گوناگون

۴۰ پس لرزه گناوه را لرزاند / زلزله آسیبی به نیروگاه اتمی بوشهر وارد نکرد + فیلم و تصاویر

۴۰ پس لرزه گناوه را لرزاند / زلزله آسیبی به نیروگاه اتمی بوشهر وارد نکرد + فیلم و تصاویر

پارسینه: دقایقی پیش زمین لرزه‌ای به قدرت ۵.۹ ریشتر حوالی بندر گناوه مرز استان های بوشهر و فارس را لرزاند.

به گزارش پارسینه ؛ زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۹ ریشتر ، ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه روز یکشنبه ۲۹ فروردین‌ماه جاری، مرز استان‌های فارس و بوشهر را لرزاند.

مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران، کانون این زمین لرزه را در حوالی بندر گناوه و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین اعلام کرده است.

کانون این زمین لرزه در طول جغرافیایی ۵۰.۷۲ و عرض جغرافیایی ۲۹.۷۶ اعلام شده است.

کانون این زمین لرزه در ۲۸ کیلومتری گناوه و ۹۱ کیلومتری بوشهر گزارش شده است.

این زلزله در شیراز مرکز استان فارس نیز محسوس بود و موجب ترس و هراس برخی از شهروندان شد.

پس از زمین لرزه ۵.۹ ریشتری مرز استان‌های بوشهر و فارس - حوالی بندر گناوه در ساعت ۱۱:۱۱ این منطقه بار‌ها با زلزله ۴.۵ ریشتر در ساعت ۱۱:۲۹ و ۴ ریشتری در ساعت ۱۱:۳۳ همچنین پس لرزه شدیدی با قدرت ۴.۴ در ساعت ۱۱:۴۰ به شدت به لرزه در آمد.

در ادامه برای اطلاع از اخبار لحظه به لحظه زمین لرزه بندر گناوه با پارسینه همراه باشید .

۴۰ پس لرزه گناوه را لرزاند
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۲۱:۳۸

به گزارش مرکز لرزه‌نگاری کشوری، نخستین پس‌ لرزه در ساعت ۱۱ و ۲۵ دقیقه با قدرت ۴.۵ ریشتر رخ داد.

پس از آن ۳۹ پس لرزه دیگر که بزرگی آنها بین ۴.۴ تا ۳.۵ ریشتر ثبت شده تا ساعت ۲۰:۵۰ دقیقه به وقوع پیوسته است.

جهانگیر دهقانی مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر گفت: جمعیت هلال احمر با توجه به پس لرزه‌ها تجهیزات لازم برای اسکان اضطراری آسیب دیدگان زلزله زده در روستاهای گناوه را به خصوص برای خانوارهایی که خانه های آنها دچار آسیب شده فراهم کرده‌ است.

وی بیان کرد: زلزله ۵.۹ ریشتر خسارتی به زیرساخت های برق، آب، گاز و ارتباطات تلفن وارد نکرده‌ است و شهرستان مشکلی در این زمینه‌ها ندارد.

دهقانی ادامه داد: براساس ارزیابی‌های صورت گرفته میزان خسارت‌ها در ۶ روستا بین ۶ تا ۱۰ درصد است که بیشتر مربوط به دیوارها و ترک خوردگی سقف خانه‌ها بوده‌است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر افزود: روستاهای گمارون، تاجملکی، بهمنیاری غربی و شرقی، کلر، کمالی و شول بیشتر درگیر بودند که تیم‌های امداد و نجات و بازرسی در ساعات اولیه وقوع زلزله به این مناطق اعزام شدند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان بوشهر نیز گفت: بیشتر تخریب منازل در حد ریزش و ترک خوردگی دیوارها گزارش شده است.

علی یوسفی نیا افزود: با تمهیدات اندیشیده شده چادر برای اسکان اضطراری و اقلام امدادی در صورت نیاز در اختیار تمام خانوارهایی که منزل آنها دچار آسیب دیدگی شده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در زمان حاضر ۱۰ تیم امدادی درمرحله ارزیابی و امداد رسانی به زلزله زدگان در شهرستان گناوه هستند.

مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران، کانون این زمین لرزه را در حوالی بندر گناوه و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین الام عکرده است.

این مرکز موقعیت جغرافیایی این زمین لرزه را در طول جغرافیایی ۵۰.۷۲ شمالی و ۲۹.۷۶ شرقی گزارش در ۲۸ کیلومتری بندر گناوه ثبت کرد.

زلزله پنج میلیارد ریال به بارگاه بی بی حکیمه (س) خسارت زد
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۷:۲۰

۴۰ پس لرزه گناوه را لرزاند / زلزله آسیبی به نیروگاه اتمی بوشهر وارد نکرد + فیلم و تصاویر

رییس اداره اوقاف و امورخیریه گچساران گفت: زلزله ۵.۹ ریشتری پیش از ظهر امروز به مرکزیت بندر گناوه در استان بوشهر پنج میلیارد ریال به زیرساخت های حرم بی بی حکیمه (س) در این شهرستان خسارت زده است.

ابراهیم قاسمی اظهار داشت: بر اثر سقوط سنگ و ریزش کوه،که در پی این زلزله رخ داد بخش هایی از پل ورودی به حرم بی بی حکیمه (س) ،قسمتی ازآشپزخانه، سقاخانه،پارکینگ کانکس های اسکان در حرم بی بی حکیمه (س) دچار خسارت شده است.

بقعه متبرکه بی بی حکیمه (س)در پایان قرن سوم و اوایل قرن چهارم به دست ابو محمد حسن حاکم ارجان ساخته و در دوره های مختلف بازسازی شد.
مطالعه سیر تاریخی این آستانه مقدس نشان می دهد که این بارگاه در دوره صفویه به دستور شاه عباس نوسازی شد .

حرم بی بی حکیمه (س) در سال ۱۰۹۹ هجری قمری از سوی حسن علی خان زنگنه تعمیر و پس از آن عطا الله بیک حاکم وقت منطقه ،این بقعه را مرمت کرد.

وی بیان کرد: کارگروهی متشکل از چهار نفر خسارت های وارد شده به حرم بی بی حکیمه (س) را برآورد کرده اند و قرار است این کارشناسان از دیگر بقاع متبرکه این منطقه مانند امامزاده شاه ابوطالب(ع) را نیز بازدید کنند./ایرنا

برآورد اولیه خسارات زلزله در گناوه /بیشترین خسارت در روستاهای بخش مرکزی
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۶:۳۲

غلامرضا مهرجو، فرماندار شهرستان گناوه به ایسنا گفت: در پی این حادثه ۴ نفر مصدوم شده‌اند که به صورت سرپایی مورد مداوا قرار گرفتند.

فرماندار گناوه اظهار کرد: امکانات زیرساختی مثل آب، برق، تلفن و اینترنت دچار مشکل خاصی نشده‌اند و خدمات رسانی در این حوزه ها برقرار است. تنها در برخی از نقاط خساراتی به دیوارها و واحدهای مسکونی قدیمی وارد شده است.

آخرین وضعیت آب و برق مناطق زلزله زده
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۵:۱۵

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: در حال حاضر شبکه آبرسانی در مناطق زلزله زده وضعیت پایداری دارد، برق شهری مناطق وصل شده و تنها در سه روستا به صورت پراکنده مشکل قطع برق داریم.

میثم جعفرزاده در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه علت قطع برق در مناطق روستایی بیشتر تخریب های حاصل از زلزله بود اما با توجه به اینکه پس لرزه ها هنوز ادامه دارد ایمنی اجازه عملیات را نمی دهد، اظهار کرد: تیم های عملیاتی در منطقه حضور دارند و زمانی که شرایط نرمال شود عملیات انجام خواهد شد.

اعزام کارشناسان میراث فرهنگی برای بررسی وضعیت آسیب دیدگی آثار تاریخی در کانون زلزله
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۴:۴۴

نصرالله ابراهیمی، معاون میراث‌فرهنگی استان بوشهر گفت: در بررسی‌های اولیه گزارشی مبنی بر آسیب و تخریب آثار بر اثر این زمین لرزه در نزدیکی کانون زلزله که شهرستان گناوه بوده است اعلام نشده و در دیگر شهرستانها هم با اعزام کارشناسان میراث‌فرهنگی در محل، جزییات خسارات احتمالی در حال بررسی است.

وی تاکید کرد: به همین دلیل اولویت اول ما در این سال‌ها، تثبیت بنا و اجرای عملیات رفع خطر احتمالی بوده که در بیشتر آثار استان، انجام شده است.

گفتگوی تلفنی جهانگیری با استاندار بوشهر در پی وقوع زلزله در بندر گناوه
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۴:۴۳

معاون اول رییس جمهور ظهر امروز (یکشنبه) در تماسی تلفنی با استاندار بوشهر در جریان آخرین وضعیت مناطق زلزله زده بویژه بندر گناوه قرار گرفت و دستورات لازم برای رسیدگی‌های اولیه و فوری به آسیب دیدگان این حادثه را صادر کرد.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در این تماس تلفنی بر بکارگیری کلیه امکانات برای رسیدگی‌های لازم و درمان مصدومان حادثه تاکید کرد.

معاون اول رییس جمهور همچنین ضرورت آمادگی مدیریت بحران استان را خاطرنشان کرد و خواستار اعزام تیم های ارزیاب،‌ بررسی خسارات وارد شده و ارایه کمک های اولیه به مردم شد.

استاندار بوشهر نیز در این مکالمه تلفنی، ضمن ارایه گزارشی از آخرین وضعیت مناطق زلزله زده و اقدامات انجام شده برای امداد رسانی، گفت: تمام امکانات استان برای کمک به مصدومان و جلوگیری از خسارات بیشتر بکار گرفته شده است.

سخنگوی جمعیت هلال احمر از افزایش مصدومان زمین لرزه ۵.۹ ریشتری بندر گناوه خبر داد
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۴:۴۲

دکتر محمد حسن قوسیان مقدم در گفت و گو با ایسنا در باره آخرین وضعیت مناطق زلزله زده بندرگناوه و امدادرسانی اظهار کرد: ۵۲۰۰ تخته چادر آماده است تا در صورت نیاز توزیع شود.

وی با بیان اینکه ۲۱ روستا با ۴۵۵۳ نفر شامل ۱۱۷۹ خانوار تحت تاثیر هستند گفت: ۳۸۵ نیروی عملیاتی شامل ۷۷ تیم، ۱۵ پایگاه، ۱۰ شعبه و دفاتر نمایندگی در استان بوشهر، ۶۰۷ نیروی عملیاتی در قالب ۸۱ تیم در کهگیلویه و بویراحمد، ۱۶۶۳ نیروی عملیاتی در قالب ۱۶۵ تیم در خوزستان، ۶۱۲ نیروی عملیاتی شامل ۹۰ تیم در هرمزگان در آماده باش هستند.

ثبت ۱۰ پس لرزه
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۴:۰۹

سازمان اورژانس کشور نیز در گزارش جدیدی اعلام کرد: تا کنون بیش از ۱۰ پس لرزه در منطقه ثبت شده است. اورژانس هوایی، اتوبوس آمبولانس و تیم واکنش سریع سلامت در اولین دقایق به محل اعزام شده است.

تمامی تاسیسات، تجهیزات و ساختمان‌های نیروگاه اتمی بوشهر در صحت کامل هستند
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۳:۵۵

زمین لرزه ۵.٩ ریشتری پیش از ظهر روز یکشنبه بندر گناوه در استان بوشهر را لرزاند. این زلزله در استانهای فارس و خوزستان نیز احساس شده است و تاکنون حدود ده روستا در مرکز وقوع زلزله دچار خساراتی شدند.

در همین رابطه روابط عمومی نیروگاه اتمی بوشهر اعلام کرد، با توجه به زمین لرزه ۵/۹ ریشتری شهرستان گناوه در ساعت ۱۱:۱۱ روز یکشنبه به استحضار می رساند وضعیت تمامی تاسیسات، تجهیزات و ساختمان‌های نیروگاه اتمی بوشهر در صحت کامل بوده و هیچ گونه آسیبی به این مرکز وارد نشده و در روند انجام فعالیت های جاری نیروگاه نیز خللی رخ نداده است.

قابل ذکر است نیروگاه بوشهر بر اساس استانداردها و ضوابط بین المللی طراحی و احداث شده و در برابر شدیدترین زلزله های محتمل در کشور و منطقه ایمن است.

زلزله گناوه ۵ مصدوم برجای گذاشت
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۳:۱۷

محمدحسن قوسیان مقدم روز یکشنبه در گفت وگویی اختصاص با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: ‌زلزله ۵.۹ ریشتری در گناوه تاکنون ۵ مصدوم داشته که چهار نفر در گناوه و یک نفر هم در دیلم آسیب دیده اند.

وی همچنین پیشتر ضمن ارائه گزارش اقدامات امدادرسانی به زلزله گناوه گفت: تاکنون ۱۰ روستا ارزیابی شده و طبق گزارش تیم‌های ارزیاب، خسارت‌ها مبنی بر تخریب و ترک خوردگی دیوارهای منازل بوده و گناوه هم دو مصدوم با جراحت سطحی داشته که توسط اورژانس به مراکز درمانی منتقل شدند.

قوسیان مقدم با ارائه جدیدترین گزارش اعلامی از سوی گروه های ارزیاب هلال احمر اعزامی به منطقه زلزله زده گناوه اظهار داشت: در این گزارش میدانی تخریب و ترک خوردگی دیوارهای منازل گزارش شده و ۵۲۰۰ تخته چادر آماده است تا در صورت نیاز توزیع شود که تاکنون ۲۰۰ تخته چادر در مناطق زلزله زده توزیع شده است.


وی ادامه داد: ۲۱ روستا با ۴۵۵۳ نفر شامل ۱۱۷۹ خانوار تحت تاثیر هستند.
سخنگوی جمعیت هلال احمر افزود: آماده باش ۳۸۵ نیروی عملیاتی شامل ۷۷ تیم، ۱۵ پایگاه، ۱۰ شعبه و دفاتر نمایندگی در استان بوشهر آماده باش ۳۸۵ نیروی عملیاتی انجام شده است.


قوسیان مقدم توضیح داد: آماده باش ۶۰۷ نیروی عملیاتی در قالب ۸۱ تیم در کهگیلویه و بویراحمد، آماده باش ۱۶۶۳ نیروی عملیاتی در قالب ۱۶۵ تیم در استان خوزستان، آماده باش ۶۱۲ نیروی عملیاتب شامل ۹۰ تیم و به طور کلی بیش از ۳۲۶۰ نیروی عملیاتی در قالب ۴۱۳ تیم آماده باش هستند.

تا کنون چهار گروه ارزیاب به منطقه زلزله زده حوالی بندر گناوه واقع در استان بوشهر اعزام شده اند.

زلزله ای به قدرت ۵.۹ ریشتر ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه و ۵۰ ثانیه روز یکشنبه حوالی بندر گناوه در مرز استانهای بوشهر و فارس را لرزاند.

آماده باش ۵۵ آمبولانس در پی زلزله بندر گناوه
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۳:۱۶

سخنگوی سازمان اورژانس کشور از آماده باش ۵۵ دستگاه آمبولانس و اتوبوس آمبولانس برای اعزام به محل وقوع زمین لرزه بوشهرخبر داد.

مجتبی خالدی در گفت و گو با ایسنا بااشاره به زمین لرزه ۵.٩ ریشتری بوشهر اظهار کرد: حوالی ساعت ١١:١١ دقیقه زمین لرزه ای باقدرت ۵.٩ ریشتری بوشهر حوالی بندر گناوه را لرزاند و تا کنون نیز سه پس لرزه داشته است.

وی ادامه داد: ۵٠ آمبولانس از استانهای همجوار، پنج اتوبوس آمبولانس و سه بیمارستان صحرایی از شهرکرد، شیراز و اصفهان درحالت آماده باش هستند.

خالدی اظهار کرد: این زلزله تا کنون یک مصدوم داشته و یک پایگاه اورژانس نیز ترک برداشته است.

وی در خصوص تخریب در ساختمان منازل گفت: تا کنون گزارشی در این خصوص ارایه نشده است اما دو تیم ارزیاب در محل حضور دارند.

10 پس لرزه گناوه را لرزاند
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۲:۴۰

زلزله ۵.۹ ریشتری در بندر گناوه / ریزش کوه‌های اطراف گناوه بر اثر زلزله + فیلم و تصاویر

ترک‌خوردگی دیوارها و تخریب منازل در ۱۰ روستای گناوه
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۲:۳۵

زلزله ۵.۹ ریشتری در بندر گناوه / ریزش کوه‌های اطراف گناوه بر اثر زلزله + فیلم و تصاویر

غلامرضا حاجیانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در یکی دو ساعت اول اقدامات ارزیابی انجام می‌شود، افزود: تیم‌های ارزیابی در روستاها در حال بررسی خسارات هستند، در سرکشی از روستاهای منطقه برخی از منازل دچار ترک خوردگی و یا تخریب شده اند.

وی عنوان کرد: تعداد ده روستا در مرکز وقوع زلزله بررسی شده که خساراتی از جمله ترک‌خوردگی دیوارها و تخریب منازل گزارش شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر اظهار کرد: تمام نیروهای هلال احمر آماده باش هستند.

اعلام وضعیت نارنجی به ۴ استان
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۲:۳۵

دکتر محمد حسن قوسیان مقدم سخنگوی جمعیت هلال احمر نیز در این باره اظهار کرد: در پی این زلزله ، ۱۰ تیم ارزیاب هلال‎‌احمر به منطقه حادثه دیده اعزام شده اند و ۴ بالگرد در استان‌های بوشهر، شیراز، فارس و کرمان آماده باش هستند.

وی گفت:اعلام آماده باش و وضعیت نارنجی به استان‌های خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان انجام شده است. در حال حاضر ارتباط با دهیاری ها و بخشداری ها در حال انجام و ارزیابی است و گزارش خسارات احتمالی این زمین لرزه متعاقبا اعلام خواهد شد./ایسنا

تصاویری از خسارات زلزله بوشهر
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۲:۲۵
اورژانس هوایی به مناطق زلزله زده اعزام شد
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۲:۲۰

رئیس سازمان اورژانس کشور هم در خصوص اقدامات انجام شده برای مناطق زلزله زده گفت: مراکز درمانی در شهرستان های دیلم، بوشهر و دشتستان در آماده باش هستند و اورژانس هوایی نیز اعزام شده است.

محمدباقر محمدی معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به وقوع زلزله ۵.۸ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری استان بوشهر گفت: ۴ تیم ارزیاب به منطقه اعزام شدند و تاکنون خسارتی گزارش نشده است.

او افزود: استان های خوزستان، فارس،کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان در حالت آماده باش هستند.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: وضعیت نارنجی به استان ها اعلام شده است.

ریزش کوه‌های اطراف گناوه بر اثر زلزله
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۲:۱۵

زمین لرزه باعث قطعی برق، تلفن و اینترنت در گناوه شد
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۲:۰۵

زمین لرزه‌ ۵.۹ ریشتری پیش از ظهر روز یکشنبه باعث قطعی برق، تلفن ثابت و اینترنت در شهر گناوه و وحشت مردم شد.

اعلام آمادگی استان خوزستان برای امدادرسانی به بوشهر
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۱:۵۰

براساس گزارش‌ها مرکز این زلزله دراستان بوشهر بوده است. استاندار خوزستان در تماس با استاندار بوشهر اعلام آمادگی کرد در صورت نیاز، تیم های امدادی خوزستان به بوشهر اعزام شوند.

استاندار خوزستان همچنین در تماس با شهاب صدیقی مدیرکل مدیریت بحران استان دستور داد هرگونه امکانات و نیازهای اعلام شده از سوی بوشهر را از استان خوزستان به مناطق زلزله زده گسیل نماید.

بهبهان، امیدیه و هندیجان بیشترین لرزش را احساس کردند. فرمانداران این شهرها اعلام کردند که تاکنون خسارتی گزارش نشده است.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: زمین لرزه در بندر ریگ استان بوشهر رخ داد و لرزشی که احساس کردیم مربوط به کانون اصلی است.

شهاب صدیقی بیان کرد: با توجه به قدرت و مرکز این زمین لرزه، لرزشها بیشتر در شهرهای هندیجان، ماهشهر، بندر امام، و .. احساس شده است.

وی گفت: ارزیابی ها در حال انجام است و با استان بوشهر برای کمک احتمالی تماس گرفته شده و اخبار تکمیلی نیز در اعلام میشود.

آماده باش ۵۵ آمبولانس در پی زلزله بندر گناوه
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۱:۴۱

مجتبی خالدی بااشاره به زمین لرزه ۵.٩ ریشتری بوشهر اظهار کرد: حوالی ساعت ١١:١١ دقیقه زمین لرزه ای باقدرت ۵.٩ ریشتری بوشهر حوالی بندر گناوه را لرزاند و تا کنون نیز سه پس لرزه داشته است.

وی ادامه داد: ۵٠ آمبولانس از استانهای همجوار، پنج اتوبوس آمبولانس و سه بیمارستان صحرایی از شهرکرد، شیراز و اصفهان درحالت آماده باش هستند.

خالدی اظهار کرد: این زلزله تا کنون یک مصدوم داشته و یک پایگاه اورژانس نیز ترک برداشته است.

وی در خصوص تخریب در ساختمان منازل گفت: تا کنون گزارشی در این خصوص ارایه نشده است اما دو تیم ارزیاب در محل حضور دارند./ایسنا

مدیرکل مدیریت بحران بوشهر اعلام کرد: زلزله گناوه در بوشهر، دیلم و دشتستان نیز احساس شد.
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۱:۴۰

مدیرکل مدیریت بحران بوشهر اعلام کرد: زلزله گناوه در بوشهر، دیلم و دشتستان نیز احساس شد.

وی گفت: فراخوانی صورت گرفته و جلسه مدیریت بحران شهرستان گناوه تشکیل شده و مسئولان دستگاه های مختلف در حوزه های آب، برق، گاز، تلفن و ... وضعیت و سطح خسارت ها را بررسی می کنند.

یک مصدوم تاکنون در زلزله امروز جنوب ایران
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۱:۳۸

سخنگوی سازمان اورژانس اعلام کرد: آمبولانس از استانهای همجوار، پنج اتوبوس آمبولانس و سه بیمارستان صحرایی از شهرکرد، شیراز و اصفهان درحالت آماده باش هستند.

این زلزله تا کنون یک مصدوم داشته و یک پایگاه اورژانس نیز ترک برداشته است. تاکنون گزارشی در این خصوص ارایه نشده است اما دو تیم ارزیاب در محل حضور دارند.

زمین لرزه در بیشتر شهرهای خوزستان احساس شد
۱۴۰۰/۰۱/۲۹ - ۱۱:۳۳

زمین لرزه نسبتا شدیدی دقایقی پیش استان خورستان را لرزاند و در بیشتر شهرهای آن احساس شد.

این زمین لرزه که پیش از ظهر یکشنبه رخ داد در اکثر شهرهای استان خورستان احساس شد. ساکنان شهرهای جنوبی خوزستان این زمین لرزه را با شدت بیشتر و مدت طولانی تری احساس کردند.

با توجه به لرزش های احساس شده در پی این زمین لرزه شهاب صدیقی مدیر کل مدیریت بحران استان خورستان به منظور پیشگیری از هر گونه حادثه احتمالی به سراسر استان اعلام آماده باش کرد.

به گزارش مرکز لرزه‌نگاری کشوری، نخستین پس‌ لرزه در ساعت ۱۱ و ۲۵ دقیقه با قدرت ۴.۵ ریشتر رخ داد.

پس از آن ۳۹ پس لرزه دیگر که بزرگی آنها بین ۴.۴ تا ۳.۵ ریشتر ثبت شده تا ساعت ۲۰:۵۰ دقیقه به وقوع پیوسته است.

جهانگیر دهقانی مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر گفت: جمعیت هلال احمر با توجه به پس لرزه‌ها تجهیزات لازم برای اسکان اضطراری آسیب دیدگان زلزله زده در روستاهای گناوه را به خصوص برای خانوارهایی که خانه های آنها دچار آسیب شده فراهم کرده‌ است.

وی بیان کرد: زلزله ۵.۹ ریشتر خسارتی به زیرساخت های برق، آب، گاز و ارتباطات تلفن وارد نکرده‌ است و شهرستان مشکلی در این زمینه‌ها ندارد.

دهقانی ادامه داد: براساس ارزیابی‌های صورت گرفته میزان خسارت‌ها در ۶ روستا بین ۶ تا ۱۰ درصد است که بیشتر مربوط به دیوارها و ترک خوردگی سقف خانه‌ها بوده‌است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر افزود: روستاهای گمارون، تاجملکی، بهمنیاری غربی و شرقی، کلر، کمالی و شول بیشتر درگیر بودند که تیم‌های امداد و نجات و بازرسی در ساعات اولیه وقوع زلزله به این مناطق اعزام شدند.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان بوشهر نیز گفت: بیشتر تخریب منازل در حد ریزش و ترک خوردگی دیوارها گزارش شده است.

علی یوسفی نیا افزود: با تمهیدات اندیشیده شده چادر برای اسکان اضطراری و اقلام امدادی در صورت نیاز در اختیار تمام خانوارهایی که منزل آنها دچار آسیب دیدگی شده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در زمان حاضر ۱۰ تیم امدادی درمرحله ارزیابی و امداد رسانی به زلزله زدگان در شهرستان گناوه هستند.

مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران، کانون این زمین لرزه را در حوالی بندر گناوه و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین الام عکرده است.

این مرکز موقعیت جغرافیایی این زمین لرزه را در طول جغرافیایی ۵۰.۷۲ شمالی و ۲۹.۷۶ شرقی گزارش در ۲۸ کیلومتری بندر گناوه ثبت کرد.

۴۰ پس لرزه گناوه را لرزاند / زلزله آسیبی به نیروگاه اتمی بوشهر وارد نکرد + فیلم و تصاویر

رییس اداره اوقاف و امورخیریه گچساران گفت: زلزله ۵.۹ ریشتری پیش از ظهر امروز به مرکزیت بندر گناوه در استان بوشهر پنج میلیارد ریال به زیرساخت های حرم بی بی حکیمه (س) در این شهرستان خسارت زده است.

ابراهیم قاسمی اظهار داشت: بر اثر سقوط سنگ و ریزش کوه،که در پی این زلزله رخ داد بخش هایی از پل ورودی به حرم بی بی حکیمه (س) ،قسمتی ازآشپزخانه، سقاخانه،پارکینگ کانکس های اسکان در حرم بی بی حکیمه (س) دچار خسارت شده است.

بقعه متبرکه بی بی حکیمه (س)در پایان قرن سوم و اوایل قرن چهارم به دست ابو محمد حسن حاکم ارجان ساخته و در دوره های مختلف بازسازی شد.
مطالعه سیر تاریخی این آستانه مقدس نشان می دهد که این بارگاه در دوره صفویه به دستور شاه عباس نوسازی شد .

حرم بی بی حکیمه (س) در سال ۱۰۹۹ هجری قمری از سوی حسن علی خان زنگنه تعمیر و پس از آن عطا الله بیک حاکم وقت منطقه ،این بقعه را مرمت کرد.

وی بیان کرد: کارگروهی متشکل از چهار نفر خسارت های وارد شده به حرم بی بی حکیمه (س) را برآورد کرده اند و قرار است این کارشناسان از دیگر بقاع متبرکه این منطقه مانند امامزاده شاه ابوطالب(ع) را نیز بازدید کنند./ایرنا

غلامرضا مهرجو، فرماندار شهرستان گناوه به ایسنا گفت: در پی این حادثه ۴ نفر مصدوم شده‌اند که به صورت سرپایی مورد مداوا قرار گرفتند.

فرماندار گناوه اظهار کرد: امکانات زیرساختی مثل آب، برق، تلفن و اینترنت دچار مشکل خاصی نشده‌اند و خدمات رسانی در این حوزه ها برقرار است. تنها در برخی از نقاط خساراتی به دیوارها و واحدهای مسکونی قدیمی وارد شده است.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: در حال حاضر شبکه آبرسانی در مناطق زلزله زده وضعیت پایداری دارد، برق شهری مناطق وصل شده و تنها در سه روستا به صورت پراکنده مشکل قطع برق داریم.

میثم جعفرزاده در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه علت قطع برق در مناطق روستایی بیشتر تخریب های حاصل از زلزله بود اما با توجه به اینکه پس لرزه ها هنوز ادامه دارد ایمنی اجازه عملیات را نمی دهد، اظهار کرد: تیم های عملیاتی در منطقه حضور دارند و زمانی که شرایط نرمال شود عملیات انجام خواهد شد.

نصرالله ابراهیمی، معاون میراث‌فرهنگی استان بوشهر گفت: در بررسی‌های اولیه گزارشی مبنی بر آسیب و تخریب آثار بر اثر این زمین لرزه در نزدیکی کانون زلزله که شهرستان گناوه بوده است اعلام نشده و در دیگر شهرستانها هم با اعزام کارشناسان میراث‌فرهنگی در محل، جزییات خسارات احتمالی در حال بررسی است.

وی تاکید کرد: به همین دلیل اولویت اول ما در این سال‌ها، تثبیت بنا و اجرای عملیات رفع خطر احتمالی بوده که در بیشتر آثار استان، انجام شده است.

معاون اول رییس جمهور ظهر امروز (یکشنبه) در تماسی تلفنی با استاندار بوشهر در جریان آخرین وضعیت مناطق زلزله زده بویژه بندر گناوه قرار گرفت و دستورات لازم برای رسیدگی‌های اولیه و فوری به آسیب دیدگان این حادثه را صادر کرد.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در این تماس تلفنی بر بکارگیری کلیه امکانات برای رسیدگی‌های لازم و درمان مصدومان حادثه تاکید کرد.

معاون اول رییس جمهور همچنین ضرورت آمادگی مدیریت بحران استان را خاطرنشان کرد و خواستار اعزام تیم های ارزیاب،‌ بررسی خسارات وارد شده و ارایه کمک های اولیه به مردم شد.

استاندار بوشهر نیز در این مکالمه تلفنی، ضمن ارایه گزارشی از آخرین وضعیت مناطق زلزله زده و اقدامات انجام شده برای امداد رسانی، گفت: تمام امکانات استان برای کمک به مصدومان و جلوگیری از خسارات بیشتر بکار گرفته شده است.

دکتر محمد حسن قوسیان مقدم در گفت و گو با ایسنا در باره آخرین وضعیت مناطق زلزله زده بندرگناوه و امدادرسانی اظهار کرد: ۵۲۰۰ تخته چادر آماده است تا در صورت نیاز توزیع شود.

وی با بیان اینکه ۲۱ روستا با ۴۵۵۳ نفر شامل ۱۱۷۹ خانوار تحت تاثیر هستند گفت: ۳۸۵ نیروی عملیاتی شامل ۷۷ تیم، ۱۵ پایگاه، ۱۰ شعبه و دفاتر نمایندگی در استان بوشهر، ۶۰۷ نیروی عملیاتی در قالب ۸۱ تیم در کهگیلویه و بویراحمد، ۱۶۶۳ نیروی عملیاتی در قالب ۱۶۵ تیم در خوزستان، ۶۱۲ نیروی عملیاتی شامل ۹۰ تیم در هرمزگان در آماده باش هستند.

سازمان اورژانس کشور نیز در گزارش جدیدی اعلام کرد: تا کنون بیش از ۱۰ پس لرزه در منطقه ثبت شده است. اورژانس هوایی، اتوبوس آمبولانس و تیم واکنش سریع سلامت در اولین دقایق به محل اعزام شده است.

زمین لرزه ۵.٩ ریشتری پیش از ظهر روز یکشنبه بندر گناوه در استان بوشهر را لرزاند. این زلزله در استانهای فارس و خوزستان نیز احساس شده است و تاکنون حدود ده روستا در مرکز وقوع زلزله دچار خساراتی شدند.

در همین رابطه روابط عمومی نیروگاه اتمی بوشهر اعلام کرد، با توجه به زمین لرزه ۵/۹ ریشتری شهرستان گناوه در ساعت ۱۱:۱۱ روز یکشنبه به استحضار می رساند وضعیت تمامی تاسیسات، تجهیزات و ساختمان‌های نیروگاه اتمی بوشهر در صحت کامل بوده و هیچ گونه آسیبی به این مرکز وارد نشده و در روند انجام فعالیت های جاری نیروگاه نیز خللی رخ نداده است.

قابل ذکر است نیروگاه بوشهر بر اساس استانداردها و ضوابط بین المللی طراحی و احداث شده و در برابر شدیدترین زلزله های محتمل در کشور و منطقه ایمن است.

محمدحسن قوسیان مقدم روز یکشنبه در گفت وگویی اختصاص با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: ‌زلزله ۵.۹ ریشتری در گناوه تاکنون ۵ مصدوم داشته که چهار نفر در گناوه و یک نفر هم در دیلم آسیب دیده اند.

وی همچنین پیشتر ضمن ارائه گزارش اقدامات امدادرسانی به زلزله گناوه گفت: تاکنون ۱۰ روستا ارزیابی شده و طبق گزارش تیم‌های ارزیاب، خسارت‌ها مبنی بر تخریب و ترک خوردگی دیوارهای منازل بوده و گناوه هم دو مصدوم با جراحت سطحی داشته که توسط اورژانس به مراکز درمانی منتقل شدند.

قوسیان مقدم با ارائه جدیدترین گزارش اعلامی از سوی گروه های ارزیاب هلال احمر اعزامی به منطقه زلزله زده گناوه اظهار داشت: در این گزارش میدانی تخریب و ترک خوردگی دیوارهای منازل گزارش شده و ۵۲۰۰ تخته چادر آماده است تا در صورت نیاز توزیع شود که تاکنون ۲۰۰ تخته چادر در مناطق زلزله زده توزیع شده است.


وی ادامه داد: ۲۱ روستا با ۴۵۵۳ نفر شامل ۱۱۷۹ خانوار تحت تاثیر هستند.
سخنگوی جمعیت هلال احمر افزود: آماده باش ۳۸۵ نیروی عملیاتی شامل ۷۷ تیم، ۱۵ پایگاه، ۱۰ شعبه و دفاتر نمایندگی در استان بوشهر آماده باش ۳۸۵ نیروی عملیاتی انجام شده است.


قوسیان مقدم توضیح داد: آماده باش ۶۰۷ نیروی عملیاتی در قالب ۸۱ تیم در کهگیلویه و بویراحمد، آماده باش ۱۶۶۳ نیروی عملیاتی در قالب ۱۶۵ تیم در استان خوزستان، آماده باش ۶۱۲ نیروی عملیاتب شامل ۹۰ تیم و به طور کلی بیش از ۳۲۶۰ نیروی عملیاتی در قالب ۴۱۳ تیم آماده باش هستند.

تا کنون چهار گروه ارزیاب به منطقه زلزله زده حوالی بندر گناوه واقع در استان بوشهر اعزام شده اند.

زلزله ای به قدرت ۵.۹ ریشتر ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه و ۵۰ ثانیه روز یکشنبه حوالی بندر گناوه در مرز استانهای بوشهر و فارس را لرزاند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور از آماده باش ۵۵ دستگاه آمبولانس و اتوبوس آمبولانس برای اعزام به محل وقوع زمین لرزه بوشهرخبر داد.

مجتبی خالدی در گفت و گو با ایسنا بااشاره به زمین لرزه ۵.٩ ریشتری بوشهر اظهار کرد: حوالی ساعت ١١:١١ دقیقه زمین لرزه ای باقدرت ۵.٩ ریشتری بوشهر حوالی بندر گناوه را لرزاند و تا کنون نیز سه پس لرزه داشته است.

وی ادامه داد: ۵٠ آمبولانس از استانهای همجوار، پنج اتوبوس آمبولانس و سه بیمارستان صحرایی از شهرکرد، شیراز و اصفهان درحالت آماده باش هستند.

خالدی اظهار کرد: این زلزله تا کنون یک مصدوم داشته و یک پایگاه اورژانس نیز ترک برداشته است.

وی در خصوص تخریب در ساختمان منازل گفت: تا کنون گزارشی در این خصوص ارایه نشده است اما دو تیم ارزیاب در محل حضور دارند.

زلزله ۵.۹ ریشتری در بندر گناوه / ریزش کوه‌های اطراف گناوه بر اثر زلزله + فیلم و تصاویر

زلزله ۵.۹ ریشتری در بندر گناوه / ریزش کوه‌های اطراف گناوه بر اثر زلزله + فیلم و تصاویر

غلامرضا حاجیانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در یکی دو ساعت اول اقدامات ارزیابی انجام می‌شود، افزود: تیم‌های ارزیابی در روستاها در حال بررسی خسارات هستند، در سرکشی از روستاهای منطقه برخی از منازل دچار ترک خوردگی و یا تخریب شده اند.

وی عنوان کرد: تعداد ده روستا در مرکز وقوع زلزله بررسی شده که خساراتی از جمله ترک‌خوردگی دیوارها و تخریب منازل گزارش شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر اظهار کرد: تمام نیروهای هلال احمر آماده باش هستند.

دکتر محمد حسن قوسیان مقدم سخنگوی جمعیت هلال احمر نیز در این باره اظهار کرد: در پی این زلزله ، ۱۰ تیم ارزیاب هلال‎‌احمر به منطقه حادثه دیده اعزام شده اند و ۴ بالگرد در استان‌های بوشهر، شیراز، فارس و کرمان آماده باش هستند.

وی گفت:اعلام آماده باش و وضعیت نارنجی به استان‌های خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان انجام شده است. در حال حاضر ارتباط با دهیاری ها و بخشداری ها در حال انجام و ارزیابی است و گزارش خسارات احتمالی این زمین لرزه متعاقبا اعلام خواهد شد./ایسنا

رئیس سازمان اورژانس کشور هم در خصوص اقدامات انجام شده برای مناطق زلزله زده گفت: مراکز درمانی در شهرستان های دیلم، بوشهر و دشتستان در آماده باش هستند و اورژانس هوایی نیز اعزام شده است.

محمدباقر محمدی معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به وقوع زلزله ۵.۸ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری استان بوشهر گفت: ۴ تیم ارزیاب به منطقه اعزام شدند و تاکنون خسارتی گزارش نشده است.

او افزود: استان های خوزستان، فارس،کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان در حالت آماده باش هستند.

معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: وضعیت نارنجی به استان ها اعلام شده است.

زمین لرزه‌ ۵.۹ ریشتری پیش از ظهر روز یکشنبه باعث قطعی برق، تلفن ثابت و اینترنت در شهر گناوه و وحشت مردم شد.

براساس گزارش‌ها مرکز این زلزله دراستان بوشهر بوده است. استاندار خوزستان در تماس با استاندار بوشهر اعلام آمادگی کرد در صورت نیاز، تیم های امدادی خوزستان به بوشهر اعزام شوند.

استاندار خوزستان همچنین در تماس با شهاب صدیقی مدیرکل مدیریت بحران استان دستور داد هرگونه امکانات و نیازهای اعلام شده از سوی بوشهر را از استان خوزستان به مناطق زلزله زده گسیل نماید.

بهبهان، امیدیه و هندیجان بیشترین لرزش را احساس کردند. فرمانداران این شهرها اعلام کردند که تاکنون خسارتی گزارش نشده است.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: زمین لرزه در بندر ریگ استان بوشهر رخ داد و لرزشی که احساس کردیم مربوط به کانون اصلی است.

شهاب صدیقی بیان کرد: با توجه به قدرت و مرکز این زمین لرزه، لرزشها بیشتر در شهرهای هندیجان، ماهشهر، بندر امام، و .. احساس شده است.

وی گفت: ارزیابی ها در حال انجام است و با استان بوشهر برای کمک احتمالی تماس گرفته شده و اخبار تکمیلی نیز در اعلام میشود.

مجتبی خالدی بااشاره به زمین لرزه ۵.٩ ریشتری بوشهر اظهار کرد: حوالی ساعت ١١:١١ دقیقه زمین لرزه ای باقدرت ۵.٩ ریشتری بوشهر حوالی بندر گناوه را لرزاند و تا کنون نیز سه پس لرزه داشته است.

وی ادامه داد: ۵٠ آمبولانس از استانهای همجوار، پنج اتوبوس آمبولانس و سه بیمارستان صحرایی از شهرکرد، شیراز و اصفهان درحالت آماده باش هستند.

خالدی اظهار کرد: این زلزله تا کنون یک مصدوم داشته و یک پایگاه اورژانس نیز ترک برداشته است.

وی در خصوص تخریب در ساختمان منازل گفت: تا کنون گزارشی در این خصوص ارایه نشده است اما دو تیم ارزیاب در محل حضور دارند./ایسنا

مدیرکل مدیریت بحران بوشهر اعلام کرد: زلزله گناوه در بوشهر، دیلم و دشتستان نیز احساس شد.

وی گفت: فراخوانی صورت گرفته و جلسه مدیریت بحران شهرستان گناوه تشکیل شده و مسئولان دستگاه های مختلف در حوزه های آب، برق، گاز، تلفن و ... وضعیت و سطح خسارت ها را بررسی می کنند.

سخنگوی سازمان اورژانس اعلام کرد: آمبولانس از استانهای همجوار، پنج اتوبوس آمبولانس و سه بیمارستان صحرایی از شهرکرد، شیراز و اصفهان درحالت آماده باش هستند.

این زلزله تا کنون یک مصدوم داشته و یک پایگاه اورژانس نیز ترک برداشته است. تاکنون گزارشی در این خصوص ارایه نشده است اما دو تیم ارزیاب در محل حضور دارند.

زمین لرزه نسبتا شدیدی دقایقی پیش استان خورستان را لرزاند و در بیشتر شهرهای آن احساس شد.

این زمین لرزه که پیش از ظهر یکشنبه رخ داد در اکثر شهرهای استان خورستان احساس شد. ساکنان شهرهای جنوبی خوزستان این زمین لرزه را با شدت بیشتر و مدت طولانی تری احساس کردند.

با توجه به لرزش های احساس شده در پی این زمین لرزه شهاب صدیقی مدیر کل مدیریت بحران استان خورستان به منظور پیشگیری از هر گونه حادثه احتمالی به سراسر استان اعلام آماده باش کرد.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار