گوناگون

علت ترک خوردن گوشه لب چیست؟

علت ترک خوردن گوشه لب چیست؟

پارسینه: عوامل مختلفی در ابتلا به خشکی لب‌ها دخیل هستند، اما با چند راهکار ساده می‌توان این عارضه را درمان کرد.

از مهم‌ترین دلایل ایجاد زخم گوشه لب‌ها می‌توان به مواردی مانند ضعف سیستم ایمنی ، تجمع بزاق در گوشه لب‌ها و خشکی لب اشاره کرد. همچنین عوامل دیگری از جمله تماس با آلرژن، ناهماهنگی پروتز یا دندان مصنوعی، نبود دندان و تغییر دمای ناگهانی محیط در این زمینه دخالت دارند.

عادت‌های نادرست مانند زبان زدن به لب‌ها یا گاز گرفتن گوشه دهان، کمبود مواد مغذی به ویژه کمبود ویتامین های C،B،A،کمبود آهن یا روی، بیماری‌های سیستمیک مانند دیابت، سیروز و آنمی از جمله عوامل دخیل دیگر در ترک خوردن لب‌ها محسوب می‌شوند.

همچنین عوامل بسیار دیگری مثل استرس، اضطراب، مشکلات هیجانی، برفک دهانی، سوختگی و پارگی در زخم و ترک خوردن لب‌ها دخیل هستند.

به دلایل مختلف ذکر شده لب‌ها به شدت خشک می‌شوند و ترک می‌خورند. اطراف ناحیه لب‌ها هم پوسته پوسته می‌شود و هر خوراکی ترش یا تندی می‌تواند در زمان مصرف کردن؛ ایجاد درد یا ناراحتی و حتی سوزش کند. علاوه بر این ها، در بعضی موارد شدید، امکان دارد موجب خونریزی لب‌ها و ناحیه اطراف لب‌ها نیز شود که کار‌ها و عادت‌های روزانه را مختل می‌کند.

خشکی لب

در صورت ابتلا به ترک گوشه لب‌ها چه اقداماتی باید انجام داد؟

هنگام ترک خوردن گوشه لب مرحله اول و از همه مهم‌تر مراجعه به پزشک است، چرا که به دلیل فراوانی دلیل ابتلا به ترک لب ها؛ در ابتدا باید علت آن توسط پزشک تشخیص داده شود تا درمان متناسب با آن علت را تجویز کند. البته در بعضی موارد با مصرف آنتی بیوتیک یا یک کرم موضعی ضد قارج یا مکمل غذایی؛ مشکل ترک خوردن لب‌ها حل می‌شود.

در مراحل بعدی و درمان ترک خوردن لب‌ها می‌توانید از روغن‌هایی مانند روغن نارگیل در گوشه دهان به عنوان مانعی برای بزاق استفاده کنید.

نکته حائز اهمیت این است که رعایت بهداشت فردی برای عدم ابتلا به این مشکل و همچنین جلوگیری از عدم ابتلای شخص دیگر به این عارضه بسیار مهم تلقی می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار