گوناگون

نکات مهم برای انتخاب دوست

نکات مهم برای انتخاب دوست

پارسینه: در این مطلب می‌خواهیم ببینیم در انتخاب دوست چه نکاتی را باید رعایت کرد.

می‌دانستید که می‌توانید دقیق پیش بینی کنید پنج سال دیگر چه جایگاهی خواهید داشت؟ شما می‌توانید به راحتی بدانید که آن وقت کجا و مشغول چه کاری هستید و چقدر درآمد دارید.

اگر می‌خواهید بدانید که چطور می‌شود این کار را انجام داد، جواب خیلی ساده است: با توجه به دوستان تان. کسانی که با آن‌ها معاشرت دارید، تأثیر و نفوذ زیادی در موفقیت شخصی شما دارند. شما می‌توانید با توجه به کسانی که یک شخص با آن‌ها رفت و آمد دارید بگوید که او در زندگی از کجا سردر خواهد آورد.

احتمالاً درآمد شما و صمیمی‌ترین دوست تان در یک حدود است. شما درباره‌ی موضوعات یکسانی صحبت می‌کنید و برای وقت گذرانی معمولاً به همان مکان‌های همیشگی می‌روید. احتمالاً زیاد پیش آمده که متوجه شده باشید هر دو یک کتاب را می‌خوانید، یا اینکه هر دو اصلاً مشغول مطالعه نیستید.

شما گرچه دوستان صمیمی خودتان را دارید، اما وقتی خود را برای ایجاد یک تغییر مثبت در زندگی تان آماده می‌کنید باید ارزیابی‌ای از روابط خود داشته باشید. روابط ما با دیگران مانند آسانسور عمل می‌کنند، یا ما را بالا می‌برند یا پایین مان می‌آورند. هر رابطه‌ای را نباید تا ابد ادامه داد. گاهی به خود می‌آییم و می‌بینیم درگیر روابط سمی‌ای شده ایم که سال‌ها از تاریخ انقضایشان گذشته. به همین دلیل بسیار مهم است که روابط خود را به درستی انتخاب کنیم. برای برخورداری از موفقیت بلند مدت، باید دوست مناسبی پیدا کنید. در ادامه می‌خواهیم ببینیم در انتخاب دوست چه نکاتی را باید رعایت کرد.

۱- با کسانی معاشرت کنید که جلوتر از شما هستند

اگر می‌خواهید پیشرفتی در زندگی/ شغل / کسب و کار خود داشته باشید، باید با کسانی معاشرت کنید که از شما جلوتر هستند. این کار به باز شدن ذهن و دید شما کمک می‌کند. اینکه با کسانی که شبیه تان هستند احساس راحتی بیشتری داشته باشید امری طبیعی است و ایرادی هم ندارد. با این حال، خوب است که هر از گاهی از حاشیه‌ی امن خود خارج شوید و با دوستانی وقت بگذرانید که شما را با چیز‌های بزرگ تر، اطلاعاتی جدید و سطح بالاتری از زندگی آشنا می‌کنند. اگر چنین دوستی‌هایی برای شما ارزش و اهمیت داشته باشد، طولی نمی‌کشد که شما هم در مسیر پیشرفت قرار می‌گیرید.

۲- دوستانی با ارزش‌های مشابه انتخاب کنید

گرچه وجود تفاوت از بسیاری جهات بسیار عالی است، اما وقتی پای ارزش‌ها و باور‌های کلی در میان باشد، بهتر است با کسانی دوستی نزدیک داشته باشید که عقایدی شبیه به شما دارند. البته شما می‌توانید به عقاید و تفاوت‌های دیگران احترام بگذارید، اما اگر دوستانی برای خود انتخاب کنید که ارزش‌هایی مشابه شما دارند، این کار مانع از آن می‌شود که با کسانی که ارزش‌ها و استاندارد‌های حاکم بر زندگی شما مورد تأیید آن‌ها نیست، سازش کنید یا تحت تأثیر منفی آن‌ها قرار بگیرید. در یک رابطه‌ی دوستی، وقتی طرفین ارزش‌های مشابهی داشته باشند، این مسأله باعث می‌شود آن‌ها بتوانند به همدیگر کمک کنند به ارزش‌های زندگی خود پایبند باشند.

۳- دوستانی با اهداف مشترک انتخاب کنید

به این ترتیب شما و دوستان تان به شریک اهداف یکدیگر تبدیل می‌شوید. وقتی اهداف شما و دوستان تان مشترک باشد، به ویژه در مقام یک کارآفرین، شما می‌توانید یکدیگر را به جلو سوق دهید. شما می‌توانید با یکدیگر روی اهداف تان کار کنید و مشوق یکدیگر در دستیابی به آن‌ها باشید.

۴- دوستانی انتخاب کنید که بتوانند ضعف‌های شما را تعدیل کنند

همه‌ی ما نقاط قوت و ضعفی داریم که خود به آن‌ها واقفیم. اگر دوستان شما در زمینه‌ای تخصص داشته باشند که شما نداشته باشید، می‌توانید از استعدادها، توانایی‌ها و مهارت‌های آن‌ها استفاده کنید. مثلاً شاید خیلی وارد به مرتب کردن کمدتان نباشید، اما دوستی داشته باشید که شیفته‌ی نظم و ترتیب باشد؛ شما می‌توانید از او کمک بگیرید. شاید نویسنده‌ی خیلی خوبی باشید و بتوانید در نوشتن رزومه‌ی کاری به دوست تان کمک کنید. استفاده از نقاط قوت یکدیگر، یک رابطه‌ی برد برد می‌سازد.

۵- دوستانی انتخاب کنید که شما را به نهایت توانایی هایتان برسانند، به شما انگیزه دهند و مشوق تان باشند

چنین دوستانی هم شریک اهداف شما محسوب می‌شوند. هیچکسی دوستی را نمی‌خواهد که اصطلاحاً انرژی منفی یا همیشه افسرده باشد. معمولاً این آدم‌های روحیه بخش و انرژی مثبت هستند که ما ذاتاً خواهان معاشرت با آن‌ها هستیم. دوستان شما در کدام دسته قرار می‌گیرند؟ گفتگو‌های شما با آن‌ها چگونه است؟ بهترین دوست کسی است که گوش شنوای شما باشد و به شما کمک کند با هر موقعیتی برخورد مثبتی داشته باشید.

۶- دوستانی با علائق یکسان انتخاب کنید

دوستانی که علائق مشابهی دارند، به آن‌ها بیشتر خوش می‌گذرد. شما می‌توانید از مکان‌هایی که باهم به آنجا می‌روید و فعالیت‌هایی که باهم انجام می‌دهید لذت ببرید. وقتی علائق شما و دوستان تان مشترک باشد، چه این علاقه در زمینه‌ی ورزش باشد، چه در حوزه‌ی موسیقی و چه در مورد غذا، این مسأله این امکان را به وجود می‌آورد که بتوانید با هم به جایی بروید و کار‌هایی را باهم انجام دهید. شما کسی را دارید که با او به مکان‌های جدیدی بروید و از تجربیات جدید لذت ببرید.

۷- دوستانی انتخاب کنید که تشنه‌ی دانش باشند

زندگی یعنی یادگیری، رشد و پیشرفت. با وجود چنین دوستانی، شما می‌توانید چیز‌های زیادی از یکدیگر یاد بگیرید. خیلی خوب است دوستی داشته باشید که بتواند کتاب خوبی به شما پیشنهاد دهد یا اطلاعاتی به شما دهد که به پیشرفت تان کمک کند. دوستانی که اهل مطالعه و مشتاق کسب علم و دانش هستند معمولاً بسیار خوش صحبت هستند و صحبت با آن‌ها سرگرم کننده هم هست.

۸- دوستانی انتخاب کنید که بتوانند شریک اهداف شما باشند

این عبارت چند بار دیگر هم در این فهرست آمده بود. برای توضیح بیشتر، شریک اهداف به کسی گفته می‌شود که اهداف و آرزو‌های مشترکی با شما داشته باشد و مشوق شما در راه رسیدن به آن‌ها باشد. وقتی تصمیم و قصدتان را با شریک اهداف تان در میان بگذارید، او می‌تواند به شما کمک کند که متعهد به انجام تصمیم تان بمانید. اجازه دهید پیگیر شما باشد و از شما در مورد میزان پیشرفت تان بپرسد. شما هم باید همین رفتار را در قبال او داشته باشید.

۹- دوستانی انتخاب کنید که از موفقیت شما خوشحال شوند

شما باید به دنبال دوستی باشید که شما را تحسین کند نه اینکه فقط تحمل تان کند. دوست واقعی همه‌ی نقاط عطف، دستاورد‌ها و موفقیت‌هایی که در مسیر پیشرفت تان داشته اید را تحسین می‌کند. او واقعاً از دیدن موفقیت شما خوشحال می‌شود و اولین کسی است که آن را به شما تبریک می‌گوید. چنین دوستانی کمیاب هستند، پس آن‌ها را پیدا کنید و از دست شان ندهید.

۱۰- دوستانی انتخاب کنید که مصمم هستند

افراد مصمم اهداف خود را جدی دنبال می‌کنند و مجدانه به دنبال موفقیت هستند. آن‌ها زندگی حساب شده‌ای دارند و وقت خود را با رفتن به دنبال چیز‌های بیهوده تلف نمی‌کنند. آن‌ها سرعت عمل دارند و کاری را نیمه کاره را رها نمی‌کنند. اگر خودتان را شخص مصممی می‌دانید، حتماً باید دوستانی داشته باشید که آن‌ها هم به همین شکل باشند.

۱۱- همانطوری باشید که از دیگران انتظار دارید. هر رابطه‌ای یک بده بستان است

اگر انتظار دارید دوستان خوبی نصیب تان شود، ابتدا باید خودتان دوست خوبی باشید. یک قانون طلایی وجود دارد که می‌گوید با آدم‌ها همان طوری رفتار کن که دوست داری با تو رفتار کنند. اگر به این قانون اعتقاد دارید، پس ناامید نشوید؛ حتماً از یک رابطه‌ی دوستی رضایت بخش و ارزشمند برخوردار خواهید شد.

روابط خود را ارزیابی کنید. آیا دوستان تان معیار‌هایی که گفته شد را دارند؟ آیا می‌توانید آن‌ها را شریک اهداف تان بدانید؟ اگر بله که عالی است! اگر نه پس شاید وقتش رسیده راه خود را جدا و دوستی‌های جدیدی را شروع کنید. این معیار‌ها می‌توانند کیفیت روابط شما را بالا ببرند و موفقیت شما را در بلند مدت افزایش دهند.

منبع: روزیاتو

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار