گوناگون

از ادعای جنجالی احمدی نژاد درباره دستکاری آمار کرونا تا افشای جزییات جدید از ترور سردار سلیمانی

از ادعای جنجالی احمدی نژاد درباره دستکاری آمار کرونا تا افشای جزییات جدید از ترور سردار سلیمانی

پارسینه: مشغله فراوان گاهی باعث می‌شود از بخش مهمی از اخبار ساعات گذشته بی اطلاع بمانید یا درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته که در جریان آن‌ها هم قرار نگرفته اید، پارسینه تلاش می‌کند صبح هر روز مهم‌ترین این رویداد‌ها را که گاهی از نظر‌ها دور افتاده و کمتر به آن پرداخته می‌شود به اطلاع مخاطبانش برساند.

تحریریه پارسینه| درست در لحظاتی که در کوران مشغله روزانه گرفتار و یا در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته است، پارسینه تلاش می‌کند هر بامداد مهم‌ترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند. پارسینه هیچگونه دخل و تصرفی در اخبار بامدادی ندارد و صحت و سقم رویداد‌ها و انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست

۹ میلیون دز واکسن در راه ایران

رییس جمعیت هلال احمر اعلام کرد:۹میلیون دوز واکسن طی یک ماه آینده وارد کشور خواهد شد.

اروپا: ضرب‌الأجل نداریم، اما ایران و آمریکا هم فوریتی قطعی احساس می‌کنند

«انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به عنوان نماینده بروکسل در مذاکرات وین حاضر شده است در پیامی توئیتری نوشت: «چهارمین دور از مذاکرات وین را برای احیای برجام برگزار کردیم». او در ادامه نوشت: «ضرب‌الأجلی وجود ندارد، ولی به‌عنوان یک هماهنگ‌کننده، فوریتی قطعی را احساس می‌کنم. زمان به نفع ما نیست. خوشحالم که می‌بینم تمام نمایندگان از جمله ایران و آمریکا می‌گویند که همین احساس را دارند».

واگذاری هفت تپه باطل شد

با ورود دستگاه‌های نظارتی، دادخواست ابطال واگذاری پرفساد شرکت هفت تپه به دادگاه ویژه حقوقی رسیدگی کننده به پرونده‌های مساله‌دار خصوصی‌سازی ارجاع شد و پس از برگزاری جلسات رسیدگی دادگاه در زمستان سال گذشته، رای ابطال واگذاری هفت تپه صادر گردید.

استقبال ایران از میانجیگری عراق در روابط با اعراب

سفیر ایران در عراق گفت که رویکرد جدیدی در کشور‌های منطقه برای رفع اختلافات و تنش ایجاد شده است و ما از آن استقبال می‌کنیم. مسجدی گفت: از اینکه عراق بتواند نقش سازنده و مثبتی در این زمینه داشته باشد استقبال کرده و آن را تشویق هم می‌کنیم.

شورای نگهبان: حق ماست که بعد از تایید صلاحیت هم ردصلاحیت کنیم

قائم مقام دبیر شورای نگهبان گفت: اگر شورای نگهبان احراز کرد که حتی بعد از اعلام صلاحیت یک اتفاقی قبل از انتخابات افتاده که این از اسباب رد صلاحیت است، این حق قانونی شورای نگهبان است که در صلاحیت آن فرد تجدیدنظر کند لذا این فرقی هم نمی‌کند و ممکن است کسی در دوره قبل بعد از تائید صلاحیت و آنهم در مناظره و غیر مناظره و همچنین در زمان تبلیغات کار‌هایی را انجام داده که الان در این دوره - وقتی پرونده اش بررسی می‌شود - ببیند آن امور، اموری بوده که فاقد شرایط بوده، چه مربوط به گذشته و یا چه مربوط به این دوره باشد این حق نظارتی شورای نگهبان است که می‌تواند به بررسی مجدد صلاحیت آن فرد ورود کند.

۱۵ میلیارد دلار ظرف سه سال از کشور خارج شده است

عباس آخوندی: در کشوری که همه برای به دست آوردن یک دلار تلاش می‌کنند ۱۵ میلیارد دلار ظرف سه سال از کشور خارج شده است. نتیجه حرکت‌های تند این است که ظرف ۵۰ سال گذشته سه و یک دهم میلیون نفر از ایران بیرون رفته‌اند یعنی ۳.۸ درصد جمعیت ما مهاجرت کرده‌اند. جامعه ما به شدت در حال فقیر شدن است. امروز بیش از شش دهک جامعه وضعیت حداقلی را ندارند، ولی در این جامعه با این تورم بالا عده‌ای به شکل عجیبی پولدار می‌شوند و نابرابری گسترده‌ای در حال شکل‌گیری است. مردم می‌گویند همه این‌ها مثل هم هستند و چه فرقی با هم دارند؟! چون مدتی است که مردم هیچ گفتمانم نویی را نشنیده‌اند. لذا، می‌گویند فرق بین الف و ب و ج چیست؟! من می‌گویم فرق بین آن‌ها در گفتمان‌هایی است که مطرح می‌کنند. گاهی فکر می‌کنم اگر بگوییم دولت نهم و دهم نظامی بود این شاید جفا در حق نظامیان باشد. در دولت نهم و دهم نوعی خودشیفتگی بیش از حد و دیگران را حقیر پنداشتن در جریان بود. /برنا

برخی اعلام کاندیداتوری نکرده و از دیدن لیست اصلاح‌طلبان تعجب کرده‌اند

اصولگرایان برای حذف رقیب به شورای نگهبان آدرس غلط ندهند. آذر منصوری، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران گفت: جبهه اصلاحات ایران نه قوه‌قضاییه است و نه شورای نگهبان؛ به اصولگرایان هم توصیه می‌کنم اگر باوری به ضرورت شکل گیری انتخاباتی پرشور و با مشارکت بالا در تراز قانون اساسی دارند، از حالا برای حذف رقیب به شورای نگهبان آدرس غلط ندهند. ما در این مرحله بنا بر انتشار آن را نداشتیم، اما با توجه به انتشار مغشوش لیست در برخی از رسانه‌ها و در راستای شفاف‌تر شدن موضوع در این مرحله اسامی را منتشر کردیم. چه بسا برخی از این افراد خودشان اعلام کاندیداتوری هم نکرده‌اند و ممکن است از دیدن نام خود در بین این ۱۴ نفر تعجب هم کرده باشند. /ایلنا

اصولگرایان محترم! جرات دارید اعلام کنید وضع دین‌داری چگونه شده؟

عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:جامعه‌ای که ماموران آن در ماه رمضان دنبال پیدا کردن روزه‌خوار هستند و نه یافتن افراد گرسنه، سرنوشتی بهتر از اینکه هست نخواهد داشت. راستی! آیا می‌دانید که چند نفر از مامورانی که دنبال روزه‌خواران هستند، روزه می‌گیرند؟ اگر مردم آزادی لازم را نداشته باشند، ریاکاری پیشه می‌کنند و خود را دوست و تابع ما معرفی می‌کنند، در حالی که در اندرون خود، دشمن و مخالف ما هستند. آنان مترصد فرصتی می‌مانند تا رفتار واقعی خود را علیه ما بروز دهند. درباره پژوهش نیز همین طور است. منظور فقط پژوهش علمی نیست، بلکه گزارش‌های تحقیقی مطبوعاتی، آمار و اطلاعات، پژوهش‌های پیمایشی و نظرسنجی‌ها، همه این‌ها می‌توانند انجام و تولید و منتشر شوند و همه ما را نسبت به واقعیت جامعه آگاه کنند. به‌طور قطع انتشار برخی از این‌ها عوارضی هم دارند، ولی قاعده کلی مبتنی بر مفید بودن دسترسی به اطلاعات و یافته‌های پژوهش‌هاست.

عطش عجیب ایرانی‎ها برای خرید ملک در ترکیه/ خریداران ۱۰ برابر شدند

زهرا‌علی‌اکبری در خبرآنلاین نوشت: در حالی ایرانی‌ها در سال گذشته میلادی ۷ هزار و ۱۸۹ ملک در ترکیه خریداری کردند که طبق آمارای ارائه شده در سال ۲۰۱۷ حجم خرید ملک در محدوده ۷۰۰ واحد بوده است. رضا کامی، دبیر و عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تبریز معتقد است ایرانی‌ها با هدف داشتن خانه‌ای در ترکیه دست به خرید نزده‌اند بلکه هدف اصلی‌شان از این اقدام، دریافت پاسپورت ترکیه و حق شهروندی در این کشور است. عضو و دبیر هیات رییسه اتاق بازرگانی تبریز معتقد است که رشد بیش از حد قیمت مسکن در شهر‌های بزرگ و خصوصا تهران انگیزه را برای برخی مالکان جهت سوق سرمایه‌هیشان به بازار ملک ترکیه افزایش داده است.

سوال معنادار علی مطهری درباره مصوبه جنجال برانگیز شورای نگهبان

علی مطهری، کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، در پیامی توییتری نوشت:در این که مصوبه اخیر شورای نگهبان درباره شرایط نامزد‌های ریاست جمهوری مفید است و لازم بوده تردیدی نیست. سخن در این است که آیا سیاست‌های کلی نظام که از طرف مجمع تشخیص مصلحت تدوین می‌شود می‌تواند قانونگذاری در موضوعی را از مجلس به شورای نگهبان منتقل کند؟

سعید محمد: تا دیشب پیگیر تصمیم حضور رئیسی در انتخابات بودم

کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: به طور مستقل آمده‌ام؛ دولت آینده باید دولت انقلابی و ولایتی باشد. سعید محمد درباره حضورش در این دوره گفت: به طور مستقل آمده‌ام دولت آینده باید دولت انقلابی و ولایتی باشد. تا امروز درباره ائتلاف با فردی صحبت نکردم؛ اگر اقبال مردم با من باشد تا آخر می‌مانیم و اگر نه کنار می‌روم. وی افزود: ما خودمان را در معرض نظر مردم قرار خواهیم داد و تا زمانی که اقبال داشته باشیم جلو می‌رویم درغیر اینصورت به نفع فرد اصلح کنار خواهیم رفت. وی ادامه داد: تا دیشب پیگیر تصمیم حضور آیت الله رئیسی در انتخابات بودم تا این لحظه آقای رئیسی نه تصمیمی برای حضور داشته اند و نه رهبری اذن ورود داده اند. این داوطلب کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری گفت: گلایه‌های مردم نسبت به انقلاب نیست بلکه از کارگزاران گلایه دارند، گفت: مردم از فامیل‌بازی و آقازاده‌ها ناراحت هستند. مردم خسته هستند نه از انقلاب بلکه از سوء مدیریت، شعار‌های بدون عمل، بی‌عملی‌ها، بی تفاوتی مسئولین، منفعت‌طلبی‌ها و دو قطبی‌های بی‌اثر خسته هستند.

ادعای جنجالی احمدی نژاد درباره دستکاری آمار کرونا

خبرگزاری آناتولی به نقل از محمود احمدی‌نژاد نوشت:کرونا مساله روز ملت‌هاست، اما یک تعداد از کشور‌ها هم نتوانستند کنترل کنند و ایران هم جزو آنهاست. این ویروسی بود که ساخته شد، حالا یا برای آزمایش یا اهداف سیاسی، بعد‌ها عده‌ای از این برای اهداف سیاسی گسترده‌تر و تسلط بر ملت‌ها استفاده کردند. کشور‌هایی که از سیاست‌های سازمان بهداشت جهانی تبعیت کردند مثل ما هنوز دچار مشکل هستند و مسائل‌شان حل نشده است. اما کشور‌هایی که به طور مستقل تصمیم گرفتند و از روش‌های بومی و دانش پزشکی خودشان استفاده کردند، در مدیریت کرونا موفق‌تر بودند. در ایران هم سیاست‌ها روشن نیست. یک حرف روشنی گفته نمی‌شود. یک پروتکل واضحی که عموم بپذیرند که منطقی است ارائه نمی‌شود. در حالیکه می‌گویند به مسافرت نروید، در اتوبوس و مترو جمعیت کاملا به هم فشرده است. یعنی دستورالعمل‌های متناقضی داده می‌شود. منع تردد شبانه اعلام می‌کنند و معنایش این است که تراکم رفت و آمد در روز بالا می‌رود. به نظرم ستاد قوی و مدبری کرونا را در ایران مدیریت نمی‌کند. معتقدم از ظرفیت پزشکی در ایران استفاده نمی‌شود. البته تا حدی هم سیاسی است و گاهی آمار‌ها را دستکاری می‌کنند. خودشان هم گفته‌اند آماری که می‌دهیم واقعیتش دو برابر است. بعضی اوقات گفتند نصف است. انگیزه‌های دیگری با موضوع مدیریت کرونا درهم آمیخته شده است. الان وضعیت مطلوبی نداریم. همچنین وحشت آفرینی عجیبی اتفاق می‌افتد. راه روشنی پیش پای مردم نیست تا مردم اطمینان داشته باشند.

افزایش تحرکات انتخاباتی جهانگیری در نهاد ریاست‌جمهوری

جهانگیری در هفته‌های گذشته فعالیت‌های پیش از انتخابات خود را در نهاد ریاست‌جمهوری و به‌خصوص در معاونت هماهنگی و نظارت فرهنگی اجتماعی و همکاری‌های منطقه‌ای معاون اول شروع کرده است که ریاست آن به‌عهده مهدی علیخانی است. اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور محتمل‌ترین کاندیدای جریان اصلاحات است که در صورت حضور در انتخابات ریاست جمهوری باید او را مهمترین کاندیدای جریان امتداد دولت روحانی نیز به حساب آورد. کاندیداتوری جهانگیری و حمایت اصلاح‌طلبان از وی خصوصاً پس از جدی‌تر شدن عدم حضور محمدجواد ظریف، بیش از گذشته قوت گرفته است.

نظر احمدی نژاد درباره «فایل صوتی ظریف»

رئیس دولت دهم نسبت به اظهارات محمدجواد ظریف در فایل صوتی افشا شده اخیر واکنش نشان داد. محمود احمدی نژاد در واکنش به افشای فایل صوتی محمدجواد ظریف که در آن فایل به دوره ریاست جمهوری نهم هم اشاره شده بود گفت: "راجع به من همه صحبت می‌کنند. تنها کسی که همه آزادند راجع به آن صحبت کنند من هستم. نیازی هم به سند ندارند. اشکالی ندارد. اجازه دهید وارد بحث‌های آقای ظریف نشوم. "

واکنش سردار کوثری به انتشار فایل صوتی ظریف

سردار محمداسماعیل کوثری -جانشین سابق فرمانده قرارگاه ثارالله- با انتقاد از موارد طرح شده در فایل صوت درز پیدا کرده از دکتر محمدجواد ظریف که برای پروژه‌ی تاریخ شفاهی انجام شده بود، می‌گوید که «بهتر این است که انسان شجاعت داشته باشد و نظراتش را در آشکار و پنهان یکی بگوید» او همچنین تاکید می‌کند درمورد افراد درز دهنده‌ی این فایل نیز می‌گوید که «کسانیکه آمده‌اند گفته‌هایی که محرمانه بوده و باید برای تاریخ حفظ می‌شده و بخاطر کوتاهی این‌ها به اینجا رسیده، دستگاه‌های امنیتی حتما و حتما باید با افرادی که چنین کاری انجام دادند برخورد کند و به هیچ وجه هم گذشت نشود.»

علی مطهری: روحانی نبود جنگ می‌شد

علی مطهری با اشاره به اینکه اگر روحانی در سال ۹۲ انتخاب نمی‌شد، احتمال این که کشور به سمت جنگ پیش برود، وجود داشت، گفت: ایران در ذیل بند هفتم منشور ملل متحد قرار داشت و همین مساله می‌توانست منجر به صدور مجوز سازمان ملل برای حمله به ایران شود. نایب رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان این که تنها خط قرمز برای برخورد با اعتراضات باید اقدام عملی و ایجاد آشوب باشد عنوان کرد: اگر ما رفتار‌های مسالمت‌آمیز در مواجهه با اعتراضات را تمرین می‌کردیم، اتفاقاتی مانند آبان ۹۸ در کشورمان کمتر رخ می‌داد.

واکنش ایران به اتهامات بی پایه دولت مغرب

سعید خطیب‌زاده سخنگویوزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه مراکش در گفت‌وگوی برخط با اعضای لابی صهیونیستی «آیپک» اظهار داشت: دولت مغرب به دلیل ناتوانی در حل مسائل منطقه‌ای خود، ضمن حمایت از رژیم جنایتکار صهیونیستی بار دیگر اتهامات واهی و بی اساس خود علیه جمهوری اسلامی ایران را تکرار کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اتهامات بی پایه دولت مغرب نسبت به جمهوری اسلامی ایران را در راستای کمک به طرح‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه و علیه وفاداران به آرمان حقه فلسطین ارزیابی کرد و افزود: جای تاسف است که دولت مغرب که در حال حاضر ریاست کمیته قدس را نیز بر عهده دارد در شرایطی که جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری به وحدت و یکپارچگی نیاز دارد، در راستای کمک به اهداف دشمنان امت اسلامی توجهات را از موضوع اصلی جهان اسلام که مقابله با تعدی به قدس شریف و دفاع از حقوق ملت فلسطین است، منحرف می‌کند.

«ناصر بوریطه» وزیر خارجه مغرب روز پنج‌شنبه برای نخستین بار در کنفرانس کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل (لابی صهیونیستی آیپک) شرکت کرد که همین امر خشم مخالفان سازش با رژیم صهیونیستی در مغرب را برانگیخت.

وی طی سخنانی در این نشست ایران را به بی ثبات کردن شمال و غرب آفریقا متهم کرد و گفت: ایران تمامیت ارضی ما را تهدید و اقدام به آموزش شبه نظامیان برای حمله به ما می‌کند.

وزیر خارجه مغرب چهارشنبه گذشته نیز در مصاحبه‌ای گفته بود که مغرب بزودی به سمت «نهایت حد ممکن توسعه همکاری دوجانبه با تل‌آویو» پیش خواهد رفت و افزود: «ما به تعهدات خود پایبند هستیم چرا که ما این تصمیم (عادی‌سازی روابط با اسرائیل) را با اعتقاد [راسخ]اتخاذ کردیم و در آینده نزدیک به سمت بالاترین سطح ممکن برای توسعه همکاری دوجانبه پیش خواهیم رفت.»

وی همچنین علیه ایران نیز سخن گفت و با ذکر ادعا‌های تکراری گفت: «ما برای هماهنگی با متحدان به منظور مقابله با تهدیدات ایران که مرتبط با برنامه هسته‌ای آن است، نیاز داریم. ایران برای برهم زدن ثبات شمال و غرب آفریقا تلاش می‌کند».

او مدعی شد: «ایران تمامیت اراضی مغرب و امنیت آن را از طریق شبه‌نظامیان پولیساریو و آموزش آن‌ها و اعطای سلاح به این شبه‌نظامیان در معرض تهدید قرار داده است همچنانکه ایران از طریق حزب‌الله در غرب آفریقا در حال نفوذ و استقرار است و ما امروز مراقب تهدیدات ایران علیه امنیت ملت مغرب هستیم».

واکنش ظریف به سه سالگی خروج آمریکا از برجام

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در واکنش به گذشت سومین سال خروج آمریکا از برجام اعلام کرد که ۳ سال گذشته یک دلقک سیاه رو تعهدات آمریکا به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرد.

ظریف ساعتی پیش در صفحه توییتر خود نوشت: درحالیکه تلاش می‌کنیم برجام را در وین احیا کنیم، لازم است به یاد بیاوریم که این مساله چگونه آغاز شد.

وی با اشاره به خروج دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری پیشین آمریکا از برجام در تاریخ ۸ مه ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت ۹۷) اضافه کرد که یک دلقک سیاه رو ۳ سال پیش تعهدات آمریکا در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد.

وزیر خارجه ایران ادامه داد: جو بایدن رییس جمهوری آمریکا باید تصمیم بگیرد که آمریکا به بی قانونی ادامه می‌دهد یا پایبندی به قانون. تعهد بر دوش آمریکاست نه ایران.

برخورد راکت به شهرک اسرائیلی «اشکول»

منابع محلی بامداد یکشنبه از شلیک راکت از نوار غزه به سمت شهرک‌های صهیونیست‌نشین خبر دادند.

خبرگزاری فلسطینی «شهاب» به نقل از منابع صهیونیستی گزارش داد: «رسانه‌های عبری می‌گویند یک فروند راکت که از نوار غزه شلیک شده بود، به منطقه اشکول برخورد کرده است».

به نوشته روزنامه «جروزالم‌پست»، سخنگوی ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای در این باره گفت: «دقایقی پیش، یک فروند راکت از نوار غزه به سمت اسرائیل شلیک شده و باعث به‌صدار درآمدن آژیر‌های هشدار در یک منطقه باز گردید».

شامگاه شنبه بود که ده‌ها نفر از ساکنان غزه که در اعتراض به تشدید حملات رژیم صهیونیستی علیه قدس و مقدسات آن در شرق شهر غزه و نزدیک نوار مرزی این منطقه با فلسطین اشغالی تجمع کرده بودند، مورد حمله نظامیان صهیونیست قرار گرفتند.

در این حمله ده‌ها فلسطینی بر اثر شلیک گاز‌های اشک‌آور صهیونیست‌ها دچار حالت خفگی شدند و سه نفر هم بر اثر شلیک گلوله پلاستیکی صدمه دیدند.

نظامیان صهیونیست همچنین در حمله شبانه به منطقه باب العامود چندین فلسطینی را بازداشت و حداقل ۱۷ نفر را زخمی کردند.

گروه‌های مقاومت فلسطین در غزه هم این روز‌ها با تشدید حملات رژیم صهیونیستی به قدس و مسجد الاقصی بر حمایت از هموطنان و مقدسات خود تاکید و اشغالگران را به پاسخی محکمی تهدید کردند.

کمیته‌های حامی انتفاضه فلسطین از اهالی غزه خواسته بود از ساعت هشت شنبه شب در همه اردوگاه‌های واقع در شرق غزه شیوه مبارزاتی ایجاد کابوس شبانه را برای برآشفته کردن دشمن را از سر گیرند.

درخواست روسیه برای بازگشت کامل آمریکا به برجام

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین اتریش شامگاه شنبه در پیامی توییتری بر ضرورت بازگشت آمریکا بهبرجامو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد.

وی در این پیام توییتری نوشت: «همانطور که اتحادیه اروپا به درستی در بیانیه مطبوعاتی خود اعلام کرد، مشارکت کنندگان در گفتگو‌های وین به مذاکرات از جمله بازگشت احتمالی آمریکا به توافق هسته‌ای ادامه می‌دهند. برای تحقق این موضوع، آمریکا باید به پایبندی کامل به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بازگردد».

اولیانوف بامداد امروز نیز در پیامی توییتری با اشاره به خروج سه سال پیش آمریکا از برجام نوشت: «سه سال پیش در چنین روزی آمریکا از برجام خارج شد و سیاست فشار حداکثری را آغاز کرد. این کار موجب تضعیف توافق هسته‌ای، پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران و وخیم شدن اوضاع در خلیج فارس منجر شد. شکستی مفتحضانه! اکنون، احتمال بازگشت آمریکا به برجام در دستور کار مذاکرات وین قرار دارد.»

افشای جزئیات جدید از ترور سردار سلیمانی

پایگاه خبری «یاهو نیوز» شامگاه شنبه در مطلبی به ارائه جزئیات بیشتری درباره عملیات ترور جنایتکارانه سردار سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دست نظامیان تروریست آمریکایی پرداخت.

در این گزارش تفصیلی، به ابعاد همکاری‌های تروریست‌های آمریکایی با رژیم صهیونیستی و مأموران امنیتی کردستان عراق اشاره شده و تصریح شده که این عملیات، بر وضعیت راهبردی دولت کنونی آمریکا به ریاست «جو بایدن» در منطقه طی سال‌های آینده اثرگذار خواهد بود.

در ابتدای این مطلب که توسط «جک مورفی» و «زک دورفمن» نوشته شده، آمده است: «سه تیم از مأموران دلتا فورس در ژانویه گذشته از مکان‌های پنهان در فرودگاه بین المللی بغداد با دوربین‌های خود اطراف را زیر نظر داشته و منتظر هدف خود بودند: قاسم سلیمانی، قدرتمندترین فرمانده نظامی ایران. آن‌ها با لباس‌های مبدل کارگران تعمیرات، در ساختمان‌های قدیمی یا وسایل نقلیه کنار جاده مخفی شده بودند».

این پایگاه خبری ادامه می‌دهد: «یک شب خنک و ابری بود و ضلع جنوب شرقی فرودگاه با اطلاعیه‌ای دیرهنگام [توسط آمریکایی‌ها]برای یک تمرین آموزشی نظامی بسته شده بود - یا البته به دولت عراق اینطور گفته شده بود. سه تیم تک‌تیرانداز خود را در فاصله ۵۰۰ تا ۸۰۰ متر دورتر از "منطقه ترور" مستقر کرده بودند، که همان جاده ورودی به فرودگاه بود، و به نحوی قرار گرفته بودند تا هدف خود را هنگام خروج از فرودگاه در یک مثلث احاطه کنند. دوربین یکی از تک‌تیرانداز‌ها به طور مستقیم به سفارتخانه آمریکا در بغداد متصل شده بود، جایی که فرمانده نیروی زمینی دلتا فورس با کارمندان پشتیبانی مستقر بود».

یاهونیوز نوشت: «تک‌تیراندازی کردن در فاصله دور با عوامل محیطی مختلفی از جمله باد درگیر است... یکی از اعضای گروه مبارزه با تروریسم (CTG)، واحد ویژه کردستان عراق که ارتباطات عمیقی با [واحد]عملیات‌های ویژه آمریکا دارد، به آن‌ها کمک کرد تا شدت باد را از محدوده پایین اندازه بگیرند».

نویسندگان این مطلب توضیح دادند: «پرواز از مبدأ دمشق، سوریه، سرانجام پس از چند ساعت تأخیر و بعد از نیمه شب در سوم ژانویه ۲۰۲۰، [در فرودگاه بغداد]به زمین نشست. سه پهپاد آمریکایی بالای آن چرخ می‌زدند. هنگامی که هواپیما از باند به سمت قسمت بسته فرودگاه حرکت می‌کرد، یکی از مأموران کردستانی که لباس کارمندان فرودگاه را پوشیده بود، هواپیما را برای توقف روی آسفالت هدایت کرد. هنگامی که هدف از هواپیما خارج شد، مأموران امنیتی کردستانی (CTG) نیز که به‌عنوان کارکنان حمل چمدان تغییر قیافه داده بودند، در آنجا حضور داشتند تا او را شناسایی کنند.

[سردار شهید]سلیمانی تازه به فرودگاه بغداد رسیده بود. ژنرال ایرانی و همراهانش سوار دو خودرو شدند و به سمت منطقه ترور حرکت کردند، جایی که تک‌تیراندازان دلتا فورس در کمین بودند».

در ادامه این گزارش آمده است: «آن دو خودرو که در یکی از آن‌ها [سردار شهید]سلیمانی حضور داشت، برای خروج از فرودگاه وارد خیابان شدند. سه تیم تک‌تیرانداز دلتا فورس آماده بودند، ضامن‌های سلاح‌های بلند خود را آزاد کرده و انگشتانشان روی ماشه بود. بالای سر آنها، سه پهپاد بود که درآسمان شب پرواز می‌کردند، دو فروند از آن‌ها به موشک‌های هِل‌فایر مجهز بودند.

به گفته یک مقام نظامی آمریکایی، در شش ساعت قبل از سوار شدن [سردار شهید]سلیمانی به هواپیما در دمشق، این ژنرال ایرانی سه بار تلفن همراه خود را عوض کرد. در تل آویو، رابطان فرماندهی عملیات ویژه مشترک آمریکا با همتایان اسرائیلی خود برای کمک به ردیابی الگو‌های تلفن‌همراه [سردار شهید]سلیمانی همکاری کردند. اسرائیلی‌ها که به شماره‌های [سردار شهید]سلیمانی دسترسی داشتند، آن‌ها را در اختیار آمریکایی‌ها قرار دادند، که آن‌ها نیز [سردار شهید]سلیمانی و تلفن فعلی او را تا بغداد ردیابی کردند».

بر این اساس، سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن به سوالات در این باره هنوز پاسخ نداده است.

این پایگاه خبری همچنین نوشت: «آن مقام نظامی آمریکایی می‌گوید اعضای واحد ارتش مخفی، معروف به گروه ضربت نارنجی نیز همان شب در بغداد در میدان حضور داشتند، تا به‌عنوان متخصصان اطلاعاتی سیگنال‌های بُرد نزدیک، برای بخش تاکتیکی عملیات به ردیابی دستگاه‌های الکترونیکی [سردار شهید]سلیمانی کمک کنند.

همزمان با ورود آن دو خودرو به منطقه ترور، هدایت‌کنندگان پهپاد‌ها به سمت خودرو‌ها شلیک کردند. دو موشک هل‌فایر به خودروی حامل [سردار شهید]سلیمانی برخورد کردند... راننده خودرو دوم برای گریختن، بیشتر گاز داد. راننده قبل از اینکه تک‌تیرانداز دلتا فورس به سمت خودرو شلیک کند و مجبور به توقف شود، حدود ۹۰ متر حرکت کرد. در زمانی که خودرو نقلیه متوقف شد، سومین موشک هل‌فایر نیز به آن اصابت کرد».

به گفته مورفی و دورفمن، این مقاله براساس «مصاحبه با ۱۵ مقام کنونی و پیشین آمریکا است که جزئیات جدیدی را درباره ترور [سردار شهید]سلیمانی و ارزیابی‌های طولانی‌مدت دولت [دونالد]ترامپ در مورد ترور ژنرال ایرانی و سایر مقامات عالی‌رتبه ایرانی و گروه‌های تحت حمایت آن‌ها را افشا کردند». این [اطلاعات]، عملیاتی را نشان می‌دهد که پیچیده‌تر از چیزی است که تصور می‌شد و دارای لیست بزرگ‌تری از افرادی است که اهداف احتمالی برای ترور بودند.

آن‌ها نوشتند: «ترور [سردار شهید]سلیمانی یکی از پرپیامدترین تصمیمات سیاست خارجی دولت ترامپ بود، که تأثیرات آن برای سال‌های آینده بازتاب خواهد یافت و احتمالاً فضای استراتژیک رئیس جمهور بایدن را که اکنون در منطقه با آن روبرو است، شکل می‌دهد... به گفته یک مقام ارشد سابق سیا که طرفدار این ترور بود، این [ترور جنایتکارانه]"به حدی قابل توجه بود که شاهد تغییر شکل خاورمیانه در ۵۰ سال گذشته بودیم و در عرض چند ساعت اتفاق افتاد. این تغییردهنده قواعد بازی بود. "

نقشه ترور این ژنرال ایرانی به اوایل دولت ترامپ برمی‌گردد. در مدتی نه‌چندان طولانی بعد از اینکه مایک پامپئو سکان هدایت سیا را در سال ۲۰۱۷ برعهده گرفت، او گروهی از سران این سازمان را از جمله مرکز ماموریت‌های ضد تروریسم سیا و مرکز فعالیت‌های ویژه شبه نظامی آن، گردهم آورد».

یک مقام ارشد سابق سیا با بیان اینکه هدف از آن جلسه، بحث در مورد چگونگی ترور سردار شهید سلیمانی بود، توضیح داد: «مقامات سیا، که می‌خواستند حضور آمریکا را در چنین عملیات‌هایی پنهان کنند، برنامه‌های احتمالی مختلفی را برای ترور [سردار شهید]سلیمانی مورد بحث قرار دادند. در همان سال، پامپئو در جلسات شورای امنیت ملی [آمریکا]نیز موضوع ترور برترین نظامی ایران را به عنوان بخشی از استراتژی بالقوه، مطرح کرد. در آن زمان، دیگر مقامات شورای امنیت ملی، که برخی از آن‌ها نگران قانونی‌بودن چنین اقداماتی بودند، با طرح مذکور که ارتش آمریکا را نیز دخالت می‌داد، مخالفت کردند».

همان مقام سابق سیا گفت: «با این حال، دیگران از رویکرد ستیزه‌جویانه جدید استقبال کردند. رویکرد "آسمان آبی" پامپئو در قبال ایران پس از دوران محدود [باراک]اوباما، در حال رهاشدن بود. پامپئو در آن زمان گفت "اگر قانونی است، نگران نباشید. این یک مسئله برای وکلا خواهد بود". مقامات سیا گفتگو‌ها را شدیداََ جدی می‌گرفتند، زیرا می‌دانستند پامپئو چقدر به رئیس‌جمهور (ترامپ) نزدیک است. متعاقباً سیا برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای را برای برای طرح‌های ترور مخفیانه [سردار شهید]سلیمانی انجام داد».

طبق این گزارش، نه پامپئو و نه سازمان جاسوسی سیا به سوالات در این باره پاسخ ندادند.

در ادامه این مطلب آمده است: «بحث در مورد ترور [سردار شهید]سلیمانی در کاخ سفید در تابستان ۲۰۱۸آغاز شد، تقریباً در همان زمان که دولت [آمریکا]به طور رسمی اعلام کرد از توافق هسته‌ای خارج شده و تحریم‌ها را دوباره به عنوان بخشی از استراتژی "فشار حداکثری" بر ایران اعمال می‌کند. اما در آن زمان، برنامه‌ریزان شورای امنیت ملی [آمریکا]به دنبال واحد‌های عملیات ویژه پنتاگون و نه شبه‌نظامیان سیا یا گروه‌های نیابتی آنها، تا این حمله را انجام دهند».

ویکتوریا کوتس، معاون وقت مشاور امنیت ملی آمریکا در امور خاورمیانه در این‌باره می‌گوید: «هنوز هم از داخل وزارت دفاع مخالفت‌هایی در برابر این طرح می‌شد. رئیس‌جمهور (ترامپ) گزینه‌هایی می‌خواست، اما همیشه توسط پنتاگون منصرف می‌شد. ترور [سردار شهید]سلیمانی یکی از آن‌ها بود، اما پنتاگون همیشه آن را مساوی با جنگ هسته‌ای می‌دانست و می‌گفت که با واکنش روبرو خواهد شد».

یاهونیوز با بیان اینکه اوضاع تا اواسط نوامبر سال ۲۰۱۹ روند جدی‌تری به خود گرفت، افزود: «با شروع تنش‌ها در سراسر منطقه، مقامات شورای امنیت ملی تماس‌هایی را از مافوق‌های خود دریافت کردند تا مطمئن شوند گزینه‌ها برای ترور [سردار شهید]سلیمانی در آن زمان مرتب باشند. ما [سردار شهید]سلیمانی را بسیار دقیق زیر نظر داشتیم و این تمایل وجود داشت که او به جایی سفر کند و اتفاقات بسیار بدی برای ایالات متحده بیافتد».

این پایگاه خبری نوشت: «گروه کوچکی از افراد دیگری به همراه کوتس، شامل رابرت اوبرایان مشاور امنیت ملی، مت پوتینگر معاون مشاور امنیت ملی، رابرت گرین‌وی مدیر ارشد خاورمیانه و برایان هوک نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه، کیت کلوگ مشاور امنیت ملی معاون رئیس جمهور (مایک پانس)، کریس میلر مقام عالی ضد تروریسم در شورای امنیت ملی، نشست‌هایی را به‌طور متناوب آغاز کردند تا درمورد گزینه‌های احتمالی ترور ژنرال ایرانی گفتگو کنند. مقامات ارشد دولت سابق می‌گویند این برنامه‌ها پس از حمله موشکی توسط گروه‌های حامی ایران که به کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی در شمال عراق در اواخر دسامبر ۲۰۱۹ منجر شد، به میز ترامپ ارسال گردید».

یک مقام نظامی فعلی و یک مقام دولت سابق آمریکا در این باره می‌گویند: «مقامات مرکز فرماندهی عملیات ویژه مشترک برای ترور [سردار شهید]سلیمانی چهار گزینه به مقامات شورای امنیت ملی دادند: آن‌ها می‌توانستند از یک تک‌تیرانداز از فاصله دور استفاده کنند یا برای حمله به خودرو وی یک تیم تاکتیکی را در میدان به‌کار بگیرند، با استفاده از یک وسیله منفجره کارگذاشته کنار جاده انفجار ایجاد کنند یا یک حمله هوایی برای ترور وی ترتیب دهند. مقامات آمریکایی بر سر گزینه حمله هوایی به سرعت توافق کردند و باعث تعجب کسانی شدند که در فرماندهی عملیات ویژه مشترک مسئولیت داشتند. سوالات درباره محل ترور کردن [سردار شهید]سلیمانی - در عراق یا هرجای دیگر منطقه - بیشتر از مباحثات درباره بهترین راه برای انجام این کار زمان گرفت.

برخی از مقامات سیا اگرچه اساساً از ایده ترور [سردار شهید]سلیمانی حمایت می‌کردند، اما نگران واکنش گسترده‌تر ایران بودند. یک مقام سابق این سازمان می‌گوید که سیا از ایرانی‌ها نمی‌ترسید، اما معتقد بود که این ترور می‌تواند مشکلات بیشتری را بجای آنکه حل کند، ایجاد نماید».

بر اساس این گزارش، فرماندهی عملیات ویژه آمریکا از اظهار نظر در این‌باره خودداری کرده است.

یک مقام سابق سیا به یاهونیوز گفت: «برخی از مقامات سیا معتقد بودند که دولت در تلاش است که تنش‌زایی جدیدی را بر ایران تحمیل کند، که سپس این امر باعث می‌شود آمریکا بتواند حتی با شدت بیشتری علیه تهران اقدام کند».

کریس میلر سرپرست سابق وزارت دفاع آمریکا می‌گوید: «حتی اگر هدف تنش‌زایی نیز نبود، اما در واقع عملیات بسیار بلند جاه‌طلبانه‌تر از ترور یک ژنرال بود. یک لیست کامل از افرادی که ارتش آمریکا برنامه‌هایی برای کشتن آن‌ها را طراحی کرده بود، وجود داشت». میلر به یاهو نیوز گفت از تعداد دقیق عوامل ارشد نظامی و اطلاعاتی ایرانی که عصر همان روز به عنوان هدف ترور بودند، بی اطلاع است.

پایگاه «ملک خالد»، سیبل عملیات‌های پهپادی یمنی‌ها

سانه‌های عربی بامداد یکشنبه از عملیات پهپادی نیرو‌های مسلح یمن علیه ائتلاف متجاوز سعودی خبر دادند.

شبکه «اسکای‌نیوز» در گزارشی به نقل از سخنگوی ائتلاف متجاوز سعودی نوشت یک فروند پهپاد انتحاری توسط نیرو‌های یمن به سمت «خمیس مشیط» در جنوب عربستان سعودی شلیک شده است.

ائتلاف سعودی البته به روال ادعا‌های دروغین همیشگی، مدعی شد که این پهپاد را پیش از برخورد به هدف، رهگیری کرده است.

به نوشته شبکه «الجزیره»، سخنگوی ائتلاف جنایتکار سعودی در ادامه ادعاهایش افزود: «ما اقدامات لازم برای حفاظت از خود مطابق با قوانین بین‌المللی را انجام می‌دهیم».

ساعتی بعد، سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن در بیانیه‌ای اعلام کرد که پایگاه هوایی «ملک خالد» متعلق به ائتلاف متجاوز سعودی در «خمیس مشیط» را با پهپاد «قاصف کی۲» هدف قرار دادند.

شبکه «المسیره» به نقل از سریع گزارش داد: «به لطف خدا، در عملیات تهاجمی علیه پایگاه هوایی ملک خالد، آسیب دقیقی به آن وارد شد و این عملیات ما پاسخی قانونی به تشدید تجاوز‌ها و محاصره است».
منبع: پارسینه

ارسال نظر

  • شیرین صفوی

    جزییات سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی چی شد آن هم در یک دادگاه علنی !!!!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار