گوناگون

طالقان کجاست؟+عکس

طالقان کجاست؟+عکس

پارسینه: راه‌های دسترسی: کیلومتر ۵۰ اتوبان کرج قزوین نرسیده به آبیک پس از عبور از منطقه زیاران به طالقان می‌رسید. طالقان نام شهرستانی زیبا در منطقه‌ای ییلاقی در استان البرز به مرکزیت «شهرک» است که از شمال به مازندران و الموت و از جنوب به ساوجبلاغ و فشگلدره میرسد و حدود ۱۲۰ کیلومتر با شهر تهران فاصله دارد.

طالقان منطقه‌ای است که از به هم پیوستن چهار محله بنام‌های شهرک، گلینک، کولج و پردسر تشکیل شدهاست. طالقان به داشتن دومین قله بلند کشور (علم کوه) مراتع سرسبز، حیات وحش و پوشش گیاهی متنوع، داشتن دریاچه، آبشار و طبیعت چشمنواز و روستا‌های زیاد مشهور است. روستا‌های اوریزان یا آب ریزان، روستای میر، روستای میناوند، روستای فشندک، روستای دیزان و روستای کرکبود ازجمله ۸۰ روستای دیدنی و سرسبز منطقه هستند. جلالآلاحمد، آیتاله طالقانی و برادران امیدوار (اولین جهانگردان ایرانی) در روستا‌های طالقان چشم به جهان گشودهاند.
طالقان درمیان دره قرار گرفته و یکی از جذابیت‌های معروف آن آبشارهایش است، مانند آبشار شله بن، آبشار کرکبود، آبشار سوهان، آبشار خرس چر، آبشار آسکان، آبشار وارکش و آبشار فصلی میلین. مهمترین دیدنی‌های منطقه عبارتند از: دریاچه و سد طالقان: سد طالقان بر روی رود شاهرود ساخته شده است؛ رودی که از کوه‌های استان مازندران سرچشمه میگیرد و از دره طالقان هم عبور میکند.
دریاچه سد طالقان یکی از مهمترین جاذبه‌های این شهر محسوب میشود. به واسطه شرایط محیطی، اطراف این سد میتوان چمنزار‌های متعددی را پیدا کرد که برای پیکنیک و گردش بسیار مناسب هستند. همچنین علاقهمندان به ماهیگیری میتوانند ماهی‌هایی همچون کپور، زردپر و قزلآلای رنگینگمان را در این منطقه صید کنند. آبشار روستای اورازاندر: در فاصله ۱۲ کیلومتری شمال طالقان قرار گرفته و با چشمه‌ها و آبشار‌های که همیشه پر از آب هستند، شهرت دارد. برای رفتن به اورازان باید مسیر فرعی روستای گوران-اورازان را در پیش گیرید. جالب است بدانید این شهر زادگاه نویسنده مشهور ایرانی، جلال آل احمد نیز هست. همچنین در روستای اورازان، بسیاری از آبشار‌های زیبای طالقان مثل آبشار حیاط، آبشار خشکه چال، آبشار سرخ بند آبشار وری ید و آبشار سیاه بند جا خوش کردهاند. آبشار کرکبود: این آبشار بسیار زیبا که در نزدیکی روستای کرکبود در ۱۴ کیلومتری طالقان واقع شده، این آبشار فقط ۵ متر ارتفاع دارد، اما حجم و سرعت بالای جریان آب سبب شده تا «کرکبود» در میان صخره‌هایی با ارتفاع ۳۰ تا ۵۰ متر، بسیار باعظمت به نظر رسد.
آبشار سوهان (چره): در ارتفاعات روستای سوهان، یکی دیگر از بهترین جا‌های دیدنی طالقان یعنی آبشار سوهان که مجموعا از شش آبشار مختلف تشکیل شده و بلندترین آبشار آن با نام «چره» شناخته میشود، جا خوش کرده است. این آبشار در ۲۵ کیلومتری شهرک طالقان و نزدیکی روستای سوهان واقع است.. «سوهان» از آبشار‌های همیشه پرآب طالقان محسوب میشود. آبشار شله بن: آبشار شله بن یکی از محبوبترین جا‌های دیدنی طالقان است. طبیعت بکر، مهمترین مشخصه این آبشار محسوب میشود. آبشار شله بن که در فاصله ۱۰ کیلومتری شمال طالقان واقع شده، از قله‌های خسبان سرچشمه میگیرد و در ادامه، رودخان‌های به همین نام را نیز شکل میدهد. این آبشار زیبا مجموعا از سه طبقه تشکیل شده است که برای رسیدن به بالاترین بخش باید از گذرگاه‌های روستای و کوچهباغ‌های بسیار زیبا عبور کنید. روستای میر: این روستای سرسبز در ۴۰ کیلومتری جنوب طالقان واقع شده و به خاطر طبیعت بکر، زیستگاه بسیاری از گونه‌های جانوری است.
طالقان کجاست؟+عکس
روستای دیزان: ازویژگی بارز این روستا، محیط ناب و آرامبخش آن است. ارژنگ دره: یکی از مشهورترین و قدیمیترین جا‌های دیدنی طالقان در روستایی به نام «میناوند» است که تاریخچه آن به قرن ششم هجری میرسد. این قلعه زیبا در سال ۵۴۴ هجری، به دستور «امیر کیا محمد بزرگ امید» به منظور جلوگیری از حمله‌های احتمالی دشمنان در دوره اسماعیلیان احداث شد و امروزه تنها بخشی از این بنای کهن و بسیار قدیمی به جای مانده است. پیشتر این قلعه با نام‌های دیگری مثل «قلادوش» و «دل جنگ» هم شناخته میشده است. کتیبه گردنه عسلک: لوحی از دوره قاجار است که با نام «سنگنبشه گردنه عسلک» شناخته میشود. متاسفانه اطلاعات زیادی در مورد این لوح در دست نیست. ظاهرا کتبیه به دستور شخصی به نام «ایوب میردفتر» در زمان پادشاهی ناصرالدینشاه و حواشی مربوط به ساخت یک نهر آب مربوط میشود. برای دیدن این لوح قدیمی باید به روستای» گراب» در ۳ کیلومتری جنوب غرب گردنه عسلک بروید. امامزاده قاضی میرسعید: در شهرستان ساوجبلاغ بخش طالقان واقع شده و محبوبیت زیادی میان اهالی محلی دارد.
حضرت قاضی از نوادگان امام محمدباقر (ع) بوده است که به خاطر قضاوت‌های عادلانه در زمان صفویه، مردم چنین لقبی را به او دادهاند. برگزاری پرشور مراسم عزاداری اباعبداالله در روز‌های تاسوعا و عاشورا در این امامزاده، یکی از دلایل شهرت آن هستند. جالب است بدانید این مکان متبرکه در سال ۱۳۸۱ به عنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسیده است. برای بازدید از آستان امامزاده قاضی میرسعید باید به روستای حسنجون و سید آباد در طالقان بروید. خانه آیت االله طالقانی: خانه یکی از مبارزان اثرگذار در دوران پهلوی با برخورداری از معماری سنتی مربوط به دوره قاجاریه، از خشت و گل ساخته شده و در روستای گیلرد طالقان قرار دارد. امامزاده هارون: در روستای «جوستان» و شمال رودخانه شاهرود است که به یکی از فرزندان امام موسی کاظم (ع) تعلق دارد. اگرچه این فرد بزرگوار برادر امام رضا (ع) و حضرت معصومه (ع) است، اما بارگاه بسیار کوچکی دارد و در گذشته شاه طهماسب اول و شاه عباس اول، بقعه این امامزاده را تعمیر کردهاند و سنگ مرمر سفیدی از دوران صفویه روی دیوار ورودی نآن صب شده است. غار پنجعلی: غاری بسیار بزرگ در ضلع شمالی روستای میناوند در جنوب روستای باریکان که گفته میشود قدمتی سههزار ساله دارد! این غار دو ورودی بزرگ دارد و عمق فضای داخلی آن به ۶ متر میرسد. نام غار پنجعلی در لیست آثار تاریخی کشور ثبت شده است. دیدن از منطقه طالقان در فصول مختلف جاذبه و زیبائی‌های خاص خود را دارد، اما اگر سرمائی هستید در زمستان به آنجا نروید.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار