گوناگون

حریرچی: درآمد و سرمایه اجتماعی پرستاران افزایش یافته است

حریرچی: درآمد و سرمایه اجتماعی پرستاران افزایش یافته است

پارسینه: معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: توجه به حقوق و ایثار پرستاران حتما باید بیشتر شود و در ۱.۵ سال گذشته جایگاه و سرمایه اجتماعی پرستاران و درآمد آن‌ها نسبت به گذشته افزایش یافته است.

ایرج حریرچی روز شنبه در مراسم بزرگداشت شهدای مدافع سلامت افزود: همیشه می‌توانیم با بیان مشکلات و کمبود‌ها و مقایسه با افراد و گروه‌هایی که وضعیت بهتری دارند وضع بهتر را مطالبه کنیم، اما باید قدر داشته‌های خود را هم بدانیم، وضعیت پرستاران بخش دولتی در مقایسه با نیرو‌های بخش خصوصی یا میانگین درآمد خانوار‌ها یا حداقل بگیران به مراتب بهتر شده است.

وی گفت: ممکن است پاداش پرستاران یا حقوق آن‌ها نسبت به تورم کم باشد، اما باید به این نکته هم توجه کنیم که حقوق پرستاران نسبت به بسیاری از مشاغل بهتر است. میزان بیکاری در این شغل بسیار پایین است. گرچه کار‌هایی که برای پرستاران انجام داده ایم کافی نیست و کم است، اما باید اقدامات انجام شده را هم ببینیم.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: می‌دانیم که پرستاران مشکل دارند. اکنون مهم این است که پرستاران و خانواده‌های آن‌ها را فراموش نکنیم. وزارت بهداشت برای حمایت از این نیرو‌های فداکار آمادگی کامل دارد و از سازمان نظام پرستاری می‌خواهیم در این زمینه وزارت بهداشت را هم درگیر کنند.
وی گفت: پرستاران زیادی در مواجهه با کرونا جان خود را از دست دادند، بسیاری از آن‌ها غافلگیر شدند، زیرا برخلاف زمان جبهه و جنگ که رزمندگان از اول می‌دانستند جایی می‌روند که امکان جان باختن وجود دارند، پرستاران در محیط بیمارستان برای خدمت کردن می‌آیند، بنابراین وظیفه ما است که از آن‌ها حمایت کنیم و حمایت می‌کنیم.

حریرچی افزود: حوادثی مانند شهادت پرستار مهشید گودرز که فرزندش را هفت ماهه باردار بود یا پرستار دیگری که در کرج که او هم باردار بود و بر اثر کرونا شهید شد همه عناصر یک تراژدی را دارد واقعا بزرگ کردن بچه بدون مادر کار سختی است.
وی گفت: وقتی یک نفر این چنین فوت می‌کند همه به آن توجه می‌کنیم، اما وقتی تعداد بالا می‌روند، تبدیل به عدد و آمار می‌شود، اما واقعا گلچین روزگار بهترین‌ها را می‌چیند و توفیق شهادت نصیب هر کسی نمی‌شود. در زمان جنگ هم همین طور بود رزمندگانی که شهید می‌شدند یک سر و گردن از بقیه بالاتر، مهربانتر، وظیفه مند‌تر و خوش مشرب‌تر بودند.

معاون کل وزارت بهداشت افزود: رفتار پرستاران فداکار برای همه ما الگوست، اما باید یادمان نرود که برای چه هدفی وارد نظام سلامت شدیم و از اهداف اصلی دور نشویم و بدانیم این همه ایستادگی برای چیست.

وی گفت: فعالیت در نظام سلامت چهار هدف دارد. اول تامین سلامت مردم، دوم مراقبت از منافع مالی بیماران و جلوگیری از خسارت مالی به مردم و سوم توجه به نیاز‌های غیر بهداشتی و غیر درمانی مرتبط سلامت و چهارم افزایش کارایی است.
حریرچی افزود: گاهی با وجود همه تلاشی که می‌کنیم این اهداف محقق نمی‌شود مثلا آیا با وجودی که ۹ درصد از تولید ناخالص ملی در حوزه سلامت هزینه می‌شود آیا به اهداف اساسی نظام سلامت رسیده ایم.

وی گفت: مساله مهم دیگری که وجود دارد این است که باید قدر کار‌های انجام شده را بدانیم گاهی در یک شهری که هیچ تخت بیمارستانی نداشته، بیمارستانی می‌سازیم، اما همزمان با افتتاح بیمارستان مردم و مسئولان آن شهر به جایی که اندکی خوشحالی کنند می‌گویند بیمارستان دوم را کی می‌سازید.

حریرچی افزود: در مورد پرستاران هم شاید همین طور باشد در دو یا سه سال گذشته کا رهای زیادی برای بهبود وضعیت معیشت پرستاران و احقاق حقوق آن‌ها انجام شده که باید دیده شود و بعد از آن برای بهتر شدن وضعیت تلاش کرد.
منبع: خبرگزاری ایرنا

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار