گوناگون

احتمال ورود قیمت دلار به کانال ۲۰ هزار تومان + دلایل/ پیش بینی قیمت دلار تا عید و ۱۴۰۰

احتمال ورود قیمت دلار به کانال ۲۰ هزار تومان + دلایل/ پیش بینی قیمت دلار تا عید و ۱۴۰۰

پارسینه: با توجه به تغییرات قابل پیش بینی در حوزه سیاست و اقتصاد، نرخ ارز تا پایان سال جاری و در خلال سال آینده، به کدام سو می‌رود؟ این مهترین پرسشی است که در شرایط فعلی، مردم به خصوص فعالان اقتصادی به دنبال یافتن پاسخ آن هستند.

احتمال ورود دلار به کانال ۲۰ هزار تومانی + دلایل
تحریریه پارسینه : خیلی‌ها اعتقاد دارند نرخ ارز، اکنون مهم‌ترین متغیر اقتصادی در ایران است که هر چند ممکن است خود معلول برخی دیگر از متغیر‌های اقتصادی (همچون میزان کسری بودجه، نرخ تورم و...) باشد، عملاً در مقام تابلویی قرار دارد که اهالی کسب و کار و مردم عادی تنها به آن می‌نگرند. با این همه، نرخ ارز در بازار آزاد در ایران که در اوج به حدود ۳۲ هزار تومان رسیده بود، با انتخاب جو بایدن به عنوان رئیس جمهور آتی آمریکا، روندی نزولی در پیش گرفت و به کانال ۲۵ هزار تومانی بازگشت. اما با توجه به تغییرات قابل پیش بینی در حوزه سیاست و اقتصاد، نرخ ارز تا پایان سال جاری و در خلال سال آینده، به کدام سو می‌رود؟

از ارز ۴۲۰۰ تومانی تا ارز ۲۰ هزار تومانی

اکنون نزدیک به سه سال از تصمیم دولت برای اعلام نرخ جنجالی ۴۲۰۰ تومانی برای هر دلار آمریکا توسط اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری می‌گذرد، این در حالی است که دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، پیش بینی کرده که نرخ ارز به حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان می‌رسد.

این قیمت برای نرخ دلار، اما به گفته مقامات دولت، با توجه به پیش بینی افزایش میزان صادرات نفت در سال آینده تعیین شده است. این، اما در حالی است که ظاهراً نمایندگان مجلس شورای اسلامی و حتی بسیاری از کارشناسان اقتصادی، حصول صادرات نفت به میزانی که دولت پیش بینی کرده (حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز) را عملیاتی و اجرایی نمی‌بینند.

سید کمال سیدعلی، معاون ارزی اسبق بانک مرکزی، در گفتگو با خبرنگار « پارسینه » در مورد متغیر‌های موثر بر قیمت دلار در ماه‌های آینده گفت: بازگشت آمریکا به برجام و یک صدایی سیاسی در داخل ایران در مورد این موضوع، می‌تواند تاثیر به سزایی بر جهت گیری قیمت دلار در ماه‌های آینده داشته باشد، اما این موضوع، تنها عامل تاثیرگذار بر نرخ دلار نخواهد بود.

سیدعلی ادامه داد: دو عامل اساسی موثر بر قیمت دلار وجود دارد که در طول سالیان گذشته، هر بار به آن‌ها بی توجهی شد، نرخ ارز در ایران روندی افزایشی به خود گرفت. این دو عامل، تورم و نقدینگی هستند. بازگشت آمریکا به برجام یا به میز مذاکره می‌تواند روند ارز را با کاهش مواجه کند و قیمت ارز را حتی به نزدیکی ۲۰ هزار تومان هم برساند، اما پس از این میزان کاهش، کاهش بیشتر نرخ ارز به میزان صادرات نفت ایران، قیمت نفت صادراتی کشور و همین طور انتظارات تورمی بستگی خواهد داشت.

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی ادامه داد: از طرفی تخمین زده می‌شود که مقادیر زیادی ارز خانگی در اختیار مردم قرار داشته باشد که با توجه به کاهش بازدهی در بازار‌هایی همچون بازار ارز ، بازار طلا و بازار مسکن ، پیش بینی افزایش عرضه در این بازار‌ها و نیز کاهش تورم انتظاری، می‌تواند به کاهش قیمت دارایی‌ها ختم شود. البته نباید فراموش کنیم که در کنار مسایل اقتصادی در داخل، حوزه سیاست خارجی هم بر قیمت ارز در میان مدت تاثیرگذار خواهد بود.
منبع: پارسینه

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار