گوناگون

نکات مهم تغذیه ای برای روزهای کرونایی

نکات مهم تغذیه ای برای روزهای کرونایی

پارسینه: یک متخصص تغذیه بر توجه به مسائل تغذیه‌ای در دوران بحرانی کرونا تاکید کرد.

شهاب اولیایی، رژیم شناس و متخصص تغذیه، اظهار کرد: با گسترش ویروس کرونا، اهمیت تغذیه برای سلامتی بدن بیشتر نمایان می‌شود. در این شرایط باید به دو نکته مهم توجه کنیم؛ در مرحله اول باید با رعایت همه دستورالعمل‌های بهداشتی از ابتلا به این ویروس پیشگیری کنیم. در واقع همیشه پیشگیری، مقدم تر و کم هزینه‌تر از درمان است.

او افزود: در مرحله دوم، موضوع تقویت سیستم ایمنی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زمانی که ویروس واد بدن شد، مشخص نیست که بدن به کدام سمت حرکت می‌کند و هنوز ابعاد این ویروس شناخته شده نیست. در واقع تعدادی از افراد این بیماری را با حداقل عوارض و برخی با سطح شدید تجربه می‌کنند. در هر دو صورت باید تقویت سیستم ایمنی را به شدت جدی گرفت.

این متخصص تغذیه بیان کرد: نکته مهم در تقویت سیستم ایمنی بدن، تغذیه صحیح است که رعایت تنوع، تعادل و تناسب را در دریافت مواد مغذی شامل می‌شود. بدن نیاز دارد همه مواد غذایی را به تعادل، تنوع و تناسب دریافت کند. برخی مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی نقش پررنگ تری در سیستم ایمنی بدن دارند که کمبود آن‌ها می‌تواند بدن را در معرض تهدید این سیستم قرار دهد. ویتامین C از جمله ویتامین‌های مهم محسوب می‌شود.

اولیایی گفت: نقش اسید چرب امگا ۳ را می‌توان هم ردیف ویتامین C دانست که از اهمیت بالایی برخوردار است. طبق آزمایش صورت گرفته؛ افرادی که اسید چرب امگا ۳ در خون آن‌ها بالا بوده، تا چهار برابر مرگ و میر کم می‌شود که عکس این موضوع هم صدق می‌کند. از جمله منابع تامین اسیدچرب امگا ۳ می‌توان به ماهی،گردو، روغن کلزا، روغن و دانه‌های کتان اشاره کرد.

او تاکید کرد: از مکمل‌های غذایی اسیدچرب امگا ۳ می‌توان روزانه یک عدد مکمل مصرف کرد. ویتامین C را میتوان از نمنابع مختلف مانند تخم مرغ، شیرغنی شده یا نور آفتاب تامین کرد.

این مشاور تغذیه در خصوص دیگر منابع تقویت کننده سیستم ایمنی بدن تصریح کرد: ویتامین A را می‌توان در هویج، کلم، انبه و کره غنی شده؛ ویتامین E در کدو حلوایی، مغز‌ها و زیتون، ویتامین ۶B در گوشت سینه مرغ، حبوبات، گوشت بوقلمون، ماهی، جگر و موز، آهن در گوشت، جگر، خشکبار و مغزها، روی در حبوبات و دانه کدو و سلنیوم در ماهی، سبوس، گندم و برنج برای بدن تامین کرد. دریافت پروتئین حیوانی، گیاهی، حبوبات و مغز‌ها برای بدن بسیار حائز اهمیت است.

اولیایی گفت: تامین آب و مایعات کافی برای بدن به خصوص در این شرایط از اهمیت بالایی برخوردار است. مصرف کافی آب و مایعات می‌تواند از طریق مختلف در تقویت سیستم ایمنی بدن کمک دهنده خوبی باشد.

او افزود: نوشیدن آب کافی از غلظت خون و لخته شدن آن پیشگیری می‌کند. در واقع در بسیاری از مرگ و میر‌های ناشی از کرونا، سکته‌های قلبی ناشی از وجود لخته‌های خونی بعد از ابتلا به کرونا ایجاد شده است. افرادی که به میزان کافی یعنی حداقل ۲ لیتر آب در طول شبانه روز مصرف می‌کنند؛ کمتر دچار غلظت خون می‌شوند.

اولیایی ادامه داد: در دوران ابتلا به کرونا برخی افراد تب و بدن درد دارند. این تب بدن را با تعریق مواجه می‌کند و بدن را به سمت کم آبی می‌برد. از طرفی در دوران بیماری، کم اشتهایی ایجاد شده و بدن تمایل زیادی به مصرف غذا و مایعات ندارد.

این متخصص تغذیه مطرح کرد: باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که مصرف چای، قهوه و نسکافه آب بدن را تامین نمی‌کند. می‌توانید از طریق مصرف آب، سوپ، آب سبزیجات، آب طبیعی میوه‌ها و شیر؛ بدن را پر آب کنید. ویتامین C می‌تواند نقش بسیار مهمی برای سلامت کلی بدن و در شرایط فعلی کرونا داشته باشد. شما می‌توانید روزانه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرم از قرص جوشان ویتامین C یا مکمل‌های دیگر مصرف کنید.

او تاکمید کرد: بیماران مبتلا به سنگ کلیه در صورتی که منع مصرف مکمل‌های این ویتامین را دارند؛ حتما با پزشک خود مشورت کنند. طبق آخرین تحقیق صورت گرفته؛ مشخص شده است که مصرف چای سبز تا حد بسیار خوبی از ابتلا پیشگیری می‌کند و روند درمان و بهبودی بیماری کرونا را تسریع می‌بخشد.

کدام موارد در تضعیف سیستم ایمنی نقش دارند؟

اولیایی گفت: توصیه می‌شود از مصرف دخانیات به خصوص در این دوران حساس به شدت پرهیز کنید، سیگار، قلیان و همه این موارد مشابه می‌توانند وضعیت ریه را در معرض خطر بیشتر قرار دهند. نه تنها می‌تواند باعث ابتلا شود؛ بلکه وضعیت ابتلا را خطرناک‌تر هم می‌کند. تا حد امکان از مصرف غذا‌های فرآوری شده، رستورانی، کنسروی، حاوی مواد نگه دارنده، فست فود‌ها و تنقلات بی ارزش خودداری کنید. سعی کنید غذا‌ها را به صورت کاملا پخته و بهداشتی مورد مصرف قرار دهید.

اوافزود: از جمله موارد تکمیل کننده اصول تغذیه و مورد توجه؛ خواب کافی و استاندارد است. سعی کنید ۶ تا ۸ ساعت در طول شبانه روز خواب با کیفیت داشته باشید. کم یا بدخوابی‌ها باعث ضعف سیستم ایمنی بدن خواهد داشت. پرهیز از استرس‌ها و مدیریت آن در این شرایط حساس بسیار حائز اهمیت است. انجام ورزش‌های روزانه و سبک در کنار موارد توصیه شده بسیار مهم است. اما از انجام ورزش‌های سنگین، حضور در باشگاه‌های ورزشی‌ و تجمعات به شدت پرهیز کنید. در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، حتی از انجام ورزش سبک هم پرهیز کنید.

اولیایی در پایان تصریح کرد: در صورت ابتلا به بیماری‌های عفونی از جمله کرونا؛ فقط استراحت کنید و تحت هیچ عنوان در اماکن عمومی حاضر نشوید. به این نکته مهم توجه داشته باشید که تغذیه اصولی در کنار موارد دیگر مانند رعایت دستورالعمل های بهداشتی، ورزش، استراحت، پرهیز از استرس و نکات توصیه شده؛ می‌توانند نقش مهم و مثبتی برای حفظ سلامتی بدن داشته باشند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار