گوناگون

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۴ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۴ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

پارسینه: اگر تمایل دارید از آخرین خبر‌های مربوط به هفت کاندیدای تأیید صلاحیت شده شورای نگهبان، برای تصدی کرسی ریاست جمهوری دوره سیزدهم با خبر شوید، پس بسته خبری پارسینه را از دست ندهید. در این گزارش سعی شده تمامی رویداد‌های مربوط به کاندیدا‌های مورد نظر شما به شکل روزانه انعکاس داده شود.

بسته خبری «شمارش معکوس انتخاب ۱۴۰۰» / ۴ روز مانده به انتخاب سیزدهم + حواشی

تحریریه پارسینه| عاقبت خرداد سال ۱۴۰۰ به عنوان یکی از مهمترین ماه‌های سیاسی کشور در آخرین سال سده فرا رسید و مردم ایران پس از حرف و حدیث‌های مختلف و متفاوت، توانستند از میان انبوهی از اسامی و عناوین علاقمند به تصدی کُرسی ریاست جمهوری ایران در دوره سیزدهم، کاندیدا‌های اصلح‌تر را که به تأیید شورای نگهبان رسیده شناخته و در صورت شرکت در انتخابات به یکی از این رجل سیاسی رأی دهند.

انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ۱۴۰۰ سیزدهمین دورهٔ انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران است که روز جمعه، ۲۸ خرداد ماه سال جاری همزمان با انتخابات ششمین دورهٔ شورا‌های اسلامی شهر و روستا، میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری برگزار و رئیس‌جمهور منتخب با آراء مردم برگزیده خواهد شد.

این انتخابات در برهه‌ای بسیار حساس و کم نظیر در تاریخ ایران رخ خواهد داد. از جمله مسائل و چالش‌های مهم پیرامون این انتخابات و منتخب سیزدهم ریاست جمهوری شرایط اعمال تحریم‌های ظالمانه آمریکا و سایر قدرت‌های غربی علیه نظام و مردم ایران، گسترش فساد، از هم گسیختگی آرایش سیاسی احزاب، وضعیت نامطلوب صنعت، کشاورزی و بنگاه‌های اقتصادی و معیشت مردم، شرایط نامطلوب زیست محیطی و خشکسالی، شرایط نامساعد برخی رشته‌های ورزشی در سطح ملی، گسترش فقر و تغییر گسترده شکاف در طبقات اجتماع، عدم تحقق کامل برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دولت دوازدهم، مذاکرات حیاتی ایران و کشور‌های غربی برای احیای برجام، تأمین و باز سازی شرایط امنیت، سلامت و رفاه اجتماعی ملت ایران است که وظایف بسیار پیچیده و سنگینی بر روی دوش نفر نخست اجرایی کشور خواهد گذاشت.

اگر تمایل دارید با دیدگاه ها، سخنان، رفتار، آداب و شعار‌های کاندیدا‌های چراغ سبز گرفته از شورای نگهبان بیشتر از قبل آشنا شده و با نگاهی شفاف‌تر و انتخابی منطقی به پای صندوق اخذ رأی بروید، پس بسته خبری پارسینه را تا روز برگزاری انتخابات از دست ندهید.
با پارسینه در جریان باشید؛
همتی: مرحوم هاشمی برای توسعه ایران از هیچ هزینه‌ای دریغ نمی‌کرد
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۲۱:۳۱

عبدالناصر همتی روز دوشنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: مرحوم علی اکبر هاشمی رفسنجانی برای من چون پدری بود که هرگز ناامید نمی‌شد و راه نشان می‌داد در اوج ناامیدی، امید می‌ساخت و برای توسعه ایران از هیچ هزینه‌ای دریغ نمی‌کرد، حتی از آبرویش، حتی از رد صلاحیتش. راه هاشمی ادامه دارد.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری جمعه ۲۸ خرداد برگزار می‌شود.

زاکانی: تمرکز زدایی از اولویت‌های دولت اقدام و اصلاح است
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۲۱:۲۹

«علیرضا زاکانی» عصر روز دوشنبه در برنامه رییس جمهور و جوانان که از رسانه ملی پخش شد، گفت: در بسیاری از نقاط کشور معادن و چاه‌های نفت بسیار مهمی وجود دارد ولی مردم آن منطقه از مواهب آن برخوردار نیستند و در محرومیت به سر می‌برند که این ظلم بزرگی به مردم این منطقه است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: مالیات‌های گرفته شده باید در همان مناطقی که اخذ می‌شوند، هزینه شود که این اتفاق در سال‌های گذشته رخ نداده است و در دولت اقدام و اصلاح این موضوع به منصه ظهور خواهد رسید.

وی ادامه داد: مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری در اولویت برنامه‌های اقتصادی دولتم قرار دارد و در دولت آینده باید در کنار جهش تولید،در زمینه برچیدن دست ظالم و فساد اقدام خواهد شد و تمرکززدایی نیز در برنامه نخست ما خواهد بود.

زاکانی با بیان اینکه ایران از ظرفیت های بزرگی برخوردار است و امکانات بالقوه و جوانان بزرگترین سرمایه مغفول مانده است، گفت: بازار سرمایه امکانی است که می تواند نقدینگی را به سمت تولید برده تا سرمایه‌ها در مسیر درست هزینه شود و در دولت اقدام و اصلاح حتما ما حامی بازار سرمایه با روش ثبات نه سیاست‌گذاری دستوری خواهیم بود و آن را تقویت کرده و رونق خواهیم داد.

احیاء بورس در دولت اقدام و اصلاح عملیاتی می شود

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بر اساس تحقیقی که در سال ۹۲ انجام شد بانک‌ها ۵۷ درصد مانع رشد ۸ درصدی اقتصادی در برنامه توسعه‌ها بودند، گفت: نظام تأمین مالی ۵۷ درصد به بانک‌ها اختصاص داشت یعنی بانک به جای اینکه سرمایه مردم را بگیرد و در مسیر درست هزینه کند، در مسیر غلط حرکت کرده که این سبب سست شدن پایه پولی می شود.
زاکانی با تاکید بر اینکه امکان ایجاد اعتبار زیادی در بازار سرمایه وجود دارد، گفت: در بازار سرمایه ریسک و ثمر وجود دارد و با توجه به آن می توان سرمایه های خرد مردم را جمع کرد و تولید کشور را سامان داد. اما در سال ۹۸ رئیس جمهور بدون مقدمه مردم را دعوت به بورس کرد که من در همان زمان به مردم گوشزد کردم وارد بازار سرمای نشوند.
وی با بیان اینکه در ابتدای سال، ۹۹ هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان ارزش بورس که به صورت بادکنکی باد شده بود، سقوط کرد افزود: مردم از بورس ضرر کردند که یکی از دلایل ٖآن حضور دولت در بورس بود و باید دست دولت را از بورس قطع کرد. به عنوان مثال
وزیر اقتصاد گفته بود که دولت ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از داخل بازار سرمایه برای خود برداشته که در حقیقت این دست کردن دولت در جیب
مردم است.

با تمرکز زدایی در روستاها می توان سبب خلق ثروت و مهاجرت معکوس شد
زاکانی با اشاره به اینکه برنامه وی تشکیل دولت جوان، انقلابی و کارآمد است، اظهار داشت: جوانان فرصت بی نظیری هستند که از این فرصت به درستی استفاده نشده و در حقیقت به توان و این پتانسیل ارزشمند ظلم شده است. در دولتم حتما از جوانان انقلابی و حزب الهی استفاده خواهم کرد و میانیگن سن وزرا نیز به ۴۵ سال می رسانم.
وی با اشاره به برنامه های خود برای رونق روستاها افزود: درسال های گذشته ترکیب جمعیت روستاها و شهرها تغییر کرده است به طوری که ۲۵ درصد جمعیت در روستا و ۷۵ درصد در شهرها ساکن هستند. درحالی که روستا فرصت مناسبی برای تولید است.
زاکانی با اشاره به اینکه محور حرکت دولت آینده او در مسائل اقتصادی جهش تولید است، عنوان کرد: جهش تولید با دولتی بودن اقتصاد سازگاری نیست.بر همین اساس تمرکز زدایی را از دولت پذیرفتیم وباید موقعیت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تبیین کنیم تا شهرستان‌ها محور تحول شوند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در برنامه خود ۴۵۱ شهرستان را مورد توجه قرار داده است، گفت: درشهرستان‌ها و روستاها امکانی فراهم می‌شود تا تولیدات بسیاری از روستاهای کشور بین المللی شده و روستاها کانون تولید و حرکت در توسعه کشاورزی و دامداری قرار بگیرند. این شرایط سبب مهاجرت معکوس به روستاها و خلق ثروت می شود.

بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی را از تهدید به فرصت تبدیل می کنیم

زکانی درباره برنامه هایی که برای تولید مسکن دارد نیز اظهار داشت: ما ۹ پیشران تحول در کشور انتخاب کردیم تا سبب جهش تولید شوند که یکی مسکن است. زیرا ۱۳۰ هزار هکتار بافت فرسوده و سکونتگاه غیر رسمی در کشور وجود دارد که این هم فرصتی بزرگ و هم یک تهدید است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره وضعیت خرید مسکن در تهران و شهرستان ها عنوان کرد: اگر کسی در شهر تهران بخواهد خانه ۷۵ متری تهیه کند برای اجاره ۵۶ درصد و در شهرستان‌ها ۲۸ درصد حقوق را باید پرداخت کند یعنی باید همه پول را به سرپناه دهد و از هیچ مزایایی برخوردار نباشد. همچنین اگر فردی برای خرید خانه در تهران یک سوم حقوق خود را کنار بگذارد ظرف ۷۷ سال صاحب خانه می‌شود.
وی با اشاره به این که ۲.۶ میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد، گفت: مالیات بر خانه‌های خالی را به صورت جدی پیگیری می‌کنیم و علاوه بر آن مجوز ساخت مسکن را از هفت ماه به یک روز می‌رسانیم.
زاکانی درباره پاسخگو کردن مسئولان نیز اظهار داشت: ما در قانون اساسی اصل ۸ که مربوط به امر به معروف و نهی از منکر است داریم که این شامل سه جزء مردم به مردم، مردم به مسئولان و مسئولان به مردم است که مهمترین جزء امر به معروف و نهی از منکر مربوط به مردم به مسئولان است این را به عنوان اصل می‌پذیریم و در درون دولت نهادینه می‌کنیم.
وی با اشاره به اصل ۲۷ قانون اساسی که مربوط به حق اعتراض است نیز اظهار داشت: اعتراض حق طبیعی مردم است و امکاناتی را فراهم می‌کنیم که به ازای آن نهادسازی نوینی شکل گیرد که ما مسئولان را در کنار مردم و پاسخگو به مردم بدانیم.
وی گفت: در این ۴۵۱ شهرستان علاوه بر ایجاد امکان مشارکت نخبگان در تصمیم سازی و ایده پردازی‌ها باید شرایطی فراهم کنیم تا مردم برای صحبت با مسئولان پایشان نلرزد و مطالبه کنند و بر همین اساس از شنبه تا چهارشنبه ستاد نمازجمعه‌ها را برای این کار قرار دادیم که در آن هیئت داوری و مسئولان و همچنین مردم حضور دارند.

با رونق گردشگری تحول اقتصادی را ایجاد می کنیم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست درباره برنامه خود در زمینه گردشگری نیز گفت: صنعت گردشگری صنعتی درآمدزا و اثرگذار است ما به دنبال این هستیم تا از اقصی نقاط جهان با فکر و اندیشه ما آشنا شوند.
گردشگری در حوزه تاریخی، باستانی، مذهبی و سلامت می‌تواند اسباب تغییر و تحول را ایجاد کند و ایران را به یک قطب گردشگری مبدل کند.
وی با تاکید بر اینکه گردشگری در جنبه‌های داخلی سبب ایجاد نشاط و آشنایی ملت با فرهنگ و آداب و رسوم اقوام مختلف می‌شود، افزود: ما نیاز به برنامه جدی برای گردشگری خارجی و داخلی داریم، گردشگری یکی از لوکوموتیوهای شرایط اقتصادی کشور را فراهم می‌کند.
این نامزد ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که چه برنامه ای برای هموار کردن امور جوانان در حوزه‌های مورد علاقه از جمله آنها از جمله هنردارد نیز عنوان کرد: هنر امکاناتی را فراهم می‌کند تا داشته‌های ما برای آیندگان ثبت شود، متأسفانه مسئولان بی دقت هستند که چه ظرفیت‌های عظیمی هنر برای جامعه به ارمغان بیارود.
زاکانی با تاکید بر اینکه جوهره هر ایرانی هنر اوست که باید از ابعاد مختلف آن استفاده شود، خاطرنشان کرد: قالب‌های هنری، چون سینما، تئاتر و رمان می‌تواند تأثیر و پیام کشور را به اقصی نقاط کشور ببرد و فرهنگ اصیل را در جاهای مختلف به ثبت برساند.

محسن رضایی: مردم با پرداخت ۱۰ درصد آورده صاحب خانه می‌شوند
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۱۹:۱۸

محسن رضایی میرقائد عصر دو شنبه در گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم استان بوشهر اظهار کرد: سرزمین ایران بهترین قطعه عالم است، از چشم اندازهای بدیع و اقلیم‌های متنوع و پوشش گیاهی و چهار فصل همیشه پر بازده آن طبیعتی را به وجود آورده است که گاهی جهان کوچکی در ایران ما شکل گرفته که از همه قاره‌های عالم قطعه‌ای در ایران ما وجود دارد.

وی افزود: ایران سرزمین اقوام، قبیله‌های سرشار از غرور و راواهای مالامال از پاکی و شور و مردمی پاک نهاد به زلالی چشمه‌های جوشان عالم است. هر صدفی را از گوهرش می‌توان شناخت، ایران را با ایران باید شناخت. طبیعتش، هنرش، ادبیاتش، نوابغش، مردم مهمانوازش و بناهای باشکوه و سابقه تاریخی و تمدنی چند هزار ساله ایران اسلامی حکایت از این گوهر پاک و کمیاب در عالم می‌کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: هنر امام انقلاب اسلامی این بود که با کمک عشق به وطن و اسلام همه ایرانی‎ها را دور هم جمع کرد، انسجام بزرگی به وجود آورد و ما دوباره یکی شدیم، واحد شدیم و بلند شدیم روی قامت خود ایستادیم.

حرکتی از نو با دولتی نو

رضایی اضافه کرد: اما متاسفانه سیاست‌های نادرست دولت‌ها در این دو- سه دهه اخیر باعث شد که این توانایی عظیم و این قامت بلند ایران خم شود و در مقابل مشکلات احساس ناتوانی و بعضا ناامیدی به آن دست دهد. ما دوباره می‌خواهیم قیام کنیم بر روی پای خود بایستیم و حرکتی از نو را با دولتی نو آغاز کنیم.

وی تصریح کرد: امام بزرگوار ما در انقلاب اسلامی اقوام و همه استان‌ها را دور هم جمع کرد، یک اتفاق بزرگ صورت گرفت و انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و نه غرب و نه شرق هیچ‌کدام نتوانستند در مقابل ملت ایران بایستند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: برای بار دوم امام در جنگ تحمیلی همه استان‌ها و همه اقوام را دور هم جمع کرد و در حالی که پنج استان ایران اشغال شده بود و بیش از چهل، پنجاه کشور پشت سر صدام حسین بود همه آن‌ها را به زباله دان تاریخ فرستاد.

محسن رضایی بیان کرد: آیا نمی‌توانیم بار دیگر همه استان‌ها و همه اقوام دور هم جمع شویم و دوباره حرکت سومی را آغاز کنیم، حتما امکان‌پذیر است با وجود رهبری فرزانه و جوانان غیرتمند چرا نتوانیم برای بار سوم قیام کنیم.

او یادآور شد: قیام فرهنگی اقتصادی، قیام شکستن محاصره اقتصادی، قیام پیشرفت‌های بزرگ، قیام برای زندگی‌های بهتر و قیام برای تشکیل دولت وحدت ملی و قیام برای اینکه همه ایرانی‌ها ایرانی هستند و شهروند درجه یک و درجه ۲ در قاموس نظام جمهوری اسلامی وجود ندارد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: این طور نیست که از قبل انتخابات مهندسی شده باشد و فردی بیرون بیاید، این شما هموطنان هستید که سرنوشت صندوق‌ها را تعیین می‌کنید و خواهید گفت که اراده اصلی و انتخاب اصلی در دست شماست، آری ما دوباره می‌خواهیم آغاز کنیم.

رضایی تصریح کرد: قیام سوم، قیام زندگی بهتر برای بهزیستی، برای سربلندی کشاورزان و کارگران و معلمان و بازنشستگان، برای زدودن غم و غضه از چهره بهترین مردمان روی زمین یعنی ایرانی ها، برای پیشرفت ایران، برای دستیابی به قله‌های بلند است.

قرار نیست تهران استان‌ها را استثمار کند

وی خاطرنشان کرد: همان طوری که در انقلاب و دفاع مقدس ما چنین کاری را کردیم، اما شرطی که دارد این است که همه با هم حرکت کنیم. ایران برای همه، دولت برای همه، زندگی برای همه، ثروت برای همه، قدرت برای همه و ما این کار را با تکیه بر حمایت‌های شما انجام خواهیم داد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ما دوباره استان‌ها و اقوام ایرانی را به میدان می‌آوریم. ما مناطق اقتصادی درست می‌کنیم، اختیارات و مسئولیت به استان‌ها می‌دهیم.

رضایی گفت: یعنی اگر در یک استانی مردم سپرده‌هایشان را در بانک گذاشتند این سپرده‌ها در همان جا باید سرمایه گذاری شود. نه اینکه از هر استانی ۴۰ درصد سپرده‌های مردم به تهران بیاید و از تهران تبدیل به ارز شود و خارج شود. ما این را بالعکس خواهیم کرد، قرار نیست تهران استان‌ها را استثمار کند و خارج از ایران تهران را استثمار کند.

وی عنوان کرد: ما با استثمار نویی که نیروهای انسانی و ثروت مردم از استان‌ها به تهران می‌آید و از تهران می‌رود به خارج، را پایان می‌دهیم و اختیارات و قدرت می‌دهیم و قطب‌های اقتصادی درست می‌کنیم و این طور نخواهد بود که از تهران یک نسخه واحد برای همه استان‌ها صادر شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: در دولت ما دولت اقدام و تحول است، دولت پایان دادن به وعده‌های بی پشتوانه است، زمان شعار تمام شده و زمان اقدام است و برای هر استانی برنامه خاص آن استان با کمک مردمان خود استان تنظیم شده است و هبچ استانی نیست که برایش نسخه مخصوص خود استان نوشته نشده باشد.

رضایی اظهار کرد: هر استانی اقلیم، طبیعت و مردم خاص خودش را دارد و هر استانی نسخه خاص خودش را می‌خواهد، نسخه واحد نوشتن از تهران برای همه استان‌ها به معنای نادیده گرفتن ظرفیت‌ها، مزیت ها، قابلیت‌ها و استعدادهای مردم هر استانی است، دولت ما متناسب با ظرفیت‌ها، استعدادها و قابلیت‌ها و توانایی‌های هر استان نسخه پیشرفت و بهبود زندگی را در آن استان تهیه کرده ایم و اجرا خواهیم کرد.

مادران آموزش دیده حقوق می‌گیرند

رضایی گفت: مسئله ازدواج جوانان، مسئله بسیار مهمی برای من است. مساله حقوق خانه داری را رعایت می‌کنم. در هر خانه دو نفر کار می‌کنند. مرد کار می‌کند، اما اگر زحمات زن در داخل خانه کار حساب نشود و حقوق پرداخت نشود هزینه مردی که بیرون رفته است را خانم و بچه‌ها می‌پردازند. آیا تربیت فرزندان آینده شغل نیست؟ ما همه خانم‌های خانه داری را که شش ماه آموزش ببینند؛ سه ماه آموزش تربیت فرزند و سه ماه آموزش حفظ سلامت و بهداشت، در دو نوبت برای گروه اول که ۲ تا فرزند بیشتر داشته باشند من به آن‌ها حقوق می‌پردازم و مساله ارتقاء کرامت انسانی را از داخل خانه آغاز می‌کنیم تا به شهر و کل کشور برسد.

وی بیان کرد: علاوه بر مسئله ازدواج و خانه داری، کسب و کارهای خانگی را توسعه می‌دهیم. شهرها را اقتصادی خواهیم کرد و سعی می‌کنیم که رونق اقتصادی از پایین به بالا بجوشد. وگرنه دولت‌هایی که می‌آیند توده برفی به نام درآمد نفت دستشان است از بالا که دست به دست می‌شود همان وسط‌های راه برف تمام می‌شود و به زندگی مردم چیزی نمی‌رسد، ولی اگر اقتصاد از پایین به بالا بجوشد آن بالا انبوهی از برف جمع می‌شود. دولت هم می‌تواند با درآمدهای مالیاتی خودش را اداره کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: چون مساله من حفظ کرامت خانواده‍‌های ایرانی است برنامه ریزی اقتصادی کشور را عوض خواهیم کرد.

حمایت فعالان و متخصصان تجهیزات پزشکی از آیت‌الله رئیسی
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۱۷:۵۷

فعـالین و متخصصین صنعت تجـهیزات پـزشکی کشور در بیانیه گردهمایی خود اعلام کردند: اکنون در برهه‌ای حساس از تاریخ انقلاب اسلامی قرار داریم. فسادگسترده، بیکاری روز افزون و اقتصاد بیمار رو نحیف ، وضعیت نابسامان معیشت مردم، عدم برخورداری عموم مردم از منابع کشور و تشدید فاصله طبقاتی به خصوص در چندسال اخیر، نیازمند یک تغییر و رویکرد اساسی در نظام حکمرانی و خط مشی‌های اقتصادی فرهنگی و اجتماعی کشور دارد.

این مهم میسر نخواهد بود؛ مگر دولتی زمام امور کشور را در دست گیرد که مشی عملی و نه فقط گفتاری در اجرای عدالت داشته باشد. این مهم قطعا با آمدن دولت و رئیس جمهوری که علاوه بر برنامه کارنامه درخشان داشته است، محقق خواهد شد.

دولتی مورد حمایت ماست که نگاه همه جانبه به سلامت جامعه داشته باشد و سلامت را برای همه آحاد کشور و به خصوص قشر محروم تامین کند.

دولتی مطلوب ماست که وزیر بهداشت آن و معاونین و دست اندرکاران آن تامین سلامت آحاد جامعه را بصورت انقلابی و جهادی و فارغ از منافع صنفی یا گروهی در دستور کار قرار دهند.

دولتی که مقابله صریح و بدون تعارف با تضاد منافع حاکم بر عرصه سلامت به خصوص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشته باشد و دست مدیران و مسئولین ذیربط در حوزه‌های مختلف نظام سلامت خاصه را از رانت‌ها و امضاهای طلایی در بخش‌های مختلف بهداشت ،درمان ،دارو و تجهیزات پزشکی کوتاه کند.

حوزه تجهیزات پزشکی یکی از سه رکن اصلی نظام سلامت بوده و فعالیت بیش از 50 هزار کارشناس و متخصص ،بیش از 1000 شرکت تولیدی و بیش از 5500 شرکت دیگر فعال درعرصه‌های تجارت و توزیع و گردش بیش از 2.5 میلیارد دلار در سال از شاخصه‌های مهم این حوزه است که نیاز به توجه جدی مسئولین نظام سلامت داشته و البته طی چند سال اخیر با سوء مدیریت‌های حاکم بر وزارت بهداشت ضربات جبران ناپذیری را بخود دیده است.

ما شرکت کنندگان در این همایش که بخش کوچکی از جامعه بزرگ تجهیزات پزشکی کشور هستیم حمایت قاطعانه خود را از جناب آقای آیت الله دکتر رئیسی در تشکیل دولت قانون مدار و عدالت محور اعلام کرده و علیرغم عملکرد فاجعه بار دو دولت اخیر و ایجاد جو ناامیدی و یاس بین مردم نسبت به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی همانطور که مقام معظم رهبری فرموده‌اند آینده کشور را بسیار درخشان و عزتمند و اسوارتر از همیشه می‌بینیم.

امیدواریم مسئولین آینده نظام سلامت شکور نیز که قطعا از بین صالحین و متخصصین و مدیران با کارنامه موفق حوزه سلامت خواهند بود نگاه مدبرانه و عالمانه خود را به مقوله پر اهمیت تجهیزات پزشکی مبذول داشته و منشا تحول و پیشرفت در حوزه تولید، بکارگیری و توزیع عادلانه منابع این حوزه و نگهداشت صحیح از این منابع حیاتی کشور باشند و با انتصاب انسان‌های پاک دست و انقلابی و دارای کارنامه بر مصدر تجهیزات پزشکی کشور باردیگر امید به آینده و تحول را در بین نخبگان این رشته فراهم کند.

قاضی زاده هاشمی: کشور به اصلاح سیاست‌های مالی و پولی نیاز دارد
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۱۷:۵۶

سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در ادامه برنامه‌های تبلیغاتی خود در شبکه چهار درباره اینکه ریاست جمهوری یک سیستم و مکتب فکری است و جریان فکری است، اظهار کرد: به غلط تصور شده که رئیس جمهور باید دانای کل و خودش طراح سناریو‌های اجرایی باشد.

وی افزود: جمهور از منظومه فکری کسانی که با او کار می‌کنند شناخته می‌شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای تقویت پول ملی چیست؟، تصریح کرد: ریال خلاف آن چیزی که تاکنون انجام شده باید ناموس دولت باشد.

وی افزود: حفظ ارزش ریال این نیاز به ساماندهی حکمرانی دارد. ما الان متاسفانه یک سامانه مشخص حکمرانی برای ریال نداریم در کشور. یک مسئول مشخصی که ارزش پول ملی به او برگردد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: مجموعه مولفه‌هایی که باعث خلق پول و ایجاد تورم است در جا‌های مختلف در حال سازماندهی است و عملا هیچ جایگاهی پاسخگو نیست. حتی بانک مرکزی.

قاضی زاده با بیان اینکه برای کنترل ارزش پول ملی حتی نمی‌شود به بانک مرکزی مراجعه کرد، اظهار داشت: بانک مرکزی به تنهایی می‌تواند جریانی که باعث تضعیف ارزش پول ملی می‌شود را کنترل کند.

وی افزود: در خصوص ارزش پول ملی نیاز به اصلاح سیاست‌های مالی و پولی کشور است و همچنین تقویت تولید در کشور و هدایت نقدینگی در کشور است.

مهرعلیزاده: به هیچ وجه کنار نمی‌کشم
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۱۷:۳۵

محسن مهرعلیزاده کاندیدای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری تاکید کرد که به هیچ وجه از رقابت‌های انتخاباتی کناره گیری نمی‌کند.

محسن مهرعلیزاده کاندیدای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در تماسی تلفنی با اعضای ستاد تبلیغاتی خود گفت: به هیچ وجه کنار نمی‌کشم. تا آخر ایستاده‌ام با قدرت به کار خود ادامه دهید.

جلیلی: دولت آینده باید رضایت، امنیت و ایجاد شغلی را تامین کند
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۱۶:۵۳

آقای سعید جلیلی در بازدید از کارگاه تولید انواع چرم، پوشاک، کیف و کفش که با اشتغال ۱۲۰ نفر از معلولان فعالیت می‌کند در جمع خبرنگاران افزود: یکی از لوازم تعیین کننده جهش تولید نیمه کار و کارگران است که باید هم برایشان شغل ایجاد کرد و هم علاوه بر رضایت شغلی خود، بابت استمرار اشتغال و امنیت شغلی شان مطمئن باشند.
وی اضافه کرد: متاسفانه بیش از ۹۰ درصد جامعه کارگری قرارداد‌های چند ماهه با کارفرمایان دارند و طبیعی است که در چنین شرایطی رضایت و امنیت شغلی نخواهند داشت بنابراین دولت نباید در برابر این مقوله مهم بیکار بنشیند بلکه باید با جدیت وارد عمل شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در موضوع دستمزد سالانه کارگران و همچنین افزایش قیمت مسکن این موضوع باید در معاش جامعه کارگری از سوی دولت و کارفرمایان مورد توجه جدی قرار گیرد و حضور نمایندگانی از کارگران در کنار نمایندگان کارفرمایان و همچنین دولت بر تصمیم گیری تاثیرگذار باشد.

رضایی از پرداخت حقوق به زنان خانه‌دار گفت
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۱۶:۴۰

محسن رضایی گفت: زحمات بی‌دریغ زنان خانه‌دار را در حد توان دولت جبران خواهیم کرد.

محسن رضایی با انتشار یک ویدیو تبلیغاتی در توییتر با عنوان «چگونه بابت خانه‌داری حقوق بگیریم» ، تاکید کرد: زحمات بی‌دریغ زنان خانه‌دار را در حد توان دولت جبران خواهیم کرد.

‏تمامی زنان خانه‌دار در «دولت اقدام و تحول» بر مبنای تعداد فرزندان، مستمری مادام العمر دریافت خواهند کرد. این حقوق ماهانه به حساب خود خانم‌ها شهری، روستایی و عشایر واریز خواهد شد.

رضایی: همه با هم زیر میز بزنیم
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۱۶:۴۰

یک کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: همه با هم زیر میز بزنیم و فکری به حال آینده‌ای کنیم که می‌تواند سخت‌تر از امروز باشد.

به گزارش ایسنا، محسن رضایی در اکانت‌های خود در شبکه‌های اجتماعی نوشت:

حرف حساب دو کلمه است: حکمرانی صالح و جامعه ثروتمند.
‏اولی با اصلاح از درون قدرت محقق می‌شود و دومی با معماری نوین اقتصادی‌.

‏همه با هم زیر میز بزنیم و فکری به حال آینده‌ای کنیم که می‌تواند سخت‌تر از امروز باشد.

قطع بیمه رانندگان تاکسی غلط بود/ اختصاص کارت اعتباری به رانندگان
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۱۵:۱۵

سعید جلیلی نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری در جمع تاکسی‌رانان ترمینال غرب تهران، اظهار کرد: من چندین سال از همین ترمینال با تاکسی به محل زندگی خود در کرج می‌رفتم و با مشکلات شما تاکسی‌ران‌ها آشنا هستم.

وی افزود: برادری که از سنقر همدان آمده است و می‌گوید من دامداری را رها کردم و به تهران آمدم برای کار، به او می‌گویم اگر روستای شما در وضعیت مطلوب قرار داشت، آیا به تهران می‌آمدید؟ یا برادر دیگری می‌گوید دانشجوی دکتری عمران هستند و در بخش اداری ترمینال مشغول است. اگر زمینه اشتغال شما در حوزه تحصیلی خودت فراهم می‌شد، کار غیرتخصصی می‌کردید؟

این نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: بیمه رانندگان تاکسی که در این هشت سال به هر دلیلی قطع شده غیرموجه است، اگر حادثه یا کسالتی برای راننده تاکسی پیش بیاید، وضعیت درآمدی او دچار مشکل می‌شود بنابراین طرحی داریم که کارت اعتباری با مبلغ مشخص در اختیار رانندگان تاکسی و مشاغلی که روزمزد هستند قرار بگیرد تا در شرایط ضرور، معیشت روزمره آن‌ها دچار مشکل جدی نشود.

جلیلی ادامه داد: من گفتم این برجام مشکلات را حل نمی‌کند؛ حل کرد؟

وی در پاسخ به یک کارگر قراردادی گفت: قرارداد‌های کوتاه‌مدت در کار‌هایی که مقطعی نیستند، خلاف قانون اساسی است. آن دسته از این قرارداد‌ها که خلاف امنیت شغلی است، جلوی آن را می‌گیریم.

این نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری افزود: من با هر صنفی دیدار داشتم به آن‌ها گفتم: خودتان پای کار بیایید و مشکلات‌تان را پیگیری کنید؛ از طریق اتحادیه‌ها و اصناف باید حقوق خود را پیگیری کنید و راهکار‌های پیشنهادی‌تان از دولت مطالبه کنید. اگر این کار را بکنید و معطل فلان مدیر دولتی نمانید، بسیاری از مشکلات را با دست خودتان حل خواهید کرد.

وی در پاسخ خانمی که گفت نه بیمه دارم، نه حقوق بازنشستگی؛ خواهر شهید هم هستم. دولت نسبت به من هیچ وظیفه‌ای ندارد؟ گفت: قطعا وظیفه دارد و شما هم در زمینه‌های مختلف حقوقی دارید.

جلیلی خاطرنشان کرد: من در هشت سال گذشته مسئولیت اجرایی نداشتم، اما در جای جای کشور حضور پیدا کردم و با اقشار و اصناف مختلف دیدار کردم و سخن آن‌ها را شنیدم. من رقیب آقای روحانی بودم، اما سعی کردم هرچه از دستم برمی‌آید به همین دولت آقای روحانی کمک کنیم.

جلیلی: ۳۰۰ هزار نفر با درآمد‌ میلیاردی؛ پرونده مالیاتی ندارند
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۱۴:۲۶

آقای سعید جلیلی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در باره برنامه اش برای اصلاح نظام مالیاتی کشور افزود: در برنامه مالیاتی ما فقط افزایش درآمد‌های مالیاتی هدف نیست، مهمتر از آن؛ عدالت در دریافت مالیات است.
وی اضافه کرد: طبق گزارشی هم که رئیس سازمان بازرسی کل کشور چندی پیش اعلام کرد ۲۱۰ هزار میلیارد تومان معوقه مالیاتی در کشور داریم یعنی مالیات کسانی که پرونده دارند رقم مالیات شان هم مشخص است، اما پرداخت نکردند و از این رقم ۷۸ هزار میلیارد تومانش مربوط به صدنفر است.


آقای جلیلی با تاکید بر اجرای برنامه جدی برای عادلانه کردن نظام مالیاتی در کشور تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما هر قدر افراد، درآمد‌های بیشتر دارند کمتر مالیات می‌پردازند و اتفاقا افراد با درآمد‌های پایین، مالیاتشان را بهنگام پرداخت می‌کنند.
وی گفت: ایجاد سلامت در نظام مالیاتی، متکی بر افزایش ماشینی شدن دریافت مالیات است، زیرا هر قدر نقش انسان‌ها در این زمینه کاهش یابد به همان نسبت از برخی فساد‌ها، بیشتر جلوگیری می‌شود.


نامزد ریاست جمهوری افزود: در این صورت، دست دولت باز می‌شود که مالیات افرادی را که نمی‌پرداختند بهنگام دریافت کند و مالیات افرادی را که در کار تولیدی فعالیت دارند کاهش دهد و حتی مالیات بر ارزش افزوده که بسیاری از آن احساس نگرانی دارند کاسته می‌شود.
وی، لغو برخی معافیت‌های مالیاتی بلاوجه، مربوط به افراد دارای درآمد‌های نجومی را از برنامه‌های دولتش برای ایجاد عدالت و اصلاح نظام مالیاتی در کشور برشمرد.


آقای جلیلی، محور دیگر برنامه اش برای اصلاح نظام مالیاتی کشور را دریافت معوقات مالیاتی دانست و تاکید کرد: در کنار معوقات مالیاتی با فرار مالیاتی نیز مواجهیم و افرادی که درآمد‌های نجومی دارند اصلا پرونده مالیاتی ندارند که دریافت مالیات از این افراد باید در سیستم دقیق مالیاتی بررسی شود.


وی ابراز امیدواری کرد: نظام عادلانه مالیاتی کشور شکل گیرد که به افزایش درآمد‌های مالیاتی منجر شود بدون آن که برکسانی که تاکنون به طور مستمر مالیات پرداختند فشاری وارد شود.
آقای جلیلی همچنین در پاسخ به این که ممکن است دریافت مالیات از افراد با درآمد کم، کاهش یابد تاکید کرد: نه فقط کاهش مالیاتی این افراد ممکن است بلکه اگر بتوانیم نظام عادلانه مالیاتی ایجاد کنیم حتی می‌توانیم به این افراد یارانه دهیم که این را به اصطلاح "مالیات منفی" می‌گویند و این شامل برخی افراد می‌شود که درآمدشان یکباره کاهش قابل توجه یابد.
نامزد ریاست جمهوری اقدام دولت برای کمک به افراد کم درآمد را از طریق یارانه‌ها ضروری دانست و افزود: این در الگویی شکل می‌گیرد که دولت بتواند با ایجاد نظام عادلانه مالیاتی از کسانی که درآمد‌های بالا دارند بهنگام و به شکل صحیح مالیات دریافت کنند بدون این که فشاری بر مردم و طبقات پایین جامعه وارد شود.

سوالات تند و تیز دانشجویان دانشگاه امیر کبیر از زاکانی
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۱۲:۵۹

آقای علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در تالار ابوریحان دانشگاه امیر کبیر به سوالات دانشجویان پاسخ داد.
عناوین تعدادی از سوالات مطرح شده از سوی نمایندگان بسیج و انجمن اسلامی دانشگاه به این شرح است:
- شما که در نظرسنجی‌ها اقبال قابل توجهی ندارید چرا به نفع اقای رییسی هر چه سریعتر کنار نمی‌روید؟
- آخرین اقدامات جبهه نیرو‌های انقلاب را برای وحدت میان این ۵ نامزد را چطور ارزیابی می‌کنید؟
-چرا رییس و سخنگوی ستاد انتخاباتی تان را از نمایندگان محلس انتخاب کردید مگر ان‌ها نباید در مجلس وظیفه نمایندگی خود را ایفا کنند؟
- شما که دم از مبارزه با فساد می‌زنید در دوران نمایندگی مجلس چقدر در مبارزه با فساد موفق بوده اید؟
- چرا تصویر کلی از دولتتان ارایه نمی‌کنید و چرا تصورتان این است که کشور را فقط می‌توان با مبارزه با فساد اداره کرد؟
-آیا بعد از پیروزی قصد دارید دولتتان را در اتاق‌های سربسته اداره کنید؟
- چقدر برای تحقق جوانگرایی، جوانان متعهد و متخصص را به خدمت می‌گیرید و آیا از جوانان فقط به عنوان کیف کش استفاده می‌کنید؟
-چه برنامه‌ای دارید تا دولتی سخیف‌تر از روحانی دوباره حاکم نشود؟ چگونه می‌خواهید صحنه انتخابات را مدیریت کنید؟

قاضی زاده هاشمی: کنار رفتنی در کار نیست
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۱۲:۵۹

آقای دکتر سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی با انتشار صوتی در کانال تلگرامی اش افزود: با توجه به این که حضورش هم گفتمان متفاوتی مطرح کرده و هم باعث شور جوانان شده است و از طرفی به مشارکت کمک کرده شرعا کنار رفتنم را دچار اشکال می‌بینیم مگر این که حجت بالغه بیشتری به من برسد بنابراین تا آخر هستم.
وی خطاب به هوادارانش تاکید کرد: محکم و استوار باشید و نگران هم نباشید اگر چه متاسفانه شایعات زیادی مطرح می‌کنند و برخی آقایان جبهه انقلاب اخلاق را رعایت نمی‌کنند به همین علت است که کارهایشان برکت ندارد نمی‌شود که انسان ادعای کار دینی کند، اما روشش غیر دینی باشد.
قاضی زاده هاشمی گفت: محکم و استوار در سراسر کشور اعلام کنید که بنده محکم خواهم ماند و کنار رفتنی در کار نیست.

تکذیب ادعای همتی مبنی بر رأی نمایندگان قوه قضاییه به فیلتر اینستاگرام
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۱۲:۲۴

در جریان سومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، عبدالناصر همتی خطاب به سید ابراهیم رئیسی مدعی شد نمایندگان قوه قضاییه در کمیته فیلترینگ، رأی به بسته شدن اینستاگرام دادند! به نظر می‌رسد اشاره همتی در این ادعای خلاف، به جواد جاویدنیا معاون پیشین فضای مجازی دادستانی کل کشور باشد.

این ادعای همتی در شرایطی مطرح می‌شود که جواد جاویدنیا که پیش‌تر در چند نوبت از جمله در دی ماه 97 مدعی شده بود حکم قضایی برای فیلترینگ اینستاگرام صادر شده است، در اردیبهشت 99 در دوران ریاست آیت‌الله رئیسی بر قوه قضاییه از معاونت فضای مجازی دادستان کل کشور عزل شد.

نکته قابل توجه آنکه، جاویدنیا که همتی مدعی است به عنوان نماینده قوه قضاییه حکم به فیلترینگ اینستاگرام داده است، حتی در مقطعی که معاون فضای مجازی دادستان کل کشور بود در کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، صاحب حق رأی نبود؛

علاوه بر این، جاویدنیا در زمانیکه یکی از معاونین قضایی رییس کل دادگستری استان تهران بود در یک تخلف اداری و مداخله‌ای خارج از وظایف و اختیارات، با وجود آنکه هیچگونه مسئولیت رسمی و قضایی درخصوص اعلام نظر و تصمیم پیرامون فیلترینگ اینستاگرام نداشت، نامه‌ای در این خصوص صادر کرد که بلافاصله این نامه از سوی محمد جواد حشمتی رئیس دادگستری استان تهران بلااثر شد.

همچنین پس از اقدام رئیس کل دادگستری تهران در بلااثر کردن نامه فوق‌الذکر، نامبرده (جاویدنیا) به جهت انجام اقدام غیرقانونی، تحت تعقیب دادسرای انتظامی قضات قرار گرفت.

قاضی‌زاده هاشمی: قطعا باعث باخت جبهه انقلاب نخواهم شد
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۱۱:۰۷

امیرحسین قاضی‌زاده روز دوشنبه در حساب کاربری خود در توییتر، نوشت: در مسیر فداشدن برای انقلاب و مردم همچون برادران شهیدم کماکان چون کوه ایستاده‌ام.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: قطعا باعث باخت جبهه انقلاب نخواهم شد و از هیچ اقدامی برای عمل به حجت شرعی دریغ نخواهم کرد.

عبدالناصر همتی: خط ریلی تبریز- اردبیل- شیروان را راه‌اندازی می‌کنیم
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۰۹:۴۶

عبدالناصر همتی در مصاحبه تلویزیونی و رادیویی با شبکه سبلان و اهالی استان اردبیل اظهار کرد: پنج روز به یوم انتخابات سرنوشت‌ساز 28 خرداد باقی است که امیدواریم اکثریت مردم ایران و استان اردبیل پای صندوق‌های رأی حاضر شده و به دور از قهر و اعتراض آرای مقبول خود را به صندوق‌ها ریخته و در سرنوشت چهار ساله دخیل باشند.

وی به اهالی استان اردبیل احداث و راه‌اندازی پالایشگاه نفت و همچنین راه‌اندازی خط ریلی تبریز- اردبیل- شیروان- باکو را قول داد و تصریح کرد: بنده با خصوصی‌سازی توأم با پایمال شدن حق و حقوق مردم مخالفم و قطعا کشت و صنعت مغان را با مدیریتی توانمند در جهت اقتصادی کردن استان اردبیل فعال کرده و همه بخش‌های آن را احیا می‌کنم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ضرورت احداث بیمارستان فوق تخصصی در اردبیل را یادآور شد و گفت: با توجه به اینکه استان اردبیل قطب گردشگری و جذب توریسم خارجی است، قطعا احداث این بیمارستان فوق تخصصی می‌تواند مرکز گردشگری سلامت را در اردبیل قدرتمند و توانمند کند.

همتی استان اردبیل را مرکز تولید گوشت با کیفیت توصیف کرد و افزود: در این استان نیازمند راه‌اندازی صنایع لبنی و پروتئینی بسیار متعدد هستیم تا زنجیره تولید شکل گرفته و اقتصاد مردم توانمند شود.

وی به مرزی بودن استان اردبیل و ضرورت توسعه صادرات و همچنین ورود ماشین‌آلات و تجهیزات مناسب را برای کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی یادآور شد و خاطر نشان کرد: به دور از سیاست‌زدگی باید اقتصاد استان‌ها مورد حمایت قرار گیرد که در استان اردبیل نیز با توجه به ظرفیت‌های عظیم کشاورزی، صنعتی و گردشگری مسیر برای توسعه همه‌جانبه فراهم و مهیاست.

همتی با بیان اینکه بخش اقتصاد باید در صدر توجه قرار گیرد، اضافه کرد: برای چهار سال آینده امیدواریم مردم کاندیدایی را برگزینند که دیدگاه اقتصادی داشته باشد تا بعد از گذشت سال‌ها سیاست‌زدگی کشور را در مسیر حل مشکلات با نگاه درست و واقع‌بینانه حرکت بدهد.

وی احداث کریدور شمال، جنوب و همچنین اتصال کشورمان را به شاهراه صادراتی و واردات از کشورهای همسایه ضروری خواند و بیان کرد: استان اردبیل دارای ظرفیت بی‌نظیر کشاورزی است که در تقویت اقتصاد روستاییان، خرید محصولات کشاورزی باید به شکل تضمینی اتفاق بیفتد چرا که بالاتر از قیمت تضمینی ما به خرید تضمینی محصولات و توزیع مناسب نهاده‌های کشاورزی نیازمندیم.

همتی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بخش عظیمی از سود محصولات کشاورزی به ویژه در بخش تولید میوه به جیب دلالان می‌رود که ضروری است اقتصاد دلالی را برای همیشه ریشه‌کن کرده و به نفع کشاورز و روستایی فروش محصولات و همچنین ارزش افزوده آن را نصیب فعالان این بخش بکنیم.

وی تصریح کرد: در دولت سیزدهم سعی خواهیم کرد تا برای مردم فضای آزاد همراه با رفاه و آسایش را فراهم کنیم تا جوانان بدون دغدغه و نگرانی بتوانند زندگی آبرومندی را داشته باشند.

همتی زنان و دختران ایران اسلامی را نیازمند هویت مستقل و شخصیتی ارزشمند توصیف کرد و گفت: ما در کشور به آزادی مشروع همراه با بیان مسائل و مشکلات به صورت شفاف و روشن نیازمندیم.

وی در ادامه افزود: اصلی‌ترین مشکل کشور سیاست‌زدگی و سایه‌ انداختن سیاست بر عرصه اقتصاد است که مانع از به ثمر نشستن پتانسیل‌ها و توانمندی‌های استان‌ها شده است.

همتی خاطر نشان کرد: باید نگرش اقتصادی در بین مسئولان ارتقا یافته و به دور از سیاست‌زدگی اقتصاد کشور را به نحوی طراحی کنیم تا بهبود معیشت و رفاه مردم اتفاق بیفتد.

کاندیدای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اضافه کرد: ما رئیس جمهوری می‌خواهیم که به وعده‌های خود به درستی عمل کرده و مردم را از نظر اقتصادی از فقر نجات داده و از نظر اجتماعی و سیاسی نیز محدودیت‌های موجود برداشته شود.

وی بیان کرد: در 40 سال گذشته بنده در مسئولیت‌های مختلف به مشکلات این کشور و عرصه بین‌المللی اشرافیت کامل دارم و بر این باورم ریل‌گذاری در چهار سال آینده می‌تواند اصلاح درست جامعه را به همراه داشته باشد.

همتی ادامه داد: من رئیس جمهور چهار ساله خواهم بود و قطعا اصلاحات اقتصادی را از همان روز نخست آغاز خواهم کرد و اجازه نمی‌دهم تا بیش از این مردم از لحاظ اقتصادی و تأمین نیازمندی‌ها در مضیقه و مشکلات جدی قرار گیرند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در استان‌ها نیز به تناسب پایتخت مشکلات و نارسایی‌ها بسیار زیاد و متنوع است که ضروری است به تناسب شرایط هر استان و موقعیت جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی بکوشیم تا کلکسیونی از مشکلات را که با نگاه متمرکز در پایتخت شکل گرفته، حل و فصل کنیم.

همتی تصریح کرد: باید تصمیمات اقتصادی را حاکم بر تصمیم‌گیری‌های سیاسی کرده و در همه استان‌ها با یک بینش درست به تناسب ظرفیت‌های موجود و استفاده از نظرات نخبگان تصمیم‌گیری‌های صحیح را انجام داد.

وی گفت: بنده قول می‌دهم هر سه ماه جلساتی را با نخبگان و فرهیختگان استان‌ها انجام دهم تا روند توسعه استان‌ها به تناسب ظرفیت‌هایی که در آنها وجود دارد، به پیش رفته و معایب احتمالی نیز برطرف شود.

همتی افزود: معنایی ندارد که ما ظرفیت استان‌ها به ویژه نیروی انسانی آن را کنار بگذاریم و نگاه متمرکز و از بالا به پایین داشته باشیم بلکه بهتر است در جهت کارآمدی نظام اقتصادی تصمیم‌گیری‌های درست و صحیحی را انجام دهیم تا مشکلات و نارسایی‌ها یکی پس از دیگری برطرف شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: در 10 سال گذشته ما تنها پنج درصد رشد اقتصادی در کشور داشتیم در حالی که این میزان رشد اقتصادی قابل قبول نیست و در جهت حل مشکلات اشتغال و معیشت مردم تلاش خواهم کرد تا توزیع یارانه‌ها را هدفمند کرده و دهک‌های پایین بیشترین منابع را از این مسیر دریافت کنند.

وی اصلاح فرآیند توزیع یارانه‌ها و هدفمندسازی صحیح در این زمینه را در کنار افزایش دستمزدها و حقوق‌ها یادآور شد و اضافه کرد: باید هزینه خانوارها را در خرید و فروش کاهش داده و با اعطای کارت اعتباری خرید به توانمندسازی اقتصادی مردم کمک کرد.

مهرعلیزاده: مشکلات کنونی کشور حاصل بعضی اقدامات مسئولان نامسئول است
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۰۹:۳۲

«محسن مهرعلیزاده» در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم یزد ضمن اشاره به مسائل و مشکلات مبتلا به امروز کشور به ویژه در حوزه اقتصادی که امید به آینده در مردم را کمرنگ کرده است، اظهار کرد: بعضی اقدامات مسئولان نامسئول، کشور را در حالی که می‌توانست غنی‌ترین کشور در منطقه باشد به جایگاه امروزش با مشکلات عدیده رسانده است.

وی به نابودی سرمایه عظیم اعتماد مردم به حاکمیت و مدیران نیز اشاره و تاکید کرد: مردم باید بدانند اگر فردی در جایگاهی قرار گرفت که می‌خواهد مشکلات مردم را مرتفع سازد، باید بقبل از هر چیز مشکلات مردم را بشناسد والا موفق نخواهد بود.

مهرعلیزاده گفت: من از یک خانواده متوسط وارد اجتماع شده‌ام و مشکلات مردم را درک می‌کنم.

وی به انتظارات مردم از برجام اشاره و بیان کرد: آمریکا هیچوقت با کشور ما دوستی نکرده و همانگونه که در جریانات قبل از انقلاب و جنگ هشت ساله علیه کشورمان عمل کرد، امروز نیز با بی‌اثر کردن برجام، در صدد از پای درآوردن ملت ایران است.

وی مشکل کشور را ارز ۴۲۰۰ تومانی خواند و گفت: اینکه مردم گوشت و مرغ بیشتر از نرخ ارز آزاد مصرف کنند ناشی از بی عرضگی دولت است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جای دیگری از سخنانش از وجود برخی تنگ‌نظری‌ها در برابر غفلت از مشکلات اصلی مردم گلایه کرد و اظهار کرد: در حالی بحران وحشناک آب مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد که در مورد مسائلی مانند دوچرخه سواری، شادی جوانان یا بزم موسیقی نگاه تنگ‌نظرانه را شاهدیم و این درد بزرگی است.

وی با تاکید بر این که مشکل امروز کشور اقتصادی است، گفت: افراد فرهنگی، حقوقدان، امنیتی و نظامی نمی‌توانند مشکل کشور را حل کنند بلکه رفع مشکلات به یک خبره اقتصادی نیازمند است.

مهرعلیزاده در پایان نیز دولت خود را دولت زندگی معرفی کرد و گفت: برنامه‌های این دولت در قالب سه کتاب تدوین شده و به مردم قول می‌دهم با قاطعیت برای از بین بردن رویه‌های نادرست ایستاده‌ام.

سخنگوی ستاد رییسی: استفاده از نیروی جوان انقلابی عامل موفقیت کشور است
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۰۸:۵۷

مصطفی باقرزاده یکشنبه شب در اجتماع طرفداران حجت الاسلام رییسی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در گناباد افزود: بعد از انقلاب تاکنون هر گاه به توان نیروهای جوان انقلابی و تخصص داخلی اعتماد شد به نتایج خوبی در سطح کشور و در برابر ترفندهای دشمنان دست یافتیم.

وی با اشاره به این که باید جوانها در کنار تجربه بزرگترها مسیر پیشرفت و موفقیت و توسعه کشور را هموار کنند ادامه داد: آن چه باعث شده است که نتوانیم مردان میدان را وارد این عرصه ها بکنیم یاس، بی تدبیری و نبود انگیزه و نداشتن برنامه برای بهره گیری از توان متخصصان توانمند داخلی بود و اگر نه ملت غیوری که ۴۳ سال در مقابل همه تحریمها و ترفندهای دشمنان ایستاده است با ایجاد بستر مناسب از این توان هم بهره مناسب می گرفت.

سخنگوی ستاد انتخاباتی رییسی در استان خراسان رضوی گفت: در این مدت ما می توانستیم تمامی افقهای علم و پیشرفت و بسترهای تحقق عدالت و مولفه های یک تمدن عظیم را طی کنیم اما مساله ای که مانع از تحقق این مهم شد ادامه تفکر لیبرالیستی است و باید به نیروی جوان و متخصص انقلابی کشور اعتماد و بستر نقش آفرینی آنان را در توسعه هموار کرد.

باقرزاده افزود: کسانی هستند که نگاهشان این نیست که در داخل کشور می شود با اتکای به توان داخلی خیلی از مشکلات را حل کرد و معتقدند توان حل مساله در داخل وجود ندارد.

وی با اشاره به این که غیرت در عرصه مدیریت و نیروی جوان انقلابی مرد و زن نمی شناسد ادامه داد: جوانان از ظرفیتهای زیادی برخوردارند که هر گاه در کنار نیروی با تجربه قرار گرفتند افقهای روشنی در مسیر توسعه و پیشرفت کشور ترسیم شد.

سخنگوی ستاد انتخاباتی رییسی در استان خراسان رضوی گفت: تا قبل از سال ۱۳۹۲ کشور ما یکی از کشورهای قدرتمند در زمینه فناوری هسته‌ای بود و دوربینی برای تکمیل چرخه فعالیتهای هسته ای ما مورد نیاز بود که آمریکاییها آن را در اختیار ایران نمی گذاشتند ولی جوانان توانمند و انقلابی ایران با اتکای به توان و تخصص داخلی دوربینی به مراتب پیشرفته تر از دوربین آمریکاییها تولید کردند.

باقرزاده افزود: ۱۰ نیروی آمریکایی چند سال قبل به اسارت نیروهای ایرانی در آمده بودند که آمریکاییها برای آزادی آنان سر و صدای بسیاری می کردند چون از وجود نیروی جوان انقلابی در وسط میدان هراس دارند همان نیروی جوانی که در کشور سوریه در مقابله با ترفندها و سیاستهای خصمانه نیروهای تکفیری داعش و در دفاع از حرم اهل بیت (ع) افتخارات بسیاری طی سالهای قبل به فرماندهی شهید سلیمانی آفریدند.

وی ادامه داد: می شود با این مدل و اتکای به توانمندیهای نیروی جوان انقلابی و در کنار بهره گیری از توان افراد با تجربه مشکلات کشور در بخشهای اقتصادی، معیشتی، اشتغال و کارآفرینی و بیکاری را هم رفع کرد.

سخنگوی ستاد انتخاباتی رییسی در استان خراسان رضوی گفت: برخی از افراد و مسوولان طی سنوات قبل رفع مشکلات کشور حتی مشکلات معیشتی و آب خوردن مردم ایران را در گرو رفع مساله تحریمها می دانستند در حالی که مشکل اصلی کشور تحریم نیست بلکه تحریف توان و تخصص داخلی است.

باقرزاده افزود: زمانی که شهید سلیمانی در دفاع از حرم اهل بیت (ع) و مقابله با نیروهای تکفیری مجاهدت می کرد تنها در کشور عراق ۱۷۵ مسیر اقتصادی برای تجارت این کشور با ایران باز شده بود ولی کشور ما از آن بهره نگرفت.

وی اضافه کرد: کشور ما که پیشتاز مقابله با نیروهای تکفیری داعش بود حتی از فرصتی که در سوریه برای تبادلات تجاری فراهم شده بود اسفاده نکرد.

زاکانی: ۵ نامزد جریان انقلاب با یکدیگر همگرایی داشته باشند
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۰۷:۴۸

علیرضا زاکانی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری امروز (یکشنبه ۲۳ خرداد) در نشست روشنگری مسجد جامع نارمک ضمن تبریک هفته کرامت گفت: در آستانه سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری قرار داریم، انتخابات ریاست‌جمهوری مهمترین انتخاباتی است که مستقیماً با زندگی مردم ارتباط دارد به این معنی بین انتخابات شورا، مجلس و ریاست جمهوری این انتخابات ویژگی ممتازی دارد و آن اینکه منتخب مردم با ۸۰ درصد آرای مردم و به عنوان شخص دوم مملکت با اختیارات فراوان، امور اجرایی کشور را در دست می‌گیرد. اینکه می‌گویند رئیس جمهور اختیارات ندارد و نمی‌گذارند کار کند، نادرست است، رئیس جمهور نفر اول اجرایی کشور است و اختیارات گسترده دارد.

وی ادامه داد: بعد از حذف نخست وزیری، ۳۲ سال است که ریاست‌جمهوری را تجربه می‌کنیم. با توجه به شرایط ویژه کشور یا انتخاب صحیح آینده را خواهیم ساخت، بعد از اهمیت انتخابات و ضرورت مشارکت فارغ از اینکه به چه کسی رأی می‌دهید، مهم‌ترین رکن انتخابات مشارکت بالا است که باعث قوام نظام می‌شود و رأی بالا پشتوانه رئیس‌جمهور برای انجام اقدامات است لذا باید تلاش کنیم دیگران را برای مشارکت جدی با خود همراه کنیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: با توجه به ظلم‌هایی که شده ممکن است مردم از تغییر در کشور مأیوس شوند، اما حضور در پای صندوق رأی فرصتی را برای نظام فراهم می‌کند که در مقابل دشمنان استیفای حق کند و رئیس‌جمهور در داخل بتوانند اصلاحات انجام دهد. از ابتدای انقلاب تا امروز اصل انقلاب شعار‌ها و ایده‌های بسیار جدی را مطرح کرد که هر انسان و ملتی خود را محتاج آن می‌داند، بعد از طرح شعار گام بعدی الگوسازی بر اساس این شعار‌ها است به این ترتیب که اگر می‌گوئیم آزادی و استقلال آن را در عمل هم اجرا کنیم. ما آزاد هستیم آزادی در کشور ما نمونه مثال زدنی است، اما براساس اصول ۸ و ۲۷ قانون اساسی نمی‌توانیم به عملکرد مسئولین نظارت و اعتراض داشته باشیم. بنده پرونده مالی فساد مالی یک میلیارد یورویی را پیگیری می‌کردم، برخی از مسئولین آمدند و به من گفتند که اعتماد کن و ما پیگیری می‌کنیم، اما گفتم اعتماد نمی‌کنم که در نهایت به من گفتند شما بر چه اساسی این پرونده را پیگیری می‌کنید، این حق و باور که به عنوان مردم بتوانیم بازخواست کنیم، در قانون اساسی وجود دارد، اما در مقام عمل نیست.

زاکانی با تاکید بر اجرا نشدن شعار‌های انقلاب به صورت دقیق تصریح کرد: مشکل ما این است که در حوزه اقتصادی وابسته هستیم عدالت مثال زدنی در جامعه حاکم نیست و با مطلوب بسیار فاصله داریم، در حوزه معنویت داریم از جیب مصرف می‌کنیم لذا باید قیام کنیم چرا که جامعه نیاز به قیام همگانی دارد و صندوق رأی می‌تواند مظهر آن باشد. در حال حاضر دو جریان فکری در جامعه وجود دارد، جریان اول می‌گوید انقلاب کردیم، اما نمی‌توانیم به لوازم انقلابی بودن، پایبند باشیم که رئیس‌جمهور فعلی این تفکر را دارد و تاکید می‌کند باید خود را با قواعد موجود جهانی تنظیم کنیم و با انقلاب نمی‌توانیم جلو برویم، البته قبل از او برخی در سال ۸۳ در مورد مبانی نظری برنامه چهارم و در دوره سازندگی هم این تفکر مشاهده شده است.

وی با خودباوری را یکی از عوامل پیشرفت کشور دانست و اظهار کرد: بعد از انقلاب باید با یکدیگر همراه شویم، وزیر صنایع دور اول روحانی گفت باید مدیر از خارج بیاوریم و بلد نیستیم خود را مدیریت کنیم، عین این باور را رئیس‌جمهور هم دارد و به زبان هم می‌آورد، چنانکه اگر فردی بگوید می‌توانیم با اتکا به توان داخلی خود را اداره کنیم به او می‌گویند می‌خواهید دور کشور حصار بکشید و دروغ در جیب آن فرد می‌کنند. اگر ظرفیت کشور، رهبری فکور و مردم و اسلام نتوانیم استفاده کنیم، بسیار عقب هستیم؛ بنابراین مشکل رقابت دو جریان است که یکی ضمن علاقه به قدرت می‌گوید باید با کدخدا ببندم و جریان دوم که تاکید می‌کند آنقدر ارزش داریم که بتوانیم خود را مدیرت کنیم و در حال حاضر مشکل این است که خود را گم کردیم.

زاکانی ادامه داد: در خالی که امام خمینی می‌گفتند یک تار موی کوخ نشینان به کاخ نشینان می‌ارزد، امروز برخی مسئولین خوی کاخ نشینی گرفتند و درد کوخ نشینان را متوجه نمی‌شوند. روزی اگر فردی به فرد دیگر تعدی می‌کرد با او برخورد می‌کردندلمل امروز مسئول به جان و مال مردم تعدی می‌کند همچنانکه در بالای مسجد گیاهی ملکی وجود دارد که مورد توجه پسر رئیس‌جمهور بود و می‌خواستند با قیمت یک سوم آن زمین را از صاحب ملک بخرند، اما او راضی نشد، بعد برادر روحانی، فریدون سفارش کرد که این فرد مشکل امنیتی دارد و اجازه ندهند به خانه برود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به جریان فکری نامزد‌های فعلی ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: این هفت نفر نامزد شبیه هم نیستند، کما اینکه دو نفر یک تفکر و پنج تا یک تفکر دیگر را دنبال می‌کنند، باید توجه کنیم که خودمان چه چیزی را می‌پسندیم و براساس همان دست به انتخاب بزنیم. نداشتن امکانات نیز یکی از دروغ‌هایی است که تفکر اول آن را در اذهان حاکم کرده است. در حقیقت گروه اول یاد گرفته نفت و منابع کشور را مفت مفت بفروشد و سر مردم منت بگذارد. سال‌ها گرفتار خام فروشی بودیم در دوره اخیر که مشکلات برای کشور به وجود آمد، مدتی نتوانستیم نفت بفروشیم. اما در حال حاضر یک میلیون و صد بشکه نفت و میعانات می‌فروشیم و پول آن ظرف دوماه وارد کشور می‌شود. در زمان تصدی همتی در مقام ریاست بانک مرکزی جلسه‌ای با حضور همتی و دژپسند و تعدادی دیگر از وزرا برگزار کردیم که همتی در آن جلسه گفت ما مشکل ارزی و پولی داریم که من گفتم چرا اطلاعات اشتباه به جمع می‌دهید؟ شما در حال حاضر نفت می‌فروشید. در این جلسه زنگنه نیز بود که او این صحبت بنده را تأیید کرد.
مملکت مشکل دارد و گل و بلبل نیست، اما انسداد ندارد، این‌ها دروغ می‌گویند که کشوذ انسداد دارد چرا می‌خواهند خود را نشان دهند.

زاکانی در ادامه متذکر شد: از اردیبهشت سال ۹۷ ترامپ از برجام خارج شد و در مورد فروش نفت مشکل ایجاد شد و به موازات آن رویکرد دولت با مردم تغییر کرد، به آن‌ها راست نگفت، دست در جیب مردم کرد و خیانت بزرگ انجام داد تا جایی که ارزش پول ملی را به بدترین وجه کاهش داد تا بتواند خود را اداره کند، البته اگر ولخرجی نبود می‌توانستند اداره کنند؛ بنابراین یک دوره با خام فروشی دولت اداره می‌شد و روحانی با تورم و دست کردن در جیب مردم کشور را اداره کرد، اما راه سوم برای اداره کشور وجود دارد و آن تولید است که اقتضائات آن در کشور وجود دارد، اما بی‌توجهی نسبت به آن صورت می‌گیرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با تاکید بر ظرفیت کشور برای خلق ثروت افزود: بنابراین با تولید و خلق ثروت می‌توان توزیع ثروت کرد و ماری کرد که مردم آبرومندانه زندگی کنند. در حال حاضر ۳۷۰ هزار میلیارد تومان معوقات بانکی در کشور وجود دارد، علاوه بر این ۲۰۰ هزار میلیارد فرار مالیاتی و به همین میزان بخشودگی مالیاتی صورت گرفته است، که باید جلوی این اقدامات گرفته شود. در حقیقت امکانات در کشور وجود دارد، اما کسی از همین سرمایه‌گذاری موجود استفاده نمی‌کند. چنانکه ۱۲ میلیون تن ظرفیت پلیمری و ۱۵ میلیون تن ظرفیت شیمیایی داریم که ۸ میلیون ظرفیت پلیمری خالی است و اگر از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده شود، نیازی به فروش نفت نیست، مسئولین از این ظرفیت‌ها آگاه از این ظرفیت‌ها هستند، اما نمی‌خواهند کاری انجام دهند. به وزیری در دوره قبل پیام دادیم که چه خبر چه است که این حجم پول دارید گفت ۱،۵۰۰ میلیارد تومان دارم و نفر پنجم هستم البته وزیر
۷ هزار میلیاردی هم داشتیم. مسئولین خود را به خواب زدند.

زاکانی در ادامه ابزار کرد: اگر کسی گفت به من رأی دهید و به فردی غیر از من رأی ندهید حتماً ریگی در کفش دارد. جریان انقلاب نسبت به این پنج نفر ارجحیت دارد و باید دید در این جریان چه کسی ارجح است و به سراغ آن رفت، که این کاملاً مشخص است. در حقیقت جریان فکری که معتقد است با توانایی‌های داخلی می‌توان کشور را اداره کرد پنج نماینده دارد، کشور دچار انسداد نیست و مشکلات عمده ناشی از تحریم نیست.
تحریم‌ها حدود ۱۵ درصد اثر دارد مابقی آن ناشی از خود تحریمی است. در شرایط فعلی هیچ موردی واجب‌تر از ساختن ایران اسلامی به عنوان یک الگو نیست و در این راه اولویت حل مشکل معیشت مردم است، برخی علاقه ندارند در کشور کار کنند. روزانه بیش از ۷۰ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می‌شود، در این میان ۶۰۰ هزار نفر بین ۴ تا ۱۰ خودرو دارند یعنی حدود ۴۰ میلیون نفر خودرو ندارند که پول بنزین خود را می‌توانند دریافت کنند. زمانی در مورد نحوه توزیع بنزین به زنگنه گفتم این چه وضع توزیع بنزین است گفت روحانی گفته بالاشهری‌ها تهران ماشین زیاد دارند اگر به آن‌ها بنزین ندهیم، ناراحت می‌شوند!

وی با تأکید بر حضور مردم در پای صندوق‌های رأی خاطرنشان کرد: حضور در پای صندوق ضرورت جدی است، و انتخاب یک راه و جهت که توجه معطوف به توامندی داخلی و استفاده از همه فرصت‌های داخلی و خارجی دارد، ضرورت دارد. ما در کل دنیا ۲ رایزن اقتصادی داریم در حالی که ترکیه تنها در عراق ۲۲ رایزن اقتصادی دارد، برخی مسئولین خودشان کاسب هستند باید دید چه کسی می‌تواند کشور را اداره کند و اگر کسی ضمن تکیه به ملت از رهبری تبعیت کرد، پیروز است. این پنج نامزد باید باهم صحبت کنند که مردم را گرفتار تشتت نکنند و باهم هم افزایی داشته باشند، امروز امتحان بزرگی برای نامزد‌ها است اینکه مردم را به خود دعوت می‌کنند یا به انقلاب، هر پنج نفر جدی کار می‌کنند، اما آیا باید تا پایان انتخابات بمانند؟ نباید اجازه داد سال ۹۲ تکرار شود که فردی بیاید، کشور را به خاک سیاه نشاند و وزرا ماه به ماه التماس کنند اورا ببینند، اما او وقت ندهد.

زاکانی در پایان یادآور شد: آینده کشور بسیار درخشان است که راه آن حضور پای صندوق، انتخاب درست، برخورد با مفسدین و برخورد با افرادی است که از سر سفره مردم ارتزاق می‌کنند و به آن‌ها خیانت می‌کنند؛ لذا با حضور در پای صندوق می‌توانیم کشور را از اختاپوس فساد و تبعیض نجات دهیم. باید پنج نامزد به سمت همگرایی برویم، البته ما در مناظرات دعوا نکردیم، اما افرادی که دست خالی داشتند مانع از این شدند که بتوانیم برنامه‌های خود را به صورت بایسته و شایسته مطرح کنیم.

قاضی زاده هاشمی: مذاکرات طولانی مدت و بدون نتیجه شگرد آمریکایی‌ها است
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۰۷:۳۰

«امیر حسین قاضی زاده هاشمی» کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ایران، یکشنبه شب با شبکه «پرس تی‌وی» به مصاحبه پرداخت که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

همانطور که مستحضر هستید، سه ماه هست که جمهوری اسلامی ایران، مذاکراتی را در وین آغاز کرده است. این مذاکرات هدفش مشخص است؛ رفع تحریم ها و احیای برجام. تا لحظه‌ای که ما الان داریم صحبت می کنیم، این مذاکرات به نتیجه ملموسی نرسیده است. در صورت موفقیت شما در انتخابات، چه سیاستی را در برجام اتخاذ خواهید کرد؟ و از آن طرف، اگر ایالات متحده تحریم ها را رفع نکرد، چه سیاستی را در پیش خواهید گرفت؟

وقتی کشوری، وارد مذاکره با کشور دیگری می شود، هدفش کسب منفعتی است. یعنی باید منافع طرفین روشن شود که چیست و بدانیم موضوع مذاکره چیست و روش حصول و ضمانت آن چیست. خیلی از کشورها، سابقه مذاکرات طولانی‌مدت با آمریکایی ها را دارند، مذاکرات طولانی مدت بدون نتیجه. این یک روش آمریکایی است که خواسته های کشور مقابل خود را مستهلک می کند و ذره ذره، آن ها را وادار به عقب‌نشینی می کند. مثل کاری که قبلا با فلسطینی ها، چینی ها، کره شمالی و کشورهایی مثل این انجام شده است؛ پس این یک استراتژی آمریکایی است. چگونه می توان آمریکایی ها را وادار کرد که دست از این استراتژی خود بردارند؟ وقتی که زمان به ضرر آمریکایی ها باشد نه به نفعشان؛ که هرچه قدر بیشتر طولش بدهند، ضرر بیشتری بکنند. وگرنه بدون دلیل، مذاکرات را کش خواهند داد. کی زمان به ضرر آمریکایی ها می شود؟ وقتی که روند صعودی اقدامات در ایران شکل بگیرد. اگر این روند صعودی اقدامات شکل بگیرد و موجب ضرر آمریکایی ها و متحدین آن در منطقه تمام شود، آن ها عجله خواهند کرد تا زودتر به نتیجه برسند. مثل کاری که در مذاکرات ابتدایی انجام دادند. چرا مدتی طولانی طولانی، جان کری وزیر خارجه امریکا به ژنو و وین آمد و مستقر شد تا (مذاکرات را) به نتیجه برساند؟ چون زمان به ضرر آمریکایی ها بود. مذاکرات یک متن دارد، یک کنار متن دارد؛ آن کنار متن از خود متن مهم‌تر است و اینکه شما آن کنار متن را ساماندهی کنید. بنابراین، من مطمئنم آمریکایی ها خیلی زود با دولت ما به نتیجه می رسند؛ مجبورند.

به نظر شما مهم‌ترین فرصت ها و چالش های امروز جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی چیست؟

بزرگ ترین فرصت جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی، موقعیت ژئواستراتژیک و ژئوپلتیک ایران است و داشتن دوستان زیاد در ملل جهان. جمهوری اسلامی ایران واجد یک قدرت نرم است که این قدرت نرم می تواند در عرصه ها و هژمون های دیگر مورد استفاده قرار گیرد؛ اما تهدید ما این شکافی هست که توسط غربی ها در منطقه غرب آسیا ایجاد شده است. بین کشورها سوءتفاهم ایجاد شده است و انرژی زیادی از ما خواهد برد تا این سوءتفاهمات را از بین ببریم و روابط بین دول منطقه را عادی کنیم.

همانطور که مستحضر هستید، شش کشور شورای همکاری خلیج فارس در همسایگی جنوب ایران هستند. با توجه به اختلافات رویکردهای سیاسی این کشورها، چه سیاستی را برای گسترش روابط با این کشورها دارید؟

ما باید به یک نقطه تفاهمی برسیم که باهم زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشیم. لازمه آن این است که به جلب منافع یکدیگر کمک کنیم و اجازه ندهیم که تهدید مشترک برای هم پیش بیاید. یعنی نه ما باید باعث تهدید کشورهای همسایه شویم و نه آن ها باید باعث تهدید ما شوند. یا کشور سومی اگر با آن ها دوست هست، نباید آن باعث تهدید منافع ما شود. نباید پایگاه های اماراتی و آمریکایی ها در امارات و ... باعث ترور اشخاص در عراق شوند. این اتفاقات افتاده است. این لازمه‌اش این است که ما باهم گفت‌وگوی بیشتری داشته باشیم. ایران الحمدلله آن قدر کشور بزرگ و قدرتمندی است که کشورهای منطقه به آن نیاز داشته باشند. ما هم به همسایگان خود نیاز داریم. این نیازهای مشترک و خواست ملت ها را باید وسط بگذاریم و باهم سوءتفاهمات را حل کنیم. البته با بعضی کشورها مشکلات کمتری داریم و یا اساسا مشکلی نداریم و الان جزو دوستان ما محسوب می شوند. با بعضی کشورها، سوءتفاهمات بیشتر است که باید به آن رسیدگی کنیم. مثلا با امارات، کلی حجم تجارت داریم و باید روابطمان با امارات خوب باشد. بنابراین، ما باید به سمت کاهش تنش و کاهش تهدید برویم. ما دلمان هم نمی خواهد که در منطقه درگیری باشد. بالاخره باید یک نقطه پایانی بر درگیری های یمن باشد و ایران علاقه‌مند است که کمک کند. با توجه به اینکه عربستان هم پا جلو گذاشته و علاقه‌مند هست که ما به آن ها کمک کنیم، دولت ما حتما کمکشان خواهد کرد که مسئله یمن به زودی حل و فصل شود.

اولویت سیاست خارجی دولت شما چیست؟ به عبارتی دیگر، مهم‌ترین و اولین کاری که بلافاصله پس از تشکیل دولت در عرصه سیاست خارجی انجام خواهید داد، چیست؟

ما طراحی های خود در حوزه سیاست خارجی را سه لایه کردیم. طبیعتا به لحاظ منطقه‌ای، مهم‌ترین منطقه برای ما منطقه خودمان است. ما 15 همسایه داریم و 600 میلیون جمعیت مستقیم و نزدیک به سه میلیارد نفر با کمی فاصله، در ارتباط با ایران هستند. ما چهارراه شمال به جنوب، شرق و غرب عالم هستیم. مرکز انرژی عالم هستیم. اصلا منطقه ما منطقه هارت‌لند است. بنابراین، ما باید منطقه خودمان را دریابیم. یک مقداری در دولت های گذشته، به منطقه کمتر توجه شده است. اما در حوزه سطح دیپلماسی عمومی، دیپلماسی اقتصادی اولویت ماست. یعنی رویکرد دیپلماسی ما کاملا اقتصاد خواهد بود. به همین خاطر، تصمیم دارم وزیر خارجه‌ای که انتخاب می کنم، یک تاجر بین المللی باشد. یعنی کسی که تجربه تجارت در عرصه جهانی را داشته باشد و بتواند پیشران روابط اقتصادی ایران با کشورهای منطقه باشد.

در سیاست خارجی شما، جایگاه محور مقاومت کجاست؟ اگر بر مسند ریاست نشستید، آیا تغییری در رویکرد رابطه جمهوری اسلامی و محور مقاومت ایجاد خواهد شد یا خیر؟

هرجا مردم منطقه، به هر نحوی، چه از مذهب و دین ما باشند چه نباشند، حتی آن ایزدی سنجار هم که باشد ما شرعا وظیفه داریم به آن ها کمک کنیم. قانون اساسی ما هم همین را می گوید؛ قانون اساسی ما، ما را موظف کرده از مظلومین دفاع و از نهضت های آزادی‌بخش حمایت کنیم. هرجا، نه در منطقه، در سراسر جهان، نهضت آزادی‌بخشی باشد و مظلومی باشد، طبق قانون اساسی، وظیفه داریم از آن ها حمایت کنیم و این کار را می کنیم.

از نظر شما، چالش های گسترش مناسبات و روابط با شرق چیست و برنامه دقیق شما برای مواجهه با آن چالش ها چیست؟

کشور فعال و مهمی مثل ما باید روابط خود را با همه جهان توسعه دهد؛ با هر کشوری که با او تخاصم ندارد، بتواند روابط موثر و قوی ایجاد کند. بعضی از کشورها، نه بر اساس خواست ما، بلکه بر اساس رفتار خودشان با ما تخاصم پیدا کرده‌اند و می توانند رفتارشان را اصلاح کنند. ما یک زمانی توسط اتحاد جماهیر شوروی، مورد اقدامات خصمانه بودیم و به کشور در حال جنگ ما که (رژیم) صدام بود کمک می کرد. اما الان روابط خودش را با ما اصلاح کرده است. بنابراین، دلیلی ندارد که دشمنی ها را با او ادامه بدهیم و بگوییم که تو یک زمانی اگر به مخالف ما داشتی کمک می کردی، ما بر همان سیاق بخواهیم دشمنی‌مان را ادامه دهیم. ما نیاز به روابط استراتژیک با کشورهای دنیا داریم، بعضی از کشورها که کشورهای بزرگ‌تر و قدرتمندتر هستند. در شرق ما کشورهای مهمی مثل چین و هند و نیز روسیه در شمال کشور هستند، آن ها کشورهای بزرگ صنعتی هستند، به لحاظ استراتژیک، کشورهای استراتژیکی در جهان هستند و به لحاظ نظامی، قدرتمند هستند و ما باید یک روابط درازمدت تعریف‌شده را با این ها داشته باشیم به جای یک روابط مقطعی و کوتاه‌مدت. این نیاز به تهیه اسناد استراتژیک دارد که ما با چینی ها این مسیر را رفتیم؛ البته باید این را تبدیل به قرارداد کنیم. همین کار را باید با هند، روسیه و سایر کشورهای جهان نیز انجام دهیم. این یک مدل جدید است که حالا نظام تصمیم گرفته و حتما دولت ها با قوت آن را دنبال می کنند. از طرفی هم، برای توازن بین قدرت های غرب و شرق که جمهوری اسلامی شعارش نه شرقی و نه غربی است، باید در دام هیچ کشور از باب پیروی از آن کشور نیفتد. باید سیاست مستقل خودش را داشته و بر اساس منافع ملی، طراحی های راهبردی داشته باشد.

در روابط سیاسی شما، حوزه های اقتدار جمهوری اسلامی ایران نظیر توانمندی های موشکی، محور مقاومت، نفوذ اقلیمی و ... چگونه خواهند بود، چگونه می خواهید از این پتانسیل ها در دولت خود استفاده کنید؟

پایه های امنیت ملی هر کشوری را عناوینی می سازد؛ مثلا یک کشور، پایه های امنیت ملی‌اش قدرت اقتصادی، نظامی و نظام سیاسی آن است. در مورد جمهوری اسلامی ایران هم همین است. مولفه‌های قدرت جموری اسلامی قدرت نرم، قدرت نظامی و قدرت اقتصادی آن است که این ها باید روی هم قرار گیرد و در یک راستا عمل کند. ما با هماهنگ کردن نهادهایی که مسئول این قدرت ها در داخل ایران هستند و شبکه خارج کشور، انشاءالله این قدرت را رشد می دهیم.

دولت های مختلفی که در سال های بعد از انقلاب اسلامی در آمریکا بر سر کار آمدند، هر کدام به نوعی به فشارها علیه ایران افزودند. برنامه شما برای مقابله با این فشار رو به افزایش چیست؟

به عبارتی، آمریکایی ها از واقعه 28 مرداد 1332 نقش‌آفرینی منفی در ایران داشتند و دست از این نقش‌آفرینی هم برنداشتند. از آنجایی که نگاهشان براندازانه است در رابطه با جمهوری اسلامی، موفق هم نشدند. اگر 40 سال دیگر هم به این رفتارشان ادامه دهند، بازهم چیزی نصیبشان نخواهد شد. زبان ما با آن ها باید زبان قدرت باشد؛ زبان قدرت به این معنا که ما آن قدر قوی هستیم که شما نمی توانید هیچ کاری بکنید. البته امام ما اول انقلاب گفت آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند. اما این را باید عینی کنیم؛ عینی کردن یعنی قدرتمند شدن در حوزه اقتصاد، عینی کردن به معنای رشد اقتصادی منطقه، عینی کردن یعنی قدرت گرفتن محور مقاومت، عینی کردن یعنی منزوی شدن اسرائیل، عینی کردن یعنی باشگاه ضدآمریکایی و ضدسلطه در جهان؛ باشگاه تحریمی های جهان دست به دست هم دهند و یک قدرت شوند، عینی کردن یعنی حضور ایران و کشورهای آزادی‌خواه در آمریکای مرکزی و آمریکای لاتین؛ و این کارهایی است که ما انجام خواهیم داد.

به موضوع اسرائیل پرداختید، در ماه های گذشته، ما شاهد عادی‌سازی روابط از طرف بعضی از کشورهای عربی بودیم. شما چطور به این قضیه عادی‌سازی روابط نگاه می کنید؟ در مرحله دوم، چه سیاست هایی را دارید برای مواجهه با سیاست های خصمانه رژیم صهیونیستی نسبت به ایران؟

در رابطه با اینکه کشورهای همسایه ما، روابطشان را با یک رژیم جعلی علیه مردم عرب منطقه عادی کردند، باید از مردم عرب منطقه سوال کنید. چون فلسطین هم یک آرمان اسلامی است و هم یک آرمان عربی. این ها هم کشورهای مسلمان و عرب هستند و به آرمان اسلامی و عربی خود خیانت کردند و بخشی از سرزمین ملت عرب را واگذار کردند به این رژیم جعلی و پذیرفتند آن را، باید جواب ملت های خود را بدهند. ما این کار را نکوهش می کنیم، ولی این انتخاب آن هاست. در روابط ما با کشورهای منطقه، تاثیری نخواهد گذاشت، مگر اینکه بخواهند با آن ها، همکاری امنیتی و نظامی کنند که آن موقع مقتدرانه برخورد خواهیم کرد. یعنی ما اجازه نخواهیم داد که کشورهای همسایه ما، پایگاه تهدید منافع ملی باشند. اگر از طرف هر کشوری تهدید شویم، با آن کشور برخورد می کنیم و آن کشور را حتما تنبیه خواهیم کرد. ولی کشورهای همسایه ما آن قدر عاقل هستند که این کار را نکنند و تن به خواسته اسرائیلی ها ندهند. اسرائیل هم فکر می کنم کم‌کم دارد این را می فهمد که کارهایش در منطقه و تهدیدهایش علیه ما بی‌اثر است و یک سرزمینی را در آرژانتین فکر کنم پیدا کردند به نام پاتاگونیا که کم‌کم باید بروند آنجا. در دولت ما می روند.

چالش های ایران برای گسترش روابط با کشورهای آمریکای لاتین چیست؟ برنامه و چشم‌انداز شما برای گسترش روابط با آمریکای لاتین چیست؟

چالش اصلی ما برای روابط با کشورهای خیلی خوب در آمریکای لاتین، دوری و فاصله زیاد است. به نظر می رسد که ایرانی ها چون سابقه خیلی عمیقی در تجارت دریایی داشتند، ما یک مقداری باید تجارت دریایی خود را فعال کنیم. یعنی حضورمان را در دریاها افزایش دهیم، از مرزهایمان خارج شویم، بتوانیم روابط اقتصادی گسترده با کشورهای اقصانقاط جهان ایجاد کنیم و یک خط دریایی قوی برای حفاظت از این تجارت خود هم درست کنیم. کسی که می خواهد تجارت دریایی قوی داشته باشد، باید یک نیروی دریایی راهبردی داشته باشد که از منافع کشورش در اقصانقاط جهان حمایت کند و انشاءالله در دولت ما این موضوع توسعه جدی پیدا می کند.

همانطور که مستحضرید، ما با 15 کشور هم‌‎مرز هستیم چه از طریق دریا چه از طریق خشکی؛ چه برنامه ای برای گسترش روابط با این کشورها دارید؟ در حوزه اقتصادی آیا سقف یا هدفی را برای این حجم از تبادلات دارید یا خیر؟

با توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی از طریق ایجاد شرکت های مشترک. ما تعداد زیادی ایرانی داریم که در کشورهای منطقه مشغول فعالیت های اقتصادی یا فرهنگی هستند و بالعکس. ما باید این ها را منظم کرده و تبدیل به شرکت های مشترک دو یا چند جانبه کنیم و مرزهایمان فقط مرزهای امنیتی باشد و روابط گسترش پیدا کند و رفت و آمدها بیشتر شود. ما پیش‌بینی کردیم که ممکن است چند ده هزار شرکت از این دست بتوان ایجاد کرد و کم‌کم زمینه ایجاد یک اتحادیه اقتصادی منطقه‌ای را فراهم کنیم که روابط، از روابط دوجانبه شروع می شود و به چند جانبه و ... گسترش می یابد. ایران چون در مرکزیتی به لحاظ جغرافیایی قرار گرفته است، می تواند این روابط شمال، جنوب، شرق و غرب را کامل کند. به طور مثال، ما الان خیلی به دنبال این هستیم که در چابهار، ریل وصل شود

ما محاسبه کردیم و دیدیم ترانزیتی که از چین و هند وارد اروپا می شود، به جای کانال سوئز، اگر از این مسیر عبور کند، زمان رسیدن بار به اروپا و حتی امریکا، هفت روز کوتاه‌تر خواهد بود. این هفت روز کوتاه شدن در هزینه حمل و نقل در اقتصاد بزرگ جهان، عدد خیلی زیادی است. یا الان یک تریلیون دلار حجم تجارت منطقه است. این تجارت به جای اینکه بیرون این منطقه اتفاق بیفتد، باید درون این منطقه اتفاق بیفتد. یعنی تا جایی که می شود در داخل منطقه، ما باید نیازهای همدیگر را کامل کنیم. اگر نیاز بود از خارج از منطقه بیاید، خود این یک مدیریت می خواهد، یک مدیریت نظامات مالی و نظامات تجاری می خواهد که ما باید وارد یک مدل حکمرانی جدید در منطقه شویم. کشورهای مسئول‌تر در منطقه باید در کنار هم جمع شوند و یک نظام حکمرانی اقتصادی درست کنند که بعد در ذیل این نظام حکمرانی، شرکت های بخش خصوصی و مردم بتوانند با همدیگر رفت و آمد بیشتر اقتصادی و فرهنگی داشته باشند.

در مقایسه با رقبای جهانی و منطقه‌ای، ما سهم کمتری در مناسبات با قاره آفریقا داریم. شما چه برنامه کمی و قابل سنجشی برای گسترش روابط با قاره آفریقا که گاه از آن به عنوان سرزمین فرصت ها هم یاد می شود، دارید؟

به لحاظ تاریخی، ایرانیان در آفریقا حضوری جدی و تجارت گسترده‌ای داشتند، به خصوص شرق آفریقا. الان جمعیت های ایرانی زیادی در بعضی از کشورهای آفریقایی مانند تانزانیا داریم که این ها تجاری بودند که روابط اقتصادی را ایجاد می کردند و هاب منطقه ای تجارت ایرانیان بودند. در سال های اخیر، به علت این که ما نفت داشتیم و جیبمان پر پول بوده، خیلی دنبال توسعه تجارت و اقتصاد نبوده و آن نقش‌آفرینی قبلی را نداشتیم. الان به نظرم می رسد که باید در این سیاست های خود تجدیدنظر کنیم. اولاً همانطور که عرض کردم، رویکرد وزارت خارجه ما کاملا اقتصادی خواهد بود. ما در همه کشورهای دنیا، مرکز درست خواهیم کرد، این سیاست اشتباهی که سفارت‌خانه ها را کم کردند، درست نبوده و ما نه‌تنها کم نخواهیم کرد، بلکه در تمام شهرهای مهم جهان هم کنسولگری خواهیم زد و این دفاتر ما مرکز تجارت بین المللی ایرانیان و آن کشور خواهند بود.

صحبت پایانی: مردم خوب جهان و عزیزانی که در محور مقاومت هستند، امیدوار باشند و بدانند که ما بچه های انقلاب، هیچ وقت از آرمان انقلاب اسلامی کوتاه نخواهیم آمد.

قاضی‌زاده هاشمی: برای رفع مشکل بیکاری چهارمحال و بختیاری باید اقدامات جدی صورت بگیرد
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۰۷:۰۶

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم چهارمحال و بختیاری که از طریق شبکه جهانبین پخش شد با بیان اینکه توفیق دارم با مردم چهارمحال و بختیاری پیرامون مسائل کشور و استان گفتگو داشته باشم، اظهار داشت: استان چهارمحال و بختیاری با ۱۶ هزار و ۴۲۱ کیلومتر مربع وسعت و ۱۰ شهرستان، یک استان استراتژیک به‌شمار می‌رود.

او افزود: چندین بار در این استان برای حضور در کنگره‌های علمی و سخنرانی‌ها شرکت کرده‌ام و با این استان آشنایی دارم.

قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: چهارمحال و بختیاری به‌عنوان بام ایران مراتع سبز و چشمه‌سار‌های فراوانی دارد و حجم زیادی از منابع آبی فلات مرکزی ایران را تامین و دشت خوزستان را و سیراب می‌کند.

او ادامه داد: چند سال است از زمان بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری و طرح ایجاد تمدن ایرانی اسلامی مطرح و به جوانان سپرده شد، کار‌های جدی کردیم و آنچه به آن رسیدیم این نیست که کدام جناح روی کار باشد، دعوای انتخاباتی برای این است که ۱۳ هزار و ۷۰۰ مدیر در کشور هنگام تغییر دولت‌ها با ۲۷۵ اتوبوس بیایند و با ۲۷۵ اتوبوس بروند، هر چند برخی اتوبوس‌ها رنگ عوض می‌کنند و هر روز یک رنگ هستند.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: مساله این آدم‌ها نیستند گو اینکه این آدم‌ها از این منظر که به مسایل اساسی توجه نمی‌کنند و حاشیه‌سازی دارند، مساله هستند.

او افزود: مساله اصلی، روش اداره، حکمرانی و نوع نگاه به مردم در اداره کشور است و اینکه مسوولان قیم، کارگزاران، وکلا و سرپرستان آنان هستند.

قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: هنگام فعالیت دولت‌ها انگار کل اختیارات عالم به مدیران واگذار شده و هر تصمیمی می‌خواهند می‌گیرند و دولت‌های ضدمردم فقط توجه به منافع برخی افراد خاص و وابستگان به دولت دارند.

او ادامه داد: سعی کرده‌ایم تا روش اداره کشور را بازبینی کنیم با حکمرانی جدید متولد و امور را به مردم واگذار کنیم.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: آیا مردم مصالح استان خود را بهتر درک می‌کنند یا اینکه کارشناسان وزارتخانه‌ها در تهران؟

او افزود: اکنون تمامی امکانات در تهران به‌عنوان پایتخت و با فاصله، تعدادی از کلان‌شهر‌ها است، اما در دولت بنده به‌جای تهران به‌عنوان یک پایتخت فرهنگی، سیاسی، دانشگاهی و امنیتی، براساس اختیارات قانون اساسی که به دولت اجازه داده اختیارات اجرایی خود را به فرمانداران شهرستان‌ها بدهد، تمامی اختیارات هیات وزیران در حوزه تصدی و اجرا به فرمانداران داده می‌شود و آن‌ها پاسخ‌گوی مردم هستند.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: مسئولان با نظر و پیشنهاد نخبگان استان انتخاب می‌شوند و در صورت اعلام نارضایتی یک‌سوم مردم، مسوول مربوطه از سوی دولت عزل می‌شود.

او اصلی‌ترین وظیفه مسولان را جلب رضایت مردم دانست و اظهار داشت: مسوولان اگر نتوانند رضایت مردم را جلب کنند و اعلان نارضایتی از آن‌ها شود، براساس سامانه الکترونیکی سوده در صورتی که یک‌سوم مردم درخواست کنند، پس از بررسی این درخواست‌ها با استفاده از روش‌های الکترونیکی دقیق، مسوول مرتبط عزل خواهد شد که این اقدام باعث می‌شود تا مسوولان پاسخ‌گوی مردم باشند.

قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: در دولت بنده تصمیم در تهران گرفته و اعتبارات براساس نظر شورای برنامه‌ریزی استان در اختیار فرمانداران قرار داده می‌شود.

او ادامه داد: استان استراتژیک چهارمحال و بختیاری با ۱۶ هزار و ۴۲۱ کیلومتر مربع وسعت به‌عنوان بیست و دومین استان کشور از نظر پهناوری و ۱۰ شهرستان، مسائل پُر سر و صدایی دارد.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: مساله آب در چهارمحال و بختیاری همانند مساله جدی بین ۱۲ میلیون نفر در این استان و استان‌های اصفهان، خوزستان و یزد است.

او افزود: با توجه به سابقه ۱۳ ساله بنده در مجلس شورای اسلامی، یکی از مسائل اصلی، مشکل در انتقال آب بین‌حوضه‌ای بدون دقت به مسائل زیست‌محیطی است که باعث انتقال جمعیت هم می‌شود.

قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: وقتی منابع آب نادرست استفاده می‌شود و سهم بالادست و پایین‌دست ساز و کار با محیط‌زیست ندارد انسانی که قرن‌ها در محیط‌زیست زندگی کرده، اما در قرن اخیر نسبت به آن بی‌رحمی کرده، اکنون محیط‌زیست هم نسبت به آن طغیان کرده است.

او ادامه داد: برنامه مفصلی برای ساماندهی آب داریم و طرح ایران سبز، در حوزه آبخیزداری و مهندسی آب و هوا که طرح قنات ملی ایران برای آب شهر‌های فلات مرکزی ایران، اصلاح کمربند سبز ۱۰۰ کیلومتری و طرح آب لوپ ایران برای رفع آب آشامیدنی و صنعت فلات مرکزی اجرایی می‌شود تا نیاز انتقال آب و برداشت از سرشاخه را کاهش دهد که منابع آب برای خودشان حفظ شود.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: البته، چون تاکنون از این کار‌ها نشده و عقب‌ماندگی است، این طرح‌ها تا رسیدن به نتیجه، زمان‌بَر است، اما طراحی جدی کردیم تا دعوای آب در فلات مرکزی تمام شود و به‌جای انتقال آب از روستا، شهر و استان به منطقه‌ای دیگر، از منابع مطمئن مساله رفع و برادری‌ها حفظ شود.

او افزود: مردم استان‌ها قرن‌ها کنار هم زندگی کردند و به‌خاطر سیاست‌گذاری‌های غلط دولت‌ها، مردم نباید با یکدیگر درگیر شوند و سیاست اصلی دولت باید حفظ منافع عمومی و حقوق دولت مورد توجه دولت‌ها باشد.

قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: متاسفانه در حمل و نقل چهارمحال و بختیاری اقدام جدی نشده و با مشکلات بیکاری و تورم مواجه هستیم.

او ادامه داد: با وجود ظرفیت‌های بالای چهارمحال و بختیاری در حوزه طبیعی، گردشگری، کشاورزی و صنعتی، نرخ بیکاری این استان بالاتر از کشور است که باید در این خصوص نیز اقداماتی انجام شود.

قاضی‌زاده هاشمی عشایر را از مهم‌ترین ظرفیت‌های چهارمحال و بختیاری برشمرد و یادآور شد: ۲۸ درصد دام و ۳۵ درصد تولیدات صنایع‌دستی کشور متعلق به جامعه عشایری این استان است که باید برای بهره‌گیری از این ظرفیت برنامه‌ریزی جدی داشته باشیم.

او با اشاره به جمعیت ۱۲۶ هزار نفری عشایر بختیاری این استان، بر ضرورت حفظ زندگی عشایری تاکید و خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی برای زندگی عشایری داریم که با تاکید بر مخالفت با سکنی‌گزینی عشایر تلاش می‌شود تا زندگی عشایری از طریق ایجاد خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی و اتصال به تلویزیون و اینترنت حفظ و زندگی راحت‌تر و آسان‌تری برای عشایر تامین شود.

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه به‌طور جداگانه با مردم هریک از شهرستان‌های ۱۰ گانه چهارمحال و بختیاری سخن گفت و به مسائل و مشکلات هر یک از این مناطق اشاره کرد و افزود: باید گفت که حمل و نقل عمومی، دفع پسماند و بیکاری از جمله مشکلات شهرستان شهرکرد است.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، کاهش منابع آبی را از مهم‌ترین مشکلات شهرستان بروجن عنوان کرد و گفت: کمبود بیمارستان و مسائل مربوط به مسکن مهر از دیگر مشکلات مردم این شهرستان است.

قاضی‌زاده هاشمی، جاده‌های حادثه‌خیز را از جمله مشکلات مردم شهرستان لردگان عنوان کرد و افزود: در همین راستا باید جاده‌های این شهرستان چهارخطه شده و به محور لردگان به ایذه توجه بیشتری شود.

او توجه به شهرک صنعتی لردگان و توسعه شبکه فاضلاب این شهرستان را از دیگر ضرورت‌های این منطقه برشمرد.

قاضی‌زاده هاشمی به ظرفیت‌های گردشگری و تاریخی شهرستان فارسان نیز اشاره کرد و اظهار داشت: ۱۴ درصد نقاط گردشگری و هفت درصد نقاط تاریخی استان در این شهرستان واقع شده و این موضوع ضرورت توجه به گردشگری و بوم‌گردی را می‎طلبد.

او با بیان اینکه شغل اصلی مردم شهرستان فارسان، کشاورزی و دامپروری است، خاطر نشان کرد: باید صنایع کوچک ایجاد کنیم تا ارزش افزوده و اشتغال بیشتری در این خصوص ایجاد شود.

قاضی‌زاده هاشمی، به ظرفیت چشمه‌های آب سرد و پرورش ماهیان سردآبی شهرستان اردل نیز اشاره کرد و گفت: وجود طبیعت، جنگل و مرتع از دیگر ظرفیت‌های این شهرستان به شمار می‌رود که با سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری می‌توان از این ظرفیت بهره‌برداری مطلوب کرد.

او همچنین مشکلات زیست‌‎محیطی، مساله کمبود آب، نبود زیرساخت‌های آموزشی، جاده‌های خاکی و کمبود تجهیزات بیمارستانی و نبود کشاورزی به روز را از مشکلات شهرستان اردل برشمرد.

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه از شهرستان کوهرنگ با عنوان منطقه‌ای نام‌آشنا برای مردم کشور یاد کرد و گفت: مردم کشور این منطقه را به برف می‌شناسند، اما با وجود اینهمه منابع آبی که در این شهرستان تولید می‌شود، اما مردم آن با مشکل تخصیص آب روبرو هستند و از سوی دیگر به سبب برف‌گیر بودن و جاده‌های خاکی می‌طلبد در این حوزه نیز به شهرستان توجه بیشتری شود.

او با تاکید بر جذب سرمایه‌گذار برای توسعه ظرفیت گردشگری شهرستان کیار، خاطرنشان کرد: قرار گرفتن در مسیر تالاب‌ها و مناطق حفاظت‌شده و ظرفیت ورزش‌های ماجراجویانه ایجاب می‌کند تا به گردشگری این منطقه توجه ویژه‌ای شود.

قاضی‌زاده هاشمی، برداشت بیش از حد علوفه از مراتع و کمبود تجهیزات بیمارستان را نیز از مشکلات شهرستان کیار عنوان کرد.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه به ظرفیت باغداری و گردشگری سامان اشاره کرد و گفت: ضمن توجه به این ظرفیت‌ها می‌طلبد در خصوص رفع مشکلاتی نظیر مسائل جاده‌ای و ناوگان فرسوده اقداماتی شود.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه شهرستان خانمیرزا از سرانه عمرانی، بهداشتی و خدماتی در وضعیت نامناسبی قرار دارد و از محروم‌ترین نقاط آموزشی استان است، خاطرنشان کرد: این منطقه با وجود اینکه قطب تولید محصولات زراعی است، اما سطح آب زیرزمینی در آن افت جدی پیدا کرده است.

او در ادامه با سلام به مردم خانمیرزا گفت: سرانه عمرانی، بهداشتی، درمانی، خدماتی و همه، وضعیت نابسامانی در این شهرستان دارد و یکی از محروم‌ترین نقاط آموزشی در چهارمحال و بختیاری است و ما باید حتی برای آموزش و پرورش این شهرستان فکر جدی داشته باشیم تا مسائل آنجا حل و فصل شود.

قاضی‌زاده هاشمی تاکید کرد: شهرستان خانمیرزا یک قطب بزرگ تولید محصولات زارعی است، اما متاسفانه سطح آب‌های زیر زمینی آنجا افت جدی پیدا کرده که باید برای نحوه مصرف آب فکری جدی بشود و ما باید برای حل و فصل مشکل گذرگاه‌های سخت منطقه نیز پیش‌بینی لازم را داشته باشیم.

او با بیان اینکه مردم چهارمحال و بختیاری مردمی غیور و دلاور هستند که هم در جریان انقلاب مشروطیت، هم در جریان پیروزی انقلاب و هم در جریان هشت سال دفاع مقدس علمدار و جلودار بودند، تصریح کرد: امروز هم با کمک و حضور شما مردم و با آمدن و مشارکت در رای دادن و انتخاب اصلح و با انتخاب یک دولت جوان تازه نفس پای‌کار و یک دولتی که انگیزه‌های جدی دارد، کار کرده و توانسته است زیرساخت‌های لازم را برای یک تحول بزرگ فراهم کند، امیدواریم با لطف و عنایت شما مردم به دولت سلام، هشت سال آینده، هشت سال درخشانی در تاریخ ملت ایران باشد.

قاضی‌زاده هاشمی در معرفی خود یادآور شد: من سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی هستم، فرزند ملت ایران، یک شهرستانی، یک سیاستمدار جوان، جوان‌ترین کاندیدای حاضر در انتخابات ریاست جمهوری، دانشیار دانشگاه و کسی که به مدت ۱۳ سال نماینده شما مردم در مجلس شورای اسلامی بوده و به‌خاطر این ۱۳ سال با مسائل عموم مردم در اقصی نقاط کشور و با مسائل اصناف مختلف آشنا شده است.

او ادامه داد: من کسی هستم که فرصت دیدار مردم در اقصی نقاط کشور را داشته، مشکلات را لمس، حس و درک کرده و توانمندی‌ها را هم شناخته و فهمیده است.

قاضی‌زاده هاشمی افزود: ما مردم بسیار خوب و جوانان عالم و حتی مدیران خوبی داریم که در سر جای خودشان قرار نگرفته‌اند یا از دایره دولت به‌علت عدم بله قربان‌گویی به صاحبان زر و زور به بیرون رانده شدند، ما رهبر فرزانه‌ای داریم و توانمندی‌ها و منابع بسیاری نیز در اختیار ما قرار داد، اما روش اداره کشور، روش صحیحی نبوده است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: به همین دلیل است که یک نهضت جوانانه شکل گرفته و بنده نه به‌عنوان یک کاندیدا بلکه به‌عنوان نماینده یک جریان فکری که جوانان شما را شامل می‌شود، برای ساخت ایران جدید، قدرتمند و بدون تبعیض و عادلانه و با رویکرد و روش جدید و با اقدامات موثر پا به میدان گذاشته‌ام تا با همت بالای شما مردم به نتیجه برسیم.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: دولت سلام به همه، به آینده، به تمامی اقوام و مذاهب، به گروه‌های مختلف اجتماعی و اصناف مختلف و همچنین به جنسیت‌های مختلف و به همه از کودک، جوان و میانسال سلام می‌دهد و به تبارگرایی، سیاست‌زدگی، حاشیه‌سازی و عدم توجه به مردم یک والسلام می‌دهد.

او اظهار داشت: دولت سلام خود را وقف می‌کند که ۲۴ ساعته، مجاهدانه و شبانه‌روزی تلاش کند و در کل این سرزمین در کنار مردم باشد تا ایران را به آن نقطه متعالی برساند.

مهرعلیزاده: مردم آذربایجان از صندوق‌های رای قهر نمی‌کنند
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۰۶:۴۷

محسن مهرعلیزاده شامگاه یکشنبه در جمع هواداران خود در آمفی تئاتر روباز ائل گلی تبریز، اظهار کرد: بسیار خوشحالم که امروز در میان هم زبانانم، مردم آذربایجان سلحشور، در طول تاریخ هستم، مفتخرم که فرزند آذربایجانم و با شما مردم عزیز همدل و همزبان هستم.

وی ادامه داد: مردم مسائل را خوب درک می‌کنند به ویژه مردم آذربایجان که قهرمان پرور هستند، به خوبی می‌دانند که هیچ وقت جمهوریت جمهوری اسلامی، نباید از جمهوری اسلامی جدا شود، مشروطیت را بعد از هزاران سال آذربایجانی‌ها به ایران آوردند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: حماسه‌ ۲۹ بهمن ۵۶، قبل از سال ۵۷ در تبریز برگزار شد، اولین بار بود که حرکت و نهضت انقلاب اسلامی در خیابان‌های مختلف تبریز آغاز شد و مبارزه‌ جمعیت سلحشور و پرشور برای اولین بار در قالب انقلاب اسلامی در تبریز شکل گرفت و این افتخار متعلق به آذربایجانی‌هاست.

مهرعلیزاده با بیان اینکه باید رئیس جمهوری انتخاب شود که در خدمت مردم باشد، تاکید کرد: بینش و نگرش خیلی مهم است اینکه آیا ما به مردم به شکل رعیت نگاه کنیم و خود را خان بدانیم یا اینکه خود را خدمت گذار واقعی مردم بدانیم، بسیار مهم است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: واقعیت این است که اگر امروزه مشکلات حل نمی‌شوند به دلیل عدم اجرای برنامه‌ منظم توسعه‌ اقتصادی، متوازن و همه جانبه در کشور است.

وی با بیان این‌که اقتصاد کشور را گروگان مسائل سیاسی کردند، تاکید کرد: باید برنامه‌ اقتصادی کشور منهای درگیری‌ها و مسائل سیاسی تدوین شود.

مهرعلیزاده بیان کرد: جنگ امروز، جنگ اقتصادی، تولید، فکر، طراحی توسعه‌ اقتصادی و فکر کردن در زمینه تولید و معیشت مردم است و با دعوا کردن و سنگ اندازی این امر تحقق نخواهد یافت بلکه سرمایه‌گذاری برای توسعه لازم است.

وی با بیان این‌که عزت و شرف ایران باید حفظ شود، گفت: شعار ما استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است و همواره باید روی استقلال کشور و آزادی مردم در همه جوانب از جمله آزادی در انتخاب تاکید داشته باشیم.

مهر علیزاده با اشاره به اصل ۱۵ قانون اساسی، گفت: تمام زبان‌های کشور می‌توانند به راحتی زبان خود را یاد بگیرند، زیبایی هر انسان، قوم و ملت به زبان و خلق و فرهنگ آن ملت است .

وی با اشاره به خشک‌شدن دریاچه ارومیه، گفت: دریاچه‌ ارومیه، دریاچه‌ای است که زندگی تمام منطقه به آن وابسته است و اگر به دلیل بی برنامگی و عدم سرمایه گذاری به آن بی توجهی شود شاید در آینده شاهد خطر ریزگردهای مسموم و شور شویم و در دولت بنده به این موضوع توجه جدی می‌شود .

وی با بیان این‌که تبریز ظرفیت لازم را برای تبدیل شدن به مرکز هاب صادرات محصولات ایرانی به اروپا را دارد، گفت: تبریز به جای استانبول می‌تواند ایران را به اروپا متصل کند.

وی ادامه داد: اکنون از شیراز و یزد به تهران جهت اخذ ویزا به استانبول می‌روند، در صورتی که ما نمی‌توانیم تبریز را جایگزین استانبول کنیم.

مهرعلیزاده با اشاره به تیم‌های افتخار آفرین تراکتور و ماشین سازی در تبریز، خاطرنشان کرد: تیم فوتبال ماشین سازی باید تحت حمایت کارخانه ماشین سازی به موفقیت برسد.

رئیسی: عنصر رانت خوار باید کنار گذاشته شود
۱۴۰۰/۰۳/۲۴ - ۰۶:۱۳

سید ابراهیم رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگوی ویژه خبری در مورد اولویت‌های خود به موضوع مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت: محور تحولی که باید ایجاد شود و برای کشور ضرورت دارد اجرای عدالت در همه سطوح است که اگر صورت گیرد، جلوی فساد گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه ما به دنبال ایجاد احساس عدالت در بین مردم هستیم، افزود: باید در مواردی که بخش دولتی می‌خواهد امتیاز یا جوازی به بخش خصوصی بدهد، نظارت جدی صورت گیرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه سازوکارها باید کارآمد باشد، به مسئله شفافیت به عنوان راهکاری برای مبارزه با فساد اشاره کرد و بیان داشت: یکی از مشکلات جدی کشور فقدان شفافیت است و اگر شفافیت را اجرا کنیم بسیاری از مسائل حل می‌شود.

وی یادآور شد: سامانه‌ها باید به هم مرتبط شوند، به عنوان مثال اگر سامانه بانک مرکزی، وزارت افتصاد و دارایی، بنادر و گمرکات به یکدیگر مرتبط شوند یک سامانه فعال اقتصادی ایجاد می‌شود که واردات و صادرات را تحت اشراف قرار می‌دهد.

رئیسی ادامه داد: اگر این سامانه‌ها فعال شود، پای خیلی‌ها قطع می‌گردد و زمینه سوءاستفاه از بین می‌رود.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در قوه قضاییه که به برخی از پرونده‌ها رسیدگی می‌کنم می‌بینم که چه روابطی از سوی قدرت و ثروت وجود دارد که می‌خواهند به این پرونده‌ها رسیدگی نشود، ده برابر این مقاومت در دستگاه اجرایی وجود دارد تا سامانه‌هایی که می‌خواهد دست رانت خواری را قطع کند، فعال نشوند.

وی خاطرنشان کرد: باید بحران بی اعتمادی حل و به اعتماد به دولتمردان تبدیل شود که راهکار آن شفافیت است.

رئیسی به موضوع تعارض منافع نیز اشاره کرد و گفت: تعارض منافع، یکی از موانع جدی و از مشکلاتی است که در کشور وجود دارد و نمی‌گذارد کارها به سامان برسد. عنصر رانت خوار باید کنار گذاشته شود و کسی که منافعی دارد را نباید در نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری گذاشت.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بانک‌های عامل باید درست عمل کنند، افراد متخلفی داشتیم که جرم در نظام بانکی مرتکب شدند که با آن‌ها برخورد شد درحالیکه بانک مرکزی جایگاه نظارتی دارد. وقتی برخی از موارد را پیگیری کردیم دیدیم که در بانک مرکزی هم فساد است و تقریبا 25 نفر در بانک مرکزی دستگیر شدند. آن فردی که خودش باید نظارت می‌کرد که وام و تسهیلات به واجدین شرایط پرداخت شود وقتی جعبه سکه را جلویش می‌گذارند پایش می‌لرزد و به کسانی که واجد شرایط نیستند این تسهیلات تعلق می‌گیرد.

وی تصریح کرد: باید نظامات را اصلاح کنیم و اگر این کار صورت نگیرد، سیستم اداری کشور ضربه می‌خورد و مردم بی اعتماد می‌شوند.

رئیسی با اشاره به موضوع قاچاق کالا خاطرنشان کرد: این کالایی که صادر می‌شود باید پیگیری شود که ارز آن به نظام تولید برگردد. باید منبع ارز و منبع پولی که از آن صادرات می‌شود کنترل و رهگیری شود و این کاملا می‌تواند در یک ساختار سامانه‌ای صورت گیرد

وی در پاسخ به سئوالی در مورد قوانین فسادخیز، بیان داشت: دولت و مجلس وقتی می‌خواهند یک تصمیم گیری و تصمیم سازی کنند باید همه عواقب را بنگرند و درست موضوع را ببینند.

رئیسی یادآور شد: ارز 4200 تومانی یعنی شروع پرونده‌های فساد و آمدن به طرف قوه قضاییه. چند پرونده الان ما داریم که محصول همین مسئله ارز 4200 تومانی است.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: اگر ضرورتی در کشور وجود دارد که یک کاری صورت گیرد باید نظارت متناسب با آن را تعریف کنیم.

وی تاکید کرد: شان دولت، هدایت و حمایت و نظارت است. باید از کشاورز حمایت شود و تسهیلات دهند. تضمینی باشد که محصول او زمین نماند و باید به زنجیره بین تامین و تولید تا مصرف توجه شود تا دچار دلالی نشود.

وی افزود: ما چندبار تاکنون جشن استقلال تولید گندم گرفتیم؟ چرا ما امسال باید گندم وارد کنیم؟ چون نگاه سیاستگذاری وجود ندارد و دولت شان نظارتی خود در بخش کشاورزی را دقیق اجرا نمی‌کند.

رئیسی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه یک مقاومت درون دولتی نسبت به مجوزها وجود دارد، دولت شما این مسئله را چگونه حل خواهد کرد، گفت: حتما باید این مقاومت‌ها را شکاند و قدرت دولت همین است. مگر می‎ شود دستگاه های دولتی هر جور که می خواهند تصمیم بگیرند و بعد نتیجه آن اینگونه مفاسدی شود که مردم از آن گله مند هستند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: آیا نخواستند این سامانه‌ ها را فعال کنند؟ ندانستند که این کار به سود کشور است؟ به نظر بنده نتوانستند؛ چراکه مقاومت زیاد است و اینجا یک اراده جدی می خواهد که بتواند با شفافیت نظارت را صورت دهد و جلوی فساد گرفته شود.

رئیسی با طرح این سئوال که چرا دولت الکترونیک و ارتباط سامانه ها شکل نمی گیرد، ادامه داد: تحقق این موضوع یک اراده مدیریتی جدی در کشور می خواهد.

وی پیرامون موضوع اشتغال و برنامه های خود بیان داشت: ایجاد اشتغال در کشور کاملا امکان پذیر است. امروز ما می توانیم بگوییم آمار بیکاری و شبه بیکاری 5 میلیون نفر است و این آمار زیبنده کشور نیست. اگر در سال یک میلیون اشتغال ایجاد می شد شاهد این وضعیت نبودیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: حتما باید سالی یک میلیون شغل ایجاد شود و در کشور این امکان که در چهار سال 4 میلیون شغل ایجاد شود، وجود دارد.

رئیسی ادامه داد: ظرفیت قابل توجهی از واحدهای تولیدی معطل است و 2000 مورد آن را در قوه قضاییه راه اندازی کردیم و چرا باید اینگونه باشد. در جریان بازدید از سبلان پارچه اردبیل سالن آماده بود چرا نباید کارگر در آن مشغول باشد؟ یا برخی واحدهای دیگر که با یک اقدامات مقدماتی کاملا اشتغال در آن ها اتفاق می افتد.

وی تصریح کرد: در این سال ها شغلی که باید ایجاد نشد و ظرفیتی که الان معطل مانده باید به خط تولید بیاید و از سوی دیگر هفتاد درصد ظرفیت اقتصادی کشور فعال نیست.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: سهم برخی از کشورهای اروپایی در استفاده از ساحل 50 درصد تولید ناخالص ملی آن ها است و باید اقتصاد دریا در کشور ما نیز فعال شود.

رئیسی به اقتصاد فضای مجازی نیز اشاره کرد و افزود: اگر اقتصاد فضای مجازی فعال شود، خانم های خانه دار هم می توانند با تولید محتوا درآمدزایی داشته باشند.

وی ادامه داد: مسکن اقتصاد پیشران است که اگر فعال شود بخش مهمی از اقتصاد را به دنبال خود فعال خواهد کرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد اشتغال فارغ التحصیلان نیز گفت: در اقنصاد دیجیتال و حوزه تولید، فارغ التحصیلان نقش مهمی دارند.

رئیسی با بیان اینکه برای فعال کردن تولید حتما باید اقتصادهای غیرمولد را با نظام مالیاتی عادلانه بی جاذبه کنیم، اظهار کرد: اینکه بانک ها به جای تولید به دنبال ارز و خرید زمین و طلا و مسکن بروند، مشکل ایجاد می کند.

وی ادامه داد: با کاهش ملایم مالیات از ۲۵ درصد به سمت ۱۰ درصد می‌توان تولید را جذاب‌ تر کرد و با مالیات بر فعالیت‌های غیرمولد از جذابیت آن‌ها کاست و این موضوع باید در ساختارها صورت گیرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پیرامون ارتباط بین آموزش و مهارت و بازار کار نیز گفت: در نظام آموزشی دانشگاه یک سمت و صنعت و بازار و اقتصاد در سوی دیگر قرار دارد و این دو سمت باید با هم مرتبط باشند به گونه ای که دانشگاه نیاز بازار را ببنید و مهارت لازم را به دانشجو بدهد.

رئیسی با بیان اینکه حتما دانشگاه را در بخش های مختلف به حساب خواهیم آورد، بیان داشت: برای این موضوع سازوکار دارم.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر حل مشکل صنایع کوچک، ادامه داد: صنایع کوچک و کارگاه‌ها را باید توانمند کنیم تا در برابر تکانه‌ها تاب آوری داشته باشند که لازمه این موضوع حمایت تسهیلاتی است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: نکته بعدی ارتباط دادن این صنایع با صنایع بزرگ است که با هم کار کنند و از توان این کارخانه ها برای اینکه بتوانند تاب‌آوری بیشتری داشته باشند، استفاده نمایند. از سوی دیگر مالیات این واحدها باید به نحو مناسبی کاهش یابد.

رئیسی تصریح کرد: اگر زنجیره بین واحد بزرگ و کوچک برقرار شود، نقش بسیار مهمی در حل مشکلات خواهند داشت.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در دولت شما نرخ تورم چقدر هدف گذاری شده است، گفت: نرخ تورم به هیچ عنوان قابل قبول نیست و در این هشت ساله این تورم، اقتصاد کشور را دچار مشکل جدی کرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: ما هدف‌گذاری کردیم که تورم را در مدت دو سال به نصف کاهش دهیم و سپس به سمت یک رقمی شدن حرکت کنیم.

رئیسی اظهار کرد: اولین نکته برای کاهش تورم این است که باید زنجیره تولید و نظام توزیع را کاملا اصلاح کنیم که در این میان کاهش دلالی، اتلاف و نظارت بر بازار باید به صورت جدی دنبال شود.

وی با بیان اینکه تورم با افزایش تولید کاهش می‌یابد و برای این موضوع رشد ۵ درصدی را پیش بینی کرده ایم، گفت: در این زمنیه مدیریت نقدینگی امری ضروری است و برای افزایش تولید باید مشوق ها را برای واحدهای تولیدی در رابطه با دریافت مالیات جدی کنیم.

رئیسی با بیان اینکه رشد نقدینگی اگر متناسب با افزایش تولید بود، نگران کننده نیست، تصریح کرد: نظارت بر خلق پول و گسترس ابزارهای تامین مالی در کاهش تورم نقش دارد.

وی در مورد کسری بودجه، یادآور شد: کسری بودجه به علت هزینه‌های بالا و درآمد‌های پایین است. هزینه های دولت را باید کاهش داد و درآمد دولت را با پیگیری فرار مالیاتی افزایش داد.

رئیسی ادامه داد: مالیات هم باید از افرادی گرفت که فرار‌های مالیاتی دارند. از سوی دیگر ما تنها ۲۰ میلیارد دلار صادرات به همسایگان داریم که به راحتی قابل افزایش تا چهل میلیارد دلار است.

وی با بیان اینکه این افزایش درآمد در کنار کاهش هزینه دولت می‌تواند کسری بودجه را جبران کند، اظهار کرد: به اقتصاد نباید شوک وارد کرد و هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم. مردم به شایعات توجه نکنند و بدانند ما کشور را می شناسیم و راهکارها را بلدیم و با توکل به خدا و دست توانای مردم حتما وضعیت را متحول خواهیم کرد و با اراده جدی بسیاری از گره ها باز خواهد شد.

این نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در پایان خاطرنشان کرد: در این روز‌ها شایعات زیادی درباره بنده ایجاد خواهد شد که مردم باید هوشیار باشند و ما نظرات خود را به مردم از طریق رسانه‌ها ارائه داده‌ایم.

رئیسی خاطرنشان کرد: در رابطه با کشور هم برنامه دارم، هم کارنامه دارم و هم اراده جدی برای سامان دادن به وضعیت مردم، کسب و کار مردم، سفره مردم و دولت که اجرای این برنامه ها را عهده دار است، وجود دارد و برنامه ما مطابق بیانیه گام دوم اجرای عدالت خواهد بود.

عبدالناصر همتی روز دوشنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: مرحوم علی اکبر هاشمی رفسنجانی برای من چون پدری بود که هرگز ناامید نمی‌شد و راه نشان می‌داد در اوج ناامیدی، امید می‌ساخت و برای توسعه ایران از هیچ هزینه‌ای دریغ نمی‌کرد، حتی از آبرویش، حتی از رد صلاحیتش. راه هاشمی ادامه دارد.

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری جمعه ۲۸ خرداد برگزار می‌شود.

«علیرضا زاکانی» عصر روز دوشنبه در برنامه رییس جمهور و جوانان که از رسانه ملی پخش شد، گفت: در بسیاری از نقاط کشور معادن و چاه‌های نفت بسیار مهمی وجود دارد ولی مردم آن منطقه از مواهب آن برخوردار نیستند و در محرومیت به سر می‌برند که این ظلم بزرگی به مردم این منطقه است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: مالیات‌های گرفته شده باید در همان مناطقی که اخذ می‌شوند، هزینه شود که این اتفاق در سال‌های گذشته رخ نداده است و در دولت اقدام و اصلاح این موضوع به منصه ظهور خواهد رسید.

وی ادامه داد: مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری در اولویت برنامه‌های اقتصادی دولتم قرار دارد و در دولت آینده باید در کنار جهش تولید،در زمینه برچیدن دست ظالم و فساد اقدام خواهد شد و تمرکززدایی نیز در برنامه نخست ما خواهد بود.

زاکانی با بیان اینکه ایران از ظرفیت های بزرگی برخوردار است و امکانات بالقوه و جوانان بزرگترین سرمایه مغفول مانده است، گفت: بازار سرمایه امکانی است که می تواند نقدینگی را به سمت تولید برده تا سرمایه‌ها در مسیر درست هزینه شود و در دولت اقدام و اصلاح حتما ما حامی بازار سرمایه با روش ثبات نه سیاست‌گذاری دستوری خواهیم بود و آن را تقویت کرده و رونق خواهیم داد.

احیاء بورس در دولت اقدام و اصلاح عملیاتی می شود

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بر اساس تحقیقی که در سال ۹۲ انجام شد بانک‌ها ۵۷ درصد مانع رشد ۸ درصدی اقتصادی در برنامه توسعه‌ها بودند، گفت: نظام تأمین مالی ۵۷ درصد به بانک‌ها اختصاص داشت یعنی بانک به جای اینکه سرمایه مردم را بگیرد و در مسیر درست هزینه کند، در مسیر غلط حرکت کرده که این سبب سست شدن پایه پولی می شود.
زاکانی با تاکید بر اینکه امکان ایجاد اعتبار زیادی در بازار سرمایه وجود دارد، گفت: در بازار سرمایه ریسک و ثمر وجود دارد و با توجه به آن می توان سرمایه های خرد مردم را جمع کرد و تولید کشور را سامان داد. اما در سال ۹۸ رئیس جمهور بدون مقدمه مردم را دعوت به بورس کرد که من در همان زمان به مردم گوشزد کردم وارد بازار سرمای نشوند.
وی با بیان اینکه در ابتدای سال، ۹۹ هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان ارزش بورس که به صورت بادکنکی باد شده بود، سقوط کرد افزود: مردم از بورس ضرر کردند که یکی از دلایل ٖآن حضور دولت در بورس بود و باید دست دولت را از بورس قطع کرد. به عنوان مثال
وزیر اقتصاد گفته بود که دولت ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از داخل بازار سرمایه برای خود برداشته که در حقیقت این دست کردن دولت در جیب
مردم است.

با تمرکز زدایی در روستاها می توان سبب خلق ثروت و مهاجرت معکوس شد
زاکانی با اشاره به اینکه برنامه وی تشکیل دولت جوان، انقلابی و کارآمد است، اظهار داشت: جوانان فرصت بی نظیری هستند که از این فرصت به درستی استفاده نشده و در حقیقت به توان و این پتانسیل ارزشمند ظلم شده است. در دولتم حتما از جوانان انقلابی و حزب الهی استفاده خواهم کرد و میانیگن سن وزرا نیز به ۴۵ سال می رسانم.
وی با اشاره به برنامه های خود برای رونق روستاها افزود: درسال های گذشته ترکیب جمعیت روستاها و شهرها تغییر کرده است به طوری که ۲۵ درصد جمعیت در روستا و ۷۵ درصد در شهرها ساکن هستند. درحالی که روستا فرصت مناسبی برای تولید است.
زاکانی با اشاره به اینکه محور حرکت دولت آینده او در مسائل اقتصادی جهش تولید است، عنوان کرد: جهش تولید با دولتی بودن اقتصاد سازگاری نیست.بر همین اساس تمرکز زدایی را از دولت پذیرفتیم وباید موقعیت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تبیین کنیم تا شهرستان‌ها محور تحول شوند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در برنامه خود ۴۵۱ شهرستان را مورد توجه قرار داده است، گفت: درشهرستان‌ها و روستاها امکانی فراهم می‌شود تا تولیدات بسیاری از روستاهای کشور بین المللی شده و روستاها کانون تولید و حرکت در توسعه کشاورزی و دامداری قرار بگیرند. این شرایط سبب مهاجرت معکوس به روستاها و خلق ثروت می شود.

بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی را از تهدید به فرصت تبدیل می کنیم

زکانی درباره برنامه هایی که برای تولید مسکن دارد نیز اظهار داشت: ما ۹ پیشران تحول در کشور انتخاب کردیم تا سبب جهش تولید شوند که یکی مسکن است. زیرا ۱۳۰ هزار هکتار بافت فرسوده و سکونتگاه غیر رسمی در کشور وجود دارد که این هم فرصتی بزرگ و هم یک تهدید است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره وضعیت خرید مسکن در تهران و شهرستان ها عنوان کرد: اگر کسی در شهر تهران بخواهد خانه ۷۵ متری تهیه کند برای اجاره ۵۶ درصد و در شهرستان‌ها ۲۸ درصد حقوق را باید پرداخت کند یعنی باید همه پول را به سرپناه دهد و از هیچ مزایایی برخوردار نباشد. همچنین اگر فردی برای خرید خانه در تهران یک سوم حقوق خود را کنار بگذارد ظرف ۷۷ سال صاحب خانه می‌شود.
وی با اشاره به این که ۲.۶ میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد، گفت: مالیات بر خانه‌های خالی را به صورت جدی پیگیری می‌کنیم و علاوه بر آن مجوز ساخت مسکن را از هفت ماه به یک روز می‌رسانیم.
زاکانی درباره پاسخگو کردن مسئولان نیز اظهار داشت: ما در قانون اساسی اصل ۸ که مربوط به امر به معروف و نهی از منکر است داریم که این شامل سه جزء مردم به مردم، مردم به مسئولان و مسئولان به مردم است که مهمترین جزء امر به معروف و نهی از منکر مربوط به مردم به مسئولان است این را به عنوان اصل می‌پذیریم و در درون دولت نهادینه می‌کنیم.
وی با اشاره به اصل ۲۷ قانون اساسی که مربوط به حق اعتراض است نیز اظهار داشت: اعتراض حق طبیعی مردم است و امکاناتی را فراهم می‌کنیم که به ازای آن نهادسازی نوینی شکل گیرد که ما مسئولان را در کنار مردم و پاسخگو به مردم بدانیم.
وی گفت: در این ۴۵۱ شهرستان علاوه بر ایجاد امکان مشارکت نخبگان در تصمیم سازی و ایده پردازی‌ها باید شرایطی فراهم کنیم تا مردم برای صحبت با مسئولان پایشان نلرزد و مطالبه کنند و بر همین اساس از شنبه تا چهارشنبه ستاد نمازجمعه‌ها را برای این کار قرار دادیم که در آن هیئت داوری و مسئولان و همچنین مردم حضور دارند.

با رونق گردشگری تحول اقتصادی را ایجاد می کنیم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست درباره برنامه خود در زمینه گردشگری نیز گفت: صنعت گردشگری صنعتی درآمدزا و اثرگذار است ما به دنبال این هستیم تا از اقصی نقاط جهان با فکر و اندیشه ما آشنا شوند.
گردشگری در حوزه تاریخی، باستانی، مذهبی و سلامت می‌تواند اسباب تغییر و تحول را ایجاد کند و ایران را به یک قطب گردشگری مبدل کند.
وی با تاکید بر اینکه گردشگری در جنبه‌های داخلی سبب ایجاد نشاط و آشنایی ملت با فرهنگ و آداب و رسوم اقوام مختلف می‌شود، افزود: ما نیاز به برنامه جدی برای گردشگری خارجی و داخلی داریم، گردشگری یکی از لوکوموتیوهای شرایط اقتصادی کشور را فراهم می‌کند.
این نامزد ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که چه برنامه ای برای هموار کردن امور جوانان در حوزه‌های مورد علاقه از جمله آنها از جمله هنردارد نیز عنوان کرد: هنر امکاناتی را فراهم می‌کند تا داشته‌های ما برای آیندگان ثبت شود، متأسفانه مسئولان بی دقت هستند که چه ظرفیت‌های عظیمی هنر برای جامعه به ارمغان بیارود.
زاکانی با تاکید بر اینکه جوهره هر ایرانی هنر اوست که باید از ابعاد مختلف آن استفاده شود، خاطرنشان کرد: قالب‌های هنری، چون سینما، تئاتر و رمان می‌تواند تأثیر و پیام کشور را به اقصی نقاط کشور ببرد و فرهنگ اصیل را در جاهای مختلف به ثبت برساند.

محسن رضایی میرقائد عصر دو شنبه در گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم استان بوشهر اظهار کرد: سرزمین ایران بهترین قطعه عالم است، از چشم اندازهای بدیع و اقلیم‌های متنوع و پوشش گیاهی و چهار فصل همیشه پر بازده آن طبیعتی را به وجود آورده است که گاهی جهان کوچکی در ایران ما شکل گرفته که از همه قاره‌های عالم قطعه‌ای در ایران ما وجود دارد.

وی افزود: ایران سرزمین اقوام، قبیله‌های سرشار از غرور و راواهای مالامال از پاکی و شور و مردمی پاک نهاد به زلالی چشمه‌های جوشان عالم است. هر صدفی را از گوهرش می‌توان شناخت، ایران را با ایران باید شناخت. طبیعتش، هنرش، ادبیاتش، نوابغش، مردم مهمانوازش و بناهای باشکوه و سابقه تاریخی و تمدنی چند هزار ساله ایران اسلامی حکایت از این گوهر پاک و کمیاب در عالم می‌کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: هنر امام انقلاب اسلامی این بود که با کمک عشق به وطن و اسلام همه ایرانی‎ها را دور هم جمع کرد، انسجام بزرگی به وجود آورد و ما دوباره یکی شدیم، واحد شدیم و بلند شدیم روی قامت خود ایستادیم.

حرکتی از نو با دولتی نو

رضایی اضافه کرد: اما متاسفانه سیاست‌های نادرست دولت‌ها در این دو- سه دهه اخیر باعث شد که این توانایی عظیم و این قامت بلند ایران خم شود و در مقابل مشکلات احساس ناتوانی و بعضا ناامیدی به آن دست دهد. ما دوباره می‌خواهیم قیام کنیم بر روی پای خود بایستیم و حرکتی از نو را با دولتی نو آغاز کنیم.

وی تصریح کرد: امام بزرگوار ما در انقلاب اسلامی اقوام و همه استان‌ها را دور هم جمع کرد، یک اتفاق بزرگ صورت گرفت و انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و نه غرب و نه شرق هیچ‌کدام نتوانستند در مقابل ملت ایران بایستند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: برای بار دوم امام در جنگ تحمیلی همه استان‌ها و همه اقوام را دور هم جمع کرد و در حالی که پنج استان ایران اشغال شده بود و بیش از چهل، پنجاه کشور پشت سر صدام حسین بود همه آن‌ها را به زباله دان تاریخ فرستاد.

محسن رضایی بیان کرد: آیا نمی‌توانیم بار دیگر همه استان‌ها و همه اقوام دور هم جمع شویم و دوباره حرکت سومی را آغاز کنیم، حتما امکان‌پذیر است با وجود رهبری فرزانه و جوانان غیرتمند چرا نتوانیم برای بار سوم قیام کنیم.

او یادآور شد: قیام فرهنگی اقتصادی، قیام شکستن محاصره اقتصادی، قیام پیشرفت‌های بزرگ، قیام برای زندگی‌های بهتر و قیام برای تشکیل دولت وحدت ملی و قیام برای اینکه همه ایرانی‌ها ایرانی هستند و شهروند درجه یک و درجه ۲ در قاموس نظام جمهوری اسلامی وجود ندارد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: این طور نیست که از قبل انتخابات مهندسی شده باشد و فردی بیرون بیاید، این شما هموطنان هستید که سرنوشت صندوق‌ها را تعیین می‌کنید و خواهید گفت که اراده اصلی و انتخاب اصلی در دست شماست، آری ما دوباره می‌خواهیم آغاز کنیم.

رضایی تصریح کرد: قیام سوم، قیام زندگی بهتر برای بهزیستی، برای سربلندی کشاورزان و کارگران و معلمان و بازنشستگان، برای زدودن غم و غضه از چهره بهترین مردمان روی زمین یعنی ایرانی ها، برای پیشرفت ایران، برای دستیابی به قله‌های بلند است.

قرار نیست تهران استان‌ها را استثمار کند

وی خاطرنشان کرد: همان طوری که در انقلاب و دفاع مقدس ما چنین کاری را کردیم، اما شرطی که دارد این است که همه با هم حرکت کنیم. ایران برای همه، دولت برای همه، زندگی برای همه، ثروت برای همه، قدرت برای همه و ما این کار را با تکیه بر حمایت‌های شما انجام خواهیم داد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ما دوباره استان‌ها و اقوام ایرانی را به میدان می‌آوریم. ما مناطق اقتصادی درست می‌کنیم، اختیارات و مسئولیت به استان‌ها می‌دهیم.

رضایی گفت: یعنی اگر در یک استانی مردم سپرده‌هایشان را در بانک گذاشتند این سپرده‌ها در همان جا باید سرمایه گذاری شود. نه اینکه از هر استانی ۴۰ درصد سپرده‌های مردم به تهران بیاید و از تهران تبدیل به ارز شود و خارج شود. ما این را بالعکس خواهیم کرد، قرار نیست تهران استان‌ها را استثمار کند و خارج از ایران تهران را استثمار کند.

وی عنوان کرد: ما با استثمار نویی که نیروهای انسانی و ثروت مردم از استان‌ها به تهران می‌آید و از تهران می‌رود به خارج، را پایان می‌دهیم و اختیارات و قدرت می‌دهیم و قطب‌های اقتصادی درست می‌کنیم و این طور نخواهد بود که از تهران یک نسخه واحد برای همه استان‌ها صادر شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: در دولت ما دولت اقدام و تحول است، دولت پایان دادن به وعده‌های بی پشتوانه است، زمان شعار تمام شده و زمان اقدام است و برای هر استانی برنامه خاص آن استان با کمک مردمان خود استان تنظیم شده است و هبچ استانی نیست که برایش نسخه مخصوص خود استان نوشته نشده باشد.

رضایی اظهار کرد: هر استانی اقلیم، طبیعت و مردم خاص خودش را دارد و هر استانی نسخه خاص خودش را می‌خواهد، نسخه واحد نوشتن از تهران برای همه استان‌ها به معنای نادیده گرفتن ظرفیت‌ها، مزیت ها، قابلیت‌ها و استعدادهای مردم هر استانی است، دولت ما متناسب با ظرفیت‌ها، استعدادها و قابلیت‌ها و توانایی‌های هر استان نسخه پیشرفت و بهبود زندگی را در آن استان تهیه کرده ایم و اجرا خواهیم کرد.

مادران آموزش دیده حقوق می‌گیرند

رضایی گفت: مسئله ازدواج جوانان، مسئله بسیار مهمی برای من است. مساله حقوق خانه داری را رعایت می‌کنم. در هر خانه دو نفر کار می‌کنند. مرد کار می‌کند، اما اگر زحمات زن در داخل خانه کار حساب نشود و حقوق پرداخت نشود هزینه مردی که بیرون رفته است را خانم و بچه‌ها می‌پردازند. آیا تربیت فرزندان آینده شغل نیست؟ ما همه خانم‌های خانه داری را که شش ماه آموزش ببینند؛ سه ماه آموزش تربیت فرزند و سه ماه آموزش حفظ سلامت و بهداشت، در دو نوبت برای گروه اول که ۲ تا فرزند بیشتر داشته باشند من به آن‌ها حقوق می‌پردازم و مساله ارتقاء کرامت انسانی را از داخل خانه آغاز می‌کنیم تا به شهر و کل کشور برسد.

وی بیان کرد: علاوه بر مسئله ازدواج و خانه داری، کسب و کارهای خانگی را توسعه می‌دهیم. شهرها را اقتصادی خواهیم کرد و سعی می‌کنیم که رونق اقتصادی از پایین به بالا بجوشد. وگرنه دولت‌هایی که می‌آیند توده برفی به نام درآمد نفت دستشان است از بالا که دست به دست می‌شود همان وسط‌های راه برف تمام می‌شود و به زندگی مردم چیزی نمی‌رسد، ولی اگر اقتصاد از پایین به بالا بجوشد آن بالا انبوهی از برف جمع می‌شود. دولت هم می‌تواند با درآمدهای مالیاتی خودش را اداره کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: چون مساله من حفظ کرامت خانواده‍‌های ایرانی است برنامه ریزی اقتصادی کشور را عوض خواهیم کرد.

فعـالین و متخصصین صنعت تجـهیزات پـزشکی کشور در بیانیه گردهمایی خود اعلام کردند: اکنون در برهه‌ای حساس از تاریخ انقلاب اسلامی قرار داریم. فسادگسترده، بیکاری روز افزون و اقتصاد بیمار رو نحیف ، وضعیت نابسامان معیشت مردم، عدم برخورداری عموم مردم از منابع کشور و تشدید فاصله طبقاتی به خصوص در چندسال اخیر، نیازمند یک تغییر و رویکرد اساسی در نظام حکمرانی و خط مشی‌های اقتصادی فرهنگی و اجتماعی کشور دارد.

این مهم میسر نخواهد بود؛ مگر دولتی زمام امور کشور را در دست گیرد که مشی عملی و نه فقط گفتاری در اجرای عدالت داشته باشد. این مهم قطعا با آمدن دولت و رئیس جمهوری که علاوه بر برنامه کارنامه درخشان داشته است، محقق خواهد شد.

دولتی مورد حمایت ماست که نگاه همه جانبه به سلامت جامعه داشته باشد و سلامت را برای همه آحاد کشور و به خصوص قشر محروم تامین کند.

دولتی مطلوب ماست که وزیر بهداشت آن و معاونین و دست اندرکاران آن تامین سلامت آحاد جامعه را بصورت انقلابی و جهادی و فارغ از منافع صنفی یا گروهی در دستور کار قرار دهند.

دولتی که مقابله صریح و بدون تعارف با تضاد منافع حاکم بر عرصه سلامت به خصوص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشته باشد و دست مدیران و مسئولین ذیربط در حوزه‌های مختلف نظام سلامت خاصه را از رانت‌ها و امضاهای طلایی در بخش‌های مختلف بهداشت ،درمان ،دارو و تجهیزات پزشکی کوتاه کند.

حوزه تجهیزات پزشکی یکی از سه رکن اصلی نظام سلامت بوده و فعالیت بیش از 50 هزار کارشناس و متخصص ،بیش از 1000 شرکت تولیدی و بیش از 5500 شرکت دیگر فعال درعرصه‌های تجارت و توزیع و گردش بیش از 2.5 میلیارد دلار در سال از شاخصه‌های مهم این حوزه است که نیاز به توجه جدی مسئولین نظام سلامت داشته و البته طی چند سال اخیر با سوء مدیریت‌های حاکم بر وزارت بهداشت ضربات جبران ناپذیری را بخود دیده است.

ما شرکت کنندگان در این همایش که بخش کوچکی از جامعه بزرگ تجهیزات پزشکی کشور هستیم حمایت قاطعانه خود را از جناب آقای آیت الله دکتر رئیسی در تشکیل دولت قانون مدار و عدالت محور اعلام کرده و علیرغم عملکرد فاجعه بار دو دولت اخیر و ایجاد جو ناامیدی و یاس بین مردم نسبت به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی همانطور که مقام معظم رهبری فرموده‌اند آینده کشور را بسیار درخشان و عزتمند و اسوارتر از همیشه می‌بینیم.

امیدواریم مسئولین آینده نظام سلامت شکور نیز که قطعا از بین صالحین و متخصصین و مدیران با کارنامه موفق حوزه سلامت خواهند بود نگاه مدبرانه و عالمانه خود را به مقوله پر اهمیت تجهیزات پزشکی مبذول داشته و منشا تحول و پیشرفت در حوزه تولید، بکارگیری و توزیع عادلانه منابع این حوزه و نگهداشت صحیح از این منابع حیاتی کشور باشند و با انتصاب انسان‌های پاک دست و انقلابی و دارای کارنامه بر مصدر تجهیزات پزشکی کشور باردیگر امید به آینده و تحول را در بین نخبگان این رشته فراهم کند.

سیدامیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در ادامه برنامه‌های تبلیغاتی خود در شبکه چهار درباره اینکه ریاست جمهوری یک سیستم و مکتب فکری است و جریان فکری است، اظهار کرد: به غلط تصور شده که رئیس جمهور باید دانای کل و خودش طراح سناریو‌های اجرایی باشد.

وی افزود: جمهور از منظومه فکری کسانی که با او کار می‌کنند شناخته می‌شود.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که برنامه شما برای تقویت پول ملی چیست؟، تصریح کرد: ریال خلاف آن چیزی که تاکنون انجام شده باید ناموس دولت باشد.

وی افزود: حفظ ارزش ریال این نیاز به ساماندهی حکمرانی دارد. ما الان متاسفانه یک سامانه مشخص حکمرانی برای ریال نداریم در کشور. یک مسئول مشخصی که ارزش پول ملی به او برگردد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: مجموعه مولفه‌هایی که باعث خلق پول و ایجاد تورم است در جا‌های مختلف در حال سازماندهی است و عملا هیچ جایگاهی پاسخگو نیست. حتی بانک مرکزی.

قاضی زاده با بیان اینکه برای کنترل ارزش پول ملی حتی نمی‌شود به بانک مرکزی مراجعه کرد، اظهار داشت: بانک مرکزی به تنهایی می‌تواند جریانی که باعث تضعیف ارزش پول ملی می‌شود را کنترل کند.

وی افزود: در خصوص ارزش پول ملی نیاز به اصلاح سیاست‌های مالی و پولی کشور است و همچنین تقویت تولید در کشور و هدایت نقدینگی در کشور است.

محسن مهرعلیزاده کاندیدای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری تاکید کرد که به هیچ وجه از رقابت‌های انتخاباتی کناره گیری نمی‌کند.

محسن مهرعلیزاده کاندیدای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در تماسی تلفنی با اعضای ستاد تبلیغاتی خود گفت: به هیچ وجه کنار نمی‌کشم. تا آخر ایستاده‌ام با قدرت به کار خود ادامه دهید.

آقای سعید جلیلی در بازدید از کارگاه تولید انواع چرم، پوشاک، کیف و کفش که با اشتغال ۱۲۰ نفر از معلولان فعالیت می‌کند در جمع خبرنگاران افزود: یکی از لوازم تعیین کننده جهش تولید نیمه کار و کارگران است که باید هم برایشان شغل ایجاد کرد و هم علاوه بر رضایت شغلی خود، بابت استمرار اشتغال و امنیت شغلی شان مطمئن باشند.
وی اضافه کرد: متاسفانه بیش از ۹۰ درصد جامعه کارگری قرارداد‌های چند ماهه با کارفرمایان دارند و طبیعی است که در چنین شرایطی رضایت و امنیت شغلی نخواهند داشت بنابراین دولت نباید در برابر این مقوله مهم بیکار بنشیند بلکه باید با جدیت وارد عمل شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در موضوع دستمزد سالانه کارگران و همچنین افزایش قیمت مسکن این موضوع باید در معاش جامعه کارگری از سوی دولت و کارفرمایان مورد توجه جدی قرار گیرد و حضور نمایندگانی از کارگران در کنار نمایندگان کارفرمایان و همچنین دولت بر تصمیم گیری تاثیرگذار باشد.

محسن رضایی گفت: زحمات بی‌دریغ زنان خانه‌دار را در حد توان دولت جبران خواهیم کرد.

محسن رضایی با انتشار یک ویدیو تبلیغاتی در توییتر با عنوان «چگونه بابت خانه‌داری حقوق بگیریم» ، تاکید کرد: زحمات بی‌دریغ زنان خانه‌دار را در حد توان دولت جبران خواهیم کرد.

‏تمامی زنان خانه‌دار در «دولت اقدام و تحول» بر مبنای تعداد فرزندان، مستمری مادام العمر دریافت خواهند کرد. این حقوق ماهانه به حساب خود خانم‌ها شهری، روستایی و عشایر واریز خواهد شد.

یک کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: همه با هم زیر میز بزنیم و فکری به حال آینده‌ای کنیم که می‌تواند سخت‌تر از امروز باشد.

به گزارش ایسنا، محسن رضایی در اکانت‌های خود در شبکه‌های اجتماعی نوشت:

حرف حساب دو کلمه است: حکمرانی صالح و جامعه ثروتمند.
‏اولی با اصلاح از درون قدرت محقق می‌شود و دومی با معماری نوین اقتصادی‌.

‏همه با هم زیر میز بزنیم و فکری به حال آینده‌ای کنیم که می‌تواند سخت‌تر از امروز باشد.

سعید جلیلی نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری در جمع تاکسی‌رانان ترمینال غرب تهران، اظهار کرد: من چندین سال از همین ترمینال با تاکسی به محل زندگی خود در کرج می‌رفتم و با مشکلات شما تاکسی‌ران‌ها آشنا هستم.

وی افزود: برادری که از سنقر همدان آمده است و می‌گوید من دامداری را رها کردم و به تهران آمدم برای کار، به او می‌گویم اگر روستای شما در وضعیت مطلوب قرار داشت، آیا به تهران می‌آمدید؟ یا برادر دیگری می‌گوید دانشجوی دکتری عمران هستند و در بخش اداری ترمینال مشغول است. اگر زمینه اشتغال شما در حوزه تحصیلی خودت فراهم می‌شد، کار غیرتخصصی می‌کردید؟

این نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: بیمه رانندگان تاکسی که در این هشت سال به هر دلیلی قطع شده غیرموجه است، اگر حادثه یا کسالتی برای راننده تاکسی پیش بیاید، وضعیت درآمدی او دچار مشکل می‌شود بنابراین طرحی داریم که کارت اعتباری با مبلغ مشخص در اختیار رانندگان تاکسی و مشاغلی که روزمزد هستند قرار بگیرد تا در شرایط ضرور، معیشت روزمره آن‌ها دچار مشکل جدی نشود.

جلیلی ادامه داد: من گفتم این برجام مشکلات را حل نمی‌کند؛ حل کرد؟

وی در پاسخ به یک کارگر قراردادی گفت: قرارداد‌های کوتاه‌مدت در کار‌هایی که مقطعی نیستند، خلاف قانون اساسی است. آن دسته از این قرارداد‌ها که خلاف امنیت شغلی است، جلوی آن را می‌گیریم.

این نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری افزود: من با هر صنفی دیدار داشتم به آن‌ها گفتم: خودتان پای کار بیایید و مشکلات‌تان را پیگیری کنید؛ از طریق اتحادیه‌ها و اصناف باید حقوق خود را پیگیری کنید و راهکار‌های پیشنهادی‌تان از دولت مطالبه کنید. اگر این کار را بکنید و معطل فلان مدیر دولتی نمانید، بسیاری از مشکلات را با دست خودتان حل خواهید کرد.

وی در پاسخ خانمی که گفت نه بیمه دارم، نه حقوق بازنشستگی؛ خواهر شهید هم هستم. دولت نسبت به من هیچ وظیفه‌ای ندارد؟ گفت: قطعا وظیفه دارد و شما هم در زمینه‌های مختلف حقوقی دارید.

جلیلی خاطرنشان کرد: من در هشت سال گذشته مسئولیت اجرایی نداشتم، اما در جای جای کشور حضور پیدا کردم و با اقشار و اصناف مختلف دیدار کردم و سخن آن‌ها را شنیدم. من رقیب آقای روحانی بودم، اما سعی کردم هرچه از دستم برمی‌آید به همین دولت آقای روحانی کمک کنیم.

آقای سعید جلیلی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در باره برنامه اش برای اصلاح نظام مالیاتی کشور افزود: در برنامه مالیاتی ما فقط افزایش درآمد‌های مالیاتی هدف نیست، مهمتر از آن؛ عدالت در دریافت مالیات است.
وی اضافه کرد: طبق گزارشی هم که رئیس سازمان بازرسی کل کشور چندی پیش اعلام کرد ۲۱۰ هزار میلیارد تومان معوقه مالیاتی در کشور داریم یعنی مالیات کسانی که پرونده دارند رقم مالیات شان هم مشخص است، اما پرداخت نکردند و از این رقم ۷۸ هزار میلیارد تومانش مربوط به صدنفر است.


آقای جلیلی با تاکید بر اجرای برنامه جدی برای عادلانه کردن نظام مالیاتی در کشور تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما هر قدر افراد، درآمد‌های بیشتر دارند کمتر مالیات می‌پردازند و اتفاقا افراد با درآمد‌های پایین، مالیاتشان را بهنگام پرداخت می‌کنند.
وی گفت: ایجاد سلامت در نظام مالیاتی، متکی بر افزایش ماشینی شدن دریافت مالیات است، زیرا هر قدر نقش انسان‌ها در این زمینه کاهش یابد به همان نسبت از برخی فساد‌ها، بیشتر جلوگیری می‌شود.


نامزد ریاست جمهوری افزود: در این صورت، دست دولت باز می‌شود که مالیات افرادی را که نمی‌پرداختند بهنگام دریافت کند و مالیات افرادی را که در کار تولیدی فعالیت دارند کاهش دهد و حتی مالیات بر ارزش افزوده که بسیاری از آن احساس نگرانی دارند کاسته می‌شود.
وی، لغو برخی معافیت‌های مالیاتی بلاوجه، مربوط به افراد دارای درآمد‌های نجومی را از برنامه‌های دولتش برای ایجاد عدالت و اصلاح نظام مالیاتی در کشور برشمرد.


آقای جلیلی، محور دیگر برنامه اش برای اصلاح نظام مالیاتی کشور را دریافت معوقات مالیاتی دانست و تاکید کرد: در کنار معوقات مالیاتی با فرار مالیاتی نیز مواجهیم و افرادی که درآمد‌های نجومی دارند اصلا پرونده مالیاتی ندارند که دریافت مالیات از این افراد باید در سیستم دقیق مالیاتی بررسی شود.


وی ابراز امیدواری کرد: نظام عادلانه مالیاتی کشور شکل گیرد که به افزایش درآمد‌های مالیاتی منجر شود بدون آن که برکسانی که تاکنون به طور مستمر مالیات پرداختند فشاری وارد شود.
آقای جلیلی همچنین در پاسخ به این که ممکن است دریافت مالیات از افراد با درآمد کم، کاهش یابد تاکید کرد: نه فقط کاهش مالیاتی این افراد ممکن است بلکه اگر بتوانیم نظام عادلانه مالیاتی ایجاد کنیم حتی می‌توانیم به این افراد یارانه دهیم که این را به اصطلاح "مالیات منفی" می‌گویند و این شامل برخی افراد می‌شود که درآمدشان یکباره کاهش قابل توجه یابد.
نامزد ریاست جمهوری اقدام دولت برای کمک به افراد کم درآمد را از طریق یارانه‌ها ضروری دانست و افزود: این در الگویی شکل می‌گیرد که دولت بتواند با ایجاد نظام عادلانه مالیاتی از کسانی که درآمد‌های بالا دارند بهنگام و به شکل صحیح مالیات دریافت کنند بدون این که فشاری بر مردم و طبقات پایین جامعه وارد شود.

آقای علیرضا زاکانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در تالار ابوریحان دانشگاه امیر کبیر به سوالات دانشجویان پاسخ داد.
عناوین تعدادی از سوالات مطرح شده از سوی نمایندگان بسیج و انجمن اسلامی دانشگاه به این شرح است:
- شما که در نظرسنجی‌ها اقبال قابل توجهی ندارید چرا به نفع اقای رییسی هر چه سریعتر کنار نمی‌روید؟
- آخرین اقدامات جبهه نیرو‌های انقلاب را برای وحدت میان این ۵ نامزد را چطور ارزیابی می‌کنید؟
-چرا رییس و سخنگوی ستاد انتخاباتی تان را از نمایندگان محلس انتخاب کردید مگر ان‌ها نباید در مجلس وظیفه نمایندگی خود را ایفا کنند؟
- شما که دم از مبارزه با فساد می‌زنید در دوران نمایندگی مجلس چقدر در مبارزه با فساد موفق بوده اید؟
- چرا تصویر کلی از دولتتان ارایه نمی‌کنید و چرا تصورتان این است که کشور را فقط می‌توان با مبارزه با فساد اداره کرد؟
-آیا بعد از پیروزی قصد دارید دولتتان را در اتاق‌های سربسته اداره کنید؟
- چقدر برای تحقق جوانگرایی، جوانان متعهد و متخصص را به خدمت می‌گیرید و آیا از جوانان فقط به عنوان کیف کش استفاده می‌کنید؟
-چه برنامه‌ای دارید تا دولتی سخیف‌تر از روحانی دوباره حاکم نشود؟ چگونه می‌خواهید صحنه انتخابات را مدیریت کنید؟

آقای دکتر سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی با انتشار صوتی در کانال تلگرامی اش افزود: با توجه به این که حضورش هم گفتمان متفاوتی مطرح کرده و هم باعث شور جوانان شده است و از طرفی به مشارکت کمک کرده شرعا کنار رفتنم را دچار اشکال می‌بینیم مگر این که حجت بالغه بیشتری به من برسد بنابراین تا آخر هستم.
وی خطاب به هوادارانش تاکید کرد: محکم و استوار باشید و نگران هم نباشید اگر چه متاسفانه شایعات زیادی مطرح می‌کنند و برخی آقایان جبهه انقلاب اخلاق را رعایت نمی‌کنند به همین علت است که کارهایشان برکت ندارد نمی‌شود که انسان ادعای کار دینی کند، اما روشش غیر دینی باشد.
قاضی زاده هاشمی گفت: محکم و استوار در سراسر کشور اعلام کنید که بنده محکم خواهم ماند و کنار رفتنی در کار نیست.

در جریان سومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، عبدالناصر همتی خطاب به سید ابراهیم رئیسی مدعی شد نمایندگان قوه قضاییه در کمیته فیلترینگ، رأی به بسته شدن اینستاگرام دادند! به نظر می‌رسد اشاره همتی در این ادعای خلاف، به جواد جاویدنیا معاون پیشین فضای مجازی دادستانی کل کشور باشد.

این ادعای همتی در شرایطی مطرح می‌شود که جواد جاویدنیا که پیش‌تر در چند نوبت از جمله در دی ماه 97 مدعی شده بود حکم قضایی برای فیلترینگ اینستاگرام صادر شده است، در اردیبهشت 99 در دوران ریاست آیت‌الله رئیسی بر قوه قضاییه از معاونت فضای مجازی دادستان کل کشور عزل شد.

نکته قابل توجه آنکه، جاویدنیا که همتی مدعی است به عنوان نماینده قوه قضاییه حکم به فیلترینگ اینستاگرام داده است، حتی در مقطعی که معاون فضای مجازی دادستان کل کشور بود در کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، صاحب حق رأی نبود؛

علاوه بر این، جاویدنیا در زمانیکه یکی از معاونین قضایی رییس کل دادگستری استان تهران بود در یک تخلف اداری و مداخله‌ای خارج از وظایف و اختیارات، با وجود آنکه هیچگونه مسئولیت رسمی و قضایی درخصوص اعلام نظر و تصمیم پیرامون فیلترینگ اینستاگرام نداشت، نامه‌ای در این خصوص صادر کرد که بلافاصله این نامه از سوی محمد جواد حشمتی رئیس دادگستری استان تهران بلااثر شد.

همچنین پس از اقدام رئیس کل دادگستری تهران در بلااثر کردن نامه فوق‌الذکر، نامبرده (جاویدنیا) به جهت انجام اقدام غیرقانونی، تحت تعقیب دادسرای انتظامی قضات قرار گرفت.

امیرحسین قاضی‌زاده روز دوشنبه در حساب کاربری خود در توییتر، نوشت: در مسیر فداشدن برای انقلاب و مردم همچون برادران شهیدم کماکان چون کوه ایستاده‌ام.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: قطعا باعث باخت جبهه انقلاب نخواهم شد و از هیچ اقدامی برای عمل به حجت شرعی دریغ نخواهم کرد.

عبدالناصر همتی در مصاحبه تلویزیونی و رادیویی با شبکه سبلان و اهالی استان اردبیل اظهار کرد: پنج روز به یوم انتخابات سرنوشت‌ساز 28 خرداد باقی است که امیدواریم اکثریت مردم ایران و استان اردبیل پای صندوق‌های رأی حاضر شده و به دور از قهر و اعتراض آرای مقبول خود را به صندوق‌ها ریخته و در سرنوشت چهار ساله دخیل باشند.

وی به اهالی استان اردبیل احداث و راه‌اندازی پالایشگاه نفت و همچنین راه‌اندازی خط ریلی تبریز- اردبیل- شیروان- باکو را قول داد و تصریح کرد: بنده با خصوصی‌سازی توأم با پایمال شدن حق و حقوق مردم مخالفم و قطعا کشت و صنعت مغان را با مدیریتی توانمند در جهت اقتصادی کردن استان اردبیل فعال کرده و همه بخش‌های آن را احیا می‌کنم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ضرورت احداث بیمارستان فوق تخصصی در اردبیل را یادآور شد و گفت: با توجه به اینکه استان اردبیل قطب گردشگری و جذب توریسم خارجی است، قطعا احداث این بیمارستان فوق تخصصی می‌تواند مرکز گردشگری سلامت را در اردبیل قدرتمند و توانمند کند.

همتی استان اردبیل را مرکز تولید گوشت با کیفیت توصیف کرد و افزود: در این استان نیازمند راه‌اندازی صنایع لبنی و پروتئینی بسیار متعدد هستیم تا زنجیره تولید شکل گرفته و اقتصاد مردم توانمند شود.

وی به مرزی بودن استان اردبیل و ضرورت توسعه صادرات و همچنین ورود ماشین‌آلات و تجهیزات مناسب را برای کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی یادآور شد و خاطر نشان کرد: به دور از سیاست‌زدگی باید اقتصاد استان‌ها مورد حمایت قرار گیرد که در استان اردبیل نیز با توجه به ظرفیت‌های عظیم کشاورزی، صنعتی و گردشگری مسیر برای توسعه همه‌جانبه فراهم و مهیاست.

همتی با بیان اینکه بخش اقتصاد باید در صدر توجه قرار گیرد، اضافه کرد: برای چهار سال آینده امیدواریم مردم کاندیدایی را برگزینند که دیدگاه اقتصادی داشته باشد تا بعد از گذشت سال‌ها سیاست‌زدگی کشور را در مسیر حل مشکلات با نگاه درست و واقع‌بینانه حرکت بدهد.

وی احداث کریدور شمال، جنوب و همچنین اتصال کشورمان را به شاهراه صادراتی و واردات از کشورهای همسایه ضروری خواند و بیان کرد: استان اردبیل دارای ظرفیت بی‌نظیر کشاورزی است که در تقویت اقتصاد روستاییان، خرید محصولات کشاورزی باید به شکل تضمینی اتفاق بیفتد چرا که بالاتر از قیمت تضمینی ما به خرید تضمینی محصولات و توزیع مناسب نهاده‌های کشاورزی نیازمندیم.

همتی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بخش عظیمی از سود محصولات کشاورزی به ویژه در بخش تولید میوه به جیب دلالان می‌رود که ضروری است اقتصاد دلالی را برای همیشه ریشه‌کن کرده و به نفع کشاورز و روستایی فروش محصولات و همچنین ارزش افزوده آن را نصیب فعالان این بخش بکنیم.

وی تصریح کرد: در دولت سیزدهم سعی خواهیم کرد تا برای مردم فضای آزاد همراه با رفاه و آسایش را فراهم کنیم تا جوانان بدون دغدغه و نگرانی بتوانند زندگی آبرومندی را داشته باشند.

همتی زنان و دختران ایران اسلامی را نیازمند هویت مستقل و شخصیتی ارزشمند توصیف کرد و گفت: ما در کشور به آزادی مشروع همراه با بیان مسائل و مشکلات به صورت شفاف و روشن نیازمندیم.

وی در ادامه افزود: اصلی‌ترین مشکل کشور سیاست‌زدگی و سایه‌ انداختن سیاست بر عرصه اقتصاد است که مانع از به ثمر نشستن پتانسیل‌ها و توانمندی‌های استان‌ها شده است.

همتی خاطر نشان کرد: باید نگرش اقتصادی در بین مسئولان ارتقا یافته و به دور از سیاست‌زدگی اقتصاد کشور را به نحوی طراحی کنیم تا بهبود معیشت و رفاه مردم اتفاق بیفتد.

کاندیدای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اضافه کرد: ما رئیس جمهوری می‌خواهیم که به وعده‌های خود به درستی عمل کرده و مردم را از نظر اقتصادی از فقر نجات داده و از نظر اجتماعی و سیاسی نیز محدودیت‌های موجود برداشته شود.

وی بیان کرد: در 40 سال گذشته بنده در مسئولیت‌های مختلف به مشکلات این کشور و عرصه بین‌المللی اشرافیت کامل دارم و بر این باورم ریل‌گذاری در چهار سال آینده می‌تواند اصلاح درست جامعه را به همراه داشته باشد.

همتی ادامه داد: من رئیس جمهور چهار ساله خواهم بود و قطعا اصلاحات اقتصادی را از همان روز نخست آغاز خواهم کرد و اجازه نمی‌دهم تا بیش از این مردم از لحاظ اقتصادی و تأمین نیازمندی‌ها در مضیقه و مشکلات جدی قرار گیرند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در استان‌ها نیز به تناسب پایتخت مشکلات و نارسایی‌ها بسیار زیاد و متنوع است که ضروری است به تناسب شرایط هر استان و موقعیت جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی بکوشیم تا کلکسیونی از مشکلات را که با نگاه متمرکز در پایتخت شکل گرفته، حل و فصل کنیم.

همتی تصریح کرد: باید تصمیمات اقتصادی را حاکم بر تصمیم‌گیری‌های سیاسی کرده و در همه استان‌ها با یک بینش درست به تناسب ظرفیت‌های موجود و استفاده از نظرات نخبگان تصمیم‌گیری‌های صحیح را انجام داد.

وی گفت: بنده قول می‌دهم هر سه ماه جلساتی را با نخبگان و فرهیختگان استان‌ها انجام دهم تا روند توسعه استان‌ها به تناسب ظرفیت‌هایی که در آنها وجود دارد، به پیش رفته و معایب احتمالی نیز برطرف شود.

همتی افزود: معنایی ندارد که ما ظرفیت استان‌ها به ویژه نیروی انسانی آن را کنار بگذاریم و نگاه متمرکز و از بالا به پایین داشته باشیم بلکه بهتر است در جهت کارآمدی نظام اقتصادی تصمیم‌گیری‌های درست و صحیحی را انجام دهیم تا مشکلات و نارسایی‌ها یکی پس از دیگری برطرف شود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: در 10 سال گذشته ما تنها پنج درصد رشد اقتصادی در کشور داشتیم در حالی که این میزان رشد اقتصادی قابل قبول نیست و در جهت حل مشکلات اشتغال و معیشت مردم تلاش خواهم کرد تا توزیع یارانه‌ها را هدفمند کرده و دهک‌های پایین بیشترین منابع را از این مسیر دریافت کنند.

وی اصلاح فرآیند توزیع یارانه‌ها و هدفمندسازی صحیح در این زمینه را در کنار افزایش دستمزدها و حقوق‌ها یادآور شد و اضافه کرد: باید هزینه خانوارها را در خرید و فروش کاهش داده و با اعطای کارت اعتباری خرید به توانمندسازی اقتصادی مردم کمک کرد.

«محسن مهرعلیزاده» در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم یزد ضمن اشاره به مسائل و مشکلات مبتلا به امروز کشور به ویژه در حوزه اقتصادی که امید به آینده در مردم را کمرنگ کرده است، اظهار کرد: بعضی اقدامات مسئولان نامسئول، کشور را در حالی که می‌توانست غنی‌ترین کشور در منطقه باشد به جایگاه امروزش با مشکلات عدیده رسانده است.

وی به نابودی سرمایه عظیم اعتماد مردم به حاکمیت و مدیران نیز اشاره و تاکید کرد: مردم باید بدانند اگر فردی در جایگاهی قرار گرفت که می‌خواهد مشکلات مردم را مرتفع سازد، باید بقبل از هر چیز مشکلات مردم را بشناسد والا موفق نخواهد بود.

مهرعلیزاده گفت: من از یک خانواده متوسط وارد اجتماع شده‌ام و مشکلات مردم را درک می‌کنم.

وی به انتظارات مردم از برجام اشاره و بیان کرد: آمریکا هیچوقت با کشور ما دوستی نکرده و همانگونه که در جریانات قبل از انقلاب و جنگ هشت ساله علیه کشورمان عمل کرد، امروز نیز با بی‌اثر کردن برجام، در صدد از پای درآوردن ملت ایران است.

وی مشکل کشور را ارز ۴۲۰۰ تومانی خواند و گفت: اینکه مردم گوشت و مرغ بیشتر از نرخ ارز آزاد مصرف کنند ناشی از بی عرضگی دولت است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جای دیگری از سخنانش از وجود برخی تنگ‌نظری‌ها در برابر غفلت از مشکلات اصلی مردم گلایه کرد و اظهار کرد: در حالی بحران وحشناک آب مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد که در مورد مسائلی مانند دوچرخه سواری، شادی جوانان یا بزم موسیقی نگاه تنگ‌نظرانه را شاهدیم و این درد بزرگی است.

وی با تاکید بر این که مشکل امروز کشور اقتصادی است، گفت: افراد فرهنگی، حقوقدان، امنیتی و نظامی نمی‌توانند مشکل کشور را حل کنند بلکه رفع مشکلات به یک خبره اقتصادی نیازمند است.

مهرعلیزاده در پایان نیز دولت خود را دولت زندگی معرفی کرد و گفت: برنامه‌های این دولت در قالب سه کتاب تدوین شده و به مردم قول می‌دهم با قاطعیت برای از بین بردن رویه‌های نادرست ایستاده‌ام.

مصطفی باقرزاده یکشنبه شب در اجتماع طرفداران حجت الاسلام رییسی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در گناباد افزود: بعد از انقلاب تاکنون هر گاه به توان نیروهای جوان انقلابی و تخصص داخلی اعتماد شد به نتایج خوبی در سطح کشور و در برابر ترفندهای دشمنان دست یافتیم.

وی با اشاره به این که باید جوانها در کنار تجربه بزرگترها مسیر پیشرفت و موفقیت و توسعه کشور را هموار کنند ادامه داد: آن چه باعث شده است که نتوانیم مردان میدان را وارد این عرصه ها بکنیم یاس، بی تدبیری و نبود انگیزه و نداشتن برنامه برای بهره گیری از توان متخصصان توانمند داخلی بود و اگر نه ملت غیوری که ۴۳ سال در مقابل همه تحریمها و ترفندهای دشمنان ایستاده است با ایجاد بستر مناسب از این توان هم بهره مناسب می گرفت.

سخنگوی ستاد انتخاباتی رییسی در استان خراسان رضوی گفت: در این مدت ما می توانستیم تمامی افقهای علم و پیشرفت و بسترهای تحقق عدالت و مولفه های یک تمدن عظیم را طی کنیم اما مساله ای که مانع از تحقق این مهم شد ادامه تفکر لیبرالیستی است و باید به نیروی جوان و متخصص انقلابی کشور اعتماد و بستر نقش آفرینی آنان را در توسعه هموار کرد.

باقرزاده افزود: کسانی هستند که نگاهشان این نیست که در داخل کشور می شود با اتکای به توان داخلی خیلی از مشکلات را حل کرد و معتقدند توان حل مساله در داخل وجود ندارد.

وی با اشاره به این که غیرت در عرصه مدیریت و نیروی جوان انقلابی مرد و زن نمی شناسد ادامه داد: جوانان از ظرفیتهای زیادی برخوردارند که هر گاه در کنار نیروی با تجربه قرار گرفتند افقهای روشنی در مسیر توسعه و پیشرفت کشور ترسیم شد.

سخنگوی ستاد انتخاباتی رییسی در استان خراسان رضوی گفت: تا قبل از سال ۱۳۹۲ کشور ما یکی از کشورهای قدرتمند در زمینه فناوری هسته‌ای بود و دوربینی برای تکمیل چرخه فعالیتهای هسته ای ما مورد نیاز بود که آمریکاییها آن را در اختیار ایران نمی گذاشتند ولی جوانان توانمند و انقلابی ایران با اتکای به توان و تخصص داخلی دوربینی به مراتب پیشرفته تر از دوربین آمریکاییها تولید کردند.

باقرزاده افزود: ۱۰ نیروی آمریکایی چند سال قبل به اسارت نیروهای ایرانی در آمده بودند که آمریکاییها برای آزادی آنان سر و صدای بسیاری می کردند چون از وجود نیروی جوان انقلابی در وسط میدان هراس دارند همان نیروی جوانی که در کشور سوریه در مقابله با ترفندها و سیاستهای خصمانه نیروهای تکفیری داعش و در دفاع از حرم اهل بیت (ع) افتخارات بسیاری طی سالهای قبل به فرماندهی شهید سلیمانی آفریدند.

وی ادامه داد: می شود با این مدل و اتکای به توانمندیهای نیروی جوان انقلابی و در کنار بهره گیری از توان افراد با تجربه مشکلات کشور در بخشهای اقتصادی، معیشتی، اشتغال و کارآفرینی و بیکاری را هم رفع کرد.

سخنگوی ستاد انتخاباتی رییسی در استان خراسان رضوی گفت: برخی از افراد و مسوولان طی سنوات قبل رفع مشکلات کشور حتی مشکلات معیشتی و آب خوردن مردم ایران را در گرو رفع مساله تحریمها می دانستند در حالی که مشکل اصلی کشور تحریم نیست بلکه تحریف توان و تخصص داخلی است.

باقرزاده افزود: زمانی که شهید سلیمانی در دفاع از حرم اهل بیت (ع) و مقابله با نیروهای تکفیری مجاهدت می کرد تنها در کشور عراق ۱۷۵ مسیر اقتصادی برای تجارت این کشور با ایران باز شده بود ولی کشور ما از آن بهره نگرفت.

وی اضافه کرد: کشور ما که پیشتاز مقابله با نیروهای تکفیری داعش بود حتی از فرصتی که در سوریه برای تبادلات تجاری فراهم شده بود اسفاده نکرد.

علیرضا زاکانی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری امروز (یکشنبه ۲۳ خرداد) در نشست روشنگری مسجد جامع نارمک ضمن تبریک هفته کرامت گفت: در آستانه سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری قرار داریم، انتخابات ریاست‌جمهوری مهمترین انتخاباتی است که مستقیماً با زندگی مردم ارتباط دارد به این معنی بین انتخابات شورا، مجلس و ریاست جمهوری این انتخابات ویژگی ممتازی دارد و آن اینکه منتخب مردم با ۸۰ درصد آرای مردم و به عنوان شخص دوم مملکت با اختیارات فراوان، امور اجرایی کشور را در دست می‌گیرد. اینکه می‌گویند رئیس جمهور اختیارات ندارد و نمی‌گذارند کار کند، نادرست است، رئیس جمهور نفر اول اجرایی کشور است و اختیارات گسترده دارد.

وی ادامه داد: بعد از حذف نخست وزیری، ۳۲ سال است که ریاست‌جمهوری را تجربه می‌کنیم. با توجه به شرایط ویژه کشور یا انتخاب صحیح آینده را خواهیم ساخت، بعد از اهمیت انتخابات و ضرورت مشارکت فارغ از اینکه به چه کسی رأی می‌دهید، مهم‌ترین رکن انتخابات مشارکت بالا است که باعث قوام نظام می‌شود و رأی بالا پشتوانه رئیس‌جمهور برای انجام اقدامات است لذا باید تلاش کنیم دیگران را برای مشارکت جدی با خود همراه کنیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری افزود: با توجه به ظلم‌هایی که شده ممکن است مردم از تغییر در کشور مأیوس شوند، اما حضور در پای صندوق رأی فرصتی را برای نظام فراهم می‌کند که در مقابل دشمنان استیفای حق کند و رئیس‌جمهور در داخل بتوانند اصلاحات انجام دهد. از ابتدای انقلاب تا امروز اصل انقلاب شعار‌ها و ایده‌های بسیار جدی را مطرح کرد که هر انسان و ملتی خود را محتاج آن می‌داند، بعد از طرح شعار گام بعدی الگوسازی بر اساس این شعار‌ها است به این ترتیب که اگر می‌گوئیم آزادی و استقلال آن را در عمل هم اجرا کنیم. ما آزاد هستیم آزادی در کشور ما نمونه مثال زدنی است، اما براساس اصول ۸ و ۲۷ قانون اساسی نمی‌توانیم به عملکرد مسئولین نظارت و اعتراض داشته باشیم. بنده پرونده مالی فساد مالی یک میلیارد یورویی را پیگیری می‌کردم، برخی از مسئولین آمدند و به من گفتند که اعتماد کن و ما پیگیری می‌کنیم، اما گفتم اعتماد نمی‌کنم که در نهایت به من گفتند شما بر چه اساسی این پرونده را پیگیری می‌کنید، این حق و باور که به عنوان مردم بتوانیم بازخواست کنیم، در قانون اساسی وجود دارد، اما در مقام عمل نیست.

زاکانی با تاکید بر اجرا نشدن شعار‌های انقلاب به صورت دقیق تصریح کرد: مشکل ما این است که در حوزه اقتصادی وابسته هستیم عدالت مثال زدنی در جامعه حاکم نیست و با مطلوب بسیار فاصله داریم، در حوزه معنویت داریم از جیب مصرف می‌کنیم لذا باید قیام کنیم چرا که جامعه نیاز به قیام همگانی دارد و صندوق رأی می‌تواند مظهر آن باشد. در حال حاضر دو جریان فکری در جامعه وجود دارد، جریان اول می‌گوید انقلاب کردیم، اما نمی‌توانیم به لوازم انقلابی بودن، پایبند باشیم که رئیس‌جمهور فعلی این تفکر را دارد و تاکید می‌کند باید خود را با قواعد موجود جهانی تنظیم کنیم و با انقلاب نمی‌توانیم جلو برویم، البته قبل از او برخی در سال ۸۳ در مورد مبانی نظری برنامه چهارم و در دوره سازندگی هم این تفکر مشاهده شده است.

وی با خودباوری را یکی از عوامل پیشرفت کشور دانست و اظهار کرد: بعد از انقلاب باید با یکدیگر همراه شویم، وزیر صنایع دور اول روحانی گفت باید مدیر از خارج بیاوریم و بلد نیستیم خود را مدیریت کنیم، عین این باور را رئیس‌جمهور هم دارد و به زبان هم می‌آورد، چنانکه اگر فردی بگوید می‌توانیم با اتکا به توان داخلی خود را اداره کنیم به او می‌گویند می‌خواهید دور کشور حصار بکشید و دروغ در جیب آن فرد می‌کنند. اگر ظرفیت کشور، رهبری فکور و مردم و اسلام نتوانیم استفاده کنیم، بسیار عقب هستیم؛ بنابراین مشکل رقابت دو جریان است که یکی ضمن علاقه به قدرت می‌گوید باید با کدخدا ببندم و جریان دوم که تاکید می‌کند آنقدر ارزش داریم که بتوانیم خود را مدیرت کنیم و در حال حاضر مشکل این است که خود را گم کردیم.

زاکانی ادامه داد: در خالی که امام خمینی می‌گفتند یک تار موی کوخ نشینان به کاخ نشینان می‌ارزد، امروز برخی مسئولین خوی کاخ نشینی گرفتند و درد کوخ نشینان را متوجه نمی‌شوند. روزی اگر فردی به فرد دیگر تعدی می‌کرد با او برخورد می‌کردندلمل امروز مسئول به جان و مال مردم تعدی می‌کند همچنانکه در بالای مسجد گیاهی ملکی وجود دارد که مورد توجه پسر رئیس‌جمهور بود و می‌خواستند با قیمت یک سوم آن زمین را از صاحب ملک بخرند، اما او راضی نشد، بعد برادر روحانی، فریدون سفارش کرد که این فرد مشکل امنیتی دارد و اجازه ندهند به خانه برود.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به جریان فکری نامزد‌های فعلی ریاست‌جمهوری خاطرنشان کرد: این هفت نفر نامزد شبیه هم نیستند، کما اینکه دو نفر یک تفکر و پنج تا یک تفکر دیگر را دنبال می‌کنند، باید توجه کنیم که خودمان چه چیزی را می‌پسندیم و براساس همان دست به انتخاب بزنیم. نداشتن امکانات نیز یکی از دروغ‌هایی است که تفکر اول آن را در اذهان حاکم کرده است. در حقیقت گروه اول یاد گرفته نفت و منابع کشور را مفت مفت بفروشد و سر مردم منت بگذارد. سال‌ها گرفتار خام فروشی بودیم در دوره اخیر که مشکلات برای کشور به وجود آمد، مدتی نتوانستیم نفت بفروشیم. اما در حال حاضر یک میلیون و صد بشکه نفت و میعانات می‌فروشیم و پول آن ظرف دوماه وارد کشور می‌شود. در زمان تصدی همتی در مقام ریاست بانک مرکزی جلسه‌ای با حضور همتی و دژپسند و تعدادی دیگر از وزرا برگزار کردیم که همتی در آن جلسه گفت ما مشکل ارزی و پولی داریم که من گفتم چرا اطلاعات اشتباه به جمع می‌دهید؟ شما در حال حاضر نفت می‌فروشید. در این جلسه زنگنه نیز بود که او این صحبت بنده را تأیید کرد.
مملکت مشکل دارد و گل و بلبل نیست، اما انسداد ندارد، این‌ها دروغ می‌گویند که کشوذ انسداد دارد چرا می‌خواهند خود را نشان دهند.

زاکانی در ادامه متذکر شد: از اردیبهشت سال ۹۷ ترامپ از برجام خارج شد و در مورد فروش نفت مشکل ایجاد شد و به موازات آن رویکرد دولت با مردم تغییر کرد، به آن‌ها راست نگفت، دست در جیب مردم کرد و خیانت بزرگ انجام داد تا جایی که ارزش پول ملی را به بدترین وجه کاهش داد تا بتواند خود را اداره کند، البته اگر ولخرجی نبود می‌توانستند اداره کنند؛ بنابراین یک دوره با خام فروشی دولت اداره می‌شد و روحانی با تورم و دست کردن در جیب مردم کشور را اداره کرد، اما راه سوم برای اداره کشور وجود دارد و آن تولید است که اقتضائات آن در کشور وجود دارد، اما بی‌توجهی نسبت به آن صورت می‌گیرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با تاکید بر ظرفیت کشور برای خلق ثروت افزود: بنابراین با تولید و خلق ثروت می‌توان توزیع ثروت کرد و ماری کرد که مردم آبرومندانه زندگی کنند. در حال حاضر ۳۷۰ هزار میلیارد تومان معوقات بانکی در کشور وجود دارد، علاوه بر این ۲۰۰ هزار میلیارد فرار مالیاتی و به همین میزان بخشودگی مالیاتی صورت گرفته است، که باید جلوی این اقدامات گرفته شود. در حقیقت امکانات در کشور وجود دارد، اما کسی از همین سرمایه‌گذاری موجود استفاده نمی‌کند. چنانکه ۱۲ میلیون تن ظرفیت پلیمری و ۱۵ میلیون تن ظرفیت شیمیایی داریم که ۸ میلیون ظرفیت پلیمری خالی است و اگر از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده شود، نیازی به فروش نفت نیست، مسئولین از این ظرفیت‌ها آگاه از این ظرفیت‌ها هستند، اما نمی‌خواهند کاری انجام دهند. به وزیری در دوره قبل پیام دادیم که چه خبر چه است که این حجم پول دارید گفت ۱،۵۰۰ میلیارد تومان دارم و نفر پنجم هستم البته وزیر
۷ هزار میلیاردی هم داشتیم. مسئولین خود را به خواب زدند.

زاکانی در ادامه ابزار کرد: اگر کسی گفت به من رأی دهید و به فردی غیر از من رأی ندهید حتماً ریگی در کفش دارد. جریان انقلاب نسبت به این پنج نفر ارجحیت دارد و باید دید در این جریان چه کسی ارجح است و به سراغ آن رفت، که این کاملاً مشخص است. در حقیقت جریان فکری که معتقد است با توانایی‌های داخلی می‌توان کشور را اداره کرد پنج نماینده دارد، کشور دچار انسداد نیست و مشکلات عمده ناشی از تحریم نیست.
تحریم‌ها حدود ۱۵ درصد اثر دارد مابقی آن ناشی از خود تحریمی است. در شرایط فعلی هیچ موردی واجب‌تر از ساختن ایران اسلامی به عنوان یک الگو نیست و در این راه اولویت حل مشکل معیشت مردم است، برخی علاقه ندارند در کشور کار کنند. روزانه بیش از ۷۰ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می‌شود، در این میان ۶۰۰ هزار نفر بین ۴ تا ۱۰ خودرو دارند یعنی حدود ۴۰ میلیون نفر خودرو ندارند که پول بنزین خود را می‌توانند دریافت کنند. زمانی در مورد نحوه توزیع بنزین به زنگنه گفتم این چه وضع توزیع بنزین است گفت روحانی گفته بالاشهری‌ها تهران ماشین زیاد دارند اگر به آن‌ها بنزین ندهیم، ناراحت می‌شوند!

وی با تأکید بر حضور مردم در پای صندوق‌های رأی خاطرنشان کرد: حضور در پای صندوق ضرورت جدی است، و انتخاب یک راه و جهت که توجه معطوف به توامندی داخلی و استفاده از همه فرصت‌های داخلی و خارجی دارد، ضرورت دارد. ما در کل دنیا ۲ رایزن اقتصادی داریم در حالی که ترکیه تنها در عراق ۲۲ رایزن اقتصادی دارد، برخی مسئولین خودشان کاسب هستند باید دید چه کسی می‌تواند کشور را اداره کند و اگر کسی ضمن تکیه به ملت از رهبری تبعیت کرد، پیروز است. این پنج نامزد باید باهم صحبت کنند که مردم را گرفتار تشتت نکنند و باهم هم افزایی داشته باشند، امروز امتحان بزرگی برای نامزد‌ها است اینکه مردم را به خود دعوت می‌کنند یا به انقلاب، هر پنج نفر جدی کار می‌کنند، اما آیا باید تا پایان انتخابات بمانند؟ نباید اجازه داد سال ۹۲ تکرار شود که فردی بیاید، کشور را به خاک سیاه نشاند و وزرا ماه به ماه التماس کنند اورا ببینند، اما او وقت ندهد.

زاکانی در پایان یادآور شد: آینده کشور بسیار درخشان است که راه آن حضور پای صندوق، انتخاب درست، برخورد با مفسدین و برخورد با افرادی است که از سر سفره مردم ارتزاق می‌کنند و به آن‌ها خیانت می‌کنند؛ لذا با حضور در پای صندوق می‌توانیم کشور را از اختاپوس فساد و تبعیض نجات دهیم. باید پنج نامزد به سمت همگرایی برویم، البته ما در مناظرات دعوا نکردیم، اما افرادی که دست خالی داشتند مانع از این شدند که بتوانیم برنامه‌های خود را به صورت بایسته و شایسته مطرح کنیم.

«امیر حسین قاضی زاده هاشمی» کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ ایران، یکشنبه شب با شبکه «پرس تی‌وی» به مصاحبه پرداخت که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

همانطور که مستحضر هستید، سه ماه هست که جمهوری اسلامی ایران، مذاکراتی را در وین آغاز کرده است. این مذاکرات هدفش مشخص است؛ رفع تحریم ها و احیای برجام. تا لحظه‌ای که ما الان داریم صحبت می کنیم، این مذاکرات به نتیجه ملموسی نرسیده است. در صورت موفقیت شما در انتخابات، چه سیاستی را در برجام اتخاذ خواهید کرد؟ و از آن طرف، اگر ایالات متحده تحریم ها را رفع نکرد، چه سیاستی را در پیش خواهید گرفت؟

وقتی کشوری، وارد مذاکره با کشور دیگری می شود، هدفش کسب منفعتی است. یعنی باید منافع طرفین روشن شود که چیست و بدانیم موضوع مذاکره چیست و روش حصول و ضمانت آن چیست. خیلی از کشورها، سابقه مذاکرات طولانی‌مدت با آمریکایی ها را دارند، مذاکرات طولانی مدت بدون نتیجه. این یک روش آمریکایی است که خواسته های کشور مقابل خود را مستهلک می کند و ذره ذره، آن ها را وادار به عقب‌نشینی می کند. مثل کاری که قبلا با فلسطینی ها، چینی ها، کره شمالی و کشورهایی مثل این انجام شده است؛ پس این یک استراتژی آمریکایی است. چگونه می توان آمریکایی ها را وادار کرد که دست از این استراتژی خود بردارند؟ وقتی که زمان به ضرر آمریکایی ها باشد نه به نفعشان؛ که هرچه قدر بیشتر طولش بدهند، ضرر بیشتری بکنند. وگرنه بدون دلیل، مذاکرات را کش خواهند داد. کی زمان به ضرر آمریکایی ها می شود؟ وقتی که روند صعودی اقدامات در ایران شکل بگیرد. اگر این روند صعودی اقدامات شکل بگیرد و موجب ضرر آمریکایی ها و متحدین آن در منطقه تمام شود، آن ها عجله خواهند کرد تا زودتر به نتیجه برسند. مثل کاری که در مذاکرات ابتدایی انجام دادند. چرا مدتی طولانی طولانی، جان کری وزیر خارجه امریکا به ژنو و وین آمد و مستقر شد تا (مذاکرات را) به نتیجه برساند؟ چون زمان به ضرر آمریکایی ها بود. مذاکرات یک متن دارد، یک کنار متن دارد؛ آن کنار متن از خود متن مهم‌تر است و اینکه شما آن کنار متن را ساماندهی کنید. بنابراین، من مطمئنم آمریکایی ها خیلی زود با دولت ما به نتیجه می رسند؛ مجبورند.

به نظر شما مهم‌ترین فرصت ها و چالش های امروز جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی چیست؟

بزرگ ترین فرصت جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی، موقعیت ژئواستراتژیک و ژئوپلتیک ایران است و داشتن دوستان زیاد در ملل جهان. جمهوری اسلامی ایران واجد یک قدرت نرم است که این قدرت نرم می تواند در عرصه ها و هژمون های دیگر مورد استفاده قرار گیرد؛ اما تهدید ما این شکافی هست که توسط غربی ها در منطقه غرب آسیا ایجاد شده است. بین کشورها سوءتفاهم ایجاد شده است و انرژی زیادی از ما خواهد برد تا این سوءتفاهمات را از بین ببریم و روابط بین دول منطقه را عادی کنیم.

همانطور که مستحضر هستید، شش کشور شورای همکاری خلیج فارس در همسایگی جنوب ایران هستند. با توجه به اختلافات رویکردهای سیاسی این کشورها، چه سیاستی را برای گسترش روابط با این کشورها دارید؟

ما باید به یک نقطه تفاهمی برسیم که باهم زندگی مسالمت‌آمیز داشته باشیم. لازمه آن این است که به جلب منافع یکدیگر کمک کنیم و اجازه ندهیم که تهدید مشترک برای هم پیش بیاید. یعنی نه ما باید باعث تهدید کشورهای همسایه شویم و نه آن ها باید باعث تهدید ما شوند. یا کشور سومی اگر با آن ها دوست هست، نباید آن باعث تهدید منافع ما شود. نباید پایگاه های اماراتی و آمریکایی ها در امارات و ... باعث ترور اشخاص در عراق شوند. این اتفاقات افتاده است. این لازمه‌اش این است که ما باهم گفت‌وگوی بیشتری داشته باشیم. ایران الحمدلله آن قدر کشور بزرگ و قدرتمندی است که کشورهای منطقه به آن نیاز داشته باشند. ما هم به همسایگان خود نیاز داریم. این نیازهای مشترک و خواست ملت ها را باید وسط بگذاریم و باهم سوءتفاهمات را حل کنیم. البته با بعضی کشورها مشکلات کمتری داریم و یا اساسا مشکلی نداریم و الان جزو دوستان ما محسوب می شوند. با بعضی کشورها، سوءتفاهمات بیشتر است که باید به آن رسیدگی کنیم. مثلا با امارات، کلی حجم تجارت داریم و باید روابطمان با امارات خوب باشد. بنابراین، ما باید به سمت کاهش تنش و کاهش تهدید برویم. ما دلمان هم نمی خواهد که در منطقه درگیری باشد. بالاخره باید یک نقطه پایانی بر درگیری های یمن باشد و ایران علاقه‌مند است که کمک کند. با توجه به اینکه عربستان هم پا جلو گذاشته و علاقه‌مند هست که ما به آن ها کمک کنیم، دولت ما حتما کمکشان خواهد کرد که مسئله یمن به زودی حل و فصل شود.

اولویت سیاست خارجی دولت شما چیست؟ به عبارتی دیگر، مهم‌ترین و اولین کاری که بلافاصله پس از تشکیل دولت در عرصه سیاست خارجی انجام خواهید داد، چیست؟

ما طراحی های خود در حوزه سیاست خارجی را سه لایه کردیم. طبیعتا به لحاظ منطقه‌ای، مهم‌ترین منطقه برای ما منطقه خودمان است. ما 15 همسایه داریم و 600 میلیون جمعیت مستقیم و نزدیک به سه میلیارد نفر با کمی فاصله، در ارتباط با ایران هستند. ما چهارراه شمال به جنوب، شرق و غرب عالم هستیم. مرکز انرژی عالم هستیم. اصلا منطقه ما منطقه هارت‌لند است. بنابراین، ما باید منطقه خودمان را دریابیم. یک مقداری در دولت های گذشته، به منطقه کمتر توجه شده است. اما در حوزه سطح دیپلماسی عمومی، دیپلماسی اقتصادی اولویت ماست. یعنی رویکرد دیپلماسی ما کاملا اقتصاد خواهد بود. به همین خاطر، تصمیم دارم وزیر خارجه‌ای که انتخاب می کنم، یک تاجر بین المللی باشد. یعنی کسی که تجربه تجارت در عرصه جهانی را داشته باشد و بتواند پیشران روابط اقتصادی ایران با کشورهای منطقه باشد.

در سیاست خارجی شما، جایگاه محور مقاومت کجاست؟ اگر بر مسند ریاست نشستید، آیا تغییری در رویکرد رابطه جمهوری اسلامی و محور مقاومت ایجاد خواهد شد یا خیر؟

هرجا مردم منطقه، به هر نحوی، چه از مذهب و دین ما باشند چه نباشند، حتی آن ایزدی سنجار هم که باشد ما شرعا وظیفه داریم به آن ها کمک کنیم. قانون اساسی ما هم همین را می گوید؛ قانون اساسی ما، ما را موظف کرده از مظلومین دفاع و از نهضت های آزادی‌بخش حمایت کنیم. هرجا، نه در منطقه، در سراسر جهان، نهضت آزادی‌بخشی باشد و مظلومی باشد، طبق قانون اساسی، وظیفه داریم از آن ها حمایت کنیم و این کار را می کنیم.

از نظر شما، چالش های گسترش مناسبات و روابط با شرق چیست و برنامه دقیق شما برای مواجهه با آن چالش ها چیست؟

کشور فعال و مهمی مثل ما باید روابط خود را با همه جهان توسعه دهد؛ با هر کشوری که با او تخاصم ندارد، بتواند روابط موثر و قوی ایجاد کند. بعضی از کشورها، نه بر اساس خواست ما، بلکه بر اساس رفتار خودشان با ما تخاصم پیدا کرده‌اند و می توانند رفتارشان را اصلاح کنند. ما یک زمانی توسط اتحاد جماهیر شوروی، مورد اقدامات خصمانه بودیم و به کشور در حال جنگ ما که (رژیم) صدام بود کمک می کرد. اما الان روابط خودش را با ما اصلاح کرده است. بنابراین، دلیلی ندارد که دشمنی ها را با او ادامه بدهیم و بگوییم که تو یک زمانی اگر به مخالف ما داشتی کمک می کردی، ما بر همان سیاق بخواهیم دشمنی‌مان را ادامه دهیم. ما نیاز به روابط استراتژیک با کشورهای دنیا داریم، بعضی از کشورها که کشورهای بزرگ‌تر و قدرتمندتر هستند. در شرق ما کشورهای مهمی مثل چین و هند و نیز روسیه در شمال کشور هستند، آن ها کشورهای بزرگ صنعتی هستند، به لحاظ استراتژیک، کشورهای استراتژیکی در جهان هستند و به لحاظ نظامی، قدرتمند هستند و ما باید یک روابط درازمدت تعریف‌شده را با این ها داشته باشیم به جای یک روابط مقطعی و کوتاه‌مدت. این نیاز به تهیه اسناد استراتژیک دارد که ما با چینی ها این مسیر را رفتیم؛ البته باید این را تبدیل به قرارداد کنیم. همین کار را باید با هند، روسیه و سایر کشورهای جهان نیز انجام دهیم. این یک مدل جدید است که حالا نظام تصمیم گرفته و حتما دولت ها با قوت آن را دنبال می کنند. از طرفی هم، برای توازن بین قدرت های غرب و شرق که جمهوری اسلامی شعارش نه شرقی و نه غربی است، باید در دام هیچ کشور از باب پیروی از آن کشور نیفتد. باید سیاست مستقل خودش را داشته و بر اساس منافع ملی، طراحی های راهبردی داشته باشد.

در روابط سیاسی شما، حوزه های اقتدار جمهوری اسلامی ایران نظیر توانمندی های موشکی، محور مقاومت، نفوذ اقلیمی و ... چگونه خواهند بود، چگونه می خواهید از این پتانسیل ها در دولت خود استفاده کنید؟

پایه های امنیت ملی هر کشوری را عناوینی می سازد؛ مثلا یک کشور، پایه های امنیت ملی‌اش قدرت اقتصادی، نظامی و نظام سیاسی آن است. در مورد جمهوری اسلامی ایران هم همین است. مولفه‌های قدرت جموری اسلامی قدرت نرم، قدرت نظامی و قدرت اقتصادی آن است که این ها باید روی هم قرار گیرد و در یک راستا عمل کند. ما با هماهنگ کردن نهادهایی که مسئول این قدرت ها در داخل ایران هستند و شبکه خارج کشور، انشاءالله این قدرت را رشد می دهیم.

دولت های مختلفی که در سال های بعد از انقلاب اسلامی در آمریکا بر سر کار آمدند، هر کدام به نوعی به فشارها علیه ایران افزودند. برنامه شما برای مقابله با این فشار رو به افزایش چیست؟

به عبارتی، آمریکایی ها از واقعه 28 مرداد 1332 نقش‌آفرینی منفی در ایران داشتند و دست از این نقش‌آفرینی هم برنداشتند. از آنجایی که نگاهشان براندازانه است در رابطه با جمهوری اسلامی، موفق هم نشدند. اگر 40 سال دیگر هم به این رفتارشان ادامه دهند، بازهم چیزی نصیبشان نخواهد شد. زبان ما با آن ها باید زبان قدرت باشد؛ زبان قدرت به این معنا که ما آن قدر قوی هستیم که شما نمی توانید هیچ کاری بکنید. البته امام ما اول انقلاب گفت آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند. اما این را باید عینی کنیم؛ عینی کردن یعنی قدرتمند شدن در حوزه اقتصاد، عینی کردن به معنای رشد اقتصادی منطقه، عینی کردن یعنی قدرت گرفتن محور مقاومت، عینی کردن یعنی منزوی شدن اسرائیل، عینی کردن یعنی باشگاه ضدآمریکایی و ضدسلطه در جهان؛ باشگاه تحریمی های جهان دست به دست هم دهند و یک قدرت شوند، عینی کردن یعنی حضور ایران و کشورهای آزادی‌خواه در آمریکای مرکزی و آمریکای لاتین؛ و این کارهایی است که ما انجام خواهیم داد.

به موضوع اسرائیل پرداختید، در ماه های گذشته، ما شاهد عادی‌سازی روابط از طرف بعضی از کشورهای عربی بودیم. شما چطور به این قضیه عادی‌سازی روابط نگاه می کنید؟ در مرحله دوم، چه سیاست هایی را دارید برای مواجهه با سیاست های خصمانه رژیم صهیونیستی نسبت به ایران؟

در رابطه با اینکه کشورهای همسایه ما، روابطشان را با یک رژیم جعلی علیه مردم عرب منطقه عادی کردند، باید از مردم عرب منطقه سوال کنید. چون فلسطین هم یک آرمان اسلامی است و هم یک آرمان عربی. این ها هم کشورهای مسلمان و عرب هستند و به آرمان اسلامی و عربی خود خیانت کردند و بخشی از سرزمین ملت عرب را واگذار کردند به این رژیم جعلی و پذیرفتند آن را، باید جواب ملت های خود را بدهند. ما این کار را نکوهش می کنیم، ولی این انتخاب آن هاست. در روابط ما با کشورهای منطقه، تاثیری نخواهد گذاشت، مگر اینکه بخواهند با آن ها، همکاری امنیتی و نظامی کنند که آن موقع مقتدرانه برخورد خواهیم کرد. یعنی ما اجازه نخواهیم داد که کشورهای همسایه ما، پایگاه تهدید منافع ملی باشند. اگر از طرف هر کشوری تهدید شویم، با آن کشور برخورد می کنیم و آن کشور را حتما تنبیه خواهیم کرد. ولی کشورهای همسایه ما آن قدر عاقل هستند که این کار را نکنند و تن به خواسته اسرائیلی ها ندهند. اسرائیل هم فکر می کنم کم‌کم دارد این را می فهمد که کارهایش در منطقه و تهدیدهایش علیه ما بی‌اثر است و یک سرزمینی را در آرژانتین فکر کنم پیدا کردند به نام پاتاگونیا که کم‌کم باید بروند آنجا. در دولت ما می روند.

چالش های ایران برای گسترش روابط با کشورهای آمریکای لاتین چیست؟ برنامه و چشم‌انداز شما برای گسترش روابط با آمریکای لاتین چیست؟

چالش اصلی ما برای روابط با کشورهای خیلی خوب در آمریکای لاتین، دوری و فاصله زیاد است. به نظر می رسد که ایرانی ها چون سابقه خیلی عمیقی در تجارت دریایی داشتند، ما یک مقداری باید تجارت دریایی خود را فعال کنیم. یعنی حضورمان را در دریاها افزایش دهیم، از مرزهایمان خارج شویم، بتوانیم روابط اقتصادی گسترده با کشورهای اقصانقاط جهان ایجاد کنیم و یک خط دریایی قوی برای حفاظت از این تجارت خود هم درست کنیم. کسی که می خواهد تجارت دریایی قوی داشته باشد، باید یک نیروی دریایی راهبردی داشته باشد که از منافع کشورش در اقصانقاط جهان حمایت کند و انشاءالله در دولت ما این موضوع توسعه جدی پیدا می کند.

همانطور که مستحضرید، ما با 15 کشور هم‌‎مرز هستیم چه از طریق دریا چه از طریق خشکی؛ چه برنامه ای برای گسترش روابط با این کشورها دارید؟ در حوزه اقتصادی آیا سقف یا هدفی را برای این حجم از تبادلات دارید یا خیر؟

با توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی از طریق ایجاد شرکت های مشترک. ما تعداد زیادی ایرانی داریم که در کشورهای منطقه مشغول فعالیت های اقتصادی یا فرهنگی هستند و بالعکس. ما باید این ها را منظم کرده و تبدیل به شرکت های مشترک دو یا چند جانبه کنیم و مرزهایمان فقط مرزهای امنیتی باشد و روابط گسترش پیدا کند و رفت و آمدها بیشتر شود. ما پیش‌بینی کردیم که ممکن است چند ده هزار شرکت از این دست بتوان ایجاد کرد و کم‌کم زمینه ایجاد یک اتحادیه اقتصادی منطقه‌ای را فراهم کنیم که روابط، از روابط دوجانبه شروع می شود و به چند جانبه و ... گسترش می یابد. ایران چون در مرکزیتی به لحاظ جغرافیایی قرار گرفته است، می تواند این روابط شمال، جنوب، شرق و غرب را کامل کند. به طور مثال، ما الان خیلی به دنبال این هستیم که در چابهار، ریل وصل شود

ما محاسبه کردیم و دیدیم ترانزیتی که از چین و هند وارد اروپا می شود، به جای کانال سوئز، اگر از این مسیر عبور کند، زمان رسیدن بار به اروپا و حتی امریکا، هفت روز کوتاه‌تر خواهد بود. این هفت روز کوتاه شدن در هزینه حمل و نقل در اقتصاد بزرگ جهان، عدد خیلی زیادی است. یا الان یک تریلیون دلار حجم تجارت منطقه است. این تجارت به جای اینکه بیرون این منطقه اتفاق بیفتد، باید درون این منطقه اتفاق بیفتد. یعنی تا جایی که می شود در داخل منطقه، ما باید نیازهای همدیگر را کامل کنیم. اگر نیاز بود از خارج از منطقه بیاید، خود این یک مدیریت می خواهد، یک مدیریت نظامات مالی و نظامات تجاری می خواهد که ما باید وارد یک مدل حکمرانی جدید در منطقه شویم. کشورهای مسئول‌تر در منطقه باید در کنار هم جمع شوند و یک نظام حکمرانی اقتصادی درست کنند که بعد در ذیل این نظام حکمرانی، شرکت های بخش خصوصی و مردم بتوانند با همدیگر رفت و آمد بیشتر اقتصادی و فرهنگی داشته باشند.

در مقایسه با رقبای جهانی و منطقه‌ای، ما سهم کمتری در مناسبات با قاره آفریقا داریم. شما چه برنامه کمی و قابل سنجشی برای گسترش روابط با قاره آفریقا که گاه از آن به عنوان سرزمین فرصت ها هم یاد می شود، دارید؟

به لحاظ تاریخی، ایرانیان در آفریقا حضوری جدی و تجارت گسترده‌ای داشتند، به خصوص شرق آفریقا. الان جمعیت های ایرانی زیادی در بعضی از کشورهای آفریقایی مانند تانزانیا داریم که این ها تجاری بودند که روابط اقتصادی را ایجاد می کردند و هاب منطقه ای تجارت ایرانیان بودند. در سال های اخیر، به علت این که ما نفت داشتیم و جیبمان پر پول بوده، خیلی دنبال توسعه تجارت و اقتصاد نبوده و آن نقش‌آفرینی قبلی را نداشتیم. الان به نظرم می رسد که باید در این سیاست های خود تجدیدنظر کنیم. اولاً همانطور که عرض کردم، رویکرد وزارت خارجه ما کاملا اقتصادی خواهد بود. ما در همه کشورهای دنیا، مرکز درست خواهیم کرد، این سیاست اشتباهی که سفارت‌خانه ها را کم کردند، درست نبوده و ما نه‌تنها کم نخواهیم کرد، بلکه در تمام شهرهای مهم جهان هم کنسولگری خواهیم زد و این دفاتر ما مرکز تجارت بین المللی ایرانیان و آن کشور خواهند بود.

صحبت پایانی: مردم خوب جهان و عزیزانی که در محور مقاومت هستند، امیدوار باشند و بدانند که ما بچه های انقلاب، هیچ وقت از آرمان انقلاب اسلامی کوتاه نخواهیم آمد.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم چهارمحال و بختیاری که از طریق شبکه جهانبین پخش شد با بیان اینکه توفیق دارم با مردم چهارمحال و بختیاری پیرامون مسائل کشور و استان گفتگو داشته باشم، اظهار داشت: استان چهارمحال و بختیاری با ۱۶ هزار و ۴۲۱ کیلومتر مربع وسعت و ۱۰ شهرستان، یک استان استراتژیک به‌شمار می‌رود.

او افزود: چندین بار در این استان برای حضور در کنگره‌های علمی و سخنرانی‌ها شرکت کرده‌ام و با این استان آشنایی دارم.

قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: چهارمحال و بختیاری به‌عنوان بام ایران مراتع سبز و چشمه‌سار‌های فراوانی دارد و حجم زیادی از منابع آبی فلات مرکزی ایران را تامین و دشت خوزستان را و سیراب می‌کند.

او ادامه داد: چند سال است از زمان بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری و طرح ایجاد تمدن ایرانی اسلامی مطرح و به جوانان سپرده شد، کار‌های جدی کردیم و آنچه به آن رسیدیم این نیست که کدام جناح روی کار باشد، دعوای انتخاباتی برای این است که ۱۳ هزار و ۷۰۰ مدیر در کشور هنگام تغییر دولت‌ها با ۲۷۵ اتوبوس بیایند و با ۲۷۵ اتوبوس بروند، هر چند برخی اتوبوس‌ها رنگ عوض می‌کنند و هر روز یک رنگ هستند.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: مساله این آدم‌ها نیستند گو اینکه این آدم‌ها از این منظر که به مسایل اساسی توجه نمی‌کنند و حاشیه‌سازی دارند، مساله هستند.

او افزود: مساله اصلی، روش اداره، حکمرانی و نوع نگاه به مردم در اداره کشور است و اینکه مسوولان قیم، کارگزاران، وکلا و سرپرستان آنان هستند.

قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: هنگام فعالیت دولت‌ها انگار کل اختیارات عالم به مدیران واگذار شده و هر تصمیمی می‌خواهند می‌گیرند و دولت‌های ضدمردم فقط توجه به منافع برخی افراد خاص و وابستگان به دولت دارند.

او ادامه داد: سعی کرده‌ایم تا روش اداره کشور را بازبینی کنیم با حکمرانی جدید متولد و امور را به مردم واگذار کنیم.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: آیا مردم مصالح استان خود را بهتر درک می‌کنند یا اینکه کارشناسان وزارتخانه‌ها در تهران؟

او افزود: اکنون تمامی امکانات در تهران به‌عنوان پایتخت و با فاصله، تعدادی از کلان‌شهر‌ها است، اما در دولت بنده به‌جای تهران به‌عنوان یک پایتخت فرهنگی، سیاسی، دانشگاهی و امنیتی، براساس اختیارات قانون اساسی که به دولت اجازه داده اختیارات اجرایی خود را به فرمانداران شهرستان‌ها بدهد، تمامی اختیارات هیات وزیران در حوزه تصدی و اجرا به فرمانداران داده می‌شود و آن‌ها پاسخ‌گوی مردم هستند.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: مسئولان با نظر و پیشنهاد نخبگان استان انتخاب می‌شوند و در صورت اعلام نارضایتی یک‌سوم مردم، مسوول مربوطه از سوی دولت عزل می‌شود.

او اصلی‌ترین وظیفه مسولان را جلب رضایت مردم دانست و اظهار داشت: مسوولان اگر نتوانند رضایت مردم را جلب کنند و اعلان نارضایتی از آن‌ها شود، براساس سامانه الکترونیکی سوده در صورتی که یک‌سوم مردم درخواست کنند، پس از بررسی این درخواست‌ها با استفاده از روش‌های الکترونیکی دقیق، مسوول مرتبط عزل خواهد شد که این اقدام باعث می‌شود تا مسوولان پاسخ‌گوی مردم باشند.

قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: در دولت بنده تصمیم در تهران گرفته و اعتبارات براساس نظر شورای برنامه‌ریزی استان در اختیار فرمانداران قرار داده می‌شود.

او ادامه داد: استان استراتژیک چهارمحال و بختیاری با ۱۶ هزار و ۴۲۱ کیلومتر مربع وسعت به‌عنوان بیست و دومین استان کشور از نظر پهناوری و ۱۰ شهرستان، مسائل پُر سر و صدایی دارد.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: مساله آب در چهارمحال و بختیاری همانند مساله جدی بین ۱۲ میلیون نفر در این استان و استان‌های اصفهان، خوزستان و یزد است.

او افزود: با توجه به سابقه ۱۳ ساله بنده در مجلس شورای اسلامی، یکی از مسائل اصلی، مشکل در انتقال آب بین‌حوضه‌ای بدون دقت به مسائل زیست‌محیطی است که باعث انتقال جمعیت هم می‌شود.

قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: وقتی منابع آب نادرست استفاده می‌شود و سهم بالادست و پایین‌دست ساز و کار با محیط‌زیست ندارد انسانی که قرن‌ها در محیط‌زیست زندگی کرده، اما در قرن اخیر نسبت به آن بی‌رحمی کرده، اکنون محیط‌زیست هم نسبت به آن طغیان کرده است.

او ادامه داد: برنامه مفصلی برای ساماندهی آب داریم و طرح ایران سبز، در حوزه آبخیزداری و مهندسی آب و هوا که طرح قنات ملی ایران برای آب شهر‌های فلات مرکزی ایران، اصلاح کمربند سبز ۱۰۰ کیلومتری و طرح آب لوپ ایران برای رفع آب آشامیدنی و صنعت فلات مرکزی اجرایی می‌شود تا نیاز انتقال آب و برداشت از سرشاخه را کاهش دهد که منابع آب برای خودشان حفظ شود.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: البته، چون تاکنون از این کار‌ها نشده و عقب‌ماندگی است، این طرح‌ها تا رسیدن به نتیجه، زمان‌بَر است، اما طراحی جدی کردیم تا دعوای آب در فلات مرکزی تمام شود و به‌جای انتقال آب از روستا، شهر و استان به منطقه‌ای دیگر، از منابع مطمئن مساله رفع و برادری‌ها حفظ شود.

او افزود: مردم استان‌ها قرن‌ها کنار هم زندگی کردند و به‌خاطر سیاست‌گذاری‌های غلط دولت‌ها، مردم نباید با یکدیگر درگیر شوند و سیاست اصلی دولت باید حفظ منافع عمومی و حقوق دولت مورد توجه دولت‌ها باشد.

قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: متاسفانه در حمل و نقل چهارمحال و بختیاری اقدام جدی نشده و با مشکلات بیکاری و تورم مواجه هستیم.

او ادامه داد: با وجود ظرفیت‌های بالای چهارمحال و بختیاری در حوزه طبیعی، گردشگری، کشاورزی و صنعتی، نرخ بیکاری این استان بالاتر از کشور است که باید در این خصوص نیز اقداماتی انجام شود.

قاضی‌زاده هاشمی عشایر را از مهم‌ترین ظرفیت‌های چهارمحال و بختیاری برشمرد و یادآور شد: ۲۸ درصد دام و ۳۵ درصد تولیدات صنایع‌دستی کشور متعلق به جامعه عشایری این استان است که باید برای بهره‌گیری از این ظرفیت برنامه‌ریزی جدی داشته باشیم.

او با اشاره به جمعیت ۱۲۶ هزار نفری عشایر بختیاری این استان، بر ضرورت حفظ زندگی عشایری تاکید و خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی برای زندگی عشایری داریم که با تاکید بر مخالفت با سکنی‌گزینی عشایر تلاش می‌شود تا زندگی عشایری از طریق ایجاد خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی و اتصال به تلویزیون و اینترنت حفظ و زندگی راحت‌تر و آسان‌تری برای عشایر تامین شود.

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه به‌طور جداگانه با مردم هریک از شهرستان‌های ۱۰ گانه چهارمحال و بختیاری سخن گفت و به مسائل و مشکلات هر یک از این مناطق اشاره کرد و افزود: باید گفت که حمل و نقل عمومی، دفع پسماند و بیکاری از جمله مشکلات شهرستان شهرکرد است.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، کاهش منابع آبی را از مهم‌ترین مشکلات شهرستان بروجن عنوان کرد و گفت: کمبود بیمارستان و مسائل مربوط به مسکن مهر از دیگر مشکلات مردم این شهرستان است.

قاضی‌زاده هاشمی، جاده‌های حادثه‌خیز را از جمله مشکلات مردم شهرستان لردگان عنوان کرد و افزود: در همین راستا باید جاده‌های این شهرستان چهارخطه شده و به محور لردگان به ایذه توجه بیشتری شود.

او توجه به شهرک صنعتی لردگان و توسعه شبکه فاضلاب این شهرستان را از دیگر ضرورت‌های این منطقه برشمرد.

قاضی‌زاده هاشمی به ظرفیت‌های گردشگری و تاریخی شهرستان فارسان نیز اشاره کرد و اظهار داشت: ۱۴ درصد نقاط گردشگری و هفت درصد نقاط تاریخی استان در این شهرستان واقع شده و این موضوع ضرورت توجه به گردشگری و بوم‌گردی را می‎طلبد.

او با بیان اینکه شغل اصلی مردم شهرستان فارسان، کشاورزی و دامپروری است، خاطر نشان کرد: باید صنایع کوچک ایجاد کنیم تا ارزش افزوده و اشتغال بیشتری در این خصوص ایجاد شود.

قاضی‌زاده هاشمی، به ظرفیت چشمه‌های آب سرد و پرورش ماهیان سردآبی شهرستان اردل نیز اشاره کرد و گفت: وجود طبیعت، جنگل و مرتع از دیگر ظرفیت‌های این شهرستان به شمار می‌رود که با سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری می‌توان از این ظرفیت بهره‌برداری مطلوب کرد.

او همچنین مشکلات زیست‌‎محیطی، مساله کمبود آب، نبود زیرساخت‌های آموزشی، جاده‌های خاکی و کمبود تجهیزات بیمارستانی و نبود کشاورزی به روز را از مشکلات شهرستان اردل برشمرد.

قاضی‌زاده هاشمی در ادامه از شهرستان کوهرنگ با عنوان منطقه‌ای نام‌آشنا برای مردم کشور یاد کرد و گفت: مردم کشور این منطقه را به برف می‌شناسند، اما با وجود اینهمه منابع آبی که در این شهرستان تولید می‌شود، اما مردم آن با مشکل تخصیص آب روبرو هستند و از سوی دیگر به سبب برف‌گیر بودن و جاده‌های خاکی می‌طلبد در این حوزه نیز به شهرستان توجه بیشتری شود.

او با تاکید بر جذب سرمایه‌گذار برای توسعه ظرفیت گردشگری شهرستان کیار، خاطرنشان کرد: قرار گرفتن در مسیر تالاب‌ها و مناطق حفاظت‌شده و ظرفیت ورزش‌های ماجراجویانه ایجاب می‌کند تا به گردشگری این منطقه توجه ویژه‌ای شود.

قاضی‌زاده هاشمی، برداشت بیش از حد علوفه از مراتع و کمبود تجهیزات بیمارستان را نیز از مشکلات شهرستان کیار عنوان کرد.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه به ظرفیت باغداری و گردشگری سامان اشاره کرد و گفت: ضمن توجه به این ظرفیت‌ها می‌طلبد در خصوص رفع مشکلاتی نظیر مسائل جاده‌ای و ناوگان فرسوده اقداماتی شود.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه شهرستان خانمیرزا از سرانه عمرانی، بهداشتی و خدماتی در وضعیت نامناسبی قرار دارد و از محروم‌ترین نقاط آموزشی استان است، خاطرنشان کرد: این منطقه با وجود اینکه قطب تولید محصولات زراعی است، اما سطح آب زیرزمینی در آن افت جدی پیدا کرده است.

او در ادامه با سلام به مردم خانمیرزا گفت: سرانه عمرانی، بهداشتی، درمانی، خدماتی و همه، وضعیت نابسامانی در این شهرستان دارد و یکی از محروم‌ترین نقاط آموزشی در چهارمحال و بختیاری است و ما باید حتی برای آموزش و پرورش این شهرستان فکر جدی داشته باشیم تا مسائل آنجا حل و فصل شود.

قاضی‌زاده هاشمی تاکید کرد: شهرستان خانمیرزا یک قطب بزرگ تولید محصولات زارعی است، اما متاسفانه سطح آب‌های زیر زمینی آنجا افت جدی پیدا کرده که باید برای نحوه مصرف آب فکری جدی بشود و ما باید برای حل و فصل مشکل گذرگاه‌های سخت منطقه نیز پیش‌بینی لازم را داشته باشیم.

او با بیان اینکه مردم چهارمحال و بختیاری مردمی غیور و دلاور هستند که هم در جریان انقلاب مشروطیت، هم در جریان پیروزی انقلاب و هم در جریان هشت سال دفاع مقدس علمدار و جلودار بودند، تصریح کرد: امروز هم با کمک و حضور شما مردم و با آمدن و مشارکت در رای دادن و انتخاب اصلح و با انتخاب یک دولت جوان تازه نفس پای‌کار و یک دولتی که انگیزه‌های جدی دارد، کار کرده و توانسته است زیرساخت‌های لازم را برای یک تحول بزرگ فراهم کند، امیدواریم با لطف و عنایت شما مردم به دولت سلام، هشت سال آینده، هشت سال درخشانی در تاریخ ملت ایران باشد.

قاضی‌زاده هاشمی در معرفی خود یادآور شد: من سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی هستم، فرزند ملت ایران، یک شهرستانی، یک سیاستمدار جوان، جوان‌ترین کاندیدای حاضر در انتخابات ریاست جمهوری، دانشیار دانشگاه و کسی که به مدت ۱۳ سال نماینده شما مردم در مجلس شورای اسلامی بوده و به‌خاطر این ۱۳ سال با مسائل عموم مردم در اقصی نقاط کشور و با مسائل اصناف مختلف آشنا شده است.

او ادامه داد: من کسی هستم که فرصت دیدار مردم در اقصی نقاط کشور را داشته، مشکلات را لمس، حس و درک کرده و توانمندی‌ها را هم شناخته و فهمیده است.

قاضی‌زاده هاشمی افزود: ما مردم بسیار خوب و جوانان عالم و حتی مدیران خوبی داریم که در سر جای خودشان قرار نگرفته‌اند یا از دایره دولت به‌علت عدم بله قربان‌گویی به صاحبان زر و زور به بیرون رانده شدند، ما رهبر فرزانه‌ای داریم و توانمندی‌ها و منابع بسیاری نیز در اختیار ما قرار داد، اما روش اداره کشور، روش صحیحی نبوده است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: به همین دلیل است که یک نهضت جوانانه شکل گرفته و بنده نه به‌عنوان یک کاندیدا بلکه به‌عنوان نماینده یک جریان فکری که جوانان شما را شامل می‌شود، برای ساخت ایران جدید، قدرتمند و بدون تبعیض و عادلانه و با رویکرد و روش جدید و با اقدامات موثر پا به میدان گذاشته‌ام تا با همت بالای شما مردم به نتیجه برسیم.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: دولت سلام به همه، به آینده، به تمامی اقوام و مذاهب، به گروه‌های مختلف اجتماعی و اصناف مختلف و همچنین به جنسیت‌های مختلف و به همه از کودک، جوان و میانسال سلام می‌دهد و به تبارگرایی، سیاست‌زدگی، حاشیه‌سازی و عدم توجه به مردم یک والسلام می‌دهد.

او اظهار داشت: دولت سلام خود را وقف می‌کند که ۲۴ ساعته، مجاهدانه و شبانه‌روزی تلاش کند و در کل این سرزمین در کنار مردم باشد تا ایران را به آن نقطه متعالی برساند.

محسن مهرعلیزاده شامگاه یکشنبه در جمع هواداران خود در آمفی تئاتر روباز ائل گلی تبریز، اظهار کرد: بسیار خوشحالم که امروز در میان هم زبانانم، مردم آذربایجان سلحشور، در طول تاریخ هستم، مفتخرم که فرزند آذربایجانم و با شما مردم عزیز همدل و همزبان هستم.

وی ادامه داد: مردم مسائل را خوب درک می‌کنند به ویژه مردم آذربایجان که قهرمان پرور هستند، به خوبی می‌دانند که هیچ وقت جمهوریت جمهوری اسلامی، نباید از جمهوری اسلامی جدا شود، مشروطیت را بعد از هزاران سال آذربایجانی‌ها به ایران آوردند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: حماسه‌ ۲۹ بهمن ۵۶، قبل از سال ۵۷ در تبریز برگزار شد، اولین بار بود که حرکت و نهضت انقلاب اسلامی در خیابان‌های مختلف تبریز آغاز شد و مبارزه‌ جمعیت سلحشور و پرشور برای اولین بار در قالب انقلاب اسلامی در تبریز شکل گرفت و این افتخار متعلق به آذربایجانی‌هاست.

مهرعلیزاده با بیان اینکه باید رئیس جمهوری انتخاب شود که در خدمت مردم باشد، تاکید کرد: بینش و نگرش خیلی مهم است اینکه آیا ما به مردم به شکل رعیت نگاه کنیم و خود را خان بدانیم یا اینکه خود را خدمت گذار واقعی مردم بدانیم، بسیار مهم است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: واقعیت این است که اگر امروزه مشکلات حل نمی‌شوند به دلیل عدم اجرای برنامه‌ منظم توسعه‌ اقتصادی، متوازن و همه جانبه در کشور است.

وی با بیان این‌که اقتصاد کشور را گروگان مسائل سیاسی کردند، تاکید کرد: باید برنامه‌ اقتصادی کشور منهای درگیری‌ها و مسائل سیاسی تدوین شود.

مهرعلیزاده بیان کرد: جنگ امروز، جنگ اقتصادی، تولید، فکر، طراحی توسعه‌ اقتصادی و فکر کردن در زمینه تولید و معیشت مردم است و با دعوا کردن و سنگ اندازی این امر تحقق نخواهد یافت بلکه سرمایه‌گذاری برای توسعه لازم است.

وی با بیان این‌که عزت و شرف ایران باید حفظ شود، گفت: شعار ما استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است و همواره باید روی استقلال کشور و آزادی مردم در همه جوانب از جمله آزادی در انتخاب تاکید داشته باشیم.

مهر علیزاده با اشاره به اصل ۱۵ قانون اساسی، گفت: تمام زبان‌های کشور می‌توانند به راحتی زبان خود را یاد بگیرند، زیبایی هر انسان، قوم و ملت به زبان و خلق و فرهنگ آن ملت است .

وی با اشاره به خشک‌شدن دریاچه ارومیه، گفت: دریاچه‌ ارومیه، دریاچه‌ای است که زندگی تمام منطقه به آن وابسته است و اگر به دلیل بی برنامگی و عدم سرمایه گذاری به آن بی توجهی شود شاید در آینده شاهد خطر ریزگردهای مسموم و شور شویم و در دولت بنده به این موضوع توجه جدی می‌شود .

وی با بیان این‌که تبریز ظرفیت لازم را برای تبدیل شدن به مرکز هاب صادرات محصولات ایرانی به اروپا را دارد، گفت: تبریز به جای استانبول می‌تواند ایران را به اروپا متصل کند.

وی ادامه داد: اکنون از شیراز و یزد به تهران جهت اخذ ویزا به استانبول می‌روند، در صورتی که ما نمی‌توانیم تبریز را جایگزین استانبول کنیم.

مهرعلیزاده با اشاره به تیم‌های افتخار آفرین تراکتور و ماشین سازی در تبریز، خاطرنشان کرد: تیم فوتبال ماشین سازی باید تحت حمایت کارخانه ماشین سازی به موفقیت برسد.

سید ابراهیم رئیسی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگوی ویژه خبری در مورد اولویت‌های خود به موضوع مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت: محور تحولی که باید ایجاد شود و برای کشور ضرورت دارد اجرای عدالت در همه سطوح است که اگر صورت گیرد، جلوی فساد گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه ما به دنبال ایجاد احساس عدالت در بین مردم هستیم، افزود: باید در مواردی که بخش دولتی می‌خواهد امتیاز یا جوازی به بخش خصوصی بدهد، نظارت جدی صورت گیرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه سازوکارها باید کارآمد باشد، به مسئله شفافیت به عنوان راهکاری برای مبارزه با فساد اشاره کرد و بیان داشت: یکی از مشکلات جدی کشور فقدان شفافیت است و اگر شفافیت را اجرا کنیم بسیاری از مسائل حل می‌شود.

وی یادآور شد: سامانه‌ها باید به هم مرتبط شوند، به عنوان مثال اگر سامانه بانک مرکزی، وزارت افتصاد و دارایی، بنادر و گمرکات به یکدیگر مرتبط شوند یک سامانه فعال اقتصادی ایجاد می‌شود که واردات و صادرات را تحت اشراف قرار می‌دهد.

رئیسی ادامه داد: اگر این سامانه‌ها فعال شود، پای خیلی‌ها قطع می‌گردد و زمینه سوءاستفاه از بین می‌رود.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در قوه قضاییه که به برخی از پرونده‌ها رسیدگی می‌کنم می‌بینم که چه روابطی از سوی قدرت و ثروت وجود دارد که می‌خواهند به این پرونده‌ها رسیدگی نشود، ده برابر این مقاومت در دستگاه اجرایی وجود دارد تا سامانه‌هایی که می‌خواهد دست رانت خواری را قطع کند، فعال نشوند.

وی خاطرنشان کرد: باید بحران بی اعتمادی حل و به اعتماد به دولتمردان تبدیل شود که راهکار آن شفافیت است.

رئیسی به موضوع تعارض منافع نیز اشاره کرد و گفت: تعارض منافع، یکی از موانع جدی و از مشکلاتی است که در کشور وجود دارد و نمی‌گذارد کارها به سامان برسد. عنصر رانت خوار باید کنار گذاشته شود و کسی که منافعی دارد را نباید در نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری گذاشت.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بانک‌های عامل باید درست عمل کنند، افراد متخلفی داشتیم که جرم در نظام بانکی مرتکب شدند که با آن‌ها برخورد شد درحالیکه بانک مرکزی جایگاه نظارتی دارد. وقتی برخی از موارد را پیگیری کردیم دیدیم که در بانک مرکزی هم فساد است و تقریبا 25 نفر در بانک مرکزی دستگیر شدند. آن فردی که خودش باید نظارت می‌کرد که وام و تسهیلات به واجدین شرایط پرداخت شود وقتی جعبه سکه را جلویش می‌گذارند پایش می‌لرزد و به کسانی که واجد شرایط نیستند این تسهیلات تعلق می‌گیرد.

وی تصریح کرد: باید نظامات را اصلاح کنیم و اگر این کار صورت نگیرد، سیستم اداری کشور ضربه می‌خورد و مردم بی اعتماد می‌شوند.

رئیسی با اشاره به موضوع قاچاق کالا خاطرنشان کرد: این کالایی که صادر می‌شود باید پیگیری شود که ارز آن به نظام تولید برگردد. باید منبع ارز و منبع پولی که از آن صادرات می‌شود کنترل و رهگیری شود و این کاملا می‌تواند در یک ساختار سامانه‌ای صورت گیرد

وی در پاسخ به سئوالی در مورد قوانین فسادخیز، بیان داشت: دولت و مجلس وقتی می‌خواهند یک تصمیم گیری و تصمیم سازی کنند باید همه عواقب را بنگرند و درست موضوع را ببینند.

رئیسی یادآور شد: ارز 4200 تومانی یعنی شروع پرونده‌های فساد و آمدن به طرف قوه قضاییه. چند پرونده الان ما داریم که محصول همین مسئله ارز 4200 تومانی است.

این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: اگر ضرورتی در کشور وجود دارد که یک کاری صورت گیرد باید نظارت متناسب با آن را تعریف کنیم.

وی تاکید کرد: شان دولت، هدایت و حمایت و نظارت است. باید از کشاورز حمایت شود و تسهیلات دهند. تضمینی باشد که محصول او زمین نماند و باید به زنجیره بین تامین و تولید تا مصرف توجه شود تا دچار دلالی نشود.

وی افزود: ما چندبار تاکنون جشن استقلال تولید گندم گرفتیم؟ چرا ما امسال باید گندم وارد کنیم؟ چون نگاه سیاستگذاری وجود ندارد و دولت شان نظارتی خود در بخش کشاورزی را دقیق اجرا نمی‌کند.

رئیسی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه یک مقاومت درون دولتی نسبت به مجوزها وجود دارد، دولت شما این مسئله را چگونه حل خواهد کرد، گفت: حتما باید این مقاومت‌ها را شکاند و قدرت دولت همین است. مگر می‎ شود دستگاه های دولتی هر جور که می خواهند تصمیم بگیرند و بعد نتیجه آن اینگونه مفاسدی شود که مردم از آن گله مند هستند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: آیا نخواستند این سامانه‌ ها را فعال کنند؟ ندانستند که این کار به سود کشور است؟ به نظر بنده نتوانستند؛ چراکه مقاومت زیاد است و اینجا یک اراده جدی می خواهد که بتواند با شفافیت نظارت را صورت دهد و جلوی فساد گرفته شود.

رئیسی با طرح این سئوال که چرا دولت الکترونیک و ارتباط سامانه ها شکل نمی گیرد، ادامه داد: تحقق این موضوع یک اراده مدیریتی جدی در کشور می خواهد.

وی پیرامون موضوع اشتغال و برنامه های خود بیان داشت: ایجاد اشتغال در کشور کاملا امکان پذیر است. امروز ما می توانیم بگوییم آمار بیکاری و شبه بیکاری 5 میلیون نفر است و این آمار زیبنده کشور نیست. اگر در سال یک میلیون اشتغال ایجاد می شد شاهد این وضعیت نبودیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: حتما باید سالی یک میلیون شغل ایجاد شود و در کشور این امکان که در چهار سال 4 میلیون شغل ایجاد شود، وجود دارد.

رئیسی ادامه داد: ظرفیت قابل توجهی از واحدهای تولیدی معطل است و 2000 مورد آن را در قوه قضاییه راه اندازی کردیم و چرا باید اینگونه باشد. در جریان بازدید از سبلان پارچه اردبیل سالن آماده بود چرا نباید کارگر در آن مشغول باشد؟ یا برخی واحدهای دیگر که با یک اقدامات مقدماتی کاملا اشتغال در آن ها اتفاق می افتد.

وی تصریح کرد: در این سال ها شغلی که باید ایجاد نشد و ظرفیتی که الان معطل مانده باید به خط تولید بیاید و از سوی دیگر هفتاد درصد ظرفیت اقتصادی کشور فعال نیست.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: سهم برخی از کشورهای اروپایی در استفاده از ساحل 50 درصد تولید ناخالص ملی آن ها است و باید اقتصاد دریا در کشور ما نیز فعال شود.

رئیسی به اقتصاد فضای مجازی نیز اشاره کرد و افزود: اگر اقتصاد فضای مجازی فعال شود، خانم های خانه دار هم می توانند با تولید محتوا درآمدزایی داشته باشند.

وی ادامه داد: مسکن اقتصاد پیشران است که اگر فعال شود بخش مهمی از اقتصاد را به دنبال خود فعال خواهد کرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در مورد اشتغال فارغ التحصیلان نیز گفت: در اقنصاد دیجیتال و حوزه تولید، فارغ التحصیلان نقش مهمی دارند.

رئیسی با بیان اینکه برای فعال کردن تولید حتما باید اقتصادهای غیرمولد را با نظام مالیاتی عادلانه بی جاذبه کنیم، اظهار کرد: اینکه بانک ها به جای تولید به دنبال ارز و خرید زمین و طلا و مسکن بروند، مشکل ایجاد می کند.

وی ادامه داد: با کاهش ملایم مالیات از ۲۵ درصد به سمت ۱۰ درصد می‌توان تولید را جذاب‌ تر کرد و با مالیات بر فعالیت‌های غیرمولد از جذابیت آن‌ها کاست و این موضوع باید در ساختارها صورت گیرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری پیرامون ارتباط بین آموزش و مهارت و بازار کار نیز گفت: در نظام آموزشی دانشگاه یک سمت و صنعت و بازار و اقتصاد در سوی دیگر قرار دارد و این دو سمت باید با هم مرتبط باشند به گونه ای که دانشگاه نیاز بازار را ببنید و مهارت لازم را به دانشجو بدهد.

رئیسی با بیان اینکه حتما دانشگاه را در بخش های مختلف به حساب خواهیم آورد، بیان داشت: برای این موضوع سازوکار دارم.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر حل مشکل صنایع کوچک، ادامه داد: صنایع کوچک و کارگاه‌ها را باید توانمند کنیم تا در برابر تکانه‌ها تاب آوری داشته باشند که لازمه این موضوع حمایت تسهیلاتی است.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: نکته بعدی ارتباط دادن این صنایع با صنایع بزرگ است که با هم کار کنند و از توان این کارخانه ها برای اینکه بتوانند تاب‌آوری بیشتری داشته باشند، استفاده نمایند. از سوی دیگر مالیات این واحدها باید به نحو مناسبی کاهش یابد.

رئیسی تصریح کرد: اگر زنجیره بین واحد بزرگ و کوچک برقرار شود، نقش بسیار مهمی در حل مشکلات خواهند داشت.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در دولت شما نرخ تورم چقدر هدف گذاری شده است، گفت: نرخ تورم به هیچ عنوان قابل قبول نیست و در این هشت ساله این تورم، اقتصاد کشور را دچار مشکل جدی کرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: ما هدف‌گذاری کردیم که تورم را در مدت دو سال به نصف کاهش دهیم و سپس به سمت یک رقمی شدن حرکت کنیم.

رئیسی اظهار کرد: اولین نکته برای کاهش تورم این است که باید زنجیره تولید و نظام توزیع را کاملا اصلاح کنیم که در این میان کاهش دلالی، اتلاف و نظارت بر بازار باید به صورت جدی دنبال شود.

وی با بیان اینکه تورم با افزایش تولید کاهش می‌یابد و برای این موضوع رشد ۵ درصدی را پیش بینی کرده ایم، گفت: در این زمنیه مدیریت نقدینگی امری ضروری است و برای افزایش تولید باید مشوق ها را برای واحدهای تولیدی در رابطه با دریافت مالیات جدی کنیم.

رئیسی با بیان اینکه رشد نقدینگی اگر متناسب با افزایش تولید بود، نگران کننده نیست، تصریح کرد: نظارت بر خلق پول و گسترس ابزارهای تامین مالی در کاهش تورم نقش دارد.

وی در مورد کسری بودجه، یادآور شد: کسری بودجه به علت هزینه‌های بالا و درآمد‌های پایین است. هزینه های دولت را باید کاهش داد و درآمد دولت را با پیگیری فرار مالیاتی افزایش داد.

رئیسی ادامه داد: مالیات هم باید از افرادی گرفت که فرار‌های مالیاتی دارند. از سوی دیگر ما تنها ۲۰ میلیارد دلار صادرات به همسایگان داریم که به راحتی قابل افزایش تا چهل میلیارد دلار است.

وی با بیان اینکه این افزایش درآمد در کنار کاهش هزینه دولت می‌تواند کسری بودجه را جبران کند، اظهار کرد: به اقتصاد نباید شوک وارد کرد و هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم. مردم به شایعات توجه نکنند و بدانند ما کشور را می شناسیم و راهکارها را بلدیم و با توکل به خدا و دست توانای مردم حتما وضعیت را متحول خواهیم کرد و با اراده جدی بسیاری از گره ها باز خواهد شد.

این نامزد سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در پایان خاطرنشان کرد: در این روز‌ها شایعات زیادی درباره بنده ایجاد خواهد شد که مردم باید هوشیار باشند و ما نظرات خود را به مردم از طریق رسانه‌ها ارائه داده‌ایم.

رئیسی خاطرنشان کرد: در رابطه با کشور هم برنامه دارم، هم کارنامه دارم و هم اراده جدی برای سامان دادن به وضعیت مردم، کسب و کار مردم، سفره مردم و دولت که اجرای این برنامه ها را عهده دار است، وجود دارد و برنامه ما مطابق بیانیه گام دوم اجرای عدالت خواهد بود.

منبع: پارسینه

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار