گوناگون

علت افزایش خرید و فروش نوزادان در فضای مجازی/ افزایش ناباروری یا سیر دشوار فرزندخواندگی در بهزیستی؟

علت افزایش خرید و فروش نوزادان در فضای مجازی/ افزایش ناباروری یا سیر دشوار فرزندخواندگی در بهزیستی؟

پارسینه: «واگذاری دختر ۲ ساله» «لطفا قبل از واریز پیام بدین، شاید بچه واگذار شده باشه» «پسر گلمون ۴ ماهه» «نوزاد دختر، ۴ روزه به دنیا اومده» این متن‌ها روی تصاویر چهره نوزادانی قرار دارد که فضای مجازی مجل فروش آن‌ها شده است.

علت افزایش خرید و فروش نوزادان در فضای مجازی/ افزایش ناباروری یا سیر دشوار فرزندخواندگی در بهزیستی؟
تحریریه پارسینه: «واگذاری دختر ۲ ساله» «لطفا قبل از واریز پیام بدین، شاید بچه واگذار شده باشه» «پسر گلمون ۴ ماهه» «نوزاد دختر، ۴ روزه به دنیا اومده» این متن‌ها روی تصاویر چهره نوزادانی قرار دارد که فضای مجازی مجل فروش آن‌ها شده است.

به تازگی خبری منتشر شد که حکایت از فروش نوزادان در فضای مجازی می‌داد. راه‌اندازی یک صفحه در اینستاگرام در فضای که در اقدامی عجیب نوزادان چندماهه و یا کودکان چندساله را واگذار می‌کند. این صفحه تصاویری از کودکان را به اشتراک گذاشته و با تعیین قیمتی آن‌ها را به خریداران واگذار می‌کند و حتی تصاویری از پیام رضایت خریدار از نوزاد فروخته شده را نیز در قسمت استوری صفحه بارگذاری می‌کند.

کانالی که از شروع فعالیتش بیش از یک روز هم نمی‌گذشت، اما آمار بازدیدکنندگانش، دقیقه به دقیقه در حال افزایش بود. در صفحه اصلی این کانال پیامی درباره واگذاری رایگان یک نوزاد ۴ روزه و تصاویری از چند نوزاد ۲ تا ۴ ماهه و یک دختر بچه ۲ ساله به همراه قیمت فروش آن‌ها منتشر شده بود. همچنین روایت‌هایی شندیده شد از افرادی که ادعا می‌کردند چند وقت قبل از همین کانال کودکی خریداری کرده و حالا هم از این خرید راضی است. این خریدار مدعی شده بود که طولانی شدن انتظار در راهرو‌های سازمان بهزیستی و مراحل واگذاری فرزندخواندگی، او را به سمت این کانال هدایت کرده است.

خرید و فروش نوزاد در یک کانال اینستاگرامی

نکته قابل توجه اینکه دقیقا یک ماه قبل از این کانال بود که اخباری مرتبط با خرید و فروش نوزاد در فضای مجازی منتشر شده بود. آن اخبار، اما خیلی سریع به دست فراموشی سپرده شده بود. این بار، اما ماجرا متفاوت بود. کانالی وجود داشت که افراد حقیقی در آن حضور داشتند و افرادی دیگر ادعا می‌کردند که اقدام به این خرید‌ها کرده‌اند.

اتفاق خوب، اما آنجا بود که عاملان پشت این کانال خرید و فروش نوزاد خیلی زود به دام پلیس افتادند. سردار حسین رحیمی درباره جزئیات بازداشت افرادی که اقدام به فروش نوزادان در فضای مجازی می‌کردند گفته بود: پلیس فتا در کنترل فضای مجازی گام‎های خوبی برداشته و اشراف خوبی بر این فضا دارد. پلیس فتا در گشت‌زنی‌های خود در فضای مجازی، به صفحاتی برخورد کرد که آگهی‌هایی را درباره فروش نوزاد ارائه کرده و عنوان می‌کردند که آمادگی فروش نوزادان را دارند.

این مقام انتظامی تصریح کرد: با پیگیری فراوان صورت گرفته مشخص شد که تمام این صفحات (حدود ۱۵ صفحه) توسط یک گروه اداره می‌شود که در گام نخست سه نفر از افرادی که اقدام به این کار می‌کردند، شناسایی و بازداشت شدند. متهمان این پرونده نوزادان را در ازای دریافت ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان به فروش رسانده بودند و تحقیقات درباره این پرونده ادامه دارد. در همین ایام این با انتشار این آگهی‌ها در فضای مجازی، شاهد دل‌نگرانی مردم بودیم؛ در حال حاضر این دو نوزاد دو روزه و دو ماه شناسایی شدند و کار توسط پلیس فتا ادامه دارد.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ خاطرنشان کرد: والدین این نوزادان و افرادی که اقدام به این کار کردند، شناسایی شدند و احتمال دارد که نوزادان بیشتری توسط اعضای این باند فروخته شده باشند. وقتی کار از ابتدا به اشتباه و مسیر غلط پیش می‌رود، طبیعتاً در ادامه نیز روند غلطی را طی خواهد کرد؛ خریداران این نوزادان نیز به هیچ عنوان از راه قانونی، قادر به دریافت شناسنامه برای فرزند خود نبودند و باید از راه‌های غیر قانونی اقدام به این کار می‌کردند.

سازمان بهزیستی وارد پرونده شد

به دنبال این دستگیری، خریدار نوزاد دو ماهه از همین کانال مجازی هم که به همراه همسرش در مقر پلیس پایتخت حاضر شده بود، گفت: «من یک فرزند حدود ۱۱ ساله دارم و، چون دیگر امکان بچه‌دار شدن برایم وجود نداشت پس از مشاهده آگهی تصمیم به خرید بچه گرفتم. پس از مشاهده تصاویر و قرار گذاشتن، فرد واسطه به من گفت که خانواده این نوزاد از فروش فرزندشان رضایت دارند و بنا شد تا ۵۰ میلیون تومان به آن‌ها بدهیم. اما من تاکید کردم که حتما قبل از پرداخت پول باید خانواده این نوزاد را ببینم و آن‌ها نیز به من قول دادند که طی جلسه‌ای با خانواده نوزاد صحبت خواهیم کرد. مدتی بعد خبری از مادر این نوزاد نشد و دو زن میانسال نزد من آمده و ادعا کردند که، چون مادر نوزاد حال روحی خوبی ندارد آن‌ها از طرف مادر نوزاد آمده‌اند من هم با شنیدن صحبت‌های آن‌ها دلم آرام شد که حتما طرف مقابل رضایت دارد. حتی به من گفتند که سرپرستی بچه را به من واگذار می‌کنند و می‌توانیم برایش شناسنامه نیز بگیریم، اما متاسفانه این اقدام انجام نشد تا اینکه فهمیدیم این روند غیرقانونی بوده و امروز پیش پلیس آمدیم.» معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی استان تهران هم در پی این اتفاق و دستگیری اعضای باند فروش نوزادان گفت: «سازمان بهزیستی آماده است تا به محض صدور حکم قضایی، نگهداری و حمایت از این کودکان را آغاز کند. برای کسب اطلاعات دقیق‌تر همکاران سازمان بهزیستی و اورژانس اجتماعی هم اعزام شده‌اند و به محض صدور حکم قضایی نوزادان را به مراکز نگهداری بهزیستی منتقل می‌کنند. سازمان بهزیستی بعد از انتقال نوزادان به شیرخوارگاه‌ها نیز برای تعیین تکلیف آن‌ها ابتدا اقدام به شناسایی والدین کرده سپس برای فرزندپذیری اقدام می‌کند.»
سلحشوری: فرزند خواندگی راحت‌تر شده است

سیدمحمود علیزاده طباطبایی، وکیل پایه یک دادگستری در این خصوص گفت: «افراد متقاضی باید چیزی به نام فرزند کنند و در حال حاضر وقتی فرزند خواندگی به این شکل باشد خیلی راحت افراد فرزند می‌خرند و در این زمینه ممنوعیت قانونی وجود ندارد. به گفته علیزاده طباطبایی ممنوعیت قانونی برای کسی که بخواهد بچه‌اش را به فرد دیگری بدهد تا او را بزرگ کند، وجود ندارد. کسی نمی‌گوید فرزندم را می‌فروشم می‌گوید می‌خواهم بچه را به شما بدهم. اینکه کسی فرزندش را واگذار کند ممنوعیتی ندارد و قابل کنترل نیست. کسی می‌خواهد بچه خود را که خانواده فقیر دارد به فرد ثروتمند بدهد که در گذشته وجود داشته و اگر در مقابل چیزی بگیرد ممنوعیت قانونی ندارد و بهره کشی محسوب نمی‌شود.»

همچنین پروانه سلحشوری، نماینده سابق مردم در مجلس شورای اسلامی، در این باره به یکی از خبرگزاری‌ها گفته بود: باید صحت و سقم این موارد بررسی شود. تا جایی که می‌دانم خیلی از قوانین پذیرفتن فرزند از سوی سازمان بهزیستی تعدیل شده است و فرزند خواندگی راحت‌تر شده است. هر کسی بخواهد کسی را به فرزندی قبول کند باید یکسری ویژگی‌ها داشته باشد و نمی‌توان بچه‌ها را به دست افراد داد، اما نسبت به سابق تصحیح صورت گرفته است و شرایط بهتر شده که این اقدامات از طریق سازمان بهزیستی صورت گرفته است. همیشه چنین اتفاقاتی رخ می‌داد، اما اینکه عیان باشد احتمال زیاد باید پیگرد‌های قانونی داشته باشد. او در خصوص تولد فرزند از سوی افراد بی بضاعت برای دریافت پول بیان کرد: گزارشی در زمان ما در این خصوص وجود ندارد.

این‌ها همه، اما در حالی است که اگرچه این کانال و عاملان پشت آن دستگیر شدند، اما بچه فروشی، ماجرای امروز و دیروز نیست. از سال‌ها پیش وجود داشته است و به ویژه در سال‌های اخیر با افزایش نشکلات مرتبط با ناباروری برای والدین، افزایش تمایل زوجین برای به سرپرستی گرفتن کودکان دیگر و همچنین دشوار شدن روند فرزندخواندگی از بهزیستی، به نظر می‌رسد این شکل از بچه دار شدن، سر و شکل تازه‌ای گرفته است. موضوعی که شاید در بلند مدت به بحرانی جدی‌تر بدل شود.
منبع: پارسینه

ارسال نظر

  • ناشناس

    خودتونو گول نزنید، مشکل بهزیستی نیست. این افرادی که نوزاد میخرند گرفتار این توهم هستند که وجهه و اعتبار و آبروشون خدشه دار میشه اگه دیگران بفهمند بچه دار نمیشدند و فرزند به سرپرستی قبول کردند.
    من نمیدونم چرا مردمان ساکن بیابان های خاورمیانه توهم زدنند که هر لحظه زندگیشون فرش قرمز مراسم اسکاره و اونها هم سلبریتی هستند و همه جهان نظاره گر اینها هستند.
    درحالی که مولا علی علیه السلام این همه درباره یتیمان سفارش کردند برای خیلیا غیرقابل قبوله که یه یتیم رو به عنوان فرزند خودشون بزرگ کنند.
    غربی ها با اون همه انحرافاتی که دارند به شدت در کار به سرپرستی قبول کردند بچه ها هستند حتی از کشورهای جهان سوم.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار