گوناگون

بزرگ‌ترین برنده خروج نیروهای آمریکایی از عراق/ آمریکا قصد اقدام نظامی علیه ایران یا متحدانش دارد؟

بزرگ‌ترین برنده خروج نیروهای آمریکایی از عراق/ آمریکا قصد اقدام نظامی علیه ایران یا متحدانش دارد؟

پارسینه: تصمیم آمریکا برای کاهش نیروهایش در عراق احتمالا موازنه قدرت را به شکل چشمگیری به نفع ایران تغییر خواهد داد و این برخلاف سیاست «فشار حداکثری» ترامپ برای تضعیف ایران است.

ایران بزرگ‌ترین برنده خروج نیروهای آمریکایی از عراق
به گزارش «پارسینه»، دونالد ترامپ با اعلام کاهش سریع نیرو‌های آمریکایی در عراق و افغانستان، شوکی دیگر را در آخرین هفته‌های زمامداری خود به سیاستمداران و تحلیلگران آمریکایی و غیرآمریکایی وارد کرد.

اگرچه برخی این گمانه زنی را مطرح می‌کنند که ایالت متحده قصد اقدام نظامی علیه ایران یا متحدانش را دارد، اما «توماس او فالک»، تحلیلگر « الجزیره »، این تصمیم را به نفع ایران و همچنین فرصتی برای قدرت‌نمایی دوباره داعش می‌خواند.

تصمیم آمریکا به خروج نیروهایش احتمالا موازنه قدرت را به شکل چشمگیری به نفع ایران تغییر خواهد داد و این برخلاف سیاست « فشار حداکثری » دونالد ترامپ برای تضعیف ایران است.

مسیر خروج نیرو‌های آمریکایی از ژانویه گذشته و پس از ترور سردار قاسم سلیمانی ، از سوی پارلمان عراق با تصویب اخراج سربازان آمریکایی هموار شده بود.

«دیوید پولاک» از «موسسه واشنگتن» هم نظر مثبتی درباره خروج نیرو‌های آمریکایی ندارد . او بر این باور است که اگر آمریکا در عراق باقی بماند، می‌تواند موضع خود را تقویت کرده و به مقابله با «نفوذ مخرب ایران» در سراسر منطقه کمک کند، اما در صورت خروج این خطر وجود دارد که بغداد به سرعت به انزوای ویرانگر عصر صدام بازگشته و حتی توانایی کمتری برای مقاومت در مقابل سیاست‌های ایران داشته باشد.

بر اساس اعلامیه پنتاگون ، تعداد نیرو‌های آمریکایی تا ماه ژانویه از ۳ هزار نفر به ۲۵۰۰ نفر کاهش پیدا می‌کند که نصف تعداد نفراتی است که از ابتدا در این کشور مستقر شدند.

«او فالک» ایران را تنها برنده این اتفاق نمی‌داند و می‌گوید احتمالا ائتلاف ضد داعش هم از این مسئله رنج خواهد برد. اگرچه این ائتلاف در مارس ۲۰۱۹ شکست داعش را اعلام کرد، اما جنگجویان این گروه دوباره گروه بندی کرده و منابع مالی گسترده‌ای را در اختیار دارند که از طریق قاچاق و اخاذی کسب کرده اند.

هُشام الهاشمی، عضو «مرکز سیاست جهانی» می‌گوید : «داعش قادر بوده است تا از تحولات اخیر در عراق به عنوان فرصت‌های عملیاتی اساسی استفاده کند: اعتراضات مردمی گسترده از اکتبر، استعفای دولت و بن بست سیاسی متعاقب آن، درگیری بر سر کشته شدن ابومهدی المهندس، رهبر حشد الشعبی به دست ایالات متحده، و خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق.»

شیوع ویروس کرونا هم نقش چشمگیری در این تحولات داشته است و موجب شده است تا نیرو‌های ائتلاف تمرین سربازان عراقی را اوایل سال ۲۰۲۰ متوقف کنند. اگرچه تمرین‌ها مجددا از سر گرفته شدند، اما کشور‌هایی همچون آلمان تعداد پرسنل تمرین دهنده خود را به شدت کاهش دادند.

پولاک می‌گوید با کاهش بیشتر نیرو‌های آمریکایی در عراق و شکل گرفتن خلاء قدرت، رشد فعالیت‌های مسلحانه داعش محتمل است. در نتیجه این احتمال دارد که یکی از مهم‌ترین کشور‌های خاورمیانه در معرض خطر قرار بگیرد.
منبع: پارسینه

ارسال نظر

  • سبحان شاهمرادی اصولگرا

    آمریکایی ها و سایر اشغالگران فرنگی
    با زبان خوش دست از سرزمین های اسلامی بر نمیدارند
    بلکه اینان فقط زبان قتال و حرب را میفهمند!

    اشرار آمریکا هنوز پس از هشتاد سال از ژاپن و آلمان خارج نشده اند
    بعد توقع دارید با مذاکره کشوری را ترک کنند!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار