گوناگون

زمان مناسب برای ازدواج پس از طلاق

زمان مناسب برای ازدواج پس از طلاق

پارسینه: برخی افراد دوست دارند، بلافاصله پس از طلاق یا اتمام رابطه قبلی، با فرد جدیدی آشنا شوند. البته این روش، راه بسیار خوبی برای آشنا شدن با افراد جدید، رفتن به جا‌های تازه و احتمالا درک ابعاد تازه‌ای از شخصیت خود از آیینه نگاه دیگران است. اما برخی افراد حتی نمی‌توانند فکر ازدواج مجدد را تحمل کنند.

با افزایش آمار طلاق و تجربه کردن جدایی، شمار زیادی از افراد نسبت به ازدواج مجدد دچار سردرگمی می‌شوند و به درستی نمی‌دانند چه زمانی برای ازدواج مجدد مناسب است؛ و آیا اصلا با وجود چالش‌هایی مانند داشتن فرزند و یا تجربه تلخ شکست زندگی مشترک، ازدواج مجدد می‌تواند کار درستی باشد؟ و اگر درست است چه زمانی برای شروع یک زندگی متاهلی مناسب است؟ ما امروز در این مقاله قصد داریم به این موضوعات که ذهن بسیاری از افراد طلاق گرفته را به خود مشغول کرده، بپردازیم تا حد امکان به کسانی که از تنهایی رنج می‌برند و از طرفی برای شروع یک زندگی جدید اعتماد به نفس خود را از دست داده اند کمکی کرده باشیم.

ازدواج مجدد

همانطور که در بالا گفته شد شروع یک زندگی مشترک جدید با خود چالش‌هایی در پی دارد، ولی از آنجایی که انسان جفت آفریده شده و نمی‌تواند تا آخر عمر به تنهایی زندگی کند ناگزیر به ازدواج مجدد است. شروع یک زندگی جدید می‌تواند یکی از نقاط عطف زندگی هر فردی باشد. کسانی که تجربه طلاق را دارند نسبت به معیار‌های ازدواج با دیدی بازتر می‌نگرند و تمام کم و کاستی‌های زندگی گذشته خود را مدنظر دارند و سعی می‌کنند برای رسیدن به آرامش و خوشبختی اشتباهات گذشته خود را تکرار نکنند؛ و البته حق مسلم هر فردی است که یک کانون گرم و با عشق داشته باشد و ازدواج مجدد فرصتی دوباره است که به افراد شکست خورده داده می‌شود. درست است که اینبار فرد با تجربه است، ولی ازدواج زن یا مرد مطلقه پیچیدگی‌های بیشتری دارد و نیاز به تامل بیشتری خواهد داشت.


مثلث کارپمن؛ چطور در رابطه عاطفی قربانی، ناجی یا زجردهنده نباشیم؟ مثلث کارپمن؛ چطور در رابطه عاطفی قربانی، ناجی یا زجردهنده نباشیم؟


زمان مناسب برای ازدواج مجدد

از نظر شرعی بهترین زمان برای زنان ۳ ماه و ۱۰ روز است، ولی این زمان از نظر روانشناختی حداقل ۶ ماه و حتی بیشتر طول می‌کشد تا فرد خود را اصطلاحا پیدا کند و با طلاق و از دست دادن رابطه قبلی خود سازگار گردد و بتواند به خود و زندگی اش فکر کند و آمادگی ازدواج مجدد را بدست آورد؛ و معمولا در مواردی که طلاق ناگهانی اتفاق افتاده نیاز به طی کردن زمانی در حدود ۶ ماه تا ۱ سال هست تا فرد با اتفاق افتاده کنار بیاید. به طور نرمال زمانی که یک رابطه پایان می‌یابد باید مراحلی طی شود. این مراحل شامل انکار، خشم، غم و نهایتا پذیرش می‌باشد. این مراحل بسیار شبیه به مراحل شکست عشقی می‌باشد. بعد از طی کردن این مراحل، آمادگی روحی فرد برای ورود به یک رابطه جدید در سطح قابل قبولی می‌باشد. بهتر است ازدواج در زمانی صورت گیرد که به خاطر فرار از تنهایی و افسردگی نباشد. زیرا تجربه ثابت کرده است فردی که این مراحل را پشت سر نگذاشته و تنها بخاطر فراموش کردن رابطه قبلی و فرار از درد تنهایی تن به ازدواج مجدد داده، ازدواجش به مراتب ناموفق‌تر از قبل بوده است.

آماده شدن برای ازدواج مجدد

فردی که به ازدواج مجدد فکر می‌کند بطور حتم در اینباره نگرانی‌های خاصی دارد و دچار تردید می‌شود بنابراین بهتر است به مواردی که در پایین ذکر می‌شود توجه نموده و یکی یکی آنرا بررسی کند تا برای ازدواج مجدد آمادگی لازم را پیدا کند و همان طور که گفته شد بهتر است مدت زمان حداقل ۶ ماهه‌ای از رابطه قبلی گذشته باشد.

اولین مرحله جهت آماده شدن برای ازدواج مجدد:
فرد طلاق گرفته اولین و مهم‌ترین کاری که باید انجام دهد روبرو شدن با واقعیت است بطوری که رابطه قبلی خود را بررسی کند و عادلانه علت شکست را بیابد البته اصلا قرار نیست خود را مورد سرزنش قرار دهد بلکه فقط مهم این است که سهم خود را از شکست شناسایی کرده و بپذیرد که در این شکست خود نیز سهم و نقش داشته است.

دومین مرحله جهت آماده شدن برای ازدواج مجدد:
اگر در مرحله اول فرد با خود صادق باشد علت شکست و سهم خود را بپذیرد مرحله را به خوبی انجام داده وارد مرحله دوم می‌شود و در این مرحله باید هدف گذاری کند به این صورت که انگیزه و اهداف خود را برای ازدواج مجدد مشخص کند و به خوبی بداند که از این ازدواج چه می‌خواهد و از آن چه انتظاراتی دارد. این مرحله به فرد کمک می‌کند تا اینبار فرد مناسبی را پیدا کند.

سومین مرحله جهت آماده شدن برای ازدواج مجدد:
زمانی که دو مرحله قبل به خوبی پشت سر گذاشته شد می‌توان فرد مناسبی را پیدا کرد و انتظارات خود را با وی در میان گذاشت. در این مرحله نباید چیزی را مخفی کرد بلکه باید خیلی واضح و روشن در مورد گذشته صحبت نمود و نکته مبهمی برای فرد جدید بجا نگذاشت، اما دلیلی هم ندارد که تمامی جزئیات برای او بازگو شود. تنها تا جایی که به او می‌تواند ربط داشته باشد، باید گفته شود.

چالش‌های ازدواج مجدد

بطور حتم شروع یک زندگی جدید هم برای مردان و هم برای زنان چالش‌های زیادی بوجود می‌آورد. خیلی از موارد پیش آمده که فاصله طلاق تا ازدواج مجدد کم بوده و همین امر باعث بوجود آمدن شک و شبهاتی شده است که نکند قبل از طلاق پای کس دیگری در میان بوده باشد. همچنین همان طور که قبل هم گفته شد در صورتی که فرد طلاق گرفته برای فرار از تنهایی و افسردگی بخواهد به ازدواج مجدد رو بیاورد به ازدواج موفق دست نخواهد یافت و دوباره به شکستی به مراتب بدتر از شکست قبل دچار خواهد شد. وجود فرزندان نیز یکی دیگر از چالش‌هایی ست که مرد یا زن مطلقه با آن روبرو است. داشتن فرزند، ازدواج مجدد را سخت‌تر می‌کند، زیرا پذیرش آن هم از طرف فرزند و هم از طرف فرد مقابل کاریست دشوار ... و هضم آن از هر دو طرف زمان بر است و باید قبل از شروع مجدد زندگی مشترک حل گردد.
منبع:ساعدنیوز

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار