گوناگون

رویارویی نفتی عربستان و امارات در اوپک

رویارویی نفتی عربستان و امارات در اوپک

پارسینه: امارات متحده عربی با مطرح کردن امکان خروج از اوپک پلاس، تنش‌ با عربستان را تشدید کرده است.

رویارویی نفتی عربستان و امارات در اوپک

به گزارش «پارسینه» به نقل از «میدل ایست نیوز»، مطرح شدن خروج امارات متحده عربی از اوپک پلاس، گامی غیر عادی محسوب می‌شود چرا که امارات معمولا از منازعه علنی با عربستان پرهیز می‌کند و ترجیح می‌دهد اختلافات خود را پشت درهای بسته حل و فصل کند و هنوز روشن نیست که این هشدار امارات عبارت است از مانوری برای تحمیل مذاکرات درباره سطح تولید یا اینکه مناقشه سیاسی واقعی میان دو کشور در اوپک پلاس شکل گرفته است.

مسئولان اماراتی هیچ اشاره علنی درباره بررسی عضویت‌شان در اوپک پلاس یا برنامه‌ریزی‌شان برای خروج از آن نکرده اند و تنها به شرط عدم ذکر نام‌شان به برخی رسانه‌ها درخصوص رویکرد مذکورشان اطلاعاتی داده اند؛ امری که به امارات قدرت مانور بیشتری در اتخاذ تصمیمات بعدی در خروج یا عدم خروج از اوپک پلاس می دهد.

در همین رابطه، تنش میان ریاض و ابوظبی از اواخر تابستان گذشته به دلیل اقدام امارات در تولید بیش از سهمیه خود در اوپک پلاس تشدید شده است، اقدامی که با هشدار شدید عربستان همراه شد و اکنون نیز به نظر می رسد پس از ناکامی سیاست‌گذاران اماراتی و احساس ناعادلانه بودن سهمیه‌ها، تنش مذکور دوباره سر بر آورده است.

این تنش در زمانی روی داده که اوپک پلاس در شرایط حساسی به سر می‌برد و در سایه توافق تاریخی برای کاهش سطح تولید به دلیل جبران پیامدهای کرونا بر تقاضای خرید نفت و افزایش قابل توجه بهای نفت، هرگونه شکافی در درون این مجموعه می تواند بازار شکننده طلای سیاه را تحت الشعاع قرار دهد.

اوپک پلاس قرار است در دو هفته آتی درباره افزایش تولید نفت یا تمدید توافق کاهش تولید آن تصمیم‌گیری کند و تاکنون روسیه و عربستان اعلام کرده اند آماده‌اند کاهش تولید را در سایه تداوم کرونا و تاثیر آن بر تقاضای بازار تعویق کنند.

پایگاه اطلاعاتی اینتلجس پیشتر اعلام کرده بود که امارات مشغول بررسی نکات مثبت و منفی عضویت در اوپک پلاس است.

امارات اخیرا به صورت غیرمعمول گام‌های متفاوتی از همسایه خود و رهبر عملی سازمان اوپک یعنی عربستان اتخاذ کرده است و در حالی که ریاض گفته کشورهای صادرکننده نفت باید آمادگی تمدید توافق کاهش نفت را داشته باشند، «سهیل المزروعی»، وزیر انرژی امارات تصریح کرده است، باید نخست همه کشورها درباره تعویق در افزایش تولید نفت از ژانویه سال 2021 متقاعد شوند.

بهای جهانی نفت از اوایل سپتامبر به دلیل افزایش تقاضای نفت چین، هند و دیگر کشورهای آسیایی و احتمال یافتن واکسن کرونا، افزایش قابل توجهی یافته است.

براساس داده‌های اوپک، امارات متحده عربی - که به‌طور سنتی شریک وفادار عربستان سعودی است - در ماه ژوئیه کمی بیش از سهمیه‌اش در توافق کاهش عرضه اوپک پلاس نفت عرضه کرد.
امارات اذعان کرده که در ماه اوت نیز از سهمیه خود در توافق کاهش عرضه نفت اوپک پلاس تخطی کرده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اخیرا در گزارش بازار نفت خود که به‌دقت بررسی می‌شود، برآورد کرد امارات متحده عربی در ماه ژوئیه روزانه ۳ میلیون بشکه نفت تولید کرده است.

براساس داده‌های مؤسسه ردیابی بین‌المللی حمل‌ونقل نفت پترو لجستیکز، این کشور در ماه اوت حتی بیشتر از این رقم نفت تولید کرده است.

این ارقام به‌طور قابل توجهی بالاتر از رقم تولید روزانه ۲ میلیون و ۶۹۳ هزار بشکه‌ای ماه اوت است که توسط سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات اعلام شد، در حالی که این رقم رسمی هم ۱۰۰ هزار بشکه در روز، بیشتر از سهمیه تولید این کشور در توافق کاهش تولید اوپک پلاس بود.

منبع: پارسینه

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار