گوناگون

فعال شدن کف حمایتی یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی / افت همزمان شاخص کل و شاخص کل هم وزن

فعال شدن کف حمایتی یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی / افت همزمان شاخص کل و شاخص کل هم وزن

پارسینه: شاخص کل بورس امروز حدود ۴ هزار و ۵۰۰ واحد، معادل ۰.۳۲ درصد افت کرد و در تراز یک میلیون و ۴۱۹ هزار واحدی به کار خود پایان داد.

تحریریه پارسینه|محمد مهدی حاتمی: بورس تهران امروز قرمزپوش بود و شاخص کل هم وزن نیز پس از چندروز حرکت در خلاف جهت شاخص کل، امروز همزمان با نماگر اصلی بازار سرمایه نزولی شد. با این همه، در حالی که شاخص کل تحت فشار عرضه در ساعات ابتدایی معاملات امروز تا تراز یک میلیون و ۴۰۷ هزار واحدی هم نزول کرده بود، فشار تقاضا و نزدیک شدن شاخص به کف حمایتی یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی، جلوی نزول بیشتر شاخص را گرفت و ارتفاع نماگر اصلی بازار را تا پایان زمان معاملات در سطح یک میلیون و ۴۱۹ هزار واحدی حفظ کرد.

شاخص کل بورس امروز حدود ۴ هزار و ۵۰۰ واحد، معادل ۰.۳۲ درصد افت کرد و در تراز یک میلیون و ۴۱۹ هزار واحدی به کار خود پایان داد. این در حالی بود که امروز، شاخص کل هم وزن نیز پس از چند روز متوالی رشد، دچار افت شد و کاهشی معادل ۰.۲۷ درصد را تجربه کرد.

همچنین، شاخص کل امروز تحت فشار عرضه، تا تراز یک میلیون و ۴۰۷ هزار واحدی نیز افت کرد، اما با شدت گرفتن تقاضا، شاخص مجددا شاهد رشد بود. به این ترتیب، به نظر می‌رسد در جریان معاملات امروز، کف حمایتی یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی جلوی ریزش بیشتر شاخص را گرفته باشد.

مجموع ارزش معاملات بورسی امروز به حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان و مجموع ارزش معاملات فرابورسی نیز به حدود ۷ هزار میلیارد تومان رسید. به این ترتیب، مجموع ارزش معاملات در بازار امروز به طور کلی به حدود ۱۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسید که در مقیاس میانگین میان مدت قرار می‌گیرد.

امروز نماد‌های «وپارس»، «خودرو» و «رمپنا» بیشترین تاثیر منفی و نماد‌های «شستا»، «تاپیکو» و «نوری» بیشترین تاثیر مثبت را بر عملکرد شاخص کل بر جای گذاشتند. از آن سو، امروز بیشترین حجم عرضه به نماد‌های «وسلرستا»، «وسکرد» و «وسخوز» اختصاص داشت و این در حالی بود که بیشترین حجم تقاضا نیز به نماد‌های «کاما»، «فروس» و «ثفارس» اختصاص پیدا کرد. بیشترین ارزش معاملات نیز در معاملات نماد‌های «شستا»، «برکت» و «شپنا» رقم خورد.


ارزش واقعی بورس تهران و نسبت آن با حبابی شدن بازار


در این میان، برخی کارشناسان بازار سرمایه معتقدند بورس تهران که در نیمه نخست سال ۱۳۹۹ رشدی بی سابقه را تجربه کرده، همچنان دارای حبابی قیمتی است که به هر حال، دیر یا زود باید تخلیه شود. بر اساس محاسباتی که توسط مهدی حیدری، استادیار موسسه مطالعات پیشرفته تهران و علی ابراهیم‌نژاد، استادیار دانشگاه صنعتی شریف صورت گرفته، وزن شرکت‌های بورسی و تاثیر آن‌ها ارزش بازار سرمایه در ایران، به شکلی متفاوت محاسبه شده است.

بر اساس این پژوهش، ساختار مالکیتی پیچیده و تودرتو در بازار سهام ایران سبب شده تا ارزش بازاری شرکت‌ها چندباره شماری شده و به این ترتیب، ارزش حقیقی آن‌ها به اشتباه محاسبه شود. محاسبات این پژوهش، اما نشان می‌دهد که در پایان سال ۱۳۹۸، ارزش واقعی بازار سهام در ایران، حدود ۷۳ درصد ارزش اسمی آن بوده است. به عبارتی، در پایان سال گذشته، به طور متوسط حدود ۲۷ درصد حباب قیمتی در بازار سرمایه ایران وجود داشته است.

به این ترتیب، به نظر می‌رسد تنها عامل اثرگذاری که شاید بتواند فرصت خروج از بازار برای معامله گران غیرصبور را فراهم کند، چشم انداز افزایش انتظارات تورمی است. این در حالی است که با توجه به ابهام در تصویب یا عدم تصویب لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام و نیز تصویب یا عدم تصویب لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، بازار سرمایه هم همچنان در یک تعلیق کم سابقه به سر می‌برد.

ارسال نظر

  • ناشناس

    سهام مادیران الان مناسبه خریده.......

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار