گوناگون

علل ریز و درشتی که منجر به سقوط هواپیما می‌شوند

علل ریز و درشتی که منجر به سقوط هواپیما می‌شوند

پارسینه: در این گزارش به ۸ دلیل سقوط هواپیما رسیدگی کرده ایم که بیشتر سقوط‌های هواپیمایی به این دلایل بوده است.

ترس از هواپیما، پرواز و ارتفاع یکی از رایج‌ترین ترس‌ها در بین مردم است به طوری که باعث شده تا تاکنون سوار به هواپیما یا بالگرد نشوند، اما امروزه سفر هوایی امن‌ترین راه برای انجام سفر است.

در این گزارش به ۸ دلیل سقوط هواپیما رسیدگی کرده ایم که بیشتر سقوط‌های هواپیمایی به این دلایل بوده است.
۱. باد

وقوع باد برای هواپیما در آسمان و ساکن در آسمان خطرناک است. هواپیمایی که در آسمان در حال پرواز است به دلیل سرعتی که دارد با باد مواجه می‌شود که این حجم از مواجه با باد به طور پیش فرض برای هواپیما تعریف شده است، اما زمانی که باد بیش از این حد باشد می‌تواند دردسر ساز شود.

باد از هر جهتی که با هواپیما برسد می‌تواند بر سرعت و ارتفاع پرواز تاثیر گذار باشد یک نکته قابل توجه این است که هرچه سریعتر هواپیما در زمان وقوع باد بیشتر باشد، تاثیر بیشتری بر از دست دادن ارتفاع خواهد داشت.
۲. نرم افزار

نرم افزار هواپیما در تمام مرحل پرواز مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاملا حیاتی است به طوری که در برخی از مراحل پرواز، خلبان به طور حداکثری به این نرم افزار‌ها وابستگی دارد.

به عنوان مثال هنگام فرود هواپیما، دید خلبان به سطح باند در بهترین حالت ممکن جوی ۷۵ متر است در صورتی که خلبان برای فرود موفق به دید بسیار بیشتری نیاز دارد که نرم افزار‌ها در این خصوص بیشترین کمک را به خلبان می‌کنند.
۳. مشکلات زبان

انگلیسی زبان مادر صنعت هواپیمایی است به طوری که تمام صحبت‌ها بین خلبان‌ها با برج مراقب در حین پرواز به این زبان انجام می‌گیرد و دلیل آن این است که تمام مکالمات ضبط می‌شود و در صورت نیاز و بروز مشکل توسط سازمان‌های جهانی بررسی می‌شود.

در این بین ممکن است افرادی که زبان مادری خود انگلیسی نیست در حین پرواز دچار سوتفاهم زبانی بشوند و مشکلات جبران ناپذیری بروز دهد.
۴. کمبود خواب و بروز خستگی

خلبانان به دلیل ساعت کاری غیر قابل پیش بینی، دوره‌های طولانی کار، اختلال شبانه روزی و خواب ناکافی خستگی دارند. همین خستگی در حین پرواز به بزرگ‌ترین فاجعه‌های منجر می‌شود به طوری که ۸۰ درصد تصادف‌های هوایی به این دلیل بوده است.

ناسا ادعا می‌کند که ۷۰ درصد خلبان‌های آمریکایی حداقل یک مرتبه حین پرواز خوابش برده است همچنین یکی از دلایلی که باعث شد سیستم خلبان خودکار به هواپیما‌ها اضافه شود همین بود که خلبان و کمک خلبان حین پروار استراحت کنند تا برای فرود انرژی کافی داشته باشند.
۵. نگه داری

یک هواپیمای مدرن مسافربری امروزی حدودا دارای ۸۰ سیستم کامپیوتری متفاوت است که کوچک‌ترین اختلال در هر کدام از آن‌ها موجب بروز مشکل می‌شود. این سیستم‌ها وظیفه جداگنه‌ای دارند همچنین برای انجام وظایف خود کاملا به یکدیگر وابسته هستند.

قبل از انجام هر پرواز مهندس‌هایی هستند که این سیستم‌ها را چک می‌کنند و در صورت وجود مشکل در این سیستم‌ها اقدام به گزارش و رفع آن می‌کنند. در صورتی که یک فرد پیش از پرواز نسبت به شناسایی این نقوض کوتاهی کند، می‌تواند منجر به کشته شدن تعدادی مسافر شود.

۶. سوخت

سوخت هواپیما بسیار پیچیده‌تر از سوخت خودرو است به این ترتیب که اگر کمتر از نیاز سوخت گیری شود مقصد را برای مسافران غیر قابل دسترسی می‌کند و از طرفی هم در صورتی که بیشتر از حد نیاز سوخت گیری شود، در روند پرواز اختلال ایجاد خواهد شد.
۷.‌های چک (هواپیماربایی)

هواپیما ربایی تاکنون چندین مرتبه در سراسر جهان توسط گروه‌های تروریستی یا گروه‌های مستقل انجام گرفته است که اکثر آن‌ها توسط تیم امنتی پرواز خنثی شده و برای این گروه نافرجام بوده است.

به هر حال هواپیماربایی در طول تاریخ صورت گرفته و باعث از دست دادن جان بسیاری از افراد آن پرواز نیز شده است که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به واقعه ۱۱ سپتامبر اشاره کرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار