گوناگون

از اعلام بازگشت کلیه تحریمهای سازمان ملل علیه ایران تا رونمایی از گوشی هوشمند ایرانی ساختِ چین!

از اعلام بازگشت کلیه تحریمهای سازمان ملل علیه ایران تا رونمایی از گوشی هوشمند ایرانی ساختِ چین!

پارسینه: مشغله فراوان گاهی باعث می‌شود از بخش مهمی از اخبار ساعات گذشته بی اطلاع بمانید یا درست در لحظاتی که در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته که در جریان آن‌ها هم قرار نگرفته اید، پارسینه تلاش می‌کند صبح هر روز مهم‌ترین این رویداد‌ها را که گاهی از نظر‌ها دور افتاده و کمتر به آن پرداخته می‌شود به اطلاع مخاطبانش برساند.

تحریریه پارسینه| درست در لحظاتی که در کوران مشغله روزانه گرفتار و یا در حال استراحت بودید، خبر‌های مهمی بر روی خروجی خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری قرار گرفته است، پارسینه تلاش می‌کند هر بامداد مهم‌ترین اخبار ایران و جهان در طی ساعات گذشته را به اطلاع مخاطبانش برساند. پارسینه هیچگونه دخل و تصرفی در اخبار بامدادی ندارد و صحت و سقم رویداد‌ها و انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست.
مکانیسم ماشه از سوی آمریکا فعال شد

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا شامگاه شنبه ساعاتی مانده به آغاز ۲۰ سپتامبر در بیانیه‌ای اعلام کرد همه تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران که در چارچوب توافق هسته‌ای موسوم برجام تعلیق شده بودند، با فعال کردن مکانیسم ماشه دوباره اجرایی شدند.

آمریکا پیش از این طرح بازگشت تحریم‌ها را به شورای امنیت ارائه کرد، اما ۱۳ عضو از ۱۵ عضو دائمی و غیر دائمی شورای امنیت سازمان ملل، در نامه‌هایی مخالفت خود را با این اقدام ایالات متحده اعلام کردند.

وزیر امور خارجه آمریکا در این بیانیه‌ای اعلام کرد، همانطور که ماه گذشته به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرده بود، اکنون مهلت ۳۰ روزه برای فعال کردن مکانیسم ماشه در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ به پایان رسیده است، بنابراین تمامی تحریم‌های تعلیق شده سازمان ملل علیه ایران بازگردانده می‌شود.

مایک پومپئو در این بیانیه تصریح کرده است: آمریکا انتظار دارد که تمامی اعضای سازمان ملل متحد کاملاً به تعهدات خود برای اجرای این اقدامات عمل کنند. علاوه بر تحریم تسلیحاتی، این اقدام شامل محدودیت‌هایی از جمله ممنوعیت فعالیت‌های مرتبط با غنی سازی و بازفرآوری مواد مرتبط و ممنوعیت آزمایش و توسعه موشکی بالیستیک ایران است.

وزیر امور خارجه آمریکا هشدار داده است که اگر کشور‌های عضو سازمان ملل متحد به تعهدات خود برای اجرای این تحریم‌ها عمل نکنند، ایالات متحده آماده است با استفاده از اختیارات داخلی خود، عواقب ناشی از این قصور را اعمال کند.

وی در ادامه گفته است که آمریکا می‌خواهد مطمئن شود که ایران از منافع فعالیت‌های ممنوع شده از سوی سازمان ملل متحد بهره مند نمی‌شود.

مایک پومپئو تصریح کرده است: در روز‌های آینده ایالات متحده طیف وسیعی از اقدامات مضاعف را برای تقویت اجرای تحریم‌های سازمان ملل و پاسخگو کردن ناقضان (این تحریم ها) اعلام خواهد کرد. وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرده است که «کارزار فشار حداکثری» علیه حکومت ایران، تا زمان دستیابی به یک توافق جامع با ایران برای مهار تهدید‌های ناشی از تکثیر تسلیحات کشتار جمعی، توقف هرج و مرج، خشونت و خونریزی ادامه می‌یابد.
نیویورک تایمز از احتیاط تهران در برابر حمله نظامی آمریکا خبر داد

نیویورک تایمز در گزارشی با استناد به گفته‌های مقام‌های آمریکایی و کشور‌های هم‌پیمان آمریکا مدعی شده که "رهبر انقلاب، دست‌کم در مقطع فعلی، هر نوع انتقامجویی و رویارویی مستقیم با آمریکا را به صلاح ندانسته و فقط اجازه فعالیت‌های سایبری را منطقی دانسته اند "

طبق این ادعا که چهار نفر از خبرنگاران این روزنامه نوشته‌اند، ایران "نگران" تلافی و حمله نظامی آمریکا و اسرائیل است.

نیویورک تایمز چاپ آمریکا، در این مطلب با استناد به گزارش اطلاعاتی که در اختیار مقام‌های آمریکایی و متحدان آن‌ها قرار گرفته، می‌گوید ایران همچنین برنامه‌های پارسال خود را برای تاثیر بر انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در پاییز امسال کنار گذاشته است؛ نقشه‌هایی مانند حمله به کشتی‌ها در خلیج فارس یا ذخایر نفتی در خاورمیانه با هدف این که شوک اقتصادی آن بر انتخاب مجدد دونالد ترامپ اثر بگذارد.

در این گزارش، نیویورک تایمز با استناد به منابع خبری خود و تحلیل آن‌ها از اوضاع ایران می‌گوید تهران در محاسباتش به این نتیجه رسیده که بعد از بحرانی که همه‌گیری کرونا برای اقتصاد جهان ایجاد کرد، هر نوع حمله به منابع نفتی بی‌اثر است؛ و اینکه ایران باور دارد که هر نوع حمله‌ای جز حملات سایبری به نفع ترامپ خواهد بود چرا که به او اجازه می‌دهد با هدف تامین نظر رای‌دهندگان حامی خود، آمریکا را برای یک پاسخ نظامی به ایران آماده کند.
تشدید جنگ در قندوز؛ هواپیما‌های ارتش مواضع طالبان را بمباران کردند

منابع محلی تایید کرده‌اند که جنگجویان طالبان به پاسگاه‌های امنیتی ارتش افغانستان در شهرستان خان‌آباد در استان شمالی قندوز حمله کرده‌اند و دستکم ۳ سرباز ارتش را کشته‌اند.

عصمت‌الله مرادی، سخنگوی استاندار قندوز، می‌گوید که این حمله دیشب در نزدیکی روستای عکس داوود انجام گرفت و طالبان با حمله به پایگاه ارتش، کوشیدند در امتداد راه نیز زندگی مسافران را مختل کنند.

ساعاتی پس از آن درگیری، مقام‌های محلی در قندوز نیز اعلام کردند که نیرو‌های هوایی ارتش افغانستان برای سرکوب شورشیان طالبان در آن منطقه اقدام به حمله هوایی کرده است و دستکم ۲۰ جنگجوی طالبان را از بین برده‌اند. گفته می‌شود که دستکم ۱۵ نفر دیگر نیز در این درگیری‌ها مجروح شده‌اند.

دفتر استاندار قندوز نیز انجام حملات هوایی را تایید کرد و گفت که هدف از آن، یک پایگاه طالبان در همان منطقه بوده است.

گزارش‌ها حاکی‌ست که شماری از غیرنظامیان نیز در حمله تعقیبی نیرو‌های ارتش افغانستان کشته و مجروح شده‌اند. مقام‌های محلی قندوز می‌گویند که این غیرنظامیان برای دیدن پایگاه طالبان و بیرون کشیدن اجسادشان بعد از حمله اول تجمع کرده بودند که هدف گرفته شدند.

منطقه آشوب‌زده خان‌آباد در کنترل طالبان است و شورشیان از همان نواحی بار‌ها به مرکز استان قندوز هجوم برده‌اند.

همزمان، لشکر ۲۱۷ پامیر اعلام کرده است که حملاتی تهاجمی علیه جنگجویان طالبان در دو منطقه علی‌آباد و دشت ارچی قندوز نیز راه‌اندازی کرده‌اند که در پی آن دستکم ۲۴ شورشی کشته شده‌اند. مقام‌های افغان می‌گویند که در میان آن‌ها یک پیکارجوی پاکستانی نیز بوده است.

به گفته سخنگوی لشکر ۲۱۷ ارتش، ۱۸ پیکارجوی دیگر طالبان نیز در این عملیات‌های نظامی مجروح شده‌اند.
گوشی ایرانی نیامده حاشیه ساز شد!

گوشی ساخت داخل هنوز نیامده حاشیه ساز گشت. ماجرا از آنجایی آغاز شده که یکی از کاربران توئیتر اقدام به افشای مشخصات یک گوشی هوشمند کرد که به زودی عرضه خواهد شد. اما اصل ماجرا از چه قرار است؟

این کاربر روز گذشته در حساب توئیتر خود گفت: "تا به حال همش خبر درز اطلاعات و عکس گوشی‌های اونور آبی رو می‌نوشتیم؛ حالا میخوام عکس و مشخصات یکی از دو مدل موبایلی که به زودی عرضه میشه رو برای اولین بار منتشر کنم. "با استناد به اطلاعات او، این گوشی دارای پردازنده ۸ هسته‌ای مدیاتک، ۴ گیگابایت رم، نمایشگر ۶.۳ اینچی FHD+ف باتری ۶۳۵۰ میلی آمپرساعتی، اندروید ۹، دوربین دوگانه ۱۶ مگاپیکسلی و NFC است.
او در رابطه با گوشی دوم شرکت ایرانی اعلام کرد که این دستگاه مجهز به یک نمایشگر ۶.۱ اینچی، دوربین سه گانه با سنسور‌های ۸، ۲ و ۲ مگاپیکسلی، دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی، ۳ گیگابایت رم، ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی، پردازنده ۴ هسته‌ای ۱.۳ گیگاهرتزی مدیاتک، باتری ۳۵۰۰ میلی آمپرساعتی، شارژر معکوس و اندروید ۱۰ است.

کاربران ایرانی توئیتر تنها به چند ساعت زمان نیاز داشتند تا کشف کنند که گوشی جدید ایرانی که قرار است راهی بازار شود، متعلق به چه برندی است. کاربری با انتشار عکسی از صفحه شرکت Ulefone، اعلام کرد که گوشی بومی، در واقع همان Power ۶ است که توسط این شرکت چینی تولید شده.
نکته عجیب ماجرا در انتشار عکس "نسخه ایرانی" این بود که برچسبی بر روی برند گوشی قرار گرفته بود. از دید کاربران مراحل تولید گوشی ساخت ایرانی هنوز به حذف برند قبلی و جایگزینی برند جدید بر روی آن نرسیده بود. آنچه در این ماجرا محرز است، این که در رونمایی از گوشی ایرانی شتاب زده عمل شده و به نظر می‌رسد این گوشی هنوز کامل بومی سازی نشده است.
انتشار تصاویری نصفه و نیمه و یا صرفا تغییر نام داده شده برند، روش صحیحی برای رونمایی از یک گوشی ایرانی به نظر نمی‌رسد. از شواهد اینگونه برمی‌آید که گوشی ایرانی تنها یک نسخه ری‌برند شده از یک برند گمنام چینی است. اما سوال اینجاست که آیا ما واقعا به ساخت (عرضه) چنین محصولی نیاز داریم؟ نبود شفافیت در این فرایند، طبیعتاً بازخورد خوبی از سمت کاربران ایرانی به همراه نخواهد داشت. از طرف دیگر، بحث هزینه‌ای که برای انجام کل این عملیات می‌شود نیز مطرح است.
ترامپ جانشین قاضی گینزبرگ در دیوان عالی آمریکا را «فورا» انتخاب می‌کند

یک روز بعد از مرگ خانم روث بیدر گینزبرگ، قاضی لیبرال دیوان عالی آمریکا، دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری این کشور با انتشار توئیتی در روز شنبه ۲۹ شهریور اعلام کرد بدون هیچ تاخیری جایگزین وی باید انتخاب شود. وی از جمهوری‌خواهان خواست تا از انتخاب جایگزین خانم گینزبرگ حمایت کنند.

خبرگزاری رویترز روز شنبه گزارش داد که مرگ خانم گینزبرگ به رقابت میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بر سر جایگزین وی دامن زده است.

روث گینزبرگ، یکی از ۹ قاضی دیوان عالی آمریکا، توسط بیل کلینتون رئیس جمهوری وقت آمریکا در سال ۱۹۹۳ برای عضویت این دیوان به سنا معرفی شده بود. وی قرار بود در سال ۲۰۱۶ و پس از انتخابات ریاست جمهوری خود را بازنشسته کند، اما پیروزی آقای ترامپ باعث شد به رغم بیماری سرطان لوزالمعده، این پست را حفظ کند.

قضات دیوان عالی آمریکا مادام‌العمر هستند، مگر اینکه خود کناره‌گیری کنند یا سنا آن‌ها را برکنار کند.

با مرگ خانم روث گینزبرگ، اکنون دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا این فرصت را خواهد داشت با انتخاب جایگزین او، ترکیب دیوان عالی ایالات متحده را ۶ به ۳ به نفع محافظه‌کاران و جمهوری‌خواهان تغییر دهد.
چرا مردم ایران باید در فشار باشند؟

احمد آزادمرد، ‏طی یادداشتی در شماره آفتاب یزد نوشت: ‎-‬‎‏ چرا مردم باید در فشار باشند؟
این عنوان سخنان آقای دکتر حسن ‏روحانی رئیس جمهور در برنامه خبری ساعت ۱۴ ‏روز چهارشنبه ۲۶ شهریور ماه بود او که در جلسه هیئت دولت سخن می‌گفت: ‏توضیح نداد که منظورش. از مردم کیست و چه ‏کسی آنان را تحت فشار قرار می‌داده؟
وی در قسمت دیگری از سخنانش گفت: ما ‏باید نظارت کنیم وهمچنین اضافه کرد مردم نباید ‏فکر کنند ما دست روی دست گذاشته‌ایم و از قیمت‌ها بی‌اطلاعیم! آقای روحانی در ‏بخش دیگری از سخنانش برای نظارت و کنترل ‏قیمت‌ها گفت: من معاون اول رئیس جمهور را برای نظارت و پیگیری مامور ‏کردم؛ و در ادامه از سازمان‌های نظارت، تعزیرات ‏وقوه قضائیه درخواست کمک نمود. آقای رئیس جمهور در حالی از عدم ‏رضایت خود از تحت فشار بودن مردم سخن می‌گفت و قوه ‏قهریه را برای برداشتن این فشار بیاری می‌طلبید که گویا نمی‌دانست در ‏چه جلسه‌ای در صدر نشسته و اصحاب این جلسه را چه ‏افرادی و با چه عنوان ومسئولیتی تشکیل میدهند. زیرا اگر غیر از این بود ‏در ابتدا بیان استفهامی خود خطاب به یکی از وزرای ‏حاضر می‌پرسید چرا مردم باید تحت فشار باشند؟ تا اگر پاسخ قانع‌کننده‌ای ‏نداشتند با او برخوردی مناسب نماید.

از این‌ها که بگذریم ‏آقای رئیس جمهور به عنوان بالاترین مقام اجرایی وقتی می‌گوید مردم فکر ‏نکنند ما دست روی دست گذاشته‌ایم و از قیمت‌ها بی‌اطلاع ‏نیستیم، نگفتند از کی و از چه زمانی از گرانی بی‌رویه واز چه زمانی ‏از فشار بر مردم مطلع شده اند؟ و پس از آگاهی چه اقدامی ‏انجام داده اند؟ که امروز با چنین وضعیت دشواری روبه رو شدیم که فریاد ‏خود ایشان هم درآمده!
پرسش اینجاست که آیا آقای رئیس ‏جمهور اعتقادی به این اصل و واقعیت دارند که اقتصاد یک علم است و ‏رونق اقتصادی نیاز به زیرساخت‌ها و سازوکار‌هایی دارد ‏که نادیده انگاشتن به آن اصول موجب نابسامانی بازار می‌شود. جناب ‏رئیس جمهور کنترل و تنطیم نرخ ارزاق در وهله اول نیاز ‏به بدست آوردن قیمت تمام شده و مبنا قرار دادن آن است و متعاقب آن ‏تناسب اصل عرضه و تقاضا و بدنبال آن فراهم بودن شرایط ‏صادرات و در نظر گرفتن جوایز صادراتی، نه با روش‌های اعلام ‏شده. ‏
حاجی‌زاده: بدون چشم‌داشت از صنعت خودرو حمایت می‌کنیم

فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه نیرو‌های مسلح امروز وظیفه خود را کمک و حمایت از توسعه صنایع داخلی از جمله صنعت خودرو می‌دانند، گفت: بدون هیچ گونه چشم‌داشت و تنها با هدف اعتلای کشور در این عرصه حضور خواهیم یافت.
سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه در بازدید از خطوط تولید و مراکز تحقیقاتی و نوآوری سایپا با بیان اینکه امروز در یک جنگ اقتصادی همه‌جانبه با دشمن قرار داریم، اظهار داشت: تلاش متخصصان فعال در صنعت خودرو به عنوان فرماندهان اصلی این نبرد، برای خودکفایی آینده کشور مهم و اثرگذار است.

وی افزود: خوشبختانه با روحیه‌ای که در زمینه بومی‌سازی قطعات، طراحی محصولات جدید با تکیه بر توان داخلی و نوآوری در گروه خودروسازی سایپا قابل مشاهده است، شکست دشمن را در دستیابی به اهداف خود رقم خواهیم زد. سردار حاجی زاده با بیان این‌که شکست دشمن در زمینه تحریم صنعت خودرو با سرمایه‌گذاری و توجه به بومی‌سازی قطعات رقم خواهد خورد، ادامه داد: صنعت خودرو خاکریز امروز کشور در نبرد اقتصادی است و با اقداماتی که در دست اجراست، دشمن در این عرصه ناامید خواهد شد. فرمانده نیروی هوافضای سپاه تصریح کرد: ما در نیرو‌های مسلح، صنایع دفاع و بسیج، وظیفه امروز خود را کمک و حمایت از توسعه صنایع داخلی دانسته و بدون هیچ گونه چشم‌داشت و تنها با هدف اعتلای کشور، در این عرصه حضور خواهیم داشت.
پلیس بلاروس صد‌ها نفر را در تظاهرات ضد دولتی زنان در مینسک بازداشت کرد

پلیس بلاروس، روز شنبه ۱۹ سپتامبر (۲۹ شهریور) صد‌ها زن معترض در خیابان‌های مینسک را که خواستار پایان حکومت الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری این کشور بودند، بازداشت کرد.

بلاروس از زمان انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ ۹ اوت که در آن لوکاشنکو مدعی پیروزی قاطع شده بود صحنه درگیری مخالفان با نیرو‌های پلیس است. معترضان معتقدند که در این انتخابات تقلب شده است. رئیس جمهوری بلاروس این موضوع را رد می‌کند.

حدود ۲ هزار زن بلاروس امروز با حمل پرچم‌های سرخ و سفید جنبش اعتراضی در راهپیمایی هفته هفتم پس از انتخابات حضور پیدا کردند.

شاهدان به خبرگزاری رویترز گفتند که زنان پس از اینکه نیرو‌های پلیس راه آن‌ها را بستند، به‌طور مختصر با این نیرو‌ها درگیر شدند. اما پس از آن یکی یکی از بین جمعیت از سوی پلیس انتخاب و بازداشت شدند.

یکی از خبرنگاران خبرگزاری فرانسه نیز شاهد بازداشت زنانی بوده است که با دست‌های بهم زنجیر شده ایستاده بودند. برخی از این زنان به داخل ون‌های پلیس هدایت شدند.
فرانسه: هیچ سندی برای ذخیره مواد شیمیایی منفجره حزب‌الله در اروپا وجود ندارد

آگنس واندرمول، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه اظهارات مقامات آمریکایی در ارتباط با ذخیره مواد شیمیایی منفجره توسط حزب‌ا‌لله در اروپا را رد کرده و به خبرنگاران گفته است که فرانسه ادعای ذخیره مواد شیمیایی در اروپا را تایید نمی‌کند.

فرانسه گروه حزب‌الله لبنان را به عنوان یک سازمان تروریستی ارزیابی نمی‌کند. به گفته سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، حزب‌الله یک گروه مسلح و قدرتمندی است که نقش سیاسی مشروع و قانونی دارد.

آگنس واندرمول، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه این سخنان را در واکنش به اظهارات ناتان سلز، مشاور وزارت خارجه آمریکا در امور ناظر بر مقابله با حملات تروریستی بیان کرد که گفته بود از سال ۲۰۱۲ حزب‌الله در اروپا مواد شیمیایی ذخیره می‌کرده است.

به گفته ناتان سلز، حزب‌الله این مواد که نیترات آمونیوم است را ظرف سالیان گذشته از بلژیک به کشور‌های فرانسه، یونان، ایتالیا، اسپانیا و سوئیس منتقل کرده است.

بنا بر ادعای سلز، این مواد همچنان در انبار‌هایی در اروپا ذخیره شده‌اند. او گفته است، حزب‌الله هرگاه جمهوری اسلامی ایران تشخیص دهد، از این مواد برای حملات تروریستی خود استفاده خواهد کرد.
کشف نامه سمی ارسال شده برای ترامپ

یک مقام امنیتی آمریکا روز شنبه از کشف یک نامه حاوی ماده سمی ریسین که برای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ارسال شده بود، خبر داد.

این مقام به آسوشیتدپرس گفته است، این نامه سمی در تاسیسات دولتی که نامه‌های ارسالی به رئیس جمهوری آمریکا را پیش از رسیدن به مقصد مورد بازرسی قرار می‌دهد، کشف شده است.

نتایج اولیه آزمایش این ماده نشان داده که حاوی میزان زیادی از سم ریسین است.

اداره تحقیقات فدرال آمریکا، پلیس اف بی ای، تحقیق در این خصوص را آغاز کرده تا مشخص کند این نامه از کجا و توسط چه کسی ارسال شده اند.

اف بی ای، سرویس نظارت اداره پست، و سرویس مخفی که مسئولیت حفاظت از رئیس جمهوری آمریکا را به عهده دارد، به طور مشترک بر این تحقیقات نظارت دارند.

اف بی‌ای در بیانیه‌ای اعلام کرده است، ماموران در حال تحقیق درباره «نامه مشکوک دریافت شده در یک مرکز پستی دولت ایالات متحده» هستند و «هیچ تهدید شناخته شده‌ای برای امنیت عمومی» وجود ندارد.

ارسال نظر

  • شیرین صفوی

    گوشی هوشمند ایرانی! ساخت چین توجه بفرمائید ساخت چین! رو عشق است !!!!! سرشاااار از کرونا و قطعی و انفجار !!!!!!!!!

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار