گوناگون

سقوط هواپیمای مسافری ایرباس و شهادت ۲۹۰ مسافر و خدمه/ آمریکا واقعا حامی حقوق بشر است؟+عکس

سقوط هواپیمای مسافری ایرباس و شهادت ۲۹۰ مسافر و خدمه/ آمریکا واقعا حامی حقوق بشر است؟+عکس

پارسینه: دوازدهم تیرماه سال ۶۷ هواپیمای مسافری ایران توسط ناو وینسس مورد اصابت موشک قرار گرفت و در آب‌های خلیج فارس سقوط کرد.

در دوازدهم تیرماه ۱۳۶۷، هواپیمای مسافری ایرباس ایران که از بندرعباس عازم دُبی بود، بر فراز آب‌های خلیج فارس و در نزدیکی جزیره "هنگام" مورد هجوم یگان‌های دریایی متجاوز آمریکایی مستقر در آب‌های خلیج فارس قرار گرفت و سقوط کرد.

رسانه‌های مختلف حادثه پرواز شماره ۶۵۵ ایران ایر را به سراسر جهان مخابره کردند، در تیتر روزنامه‌های آن روز‌ها یک نکته برجسته خودنمایی می‌کرد و آن هدف قراردادن یک هواپیمای مسافری و شهادت ۲۹۰ مسافر و خدمه بی گناه آن بود. مسافرانی که از بندرعباس راهی دُبی بودند، ولی دست جنایتکار آمریکا باز به خون بی گناهان آلود شد و پرواز ۶۵۵ در نزدیکی جزیره هنگام هدف دو موشک قرار گرفت و در خلیج فارس سقوط کرد.



سقوط هواپیمای مسافربری ایران توسط ناوگان آمریکا از نگاه جوانان امروزی
باگذشت ۳۲ سال از این حادثه، هنوز ملت ایران و اقشار مختلف مردم این جنایت را فراموش نکرده اند و هرسال یاد شهدای این پرواز را با اهداء گل در محل سقوط هواپیما گرامی می‌دارند.

فاطمه دهقانی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی درباره این حادثه گفت: من متولد سال ۱۳۷۷ هستم، یعنی ۱۰ سال پس از این حادثه به دنیا آمدم، هرسال ۱۲ تیر که می‌شود و از طریق تلویزیون تصاویر مستند یا مصاحبه هاو فیلم‌های آن زمان را که می‌بینم دلم به درد می‌آید و از خود می‌پرسم آمریکا با آن ناو پیشرفته چطور می‌تواند ادعا کند که هواپیمای مسافری را به اشتباه هدف قرارداده است.

او می‌گوید: عمق فاجعه و بی رحمی آمریکا زمانی بیشتر مشخص شد که به کاپیتان جنایتکار ناو وینسس مدال شجاعت هم دادند.

مهدی احمدی دیگر شهروند بندرعباسی هم می‌گوید: آمریکا دشمن ملت ایران است و در حوادث مختلف چه در زمان ۸ سال دفاع مقدس که از صدام حمایت کرد و چه تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه مردم ایران اعمال می‌کند همیشه دشمنی خود را نشان داده و حادثه ۱۲ تیر برگی از دفتر جنایات آمریکاست که تا ابد این مهر رسوایی و خوی ددمنشانه بر پیشانی او خواهد ماند.


حمله به پرواز شماره ۶۵۵ ایران ایر از منظر قوانین بین المللی
قاسم امینی، کارشناس علوم سیاسی و روابط بین الملل در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه جنایت آمریکا را می‌توان از بعد داخلی تحلیل کرد، گفت: ابتدا به این موضوع باید توجه کنیم که در تیرماه حوادث زیادی در ایران پس از انقلاب رخ داده است و شاهد جنایت افسارگسیخته آمریکایی‌ها علیه جمهوری اسلامی و مردم مظلوم ایران بودیم، حادثه ترور رهبر معظم انقلاب اسلامی در مسجد ابوذر در تیرماه و بمباران شیمیایی سردشت نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها چقدر از اخلاق انسانی و حقوق بشر به دور هستند.


امینی افزود: اگر بپرسید چرا آمریکا این همه جنایت را مرتکب شده؟ پاسخ این است که انقلاب اسلامی دست آن‌ها را از این مملکت قطع کرد و منافعی که آن‌ها قبل از انقلاب داشتند از بین رفت.

او گفت: از نظر بین المللی مورد حمله قرار دادن هواپیمای مسافربری مصداق بارز جنایت جنگی و نسل کشی است و برای آمریکایی‌ها جان انسان‌ها هیچ اهمیتی ندارد.

این استاد دانشگاه افزود: از منظر قوانین بین المللی حمله به هواپیمای مسافری نقض آشکار قوانین بین‌المللی است و علیرغم اینکه جمهوری اسلامی ایران از این جنایت آمریکایی‌ها به شورای امنیت، شورای ایکائو (سازمان بین المللی هوانوردی) و دادگاه بین المللی لاهه شکایت کرد، اما هیچ کدام نتوانستند از حقوق ایران دفاع کنند، چون این سازمان‌ها حافظ منافع قدرت‌های بزرگ هستند.

شورای امنیت و سازمان ملل حافظ منافع کشور‌های قدرتمند

امینی گفت: بخش زیادی از هزینه‌های شورای امنیت و سازمان ملل را کشور‌های قدرتمند پیروز بعد از جنگ جهانی دوم پرداخت می‌کنند بنابراین این سازمان‌ها نمی‌توانند از حقوق ملت‌ها دفاع کنند و این نقص بزرگی است.

او افزود: در نوع تفکر لیبرال دموکراسی غرب سود و منافع و لذت بردن بسیار اهمیت دارد و قوانین بین المللی اخلاق جنگی، اخلاق حقوق بشری آن‌ها از این مقوله نشات می‌گیرد و این آموزه‌ها منافع غرب را در بر می‌گیرد و به حقوق بین‌الملل و حقوق انسانی تا زمانی پایبند هستند که منافعشان اقتضا کند.

کارشناس علوم سیاسی و روابط بین الملل گفت: حقوق بشر آمریکایی از آموزه‌های لیبرال دموکراسی نشات گرفته که منافع فرد را مورد توجه قرار می‌دهد که در حوزه اقتصادی، سیاسی و نظام بین الملل هم همین گونه است.

سقوط هواپیمای مسافری ایرباس ایران تراژدی بزرگ انسانی
امینی افزود: حادثه ۱۲ تیر یک نمونه تراژدی بزرگ انسانی و یک اقدام کاملاً تروریستی دولت آمریکا علیه ملت و دولت ایران است و یک نماد حقوق بشر آمریکایی است.

گذشت زمان، حادثه ۱۲ تیر را کمرنگ‌تر نمی‌کند بلکه هدف قراردادن هواپیمای مسافری که ۶۶ مسافر آن کودکان بی گناه بودند نشان از اوج بی رحمی و ماهیت ضد بشری آمریکای جنایتکار است. آمریکایی که خود را حامی حقوق بشر می‌داند، اما به هیچ یک از اصول آن پایبند نیست.
منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر

  • ایرانی آباد و آزاد

    یادت ساقط کردن هواپیمای مسافربری اوکراینی توسط سپاه و در تهران افتادم.....
    مردم بیچاره گرفتار جنگ دولت های بی رحم شدند!!!!!!!!!!!!!!!

  • ناشناس

    شما چطور هواپیمای اوکراینی را با دو موشک هدف قرار می دهید و آن را اشتباه انسانی قلمداد می کنید نه جنایت ، اما اشتباه آمریکا را جنایت حساب می کنید از طرفی کشته شدن زوار خانه خدا به علت ازدحام در مراسم حج را هم عمدی و جنایت می خوانید اما همین حادثه را در مراسم تشییع قاسم سلیمانی یک امر اتفاقی قلمداد و طبق معمول با شهید خواندن کشته شدگان این حادثه مسئله را جمع می کنید چقدر تناقض ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  • ناشناس

    هواپیمای مسافربری اوکراینی!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • مهدی

    جهان هستی عالم چرخش ها و برگشت هاست .
    ما قبول نکردیم اعتراف آمریکایی ها به اشتباه گرفتن هواپیمای مسافربری رو با جنگنده و چندین سال بعد سر خودمون اومد به راحتی .
    کاش بپذیریم که خداوند متعال و جهان هستی هر آنچه که فکر می کنیم رو به ما بر می گردونه و کمی مهربان تر باشیم .

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار