گوناگون

تشدید فیلترینگ دیوار پوشالی دروغ پردازان است/مخالفان باز هم بر طبل تو خالی زدند

تشدید فیلترینگ دیوار پوشالی دروغ پردازان است/مخالفان باز هم بر طبل تو خالی زدند

پارسینه: پروژه تخریب آیت الله سیدابراهیم رئیسی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم با توسل به اتهام افکنی در زمینه فیلترینک فضای مجازی توسط دو تن از رقبای ایشان در آخرین مناظره صورت گرفت و سعی کردند قوه قضاییه را متهم به داشتن برنامه برای فیلترینگ فضای مجازی کنند؛ اما به راستی واقعیت ماجرا چیست.

طبق ماده ۲۶ منشور حقوق شهروندی "هر شهروندی از حق آزادی بیان برخوردار است. این حق باید در چارچوب حدود مقرر در قانون اعمال شود. شهروندان حق دارند نظرات و اطلاعات راجع به موضوعات مختلف را با استفاده از وسایل ارتباطی، آزادانه جست‌وجو، دریافت و منتشر کنند. دولت باید آزادی بیان را به طور خاص در عرصه‌های ارتباطات گروهی و اجتماعی و فضای مجازی طبق قوانین تضمین کند"
فضای مجازی؛ آزادی دسترسی همگانی به آن و آزادی بیان در این فضا، موضوعاتی هستند که از حدود ۱۲ سال پیش، چالش و جدالی بین مردم و دولت‌ها بوده است.
در اردیبهشت ماه سال ۹۶، ابراهیم رئیسی پیش از شروع انتخابات ریاست جمهوری دوره گذشته در سخنرانی‌های انتخاباتی خود تاکید کرد "فضای مجازی بسیار خوب است و می‌تواند میسر باشد و از این فضا باید استفاده شود؛ شبکه ملی اطلاعات در کشور می‌خواهیم که بعنوان یک ضرورت باید انجام شود؛ ما اشتغال فضای مجازی می‌خواهیم. بسیاری از کار‌ها در حوزه کودکان و نوجوانان در دنیا می‌شود و ما دلار می‌دهیم و می‌خریم این کار باید در داخل کشور انجام شود. فضای مجازی مثل اتوبان می‌ماند هم می‌شود درست مورد استفاده قرار گیرد و هم می‌تواند در آن ویراژ داده شود و احساس ناامنی کرد"
دولت حسن روحانی که در دوره قبل با تبلیغ عدم فیلترینگ فضای مجازی توانست مورد اقبال عموم قرار گیرد، اما تلگرام یک سال پس از شروع دولت فیلتر شد. روحانی و تیم او مدعی بودند که بار‌ها مانع از انجام فیلتر اینستاگرام توسط قوه قضاییه شده‌اند. دولت روحانی بار‌ها قوه قضاییه را متهم به فیتلرینگ شبکه‌های اجتماعی خارجی دانست این در حالی است، فیلترینگ و مسائل مربوط به آن توسط کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه صورت می‌گیرد که اعضای آن شامل دادستان کل کشور، رئیس یا نماینده سازمان صدا و سیما، فرمانده نیروی انتظامی، یک فرد خبره در فناوری اطلاعات و ارتباطات به انتخاب کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، یک نماینده عضو کمیسیون قضائی و حقوقی به انتخاب این کمیسیون به تایید مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، نماینده دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزرای اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، دادگستری، ارتباطات و فناوری اطلاعات، علوم تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش یا نمایندگانی از این وزرا هستند.
۲۵ خرداد ۱۳۹۸؛ سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه طبق یک فراخوان منتشر شده اعلام کرد "امروزه با گسترش دسترسی‌های ارتباطاتی، فارغ از چارچوب‌های سنتی خشک و دیوان‌سالارانه، فضای مجازی و رسانه‌های اجتماعی به فرصتی بزرگ برای کم‌کردن فاصله‌های زمانی و مکانی در ارتباطات و به اشتراک‌گذاری نظرات تبدیل شده است"
وی در ادامه فراخوان آورده است" از این فرصت باید برای دریافت نظرات مردم و نخبگان از «ایده تا بازخورد» به بهترین نحو استفاده کرد. آسیب‌های فضای مجازی -که در جای خود باید به‌طور جدی دنبال و رفع شود- نباید ما مسئولان را دچار خطای محاسباتی کند و موجب شود خود را از فرصت کم‌نظیر ارتباط با مردم در این بستر محروم کنیم"
رئیسی تاکید کرده است " در مدت کوتاهی که از مسئولیتم در قوه قضائیه می‌گذرد و پیش از آن نیز خصوصا در دوره خدمت در آستان قدس رضوی، از نظرات ارزشمند کاربران رسانه‌های اجتماعی استفاده کرده‌ام و از این پس نیز امیدوارم خادمان ملت را در ساخت دولت مردمی، انقلابی و ضد فساد یاری کنید. بر این اساس اعلام می‌کنم همانند زمانی که سامانه اختصاصی دستگاه قضائی برای ارتباط دوسویه با مردم و نخبگان در دسترس قرار داشت، صفحات متعلق به این‌جانب در رسانه‌های اجتماعی، یکی از مسیر‌های دریافت نظرات مردم و نخبگان خواهد بود. علاوه بر اینکه مردم عزیزمان می‎توانند رأسا نظرات خود را از این مسیر منتقل کنند، این‌جانب نیز حسب مورد، فراخوان‌هایی جهت دریافت نظرات درخصوص ایجاد، اصلاح یا تکمیل برخی رویه‌ها، رویکردها، دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها اعلام خواهم کرد و در انتظار نظرات راهگشای صاحب‌نظران و متخصصان این امر خواهم بود"
ابتدای ماه جاری در فضای مجازی ادعا شد بخشنامه‌ای از سوی قوه قضاییه خطاب به مدیران اپراتور‌ها برای فیلتر شدن اینستاگرام، گوگل پلی و غیرفعال شدن VPN‌ها منتشر شده؛ که بلافاصله با واکنش قوه قضاییه همراه بود و عنوان شد این ابلاغیه از سوی جواد جاویدنیا یکی از معاونین قضایی رئیس کل دادگستری استان تهران، در مورد فیلترینگ اینستاگرام انجام شده که بلافاصله در همان ساعات اولیه از سوی محمد جواد حشمتی رئیس دادگستری استان تهران بلااثر شده است. همچنین جاویدنیا به جهت انجام اقدام غیرقانونی، تحت تعقیب دادسرای انتظامی قضات قرار گرفت.
ابراهیم رئیسی در آخرین مناظره ریاست جمهوری که مورد هجمه مخالفین روبرو شد به دفاع از عملکرد خود درباره فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی پرداخت و گفت: " در زمان او نه تنها هیچ فیلترینگ و محدودیتی در شبکه‌های اجتماعی خارجی صورت نگرفته است بلکه با بیژن قاسم زاده، قاضی که در دوره پیشین ریاست دستگاه قضا دستور قضایی فیلترینگ تلگرام را صادر کرده بود، برخورد شده است"

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار