گوناگون

پاییز و زمستان سخت و مرگبار نیمکره شمالی زیر سایه کرونا / حال مردمان زمین خوب نیست

پاییز و زمستان سخت و مرگبار نیمکره شمالی زیر سایه کرونا / حال مردمان زمین خوب نیست

پارسینه: درحالی که اروپا برای مهار افزایش شدید موارد کووید-۱۹ در تقلاست، جمهوری چک دستور بستن مدارس، بار‌ها و کلوپ‌ها برای سه هفته را صادر کرده است. کرونا در دوران نقاهتش در میان طرفدارانش می‌رقصد، اما از همان آمریکا تا آن سوی عالم کشور‌هایی همچون روسیه و ایران و مصر در هر ۲۴ ساعت، صد‌ها نفر قربانی می‌دهند.

به گزارش پارسینه، شهر آرا چندی پیش نوشت: آدم‌هایی که فلسفه می‌دانند، نگاه دیگری به زندگی روزمره دارند و آن‌هایی که فلسفه می‌خوانند، شاید به‌دنبال راهی هستند برای رهایی از تعلقات عالم. در این میان فلسفه مدرن طرف‌داران بسیار زیادی دارد، زیرا در کنار مسائل پیچیده فلسفی بشر، به مسائل ریز و جزئی زندگی هم می‌پردازد. شاید به همین دلیل است که انتشار کتاب «عالمگیر» نوشته اسلاوی ژیژک اتفاق مهمی در دنیای کتاب‌های فلسفه محسوب می‌شود. کتابی که به مهم‌ترین دغدغه این روز‌های بشر یعنی بیماری «کرونا» پرداخته و خواسته است بگوید چگونه کووید۱۹ دنیا را تکان می‌دهد.

در این کتاب ژیژک با شور و شوق همیشگی‌اش به استفاده از تمثیل‌های موجود در فرهنگ عامه، صفحات این کتاب را با گفتار‌هایی از کوئنتین تارانتینو، هربرت جورج ولز، هگل و مارکس می‌آراید و تصویری جذاب از بحران کرونا را ایجاد می‌کند.

شاید جالب باشد بدانید این فیلسوف سرشناس در فصل چهارم کتابش گریزی هم به ایران می‌زند. او از قول ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، نقل می‌کند که ویروس کرونا، ویروس دمکراتی است، فقیر و غنی و مسئول و غیرمسئول نمی‌شناسد. او معتقد است که در برابر این ویروس، همگی در یک قایق نشسته‌ایم.

با آمدن تدریجی سرما اما، گفته‌های ژیژک بیشتر رنگ حقیقت به خود می‌گیرد.

محدودیت و تعطیلی‌های تمام‌عیار شاید در خیلی جا‌ها برداشته شده باشند، اما تابستان هم به پایان رسیده است. روز‌ها کوتاه‌تر و تاریک‌تر و هوا سردتر شده و نمی‌شود در فضای باز مهمانی گرفت. در نقاط سردسیر نیمکره شمالی کم‌کم متوجه می‌شویم که در ماه‌های آینده زندگیمان بسیار محدودتر خواهد شد.

بی بی سی می‌نویسد: با مردم که حرف می‌زنی، برای خیلی‌ها گذراندن روز‌های تاریک و سرد پاییز و زمستان در مقایسه با محدودیت و تعطیلی‌های تمام‌عیار سخت‌تر به نظر می‌رسد؛ اینکه نمی‌توانیم برای چیزی برنامه‌ریزی کنیم، نامعلوم بودن رخداد‌های آینده، کمبود جدی سرگرمی و اینکه نمی‌دانیم آیا می‌توانیم مادرتان را برای کریسمس ببینیم.

خلاصه اینکه بعد از این شش ماه خیلی‌ها تخلیه عاطفی شده‌اند و انرژی‌شان تمام شده است.

کریس اُسولیوان از بنیاد سلامت روان می‌گوید: "در دوره محدودیت و تعطیلی سعی کردیم خود را با مشکلات روزمره وفق دهیم، اما نادیده گرفتن عوارض روحی و عاطفی آن کار راحتی نیست و برای بهبود هم فرصت کافی نداشته‌ایم".

بعد از سخت‌ترین ماه‌های زندگی برای بیشتر ما، "اینکه به گذشته بازگردیم آسان نیست. همه از پا افتاده‌ایم و حالا باید همگی آن را تکرار کنیم".

کریس می‌گوید دلیلی ندارد وانمود کنیم که این کار راحت است با این حال راه‌هایی هستند که به خودمان کمک کنیم. بسیاری از آن‌ها در این خلاصه می‌شوند که فقط نگران چیز‌هایی باشیم که در کنترل‌مان هستند. گفتنش آسان است، ولی وقتی نگران بیکاری و بی‌پولی هستید عمل کردن به آن آسان نیست.

این یک تمثیل عجیب است، ولی اصطلاح خوبی است در تایید آنچه کریس می‌گوید: "در ماه‌های آینده اتفاقاتی خواهند افتاد که نمی‌توانیم برایشان برنامه‌ریزی کنیم. نمی‌دانیم کریسمس کجا خواهیم بود، حتی نمی‌دانیم ماه آینده کجا خواهیم بود".

کریس توصیه می‌کند هر روز تمرکزمان بر چیز‌هایی باشد که می‌توانیم کنترل‌شان کنیم: "هدف کوتاه مدت داشته باشید، برای یک ساعت بعد یا روز بعد یا هفته آینده. نگران آینده نباشید".

خلاصه اینکه خبر می‌رسد بالاترین آمار موارد تازه در هر ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت به جمهوری چک مربوط می‌شود. در هلند هم استفاده از ماسک در فضا‌های عمومی سربسته اجباری شده و محدودیت‌هایی اعمال شده است.

در همین حال بستری شدن در بیمارستان بار دیگر در بسیاری کشور‌ها در حال افزایش است.

مارتین هرش، سرپرست گروه بیمارستان دولتی "ای پی اچ پی" هشدار داد که ۹۰ درصد ظرفیت بخش مراقبت‌های ویژه در بیمارستان‌های پاریس ممکن است تا هفته آینده پر شود.

انتظار می‌رود امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، روز چهارشنبه در نطقی تلویزیونی محدودیت‌های بیشتری را اعلام کند. گزارش رسانه‌های محلی حاکیست که شهر‌هایی که کانون شیوع هستند، از جمله پاریس، ممکن است عصر‌ها با مقررات منع تردد روبرو شوند.

پیشتر آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان گفت که او "با نگرانی زیاد ناظر" اوضاع در اروپاست وافزود: "باید بگویم که وضعیت همچنان جدی است."

تمام این ماجرا‌های اروپا و درگیری دوباره با ویروس کرونا یک طرف، داستان ابتلای ترامپ به کرونا و سلامتی معجزه آسای وی طی ۶ روز هم از آن دسته روایاتی است که فقط می‌توان از کاخ سفید به رهبری دونالد ترامپ باور کرد!

در حالیکه دو رقیب دمکرات و جمهوری خواه آمریکایی برای کسب آرا در انتخابات سرنوشت ساز ریاست جمهوری آمریکا در تکاپو هستند، بسیاری از تحلیلگران ماجرای بیماری ترامپ و بازیابی سلامتش از ویروس کرونا را بیشتر شبیه یک شوخی و ابزار تبلیغاتی تلقی می‌کنند، ترامپ در این روز‌ها و در حالیکه طبیعتاً باید در دوران نقاهت باشد، بر روی صحنه و در میان طرفدارانش حاضر و به پایکوبی و رقص مشغول است!


در سایر نقاط اروپا چه می‌گذرد؟

در ایتالیا دستوری تازه گردش‌های علمی دانش آموزان به خارج از مدارس و ورزش‌هایی مثل فوتبال که با تماس همراه است را ممنوع می‌کند. برگزاری مهمانی‌های خصوصی ممنوع شده و ایتالیایی‌ها قویا ترغیب می‌شوند تجمع‌ها را به شش نفر محدود کنند.

روسیه با ۱۴ هزار مورد ابتلا و ۲۴۴ مورد مرگ بالاترین آمار روزانه را گزارش کرد، اما مقام‌ها گفتند که قصد اعمال محدودیت‌های منع تردد را ندارند.

از سوی دیگر با درگذشت ۲۵۴ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در طول ۲۴ ساعت گذشته، هشدار‌ها درباره وضعیت خطرناک شیوع کرونا در ایران اوج گرفته است.

بر آمار‌های رسمی که تا روز سه‌شنبه ۲۲ مهرماه اعلام شده است، تا کنون در ایران ۲۹ هزار و ۷۰ نفر به‌دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند و تعداد کل مبتلایان به ۵۰۸ هزار و ۳۰۹ نفر رسیده است.

حمید سوری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بهشتی، به خبرگزاری ایرنا گفته است که میانگین مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در ایران «حدود ۲.۵ برابر» میانگین جهانی به ازای یک میلیون نفر جمعیت است.

سازمان عفو بین‌الملل نیز تیرماه امسال اعلام کرد که از میان ۷۹ کشور جهان، ایران در کنار ایالات متحده، روسیه و مصر، بیشترین شمار قربانیان ناشی از کرونا را دارد.

در هشداری دیگر، محمد طالب‌پور، رئیس بیمارستان سینا به خبرگزاری ایلنا گفته است که اگر وضعیت به روال فعلی ادامه پیدا کند، «روزانه ۶۰۰ الی۷۰۰ نفر» قربانی کرونا خواهند شد.

او با این پیش‌بینی که تا یک سال و نیم دیگر کشور درگیر کرونا خواهد بود، هشدار داده است که ادامه روند موجود می‌تواند تعداد قربانیان کرونا را به ۳۰۰ هزار نفر نیز برساند.

همچنین دویچه وله گزارش می‌دهد: ویروس کرونا به عنوان عامل بیماری کووید۱۹ از ماه‌ها پیش در ۱۸۹ کشور جهان قربانی می‌گیرد، اما هنوز واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به آن به بازار عرضه نشده است.

شماری از کارشناسان از همان ابتدا با توجه به ناشناخته بودن ویروس و فرآیند زمان‌بر تولید واکسن پیشنهاد روی آوردن به "مصونیت گله‌ای" را مطرح کرده‌اند که لازمه آن ابتلای دست‌کم ۶۰ درصد جمعیت به بیماری کووید۱۹ است. رئیس سازمان بهداشت جهانی آن را راهبردی "غیراخلاقی" می‌داند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، تدروس آدهانوم روز سه شنبه (۱۲ اکتبر/ ۲۱ مهر) در یک کنفرانس خبری ویدئویی هشدار داد که روی آوردن به راهبرد مصونیت گله‌ای به معنای اجازه دادن به شیوع کنترل نشده پاندمی و ابتلای انبوه مردم خواهد بود.

رئیس سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده که مصونیت گله‌ای یا ایمنی جمعی باید از طریق واکسینه کردن شهروندان به دست آید و نه به وسیله فراهم کردن شرایط ابتلای بخش بزرگی از آنها.

او تصریح کرد که رویکرد رسیدن به ایمنی جمعی از طریق طبیعی و با ابتلای اکثریت یک جامعه به ویروس "به لحاظ علمی و اخلاقی مسئله‌دار" است.

تدروس آدهانوم می‌گوید در تاریخ بهداشت "هرگز" سابقه نداشته که چنین راهبردی علیه شیوع یک بیماری عفونی یا پاندمی به کار گرفته شود.

و در نهایت بر پایه آماری که پژوهشگران دانشگاه آمریکایی جانز هاپکینز ارائه می‌دهند تا شامگاه ۲۲ مهر نزدیک به ۳۸ میلیون مورد ابتلا به کرونا در سراسر جهان ثبت شده و بیش از یک میلیون و ۸۳ هزار مبتلای به کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار