گوناگون

مراجعه برخی سفرای اروپایی به وزارت خارجه: با ما هم سند همکاری ۲۵ ساله امضا کنید

مراجعه برخی سفرای اروپایی به وزارت خارجه: با ما هم سند همکاری ۲۵ ساله امضا کنید

پارسینه: مدیر کل امور بین الملل مجلس از ابراز تمایل برخی کشور‌های اروپایی در روز‌های اخیر برای امضای سند همکاری راهبردی با کشورمان مشابه سند همکاری‌های ایران و چین خبر داد.

به گزارش پارسینه ، حسین امیرعبداللهیان درباره امضای سند راهبری ایران و چین اظهارداشت: مطلع شدم که برخی سفرای اروپایی در مراجعه به همکاران ما در وزارت امور خارجه گفته اند "چرا این قرارداد‌ها را با ما نمی‌بندید؟ " نمی‌خواهم اسم برخی از این کشور‌های اروپایی را بیاورم، اما به آنان گفته شده است که "اگر پیشنهادی دارید بیاورید" بررسی می‌کنیم و اگر سندی باشد که منافع ملی و مشترک را تامین کند، حاضریم با شما هم وارد توافق شویم.

وی در پاسخ به پرسشی درخصوص علل همسویی مواضع طیف گسترده دشمنان جمهوری اسلامی علیه سند همکاری‌های راهبردی ایران و چین گفت: پرسش من از معاندان و مخالفان این سند از آقای بایدن گرفته که از امضای این سند اظهارنگرانی کرد تا دیگران این است که اگر رابطه داشتن با چین تامین کننده منافع ملی ما نیست و آقای بایدن نگران توافق تهران - پکن است چرا نگران تبادل تجاری ۶۵۰ میلیارد دلاری کشورش با چین نیست؟

مدیر کل امور بین الملل مجلس افزود: این در حالی است که چین و ایران در یک قاره مشترک هستند، چینی که مانند ایران کشوری تاریخی و دارای تمدن است و اکنون نیز در حوزه اقتصاد، فناوری، هوافضا و بسیاری حوزه‌های دیگر حرف مهمی برای گفتن دارد.

امیرعبداللهیان گفت: اگر ارتباط با این کشور و امضای سند چشم انداز ۲۵ ساله با آن ایراد دارد، چرا در شرایطی که امریکا برای تضعیف چین تلاش می‌کند حجم تبادل تجاری خودش با پکن بیش از ۶۵۰ میلیارد دلار است، ضمن اینکه اخیرا همه کشور‌های عضو اتحادیه اروپا سند جامعی را در حوزه سرمایه گذاری به طور یکجا با چین امضا کردند و بیش از ۱۰۰ کشور با چین قرارداد‌های بلندمدت امضا کردند، چرا هیچ یک از آنان با هجمه مواجه نمی‌شوند؟

وی تاکید کرد: بار‌ها اعلام کردیم که این سند چشم انداز علیه هیچ کشوری نیست. بار‌ها اعلام کردیم که رهبر معظم انقلاب به طور ویژه بر ایجاد توازن در روابط خارجی با کشور‌ها و بخش‌های مختلف جهان تاکید دارند و اصلا نمی‌خواهیم یک طرف را بگیریم و طرف دیگر را رها کنیم.

دستیار ارشد رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین خطاب به اروپایی‌ها تصریح کرد: غربی‌ها و کسانی که مخالف این قرارداد هستند، بگویند در قراردادهایشان با کشورمان کجا به عهدشان وفا کردند؟ طبعا ما هم قدرت انتخاب داریم، اما این به معنی آن نیست که طرف‌های غربی و بازیگران دیگر را کنار زدیم؛ چنانچه در آن حوزه‌ها نیز منافع ما تعیین شود و حاضر به همکاری با ما باشند ما نیز آماده همکاری هستیم.

امیرعبداللهیان گفت: در گام دوم انقلاب و با آنکه بیش از ۴۱ سال از استقرار نظام جمهوری اسلامی می‌گذرد، چه در سال‌های اخیر و چه در دو دهه گذشته بار‌ها با اروپایی‌ها مذاکرات تجاری داشتیم، اما هیچ گاه این مذاکرات به سندی راهبردی منتج نشده است. اگر اروپایی‌ها حرفی برای گرفتن دارند این گوی و این میدان.

وی گفت: کسانی که با سند همکاری‌های ایران و چین مخالفت می‌کنند ادله شان به این موضوع برمی گردد که امضای این سند را بخشی از حوزه اقتدار سیاسی کشورمان می‌بینند و می‌خواهند به نحوی با این اقتدار برخورد کنند.

امیرعبداللهیان همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درخصوص اقدام رسانه‌های معاند در ادعای فروش جزیره کیش و حضور نیرو‌های چین در کشورمان در چارچوب سند همکاری‌های تهران - پکن تاکید کرد: این سند منافع دو طرف را تامین می‌کند و هیچ رگه‌ای از استعمار در آن دیده نمی‌شود و اصلا ادبیات کنونی دیگر ادبیات متفاوتی است و امضای این سند در چارچوب منافع ملی انجام شد.

وی افزود: در شرایطی که امریکا و متحدانش همچنان تحریم‌های حداکثری کشورمان را پیگیری می‌کنند اینکه کشوری وسط میدان بیاید و چنین گفتگوی راهبردی میان دو کشور شکل بگیرد و اینکه چین وزیرخارجه اش را به تهران بفرستد و این سند در کشورمان امضا شود بسیار اهمیت دارد و همه این‌ها نشان دهنده شان و جایگاه بالای جمهوری اسلامی در مناسبات بین المللی است.

امیرعبداللهیان با اشاره به ادعای مضحک استقرار سربازان چینی در ساحل خلیج فارس و جلوگیری از ماهیگیری هموطنانمان، گفت: ببینید برای تخریب این موضوع که به منافع مالی بازمی گردد تا چه حد پایین‌تر از سطح عوام فریبانه شایعه پردازی کردند در حالی که درخصوص این موضوع با خردجمعی تصمیم گرفته شده است و این طور نیست که در ایران و در چین درباره این چنین مسایل راهبردی و سطح بالا، یک فرد بخواهد تصمیم بگیرد.

مدیر کل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی افزود: بالاخره دولتمردان و کسانی که درگیر امضای این سند هستند باید به نسل‌های آینده پاسخگو باشند و همه می‌دانند که هیچ کس نمی‌تواند از چارچوب منافع ملی عدول کند.

وی گفت: بنابراین هرچه حجم این سند راهبردی بیشتر شود باید به درست بودن امضای این سند بیشتر اعتماد کرد.

امیرعبداللهیان در پاسخ به پرسش دیگری درباره تاثیر اجرای سند همکاری راهبردی ایران و چین بر افول قدرت امریکا اظهارداشت: یکی از موضوعاتی که در این سند به آن اشاره شده، تاکید بر همه جانبه گرایی در عرصه بین المللی یعنی به طور مشخص مقابله با سیاست‌های یکجانبه گرایانه کاخ سفید است.

وی گفت: ملت ما در این سال‌ها دیدند که امریکایی‌ها با رفتار یکجانبه گرایانه خود چه برخوردی با ملت‌ها در دنیا کردند و در موضوع تحریم آن رفتار‌های مضحک و دلقک وار ترامپ را دیدند که هر روز با امضای سند و تصویب قانونی، همه آنچه را که در مذاکرات چندساله بین المللی حاصل شده بود بسیار راحت زیرپا گذاشتند.

دیپلمات ارشد کشورمان افزود: یکی از مفاد سند همکاری‌های ایران و چین تمرکز بر چند جانبه گرایی و امضای آن در واقع تاییدی بر این موضوع است که اکنون در عرصه‌های جهانی، بازیگران جدیدی ظهور و بروز دارند که ظهور این قدرت‌ها تایید کننده چندجانبه گرایی و افول قدرت امریکاست.

امیرعبداللهیان گفت: در چهار سال گذشته آقای ترامپ این افول را در ادبیاتش بسیار عریان بکار می‌برد و در ماه‌های اخیر دیدید که این موضوع با ادبیات دیگری از زبان آقای بایدن یاد می‌شود چنانکه از ویرانی زیرساخت‌ها و اوضاع آشفته اقتصادی در کشورش سخن می‌گوید.

وی تصریح کرد: ببینید امریکا با ادعای رهبری جهان نتوانسته است تاکنون تعداد قربانیان کرونا را مدیریت کند و حال آنکه نه تحریم است و نه مشکل منابع مالی دارد، اما دیدیم که چه اتفاقاتی در این کشور افتاد.

دستیار ارشد رئیس مجلس شورای اسلامی با استناد به کتاب خاطرات نیکسون رئیس جمهور اسبق امریکا، گفت: در صفحات نخست این کتاب آمده است که "ما با واقعیت تلخی در جامعه امریکا مواجهیم که نمی‌توانیم از آن فرار کنیم این واقعیت که فروپاشی امپراطوری امریکا آغاز شده است".

امیرعبداللهیان افزود: این واقعیتی است که آقای نیکسون ده‌ها سال قبل از آن یاد می‌کند و اکنون ما زیرپوست جامعه امریکا بخشی از مسایلی که او می‌دیدید و ما نمی‌دیدیم در کف خیابان‌های این کشور مشاهده می‌کنیم.

وی تاکید کرد: بنابراین وقتی از آغاز افول امپراطوری امریکا صحبت می‌شود، بیان شعار یا آرزو نیست بلکه واقعیتی است که اکنون با ادبیاتی دیگر از زبان دو رئیس جمهور قبلی و کنونی این کشور به صراحت شنیده می‌شود.
منبع: پارسینه

ارسال نظر

  • ناشناس

    حراجش کردیم فقط چین و روسیه ببرند هند هم ته مانده اش را لیس بزند

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    فرنگی ها نیز در صورت قبول شروط اقتصادی و سیاسی ایران
    میتوانند با ما
    قرار داد بلند مدت اقتصادی ببندند

  • ناشناس

    خب وقتی میبینند که چوب حراج به اب و خاک مملکت زدین و وطن فروشی میکنید همه طمع میکنند دیگه..چون میدونن این کشور سرشار از ثروته

  • شیرین صفوی

    کاملا متن و مفاد این قرار داد ترکمان چین لو رفت و مشخص شد چه خبره !!!!!!!

  • ناشناس

    غرب دنبال قرارداد۲۵ ساله نیست .بدنبال سنگ اندازی و بستن راه قرارداد ایران و چین هست

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار