گوناگون

مهلت ۴۵ روزه ترامپ به تیک تاک برای موافقت با فروش

مهلت ۴۵ روزه ترامپ به تیک تاک برای موافقت با فروش

پارسینه: رییس جمهور آمریکا موافقت کرد ۴۵ روز به شرکت چینی بایت دنس مهلت دهد تا درباره فروش برنامه اشتراک گذاری ویدیویی تیک تاک به مایکروسافت مذاکره کند.

مقامات آمریکایی اظهار کردهاند که تیک تحت تحت مدیریت یک شرکت چینی، به دلیل دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران آمریکایی، تهدید ملی ایجاد می‌کند. رییس جمهور آمریکا روز جمعه اعلام کرده بود که به دنبال اعلام ممنوعیت تیک تاک در آمریکا در پی مخالفت این شرکت با فروش به مایکروسافت است.

اما در پی مذاکرات میان ترامپ و ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، این شرکت روز یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که به مذاکرات برای خرید تیک تاک از بایت دنس ادامه می‌دهد و قصد دارد تا ۱۵ سپتامبر در این زمینه به توافق برسد.

به گفته منابع آگاه، رییس جمهور آمریکا در پی فشار برخی از مشاورانش و بسیاری از اعضای حزب جمهوری خواه، نظر خود را تغییر داد. ممنوعیت تیک تاک باعث نارضایتی بسیاری از کاربران جوان این اپلیکیشن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری نوامبر خواهد شد و ممکن است موج چالش‌های حقوقی را به دنبال داشته باشد. در دو روز گذشته چندین نفر از قانونگذاران جمهوری خواه برجسته با صدور بیانیه هایی، از ترامپ خواستند از طرح فروش تیک تاک به مایکروسافت صرف نظر کند.

مذاکرات میان مایکروسافت و بایت دنس تحت نظارت کمیته سرمایه گذاری خارجی در آمریکا خواهد بود که از اختیار جلوگیری از انعقاد توافق شرکت‌ها در این کشور برخوردار است. مایکروسافت در بیانیه خود موضع محتاطانه‌ای اتخاذ کرد و گفت: معلوم نیست این توافق حاصل شود.

در بیانیه این شرکت آمده است: مایکروسافت بر اهمیت رسیدگی به نگرانی‌های رییس جمهور واقف است و متعهد است تیک تاک را که هدف بازبینی امنیتی قرار دارد خریداری کرده و منافع اقتصادی مناسبی برای آمریکا از جمله وزارت خزانه داری فراهم کند.

بایت دنس درباره مذاکرات با مایکروسافت اظهارنظر نکرد، اما روز یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد در روند جهانی شدن خود با دشواری‌های پیچیده و غیرقابل تصوری مواجه شده است.

روابط میان آمریکا و چین بر سر تجارت، خودمختاری هنگ کنگ، امنیت سایبری و شیوع ویروس کرونای جدید تیره شده است. تیک تاک هم به نقطه جدیدی در اختلاف میان دو اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شده است.

روزنامه دولتی چاینا دیلی شرکت بایت دنس را قربانی تلاش آمریکا برای مجازات چینی‌ها خواند و نوشت: واشنگتن هیچ مدرکی که نشان دهد تیک تاک یک تهدید امنیتی ملی برای آمریکا ایجاد می‌کند، فراهم نکرده است.

مایکروسافت که مالک شبکه اجتماعی حرفه‌ای لینکدین است، اگر تیک تاک را خریداری کند، به رقیب بزرگی برای غول‌های شبکه اجتماعی مانند فیس بوک و اسنپ تبدیل خواهد شد.

تحت قراردادی که مورد مذاکره قرار دارد، مایکروسافت فعالیت‌های تیک تاک در آمریکا، کانادا، استرالیا و نیوزیلند را خریداری خواهد کرد و اطمینان حاصل خواهد کرد همه اطلاعات خصوصی کاربران آمریکایی تیک تاک منتقل شده و در آمریکا خواهند ماند.

مایکروسافت ممکن است از سایر سرمایه گذاران آمریکایی برای داشتن سهم کوچکی در تیک تاک دعوت کند. حدود ۷۰ درصد از سرمایه بایت دنس از آمریکا تهیه شده است.

هنوز مشخص نیست مایکروسافت چگونه پول خرید تیک تاک را فراهم خواهد کرد. ارزش این اپلیکیشن تا هفته گذشته از ۵۰ میلیارد دلار فراتر رفت با این حال فشار آمریکا برای واگذاری تیک تاک از سوی شرکت مادر چینی ممکن است قیمت فروش آن را کمتر کند.

یک موضوع کلیدی در این مذاکرات، جدا کردن فناوری تیک تاک از زیرساخت بایت دنس و دسترسی به آن خواهد بود تا نگرانی آمریکایی‌ها درباره یکپارچگی اطلاعات شخصی برطرف شود.

به گفته یکی از منابع آگاه، یک ایده مورد بررسی هم دادن یک دوره مهلت به مایکروسافت و بایت دنس برای طراحی فناوری برای تیک تاک است که کاملا از بایت دنس جدا خواهد بود.

بر اساس گزارش رویترز، آمریکا به شدت در حال بررسی سازندگان برنامه در خصوص عملکرد آن‌ها پیرامون اطلاعات شخصی کاربران است به خصوص اگر این اطلاعات مربوط به نیرو‌های نظامی یا اطلاعاتی آمریکا باشد. دستور فروش تیک تاک، نخستین مورد نیست که آمریکا بر سر چنین نگرانی‌هایی صادر می‌کند.
منبع: خبرگزاری ایسنا

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار