گوناگون

کشف حیات در اعماق اقیانوس در دمای بالاتر از نقطه جوش + عکس

کشف حیات در اعماق اقیانوس در دمای بالاتر از نقطه جوش + عکس

پارسینه: یک تیم تحقیقاتی شامل سه دانشمند از دانشگاه اقیانوس شناسی "رودآیلند"(Rhode Island) یک میکروارگانیسم تک سلولی را در مکانی یافتند که اصلا انتظارش را نداشتند.

به گزارش ساینس‌دیلی، آرتور اسپیواک(Arthur Spivack)استاد اقیانوس شناسی از دانشکاه "رودآیلند"(URI)که در سال ۲۰۱۶ تحقیقات ژئوشیمی انجام شده توسط یک موسسه ژاپنی را هدایت می‌کرد می‌گوید: آب در سطح زمین در دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد می‌جوشد، و ما ارگانیسم‌هایی یافتیم که در رسوباتی با دمای ۱۲۰ درجه سانتیگراد زندگی می‌کنند.

این مطالعه به عنوان بخشی از تحقیقات Expedition ۳۷۰ که برنامه بین‌المللی اکتشاف اقیانوس است انجام شده است.

نتایج این سفر تحقیقاتی دو ماهه که در سال ۲۰۱۶ انجام گرفت اکنون در سال ۲۰۲۰ در مجله "ساینس" (Science) منتشر شده است.

این خبر به دنبال خبری در ماه اکتبر منتشر شد که بیان می‌کرد که تنوع میکروارگانیسم‌های کف اقیانوس به اندازه میزان آنها در سطح زمین است.

محققان این پروژه که شامل "گروه علوم زمین-دریایی ژاپن"(Japan marine-earth science group)، دانشگاه برمن(Bremen University)، دانشگاه هیوگو(Hyogo)، دانشگاه کوچی(Kochi) و رود آیلند(URI) بود. ۴۰۰۰۰ نوع مختلف میکروارگانیسم از نمونه‌های مرکزی در ۴۰ مکان‌ مختلف از سرار جهان یافت کردند.

تحقیقاتی که در مجله‌ی ساینس تودی(science today) منتشر شده بر روی رودخانه Nankai Trough در سواحل ژاپن تمرکز دارد، جایی که سیستم حفاری اعماق دریا به نام چینکیو(Chinkyu)، حفره‌ی عمیق ۱۱۸۰ متری ایجاد کرده تا به رسوبات با دمای ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد برسد. رهبر این مطالعات پروفسور کای-اووه هینریش(Kai-Uwe Hinrichs) است.

کشف حیات در اعماق اقیانوس در دمای بالاتر از نقطه جوش

اسپیواک(Spivack) که اخیرا دو دانشجوی پزشکی اش کایرا هومولا(Kira Homola) و جاستین ساوج( (Justine Sauvage) از دانشگاه رود آیلند به او پیوسته‌اند می‌گوید: یکی از راه‌های یافتن حیات پیدا کردن شواهدی از متابولیسم(سوخت و ساز) است. ما شواهدی شیمیایی از استفاده ارگانیسم‌ها از مواد آلی رسوبات یافته‌ایم که به آن‌ها کمک می‌کند زنده بمانند.

گروه تحقیقاتی این دانشگاه همچنین مدلی از نظام دمایی این منطقه ساخته‌اند. وی افزود: این تحقیقات نشان می‌دهد که زندگی در اعماق رسوبات دریایی امکان‌پذیر است، جایی که ما فکر نمی‌کردیم بتوان در آن زندگی کرد. اگرچه این موضوع به خودی خود هیجان‌انگیز است اما اسپیواک می‌گوید این تحقیق را می‌توان به زندگی در مکان‌های سخت مانند سیارات دیگر نیز تعمیم داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار