گوناگون

هتلی خارق‌العاده در دل صحرا

پارسینه: به‌تازگی معمار مشهور فرانسوی «ژان ناول» از طرح‌های مفهومی یک هتل جدید رونمایی کرده که قرار است به صورت غار در بیابان‌های عربستان سعودی در نزدیک العلا تراشیده شود. این طرح‌ها از روی «ناباتاینز»، تمدن باستانی در شمال غربی عربستان الگوبرداری شده که مقبره‌های صخره‌ای را در نزدیکی هگرا می‌ساختند؛ همانگونه که در پایتخت‌شان پترا در اردن امروزی نیز، مقبره‌هایی به همین ترتیب می‌تراشند. هگرا اولین مکانی در عربستان سعودی بود که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

1.jpg این استراحتگاه قرار است در صحرا و میان صخره ها تراشیده شود

2.jpg

ژان ناول این غار صخره‌ای و بیابانی که صاحاران نامگذاری کرده را مانند سایر پروژه‌های معماری‌اش با الهام از محیط اطراف طراحی کرده و آن را در ذخیره‌گاه طبیعی صاحاران در میان صخره‌های ماسه سنگی برپا خواهد کرد.

 العرا 

طراحی یک حیاط داخلی در العرا

ناول می‌گوید: پروژه ما نباید آنچه را که بشریت و زمان به ما تقدیم کرده است به‌خطر بیاندازد. این پروژه باید از طراحی‌ها و نبوغی که در ناباتاینز به کار رفته تجلیل کند بدون اینکه به کاریکاتوری از آن تمدن تبدیل شود. این آفرینش، به یک اقدام فرهنگی واقعی تبدیل خواهد شد. این اقامتگاه با درنظرگرفتن پایداری و احترام فرهنگی طراحی خواهد شد و معمار قصد دارد تا گذشته و حال را در فضایی طبیعی با هم هماهنگ کند.

هتل کویری

به گفته معمارِ این غار هیجان‌انگیز، العلا یک موزه است. همه وادی‌ها و پرتگاه‌ها، قسمت‌های ماسه‌ای و صخره‌ای و همچنین بخش‌های زمین‌شناسی و باستان‌شناسی این منطقه، شایسته توجه بالایی است. اینجا زندگی‌ای جریان دارد که ما تمام ویژگی‌های آن را حفظ می‌کنیم و بخشی از جذابیت آن که می‌توان حفظش کرد را پاسداری می‌کنیم.

5.jpg این تصویر نمای داخل استراحتگاه را از چشم‌انداز حاضرین در صاحاران نشان می‌دهد

این اقامتگاه دارای 40 سوئیت و 3 ویلای تراشیده شده در صخره‌ها و بالکنی اختصاصی رو به منظره کویر است. اتاق‌ها در اطراف یک بالابر استوانه‌ای به طول 80 متر ساخته شده‌اند. ورودی هتل در ماسه سنگی به شکل دایره تراشیده شده است. پروژه استراحتگاه ناول در العلا در سال 2019 مطرح شد و انتظار می‌رود که تا سال 2024 تکمیل شود.

6.jpg

در سال‌های اخیر شرکت معماری ناول امضای خود را پای بسیاری از بناهای خاورمیانه گذاشته است: موزه لوور ابوظبی با گنبد «نور باران» نمادین خود و یک موزه ملی قطر در دوحه که پس از ساخت گل رز بیابانی و یک خوشه سنگ بلورین که به شکل گل‌های شکفته طراحی شده، به الگویی برای دیگر بناها تبدیل شد.

منبع: lonelyplanet

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار