گوناگون

عوارض خطرناک کمبود فولات در بدن

عوارض خطرناک کمبود فولات در بدن

پارسینه: فولات یکی از ریزمغذی‌هایی بوده که بدن برای کارکرد صحیح خود به آن نیازمند است.

بدن علاوه بر نیاز روزانه به کالری و پروتئین، به ریزمغذی‌های زیادی نیازمند است. یکی از این ریزمغذی‌ها فولات است. فولات و فولیک اسید دو نوع متفاوت از ویتامین B بوده که برای کارکرد مناسب بدن ضروری هستند. فولیک اسید یک ترکیب مصنوعی از ویتامین B است که بیشتر در مکمل‌های غذایی دیده می‌شود.

دلایل متعددی برای اهمیت فولات ذکر شده است. دانشمندان آمریکایی تاکید دارند فولات یکی از ویتامین‌های ضروری است که افراد باید توجه ویژه به مصرف آن داشته باشند. اصلی‌ترین دلایل اهمیت این ماده شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- فولات به رشد بافت‌های بدن کمک کرده و در بخشی از عملکرد سلول‌ها دخیل است.

۲- فولات در فرآیند شکسته شدن و مصرف پروتئین‌ها در بدن دخالت دارد و نیز بدن از آن برای ساخت پروتئین‌های جدید استفاده می‌کند.

۳- فولات در ساخت دی ان‌ای (DNA) که مسئول انتقال اطلاعات ژنتیکی و وراثتی به نسل بعد محسوب می‌شود، دخیل است.

تحقیقات متعدد نشان داده است کمبود فولات می‌تواند باعث آسیب‌های جدی به بدن شود. اصلی‌ترین مواردی که کمبود فولات می‌تواند در بدن ایجاد کند شامل موارد ذیل است:

۱- اسهال
۲- سفیدی مو
۳- زخم‌های دهان
۴- ایجاد اختلال در فرآیند رشد
۵- تورم زبان (گلوسیت)
۶- ابتلا به انواع خاصی از کم خونی

فولات؛ از کاهش خطر سقط جنین تا کارکرد مناسب سلول‌ها

می‌توان نیاز‌های بدن به فولات را با مصرف مواد غذایی مانند مرکبات، حبوبات، آجیل‌ها و دانه ها، آووکادو، سبزیجات و مارچوبه تامین کرد. با این حال، به دلیل آنکه برای برخی تامین فولات از طریق مواد غذایی دشوار است به افراد به ویژه زنانی که قصد بارداری دارند توصیه می‌شود از مکمل‌های غذایی حاوی فولات بهره ببرند.

همچنین متخصصان تاکید دارند زنان باید پیش از بارداری و در طول آن از میزان کافی فولات استفاده کنند. مصرف فولات باعث کاهش خطر نقص لوله عصبی می‌شود؛ همچنین تحقیقات نشان داده است مصرف دوز بالای فولات می‌تواند خطر سقط جنین در زنان باردار را کاهش دهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار