حاضر کمک شده است. دکتر جلیلی در مسائلی مانند بورس برحسب این بررسی کارشناسی برای دولت پیشنهاداتی فرستادند. یا در مسائل هدفمندی و بنزین همین طرح وان را قبلا فرستادند و پیشنهاد دادند. به هیچ عنوان اینگونه نبوده است که حس رقابت نسبت به دولت باعث شود که اگر الان حرف مثبتی وجود دارد آن را بیان نکنیم.

فیروزآبادی ادامه داد: دومین خاصیت و فایده طرح سایه این بوده که نسبت به مسائل کشور اشراف ایجاد شده است. من معتقدم که این باید در کشور ما تبدیل به فرهنگ شود که اگر کسی می‌خواهد رییس‌جمهور شود باید هشت سال کار کند و ما باید این فرهنگ را در کشور جا بیندازیم.

وی عنوان کرد: ما با مشی و نگاه آن کاری نداریم که رقیب سیاسی، مخالف یا موافق است برای ما مهم این است که حرف وی عقبه داشته باشد و خودش به خودش پنالتی نزند و به عنوان مثال قبل از انتخابات بگوید طرح مسکن مهر را انجام می‌دهد، موقع دولت بگوید انجام نمی‌دهد و دو سال بعد با اسم دیگری آن را انجام دهد. این اشکال در تصمیم است که آن هم ناشی از فقدان پشتوانه و نظام فکری است.

جلیلی در بسیار از مسائل کشور معطل تصمیم گیری نمی‌ماند

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی، وی را شخصیتی عنوان کرد که غیر از اینکه شخصیت بین‌المللی و صاحبنظر و در طراز ملی است و در موضوعات مهم کشور نظر و جمع‌بندی دارد. دکتر جلیلی در بسیاری از مسائل کشور معطل تصمیم‌گیری نمی‌ماند و می‌تواند با سرعت تصمیم بگیرد. البته آن جلسه نمادین برگزار شد و ۳، ۴ مورد از تصمیمات بیان شد و بیشتر از این حرف‌ها آماده شده است.

فیروزآبادی بیان کرد: فایده دیگر طرح دولت سایه، شناسایی شبکه قابل توجهی از افراد صاحبنظر با دیدگاه‌های مختلف است. وقتی شما چند ۱۰ کارگروه دارید و در هر کدام از آنها تعدادی از افراد حضور دارند، امروز با چند صدنفر آشنا هستید، قدرت‌ها، قوت‌ها، ضعف‌ها و تخصص‌ها و اطلاعات آنها را می‌دانید که به نظر من برای اداره کشور لازم است.

وی عنوان کرد: اگر ما امروز ادعا می‌کنیم که باید از همه ظرفیت‌ها استفاده شود، دغدغه اصلی ما بوده است و امروز می‌توانیم بگوییم لیست مفصلی از افراد شناسایی شده اند.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی ادامه داد: از سوی دیگر برخی از مسائل کشور که به هر دلیلی در دولت فرصت نشده یا مورد غفلت واقع شده و یا اعتقادی در دولت در این زمینه نبوده، امروز در اینجا مورد کارشناسی قرار گرفته و شکافته شده است. به عنوان مثال دکتر جلیلی در موضوع تراریخته، چندین جلسه با افراد مختلف برگزار کرده و جمع‌بندی انجام داده است.

فیروزآبادی ادامه داد: علاوه بر این ایشان در ارتباط با موضوع تحریم‌ها و نحوه خنثی‌سازی آنها، مفصلا در سی و چند صفحه متشکل از چند ۱۰ راه‌حل در ابعاد مختلف تدوین کرده‌اند و امروز هر دولت بر سر کار بیاید، می‌تواند از آن استفاده کند و همانطورکه خود ایشان هم در مصاحبه‌ها مطرح کردند برای تبادلات بانکی ۱۱ مسیر پیشنهاد ارائه کرده‌اند که ذخیره، دانش و تجربه جدید برای کشور محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: به نظر من دولت سایه مجموعا اتفاق خوبی بوده و در این ۸ سال، هم دولت دکتر روحانی احساس نکرده که جریان مخربی است و لااقل من واکنش منفی دراین خصوص ندیدم که احساس شود این ظرفیت، کارغیرکارشناسی، غیرعرف یا کار غلط سیاسی مخرب است.البته من در سطح کلان دولت را نمی‌گویم اما در سطوح میانی دولت در این ۸ سال به برخی از مدیران میانی کمک کرده و از مسائل، نتایج و راه‌حل‌ها استفاده کردند که به نظر من ظرفیت‌های مفیدی برای کشور هستند.

نباید به کرونا فقط از زاویه خسارت نگاه کرد

فیروزآبادی در پاسخ به این سوال که‌ آیا دولت سایه در این مدت برآوردی از میزان خسارت‌های کرونا و تحریم داشته است، گفت:‌ من الان عدد و رقمی ندارد که به شما اعلام کنم. از آنجایی که مسائلی مانند کرونا و تحریم دست ما نیست، نباید فقط به زاویه خسارت آن نگاه کنیم بلکه باید زاویه فرصت را هم ببینیم.

وی افزود: در موضوع تحریم گزارش بسیار خوبی تهیه شده و ابعاد آن هم شکافته شده است و در ارتباط با مسائل مربوط به حمل و نقل، تامین کالا، جابجایی پول سعی شده با استفاده از فرصت‌هایی موجود در کشور برای غلبه بر آنها به طور مشخص پیشنهاداتی ارائه شود.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی اظهار کرد: در کرونا البته حضور ذهن ندارم اما می‌دانم دکتر جلیلی در ارتباط با موضوع واکسن چند جلسه برگزار و سعی کردند با مساله کرونا آشنایی صورت گیرد و اگر پیشنهاد یا چارچوبی داشته باشند ارائه کنند.

فیروزآبادی خاطرنشان کرد: در ارتباط با موضوع تحریم باید گفت دولت سایه یک مجموعه نیست. در حقیقت محور یا چتری است که ذیل آن مجموعه‌های مختلفی آمده‌اند و کمک ارائه می‌دهند. امروز این چتر در اکثر مسائل مرتبط با تحریم، هم تحریم را خنثی‌سازی و هم مقابله می‌کند و هم مسائل مرتبط با آن را رفع می‌کند و آمادگی کامل برای این موضوع دارد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا نامزدهای ریاست جمهوری در جریان مناظرات و تبلیغات انتخاباتی هیچ اشاره ای به چالش‌های دولت نداشتند، ‌گفت: البته من مناظره را به خاطر ندارم اما آقای جلیلی در چند جا به‌طور مشخص اقدام دولت در احیای اراضی خوزستان را مورد تقدیر قرار دادند.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی بیان کرد: در منش دکتر جلیلی این نیست که اگر کار خوبی در دولت اتفاق می‌افتد ذکر نشود و من حداقل در این یک مورد حضور ذهن دارم که ایشان قدردانی کرده و استفاده کردند. البته موارد دیگری هم ممکن است اتفاق بیفتد که ذکر آن نه تنها اشکالی ندارد به نظر ما اتفاقا خیلی هم خوب است.

در فرهنگ سیاسی باید اصول را ملاک قرار دهیم/ تحریم و کرونا در مناظره خیلی پررنگ نشد

فیروزآبادی یادآور شد: ما در فرهنگ سیاسی باید سعی کنیم اصولی را ملاک قرار دهیم و بگوییم با این اصول مسائل را قضاوت می‌کنیم. نه اینکه بگوییم اگر کاری خوب بود عنوان می‌کنیم و اگر بد بود مطرح نمی‌کنیم. در واقع رقبای ما نباید تعیین کنند که چه چیزی خوب و چه چیزی بد است، بلکه اصول ما باید تعیین کننده خوب و بد باشد. البته موضوع تحریم‌ها و کرونا در مناظره خیلی به عنوان یک عنصر پررنگ طرح نشد که این موضوع به صدا و سیما برمی‌گرد

مرزبندی نامزدهای اصولگرا در مناظره‌ها مشخص شد.

وی با بیان اینکه آقای جلیلی در مسائل قضاوت سیاسی رقیب‌گونه ندارند، اظهار کرد: اگر شما دقت کرده باشید ایشان ضمن اینکه با هم در مناظره‌ها شرکت می‌کنند، اصولی دارند کما اینکه مرزبندی‌های اصولگراها هم در مناظره‌ها مشخص شد.

‌سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی گفت: آقای جلیلی در همین مناظره آخر درباره چالش‌هایی که دولت‌ها آن را بی‌ارتباط با خود، مطرح کردند که در جلسه اول با آقای روحانی این جمله را به ایشان گفته‌اند که‌ این ماشین دولت نه تو را به اهدافت می‌رساند ونه مرا. این به معنای همزادپنداری و فراتر از جناح‌ها، گروه‌ها و دولت‌ها است که اتفاقاً از جاهایی است که ایشان به دولت حرف‌ها و پیشنهادهایی را در مقاطع مختلف منتقل کرده است.

وی ادامه داد: البته موارد دیگری هم بوده که دولت برخی‌ها را پذیرفته و برخی را هم قبول نکرده است. به خاطر دارم که در سال‌های اول آقای جلیلی در موضوع گندم پیشنهاداتی را به دولت برد و دولت هم پذیرفت و اقداماتی هم صورت گرفت و مساله بسیار طبیعی بود.

تلاش کردیم وعده‌هایی که امکان تحقق ندارد، ندهیم

فیروز آبادی در پاسخ به سوال دیگری درباره وعده های اقتصادی نامزدها، گفت: هم ما در این زمینه تلاش داشتیم و هم آقای جلیلی روی این موضوع که وعده‌ای که زمینه اجرای آن فراهم نیست، ندهیم، تاکید بسیاری داشت. بنابراین در اظهارات‌ او وعده‌های به آن شکل، موضوعاتی که به منابع هنگفتی نیاز داشته باشد مشاهده نمی‌کنید، عمده توجه ما بهینه‌سازی منابع فعلی بوده است.

وی با اشاره به طرح وان در بحث هدفمندی یارانه افزود: طرح وان بازتوزیع همین هزینه‌هایی است که امروز کشور انجام می‌دهد یا طرح سفر، استفاده از ظرفیت معطل مانده کشور است. بسیاری از بحث‌هایی که در حوزه روستا و حوزه کشاورزی اتفاق افتاده با هزینه‌های بسیار کم در دستور کار قرار گرفته است.

‌سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی گفت: هزینه آموزش نسبت به برخی از طرح‌های بزرگ قابل اغماض نیست. سعی کرده‌ایم وعده‌های به این شکل ندهیم. از نظر ما واقعیت‌ها و محدودیت منابع کشور مشخص است. کار سخت در دولت، تغییر ساز و کارهای موجود است اینکه ما فایل جدیدی باز کنیم و با هزینه جدیدی آن را اجرا کنیم، به اعتقاد من کارهایی از جنس نمایش است.

فیروزآبادی یادآور شد: در برنامه‌های دکتر جلیلی کارهای بسیاری وجود داشت که اگر در عرصه انتخابات بیان می‌شد جذابیت رسانه‌ای آن بیشتر بود. آقای دکتر به دو دلیل عنوان کرد که ما این‌ها را در وعده‌هایمان قرار نمی‌دهیم. اول اینکه بیش از اینکه مردم احساس کنند این یک تصمیم واقعی است، احساس می‌کنند وعده و کارهای نمایشی، انتخاباتی و پوپولیستی است و او از اینطور موارد پرهیز داشتند. در مجموع در وعده‌های جلیلی سعی شده همه موضوعات واقع‌بینانه و عمدتا متمرکز بر بهینه‌سازی منابع موجود و تغییر ساز و کارها باشد.

‌سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی عنوان کرد: دکتر جلیلی فایل یا بحث‌هایی را انتخابات باز کردند که به اعتقاد من جا داشت جریانات مختلف سیاسی آنها را دنبال کنند چرا که اگر آن بحث‌ها پرورش می‌یافت، انتخابات به این شکل برگزار نمی‌شد. مهمترین آن هم همین فرهنگ سیاسی بود. در این زمینه ما با یکدیگر برنامه مشترکی ضبط کردیم و او اشکالات مهمی از فرهنگ سیاسی کشور را طرح کردند.

فیروزآبادی اضافه کرد: ما اکنون در قوای مختلف گرایش به نمایش، کارهای کوتاه مدت و تبلیغاتی برای افکار عمومی داریم و تقریبا در همه جا این اشکال وارد است. اگر مسوولان به این موضوع توجه نکنند، همه را به سمت کارهای کوتاه مدت سوق می‌دهند که اشکال بسیار مهمی است.

وی در ادامه از فقدان اولویت‌بندی‌ها گفت و افزود: اکنون می‌بینیم که نامزدها برای همه موضوعات، گزاره‌ای دارند اما اینگونه نمی‌شود. رییس جمهوری باید موضوعات محدودی را انتخاب کرده و در اولویت قرار دهد.

برنامه باید به باور رییس جمهور تبدیل شود

‌سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی تصریح کرد: سومین موضوع اشکال تصمیم‌گیری در کشور بود. واقعیت این است که برنامه یک شبه درست نمی‌شود و باید عمق داشته و به باور رییس‌جمهوری تبدیل شده باشد. باید سعی شود این فرهنگ نقد شود. یکی دیگر از مباحث دکتر جلیلی که اگر تبیین شود، تا حدودی فضای زرد انتخاباتی را بهینه می‌کند، کارویژه رییس جمهوری است.

فیروزآبادی ادامه داد: اکنون در عرف نظام اداری‌مان، مسئولین به یک معنا رها هستند.به عنوان مثال، وزیری را در جایی منصوب می‌کنیم و تصور این است که کارش را انجام می‌دهد، مجلس هم هراز چند گاهی سوالاتی از وی می‌پرسد اما نظامی که کار ویژه برای او تعریف کرده باشد و عنوان کرده باشد این تعداد شغل را از او می‌خواهد، نداریم.

وی گفت: نظام تعیین اولویت و پیگیری از افراد و سیستم اداری موضوعات مهمی هستند که اگر در فضای رسانه‌ای مطرح شود و به جای پرداختن به مسائل کم‌اهمیت در انتخابات ضریب بگیرند، کشور جلو می‌رود.

سخنگوی ستاد انتخاباتی جلیلی یادآور شد: ما در کشور چالش‌ را به‌طور جدی داریم که مسئولین روی صندلی هیچ احساس نگرانی از پرسشگری از مقامات بالادست‌شان ندارند و همین که بتوانند رسانه را آرام کنند و پاسخگویی به مجلس و چند موضوع دیگر را حل کنند، دوره مدیریت می‌آید و می‌رود. این مساله به هر حال این باید درست شود و باید نظام پاسخگویی و پرسشگری وجود داشته باشد.

وی درباره ادامه اشتغال، معیشت و روستا را به عنوان سه اولویت جلیلی عنوان کرد و افزود: در دل این اولویت‌ها، موضوعات دیگری اضافه می‌شود. در حال حاضر درصد مهمی از اشتغال به دیپلماسی اقتصادی، تعامل با همسایه‌ها و کشورهای همسو و امثال آن برمی‌گردد. اگر کشور بخواهد در اقتصاد رونق پیدا کند، سهل‌الوصول‌ترین مسیر رونق اقتصادی توسعه صادرات است و این امکانپذیر است.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در پاسخ به این سوال که آیا آقای جلیلی کنار می‌روند یا می‌مانند، گفت: می‌مانند. جمله دقیق‌ترش این است که از روزی که ایشان تصمیم گرفتند تا الان هیچ قرینه‌ای برای انصراف دادن در ایشان مشاهده نکردیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا آقای جلیلی در جریان تبلیغات توانست وجوه تمایز خود با سایرنامزدهای اصولگرا را آشکار کند، گفت: البته به نظرم شما باید این سوال را پاسخ دهید، یعنی کسی که با مخاطبان سروکار دارد باید توضیح دهد ولی به نظر من این اتفاق افتاده است.

جلیلی در مناظره‌ها وارد فضای زرد و حاشیه ای نشد

فیروزآبادی با بیان اینکه منش دکتر جلیلی در مناظره‌ها کاملاً متفاوت بود، گفت: ایشان در این مدت وارد بحث‌های حاشیه‌ای و سطحی و زرد نشدند. من در تعاملی که در این دوره با ایشان داشتم واقعاً احساس کردم ایشان برای رییس جمهوری ایران یک شأن بالای بین‌المللی قائل است که این شأن بالای بین‌المللی باعث می‌شود هر حرفی را نزند، هر اسمی را نیاورد، وارد هر موضوعی نشود، با توجه به سابقه‌اش، چون ایشان یک شخصیت بین‌المللی بوده، مذاکرات رفته، با شخصیت‌های بزرگ در دنیا ملاقات کرده، سعی کردند آن تراز را در شأن ملت ایران حفظ کنند و به نظرم این از نظر منش و اخلاق سیاسی کاملاً متفاوت بود.

سخنگوی ستاد انتخابات سعید جلیلی عنوان کرد: از نظر محتوای برنامه‌ها هم معتقدم نخبگان به طور دقیق‌تری فهمیدند. در مواضع اصولی هم الان تمایزها به ویژه در این مناظره آخر، تقریباً مشخص شد. حالا ضرورتی ندارد تصریح کنیم ولی به نظرم مرزبندی با همه ۶ نامزد دیگر قابل تبیین است. الان براساس همین مناظره‌ها و گفت ‌وگوهایی که در برنامه‌ها و مواضع انجام می‌شود، در منش به نظرم راحت‌تر دیده می‌شود.

رای برای ما مهم است، اما نه به هر قیمتی

وی در پاسخ به این پرسش که آیا فکر نمی‌کنید رویکرد دکتر جلیلی باعث شد بخش‌هایی از عقبه اجتماعی مثل جریان پایداری که ممکن بود به ایشان رأی دهد از وی فاصله بگیرند، اظهار کرد: ایشان رأی به هر قیمتی را نمی‌خواهد و ما محدودیت‌ها و خط قرمزهای روشنی داریم و از هر چیزی که شائبه تخریب داشته باشد، منع شده‌ایم.

سخنگوی ستاد انتخابات سعید جلیلی ادامه داد: بنای ما از روز اول این بوده که مزیت‌ها را تبیین کنیم، ویژگی‌ها را توضیح دهیم و تا الان هم در هسته اصلی ستاد و ستادهای استانی همین وضعیت حاکم بوده است. ایشان قائل به این است که در هر انتخاباتی باید سطح جامعه از نظر فکری و فرهنگی بالا بیاید. برای رأی آوردن تلاش می‌کنیم اما دوست داریم این امر از مسیری اتفاق بیفتد که سطح جامعه به این سطح نزدیک شود نه اینکه افراد بخواهند خودشان را به یک سطح پایین‌تری تنزل یابد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا جلیلی با وجود صبغه و سابقه فعالیت دیپلماتیک بر مسائلی مانند توسعه روستایی متمرکز شد، گفت: علت این است که شما در سیاست خارجی هدفی را می‌خواهید دنبال کنید. البته این‌طور نیست که آقای جلیلی به سیاست خارجی نپرداخته باشند. فکر می‌کنم در مناظره سؤال شد و ایشان توضیح دادند. الان مسئله اصلی مردم اقتصاد است.

فیروزآبادی عنوان کرد: واقعیت این است که بخشی از اقتصاد با سیاست خارجی قابل حل شدن است اما همه‌اش این نیست. آن بخش در برنامه‌های ایشان تبیین شد؛ دیپلماسی اقتصادی، تعامل با کشورهای منطقه، بازار مطرح و ابعاد آن روشن شد.

سخنگوی ستاد انتخابات سعید جلیلی ادامه داد: مواضعی که نسبت به موضوع تحریم‌ها و مسائل مرتبط با آن بود، هم به نظرم تصریح شد. ایشان مشخصاً معتقدند ما باید تحریم‌ها را خنثی کنیم. یعنی باید کاری کنیم که دشمن از تحریم کردن پشیمان شود.

فیروزآبادی بیان کرد: واقعاً هم اتفاق افتاده که درمقاطعی ما حرکت‌هایی انجام داده‌ایم که آمریکا از تحریم کردن پشیمان شده مثلاً مثل خودکفایی بنزین در مقطعی که بحث تحریم بنزین بود. این خط را ایشان تبیین کرده و اینها خطوطی است که زیر آن عناوین جای می‌گیرد. علاوه بر این بخش مهمی از بحث اشتغال، دیپلماسی اقتصادی و ظرفیت صادرات و مسائل مرتبط با آن است.

قرینه‌ای برای اینکه جلیلی بخواهد از انتخابات کناره‌گیری کند، ندیده‌ام

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره مباحث مطرح شده درباره لزوم همگرایی نامزدهای اصولگرا و اینکه آیا در این زمینه با آقای جلیلی رایزنی شده یا فشاری بوده یا نظری، درخواستی از او شده است؟ گفت: من اطلاع ندارم از او درخواست شده یا نه ولی هر کسی از من پرسیده عرض کردم که من قرینه‌ای برای اینکه ایشان بخواهد از انتخابات کناره‌گیری کند ندیده‌ام. مصمم هستند که بیایند و باشند، برنامه‌هایشان را هم عرضه کرده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در ستاد صحبتی با شما شده یا خیر، گفت: خیر، ما اصلاً فضای انصراف نداریم و ستاد کاملاً مشغول کار است.الان که با شما صحبت می‌کنیم بله، ما تا چهارشنبه برنامه‌هایمان را پر کرده‌ایم.

فیروز آبادی در پاسخ به این سوال که‌ آیا در نظرات دکتر جلیلی درباره مسائل سیاست خارجی در مقایسه با سالهایی که در جریان مذاکرات بودند تغییری مشاهده می کنید،گفت: به هر حال دیدگاه‌های کشور در این موضوع مشخص است. ما با همه کشورهای دنیا بر اساس منافع‌مان و بر روی مشترکاتمان تعامل می‌کنیم اما پایه قوّت کشور بر ظرفیت‌های داخلی است. کشوری که پشتوانه داخلی‌اش ضعیف باشد، مذاکره دستاوردی برایش نخواهد داشت. این حرف از سال‌های قدیم بوده و هنوز هم هست.

وی عنوان کرد: باید با دست پر و با قوّت برای مذاکره رفت تا بتوانیم منفعت بیشتری حاصل کنیم. قبل هم همین بوده، الان هم این اصول برقرار است. قبل هم می‌شده که مذاکره را تبدیل به نمایش کرد و بالاخره یک دستاوردی حاصل کرد ولی چیزی که بعداً به عنوان دستاورد حاصل شد و گزارش شد، قبلاً قابل حصول بود اما واقعاً یک دستاورد نبود.

سخنگوی ستاد انتخابات سعید جلیلی ادامه داد: به هر حال مشخص است ایشان در یک مقطعی تصریح کردند نمی‌شود! یک عده‌ای گفتند می‌شود! امروز هشت سال گذشته و به نظر من مبانی قضاوت روشن است. لذا به نظر من این اصول همچنان برقرار است. ما باید اصل را بر این بگذاریم که ظرفیت‌های داخلی مؤلفه‌های قدرتمان را در کشور زیاد کنیم.

فیروزآبادی بیان کرد: قدرت دفاعی به جای خودش، قدرت اقتصادی به جای خودش، قدرت فرهنگی و هویت ملی به جای خودش؛ بعد این قدرت پشتوانه تعامل ما با همه کشورهای دنیاست الّا آن کشورهایی که به رسمیت نمی‌شناسیم. با همه آنها تعامل و منافع‌مان را آنجا دنبال می‌کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا دکتر جلیلی درباره نگاه به شرق یا نگاه به غرب نظر و دیدگاه مشخصی دارند یا خیر و اولویت ایشان چیست، گفت: اولویت را منافع تعیین می‌کند. طبیعتاً کشورهایی که با ما منافع بیشتری دارند، اولویت‌شان در تعاملات بیشتر است. در این چهارچوب کشورهای منطقه، همسایه‌ها و کشورهایی که نزدیک‌تر هستند در اولویت هستند و بعد هم کشورهایی که در جهت‌گیری‌های کلان با ما همسویی دارند طبیعتاً بیشتر در اولویت قرار می‌گیرند.

سخنگوی ستاد سعید جلیلی درباره تفاوتهای سیاست خارجی جلیلی با شرایط کنونی گفت: حتماً سیاست خارجی دکتر جلیلی با سیاست خارجی این دولت تفاوت می‌کند. منطقه در این هشت سال کنار گذاشته شده است. همین مثالی که آقای جلیلی در مناظره‌ها درباره تعاملات اقتصادی با اروپا عنوان کردند.

نمی خواهم مطلبی بگویم که سوژه شود

وی درباره اینکه در بحث پنج قدرت اصلی که شورای امنیت حق وتو دارند و همواره برای ما تأثیرگذارند در روابط با این کشورها چه اتفاقی خواهد افتاد، خاطرنشان کرد: آنها که با ما همسوترند روشن است که با آنها تعاملات گسترده‌تری خواهیم داشت. بعضی‌ها را هم رفته‌ایم جلو، درباره چین ایشان شفاف موضع گرفته‌اند. حتماً ما از روابط بلندمدت با چین و هر کشوری شبیه چین که با ما خصومت نداشته باشد، استقبال می‌کنیم.

سخنگوی ستاد سعید جلیلی درباره تقویت نگاه به شرق در دوره جلیلی بیان کرد: من اکنون نمی‌خواهم این جمله را بگویم که بعد به یک سوژه تبدیل شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر روز جمعه آقای جلیلی از صندوق بیرون بیایند، چه تغییری درباره مذاکراتی که در وین در جریان است می‌افتد؟ متوقف می‌شود یا ادامه پیدا می‌کند، گفت: دکتر جلیلی گفته‌اند که با مذاکرات مخالفتی ندارند. مذاکره ابزاری برای گرفتن حقوق کشور است تا جایی که بشود حقوق را گرفت اما مذاکره تنهاترین ابزار نیست.

فیروزابادی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا آقای جلیلی مذاکرات را ادامه می‌دهند، گفت: نمی‌دانم. سؤالات سیاست خارجی را باید خود ایشان پاسخ دهد.

سخنگوی ستاد سعید جلیلی در پاسخ به این سوال که، سه نفر از نامزدها رییسی، جلیلی و قاضی‌زاده هاشمی اهل خراسان هستند، فکر می‌کنید که هر سه نفر در صحنه می‌مانند، گفت: ما می‌مانیم. اما در مورد سایرین نمی‌دانم که می‌مانند یا خیر. می‌گویند ممکن است هر لحظه اتفاقی بیفتد ولی ما تا امروز که صحبت می‌کنیم، می‌مانیم.

باید مردم‌ آرای متنوع تری ببینند

فیروزآبادی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است آقای جلیلی و نامزدهای دیگر به نفع رییسی کنار بروند و در دولت ایشان جایگاهی پیدا کنند، عنوان کرد: صحبتی به این شکل باهم نداشتیم. کشور را باید آرام آرام از این حالت که دوتا حزب هستند کنار بگذاریم و اجازه دهیم که مردم آرای متنوع‌تری را ببینند.

فیروزآبادی تصریح کرد: حضور جلیلی در این انتخابات، نه برای کسب قدرت و نه برای کسب ثروت است؛ بلکه هدف آن نگاهی است که باید به کشور عرضه شود و حتماً‌ باور ایشان این است که این نگاه در دیگران به این شکل وجود ندارد و می‌خواهند آن را عرضه کنند و تفاوت نگاهشان برای مردم دیده شود.

وی افزود: دکتر جلیلی از نظر اخلاق سیاسی سعی کردند فضای متفاوتی را ارائه کنند. به نظرم «نگاه» برای ایشان مهم بوده، که آن را تبیین کردند و مهم است که به مردم عرضه شود و واکنش مردم دیده شود و همین برای آینده کشور مهم است.

فیروزآبادی در پاسخ به این پرسش که اگر دکتر جلیلی رأی نیاورند اقدام به تشکیل حزب یا گروه سیاسی خواهند کرد، گفت: تا حالا بحثی در این مورد نکرده‌اند.

سخنگوی ستاد انتخابات جلیلی درباره اینکه آیا شما برای بعد از انتخابات هیچ برنامه‌ای ندارید، گفت: برنامه اداره کشور را داریم.

تا روز انتخابات به رتبه دوم می‌رسیم

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم و پیامدهای احتمالی آن گفت: مبنای حضور و تداوم حضور آقای دکتر جلیلی این بحث‌ها نیست. مبنای تحلیل ایشان این است که یک حرف و نگاهی را نسبت به اداره کشور دارند که این حرف را باید در معرض رأی مردم قرار دهند و این حرف جایگاهی در کشور پیدا کند، بقیه‌اش مسائل فرعی است.

فیروزابادی در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از میزان رأی آقای جلیلی در روزهای باقیمانده تا تا انتخابات مانده چقدر است؟گفت: من فکر می‌کنم ما تا روز انتخابات به رتبه دوم می‌رسیم.

سخنگوی ستاد جلیلی درخصوص مستندات ادعای خود گفت: بعضی چیزهایی که در فضای مجازی انجام می‌دهند، شواهدی هست.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال استفاده از نیروهای سیاسی طیف‌های مختلف گفت: حتماً از همه گروه‌ها و جناح‌ها در دولت ایشان حضور خواهند داشت. کما اینکه گفته اند کابینه مرا بیشتر کسانی تشکیل می‌دهند که ممکن است به من رأی نداده باشند.

سخنگوی ستاد مهرعلیزاده: انصراف مهرعلیزاده از انتخابات صحت دارد
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۰۹:۱۵

تاجرنیا، سخنگوی ستاد مهرعلیزاده با تایید انصراف محسن مهرعلیزاده از روند انتخابات ریاست جمهوری گفت: آقای محسن مهرعلیزاده به وزارت کشور نامه نوشته شده و از ادامه شرکت در انتخابات انصراف خود را کتباً اعلام کرده است.

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۲ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

هر شهرستان را تبدیل به یک پایتخت می کنیم/ الگوی زندگی در گلستان باید در کشور گسترش یابد
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۰۸:۰۸

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی، یکی از نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، امروز در گفتگو با مردم گلستان که از سیمای این استان پخش شد، گفت: به علت ساختار‌ها و روش‌هایی که عدم توازن را ایجاد می‌کرد، در یکصد سال اخیر، کشور ما دچار تبعیض عمده‌ای در زمینه‌های مختلف شده است.

او افزود: همه چیز در شمال تهران متمرکز شده است و هرچه از تهران به سمت پیرامون می‌رویم، وضع بدتر می‌شود.

قاضی زاده هاشمی گفت: تورم باعث شده شکاف طبقاتی بیشتر شود و در کنار این مسائل، بیکاری هم وجود دارد.

او افزود: این نبود توازن و تبعیض گسترده به برنامه ریزی جدی برای اصلاح نیاز دارد، خیلی دولت‌ها آمدند، اما نتوانستند، چون مردم را در نظر نگرفتند.

این نامزد ریاست جمهوری ادامه داد: در دولت سلام با اجرای طرحی کلان، ساختار متمرکز را خُرد و به تعداد شهرستان‌های کشور، پایتخت ایجاد می‌کنیم.

قاضی زاده هاشمی افزود: طبق قانون می‌توانیم اختیاراتی که در تهران و در دست هیئت وزیران است به فرمانداران دهیم.

او گفت: مجموعه بودجه دستگاه‌های مختلف را جمع می‌کنیم و سرانه بودجه هر شهرستان را مستقیم به فرماندار می‌دهیم تا اختیار منابع مالی در دست خود شهرستان باشد.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه برای این طرح، مکانیزم کنترلی پیش بینی شده اضافه کرد: به دنبال حاکم کردن مردم هستیم.

او گفت: مسئولان استانی و محلی را باید مردم و نخبگان همان منطقه تایید و انتخاب کنند.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: سامانه‌ای راه اندازی کردیم که در آن اگر یک سوم مردم از مدیری ابراز نارضایتی کنند، آن مدیر عزل می‌شود.

ماموریت ملی برای هر شهرستان

این نامزد ریاست جمهوری گفت: ظرفیت‌های طبیعی، انسانی، زیرساختی و مسائل مختلف هر شهرستان را استخراج کرده ایم و بر اساس آن برای هر شهرستان، ماموریتی ملی تعیین می‌کنیم.

قاضی زاده هاشمی افزود: هر شهرستان در موضوعی، پایتخت ملی می‌شود و استاندار، هماهنگ کننده با مرکز است و دولت مرکزی باید کمک کننده باشد.

او گفت: اولویت ما این است که قدرت طلبان را از سفره انقلاب کنار بزنیم و مردم را بر سر این سفره بنشانیم.

قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: دولت سلام، از بین بردن تبعیض، فساد، رانت، قبیله و تبارگرایی، ایجاد شایسته سالاری و حاکمیت مردم را دنبال می‌کند.

الگوی همزیستی در گلستان باید در کل سرزمین گسترش یابد

قاضی زاده هاشمی در ادامه، استان گلستان را ایرانی کوچک خواند و اضافه کرد: گلستان، کهکشانی از اقوام و مذاهبی است که در صلح و صفا در کنار هم زندگی می‌کنند و این الگوی زندگی باید در کل سرزمین ما گسترش یابد، همه چیز عالم در استان گلستان جمع شده است.

او با برشمردن ظرفیت‌ها و مشکلات ۱۴شهرستان استان تاکید کرد: برای تک تک شهرستان‌ها برنامه ریزی کرده ایم و با کمک خودِ مردم اجرایی خواهیم کرد.

حمایت انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها از همتی
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۰۷:۱۴

بخش هایی از این بیانیه به شرح زیر است:


بسم الله الرحمن الرحیم

ملت رشید و آگاه ایران
در حالی که ماه هاست، دلسوزان کشور، خود را برای برگزاری انتخاباتی در تراز جمهوریت نظام آماده می کردند و با ثبت نام در وزارت کشور نامزدی خود را اعلام نمودند، نهاد شورای نگهبان افراد شایسته ای را که قبلا حسن نیت و توانمندی آنها در صحنه های مختلف اثبات شده بود، بدون بیان دلایل احراز صلاحیت نکرد.

با وجود این، در حین تبلیغات و ارائه برنامه های انتخاباتی، دو تن از تأیید صلاحیت شدگان شورای نگهبان که از قبل در فهرست نامزدهای معرفی‌شده از سوی احزاب عضو جبهه اصلاحات ایران نبودند؛ لکن از فعالان و دلسوزان کشور بودند، در شعارها و برنامه های خود قرابت مناسبی با رویکردهای اصلاح طلبانه نشان دادند و توانستند ندای خاموش بخش های قابل توجهی از جامعه محذوف ایران و صدای بی قدرتان جامعه باشند.

۱- توجه بنیادین و نگاه علم محور و تخصصی به ریشه بحران های اقتصادی و اجتماعی کشور برای دستیابی به توسعه پایدار و عدالت محور؛
۲- عدم شعارزدگی و پرهیز از وعده های غیر منطبق با واقعیت های اقتصادی و بودجه ای کشور؛
۳- توجه باورمندانه نه متظاهرانه به شاخصه های توسعه سیاسی و آزادی ها و حقوق مدنی و
۴- از همه مهمتر تاکید بر دیپلماسی تعامل مؤثر با جهان و تنش زدایی منطقه ای برای دستیابی به محیط داخلی امن جهت توسعه و رشد اقتصادی، از جمله عواملی بود که هر صاحب خردی را بر آن می داشت تا به تأمل در برنامه های ایشان بپردازد.

انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌های سراسر کشور با پیشینه فعالیت قریب به ۴ دهه و حضور تعیین‌کننده در صحنه های حساس کشور و عضویت صدها نفر از اساتید برجسته در رشته های گوناگون علمی، ضمن اعتراض به شرایط حاکم و نتایج احراز صلاحیت ها و عملکرد شورای نگهبان، با تحلیل شرایط پیش رو و احساس دغدغه نسبت به سرنوشت کشور و در جهت حفظ و تقویت نهادهای دموکراتیک و انتخابی و اتخاذ رویکردهای علمی در حکمرانی، بویژه در عرصه های اقتصادی و سیاست خارجی به عنوان دو اولویت اساسی؛ حمایت خود را از جناب آقای دکتر عبدالناصر همتی استاد تمام اقتصاد دانشگاه تهران اعلام می دارد.

امید است ملت فهیم ایران در روز جمعه ۲۸ خرداد ماه با مشارکت در انتخابات و رای هوشمندانه خود به همتی فرصت های بهبود مناسب تری پیش چشم جوانان و نسل آینده میهن عزیزمان در آستانه قرن پانزدهم بگشایند و مانع کشیده شدن ایران عزیز به ورطه‌ی هولناک افراط گرایی و تحجر شوند.

گرچه زمینه ها و امکانات وسیعی جهت پیروزی قطعی کاندیدایی خاص فراهم شده و بسیاری از دغدغه‌مندان به مثمرثمر بودن این تلاش ها و حمایت ها با دیده‌ی تردید نگاه می‌کنند؛ لکن با رویکردی الهام بخش و امیدوار به آینده خود را مأمور به انجام تکلیف اجتماعی می دانیم و نتیجه را به خداوند قادر متعال می‌سپاریم.

به امید ایرانی توسعه‌یافته، آباد و آزاد

انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌های سراسر کشور
۲۶ خرداد ۱۴۰۰

حمایت بیش از ۷ هزار استاد پزشکی و فعال حوزه سلامت از رئیسی
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۰۷:۰۸

یش از 7000 نفر از اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی، نخبگان و فعالان حوزه سلامت با صدور بیانیه‌ای، از سید ابراهیم رئیسی اعلام حمایت کردند.

متن این بیانیه به این شرح است:

اکنون که در آستانه انتخابات سرنوشت ساز و آینده ساز ریاست جمهوری 1400هستیم، در پرتو الطاف بیکران خداوند منان، دو طلیعه مبارک و جان فزا را رقم خواهیم زد.

اول آنکه پس از ماه ها مبارزه نفس گیر با ویروس کرونا، به لطف تلاش های شبانه روزی و فداکاری های جان فرسای کادر بهداشت و درمان و در سایه این تلاش ها و به ثمره نشستن مجاهدت های علمی و عملی در تولید واکسن داخلی، انشالله خزان ویروس کرونا و رها شدن از این مصیبت و برگشت سلامتی به ایران عزیز را در ماه های آینده در قالب برنامه جامع مدیریت و کنترل کرونا رقم خواهیم زد.

دوم اینکه پس از حدود 8 سال حاکمیت دولت به اصطلاح امید و تدبیر، گرد و خاک ناامیدی و بی تدبیری بر روح و جان مردم این کشور در همه عرصه ها پاشیده شده است و فساد، ناکارآمدی، نفاق و عدم اعتماد به ظرفیت های عظیم کشور و دل سپردن به بیگانگان و دشمنان، همه جوانب زندگی روزمره مردم و ارزش ها وعزت آنان را لگد مال کرده است.

ان شاءالله و به حول و قوه الهی و با مشارکت حداکثری مردم، به پایان رسیدن نشستن این نوع انفعال و بی تحرکی و طلوع مدیریت پویا ، بالنده و غرور آفرین و در خور شأن ایرانی آباد و آزاد را به نظاره خواهیم نشست.

اینجانبان جمعی از اساتید دانشگاه های علوم پزشکی کشور، پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان و سایر اعضای کادر بهداشت و درمان فعال در مراکز دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز درمانی وابسته به تامین اجتماعی، سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، مراکز خیریه و خصوصی، ضمن دعوت از آحاد ملت شریف ایران و بخصوص کادر فداکار حوزه سلامت جهت حضور پر شکوه در انتخابات ریاست جمهوری خرداد 1400، حمایت خود را از جناب آیت الله دکتر رئیسی در انتخابات پیش رو اعلام داشته و همچنین برای ساختن ایرانی قوی در پرتو تشکیل دولت مردمی از نامزدهای ارزشمند جریان انقلاب در این انتخابات می خواهیم با اجماع و وحدت اثر گذار به نفع نامزدی که بیشترین اقبال را در نظر سنجی ها دارد، زمینه تحقق حماسه ای به یاد ماندنی در 28 خرداد را بیش از پیش فراهم کنند.

رضایی: لازم باشد رفراندوم برگزار می کنم
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۰۷:۰۷

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اگر لازم باشد رفراندوم برگزار می‌کنم، گفت: رهبر انقلاب فردی تحول خواه و انقلابی است، پس اصلاح از درون قدرت امکانپذیر است.

محسن رضایی در این باره یادآور شد: هر پیشنهادی که من میدهم را اگر ایشان منطقی بدانند، ما میتوانیم از راس تا ذیل را اصلاح کنیم. اگر نیاز به رفراندوم هم باشد، با هماهنگی رهبر انقلاب آن را انجام می‌دهیم، اما من فکر می‌کنم با انجام اصلاحات، مشکلات رفع می‌شود تا نظام تقویت شود و مردم راحت‌تر زندگی کنند.

وی گفت: اصولگرا نیستم؛ من انقلابی‌ام؛ اصولگرا‌ها آمدند با ما ائتلاف کردند. در زمان امام هم اصلاح طلبان آمدند با ما ائتلاف کردند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری توضیح داد: از افرادی مثل علی لاریجانی و بخش عمده‌ی افرادی که از فیلتر شورای نگهبان رد نشدند، در دولتم استفاده خواهم کرد.

رضایی درباره فیلترینگ تاکید کرد: چرا باید فیلترینگ انجام شود؟ ما هرلحظه از فضای مجازی استفاده کنیم از کشور‌های دیگر جلو می‌افتیم. اما این به معنای مدیریت بر آن نیست.

وی ادامه داد: من چرخش نکردم. من از هر دو جناح استفاده خواهم کرد و ایده من دولت شایستگان است. اولین فرد سیاسی هستم که گفتم اهل سنت باید در کابینه من باشد و این را با جرات اعلام کردم.

برخی رادیکال‌ها را جناح‌ها باید کنار بزنند. من معتقدم دولتی که تشکیل می‌دهم، باوجود رییسی در قوه قضاییه و قالیباف در مجلس علاوه بر ویژگی خودمان، باید در این ۸ سال ایران را از مشکلات عبور دهیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در مذاکره با آمریکا؛ کجا آمریکا صادقانه پا جلو گذاشتند که جمهوری اسلامی قدمی برنداشته است؟ آمریکا نه اوباما است و نه ترامپ است. برجام را حل می‌کنم و جلو می‌برم. یک سرباز وطن پایش نمی‌لرزد، اگر هر یک از نامزد‌ها می‌توانست دغدغه‌های اقتصادی من برای کشور را رفع کند، کاندیدا نمی‌شدم

رضایی تصریح کرد: یکی از ابعاد اصلاح از درون قدرت، اصلاح نحوه بررسی و احراز صلاحیت نامزد‌ها در شورای نگهبان است. شورای نگهبان در بررسی احراز صلاحیت‌ها نیاز به ابزار‌های جدید و تخصصی دارد.

وی با بیان اینکه FATF باید بعد از رفع تحریم‌ها تصویب شود اظهار کرد: عدم تصویب اف‌ای تی اف به خاطر کم کاری‌های دولت است. اعضای مجمع تشخیص به خاطر ابهاماتی که وزارت خارجه پاسخ نمی‌دهد هنوز آن را تصویب نکرده اند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: یارانه ۴۵۰ هزار تومانی همان ۲۰ دلار یارانه ۴۵ هزار تومانی است و کاری که ما کردیم همان ۲۰ دلار است که حکومت باید به مردم بدهد. با یک مدیریت کوچک در جلوگیری از هدر رفت سوخت در پالایشگاه‌ها و کامیون‌های حمل سوخت و...، بخش زیادی از هزینه این ۴۵۰ هزار تومان جبران می‌شود.

وی گفت: خیلی بهتر است که آقای رییسی در قوه قضاییه باشد، من در دولت و آقای قالیباف در مجلس، بهترین مدل همکاری اتفاق خواهد افتاد و من به هیچ‌وجه کناره‌گیری نمی‌کنم.
قرائت بیانیه مولوی عبدالحمید از رئیسی
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۰۷:۰۳

قرائت بیانیه حمایت شورای هم‌اندیشی و مولوی عبدالحمید از رئیسی در جمع نخبگان و بزرگان اهل سنت.

همتی باز هم به رای اولی ها پیام داد
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۰۷:۰۱

عبدالناصر همتی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، در پیامی توییتری نوشت: «دختران و‌ پسران ‎#رای_اولی عزیزم!

سبک زندگی و علائق‌ شما برای من مهم است همان‌طور که آینده‌ی شما و رفاه و احترام شما.

برای داشتنِ ‎#حق_انتخاب مخصوصا انتخاب سبک زندگی، جمعه خانواده‌تان را پای صندوق رای بیاورید.

از حق انتخاب‌تان استفاده کنید که ما پیروزیم!

‎#هر_نفر_ده_نفر ».

قول محسن رضایی در مورد پیگیری ماجرای پخش مصاحبه ظریف
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۰۷:۰۱

محسن رضایی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، در پیامی توییتری که بخشی از گفت و گویش در کلاب هاوس بود نوشت: «پخش نوار مصاحبه جناب آقای ظریف، تسویه حساب سیاسی بود و در آینده این موضوع را به طور جدی پیگیری خواهم کرد که آلودگی‌های امنیتی چگونه منجر به بروز این اتفاق در هفته‌های منتهی به انتخابات شد.»

مهرعلیزاده از حضور در انتخابات انصراف داد
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۰۷:۰۰

محسن مهرعلیزاده از حضور در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری انصراف داد.

خبرنگار إیرنا کسب اطلاع کرد که محسن مهرعلیزاده در نامه ای به وزیر کشور از ادامه حضور در رقابت های انتخاباتی انصراف داد.

جلیلی: صبح فردای انتخابات کار کمک به منتخب مردم آغاز می‌شود
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۰۶:۵۹

سعید جلیلی شامگاه سه‌شنبه در جمع هواداران خود در مسجد سید اصفهان با اشاره به سفر خود در سال ۶۲ به عنوان اولین سفر به اصفهان اظهار داشت: برای گرامیداشت یک دوست شهید نیمه شبی وارد اصفهان شدیم، شهر با حجله ۱۰۰ شهید که قرار بود تشییع شوند، آذین‌بندی شده بود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: معنویتی که از اصفهان و تشییع فردای آن روز احساس می‌شد را هنوز به یاد دارم، حماسه فرزندان شما در عرصه‌های مختلف به یاد ماندنی است، کارهای بزرگی را توانستند انجام دهند.

وی تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی ملت انتخاب بزرگ اسلام را داشتند و یک حیات جدید پیدا کردند و تمام این سال‌ها تلاش دشمن آن بود که مردم را از انتخاب خود پشیمان کنند، یک روز با جنگ تبلیغات، جنگ سیاسی و فشار اقتصادی و تمام نگرانی آن‌ها این است که ملتی که اسلام را آزادانه انتخاب کرده است بتواند یک الگو برای کل کشور باشد و یک حیات طیبه را به مردم دنیا نشان دهد.

جلیلی با بیان اینکه جمهوری اسلامی یادگار بزرگ امام خمینی (ره) است، افزود: اسلامیت نظام آن چیزی است که حیات می‌دهند و جمهوریت هم آن چیزی است که مردم اسلام را انتخاب می‌کنند.

مردم با شرکت در انتخابات، انتخاب اصلی خود را تقویت می‌کنند

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: ملت به توفیق جمهوری اسلامی هر دو سال یکبار یک انتخاب دارند که می‌تواند انتخاب اصلی‌شان را تقویت کند، می‌توان یک پیشرفت چشمگیر داشت.

وی عنوان کرد: دشمنان نمی‌خواهند چنین موردی محقق شود، امروز هم مردم ما در آستانه یک انتخاب هستند، پس از هشت سال چشیدن یک تجربه، مسیری طی شد که ۸ سال پیش مردم با انتخابشان یک نگاه خاص را برگزیدند.

جلیلی با بیان اینکه ۸ سال پیش در همین مکان صحبت کردیم، افزود: نگفتیم مشکلات کشور صد روزه حل می‌شود، کسانی چنین وعده‌ای دادند و مردم انتخابشان کردند، کارهایی انجام دادند و راه پیشرفت کشور را در عملکرد هشت ساله‌شان دیدید، وضعیت به جایی رسید که لیوان آب را نشان دادند و گفتند آب خوردن ما هم منوط به مذاکره است.

تعداد تحریم‌ها در این ۸ سال دو برابر شد

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در سال ۹۶ آیت‌الله رییسی و روحانی به همین اصفهان آمدند، افزود: گفته می‌شد که مردم به ما رای بدهید، ما می‌توانیم با طی کردن مسیر در سایر موضوعات هم به توافق برسیم، مردم انتخابشان کردند و دیدیم که در هشت سال گذشته تعداد تحریم‌ها دو برابر شد و دلار ۳ هزار تومانی به ۳۰ هزار تومان رسید‌.

وی بیان داشت: این مسیری بود که طی شد، جالب آن است که در صد روز پایان دوره هشت ساله علی‌رغم آن‌چه که ملت ما تجربه کرد هنوز می‌گویند همین راه درست است.

جلیلی تصریح کرد: عرصه انتخابات باید عرصه واقعی بدون تشویش‌های غلط باشد، مردم حق انتخاب دارند؛لازمه انتخاب هم تبیین است و انتخابات عرصه اقناع است نه اغوا، نباید اگر کسی وعده بیشتری داد در افکار عمومی به باور عمومی تبدیل شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اینکه دعوت می‌کنیم تا به مناظره بنشینیم به همین دلیل است، رییس جمهور را به مناظره دعوت کردیم چون مقصر وضع موجود هم ایشان است، اگر هنوز هم اصرار به راه خود دارند به مناظره آیند و بگویند آیا این راه درست است که می‌گویند باید آن را ادامه باید بدهیم؟

در جریان انقلاب قدرت هدف نیست

وی تصریح کرد: پس از پایان انتخابات ۹۶ گفتیم کار ما تازه شروع شده است، در جریان انقلابی، قدرت هدف نیست، به انتخاب مردم احترام می‌گذاریم اما وظیفه ما است که کمک کنیم کشور در مسیر صحیح با قدرت به پیش رود.

جلیلی ادامه داد: اگر کار درست انجام دهند حتما کمک خواهیم کرد و اگر کار ناقصی داشته باشند کمک می‌کنیم تمام شود و اگر کار خطایی هم دیدیم کمک می‌کنیم تصحیح شود؛ در این ۸ سال هم همین کار را انجام دادیم، دولت سایه یک گفتمان بود، هر کسی وظیفه دارد سایه به سایه مشکلات کشور را دنبال کند و برای حل آن گام بردارد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: اگر می‌خواهیم کشور با موفقیت پیش رود، نباید با خودمان و با رقبایمان تعارف داشته باشیم.

وی تصریح کرد: در سال ۹۴ توافقی صورت گرفت برخی از دوستان گقتند در مورد آن صحبت نکنید مردم خوششان می‌آید اما ما وظیفه داشتیم واقعیت را بگوییم؛ صداقت با مردم آن نبود، ما گفتیم تحریم‌ها برداشته نمی‌شود، ما می‌گفتیم اینجا جای تصحیح و تبیین برای مردم است، مردم دیدند آن زمان هم گذشت و چه شد؟

جلیلی با بیان اینکه امروز ما در یک انتخاب قرار داریم، افزود: در مناظره دوستانی بیان کردند که قول‌های دیگران بیخود است و نمی‌شود، آیا انتخاب امروز این است و می‌خواهند کشور در هشت سال آینده صورت روزمره پیش رود؟ این نگاه غلط است و مشکلات با آن حل نمی‌شود و گرانی و تورم و بیکاری و مسکن کم نمی‌شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: با این نگاه حتی همین تحریم‌ها هم برداشته نمی‌شود، همین هفته طرف مقابل می‌گوید علاوه بر این که تحریم‌ها را داریم، تازه مواردی هم اضافه می‌کنیم.

سفرهای استانی در دولت سایه

وی تصریح کرد: در این ۸ سال سعی کردیم استان به استان برویم، به همه استان‌ها سر زدیم با اساتید و دانشجویان و مدیران و... جلساتی داشتیم، از شهرک صنعتی بازدید کردیم و کارگروه تشکیل دادیم.

جلیلی عنوان کرد: نهایتاً به یک جمع‌بندی رسیدیم، آن هم این است که امروز در کشور ما فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و منابع فراوان مادی و معنوی و نیروی انسانی جوان متخصص وجود دارد که در چهار سال آینده نباید فقط اداره شود بلکه به اتکای این ظرفیت‌ها کشور می‌تواند جهش پیدا کند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: باید بتوانیم از ادعای خود دفاع کنیم، اگر چهارسال گذشت باید بگوییم آیا ادعاها تحقق شد یا نشد؛ ما معتقدیم با حضور در عرصه‌های مختلف و با برنامه حتما کشور می‌تواند یه یک جهش برسد، نباید مشکلات گرانی و مسکن اینگونه مردم را اذیت کند‌

وی با اشاره به اینکه نه تنها باید مشکلات حل شود بلکه باید در کشور جهشی صورت گیرد، افزود: شاهد ما آن است که در همین امروز در اصفهان دیدیم که اگر جوانان اصفهانی روزی در عملیات خیبر و مردم هم در تشییع شهدایشان حماسه آفریدند، امروز هم همان مردم می‌توانند حماسه حدیغد بیافریند، کسانی که در جنگ حماسه آفریدند نمی‌توانند در اقتصاد و صنعت هم حماسه آفریدند؟

تبدیل کارمندان یک شرکت دانش‌بنیان از ۲۰۰ نفر به ۵۰۰ نفر در دو سال

جلیلی بیان داشت: عصر امروز در بازدید از یک شرکت دانش بنیان که سال‌ها پیش هم از آن بازدید داشتیم و دیده بودیم که ۲۳۰ جوان متخصص، باانگیزه و پرشور کارهایی انجام می‌دادند که کسانی که اهل فن هستند انگشت به دهان می‌مانند، متوجه شدیم با وجود کرونا اقدامات آن‌ها دوبرابر شده است و تعداد کارکنان جوان به ۵۶۰ تا رسیده است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: این جوانان ما امروز موتور جت می‌سازند، دستگاه سیتی اسکن می‌سازند، دستگاه شتاب‌دهنده پزشکی می‌سازند که تنها چهار کشور آن را می‌سازند، در همین دانشگاه اصفهان هزاران فارغ‌التحصیل دارد اگر بستری برای آن‌ها فراهم شود و دولت همراهی کند جهشی ایجاد خواهند کرد.

وی تأکید کرد: این جوانان بهانه زیادی هم داشتند اما حرکت آن‌ها متوقف نشد بلکه جهش یافت، آیا نمیتوان در تمام کشور چنین جهشی ایجاد کرد؟ جوانان نه تنها نباید دنبال کار باشند بلکه هر کدام باید کارآفرین باشند، مگر فرصت‌های اصفهان کم است؟

تورم در سراسر دنیا حدود ۵ درصد است اما در کشور ما ۵۰ درصد است

جلیلی با بیان اینکه امکانات ما کم نیست افزود: این اقدام ابتکار و باور می‌خواهد، بسیاری از مسائل مطرح شده را مردم به درستی می‌گویند که تازه مشخص شده نشده‌اند و بسیاری از مسائل حتی راه حل شناخته شده هم دارند، سوال آن جا است که چرا حل نمی‌شود، چرا در کشورهای دنیا تورم زیر ۵ درصد است اما در ایران به ۵۰ درصد می‌رسد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: در همین جوانان اصفهانی‌ اساتید اقتصادی هستند که برای مشکلات کشور راهکار یافتند پس چرا انجام نمی‌شود؟ اینکه به مردم فشار معیشتی می‌آید ناشناخته نیست، برخی مشکلات به دلیل رویکرد غلط حل نمی‌شود، در کشوری که مردم رنج می‌کشند نباید آنقدر بی عدالتی باشد‌

وی بیان داشت: نمی‌شود کسی که پولدار است ده ماشین داشته باشد و کسی که ندارد هم هیچ سهمی از انرژی نداشته باشد، مردم باید سهم را خودشان مدیریت کنند و سهم خودشان از انرژی را هرطور می‌خواهند مدیریت کنند، این نگاه متفاوت است که بارها در جلسات گفته‌ایم برخی مخالف هستند، بگویند دلیلشان چیست تا مردم انتخاب کنند.

بی‌عدالتی در جامعه مدعی اسلامی‌گری توجیهی ندارد

جلیلی اظهار داشت: می‌گوییم نمی‌شود در جامعه مدعی اسلامی‌گری بی‌عدالتی وجود داشته باشند، وضعیت کشوری که می‌تواند غذای غرب آسیا را تأمین کند نباید به این شکل باشد، دولت نباید در این زمینه منفعل باشد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اشتغال حق مردم و وظیفه دولت است، جوان ایرانی با این طرفیت نباید بیکار باشد، باید برای هر وزارتخانه مأموریت داشته باشد تا سهمی از اشتغال را عهده‌دار شود، لازم است تعیین شود که در یک سال در هر وزارتخانه چقدر باید شغل ایجاد شود.

وی ابراز داشت: اگر می‌گویید کشور انقدر تحریم دارد و نتوانستید نفت بفروشید، نباید راحت بنشینید، این کار که دولت نیاز ندارد؛ باید برای هر دستگاه مأموریت تعریف کرد که در شرایط عدم فروش نفت آن وزارتخانه وظیفه دارد ارزآوری داشته باشد.

جلیلی عنوان کرد: لازمه جهش تولید جهش صادرات است، لازمه جهش صادرات تعامل با دیگر کشورها است، می‌بینیم که روسیه سالی ۱۱ هزار میلیارد دلار واردات صیفی‌جات دارد اما سهم شمل حدودا ۱۰۰ میلیون دلار است و کشاورز ما صرفه ندارد که محصولات را برداشت کند.

در تعامل خارجی نباید معطل ۳ کشور ماند

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در اطراف ما ۱۵ کشور وجود دارد که ۱۰۰۰ میلیارد دلار واردات دارند، اما ما چه سهمی از واردات به این کشورها داریم؟ وی افزود: پاکستان ۶۰ میلیارد دلار واردات دارد که ۱۶ میلیارد دلار هم می‌تواند صادرات ما باشد؛ بعد می‌گوییم ما در وزارت حارجه موفق بودیم و دولت تعامل بودیم؛ دنیا ۲۰۰ کشور است نباید معطل ۳ کشور ماند، می‌گویند اگر بخواهیم صادرات کنیم باید توافق کنیم تا تحریم‌ها بردارند، خب مذاکره کردید و دیدیم که وضعیت چه شد.

جلیلی گفت: همان زمانی که می‌گفتید تحریم‌ها برداشته شد صادرات ایران به افغانستان دو برابر صادرات به ۲۸ کشور اتحادیه بود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: گفته می‌شود که دشمن تحریم می‌کند، کشوری که این ظرفیت را دارد نه تنها باید تحریم‌ها بی اثر شود بلکه باید رفتاری داشته باشد که دشمن از تحریم پشیمان شود و به ما می‌توانیم باور داشته باشیم.

لزوم اقدام آفندی در جنگ اقتصادی

وی خاطرنشان کرد: در جنگ اقتصادی باید به گونه‌ای عمل شود که بدانید که می‌توانید با همین ابزار اقتصادی اقدام آفندی داشته باشید.

جلیلی گفت: امروز به برکت جمهوری اسلامی مردم هستند که می‌توانند انتخاب کنند، هرکدام باید فعال شوید و از همه بخواهید مشارکت حداکثری داشته باشید تا جبهه انقلاب بتواند به موفقیت برسد؛ جبهه انقلاب باید حضور هم‌افزا داشته باشد، کشور را باید جهش داد و این شعار نیست.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: هم رییس جمهور و هم نامزدهای دیگر را دعوت به مناظره کردیم و امروز هم می‌گویم، این حرف‌ها واقعیت است، مردم می‌خواهد انتخاب برای جهش داشته باشد.

وی با بیان اینکه کشور با نمایش اداره نمی‌شود و نمی‌توان با همایش به قله نمیرسد، افزود: کشور کار و برنامه قوی می‌خواهد، باید برای هر جوان برنامه داشته باشید، اگر یک شرکت دانش‌بنیان در اصفهان می‌گوید که به نفع خودم است تا جوانان را استخدام کنم و نیروهای جوان خود را دو برابر کند کشور هم می‌تواند همینطور جهش پیدا کند‌.

حکمرانی با تعارف پیش نمی‌رود

جلیلی تصریح کرد: این کشورداری نیست که کشور را معطل انتخاب فردی در آن سوی دنیا کنید، یکی از اشکالات دیگر آن است که نباید دچار تعارف باشید، حکمرانی با تعارف پیش نمی‌رود؛ ما چهار سال آینده را باید با انتخابمان بسازیم اولا با مشارکت دشمنان نگاه می‌کند که آیا مردم پای انتخاب خود ایستادند؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: دشمن نمی‌خواهد در صنعت و اقتصاد و کشاورزی هم مردان میدانی چون حاج قاسم سلیمانی و خزازی پیدا شوند.

وی گفت: خواهش از مردم اصفهان داریم که انتخاب را جدی بگیریم و حضور گسترده پای صندوق رای داشته باشیم.

جلیلی با بیان اینکه عرصه انتخابات را به تبیین موضوعات تبدیل کنیم، افزود: کسانی نیایند که تجربه غلط را بخوانند دوباره تکرار کنند، همه ما باید تلاش جدی داشته باشیم تا جبهه انقلاب یک موفقیت کسب کند و پس از آن کار آغاز شود تا با تلاش جهش ره دهد، هرچه مسؤولان در این جهاد بزرگ کار کنند به همان نسبت موفقیت‌های بیشتر شکل خواهد گرفت.

صبح فردای انتخابات کار کمک به منتخب مردم آغاز می‌شود

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: تلاش ما نباید تا شب انتخابات باشد، صبح فردای روز انتخابات همه باید برای منتخب مردم کار را آغاز کند و به کمک بپردازند، نباید زمان را از دست دهیم، با موفقیت‌هایی که صورت گرفت امید است به قله‌ای برسیم که مردم نه‌تنها چنین مشکلاتی نداشته باشند بلکه بتوانند در همه عرصه‌ها بدرخشند.

زاکانی: تولید داخلی؛ بزرگترین جهاد/ کشور را نباید کاریکاتوری اداره کرد
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۰۶:۳۸

علیرضا زاکانی کاندیدای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ درباره تحقق تولید ایرانی اظهار کرد: بنده از زمان‌های قدیم همواره کالای ایرانی را ملاک خود قرار داده ام.

او افزود: استفاده از کالای ایرانی و تولید داخلی به علت اینکه جنبه فرهنگی دارد بزرگترین جهاد کشور است و تولیدکنندگان باید آن را با کیفیت بسازند و مصرف کنندگان بایستی حتما کالای ایرانی را در اولویت قرار دهند.

زاکانی تصریح کرد: مدیریت اصلی کار خود را در جهش تولید گذاشته ایم و تمام مخالفت‌های موجود در این زمینه مانند عدم تعهد مالی، قانون گذاری‌های نادرست و ... طی یک فرآیند بهبود بخشیده ایم تا شاهد توجه به جهش تولید باشیم.

کاندیدای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ادامه داد: جهش تولید در ۹ پیشران و محور مورد توجه قرار گرفته تا خوشه محصولات به کارگاه‌های خود در داخل منزل، کارگاه‌های کوچک و متوسط بخش بندی شود.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس گفت: کانون محوریت بنده توجه به ۵ بحث آزادی، استقلال، عدالت، معنویت و پیشرفت است و ۴ رویکری که بتوان بسته کاملی را برای تحقق اقتصاد و مدیریت، فرهنگ و اجتماع، سیاست و امنیت، سیاست خارجی ایجاد کند، لازم است.

کاندیدای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ با بیان اینکه نباید کشور را کاریکاتوری اداره کنیم، تاکید کرد: دقت و جامعیت باید در اداره و مدیریت کشور صورت بگیرد و به این ترتیب مردم در سال اول حکومت تعییر را احساس کرده و در سال دوم شاهد تحول در جامعه باشند.

دومین مستند تبلیغاتی مهرعلیزاده پخش نشد
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۰۶:۳۲

دومین مستند تبلیغاتی محسن مهرعلیزاده کاندیدای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری که قرار بود ساعت ۲۰ روز سه شنبه از شبکه یک سیما پخش شود، به دلیل آنچه تأخیر در ارائه فایل مربوطه از سوی ستاد تبلیغاتی این کاندیدا مطرح گردید، پخش نشد.

بر اساس جدول زمانبندی اعلام شده برنامه‌های تلویزیونی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری، قرار بود ساعت ۲۰ سه شنبه دومین مستند تبلیغاتی محسن مهرعلیزاده از شبکه یک سیما پخش شود که مجری این شبکه اعلام کرد: ستاد انتخاباتی آقای مهرعلیزاده در فرصت قانونی قادر به ارائه مستند تبلیغاتی خود نشده است.

«این لحظه قرن را عوض می‌کند» عنوان دومین مستند تبلیغاتی مهرعلیزاده است که در سایت شخصی این کاندیدا به نشانی mehralizadeh.ir در دسترس قرار گرفته است.

آخرین روز از تبلیغات نامزدها در صداوسیما چه خبر است؟
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۰۶:۲۵

بر اساس قرعه کشی صورت گرفته در صداوسیما، از شماره ۱۱ تا ۱۷ به ترتیب به امیرحسین قاضی‌زاده‌ هاشمی، عبدالناصر همتی، محسن رضایی میرقائد، سعید جلیلی، سید ابراهیم رئیسی، محسن مهرعلیزاده و علیرضا زاکانی برای تعیین زمان پخش برنامه‌های تبلیغاتی، تعلق گرفت.

چهارشنبه ـ ۲۶ خرداد ماه ـ برنامه های تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری در تلویزیون و رادیو به شرح زیر است:

شبکه یک سیما مستند علیرضا زاکانی را ساعت ۲۰ پخش می کند.

بخش خبری ۲۰:۳۰ و گفت و گوی ویژه خبری ساعت ۲۲:۴۵ شبکه دو، امروز به امیرحسین قاضی‌زاده‌ هاشمی اختصاص دارد.

شبکه سه سیما ساعت ۱۸ برنامه «رییس جمهور و جوانان» را برای کاندیدای شماره ۱۲ عبدالناصر همتی پخش خواهد کرد.

شبکه چهار برنامه «با نخبگان» مربوط به محسن رضایی میرقائد را ساعت ۱۷ پخش می کند.

شبکه پنج برنامه «دست خط» را برای سعید جلیلی ساعت ۱۹ به روی آنتن می‌برد.

گفت و گوی ضبط شده کاندیدای شماره ۱۵ ـ سیدابراهیم رئیسی ـ ساعت ۲۱:۳۰ به روی آنتن شبکه خبر خواهد رفت.

شبکه جام جم نیز ساعت یک بامداد برنامه «ایران ما» مربوط به محسن مهرعلیزاده را پخش می‌کند.

در آخرین روز از تبلیغات نامزدها در صداوسیما فقط دو شبکه رادیویی برنامه انتخاباتی پخش می‌کنند. گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو با حضور امیرحسین قاضی‌زاده‌ هاشمی از شبکه رادیویی ایران هم به صورت همزمان پخش‌ می شود و رادیو پیام از ساعت ۱۵ تا ۲۱ پیام ضبط شده نامزدها را پخش می کند.

اعلام حمایت «ائتلاف جمهور» از همتی در انتخابات ۱۴۰۰
۱۴۰۰/۰۳/۲۶ - ۰۶:۲۲

متن این بیانیه بدین شرح است:

در شرایطی که به علت ردصلاحیت‌های گسترد‌ه‌ی نامزدهای صالح و مُصلح و برآمده از «جنبش اصلاح و اعتدال» دایره‌ی انتخاب ملت ایران در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 بیش از هر زمان دیگری محدود شده است؛

در شرایطی که یک جناح سیاسی پنج نامزد دارد و جناح دیگر از نامزدی چهره‌های مشهور خود همچون آقایان محمدجواد ظریف، اسحاق جهانگیری، مسعود پزشکیان و... محروم شده است؛

در شرایطی که شورای نگهبان حتی نامزدی چهره‌ای میانه‌رو و معتدل مانند علی لاریجانی را برنتافت و به دستور صریح مقام رهبری برای بازنگری در جفاهایی که در بررسی صلاحیت‌ها انجام شده است حرمت نگذاشت؛

ما «احزاب اصلاح‌طلب» برآمده از جنبش دوم خرداد به نام «دفاع از جمهوریت نظامِ» جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌کنیم، براساس نظرسنجی‌ها و امکان‌سنجی‌های موجود و با مشاهده‌ی شور و شوق سیاسی و انتخاباتی در نسل جوان اصلاحات که این بار موتور محرکه اصلاح‌طلبان شده‌اند از میان دو نامزد اصلاح‌طلب موجود به دکتر عبدالناصر همتی رای می‌دهیم و برای پیروزی او مبارزه‌ی انتخاباتی می‌کنیم و برای صیانت از جمهوریت ائتلاف می‌کنیم.

ما اصلاح‌طلبان به پشتوانه شخصیت‌های ملی اصلاح‌طلب مانند حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی کروبی و بسیاری از روشنفکران و اصلاح‌طلبان مستقل و معتدل اعلام می‌کنیم نه برای تایید عملکرد شورای نگهبان که در اعتراض به این «صحنه‌آرایی خطرناک» در انتخابات می‌مانیم تا:

1. یک جناح و یک حزب و یک محفل سیاسی حاکمیت را قبضه نکند و دولت تک‌حزبی برپا نشود.

2. یک جناح و یک حزب و یک محفل سیاسی گمان نکند که می‌تواند جمهوریت نظام را محدود کند و با تحدید حق انتخاب ملت انتخابات را به رقابت درون‌حزبی اصول‌گرایان بدل سازد.

3. به همتی رای می‌دهیم تا با افزایش سطح مشارکت در انتخابات مانع از انتخاب رئیس‌جمهوری با رای ضعیف شویم و نگذاریم «دولتِ اقلیت» بر ملت حکومت کند.

4. به همتی رای می‌دهیم تا با تقویت مشارکت ملت به افزایش مشروعیت دولت کمک کنیم تا در مذاکرات خارجی بتوانیم از حقوق ملت ایران پاسداری و تحریم‌ها را لغو کنیم.

5. به همتی رای می‌دهیم تا نهاد ریاست‌جمهوری که مظهر «جمهوریت» نظام جمهوری اسلامی است تضعیف نشود و از نمایندگی مستقیم کل ملت ایران در احقاق حقوق اساسی‌شان به ریاست قوه مجریه تنزل نکند.

هم‌میهنان عزیز

ما اصلاح‌طلبان نگران هستیم که گسترش دامنه‌ی نظارت استصوابی عنوانِ «جمهوری اسلامی» را تهدید کند و حاضر نیستیم تسلیم تصمیمات پنهان دیگران برای آینده کشور بشوند. ما عمیقا باور داریم دروغ ممنوع است و تصمیمات پنهانی باید موضوع بحث‌های خانه و بازار و فضای مجازی باشد.

ما اصلاح‌طلبان در آستانه‌ی انتخاباتی قرار گرفته‌ایم که با ردصلاحیت‌های بی‌سابقه این تصور را پرورانده است که جریان کوچک که هیچ مقبولیتی در مردم ندارد می‌تواند جمهوریت نظام را از بین ببرد اما جمهوریت نظام همچون اسلامیت آن محصول انتخاب ملت در انقلاب بود. ما انقلاب کردیم تا انتخاب کنیم و نمی‌خواهیم مهمترین دستاورد انقلاب را از دست بدهیم.

ما اصلاح‌طلبان می‌خواهیم در زمره‌ی همان دلسوزان و نیک‌خواهان نظام جمهوری اسلامی باشیم که با مشارکت کردن به منظور مقاومت در برابر این صحنه‌آرایی به چنین تحقیری اعتراض کنیم. ما با افراد و احزابی که به علت رنجیدگی خاطر نمی‌خواهند از نامزدی حمایت کنند زخم و درد مشترک داریم. اما معتقدیم این توهین و تحقیر ملی نباید به انفعال منجر شود. باید اعتراض کرد و ما با رای خود به عبدالناصر همتی که نشان داده است «صدای بی‌قدرتان» است به قدرتمندان اعتراض می‌کنیم.

ما اصلاح‌طلبان هشدار می‌دهیم که جمهوریت در خطر است.

نظام جمهوری اسلامی ایران گرچه متکی به مشروعیت ناشی از قیام ملت در انقلاب اسلامی ایران است اما برای تجدید مشروعیت خود همواره نیازمند رای ملت است. «میزان رای ملت است» و ملت تنها زمانی در سرنوشت خود مشارکت می‌کند که رقابت معناداری را در صحنه انتخابات ببیند و نپندارد که گزینه‌های پیش‌رو یکی هستند.

ما اصلاح‌طلبان با اصولگرایان رقابت می‌کنیم تا نشان دهیم که یک قرائت و یک روایت از جمهوری اسلامی وجود ندارد.

ما اصلاح‌طلبان با اصولگرایان رقابت می‌کنیم تا نشان دهیم در چارچوب همین نظام سیاسی امکان اصلاح وجود دارد.

انتخابات و جمهوریت مهمترین نقطه تمایز نظام جمهوری اسلامی و نظام سلطنتی است که از همه بیشتر در رای مستقیم همه ملت به دومین مقام کشور و عالی‌ترین مقام اجرایی حکومت متجلی می‌شود و باید این نقطه تمایز را حفظ کرد. انتخابات تنها روش اداره کشور است، مشروعیت انتخابات در نتیجه آن نیست در شیوه برگزاری آن است.

ما اصلاح‌طلبان عمیقا باور داریم که انتخابات اساس مشروعیت نظام است و «انتخاباتِ حداقلی» به سود جمهوری اسلامی نیست حتی اگر اصول‌گرایان فکر کنند نتیجه از روش انتخابات مهم‌تر است اما ما اصلاح‌طلبان روش انتخابات را مهمتر از نتیجه آن می‌دانیم.

رای ما اصلاح‌طلبان به عبدالناصر همتی البته مشروط است به وفاداری او به عهدی که با ملت بسته است و ما نیز به عنوان حلقه وصل این انتخاب همواره دیده‌بان هوشیار این انتخاب خواهیم ماند. هدف ما از پیشنهاد عبدالناصر همتی به عنوان رئیس‌جمهور نه تداوم نزاع سیاسی که ایجاد فضایی آرام و امن برای رشد و توسعه همه‌جانبه‌ی ایران و عبور از تحریم‌ها و گذار به ثبات سیاسی و اقتصادی کشور است. ما معتقدیم همتی به عنوان یک اقتصاددان و یک «فن‌سالارِ مردم‌سالار» می‌تواند در تعامل با حاکمیت و با رای ملت ایران را به قطار توسعه و رفاه بازگرداند.

ما اصلاح‌طلبان نگران ایران هستیم که در دور باطل قهر و حذف، فاصله «دولت- ملت» مورد طمع دشمنان قرار گیرد و ایران دچار بحران شود به نظر ما یک «دولت کارآمد» در کنار «ملت روزآمد» می‌تواند این خطر را از ایران دور کند.

ایرانیان عزیز

تا سه روز دیگر شما سرنوشت خود را رقم می‌زنید. این انتخابی برای 4 سال نیست. این اولین انتخاب ما در قرن جدید است که تاریخ ما در عصر جدید با آن آغاز می‌شود. هیچ حزب و هیچ جبهه‌ای نمی‌تواند سرنوشت شما را به تنهایی تغییر دهد. این شما هستید که هنوز سرنوشت خودتان را رقم می‌زنید حق تعیین سرنوشت خودتان را به دست خودتان از دست ندهید. حتی اگر اعتراض دارید با رای ندادن به نامزد جناحی که به آن معترض هستید اعتراض‌تان را نشان دهید. «رای دادن» فقط «رای دادن» نیست گاهی «رای ندادن» همان «رای دادن» است اما رای به کسانی که در مقابل شما ایستاده‌اند. کسانی که نمی‌خواهند شما رای بدهید.

به عبدالناصر همتی رای دهید تا حق رای دادن، حق انتخاب کردن، حق انتقاد کردن و حق عزل کردن رئیس‌جمهوری بر جا بماند؛ تا جمهوری بر جای بماند.

احزاب اصلاح‌طلب، ائتلاف جمهور:

حزب اعتماد ملی

حزب توسعه ملی

حزب کارگزاران سازندگی ایران

حزب ندای ایرانیان

مجمع نیروهای خط امام

حزب اسلامی کار

حزب مردمسالاری

خانه کارگر

حزب جوانان ایران اسلامی

مجمع اسلامی فرهنگیان

جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان

مجمع زنان اصلاح‌طلب

حزب آزادی

جمعیت زنان نواندیش

حزب وحدت و همکاری

اطلاعیه شماره ۱۸ ستاد انتخابات کشور در باره اعلام انصراف سعید جلیلی از حضور در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری صادر شد.

متن کامل اطلاعیه شماره ۱۸ بدین شرح است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

در راستای اجرای تبصره ماده ۵۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری، به آگاهی ملت شریف ایران اسلامی می‌رساند، آقای سعید جلیلی نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری انصراف خویش را در تاریخ ۲۶-۳-۱۴۰۰ به وزارت کشور اعلام نموده اند؛ لذا اسامی نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به شرح زیر می‌باشد:

۱- آقای محسن رضایی میرقائد

۲- آقای سید ابراهیم رئیسی

۳- آقای علیرضا زاکانی

۴- آقای سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی

۵- آقای عبدالناصر همتی

ستاد انتخابات کشور»

وی در پاسخ به سؤالی درباره موانع صدور مجوز‌های کار و راهکار حذف امضا‌های طلایی در دستگاه‌های دولتی اظهار کرد: در اقتصاد ما تعداد زیادی رانت توزیع می‌شود، بخش‌های مختلف اقتصاد در نظامات مختلف ارزی، پولی، بانکی، مجوز‌ها و تولید یک برکراسی چندلایه درست کردیم که امضا‌های طلایی سرنشت ساز هستند و به عبارتی توزیع رانت می‌کنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تأکیدکرد: این مسئله در بسیاری از کشور‌های دنیا حل و فصل شده و کشور‌هایی که رشداقتصادی سریع را تجربه کردند، یک بخشی با اصلاح نظام اداری، مبارزه با فساد اداری و بالا بردن سلامت اداری هست.

قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: در مجاورت ما کشور‌هایی مانند ترکیه و گرجستان با تمرکز روی اصلاحات اداری توانستند با یک رشد سریع کوتاه مدت را تجربه کند.

وی گفت: غیر از اینکه فرآیند‌ها باید اصلاح شود و متولیان مشخص شوند و دولت الکترونیک مستقر شود، ما به یک نظام جامع شفافیت نیاز داریم. یعنی مجموعه فرآیند‌ها و امضا‌هایی که می‌شود همچنین زمان بندی‌های موردنیاز باید در سامانه‌ای باشد که عموم مردم بتوانند بر آن نظارت کنند و با تخلفات برخورد کنند.

قاضی زاده ادامه داد: نکته بعدی حذف مجوز هاست. خیلی وقت هست که در دنیا به اهلیت مرتبط شده است. یعنی وقتی کسی دارای شایستگی برخورداری از شغلی را دارد، نباید انحصار ایجاد شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: کسی که تحصیلات عالیه و مدرک مهارتی در یک حوزه دارد یا سابقه فعالیت دارد و اهلیتش در آن حوزه مشخص است دولت باید استاندار‌ها را اعلا کند و اجازه کار داشته باشد و وقتی از حدود قانونی خارج شد با او برخوردشود.

سید ابراهیم رئیسی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در برنامه آگاهانه شبکه خبر درباره اینکه آیا کابینه خود را انتخاب کردید و ممکن است نام وزرا یا اعضای کابینه را اعلام کنید تا مردم با شناخت بیشتری از دولت آینده به جنابعالی رأی دهند؟ گفت: افرادی که با من همکار خواهند بود نیرو‌های متخصص، متعهد، جوان، انقلابی و کارآمد هستند که بتوانند گره گشای زندگی مردم باشند، اما الان لیستی را اعلام نمی‌کنم و در این قضیه باید یک مقداری صبر کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که مرکز آمار ایران نرخ تورم را به صورت سالانه ۴۱ درصد و در اردیبهشت امسال به صورت نقطه به نقطه ۴۶ ممیز ۹ دهم درصد اعلام کرده و این که اگر رئیس جمهور شوید شش ماه بعد یا یک سال بعد این نرخ چقدر کاهش می‌یابد؟، افزود: تورم باید حتماً علاج شود و علاج آن این است که اقدامات اقتصادی انجام شود، یعنی در سال ۱۴۰۲ ان شاءالله این تورم به نصف برسد و بعد از آن به طرف یک رقمی شدن تورم پیش برود و این کار حتماً امکان پذیر است با توجه به اقداماتی که ما در برنامه موجود داریم.

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری درباره اینکه مبارزه با گرانی البته مبارزه جدی و کنترل قیمت‌ها جزو مطالبات اصلی مردم است و چندین بار در ماه‌های اخیر رئیس جمهور فعلی بر این مسأله تأکید کرد، اما عملاً اتفاقی رخ نداده است، آیا شما ایراد و اشکال کار را می‌دانید و راه حل شما چیست؟ گفت: مردم از گرانی بسیار ناراحت و گله‌مند هستند به ویژه کارگران، کشاورزان، طبقات پایین جامعه در این راستا مشکلات جدی دارند و باید یک راهکار سریع انجام شود.

رئیسی افزود: راهکار سریع این است که باید در زنجیره تولید و تأمین تا مصرف کالا یک نظارت شکل بگیرد و دست دلالان قطع شود، هم اکنون باغدار و مصرف کننده ناراحت است و این وضع باید پایان یابد.

وی گفت: نظارت در این مسأله باید فعال شود و ایجاد یک سامانه‌ای که بتواند به صورت جامع بخش‌های اقتصادی را نظارت کند، هم نظارت بر پول و هم نظارت بر ارز و کالا که بخش‌های مختلف مثل بانک مرکزی، بنادر، کشتیرانی باید با هم هماهنگ شوند و نظارت کامل شکل بگیرد.

محسن رضایی در آخرین ساعات از آخرین روز تبلیغات انتخاباتی در توییتر نوشت:

قدرت فکر، اندیشه، خلاقیت و ابتکار ⁧‫معلولان‬⁩ و ⁧‫جانبازان‬⁩ ایران عزیز، پشتوانه ای برای اصلاح همه‌جانبه نظام حکمرانی است.

‏در دولت اقدام و تحول با بکارگیری توانمندی این عزیزان در اصلاح امور، حقوق شهروندی برابر را تضمین می‌کنیم و خدمات بی‌دریغ آن‌ها را بطور شایسته‌ای جبران خواهیم کرد.

کمیته اقتصادی شورای هماهنگی ستادهای مردمی سید ابراهیم رئیسی، مجموعه ویدئوهایی شامل توضیح در خصوص نقشه راه اقتصادی دولت مردمی برای تحقق ایران قوی منتشر کرد.

موعدهای مهم برنامه دولت مردمی برای افزایش تولید و صادرات

از سال ۱۴۰۱ میانگین نرخ رشد اقتصادی بدون نفت و با تاکید بر ارتقای بهره‌وری به بالای ۵ درصد خواهد رسید.

در سال ۱۴۰۲ کل نیاز ارزی کشور از طریق صادرات غیرنفتی تامین خواهد شد.

تا سال ۱۴۰۴ تا سال ۱۴۰۴ صادرات غیرنفتی حداقل ۲ برابر خواهد شد. (از حدود ۳۵ میلیارد دلار به بیش از ۷۰ میلیارد دلار).

سهم صادرات غیرنفتی به کشورهای همسایه حداقل ۲ برابر خواهد شد. (از حدود ۲۰ میلیارد دلار به بیش از ۴۰ میلیارد دلار).

موعدهای مهم برنامه دولت مردمی برای کاهش هزینه خانواده‌ها

از آذر ماه سال ۱۴۰۰ با استقرار کامل مدیریت زنجیره تامین کالاهای اساسی، نیازهای مردم با اطمینان و قیمت مناسب تامین خواهد شد.

از آذر ماه سال ۱۴۰۰ برای خانوارهای ۵ دهک اول کارت اعتباری معیشت صادر می‌شود. به ازای هر یک از اعضای خانوار در سه دهک اول ۲۰۰ هزار تومان و دو دهک بعدی ۱۵۰ هزار تومان اعتبار ماهیانه قرض‌الحسنه (با کارمزد ۲%) تخصیص می‌یابد. به خانوارهایی که توانایی بازپرداخت اقساط را نداشته باشند، یارانه بازپرداخت اقساط تعلق می‌گیرد.

در خرداد ۱۴۰۱ زمان‌بندی خانه‌دار شدن نیمی از متقاضیان واجد شرایط اعلام خواهد شد. کاهش حاشیه¬نشینی، احیای بافت¬های فرسوده و نوسازی مسکن روستایی در اولویت خواهد بود.

در سال ۱۴۰۲ نرخ تورم به کمتر از نصف تورم سال ۱۳۹۹ کاهش یافته و در سال‌های بعد به سمت یک رقمی شدن حرکت خواهد کرد.

تا سال ۱۴۰۴ ۴ میلیون واحد مسکونی جدید ساخته خواهد شد.

تا سال ۱۴۰۴ تقاضای سوداگرانه در بازار مسکن به نصف کاهش پیدا خواهد کرد. (از حدود ۷۰ درصد به ۳۵ درصد)

تا سال ۱۴۰۴ سهم هزینه مسکن در سبد خانوار به یک سوم کاهش خواهد یافت. (از حدود ۵۰ درصد به حدود ۳۰ درصد)

از سال ۱۴۰۱ در سال ۱۴۰۱ همه مردم دارای کارت سلامت خواهند شد. با این کارت هزینه خدمات از مراکز درمانی (مانند بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و داروخانه‌ها) از طریق بیمه و تسهیلات قرض‌الحسنه (بابت سهم بیمار) پرداخت خواهد شد و مراجعه¬کننده مبلغی پرداخت نخواهد کرد.

تا سال ۱۴۰۴ دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی و درمانی در سراسر کشور فراهم خواهد شد.

تا سال ۱۴۰۴ پرداخت از جیب مردم بابت هزینه درمان به نصف کاهش خواهد یافت. (از ۴۳ درصد به ۲۰ درصد).

موعدهای مهم برنامه دولت مردمی برای افزایش درآمد خانواده‌ها

تا سال ۱۴۰۴ ۴ میلیون فرصت شغلی جدید ایجاد خواهد شد. فارغ‌التحصیلان آموزش عالی و افراد کم درآمد (به ویژه زنان سرپرست خانوار و مرزنشینان) در اولویت خواهند بود.

در سال ۱۴۰۰ با تقویت منابع و اصلاح عملکرد صندوق تثبیت بازار سرمایه، نوسانات بورس مدیریت خواهد شد.

از سال ۱۴۰۱ انتشار اوراق بهادار به طور مؤثر برای پوشش مخاطره سهامداران خرد آغاز خواهد شد.

موعدهای مهم برنامه دولت مردمی برای اصلاح نظام مالی

در سال ۱۴۰۰ زمان‌بندی تسویه بدهی‌های دولت به بانک‌ها اعلام خواهد شد.

از سال ۱۴۰۱ انواع ابزارهای مالی (مانند تامین مالی زنجیره‌ای، قراردادهای بازخرید و اوراق صکوک) گسترش یافته و علاوه بر پوشش تنوع نیازهای مالی کسب و کارها، جریان منابع و مصارف مالی اصلاح خواهد شد.

از سال ۱۴۰۱ انواع دارایی‌ها (مانند قبض انبار، قراردادهای فروش و ماشین آلات) ارزش‌گذاری شده و به عنوان ضمانت قابل استفاده خواهد بود.

از سال ۱۴۰۱ اعطای تسهیلات بانکی براساس اعتبارسنجی انجام شده و فسادهای بانکی و معوقات کاهش خواهد یافت.

تا سال ۱۴۰۲ دارایی‌های منجمد و بنگاه‌داری بانک‌ها به نصف کاهش یافته و از تبدیل شدن بانک‌های خصوصی به اختصاصی جلوگیری خواهد شد.

موعدهای مهم برنامه دولت مردمی برای اصلاح نظام مالیاتی

در سال ۱۴۰۱ همه تعاملات مودیان با سازمان امور مالیاتی یکپارچه شده و در بستر الکترونیکی انجام خواهد شد.

در سال ۱۴۰۱ با تکمیل جریان داده‌های مالیاتی و ایجاد شفافیت، از فرارهای مالیاتی جلوگیری خواهد شد.

از سال ۱۴۰۱ مالیات‌های تنظیمی به طور کامل اجرا شده و با اخذ مالیات از فعالیت‌های غیرمولد و سوداگرایانه، جذابیت این فعالیت‌ها کاهش خواهد یافت.

تا سال ۱۴۰۴ مالیات بر عملکرد واحدهای تولیدی به ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.

موعدهای مهم برنامه دولت مردمی برای اصلاح ساختار بودجه

از سال ۱۴۰۱ بودجه‌ریزی عملیاتی (شامل محاسبه هزینه هر فعالیت به منظور مدیریت هزینه‌ها) به طور دقیق اجرایی خواهد شد.

تا سال ۱۴۰۴ تراز عملیاتی بودجه مثبت خواهد شد. وابستگی بودجه به درآمد نفت قطع خواهد شد.

از سال ۱۴۰۴ منابع حاصل از بهره مالکانه نفت و گاز صرف سرمایه‌گذاری‌ خواهد شد.

موعدهای مهم برنامه دولت مردمی برای افزایش شفافیت

در سال ۱۴۰۰ همه قوانین و مقررات شفافیت به طور کامل اجرا خواهد شد.

در سال ۱۴۰۰ سامانه‌های شفافیت (مانند قراردادهای دولتی و عملکرد شرکت‌های دولتی) تکمیل شده و در دسترس عموم مردم قرار خواهد گرفت.

در سال ۱۴۰۰ سامانه جامع اطلاعات اقتصادی در راستای پیشگیری از تخلفات و جرایم اقتصادی راه‌اندازی خواهد شد.

سعید جلیلی نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری پس از انصراف از ادامه رقابت‌های انتخاباتی بیانیه ای صادر کرد.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

ملت شریف ایران

در طلیعه قرن جدید خورشیدی، ایران عزیز در آستانه یک انتخاب بزرگ قرار دارد.

هشت سال کم توجهی به توان ملی و معطل گذاشتن ظرفیت‌های کشور ارمغانی جز تحریم‌های بیشتر، تورم و بیکاری کم نظیر و بحران‌های بی سابقه در مسکن و بورس نداشته است.

از شهادت امیرکبیر تا کنون هر بار ملت خواسته است به اتکای ظرفیت‌های خود و با استفاده از موهبت‌های بی نظیر الهی به یک جهش تاریخی نزدیک شود، قدرت‌های استکباری و عوامل منفعل داخلی مانع شده اند و به تحقیر داشته‌های ملی پرداخته اند.

انقلاب اسلامی یک خیز بلند تمدنی برای عبور از موانع خارجی و داخلی است واینک در گام دوم انقلاب، اعتماد به سرمایه بزرگ جوانان انقلاب اسلامی و اتکا به ظرفیت‌های بی نظیر فرهنگی-اجتماعی-سیاسی-اقتصادی کشور؛ برنامه، باور و اراده می‌خواهد تا با جهادی بزرگ، جهش ایران اسلامی را در چهارسال آینده رقم بزند و در این سیر پر شتاب نباید حتی یک روز را از دست داد.

همچون همیشه پیشران چنین تلاشی، حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای است و بی گمان آنگاه که منتخب شما میزان بیشتری از آراء را داشته باشد با پشتوانه بزرگتری امکان خدمت خواهد داشت.

اکنون که بخش گسترده‌ای از آحاد جامعه به برادر گرامی حجه الاسلام و المسلمین جناب اقای سید ابراهیم رئیسی اقبال نشان داده اند شایسته است تا همه باورمندان جبهه انقلاب مبتنی بر آنچه ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی است برای آغازی استوار، ازهم اکنون ایشان را با رای خود در قبول این مسئولیت بزرگ یاری رسانند.

تشکیل دولت انقلابی مقدمه به میدان آمدن همه ظرفیت‌های مردمی و نخبگانی کشور است و نباید حتی یک روز را در مسیر این جهاد فراگیر و همگانی برای جهش ایران از دست داد

از همه عزیزانی که تا کنون از سر صدق و نیت خالص به من لطف داشته اند می‌خواهم مبتنی بر باور، اراده انقلابی و برنامه‌هایی که در این هشت سال برای جهش کشور تهیه نموده اند تلاش خود را مصروف تایید، تصحیح و تکمیل مسیر دولت آینده نمایند.

به همه این عزیزان به ویژه جوانان و نوجوانانی که در این ایام با شور انقلابی، شبانه روز تلاش نمودند؛ تاکید می‌کنم مسئولیت جهاد بزرگ برای جهش ایران را همچنان بر دوش خود ببینند و بدون خستگی و با امید و شوق لازم، این جهاد کبیر را با تکیه به هدایت و نصرت الهی وبا معارف عمیق دینی که در رهنمود‌های حضرت امام و مقام معظم رهبری جلوه گر است در خود زنده نگاه دارند و همچنان پرشور و پر انگیزه، الگویی برای عمل انقلابی خالص و هدفمند در میدان‌ها و چالش‌های پیش رو باشند. امروز روز جهاد بزرگ برای جهش ایران است: بسم الله الرحمن الرحیم

آقای حامد تیموری از حامیان دکتر قاضی زاده هاشمی خواست در ساعات باقی مانده از تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری، بدون توجه به شایعات در صحنه حضور داشته باشند و به تبلیغ و تبیین برنامه‌های جوان‌ترین نامزد حاضر در انتخابات بپردازند.
تیموری گفت: امشب دکتر سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی پس از حضور در گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما؛ ساعت ۲۴ در کلاب هاوس حاضر می‌شود و به سوالات مردم پاسخ خواهد داد.

یک نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: من یک آدم معمولی، با یک خانواده معمولی و ظاهر معمولی هستم اما به اتکای شما می خواهم صحنه را تغییر دهم و رئیس جمهور خوبی برای همه ایرانی ها باشم.

عبدالناصر همتی در ویدئویی خطاب به مردم ایران گفت: من عبدالناصر همتی هستم؛ ۶۳ سال دارم؛ متولد کبودرآهنگ همدان هستم؛ ایرانی ترک زبان هستم. لیسانس، فوق لیسانس و دکترای اقتصادم را از دانشگاه تهران گرفتم. الان هم استاد اقتصاد دانشگاه تهران هستم. چند ده سال سابقه مدیریت در کشور دارم. با رشد پله پله و بدون رانت از پایین‌ترین سطوح تا ریاست بانک مرکزی پیش رفتم. پدر یک دختر دهه هفتادی دانشجو هستم، یک دختر متخصص کودکان دارم، پدر یک پسر دهه شصتی هنرمند هستم و همسر سپیده شبستری هستم که معلم بوده. من یک آدم معمولی، با یک خانواده معمولی و ظاهر معمولی هستم اما به اتکای شما می خواهم صحنه را تغییر دهم و رئیس جمهور خوبی برای همه ایرانی ها باشم.

جبهه اصلاحات ایران با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: این جبهه، تصمیم احتمالی برخی از احزاب عضو و اشخاص حقیقی حاضر در مجمع عمومی خود را مبنی بر حمایت منفرد یا جمعی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، محترم و مجاز دانسته و مانعی برای اعمال این تحفظ قائل نیست.

متن این بیانیه به شرح ذیل است:

به نام خداوند متعال

ملت بزرگوار و صبور ایران

آن‌گونه که در اصل ۵۶ قانون اساسی آمده است حق تعیین سرنوشت و حق حاکمیت از آن ملت است. جمهوریت رکن رکین و غیر قابل تغییر نظام سیاسی حاکم بر کشور است و انتخابات ریاست جمهوری ابزار اعمال حق حاکمیت ملت و تجلی جمهوریت نظام است. متاسفانه اصول متعدد قانون که شیوه اجرای انتخابات و کسب آرای عمومی را مشخص نموده و چارچوب‌های انتخابات آزاد و سالم و عادلانه را روشن کرده است از جمله اصول ششم، نهم، پنجاه و ششم و از همه روشن‌تر اصل ۱۱۴ قانون اساسی، با تفسیری از اصل ۹۹ توسط شورای نگهبان تحت عنوان نظارت استصوابی عملا نقض شده و از کارایی افتاده است.

جبهه اصلاحات ایران متشکل از ۳۱ حزب و سازمان، به همراه ۱۵ تن از شخصیت‌های سیاسی اصلاح‌طلب در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حفظ موضع انتقادی نسبت به این تفسیر غلط تمام تلاش خود را معطوف به معرفی نامزدهای متعدد انتخاباتی از میان شناخته‌شده‌ترین شخصیت‌های سیاسی و اجرایی اصلاح‌طلب که واجد تمامی شرایط مندرج در اصل ۱۱۵ قانون اساسی بودند کرد تا شاید بتواند در انتخاباتی که از حداقل‌ معنای رقابت برخوردار است پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان را دعوت به مشارکت در انتخابات نماید.

با کمال تاسف شورای نگهبان در اقدامی غیر قابل دفاع و ظالمانه و غیرشفاف، چنان صحنه‌ای آفرید و به مهره‌چینی پرداخت که مورد عتاب بسیاری از شخصیت‌های موجه حتی مقام رهبری قرار گرفت. به این ترتیب نه فقط جبهه اصلاحات بلکه بسیاری از جریان‌های سیاسی کشور از داشتن نامزد انتخاباتی محروم شدند.

همانطور که در اطلاعیه نخست این جبهه اعلام شد مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران با ارزیابی کامل عرصه انتخابات و با لحاظ همه تلاش‌های صورت گرفته نتوانست به این جمع‌بندی برسد که وضعیت نهایی صحنه این فرایند چیزی است که بتوان بدان نام انتخابات رقابتی، معنادار و آزاد نهاد.

بر این اساس با احترام به همه افرادی که در کسوت نامزدی احراز عنوان ریاست جمهوری در صحنه باقی مانده‌اند و کسانی که به ناحق، به شیوه مذکور احراز صلاحیت نشدند، جبهه اصلاحات ایران از معرفی کاندیدا در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ خودداری می‌کند.

با این وجود، جبهه اصلاحات ایران، تصمیم احتمالی برخی از احزاب عضو و اشخاص حقیقی حاضر در مجمع عمومی خود را مبنی بر حمایت منفرد یا جمعی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، محترم و مجاز دانسته، مانعی برای اعمال این تحفظ قائل نیست.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن اعلام کرد: همه شرایط برای برگزاری این انتخابات در روز جمعه ۲۸ خرداد (۱۸ ژوئن) فراهم است.

مرتضی رحمانی موحد سفیر کشورمان در توکیو افزود: سفارت ایران در ژاپن از مدت ها قبل تمهیدات لازم را برای برگزاری انتخاباتی پر شور فراهم کرده است و جلسات متعددی با اعضا هیات اجرایی و تعدادی از ایرانیان مقیم داشته و مقدمات انتخاباتی پرشور را فراهم کرده است.

امیر حسین قاضی زاده هاشمی درباره بیانیه نمایندگان برای انصراف از ادامه رقابت‌های انتخاباتی گفت: دوستان نظر خود را اعلام کرده‌اند. باید ببینم حجت برای کنار رفتن دارم یا نه. به هر حال نظام به ما اعتماد کرده و باید پاسخگوی وظیفه شرعی باشیم.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی روز چهارشنبه در نشست با فعالان بازار سرمایه گفت: موضوعات مربوط به بازار سرمایه خیلی متنوع است. در وضعیت اقتصادی کشور مسوولان باید وضعیتی که گروهی فریاد می‌کشیدند و عده‌ای تشویق می‌کنند را جمع کنند و برای هر تصمیم دلایل متقنی وجود داشته باشد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما برای مسکن، بانک و تورم برنامه داریم اما باید روش حکمرانی کشور را عوض کنیم. باید یک شورا برای بازارهای مالی، پولی و بیمه و بیمه‌های اجتماعی داشته باشیم.

قاضی‌زاده هاشمی عنوان کرد: باید تکلیف خود را با بانک‌های خصوصی و دیگر بانک‌ها مشخص کنیم. آیا بازار سرمایه هم باید دولتی باشد یا خصوصی؟ ما به دنبال اصلاح این مسایل هستیم.

وی افزود: وقتی این مسائل مدیریت نشود نوسانات تورم رخ می‌دهد و بازار بی‌ثبات می‌شود که باید این مسایل را کنترل کنیم. مدل ما لایه‌بندی حاکمیت و پاسخگویی مردم است و در لایه بندی باید ذینفعان جدا شوند و بورس هم باید مردمی شود.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری یادآور شد: به دلیل اینکه با مردم گفت‌وگو نشده است سطح سواد حقوقی و سلامت پایین است و ما با شفافیت و پاسخگویی و مبارزه با رانت به این مسایل رسیدگی می‌کنیم.

وی ادامه داد: پیشگیری بهتر از درمان است و دنبال جراحی و اصلاح نهادی هستم. اگر سیستم درست عمل کند، فرصت سوء استفاده فراهم نمی‌شود. مساله رقابت و عدم انحصار را باید حل کنیم تا بسیاری از مشکلات حل شود و باید به سمت بازار رقابتی در داخل و خارج برویم.

قاضی زاده هاشمی گفت: دولت در ۳ جا می‌تواند در تولید و بازار دخالت کند. برخی از کالاها پشتیبانی آن ضروری است که یک مورد آن نرخ تضمینی است که دولت باید قیمت کالا را تضمین کند. جای دوم حمایت از مصرف کننده است که دولت نظام یکپارچه یارانه را در نظر گرفته است. جای سوم در تعرفه است که از تولید داخلی باید حمایت شود.

این نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری عنوان کرد: یکی از عوامل اصلی تورم کسری بودجه دولت است و در این باره بانک مرکزی بالاترین نقش را دارد. بنابراین باید به اصلاح ساختاری بودجه بپردازیم. مدل شهر کشوری در نظر گرفته‌ایم و بودجه را منطقه ای توزیع می‌کنیم و این امر در هزینه‌های دولت کاهش ایجاد می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که نمایندگان در نامه ای درخواست کردند تا نامزدها به نفع رییسی کنار بروند، گفت: دوستان نظر خود را اعلام کرده‌اند و باید ببینم حجت برای کنار رفتن دارم یا نه. به هر حال نظام به ما اعتماد کرده و باید پاسخگوی وظیفه شرعی باشیم.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: به همه توصیه می‌کنم مشارکت حداکثری داشته باشند و وعده ما ٢٨ خرداد پای صندوق رای است.

امروز آخرین روز تبلیغات نامزد‌های ریاست جمهوری است و بعد از ساعت ۲۴ امشب نامزد‌ها دیگر اجازه هیچ نوع تبلیغی را ندارند.

سید ابراهیم رئیسی بعد از انصراف علیرضا زاکانی در پیامی از وی تشکر کرد.

متن پیام ابراهیم رئیسی به شرح زیر است:

از برادر گرانقدرم جناب آقای دکتر علیرضا زاکانی که براساس تکلیف انقلابی‌اش تصمیم به حضور در انتخابات گرفت و «مومنانه» به رقابت پرداخت و امروز هم «مسئولانه» تصمیم گرفت، «صمیمانه» تشکر و قدردانی می‌کنم.

علیرضا زاکانی ساعتی قبل،‌ پس از حضور در امامزاده علی اکبر(ع) چیذر و در جوار مرقد فرمانده شهیدش حاج محمود (عبدالله) نوریان به نفع حجت‌الاسلام رئیسی از حضور در عرصه انتخابات کناره‌گیری کرد.

27217

علیرضا زاکانی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری امروز چهارشنبه ۲۶ خرداد در جوار امامزاده علی‌اکبر (ع) چیذر گفت: بسیار خوشحالم که فرصتی فراهم شد تا در مورد موضوعات مهم کشور با مردم گفتگو کنم.

وی ادامه داد: در امامزاده علی اکبر چیذر در جوار مزار شهید عبدالله نوریان فرمانده عزیزم در دفاع‌مقدس از مردم می‌خواهم در انتخابات حضور پرشوری داشته باشند تا نظام اسلامی در مقابل دشمنان سربلند باشد و استحکام بیشتری یابد.

زاکانی با تأکید بر اینکه صادقانه وارد رقابت شدم، گفت: برنامه دقیقی برای اداره کشور داشتم و کادر جوان و متخصصی را از سالیان قبل در جریانات دانشجویی مهیا کرده بودم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: در شرایط موجود، عقلاً و شرعاً ادامه رقابت را نادرست می‌دانم، رئیسی با کارنامه و پیشینه مطلوب و تلاش برای خدمتگزاری وارد عرصه انتخابات شده و مردم به او اقبال دارند، بنده رئیسی را اصلح دانسته و رقابت با ایشان را شرعاً و عقلاً اشتباه می‌دانم.

27215

پس از کناره گیری محسن مهرعلیزاده از رقابت های انتخاباتی، عبدالناصر همتی پیامی خطاب به وی صادر کرد.

متن نامه به شرح زیر است:

برادر ارجمند جناب آقای دکتر مهرعلیزاده
با سلام و احترام
در مسیر سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که در غیاب جریانات مهم سیاسی برگزار می شود، حضرتعالی با آزادگی و صراحتتان نقش ارزنده ای به نمایش گذاشته و سعی نمودید تا صدای حذف‌شدگان این رقابت باشید.

حال که با انصراف خود از ادامه حضور در انتخابات، مسوولیت مرا سنگین تر نموده اید، از حضرتعالی طلب دعای خیر جهت ادامه این راه پرنشیب و نیز کمک فکری و عملی برای فردای بهتر ایران عزیزمان را دارم.

عبدالناصر همتی
۲۶ خرداد ۱۴۰۰

در آستانه انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، نشست خبری آقای کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان روز پنج‌شنبه ۲۷ خرداد ساعت ۱۰:۳۰ صبح با حضور رسانه خارجی و در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود.
در این نشست خبری که به دلیل شرایط کرونا با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود، آقای کدخدایی به پرسش‌های خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی پاسخ می‌دهد.
مخاطبان می‌توانند این نشست خبری را به صورت زنده از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی، اینستاگرام و کانال آپارات شورای نگهبان مشاهده کنند.
آدرس اینستاگرام و کانال آپارات شورای نگهبان به ترتیب به شرح زیر است:
https://www.instagram.com/shora_gc
https://www.aparat.com/shora_gc

سفارت جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی با انتشار پنجمین اطلاعیه هیات اجرایی سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران هم‌وطنان مقیم آفریقای جنوبی را به حضور پرشور در پای صندوق های رای در روز جمعه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ فراخواند.

در این بیانیه، هیات اجرایی اعلام کرده است انتخابات در حوزه کشور آفریقای جنوبی در سه شعبه در شهرهای پرتوریا، ژوهانسبورگ و کیپ تاون برگزار خواهد شد.

بر اساس این اطلاعیه درب شعب اخذ رای از ساعت ۸ صبح به وقت محلی در جمعه ۲۸ خرداد به روی رای دهندگان باز می‌شود و رای گیری تا ساعت ۱۸ ادامه خواهد یافت.

در این اطلاعیه محل شعب سه گانه رای گیری به ترتیب سفارت جمهوری اسلامی ایران در پرتوریا، خانه ایران در ژوهانسبورگ و ساختمان کنفرانس ها (CTICC) در کیپ تاون اعلام شده است.

متن اطلاعیه به این شرح است:


بسم الله الرحمن الرحیم
در راستای اجرای تبصره ماده ۵۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری، به آگاهی ملت شریف ایران اسلامی می‌رساند، آقای محسن مهرعلیزاده نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری انصراف خویش را در تاریخ ۲۶/۳/۱۴۰۰ به وزارت کشور اعلام نموده است؛ لذا اسامی نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به شرح زیر می‌باشد:
۱- آقای سعید جلیلی
۲- آقای محسن رضایی میرقائد
۳- آقای سید ابراهیم رئیس الساداتی (مشهور به رئیسی)
۴- آقای علیرضا زاکانی
۵- آقای سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی
۶- آقای عبدالناصر همتی؛ بنابراین گزارش طبق تبصره ماده ۵۵ قانون انتخابات، نامزد انتخاباتی باید کتبا مراتب انصراف خود را به وزارت کشور اعلام و این وزراتخانه نیز به صورت رسمی این موضوع را اعلام عمومی کند.

سردار مهدی حاجیان، امروز در برنامه انتهای الوند شبکه دوم سیما در خصوص اقدامات پلیس برای هر چه بهتر برگزار شدن انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: نیروی انتظامی به عنوان نیرویی که وظیفه حفظ امنیت داخلی را برعهده دارد در همه حوزه‌ها باید نقش خود را به خوبی و درستی ایفا کند.
وی افزود: انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در روز جمعه ۲۸ خرداد ماه بسیار ارزشمند است که مردم آینده کشور را با رای خود تعیین کرده و از طرف دیگر آینده بهتر و با شکوه تری را برای خود رقم می‌زنند به همین دلیل بنده نیز از طرف نیروی انتظامی همه مردم را به حضور پرشور در انتخابات دعوت کرده و اطمینان خاطر می‌دهم که نیروی انتظامی با تمام توان خود امنیت انتخابات را تامین خواهد کرد.
سخنگوی ناجا در ادامه یادآور شد: حوزه ماموریتی پلیس از مرز تا مرکز است و بیش از ۸ هزار کیلومتر مرز را مرزبانی می‌کند، همچنین در حوزه امنیت داخلی در شهر‌ها و روستا‌ها این وظیفه بزرگ را برعهده دارد.
سردار حاجیان اظهار داشت: به تناسب همین ماموریت در بحث انتخابات از دی ماه سال گذشته قرارگاه پیشگیری برای جلوگیری از هر گونه اتفاق امنیتی تشکیل شده است و امروزه نیروی انتظامی آمادگی کامل دارد تا انتخابات را در آرامش کامل برگزار کند.
وی اضافه کرد: برای این رویداد بزرگ بیش از ۳۰۰ هزار نیرو آماده باش و آماده به کار هستند که در تمامی ۶۸ هزار و ۹۶۹ شعب اخذ رای (که بیش از ۱۵ هزار شعبه آن سیار است) حاضر خواهند شد.
معاون اجتماعی ناجا یادآور شد: نیروی انتظامی قاعدتا در همه شعب حضور خواهد داشت و بر اساس قانون ماده ۷۹ انتخابات وظیفه برقراری امنیت در حوزه انتخابیه و صندوق آرا مردم و تامین امنیت را عهده دار است، طبق همین ماده نیروی انتظامی می‌تواند از کمک سایر نیرو‌های مسلح از جمله ارتش و سپاه برای امنیت انتخابات استفاده کند به طوری که با بسیج و سپاه پاسداران تعاملات خوبی صورت گرفته که ماحصل آن کمک گرفتن از بسیج برای تامین نیروی بوده است و از طرف دیگر ۳۰۰ هزار نیرو نیز برای احتیاط پیش بینی کرده ایم.
سردار حاجیان اذعان داشت: نیروی انتظامی امنیت انتخابات را برقرار می‌کند، ولی برنامه‌های جاری و ساری خود را دارد و خدماتی که به مردم می‌دهد، پابرجاست و تامین امنیت صندوق آرا و انتخابات هیچ تاثیری بر دیگر ماموریت‌های نیروی انتظامی ندارد بنابراین ساختار ناجا بسیار انعطاف پذیر است و آمادگی کامل را برای تامین نظم و امنیت انتخابات خواهد داشت و به مردم این اطمینان خاطر را می‌دهیم که با خیال راحت با حضور پرشور و گرم خودشان پیروزی بزرگی را برای ایران اسلامی رقم خواهند زد.
وی افزود: ماموریت بزرگی که برعهده نیروی انتظامی گذاشته شده ماموریت از مرز تا مرکز است یعنی به پهنای جغرافیایی ایران اسلامی نیروی انتظامی ماموریت دارد بنابراین تامین امنیت می‌تواند در هر حوزه‌ای به دولت کمک کند، چون توسعه سیاسی؛ اقتصادی و اجتماعی مبنایش امنیت است لذا باید سرمایه گذاری خوبی در حوزه امنیت صورت گیرد تا این اهداف محقق شود.
سخنگوی ناجا گفت: نیروی انتظامی مجری حوزه امنیت است و دولت‌ها باید سرمایه گذاری در امنیت را انجام دهند و هر چقدر بیشتر در این حوزه سرمایه گذاری کنیم رفاه و آسایش بیشتری به دنبال خواهد داشت.
سردار حاجیان گفت: در حوزه قانونی، مجلس شورای اسلامی باید خلاء‌های قانونی در راه اختیارات نیروی انتظامی را رفع کند و در حوزه تسهیل ماموریت پلیس که نیاز به سرمایه گذاری، تجهیزات و امکانات دارد عمل کند تا اهداف امنیتی بیشتری محقق شود البته دولت نیز باید زیرساخت‌های آن را فراهم کند تا مردم نتیجه این امر را در حوزه امنیت لمس کنند.

اقدامات امید آفرین پلیس برای برگزاری انتخابات

وی در ادامه یادآور شد: براساس دستوری که از دو ماه پیش سردار اشتری، فرمانده ناجا به نیرو‌های انتظامی سراسر کشور ابلاغ کردند نیروی انتظامی موظف است خدمات بهتری به مردم بدهد البته این اقدامات صرفا برای انتخابات نیست و نیروی انتظامی به دنبال این است که هر چه بهتر و سریعتر بتواند به مردم خدمات بدهد.
سخنگوی ناجا اظهار داشت: سردار اشتری گفت که در حوزه راهور اقدامات خوبی صورت گرفته است به طوری که در حوزه هوشمند سازی اقدامات خوبی در دستور کار قرار دارد، چون در سال ۳۲ میلیون خدمت از طریق راهور به مردم عزیز ایران در سراسر کشور ارائه می‌گردد.
سردار حاجیان بیان کرد: در حوزه نوبت دهی شماره گذاری اقدامات خوبی صورت گرفته است، یکی از اقدامات مورد نظر که رئیس پلیس راهور اعلام کرد که بنده نیز خدمت مردم عزیز ایران اعلام می‌کنم این است که در بحث ترخیص خودرو‌ها و موتور سیکلت‌هایی که در پارکینگ متوقف شده اند اقدامات خوبی صورت گرفته و دستور سردار فرماندهی ناجا این است که مردم می‌توانند با مراجعه به پلیس به علاوه ۱۰ کار ترخیص خودرو‌ها و موتورسیکلت‌های خود را انجام بدهند و حتی مبنای هزینه پارکینگ‌ها براساس نرخ سال ۹۴ پیش بینی شده است که هزینه ترخیص وسیله خودشان بسیار کم است وجریمه‌های که به علت عدم پرداخت دو برابر شده و به همان اصل جریمه برگشته و حتی بخشش جریمه‌ها نیز در دستور کار قرار گرفته است.
معاون اجتماعی ناجا در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص برنامه‌های نیروی انتظامی در هفته ناجا نیز گفت: نیروی انتظامی برای هفته ناجا که در مهرماه قرار دارد برنامه‌های بسیار خوبی را با تفاهم صداو سیما صورت خواهد داد تا خدمات خوبی به مردم داده شود و مردم نیز بار‌ها با مراجعه به نیروی انتظامی پیگیر هفته ناجا شدند، چون مردم پلیس را خدمتگزار خودشان می‌دانند به طوری که با توجه به نظر سنجی‌های صورت گرفته در بین دستگاه‌ها مختلف مردم بیشترین رضایت را از نیروی انتظامی کشور دارند.
وی افزود: نیروی انتظامی در مرزها، شهرها، جاده‌ها و تعطیلات و ایام کرونا همواره در آماده باش ۱۰۰ درصد بوده و این آمادگی ۱۰۰ درصدی را نیز برای برگزاری امن انتخابات ۱۴۰۰ داریم، چون این آمادگی مقطعی نبوده و همواره وجود داشته است.
سردار حاجیان گفت: با تمام نهاد‌هایی که در روز انتخابات ماموریت دارند همکاری می‌کنیم و یکی از مراجع ۴ گانه استعلام صلاحیت ها، نیروی انتظامی است، ولی تصمیم گیرنده در این امر نیست و همه کاندیدا‌های شورای اسلامی شهر و روستا، مجلس و ریاست جمهوری و... را استعلام کردن کار بسیار بزرگی است که با همکاری مجلس، وزارت کشور و شورای نگهبان صورت می‌گیرد.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی گفت: سامانه ارتباطی پلیس یا همان ۱۱۰ به صورت ۲۴ ساعته این آمادگی را دارد که مردم هرگونه مسائلی که مخل امنیت انتخابات است را به اطلاع نیروی انتظامی برسانند هر چند که نیروی انتظامی اشراف اطلاعاتی کاملی در این امر دارد.
وی در پایان گفت: به عنوان سخنگوی نیروی انتظامی از مردم استدعا داریم در همه ماموریت‌ها خدمتگزاران خود را همراهی کنند، چون پلیس خدمتگزار مردم است بنابراین از طریق تعامل و همکاری می‌توانیم امنیت را در تمامی عرصه‌ها تامین کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در جمع مردم شهر قدس افزود: در دیپلماسی و رفع تحریم‌ها فعال خواهیم بود و حتماً به دنبال برداشتن تحریم‌های ظالمانه هستیم.

رئیسی گفت: اقتصاد کشور و سفره مردم را نباید به تحولات خارج از کشور بند کرد، چراکه سفره مردم روز به روز کوچکتر و ارزش پول ملی هم کمتر می‌شود.

وی با بیان اینکه با قدرتی که ملت در اختیار دولت خواهد گذاشت به دنبال رفع مشکلات خواهیم بود، خطاب به جوانان افزود: اگرچه شما دختر‌ها و پسر‌ها ناامید شده‌اید، اما بیایید در انتخابات شرکت کنید و یقین داشته باشید که تمام این گره‌ها باز خواهد شد و آینده بسیار روشنی پیش روی شما خواهد بود.

حضور رئیسی در جمع مردم شهر قدس

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری امروز چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ وارد جمع مردم شهر قدس در پارک ولیعصر این شهر شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی درباره برنامه‌های انتخاباتی خود با مردم صحبت می‌کند.

همچنین آقای رئیسی در یکی از محلات محروم شهر قدس نیز حضور یافت.

رضایی گفت: به دلیل لزوم رعایت موارد بهداشتی و اهمیت سلامت هموطنان عزیز ، این سفرها را لغو کردم.

محسن رضایی خطاب به مردم گفت: تصمیم داشتم پس از فراغت از مناظره ها، در سفر به استان های مختلف از محبت آحاد مردم شریف ایران نسبت به خدمتگزار کوچک خود سپاسگزاری کنم که به دلیل لزوم رعایت موارد بهداشتی و اهمیت سلامت هموطنان عزیز ، این سفرها را لغو کردم.

وی ادامه داد: لازم می دانم از مردم وفادار اهواز، تبریز، مشهدمقدس،شیراز،یاسوج و گچساران که مقدمات برپایی تجمعاتی بزرگ را فراهم و به درخواست اینجانب لغو کردند، صمیمانه تشکر و بابت لغو این برنامه ها عذرخواهی کنم.

رضایی گفت: ان شاءالله امشب ساعت ۲۰ پس از بهره مندی از از بیانات مقام معظم رهبری، به صورت زنده از طریق فضای مجازی با مردم عزیز سخن خواهم گفت.

آقای زاکانی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: با توجه به اقبال فراوانی که از آیت الله رئیسی شده است من ایشان را اصلح می‌دانم و خودم هم به ایشان رای میدهم و امیدوارم با انتخاب ایشان اصلاحات اساسی در کشور انجام شود.

متن بیانیه مجلس خبرگان رهبری به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«وصیت من به ملت شریف آن است که در تمام انتخاب، چه انتخابات رئیس جمهور و چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چه انتخابات خبرگان … در صحنه باشند» صحیفه امام، ج ۲۱، ص ۴۲۱،
۲۸ خردادماه، روز عمل به وصیت مؤکد بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) است که پیوسته بر شرکت در انتخابات سفارش می‌کردند و آن را وظیفه شرعی آحاد ملت می‌دانستند.
با توجه به اینکه انتخابات در نظام اسلامی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، همه باید نسبت به آن که سرنوشت کشور را می‌سازد، حساس باشند و برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر آن، تلاش کنند.
تردیدی نیست که انتخابات، نماد مشارکت ملی مردم در سرنوشت خود و فرصتی کم نظیر برای رقم زدن آینده‌ای بهتر برای کشور عزیزمان ایران است. حال که آزمون تاریخی دیگری در پیش روی ملت فهیم ما قرار دارد، «مشارکت حداکثری» و حضور هرچه بیشتر مردم در پای صندوق‌های رأی، جلوه‌ای دیگر از استحکام پایه‌های مردمی نظام مقدس جمهوری اسلامی و نمودی دیگر از مسؤولیت شناسی و تعهد ایرانی - اسلامی مردم به نمایش خواهد گزارد و با انتخاب فردی «شایسته» به کمال خواهد رسید ان شاءالله.
از آنجا که حضور آگاهانه در انتخابات و انتخاب هوشمندانه از سوی آحاد مردم، علاج درد‌های مزمن کشور است، مجلس خبرگان رهبری از عموم مردم شریف و گروه‌های سیاسی، دعوت می‌کند که ضمن مشارکت در عرصه انتخابات، فردی دین باور، انقلابی و توانمند که بتواند با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و بکارگیری نیرو‌های متعهد و متخصص، کشورمان را به پیش ببرد برای ریاست جمهوری و افرادی لایق، دردآشنا و مسؤولیت شناس را برای شورا‌های اسلامی شهر و روستا برگزینند. بی شک حضور پرصلابت مردم در انتخابات علاوه بر اینکه حق قانونی آحاد جامعه است به معنای حمایت از آرمان‌های امام راحل عظیم الشأن، پاسداشت خون شهیدان و لبیک به مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مدظله العالی) مبنی بر دعوت به «حضور حداکثری» در دفاع از کیان نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز هست و مسؤولیت دولتمردان را در خدمت خالصانه به این ملت فداکار مضاعف می‌نماید.
احمد جنتی
رئیس مجلس خبرگان رهبری

برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر انتخابات شیوه نامه‌های سخت گیرانه بهداشتی ابلاغ شده است که جزئیات آن به این شرح است:

- شعبه‌های اخذ رأی در اماکن شلوغ افزایش یابد.
- فاصله اجتماعی در شعب اخذ رأی (خط کشی محل ایستادن رأی دهندگان و ..) رعایت شود.
- شعب سیار برای عدم تراکم در شعب پر ازدحام و نیز دسترسی بیماران در قرنطینه برنامه ریزی شود.
- شعبه‌ها حتی الامکان در فضای باز استقرار یابند.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری وزارت کشور به منظور اعلان شعبات اخذ رأی نزدیک و خلوت به مردم نسبت به ایجاد نرم افزار شعبه یاب اقدام کند.

به وزارت کشور اجازه داده می‌شود با هماهنگی شورای نگهبان به منظور جلوگیری از ازدحام در شعب، ساعت اخذ رأی را از ساعت ۷ صبح روز ۲۸ خرداد آغاز و در صورت لزوم در شعبه‌های شلوغ تا ساعت ۲ صبح روز بعد تمدید نماید.

مقامات استانی، ناجا، بسیج و سپاه مجری این مصوبات هستند و نظارت عالی بر اجرای این دستورالعمل بر عهده وزارت بهداشت و درمان است. عدم رعایت این دستورالعمل و سایر شیوه نامه‌های بهداشتی تخلف انتخاباتی محسوب می‌شود و برابر با قوانین مربوطه اقدام خواهد شد. تشخیص تخلف انتخاباتی بر عهده قاضی رسیدگی کننده است.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شیوه نامه مخصوص تبلیغات شورا‌های اسلامی شهر و روستا را تدوین و توسط ریاست قرارگاه عملیاتی به استانداری‌ها ابلاغ کند. نظارت بر حسن اجرای آن بر عهده بخشداری ها، دهیاری‌ها و خانه‌های بهداشت خواهد بود.
در انتخابات شورا‌های اسلامی، مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، شخص نامزد مسؤولیت رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی را بر عهده دارد و نسبت به رعایت نشدن آن مسؤول شناخته می‌شود.

کل واجدین شرایط برای رای دادن نیز ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر می‌باشند که از این تعداد ۲۹ میلیون و ۹۸۰ هزار و ۳۸ نفر مرد و بقیه زن هستند. بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار رای اولی حائز شرایط رای دادن در انتخابات ۱۴۰۰ هستند.
حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر عوامل اجرایی اعم از بازرسی و حفاظت بر برگزاری انتخابات نظارت می‌کنند.

به گفته رییس ستاد انتخابات کشور ؛ برای انتخابات ریاست جمهوری ۶۷ هزار صندوق اخذ رای آماده شده است که دستورالعمل بهداشتی به همه شعبه های رای گیری ابلاغ شده است.
آقای جمال عرف اف زود: فرآیند انتخابات از حدود ۶- ۷ ماه پیش آغاز شده است و اکنون به روز موعود یعنی برگزاری انتخابات در ۲۸ خرداد نزدیک شده ایم. وی ادامه داد : در حوزه شوراها نیز۷۵ هزار صندوق اخذ رای در نظر گرفته شده است .

رئیس ستاد انتخابات استان تهران با اشاره به برگزاری انتخابات گفت: شب جمعه و شب شنبه یعنی ۲۷ و ۲۸ خرداد منع تردد شبانه لغو و خودروها جریمه نمی شوند.

شکرالله حسن بیگی در مورد تمهیدات لازم جهت تردد در روز منتهی به انتخابات اظهار داشت: نامه معاون امنیتی، انتظامی و رئیس کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا به سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی مبنی بر درخواست لغو ممنوعیت تردد شبانه در شب منتهی به انتخابات و همچنین شب انتخابات ارسال شد.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط انتخابات شب جمعه و شب شنبه به این سبب که عوامل اجرایی جهت تحویل صندوق ها باید اقدام کنند موضوع ممنوعیت منع تردد شبانه در پنجشنبه و جمعه مطرح شده است.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران و رئیس ستاد انتخابات استان تهران با بیان اینکه مردم رای دادن را به ساعات پایانی موکول نکنند، تاکید کرد: بر این اساس شب جمعه و شب شنبه یعنی ۲۷ و ۲۸ خرداد منع تردد شبانه لغو و خودروها جریمه نمی شوند.

عبدالناصر همتی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت:

«‏توسعهٔ اقتصادی ایران بدون تعامل قوی با خارج و دیپلماسی قوی اقتصادی مقدور نیست. دولت من بدنبال رفع ‎تحریم‌ها و خدمت گرفتن سیاست خارجی برای نیل به توسعه اقتصادی هست به همین دلیل از دکتر محمدجواد ظریف برای حضور در کابینه‌ام در پست معاون رئیس جمهور یا وزیر خارجه دعوت خواهم کرد.»

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی با بیان اینکه مرزبندی نامزدهای انتخابات در مناظره‌ها مشخص و روشن شد گفت: ما اصلاً فضای انصراف نداریم و ستاد کاملاً مشغول کار است.الان که با شما صحبت می‌کنیم، ما تا پایان روز چهارشنبه برنامه‌هایمان را پر کرده‌ایم.

مرتضی فیروزآبادی سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در پاسخ به این سوال که چقدر توانستید در ایام تبلیغات افکار عمومی را مجاب کنید، گفت: مهمترین اقدام تبلیغاتی در این انتخابات، برنامه‌های تلویزیون و صدا و سیما بود. اگر بخواهیم تلویزیون را ارزیابی کنیم، نقطه قوت تلویزیون این بود که فرصت مستقلی برای نامزدها فراهم کرد تا درباره تک تک استان‌ها صحبت کنند.این امکان در گذشته یا در انتخابات قبلی نبود ما از این فرصت استفاده کردیم.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی تصریح کرد: در این زمینه دکتر جلیلی ۳۰ برنامه مجزا برای استان‌ها ضبط کردند و البته برای تهران پیش‌بینی نکرده بودند. ابتکار دیگر صدا و سیما ظرفیت تلوبیون بود که امکان پخش زنده ۲۴ ساعتی را در اختیار نامزدها قرار داد.

وی بیان کرد: از آنجایی که دکتر جلیلی در این ۸ سال کار به طور مفصل کرده بودند و محتوای زیادی برای عرضه وجود داشت، قبل از اینکه تبلیغات شروع شود نه به عنوان تبلیغات انتخاباتی بلکه در قالب سلسله بحث‌های روایت، مطالبی را طرح کردند ما از ظرفیت تلوبیون در تولیدات قبلی و تولیدات جدید و هم حضور اعضای مختلف کارگروه‌های دولت سایه استفاده کردیم.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی ادامه داد: مهمترین نقطه ضعف تبلیغات در صدا و سیما این بود که فضای چالش در این دوره شکل نگرفت. البته اگر بخواهیم منصفانه صحبت کنیم بخشی از آن به برنامه‌ریزی صدا و سیما و بخشی هم به شرایط و فضای انتخابات برمی‌گردد.

فیروزآبادی گفت: در یک حالت مطلوب ما در انتخابات دو خلاء مهم داشتیم؛ یکی اینکه عمق برنامه‌های نامزدها با یکدیگر قابل مقایسه نبود. به عنوان مثال در برنامه‌های تلویزیونی همه می‌گفتند نقدینگی باید کنترل شود، این موضوع با یک جمله حل نمی‌شود بلکه باید فضایی فراهم می‌شد که عمق این سخن با تضارب آرا مشخص شود و معلوم شود نامزد چقدر با این مطلب مانوس است.

رییس جمهوری باید صاحب تشخیص باشد

وی با بیان اینکه رییس جمهوری باید در مسائل اصلی صاحب‌تشخیص باشد، اظهار کرد: رییس جمهوری در مسائل اصلی کشور مانند راهنمای گروه کوهنوردی است و تصمیم‌گیر است. اگر او به تردید و تزلزل بیفتد، مشکلات کشور حل نمی‌شود بنابر این یکی از مسائل این است که عمق مسائل مشخص نشد.مورد دیگر بحث تطابق مواضعی که در ایام انتخابات گرفته می‌شود، با عملکرد و مواضع گذشته افراد است که به اعتقاد من این هم در فضای انتخابات خیلی مشخص نشد.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی اضافه کرد: به هر حال این دو خلاء وجود داشت که البته بخشی از آن حتما به برنامه‌ریزی صدا و سیما برمی‌گردد و بخشی از آن هم به خروجی فرهنگ سیاسی ما و ظرفیت مسئولین مرتبط است. در عین حال ما تجربه نامناسبی از مناظره‌های دوطرفه داشتیم به هر حال باید به برنامه‌ریزان حق بدهیم که کمی در این موضوع احتیاط کنند.

وی بیان کرد: در مجموع بخشی از مطالب گفته شد و بخش مهمتری باقی ماند. مسائلی که ‌ماند از آنجایی که نیاز به تبلیغ و تبیین بیشتری داشت در این قالب‌ها خیلی امکانپذیر نبود.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی خاطرنشان کرد: ما دو پیشنهاد از طرف دکتر جلیلی ارائه کردیم که خود ایشان هم بیان کردند. یکی دعوت به مناظره دکتر همتی و دومی دعوت به مناظره دکتر روحانی بود. ما فکر می کردیم اگر این دو مناظره برگزار شود، مسائل ‌مقداری عمیق‌تر دیده شده و برای مردم بهتر بیان می‌شود ولی هیچکدام از این دو بزرگوار نپذیرفتند و ان‌شاءلله در فرصت دیگری اتفاق بیفتد.

چرا جلیلی در شبکه کلاب هاوس حضور نیافت؟

فیروزآبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا جلیلی از ظرفیت‌هایی مانند شبکه کلاب هاوس استفاده نکرد،‌گفت: ما مخالفتی با استفاده از ظرفیت شبکه کلاب هاوس نبوده ولی در مقایسه با فرصت‌های دیگر و میزان مخاطبین آن در اولویت قرار نگرفت. تلویزیون واقعا بخش مهمی از وقت نامزدها را می‌گیرد

وی ادامه داد: وقتی این ظرفیت یا ظرفیت‌های مشابه وجود دارد، فرد مقایسه و اولویت‌بندی می‌کند و احساس می‌کند سخنش را در جاهای دیگر راحت‌تر به بدنه بیشتری از افراد منتقل می‌کند. ضمن اینکه مخاطبی که می‌خواهد در کلاب هاوس مطلبی را دریافت کند فرصت‌های متعددی داشته و در جاهای دیگر مطلب را شنیده است.

فلسفه دولت سایه/ حس رقابت با دولت باعث نشد مطالبی که مثبت بود را بیان نکنیم

فیروزآبادی در پاسخ به سوال دیگری درباره بحث "دولت سایه" اظهار کرد: زمانی که انتخابات ۹۲ تمام شد، آقای جلیلی گفتند که کار ما از الان شروع شد. طرح دولت سایه از همان زمان مطرح شد. حرف کلی این بود که اگر دولت دست ما نیست اما ما می‌توانیم به دولت کمک بدهیم. کمک به این معنا که در قالب جمع‌های تخصصی متشکل از مدیران سابق، مدیران فعلی و دانشگاهیان و اصحاب علم و جوانان مسائل کشور را رصد، تحلیل و ارزیابی کنیم.

وی یادآور شد: اگر دولت کاری را انجام می‌دهند که خوب است باید قدردانی کنیم، اگر کاری نقصی دارد تکمیل کنیم و اگر کار اشتباه است، تلاش کنیم اصلاح شود. این فلسفه دولت سایه بوده و اقدامات قابل توجهی انجام شده است. از نظر کار گروهی، چند ۱۰کارگروه تشکیل شده و از نظر تعداد افراد هم قابل توجه بوده است.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی گفت: این کار چند خاصیت داشت؛ اول اینکه به دولت‌ حاضر کمک شده است. دکتر جلیلی در مسائلی مانند بورس برحسب این بررسی کارشناسی برای دولت پیشنهاداتی فرستادند. یا در مسائل هدفمندی و بنزین همین طرح وان را قبلا فرستادند و پیشنهاد دادند. به هیچ عنوان اینگونه نبوده است که حس رقابت نسبت به دولت باعث شود که اگر الان حرف مثبتی وجود دارد آن را بیان نکنیم.

فیروزآبادی ادامه داد: دومین خاصیت و فایده طرح سایه این بوده که نسبت به مسائل کشور اشراف ایجاد شده است. من معتقدم که این باید در کشور ما تبدیل به فرهنگ شود که اگر کسی می‌خواهد رییس‌جمهور شود باید هشت سال کار کند و ما باید این فرهنگ را در کشور جا بیندازیم.

وی عنوان کرد: ما با مشی و نگاه آن کاری نداریم که رقیب سیاسی، مخالف یا موافق است برای ما مهم این است که حرف وی عقبه داشته باشد و خودش به خودش پنالتی نزند و به عنوان مثال قبل از انتخابات بگوید طرح مسکن مهر را انجام می‌دهد، موقع دولت بگوید انجام نمی‌دهد و دو سال بعد با اسم دیگری آن را انجام دهد. این اشکال در تصمیم است که آن هم ناشی از فقدان پشتوانه و نظام فکری است.

جلیلی در بسیار از مسائل کشور معطل تصمیم گیری نمی‌ماند

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی، وی را شخصیتی عنوان کرد که غیر از اینکه شخصیت بین‌المللی و صاحبنظر و در طراز ملی است و در موضوعات مهم کشور نظر و جمع‌بندی دارد. دکتر جلیلی در بسیاری از مسائل کشور معطل تصمیم‌گیری نمی‌ماند و می‌تواند با سرعت تصمیم بگیرد. البته آن جلسه نمادین برگزار شد و ۳، ۴ مورد از تصمیمات بیان شد و بیشتر از این حرف‌ها آماده شده است.

فیروزآبادی بیان کرد: فایده دیگر طرح دولت سایه، شناسایی شبکه قابل توجهی از افراد صاحبنظر با دیدگاه‌های مختلف است. وقتی شما چند ۱۰ کارگروه دارید و در هر کدام از آنها تعدادی از افراد حضور دارند، امروز با چند صدنفر آشنا هستید، قدرت‌ها، قوت‌ها، ضعف‌ها و تخصص‌ها و اطلاعات آنها را می‌دانید که به نظر من برای اداره کشور لازم است.

وی عنوان کرد: اگر ما امروز ادعا می‌کنیم که باید از همه ظرفیت‌ها استفاده شود، دغدغه اصلی ما بوده است و امروز می‌توانیم بگوییم لیست مفصلی از افراد شناسایی شده اند.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی ادامه داد: از سوی دیگر برخی از مسائل کشور که به هر دلیلی در دولت فرصت نشده یا مورد غفلت واقع شده و یا اعتقادی در دولت در این زمینه نبوده، امروز در اینجا مورد کارشناسی قرار گرفته و شکافته شده است. به عنوان مثال دکتر جلیلی در موضوع تراریخته، چندین جلسه با افراد مختلف برگزار کرده و جمع‌بندی انجام داده است.

فیروزآبادی ادامه داد: علاوه بر این ایشان در ارتباط با موضوع تحریم‌ها و نحوه خنثی‌سازی آنها، مفصلا در سی و چند صفحه متشکل از چند ۱۰ راه‌حل در ابعاد مختلف تدوین کرده‌اند و امروز هر دولت بر سر کار بیاید، می‌تواند از آن استفاده کند و همانطورکه خود ایشان هم در مصاحبه‌ها مطرح کردند برای تبادلات بانکی ۱۱ مسیر پیشنهاد ارائه کرده‌اند که ذخیره، دانش و تجربه جدید برای کشور محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: به نظر من دولت سایه مجموعا اتفاق خوبی بوده و در این ۸ سال، هم دولت دکتر روحانی احساس نکرده که جریان مخربی است و لااقل من واکنش منفی دراین خصوص ندیدم که احساس شود این ظرفیت، کارغیرکارشناسی، غیرعرف یا کار غلط سیاسی مخرب است.البته من در سطح کلان دولت را نمی‌گویم اما در سطوح میانی دولت در این ۸ سال به برخی از مدیران میانی کمک کرده و از مسائل، نتایج و راه‌حل‌ها استفاده کردند که به نظر من ظرفیت‌های مفیدی برای کشور هستند.

نباید به کرونا فقط از زاویه خسارت نگاه کرد

فیروزآبادی در پاسخ به این سوال که‌ آیا دولت سایه در این مدت برآوردی از میزان خسارت‌های کرونا و تحریم داشته است، گفت:‌ من الان عدد و رقمی ندارد که به شما اعلام کنم. از آنجایی که مسائلی مانند کرونا و تحریم دست ما نیست، نباید فقط به زاویه خسارت آن نگاه کنیم بلکه باید زاویه فرصت را هم ببینیم.

وی افزود: در موضوع تحریم گزارش بسیار خوبی تهیه شده و ابعاد آن هم شکافته شده است و در ارتباط با مسائل مربوط به حمل و نقل، تامین کالا، جابجایی پول سعی شده با استفاده از فرصت‌هایی موجود در کشور برای غلبه بر آنها به طور مشخص پیشنهاداتی ارائه شود.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی اظهار کرد: در کرونا البته حضور ذهن ندارم اما می‌دانم دکتر جلیلی در ارتباط با موضوع واکسن چند جلسه برگزار و سعی کردند با مساله کرونا آشنایی صورت گیرد و اگر پیشنهاد یا چارچوبی داشته باشند ارائه کنند.

فیروزآبادی خاطرنشان کرد: در ارتباط با موضوع تحریم باید گفت دولت سایه یک مجموعه نیست. در حقیقت محور یا چتری است که ذیل آن مجموعه‌های مختلفی آمده‌اند و کمک ارائه می‌دهند. امروز این چتر در اکثر مسائل مرتبط با تحریم، هم تحریم را خنثی‌سازی و هم مقابله می‌کند و هم مسائل مرتبط با آن را رفع می‌کند و آمادگی کامل برای این موضوع دارد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا نامزدهای ریاست جمهوری در جریان مناظرات و تبلیغات انتخاباتی هیچ اشاره ای به چالش‌های دولت نداشتند، ‌گفت: البته من مناظره را به خاطر ندارم اما آقای جلیلی در چند جا به‌طور مشخص اقدام دولت در احیای اراضی خوزستان را مورد تقدیر قرار دادند.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی بیان کرد: در منش دکتر جلیلی این نیست که اگر کار خوبی در دولت اتفاق می‌افتد ذکر نشود و من حداقل در این یک مورد حضور ذهن دارم که ایشان قدردانی کرده و استفاده کردند. البته موارد دیگری هم ممکن است اتفاق بیفتد که ذکر آن نه تنها اشکالی ندارد به نظر ما اتفاقا خیلی هم خوب است.

در فرهنگ سیاسی باید اصول را ملاک قرار دهیم/ تحریم و کرونا در مناظره خیلی پررنگ نشد

فیروزآبادی یادآور شد: ما در فرهنگ سیاسی باید سعی کنیم اصولی را ملاک قرار دهیم و بگوییم با این اصول مسائل را قضاوت می‌کنیم. نه اینکه بگوییم اگر کاری خوب بود عنوان می‌کنیم و اگر بد بود مطرح نمی‌کنیم. در واقع رقبای ما نباید تعیین کنند که چه چیزی خوب و چه چیزی بد است، بلکه اصول ما باید تعیین کننده خوب و بد باشد. البته موضوع تحریم‌ها و کرونا در مناظره خیلی به عنوان یک عنصر پررنگ طرح نشد که این موضوع به صدا و سیما برمی‌گرد

مرزبندی نامزدهای اصولگرا در مناظره‌ها مشخص شد.

وی با بیان اینکه آقای جلیلی در مسائل قضاوت سیاسی رقیب‌گونه ندارند، اظهار کرد: اگر شما دقت کرده باشید ایشان ضمن اینکه با هم در مناظره‌ها شرکت می‌کنند، اصولی دارند کما اینکه مرزبندی‌های اصولگراها هم در مناظره‌ها مشخص شد.

‌سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی گفت: آقای جلیلی در همین مناظره آخر درباره چالش‌هایی که دولت‌ها آن را بی‌ارتباط با خود، مطرح کردند که در جلسه اول با آقای روحانی این جمله را به ایشان گفته‌اند که‌ این ماشین دولت نه تو را به اهدافت می‌رساند ونه مرا. این به معنای همزادپنداری و فراتر از جناح‌ها، گروه‌ها و دولت‌ها است که اتفاقاً از جاهایی است که ایشان به دولت حرف‌ها و پیشنهادهایی را در مقاطع مختلف منتقل کرده است.

وی ادامه داد: البته موارد دیگری هم بوده که دولت برخی‌ها را پذیرفته و برخی را هم قبول نکرده است. به خاطر دارم که در سال‌های اول آقای جلیلی در موضوع گندم پیشنهاداتی را به دولت برد و دولت هم پذیرفت و اقداماتی هم صورت گرفت و مساله بسیار طبیعی بود.

تلاش کردیم وعده‌هایی که امکان تحقق ندارد، ندهیم

فیروز آبادی در پاسخ به سوال دیگری درباره وعده های اقتصادی نامزدها، گفت: هم ما در این زمینه تلاش داشتیم و هم آقای جلیلی روی این موضوع که وعده‌ای که زمینه اجرای آن فراهم نیست، ندهیم، تاکید بسیاری داشت. بنابراین در اظهارات‌ او وعده‌های به آن شکل، موضوعاتی که به منابع هنگفتی نیاز داشته باشد مشاهده نمی‌کنید، عمده توجه ما بهینه‌سازی منابع فعلی بوده است.

وی با اشاره به طرح وان در بحث هدفمندی یارانه افزود: طرح وان بازتوزیع همین هزینه‌هایی است که امروز کشور انجام می‌دهد یا طرح سفر، استفاده از ظرفیت معطل مانده کشور است. بسیاری از بحث‌هایی که در حوزه روستا و حوزه کشاورزی اتفاق افتاده با هزینه‌های بسیار کم در دستور کار قرار گرفته است.

‌سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی گفت: هزینه آموزش نسبت به برخی از طرح‌های بزرگ قابل اغماض نیست. سعی کرده‌ایم وعده‌های به این شکل ندهیم. از نظر ما واقعیت‌ها و محدودیت منابع کشور مشخص است. کار سخت در دولت، تغییر ساز و کارهای موجود است اینکه ما فایل جدیدی باز کنیم و با هزینه جدیدی آن را اجرا کنیم، به اعتقاد من کارهایی از جنس نمایش است.

فیروزآبادی یادآور شد: در برنامه‌های دکتر جلیلی کارهای بسیاری وجود داشت که اگر در عرصه انتخابات بیان می‌شد جذابیت رسانه‌ای آن بیشتر بود. آقای دکتر به دو دلیل عنوان کرد که ما این‌ها را در وعده‌هایمان قرار نمی‌دهیم. اول اینکه بیش از اینکه مردم احساس کنند این یک تصمیم واقعی است، احساس می‌کنند وعده و کارهای نمایشی، انتخاباتی و پوپولیستی است و او از اینطور موارد پرهیز داشتند. در مجموع در وعده‌های جلیلی سعی شده همه موضوعات واقع‌بینانه و عمدتا متمرکز بر بهینه‌سازی منابع موجود و تغییر ساز و کارها باشد.

‌سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی عنوان کرد: دکتر جلیلی فایل یا بحث‌هایی را انتخابات باز کردند که به اعتقاد من جا داشت جریانات مختلف سیاسی آنها را دنبال کنند چرا که اگر آن بحث‌ها پرورش می‌یافت، انتخابات به این شکل برگزار نمی‌شد. مهمترین آن هم همین فرهنگ سیاسی بود. در این زمینه ما با یکدیگر برنامه مشترکی ضبط کردیم و او اشکالات مهمی از فرهنگ سیاسی کشور را طرح کردند.

فیروزآبادی اضافه کرد: ما اکنون در قوای مختلف گرایش به نمایش، کارهای کوتاه مدت و تبلیغاتی برای افکار عمومی داریم و تقریبا در همه جا این اشکال وارد است. اگر مسوولان به این موضوع توجه نکنند، همه را به سمت کارهای کوتاه مدت سوق می‌دهند که اشکال بسیار مهمی است.

وی در ادامه از فقدان اولویت‌بندی‌ها گفت و افزود: اکنون می‌بینیم که نامزدها برای همه موضوعات، گزاره‌ای دارند اما اینگونه نمی‌شود. رییس جمهوری باید موضوعات محدودی را انتخاب کرده و در اولویت قرار دهد.

برنامه باید به باور رییس جمهور تبدیل شود

‌سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی تصریح کرد: سومین موضوع اشکال تصمیم‌گیری در کشور بود. واقعیت این است که برنامه یک شبه درست نمی‌شود و باید عمق داشته و به باور رییس‌جمهوری تبدیل شده باشد. باید سعی شود این فرهنگ نقد شود. یکی دیگر از مباحث دکتر جلیلی که اگر تبیین شود، تا حدودی فضای زرد انتخاباتی را بهینه می‌کند، کارویژه رییس جمهوری است.

فیروزآبادی ادامه داد: اکنون در عرف نظام اداری‌مان، مسئولین به یک معنا رها هستند.به عنوان مثال، وزیری را در جایی منصوب می‌کنیم و تصور این است که کارش را انجام می‌دهد، مجلس هم هراز چند گاهی سوالاتی از وی می‌پرسد اما نظامی که کار ویژه برای او تعریف کرده باشد و عنوان کرده باشد این تعداد شغل را از او می‌خواهد، نداریم.

وی گفت: نظام تعیین اولویت و پیگیری از افراد و سیستم اداری موضوعات مهمی هستند که اگر در فضای رسانه‌ای مطرح شود و به جای پرداختن به مسائل کم‌اهمیت در انتخابات ضریب بگیرند، کشور جلو می‌رود.

سخنگوی ستاد انتخاباتی جلیلی یادآور شد: ما در کشور چالش‌ را به‌طور جدی داریم که مسئولین روی صندلی هیچ احساس نگرانی از پرسشگری از مقامات بالادست‌شان ندارند و همین که بتوانند رسانه را آرام کنند و پاسخگویی به مجلس و چند موضوع دیگر را حل کنند، دوره مدیریت می‌آید و می‌رود. این مساله به هر حال این باید درست شود و باید نظام پاسخگویی و پرسشگری وجود داشته باشد.

وی درباره ادامه اشتغال، معیشت و روستا را به عنوان سه اولویت جلیلی عنوان کرد و افزود: در دل این اولویت‌ها، موضوعات دیگری اضافه می‌شود. در حال حاضر درصد مهمی از اشتغال به دیپلماسی اقتصادی، تعامل با همسایه‌ها و کشورهای همسو و امثال آن برمی‌گردد. اگر کشور بخواهد در اقتصاد رونق پیدا کند، سهل‌الوصول‌ترین مسیر رونق اقتصادی توسعه صادرات است و این امکانپذیر است.

سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در پاسخ به این سوال که آیا آقای جلیلی کنار می‌روند یا می‌مانند، گفت: می‌مانند. جمله دقیق‌ترش این است که از روزی که ایشان تصمیم گرفتند تا الان هیچ قرینه‌ای برای انصراف دادن در ایشان مشاهده نکردیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا آقای جلیلی در جریان تبلیغات توانست وجوه تمایز خود با سایرنامزدهای اصولگرا را آشکار کند، گفت: البته به نظرم شما باید این سوال را پاسخ دهید، یعنی کسی که با مخاطبان سروکار دارد باید توضیح دهد ولی به نظر من این اتفاق افتاده است.

جلیلی در مناظره‌ها وارد فضای زرد و حاشیه ای نشد

فیروزآبادی با بیان اینکه منش دکتر جلیلی در مناظره‌ها کاملاً متفاوت بود، گفت: ایشان در این مدت وارد بحث‌های حاشیه‌ای و سطحی و زرد نشدند. من در تعاملی که در این دوره با ایشان داشتم واقعاً احساس کردم ایشان برای رییس جمهوری ایران یک شأن بالای بین‌المللی قائل است که این شأن بالای بین‌المللی باعث می‌شود هر حرفی را نزند، هر اسمی را نیاورد، وارد هر موضوعی نشود، با توجه به سابقه‌اش، چون ایشان یک شخصیت بین‌المللی بوده، مذاکرات رفته، با شخصیت‌های بزرگ در دنیا ملاقات کرده، سعی کردند آن تراز را در شأن ملت ایران حفظ کنند و به نظرم این از نظر منش و اخلاق سیاسی کاملاً متفاوت بود.

سخنگوی ستاد انتخابات سعید جلیلی عنوان کرد: از نظر محتوای برنامه‌ها هم معتقدم نخبگان به طور دقیق‌تری فهمیدند. در مواضع اصولی هم الان تمایزها به ویژه در این مناظره آخر، تقریباً مشخص شد. حالا ضرورتی ندارد تصریح کنیم ولی به نظرم مرزبندی با همه ۶ نامزد دیگر قابل تبیین است. الان براساس همین مناظره‌ها و گفت ‌وگوهایی که در برنامه‌ها و مواضع انجام می‌شود، در منش به نظرم راحت‌تر دیده می‌شود.

رای برای ما مهم است، اما نه به هر قیمتی

وی در پاسخ به این پرسش که آیا فکر نمی‌کنید رویکرد دکتر جلیلی باعث شد بخش‌هایی از عقبه اجتماعی مثل جریان پایداری که ممکن بود به ایشان رأی دهد از وی فاصله بگیرند، اظهار کرد: ایشان رأی به هر قیمتی را نمی‌خواهد و ما محدودیت‌ها و خط قرمزهای روشنی داریم و از هر چیزی که شائبه تخریب داشته باشد، منع شده‌ایم.

سخنگوی ستاد انتخابات سعید جلیلی ادامه داد: بنای ما از روز اول این بوده که مزیت‌ها را تبیین کنیم، ویژگی‌ها را توضیح دهیم و تا الان هم در هسته اصلی ستاد و ستادهای استانی همین وضعیت حاکم بوده است. ایشان قائل به این است که در هر انتخاباتی باید سطح جامعه از نظر فکری و فرهنگی بالا بیاید. برای رأی آوردن تلاش می‌کنیم اما دوست داریم این امر از مسیری اتفاق بیفتد که سطح جامعه به این سطح نزدیک شود نه اینکه افراد بخواهند خودشان را به یک سطح پایین‌تری تنزل یابد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا جلیلی با وجود صبغه و سابقه فعالیت دیپلماتیک بر مسائلی مانند توسعه روستایی متمرکز شد، گفت: علت این است که شما در سیاست خارجی هدفی را می‌خواهید دنبال کنید. البته این‌طور نیست که آقای جلیلی به سیاست خارجی نپرداخته باشند. فکر می‌کنم در مناظره سؤال شد و ایشان توضیح دادند. الان مسئله اصلی مردم اقتصاد است.

فیروزآبادی عنوان کرد: واقعیت این است که بخشی از اقتصاد با سیاست خارجی قابل حل شدن است اما همه‌اش این نیست. آن بخش در برنامه‌های ایشان تبیین شد؛ دیپلماسی اقتصادی، تعامل با کشورهای منطقه، بازار مطرح و ابعاد آن روشن شد.

سخنگوی ستاد انتخابات سعید جلیلی ادامه داد: مواضعی که نسبت به موضوع تحریم‌ها و مسائل مرتبط با آن بود، هم به نظرم تصریح شد. ایشان مشخصاً معتقدند ما باید تحریم‌ها را خنثی کنیم. یعنی باید کاری کنیم که دشمن از تحریم کردن پشیمان شود.

فیروزآبادی بیان کرد: واقعاً هم اتفاق افتاده که درمقاطعی ما حرکت‌هایی انجام داده‌ایم که آمریکا از تحریم کردن پشیمان شده مثلاً مثل خودکفایی بنزین در مقطعی که بحث تحریم بنزین بود. این خط را ایشان تبیین کرده و اینها خطوطی است که زیر آن عناوین جای می‌گیرد. علاوه بر این بخش مهمی از بحث اشتغال، دیپلماسی اقتصادی و ظرفیت صادرات و مسائل مرتبط با آن است.

قرینه‌ای برای اینکه جلیلی بخواهد از انتخابات کناره‌گیری کند، ندیده‌ام

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره مباحث مطرح شده درباره لزوم همگرایی نامزدهای اصولگرا و اینکه آیا در این زمینه با آقای جلیلی رایزنی شده یا فشاری بوده یا نظری، درخواستی از او شده است؟ گفت: من اطلاع ندارم از او درخواست شده یا نه ولی هر کسی از من پرسیده عرض کردم که من قرینه‌ای برای اینکه ایشان بخواهد از انتخابات کناره‌گیری کند ندیده‌ام. مصمم هستند که بیایند و باشند، برنامه‌هایشان را هم عرضه کرده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در ستاد صحبتی با شما شده یا خیر، گفت: خیر، ما اصلاً فضای انصراف نداریم و ستاد کاملاً مشغول کار است.الان که با شما صحبت می‌کنیم بله، ما تا چهارشنبه برنامه‌هایمان را پر کرده‌ایم.

فیروز آبادی در پاسخ به این سوال که‌ آیا در نظرات دکتر جلیلی درباره مسائل سیاست خارجی در مقایسه با سالهایی که در جریان مذاکرات بودند تغییری مشاهده می کنید،گفت: به هر حال دیدگاه‌های کشور در این موضوع مشخص است. ما با همه کشورهای دنیا بر اساس منافع‌مان و بر روی مشترکاتمان تعامل می‌کنیم اما پایه قوّت کشور بر ظرفیت‌های داخلی است. کشوری که پشتوانه داخلی‌اش ضعیف باشد، مذاکره دستاوردی برایش نخواهد داشت. این حرف از سال‌های قدیم بوده و هنوز هم هست.

وی عنوان کرد: باید با دست پر و با قوّت برای مذاکره رفت تا بتوانیم منفعت بیشتری حاصل کنیم. قبل هم همین بوده، الان هم این اصول برقرار است. قبل هم می‌شده که مذاکره را تبدیل به نمایش کرد و بالاخره یک دستاوردی حاصل کرد ولی چیزی که بعداً به عنوان دستاورد حاصل شد و گزارش شد، قبلاً قابل حصول بود اما واقعاً یک دستاورد نبود.

سخنگوی ستاد انتخابات سعید جلیلی ادامه داد: به هر حال مشخص است ایشان در یک مقطعی تصریح کردند نمی‌شود! یک عده‌ای گفتند می‌شود! امروز هشت سال گذشته و به نظر من مبانی قضاوت روشن است. لذا به نظر من این اصول همچنان برقرار است. ما باید اصل را بر این بگذاریم که ظرفیت‌های داخلی مؤلفه‌های قدرتمان را در کشور زیاد کنیم.

فیروزآبادی بیان کرد: قدرت دفاعی به جای خودش، قدرت اقتصادی به جای خودش، قدرت فرهنگی و هویت ملی به جای خودش؛ بعد این قدرت پشتوانه تعامل ما با همه کشورهای دنیاست الّا آن کشورهایی که به رسمیت نمی‌شناسیم. با همه آنها تعامل و منافع‌مان را آنجا دنبال می‌کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا دکتر جلیلی درباره نگاه به شرق یا نگاه به غرب نظر و دیدگاه مشخصی دارند یا خیر و اولویت ایشان چیست، گفت: اولویت را منافع تعیین می‌کند. طبیعتاً کشورهایی که با ما منافع بیشتری دارند، اولویت‌شان در تعاملات بیشتر است. در این چهارچوب کشورهای منطقه، همسایه‌ها و کشورهایی که نزدیک‌تر هستند در اولویت هستند و بعد هم کشورهایی که در جهت‌گیری‌های کلان با ما همسویی دارند طبیعتاً بیشتر در اولویت قرار می‌گیرند.

سخنگوی ستاد سعید جلیلی درباره تفاوتهای سیاست خارجی جلیلی با شرایط کنونی گفت: حتماً سیاست خارجی دکتر جلیلی با سیاست خارجی این دولت تفاوت می‌کند. منطقه در این هشت سال کنار گذاشته شده است. همین مثالی که آقای جلیلی در مناظره‌ها درباره تعاملات اقتصادی با اروپا عنوان کردند.

نمی خواهم مطلبی بگویم که سوژه شود

وی درباره اینکه در بحث پنج قدرت اصلی که شورای امنیت حق وتو دارند و همواره برای ما تأثیرگذارند در روابط با این کشورها چه اتفاقی خواهد افتاد، خاطرنشان کرد: آنها که با ما همسوترند روشن است که با آنها تعاملات گسترده‌تری خواهیم داشت. بعضی‌ها را هم رفته‌ایم جلو، درباره چین ایشان شفاف موضع گرفته‌اند. حتماً ما از روابط بلندمدت با چین و هر کشوری شبیه چین که با ما خصومت نداشته باشد، استقبال می‌کنیم.

سخنگوی ستاد سعید جلیلی درباره تقویت نگاه به شرق در دوره جلیلی بیان کرد: من اکنون نمی‌خواهم این جمله را بگویم که بعد به یک سوژه تبدیل شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر روز جمعه آقای جلیلی از صندوق بیرون بیایند، چه تغییری درباره مذاکراتی که در وین در جریان است می‌افتد؟ متوقف می‌شود یا ادامه پیدا می‌کند، گفت: دکتر جلیلی گفته‌اند که با مذاکرات مخالفتی ندارند. مذاکره ابزاری برای گرفتن حقوق کشور است تا جایی که بشود حقوق را گرفت اما مذاکره تنهاترین ابزار نیست.

فیروزابادی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا آقای جلیلی مذاکرات را ادامه می‌دهند، گفت: نمی‌دانم. سؤالات سیاست خارجی را باید خود ایشان پاسخ دهد.

سخنگوی ستاد سعید جلیلی در پاسخ به این سوال که، سه نفر از نامزدها رییسی، جلیلی و قاضی‌زاده هاشمی اهل خراسان هستند، فکر می‌کنید که هر سه نفر در صحنه می‌مانند، گفت: ما می‌مانیم. اما در مورد سایرین نمی‌دانم که می‌مانند یا خیر. می‌گویند ممکن است هر لحظه اتفاقی بیفتد ولی ما تا امروز که صحبت می‌کنیم، می‌مانیم.

باید مردم‌ آرای متنوع تری ببینند

فیروزآبادی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است آقای جلیلی و نامزدهای دیگر به نفع رییسی کنار بروند و در دولت ایشان جایگاهی پیدا کنند، عنوان کرد: صحبتی به این شکل باهم نداشتیم. کشور را باید آرام آرام از این حالت که دوتا حزب هستند کنار بگذاریم و اجازه دهیم که مردم آرای متنوع‌تری را ببینند.

فیروزآبادی تصریح کرد: حضور جلیلی در این انتخابات، نه برای کسب قدرت و نه برای کسب ثروت است؛ بلکه هدف آن نگاهی است که باید به کشور عرضه شود و حتماً‌ باور ایشان این است که این نگاه در دیگران به این شکل وجود ندارد و می‌خواهند آن را عرضه کنند و تفاوت نگاهشان برای مردم دیده شود.

وی افزود: دکتر جلیلی از نظر اخلاق سیاسی سعی کردند فضای متفاوتی را ارائه کنند. به نظرم «نگاه» برای ایشان مهم بوده، که آن را تبیین کردند و مهم است که به مردم عرضه شود و واکنش مردم دیده شود و همین برای آینده کشور مهم است.

فیروزآبادی در پاسخ به این پرسش که اگر دکتر جلیلی رأی نیاورند اقدام به تشکیل حزب یا گروه سیاسی خواهند کرد، گفت: تا حالا بحثی در این مورد نکرده‌اند.

سخنگوی ستاد انتخابات جلیلی درباره اینکه آیا شما برای بعد از انتخابات هیچ برنامه‌ای ندارید، گفت: برنامه اداره کشور را داریم.

تا روز انتخابات به رتبه دوم می‌رسیم

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم و پیامدهای احتمالی آن گفت: مبنای حضور و تداوم حضور آقای دکتر جلیلی این بحث‌ها نیست. مبنای تحلیل ایشان این است که یک حرف و نگاهی را نسبت به اداره کشور دارند که این حرف را باید در معرض رأی مردم قرار دهند و این حرف جایگاهی در کشور پیدا کند، بقیه‌اش مسائل فرعی است.

فیروزابادی در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از میزان رأی آقای جلیلی در روزهای باقیمانده تا تا انتخابات مانده چقدر است؟گفت: من فکر می‌کنم ما تا روز انتخابات به رتبه دوم می‌رسیم.

سخنگوی ستاد جلیلی درخصوص مستندات ادعای خود گفت: بعضی چیزهایی که در فضای مجازی انجام می‌دهند، شواهدی هست.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال استفاده از نیروهای سیاسی طیف‌های مختلف گفت: حتماً از همه گروه‌ها و جناح‌ها در دولت ایشان حضور خواهند داشت. کما اینکه گفته اند کابینه مرا بیشتر کسانی تشکیل می‌دهند که ممکن است به من رأی نداده باشند.

تاجرنیا، سخنگوی ستاد مهرعلیزاده با تایید انصراف محسن مهرعلیزاده از روند انتخابات ریاست جمهوری گفت: آقای محسن مهرعلیزاده به وزارت کشور نامه نوشته شده و از ادامه شرکت در انتخابات انصراف خود را کتباً اعلام کرده است.

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۲ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی، یکی از نامزد‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، امروز در گفتگو با مردم گلستان که از سیمای این استان پخش شد، گفت: به علت ساختار‌ها و روش‌هایی که عدم توازن را ایجاد می‌کرد، در یکصد سال اخیر، کشور ما دچار تبعیض عمده‌ای در زمینه‌های مختلف شده است.

او افزود: همه چیز در شمال تهران متمرکز شده است و هرچه از تهران به سمت پیرامون می‌رویم، وضع بدتر می‌شود.

قاضی زاده هاشمی گفت: تورم باعث شده شکاف طبقاتی بیشتر شود و در کنار این مسائل، بیکاری هم وجود دارد.

او افزود: این نبود توازن و تبعیض گسترده به برنامه ریزی جدی برای اصلاح نیاز دارد، خیلی دولت‌ها آمدند، اما نتوانستند، چون مردم را در نظر نگرفتند.

این نامزد ریاست جمهوری ادامه داد: در دولت سلام با اجرای طرحی کلان، ساختار متمرکز را خُرد و به تعداد شهرستان‌های کشور، پایتخت ایجاد می‌کنیم.

قاضی زاده هاشمی افزود: طبق قانون می‌توانیم اختیاراتی که در تهران و در دست هیئت وزیران است به فرمانداران دهیم.

او گفت: مجموعه بودجه دستگاه‌های مختلف را جمع می‌کنیم و سرانه بودجه هر شهرستان را مستقیم به فرماندار می‌دهیم تا اختیار منابع مالی در دست خود شهرستان باشد.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه برای این طرح، مکانیزم کنترلی پیش بینی شده اضافه کرد: به دنبال حاکم کردن مردم هستیم.

او گفت: مسئولان استانی و محلی را باید مردم و نخبگان همان منطقه تایید و انتخاب کنند.

قاضی زاده هاشمی ادامه داد: سامانه‌ای راه اندازی کردیم که در آن اگر یک سوم مردم از مدیری ابراز نارضایتی کنند، آن مدیر عزل می‌شود.

ماموریت ملی برای هر شهرستان

این نامزد ریاست جمهوری گفت: ظرفیت‌های طبیعی، انسانی، زیرساختی و مسائل مختلف هر شهرستان را استخراج کرده ایم و بر اساس آن برای هر شهرستان، ماموریتی ملی تعیین می‌کنیم.

قاضی زاده هاشمی افزود: هر شهرستان در موضوعی، پایتخت ملی می‌شود و استاندار، هماهنگ کننده با مرکز است و دولت مرکزی باید کمک کننده باشد.

او گفت: اولویت ما این است که قدرت طلبان را از سفره انقلاب کنار بزنیم و مردم را بر سر این سفره بنشانیم.

قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: دولت سلام، از بین بردن تبعیض، فساد، رانت، قبیله و تبارگرایی، ایجاد شایسته سالاری و حاکمیت مردم را دنبال می‌کند.

الگوی همزیستی در گلستان باید در کل سرزمین گسترش یابد

قاضی زاده هاشمی در ادامه، استان گلستان را ایرانی کوچک خواند و اضافه کرد: گلستان، کهکشانی از اقوام و مذاهبی است که در صلح و صفا در کنار هم زندگی می‌کنند و این الگوی زندگی باید در کل سرزمین ما گسترش یابد، همه چیز عالم در استان گلستان جمع شده است.

او با برشمردن ظرفیت‌ها و مشکلات ۱۴شهرستان استان تاکید کرد: برای تک تک شهرستان‌ها برنامه ریزی کرده ایم و با کمک خودِ مردم اجرایی خواهیم کرد.

بخش هایی از این بیانیه به شرح زیر است:


بسم الله الرحمن الرحیم

ملت رشید و آگاه ایران
در حالی که ماه هاست، دلسوزان کشور، خود را برای برگزاری انتخاباتی در تراز جمهوریت نظام آماده می کردند و با ثبت نام در وزارت کشور نامزدی خود را اعلام نمودند، نهاد شورای نگهبان افراد شایسته ای را که قبلا حسن نیت و توانمندی آنها در صحنه های مختلف اثبات شده بود، بدون بیان دلایل احراز صلاحیت نکرد.

با وجود این، در حین تبلیغات و ارائه برنامه های انتخاباتی، دو تن از تأیید صلاحیت شدگان شورای نگهبان که از قبل در فهرست نامزدهای معرفی‌شده از سوی احزاب عضو جبهه اصلاحات ایران نبودند؛ لکن از فعالان و دلسوزان کشور بودند، در شعارها و برنامه های خود قرابت مناسبی با رویکردهای اصلاح طلبانه نشان دادند و توانستند ندای خاموش بخش های قابل توجهی از جامعه محذوف ایران و صدای بی قدرتان جامعه باشند.

۱- توجه بنیادین و نگاه علم محور و تخصصی به ریشه بحران های اقتصادی و اجتماعی کشور برای دستیابی به توسعه پایدار و عدالت محور؛
۲- عدم شعارزدگی و پرهیز از وعده های غیر منطبق با واقعیت های اقتصادی و بودجه ای کشور؛
۳- توجه باورمندانه نه متظاهرانه به شاخصه های توسعه سیاسی و آزادی ها و حقوق مدنی و
۴- از همه مهمتر تاکید بر دیپلماسی تعامل مؤثر با جهان و تنش زدایی منطقه ای برای دستیابی به محیط داخلی امن جهت توسعه و رشد اقتصادی، از جمله عواملی بود که هر صاحب خردی را بر آن می داشت تا به تأمل در برنامه های ایشان بپردازد.

انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌های سراسر کشور با پیشینه فعالیت قریب به ۴ دهه و حضور تعیین‌کننده در صحنه های حساس کشور و عضویت صدها نفر از اساتید برجسته در رشته های گوناگون علمی، ضمن اعتراض به شرایط حاکم و نتایج احراز صلاحیت ها و عملکرد شورای نگهبان، با تحلیل شرایط پیش رو و احساس دغدغه نسبت به سرنوشت کشور و در جهت حفظ و تقویت نهادهای دموکراتیک و انتخابی و اتخاذ رویکردهای علمی در حکمرانی، بویژه در عرصه های اقتصادی و سیاست خارجی به عنوان دو اولویت اساسی؛ حمایت خود را از جناب آقای دکتر عبدالناصر همتی استاد تمام اقتصاد دانشگاه تهران اعلام می دارد.

امید است ملت فهیم ایران در روز جمعه ۲۸ خرداد ماه با مشارکت در انتخابات و رای هوشمندانه خود به همتی فرصت های بهبود مناسب تری پیش چشم جوانان و نسل آینده میهن عزیزمان در آستانه قرن پانزدهم بگشایند و مانع کشیده شدن ایران عزیز به ورطه‌ی هولناک افراط گرایی و تحجر شوند.

گرچه زمینه ها و امکانات وسیعی جهت پیروزی قطعی کاندیدایی خاص فراهم شده و بسیاری از دغدغه‌مندان به مثمرثمر بودن این تلاش ها و حمایت ها با دیده‌ی تردید نگاه می‌کنند؛ لکن با رویکردی الهام بخش و امیدوار به آینده خود را مأمور به انجام تکلیف اجتماعی می دانیم و نتیجه را به خداوند قادر متعال می‌سپاریم.

به امید ایرانی توسعه‌یافته، آباد و آزاد

انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌های سراسر کشور
۲۶ خرداد ۱۴۰۰

یش از 7000 نفر از اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی، نخبگان و فعالان حوزه سلامت با صدور بیانیه‌ای، از سید ابراهیم رئیسی اعلام حمایت کردند.

متن این بیانیه به این شرح است:

اکنون که در آستانه انتخابات سرنوشت ساز و آینده ساز ریاست جمهوری 1400هستیم، در پرتو الطاف بیکران خداوند منان، دو طلیعه مبارک و جان فزا را رقم خواهیم زد.

اول آنکه پس از ماه ها مبارزه نفس گیر با ویروس کرونا، به لطف تلاش های شبانه روزی و فداکاری های جان فرسای کادر بهداشت و درمان و در سایه این تلاش ها و به ثمره نشستن مجاهدت های علمی و عملی در تولید واکسن داخلی، انشالله خزان ویروس کرونا و رها شدن از این مصیبت و برگشت سلامتی به ایران عزیز را در ماه های آینده در قالب برنامه جامع مدیریت و کنترل کرونا رقم خواهیم زد.

دوم اینکه پس از حدود 8 سال حاکمیت دولت به اصطلاح امید و تدبیر، گرد و خاک ناامیدی و بی تدبیری بر روح و جان مردم این کشور در همه عرصه ها پاشیده شده است و فساد، ناکارآمدی، نفاق و عدم اعتماد به ظرفیت های عظیم کشور و دل سپردن به بیگانگان و دشمنان، همه جوانب زندگی روزمره مردم و ارزش ها وعزت آنان را لگد مال کرده است.

ان شاءالله و به حول و قوه الهی و با مشارکت حداکثری مردم، به پایان رسیدن نشستن این نوع انفعال و بی تحرکی و طلوع مدیریت پویا ، بالنده و غرور آفرین و در خور شأن ایرانی آباد و آزاد را به نظاره خواهیم نشست.

اینجانبان جمعی از اساتید دانشگاه های علوم پزشکی کشور، پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان و سایر اعضای کادر بهداشت و درمان فعال در مراکز دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز درمانی وابسته به تامین اجتماعی، سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، مراکز خیریه و خصوصی، ضمن دعوت از آحاد ملت شریف ایران و بخصوص کادر فداکار حوزه سلامت جهت حضور پر شکوه در انتخابات ریاست جمهوری خرداد 1400، حمایت خود را از جناب آیت الله دکتر رئیسی در انتخابات پیش رو اعلام داشته و همچنین برای ساختن ایرانی قوی در پرتو تشکیل دولت مردمی از نامزدهای ارزشمند جریان انقلاب در این انتخابات می خواهیم با اجماع و وحدت اثر گذار به نفع نامزدی که بیشترین اقبال را در نظر سنجی ها دارد، زمینه تحقق حماسه ای به یاد ماندنی در 28 خرداد را بیش از پیش فراهم کنند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اگر لازم باشد رفراندوم برگزار می‌کنم، گفت: رهبر انقلاب فردی تحول خواه و انقلابی است، پس اصلاح از درون قدرت امکانپذیر است.

محسن رضایی در این باره یادآور شد: هر پیشنهادی که من میدهم را اگر ایشان منطقی بدانند، ما میتوانیم از راس تا ذیل را اصلاح کنیم. اگر نیاز به رفراندوم هم باشد، با هماهنگی رهبر انقلاب آن را انجام می‌دهیم، اما من فکر می‌کنم با انجام اصلاحات، مشکلات رفع می‌شود تا نظام تقویت شود و مردم راحت‌تر زندگی کنند.

وی گفت: اصولگرا نیستم؛ من انقلابی‌ام؛ اصولگرا‌ها آمدند با ما ائتلاف کردند. در زمان امام هم اصلاح طلبان آمدند با ما ائتلاف کردند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری توضیح داد: از افرادی مثل علی لاریجانی و بخش عمده‌ی افرادی که از فیلتر شورای نگهبان رد نشدند، در دولتم استفاده خواهم کرد.

رضایی درباره فیلترینگ تاکید کرد: چرا باید فیلترینگ انجام شود؟ ما هرلحظه از فضای مجازی استفاده کنیم از کشور‌های دیگر جلو می‌افتیم. اما این به معنای مدیریت بر آن نیست.

وی ادامه داد: من چرخش نکردم. من از هر دو جناح استفاده خواهم کرد و ایده من دولت شایستگان است. اولین فرد سیاسی هستم که گفتم اهل سنت باید در کابینه من باشد و این را با جرات اعلام کردم.

برخی رادیکال‌ها را جناح‌ها باید کنار بزنند. من معتقدم دولتی که تشکیل می‌دهم، باوجود رییسی در قوه قضاییه و قالیباف در مجلس علاوه بر ویژگی خودمان، باید در این ۸ سال ایران را از مشکلات عبور دهیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در مذاکره با آمریکا؛ کجا آمریکا صادقانه پا جلو گذاشتند که جمهوری اسلامی قدمی برنداشته است؟ آمریکا نه اوباما است و نه ترامپ است. برجام را حل می‌کنم و جلو می‌برم. یک سرباز وطن پایش نمی‌لرزد، اگر هر یک از نامزد‌ها می‌توانست دغدغه‌های اقتصادی من برای کشور را رفع کند، کاندیدا نمی‌شدم

رضایی تصریح کرد: یکی از ابعاد اصلاح از درون قدرت، اصلاح نحوه بررسی و احراز صلاحیت نامزد‌ها در شورای نگهبان است. شورای نگهبان در بررسی احراز صلاحیت‌ها نیاز به ابزار‌های جدید و تخصصی دارد.

وی با بیان اینکه FATF باید بعد از رفع تحریم‌ها تصویب شود اظهار کرد: عدم تصویب اف‌ای تی اف به خاطر کم کاری‌های دولت است. اعضای مجمع تشخیص به خاطر ابهاماتی که وزارت خارجه پاسخ نمی‌دهد هنوز آن را تصویب نکرده اند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: یارانه ۴۵۰ هزار تومانی همان ۲۰ دلار یارانه ۴۵ هزار تومانی است و کاری که ما کردیم همان ۲۰ دلار است که حکومت باید به مردم بدهد. با یک مدیریت کوچک در جلوگیری از هدر رفت سوخت در پالایشگاه‌ها و کامیون‌های حمل سوخت و...، بخش زیادی از هزینه این ۴۵۰ هزار تومان جبران می‌شود.

وی گفت: خیلی بهتر است که آقای رییسی در قوه قضاییه باشد، من در دولت و آقای قالیباف در مجلس، بهترین مدل همکاری اتفاق خواهد افتاد و من به هیچ‌وجه کناره‌گیری نمی‌کنم.

قرائت بیانیه حمایت شورای هم‌اندیشی و مولوی عبدالحمید از رئیسی در جمع نخبگان و بزرگان اهل سنت.

عبدالناصر همتی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، در پیامی توییتری نوشت: «دختران و‌ پسران ‎#رای_اولی عزیزم!

سبک زندگی و علائق‌ شما برای من مهم است همان‌طور که آینده‌ی شما و رفاه و احترام شما.

برای داشتنِ ‎#حق_انتخاب مخصوصا انتخاب سبک زندگی، جمعه خانواده‌تان را پای صندوق رای بیاورید.

از حق انتخاب‌تان استفاده کنید که ما پیروزیم!

‎#هر_نفر_ده_نفر ».

محسن رضایی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، در پیامی توییتری که بخشی از گفت و گویش در کلاب هاوس بود نوشت: «پخش نوار مصاحبه جناب آقای ظریف، تسویه حساب سیاسی بود و در آینده این موضوع را به طور جدی پیگیری خواهم کرد که آلودگی‌های امنیتی چگونه منجر به بروز این اتفاق در هفته‌های منتهی به انتخابات شد.»

محسن مهرعلیزاده از حضور در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری انصراف داد.

خبرنگار إیرنا کسب اطلاع کرد که محسن مهرعلیزاده در نامه ای به وزیر کشور از ادامه حضور در رقابت های انتخاباتی انصراف داد.

سعید جلیلی شامگاه سه‌شنبه در جمع هواداران خود در مسجد سید اصفهان با اشاره به سفر خود در سال ۶۲ به عنوان اولین سفر به اصفهان اظهار داشت: برای گرامیداشت یک دوست شهید نیمه شبی وارد اصفهان شدیم، شهر با حجله ۱۰۰ شهید که قرار بود تشییع شوند، آذین‌بندی شده بود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: معنویتی که از اصفهان و تشییع فردای آن روز احساس می‌شد را هنوز به یاد دارم، حماسه فرزندان شما در عرصه‌های مختلف به یاد ماندنی است، کارهای بزرگی را توانستند انجام دهند.

وی تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی ملت انتخاب بزرگ اسلام را داشتند و یک حیات جدید پیدا کردند و تمام این سال‌ها تلاش دشمن آن بود که مردم را از انتخاب خود پشیمان کنند، یک روز با جنگ تبلیغات، جنگ سیاسی و فشار اقتصادی و تمام نگرانی آن‌ها این است که ملتی که اسلام را آزادانه انتخاب کرده است بتواند یک الگو برای کل کشور باشد و یک حیات طیبه را به مردم دنیا نشان دهد.

جلیلی با بیان اینکه جمهوری اسلامی یادگار بزرگ امام خمینی (ره) است، افزود: اسلامیت نظام آن چیزی است که حیات می‌دهند و جمهوریت هم آن چیزی است که مردم اسلام را انتخاب می‌کنند.

مردم با شرکت در انتخابات، انتخاب اصلی خود را تقویت می‌کنند

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: ملت به توفیق جمهوری اسلامی هر دو سال یکبار یک انتخاب دارند که می‌تواند انتخاب اصلی‌شان را تقویت کند، می‌توان یک پیشرفت چشمگیر داشت.

وی عنوان کرد: دشمنان نمی‌خواهند چنین موردی محقق شود، امروز هم مردم ما در آستانه یک انتخاب هستند، پس از هشت سال چشیدن یک تجربه، مسیری طی شد که ۸ سال پیش مردم با انتخابشان یک نگاه خاص را برگزیدند.

جلیلی با بیان اینکه ۸ سال پیش در همین مکان صحبت کردیم، افزود: نگفتیم مشکلات کشور صد روزه حل می‌شود، کسانی چنین وعده‌ای دادند و مردم انتخابشان کردند، کارهایی انجام دادند و راه پیشرفت کشور را در عملکرد هشت ساله‌شان دیدید، وضعیت به جایی رسید که لیوان آب را نشان دادند و گفتند آب خوردن ما هم منوط به مذاکره است.

تعداد تحریم‌ها در این ۸ سال دو برابر شد

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در سال ۹۶ آیت‌الله رییسی و روحانی به همین اصفهان آمدند، افزود: گفته می‌شد که مردم به ما رای بدهید، ما می‌توانیم با طی کردن مسیر در سایر موضوعات هم به توافق برسیم، مردم انتخابشان کردند و دیدیم که در هشت سال گذشته تعداد تحریم‌ها دو برابر شد و دلار ۳ هزار تومانی به ۳۰ هزار تومان رسید‌.

وی بیان داشت: این مسیری بود که طی شد، جالب آن است که در صد روز پایان دوره هشت ساله علی‌رغم آن‌چه که ملت ما تجربه کرد هنوز می‌گویند همین راه درست است.

جلیلی تصریح کرد: عرصه انتخابات باید عرصه واقعی بدون تشویش‌های غلط باشد، مردم حق انتخاب دارند؛لازمه انتخاب هم تبیین است و انتخابات عرصه اقناع است نه اغوا، نباید اگر کسی وعده بیشتری داد در افکار عمومی به باور عمومی تبدیل شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اینکه دعوت می‌کنیم تا به مناظره بنشینیم به همین دلیل است، رییس جمهور را به مناظره دعوت کردیم چون مقصر وضع موجود هم ایشان است، اگر هنوز هم اصرار به راه خود دارند به مناظره آیند و بگویند آیا این راه درست است که می‌گویند باید آن را ادامه باید بدهیم؟

در جریان انقلاب قدرت هدف نیست

وی تصریح کرد: پس از پایان انتخابات ۹۶ گفتیم کار ما تازه شروع شده است، در جریان انقلابی، قدرت هدف نیست، به انتخاب مردم احترام می‌گذاریم اما وظیفه ما است که کمک کنیم کشور در مسیر صحیح با قدرت به پیش رود.

جلیلی ادامه داد: اگر کار درست انجام دهند حتما کمک خواهیم کرد و اگر کار ناقصی داشته باشند کمک می‌کنیم تمام شود و اگر کار خطایی هم دیدیم کمک می‌کنیم تصحیح شود؛ در این ۸ سال هم همین کار را انجام دادیم، دولت سایه یک گفتمان بود، هر کسی وظیفه دارد سایه به سایه مشکلات کشور را دنبال کند و برای حل آن گام بردارد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: اگر می‌خواهیم کشور با موفقیت پیش رود، نباید با خودمان و با رقبایمان تعارف داشته باشیم.

وی تصریح کرد: در سال ۹۴ توافقی صورت گرفت برخی از دوستان گقتند در مورد آن صحبت نکنید مردم خوششان می‌آید اما ما وظیفه داشتیم واقعیت را بگوییم؛ صداقت با مردم آن نبود، ما گفتیم تحریم‌ها برداشته نمی‌شود، ما می‌گفتیم اینجا جای تصحیح و تبیین برای مردم است، مردم دیدند آن زمان هم گذشت و چه شد؟

جلیلی با بیان اینکه امروز ما در یک انتخاب قرار داریم، افزود: در مناظره دوستانی بیان کردند که قول‌های دیگران بیخود است و نمی‌شود، آیا انتخاب امروز این است و می‌خواهند کشور در هشت سال آینده صورت روزمره پیش رود؟ این نگاه غلط است و مشکلات با آن حل نمی‌شود و گرانی و تورم و بیکاری و مسکن کم نمی‌شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: با این نگاه حتی همین تحریم‌ها هم برداشته نمی‌شود، همین هفته طرف مقابل می‌گوید علاوه بر این که تحریم‌ها را داریم، تازه مواردی هم اضافه می‌کنیم.

سفرهای استانی در دولت سایه

وی تصریح کرد: در این ۸ سال سعی کردیم استان به استان برویم، به همه استان‌ها سر زدیم با اساتید و دانشجویان و مدیران و... جلساتی داشتیم، از شهرک صنعتی بازدید کردیم و کارگروه تشکیل دادیم.

جلیلی عنوان کرد: نهایتاً به یک جمع‌بندی رسیدیم، آن هم این است که امروز در کشور ما فرصت‌ها، ظرفیت‌ها و منابع فراوان مادی و معنوی و نیروی انسانی جوان متخصص وجود دارد که در چهار سال آینده نباید فقط اداره شود بلکه به اتکای این ظرفیت‌ها کشور می‌تواند جهش پیدا کند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: باید بتوانیم از ادعای خود دفاع کنیم، اگر چهارسال گذشت باید بگوییم آیا ادعاها تحقق شد یا نشد؛ ما معتقدیم با حضور در عرصه‌های مختلف و با برنامه حتما کشور می‌تواند یه یک جهش برسد، نباید مشکلات گرانی و مسکن اینگونه مردم را اذیت کند‌

وی با اشاره به اینکه نه تنها باید مشکلات حل شود بلکه باید در کشور جهشی صورت گیرد، افزود: شاهد ما آن است که در همین امروز در اصفهان دیدیم که اگر جوانان اصفهانی روزی در عملیات خیبر و مردم هم در تشییع شهدایشان حماسه آفریدند، امروز هم همان مردم می‌توانند حماسه حدیغد بیافریند، کسانی که در جنگ حماسه آفریدند نمی‌توانند در اقتصاد و صنعت هم حماسه آفریدند؟

تبدیل کارمندان یک شرکت دانش‌بنیان از ۲۰۰ نفر به ۵۰۰ نفر در دو سال

جلیلی بیان داشت: عصر امروز در بازدید از یک شرکت دانش بنیان که سال‌ها پیش هم از آن بازدید داشتیم و دیده بودیم که ۲۳۰ جوان متخصص، باانگیزه و پرشور کارهایی انجام می‌دادند که کسانی که اهل فن هستند انگشت به دهان می‌مانند، متوجه شدیم با وجود کرونا اقدامات آن‌ها دوبرابر شده است و تعداد کارکنان جوان به ۵۶۰ تا رسیده است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: این جوانان ما امروز موتور جت می‌سازند، دستگاه سیتی اسکن می‌سازند، دستگاه شتاب‌دهنده پزشکی می‌سازند که تنها چهار کشور آن را می‌سازند، در همین دانشگاه اصفهان هزاران فارغ‌التحصیل دارد اگر بستری برای آن‌ها فراهم شود و دولت همراهی کند جهشی ایجاد خواهند کرد.

وی تأکید کرد: این جوانان بهانه زیادی هم داشتند اما حرکت آن‌ها متوقف نشد بلکه جهش یافت، آیا نمیتوان در تمام کشور چنین جهشی ایجاد کرد؟ جوانان نه تنها نباید دنبال کار باشند بلکه هر کدام باید کارآفرین باشند، مگر فرصت‌های اصفهان کم است؟

تورم در سراسر دنیا حدود ۵ درصد است اما در کشور ما ۵۰ درصد است

جلیلی با بیان اینکه امکانات ما کم نیست افزود: این اقدام ابتکار و باور می‌خواهد، بسیاری از مسائل مطرح شده را مردم به درستی می‌گویند که تازه مشخص شده نشده‌اند و بسیاری از مسائل حتی راه حل شناخته شده هم دارند، سوال آن جا است که چرا حل نمی‌شود، چرا در کشورهای دنیا تورم زیر ۵ درصد است اما در ایران به ۵۰ درصد می‌رسد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: در همین جوانان اصفهانی‌ اساتید اقتصادی هستند که برای مشکلات کشور راهکار یافتند پس چرا انجام نمی‌شود؟ اینکه به مردم فشار معیشتی می‌آید ناشناخته نیست، برخی مشکلات به دلیل رویکرد غلط حل نمی‌شود، در کشوری که مردم رنج می‌کشند نباید آنقدر بی عدالتی باشد‌

وی بیان داشت: نمی‌شود کسی که پولدار است ده ماشین داشته باشد و کسی که ندارد هم هیچ سهمی از انرژی نداشته باشد، مردم باید سهم را خودشان مدیریت کنند و سهم خودشان از انرژی را هرطور می‌خواهند مدیریت کنند، این نگاه متفاوت است که بارها در جلسات گفته‌ایم برخی مخالف هستند، بگویند دلیلشان چیست تا مردم انتخاب کنند.

بی‌عدالتی در جامعه مدعی اسلامی‌گری توجیهی ندارد

جلیلی اظهار داشت: می‌گوییم نمی‌شود در جامعه مدعی اسلامی‌گری بی‌عدالتی وجود داشته باشند، وضعیت کشوری که می‌تواند غذای غرب آسیا را تأمین کند نباید به این شکل باشد، دولت نباید در این زمینه منفعل باشد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اشتغال حق مردم و وظیفه دولت است، جوان ایرانی با این طرفیت نباید بیکار باشد، باید برای هر وزارتخانه مأموریت داشته باشد تا سهمی از اشتغال را عهده‌دار شود، لازم است تعیین شود که در یک سال در هر وزارتخانه چقدر باید شغل ایجاد شود.

وی ابراز داشت: اگر می‌گویید کشور انقدر تحریم دارد و نتوانستید نفت بفروشید، نباید راحت بنشینید، این کار که دولت نیاز ندارد؛ باید برای هر دستگاه مأموریت تعریف کرد که در شرایط عدم فروش نفت آن وزارتخانه وظیفه دارد ارزآوری داشته باشد.

جلیلی عنوان کرد: لازمه جهش تولید جهش صادرات است، لازمه جهش صادرات تعامل با دیگر کشورها است، می‌بینیم که روسیه سالی ۱۱ هزار میلیارد دلار واردات صیفی‌جات دارد اما سهم شمل حدودا ۱۰۰ میلیون دلار است و کشاورز ما صرفه ندارد که محصولات را برداشت کند.

در تعامل خارجی نباید معطل ۳ کشور ماند

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در اطراف ما ۱۵ کشور وجود دارد که ۱۰۰۰ میلیارد دلار واردات دارند، اما ما چه سهمی از واردات به این کشورها داریم؟ وی افزود: پاکستان ۶۰ میلیارد دلار واردات دارد که ۱۶ میلیارد دلار هم می‌تواند صادرات ما باشد؛ بعد می‌گوییم ما در وزارت حارجه موفق بودیم و دولت تعامل بودیم؛ دنیا ۲۰۰ کشور است نباید معطل ۳ کشور ماند، می‌گویند اگر بخواهیم صادرات کنیم باید توافق کنیم تا تحریم‌ها بردارند، خب مذاکره کردید و دیدیم که وضعیت چه شد.

جلیلی گفت: همان زمانی که می‌گفتید تحریم‌ها برداشته شد صادرات ایران به افغانستان دو برابر صادرات به ۲۸ کشور اتحادیه بود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: گفته می‌شود که دشمن تحریم می‌کند، کشوری که این ظرفیت را دارد نه تنها باید تحریم‌ها بی اثر شود بلکه باید رفتاری داشته باشد که دشمن از تحریم پشیمان شود و به ما می‌توانیم باور داشته باشیم.

لزوم اقدام آفندی در جنگ اقتصادی

وی خاطرنشان کرد: در جنگ اقتصادی باید به گونه‌ای عمل شود که بدانید که می‌توانید با همین ابزار اقتصادی اقدام آفندی داشته باشید.

جلیلی گفت: امروز به برکت جمهوری اسلامی مردم هستند که می‌توانند انتخاب کنند، هرکدام باید فعال شوید و از همه بخواهید مشارکت حداکثری داشته باشید تا جبهه انقلاب بتواند به موفقیت برسد؛ جبهه انقلاب باید حضور هم‌افزا داشته باشد، کشور را باید جهش داد و این شعار نیست.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: هم رییس جمهور و هم نامزدهای دیگر را دعوت به مناظره کردیم و امروز هم می‌گویم، این حرف‌ها واقعیت است، مردم می‌خواهد انتخاب برای جهش داشته باشد.

وی با بیان اینکه کشور با نمایش اداره نمی‌شود و نمی‌توان با همایش به قله نمیرسد، افزود: کشور کار و برنامه قوی می‌خواهد، باید برای هر جوان برنامه داشته باشید، اگر یک شرکت دانش‌بنیان در اصفهان می‌گوید که به نفع خودم است تا جوانان را استخدام کنم و نیروهای جوان خود را دو برابر کند کشور هم می‌تواند همینطور جهش پیدا کند‌.

حکمرانی با تعارف پیش نمی‌رود

جلیلی تصریح کرد: این کشورداری نیست که کشور را معطل انتخاب فردی در آن سوی دنیا کنید، یکی از اشکالات دیگر آن است که نباید دچار تعارف باشید، حکمرانی با تعارف پیش نمی‌رود؛ ما چهار سال آینده را باید با انتخابمان بسازیم اولا با مشارکت دشمنان نگاه می‌کند که آیا مردم پای انتخاب خود ایستادند؟

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: دشمن نمی‌خواهد در صنعت و اقتصاد و کشاورزی هم مردان میدانی چون حاج قاسم سلیمانی و خزازی پیدا شوند.

وی گفت: خواهش از مردم اصفهان داریم که انتخاب را جدی بگیریم و حضور گسترده پای صندوق رای داشته باشیم.

جلیلی با بیان اینکه عرصه انتخابات را به تبیین موضوعات تبدیل کنیم، افزود: کسانی نیایند که تجربه غلط را بخوانند دوباره تکرار کنند، همه ما باید تلاش جدی داشته باشیم تا جبهه انقلاب یک موفقیت کسب کند و پس از آن کار آغاز شود تا با تلاش جهش ره دهد، هرچه مسؤولان در این جهاد بزرگ کار کنند به همان نسبت موفقیت‌های بیشتر شکل خواهد گرفت.

صبح فردای انتخابات کار کمک به منتخب مردم آغاز می‌شود

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: تلاش ما نباید تا شب انتخابات باشد، صبح فردای روز انتخابات همه باید برای منتخب مردم کار را آغاز کند و به کمک بپردازند، نباید زمان را از دست دهیم، با موفقیت‌هایی که صورت گرفت امید است به قله‌ای برسیم که مردم نه‌تنها چنین مشکلاتی نداشته باشند بلکه بتوانند در همه عرصه‌ها بدرخشند.

علیرضا زاکانی کاندیدای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ درباره تحقق تولید ایرانی اظهار کرد: بنده از زمان‌های قدیم همواره کالای ایرانی را ملاک خود قرار داده ام.

او افزود: استفاده از کالای ایرانی و تولید داخلی به علت اینکه جنبه فرهنگی دارد بزرگترین جهاد کشور است و تولیدکنندگان باید آن را با کیفیت بسازند و مصرف کنندگان بایستی حتما کالای ایرانی را در اولویت قرار دهند.

زاکانی تصریح کرد: مدیریت اصلی کار خود را در جهش تولید گذاشته ایم و تمام مخالفت‌های موجود در این زمینه مانند عدم تعهد مالی، قانون گذاری‌های نادرست و ... طی یک فرآیند بهبود بخشیده ایم تا شاهد توجه به جهش تولید باشیم.

کاندیدای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ادامه داد: جهش تولید در ۹ پیشران و محور مورد توجه قرار گرفته تا خوشه محصولات به کارگاه‌های خود در داخل منزل، کارگاه‌های کوچک و متوسط بخش بندی شود.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس گفت: کانون محوریت بنده توجه به ۵ بحث آزادی، استقلال، عدالت، معنویت و پیشرفت است و ۴ رویکری که بتوان بسته کاملی را برای تحقق اقتصاد و مدیریت، فرهنگ و اجتماع، سیاست و امنیت، سیاست خارجی ایجاد کند، لازم است.

کاندیدای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ با بیان اینکه نباید کشور را کاریکاتوری اداره کنیم، تاکید کرد: دقت و جامعیت باید در اداره و مدیریت کشور صورت بگیرد و به این ترتیب مردم در سال اول حکومت تعییر را احساس کرده و در سال دوم شاهد تحول در جامعه باشند.

دومین مستند تبلیغاتی محسن مهرعلیزاده کاندیدای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری که قرار بود ساعت ۲۰ روز سه شنبه از شبکه یک سیما پخش شود، به دلیل آنچه تأخیر در ارائه فایل مربوطه از سوی ستاد تبلیغاتی این کاندیدا مطرح گردید، پخش نشد.

بر اساس جدول زمانبندی اعلام شده برنامه‌های تلویزیونی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری، قرار بود ساعت ۲۰ سه شنبه دومین مستند تبلیغاتی محسن مهرعلیزاده از شبکه یک سیما پخش شود که مجری این شبکه اعلام کرد: ستاد انتخاباتی آقای مهرعلیزاده در فرصت قانونی قادر به ارائه مستند تبلیغاتی خود نشده است.

«این لحظه قرن را عوض می‌کند» عنوان دومین مستند تبلیغاتی مهرعلیزاده است که در سایت شخصی این کاندیدا به نشانی mehralizadeh.ir در دسترس قرار گرفته است.

بر اساس قرعه کشی صورت گرفته در صداوسیما، از شماره ۱۱ تا ۱۷ به ترتیب به امیرحسین قاضی‌زاده‌ هاشمی، عبدالناصر همتی، محسن رضایی میرقائد، سعید جلیلی، سید ابراهیم رئیسی، محسن مهرعلیزاده و علیرضا زاکانی برای تعیین زمان پخش برنامه‌های تبلیغاتی، تعلق گرفت.

چهارشنبه ـ ۲۶ خرداد ماه ـ برنامه های تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری در تلویزیون و رادیو به شرح زیر است:

شبکه یک سیما مستند علیرضا زاکانی را ساعت ۲۰ پخش می کند.

بخش خبری ۲۰:۳۰ و گفت و گوی ویژه خبری ساعت ۲۲:۴۵ شبکه دو، امروز به امیرحسین قاضی‌زاده‌ هاشمی اختصاص دارد.

شبکه سه سیما ساعت ۱۸ برنامه «رییس جمهور و جوانان» را برای کاندیدای شماره ۱۲ عبدالناصر همتی پخش خواهد کرد.

شبکه چهار برنامه «با نخبگان» مربوط به محسن رضایی میرقائد را ساعت ۱۷ پخش می کند.

شبکه پنج برنامه «دست خط» را برای سعید جلیلی ساعت ۱۹ به روی آنتن می‌برد.

گفت و گوی ضبط شده کاندیدای شماره ۱۵ ـ سیدابراهیم رئیسی ـ ساعت ۲۱:۳۰ به روی آنتن شبکه خبر خواهد رفت.

شبکه جام جم نیز ساعت یک بامداد برنامه «ایران ما» مربوط به محسن مهرعلیزاده را پخش می‌کند.

در آخرین روز از تبلیغات نامزدها در صداوسیما فقط دو شبکه رادیویی برنامه انتخاباتی پخش می‌کنند. گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو با حضور امیرحسین قاضی‌زاده‌ هاشمی از شبکه رادیویی ایران هم به صورت همزمان پخش‌ می شود و رادیو پیام از ساعت ۱۵ تا ۲۱ پیام ضبط شده نامزدها را پخش می کند.

متن این بیانیه بدین شرح است:

در شرایطی که به علت ردصلاحیت‌های گسترد‌ه‌ی نامزدهای صالح و مُصلح و برآمده از «جنبش اصلاح و اعتدال» دایره‌ی انتخاب ملت ایران در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 بیش از هر زمان دیگری محدود شده است؛

در شرایطی که یک جناح سیاسی پنج نامزد دارد و جناح دیگر از نامزدی چهره‌های مشهور خود همچون آقایان محمدجواد ظریف، اسحاق جهانگیری، مسعود پزشکیان و... محروم شده است؛

در شرایطی که شورای نگهبان حتی نامزدی چهره‌ای میانه‌رو و معتدل مانند علی لاریجانی را برنتافت و به دستور صریح مقام رهبری برای بازنگری در جفاهایی که در بررسی صلاحیت‌ها انجام شده است حرمت نگذاشت؛

ما «احزاب اصلاح‌طلب» برآمده از جنبش دوم خرداد به نام «دفاع از جمهوریت نظامِ» جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌کنیم، براساس نظرسنجی‌ها و امکان‌سنجی‌های موجود و با مشاهده‌ی شور و شوق سیاسی و انتخاباتی در نسل جوان اصلاحات که این بار موتور محرکه اصلاح‌طلبان شده‌اند از میان دو نامزد اصلاح‌طلب موجود به دکتر عبدالناصر همتی رای می‌دهیم و برای پیروزی او مبارزه‌ی انتخاباتی می‌کنیم و برای صیانت از جمهوریت ائتلاف می‌کنیم.

ما اصلاح‌طلبان به پشتوانه شخصیت‌های ملی اصلاح‌طلب مانند حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی کروبی و بسیاری از روشنفکران و اصلاح‌طلبان مستقل و معتدل اعلام می‌کنیم نه برای تایید عملکرد شورای نگهبان که در اعتراض به این «صحنه‌آرایی خطرناک» در انتخابات می‌مانیم تا:

1. یک جناح و یک حزب و یک محفل سیاسی حاکمیت را قبضه نکند و دولت تک‌حزبی برپا نشود.

2. یک جناح و یک حزب و یک محفل سیاسی گمان نکند که می‌تواند جمهوریت نظام را محدود کند و با تحدید حق انتخاب ملت انتخابات را به رقابت درون‌حزبی اصول‌گرایان بدل سازد.

3. به همتی رای می‌دهیم تا با افزایش سطح مشارکت در انتخابات مانع از انتخاب رئیس‌جمهوری با رای ضعیف شویم و نگذاریم «دولتِ اقلیت» بر ملت حکومت کند.

4. به همتی رای می‌دهیم تا با تقویت مشارکت ملت به افزایش مشروعیت دولت کمک کنیم تا در مذاکرات خارجی بتوانیم از حقوق ملت ایران پاسداری و تحریم‌ها را لغو کنیم.

5. به همتی رای می‌دهیم تا نهاد ریاست‌جمهوری که مظهر «جمهوریت» نظام جمهوری اسلامی است تضعیف نشود و از نمایندگی مستقیم کل ملت ایران در احقاق حقوق اساسی‌شان به ریاست قوه مجریه تنزل نکند.

هم‌میهنان عزیز

ما اصلاح‌طلبان نگران هستیم که گسترش دامنه‌ی نظارت استصوابی عنوانِ «جمهوری اسلامی» را تهدید کند و حاضر نیستیم تسلیم تصمیمات پنهان دیگران برای آینده کشور بشوند. ما عمیقا باور داریم دروغ ممنوع است و تصمیمات پنهانی باید موضوع بحث‌های خانه و بازار و فضای مجازی باشد.

ما اصلاح‌طلبان در آستانه‌ی انتخاباتی قرار گرفته‌ایم که با ردصلاحیت‌های بی‌سابقه این تصور را پرورانده است که جریان کوچک که هیچ مقبولیتی در مردم ندارد می‌تواند جمهوریت نظام را از بین ببرد اما جمهوریت نظام همچون اسلامیت آن محصول انتخاب ملت در انقلاب بود. ما انقلاب کردیم تا انتخاب کنیم و نمی‌خواهیم مهمترین دستاورد انقلاب را از دست بدهیم.

ما اصلاح‌طلبان می‌خواهیم در زمره‌ی همان دلسوزان و نیک‌خواهان نظام جمهوری اسلامی باشیم که با مشارکت کردن به منظور مقاومت در برابر این صحنه‌آرایی به چنین تحقیری اعتراض کنیم. ما با افراد و احزابی که به علت رنجیدگی خاطر نمی‌خواهند از نامزدی حمایت کنند زخم و درد مشترک داریم. اما معتقدیم این توهین و تحقیر ملی نباید به انفعال منجر شود. باید اعتراض کرد و ما با رای خود به عبدالناصر همتی که نشان داده است «صدای بی‌قدرتان» است به قدرتمندان اعتراض می‌کنیم.

ما اصلاح‌طلبان هشدار می‌دهیم که جمهوریت در خطر است.

نظام جمهوری اسلامی ایران گرچه متکی به مشروعیت ناشی از قیام ملت در انقلاب اسلامی ایران است اما برای تجدید مشروعیت خود همواره نیازمند رای ملت است. «میزان رای ملت است» و ملت تنها زمانی در سرنوشت خود مشارکت می‌کند که رقابت معناداری را در صحنه انتخابات ببیند و نپندارد که گزینه‌های پیش‌رو یکی هستند.

ما اصلاح‌طلبان با اصولگرایان رقابت می‌کنیم تا نشان دهیم که یک قرائت و یک روایت از جمهوری اسلامی وجود ندارد.

ما اصلاح‌طلبان با اصولگرایان رقابت می‌کنیم تا نشان دهیم در چارچوب همین نظام سیاسی امکان اصلاح وجود دارد.

انتخابات و جمهوریت مهمترین نقطه تمایز نظام جمهوری اسلامی و نظام سلطنتی است که از همه بیشتر در رای مستقیم همه ملت به دومین مقام کشور و عالی‌ترین مقام اجرایی حکومت متجلی می‌شود و باید این نقطه تمایز را حفظ کرد. انتخابات تنها روش اداره کشور است، مشروعیت انتخابات در نتیجه آن نیست در شیوه برگزاری آن است.

ما اصلاح‌طلبان عمیقا باور داریم که انتخابات اساس مشروعیت نظام است و «انتخاباتِ حداقلی» به سود جمهوری اسلامی نیست حتی اگر اصول‌گرایان فکر کنند نتیجه از روش انتخابات مهم‌تر است اما ما اصلاح‌طلبان روش انتخابات را مهمتر از نتیجه آن می‌دانیم.

رای ما اصلاح‌طلبان به عبدالناصر همتی البته مشروط است به وفاداری او به عهدی که با ملت بسته است و ما نیز به عنوان حلقه وصل این انتخاب همواره دیده‌بان هوشیار این انتخاب خواهیم ماند. هدف ما از پیشنهاد عبدالناصر همتی به عنوان رئیس‌جمهور نه تداوم نزاع سیاسی که ایجاد فضایی آرام و امن برای رشد و توسعه همه‌جانبه‌ی ایران و عبور از تحریم‌ها و گذار به ثبات سیاسی و اقتصادی کشور است. ما معتقدیم همتی به عنوان یک اقتصاددان و یک «فن‌سالارِ مردم‌سالار» می‌تواند در تعامل با حاکمیت و با رای ملت ایران را به قطار توسعه و رفاه بازگرداند.

ما اصلاح‌طلبان نگران ایران هستیم که در دور باطل قهر و حذف، فاصله «دولت- ملت» مورد طمع دشمنان قرار گیرد و ایران دچار بحران شود به نظر ما یک «دولت کارآمد» در کنار «ملت روزآمد» می‌تواند این خطر را از ایران دور کند.

ایرانیان عزیز

تا سه روز دیگر شما سرنوشت خود را رقم می‌زنید. این انتخابی برای 4 سال نیست. این اولین انتخاب ما در قرن جدید است که تاریخ ما در عصر جدید با آن آغاز می‌شود. هیچ حزب و هیچ جبهه‌ای نمی‌تواند سرنوشت شما را به تنهایی تغییر دهد. این شما هستید که هنوز سرنوشت خودتان را رقم می‌زنید حق تعیین سرنوشت خودتان را به دست خودتان از دست ندهید. حتی اگر اعتراض دارید با رای ندادن به نامزد جناحی که به آن معترض هستید اعتراض‌تان را نشان دهید. «رای دادن» فقط «رای دادن» نیست گاهی «رای ندادن» همان «رای دادن» است اما رای به کسانی که در مقابل شما ایستاده‌اند. کسانی که نمی‌خواهند شما رای بدهید.

به عبدالناصر همتی رای دهید تا حق رای دادن، حق انتخاب کردن، حق انتقاد کردن و حق عزل کردن رئیس‌جمهوری بر جا بماند؛ تا جمهوری بر جای بماند.

احزاب اصلاح‌طلب، ائتلاف جمهور:

حزب اعتماد ملی

حزب توسعه ملی

حزب کارگزاران سازندگی ایران

حزب ندای ایرانیان

مجمع نیروهای خط امام

حزب اسلامی کار

حزب مردمسالاری

خانه کارگر

حزب جوانان ایران اسلامی

مجمع اسلامی فرهنگیان

جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان

مجمع زنان اصلاح‌طلب

حزب آزادی

جمعیت زنان نواندیش

حزب وحدت و همکاری

منبع: پارسینه

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار