گوناگون

چین آخرین ماهواره «بیدو» را برای تکمیل سیستم ناوبری فضایی‌اش پرتاب کرد

چین آخرین ماهواره «بیدو» را برای تکمیل سیستم ناوبری فضایی‌اش پرتاب کرد

پارسینه: چین با موفقیت آخرین عضو مجموعه ماهواره‌ای بیدو را روز سه‌شنبه ۳ تیر به فضا فرستاد و سیستم ناوبری جهانی جدیدش را پس از دهه‌ها تکمیل کرد.

به گزارش space.com، یک موشک چینی لانگ مارچ ۳B آخرین ماهوار ناوبری یا مکان‌یابی «بیدو» را از مرکز پرتاب ماهواره ژی‌چانگ در جنوب غرب چین به مدار کره زمین فرستاد.

پرتاب این ماهوار در ساعت ۹:۴۳ بامداد به وقت پکن روز سه‌شنبه ۳ تیر پس از تاخیری یک‌هفته‌ای به علت مشکلات فنی انجام شد.

چین معمولا خبر پرتاب‌های فضایی‌اش را تا هنگامی که ماهواره با موفقیت در مدار قرار نگیرد، اعلام نمی‌کند. اما در موردی استثنایی پرتاب ماهواره بیدو از قبل اعلام شده بود و به طور زنده از تلویزیون و اینترنت با ترجمه انگلیسی پخش شد.

چین تولید سیستم ماهواره‌ای بیدور را از دهه ۱۹۹۰ شروع کردو نخستین ماهواره از این مجموعه را در اکتبر ۲۰۰۰ به فضا فرستاد. چین از شروع سال ۲۰۰۹ ارتقای این سیستم را آغاز کرد. آخرین مجموع این ماهواره‌ها به نام BDS-۳ حاوی ۳۰ ماهواره برای کاربرد‌هایی از مکانیابی یا ناوبری با دقت بالا تا ارتباطات پیام کوتاه بود. شبکه BDS-۳ تا قبل از این پرتاب دارای ۲۹ ماهواره عملیاتی بود.

سیستم BDS-۳ دارای پهنای باند بالاتری هستند که به آن‌ها قابلیت ارتباط قوی‌تر و حمل ساعت‌های اتمی دقیق‌تر برای بهبود دقت زمان‌بندی سرویس‌های مکانیابی را نسبت به مجموعه قبلی ماهواره‌ای BDS-۲ می‌ٔهد.

ماهواره‌های مکان‌یابی مانند BDS-۳ با انتقال دادن سیگنال‌هایی که گیرنده‌ها در تلفن‌های همراه یا سایر وسائل مجهز به GPS آن‌ها را می‌گیرند، عمل می‌کنند. این سیگنال‌های ماهواره‌ای شامل اطلاعاتی مانند زمان پیام فرستاده شده و نیز موقعیت مداری ماهواره است. مکان‌یابی هنگامی قابل انجام است که دستگاه گیرنده اطلاعاتی دقیق دست کم از چهار ماهواره دریافت کند.

تکمیل شبکه BDS-۳ در هنگامی انجام می‌شود که آمریکا قصد دارد «سیستم مکانیابی جهانی» یا GPS خودش را روزآمد کند.

پرتاب ماهواره بعدی GPS III آمریکا به علت پاندمی کرونا از زمان تعیین شده در ماه آوریل به ۳۰ ژوئن به تاخیر انداخته شده است. شبکه ارتقایاقته GPS III آمریکا باید تا سال ۲۰۲۳ تکمیل شود.

روسیه و اتحادیه اروپا نیز در حال رقابت با سیستم‌های مکانیابی فضایی چین و آمریکا هستند. روسیه ماهواره‌های مکانیابی Glonass_M را در اختیار دارد که در خدمت نیرو‌های ن. ظامی روسیه در زمین، هوا و دریا است. اروپا نیز از سیستم گالیلئو استفاده می‌کند که در سال ۲۰۱۶ عملیاتی شد و انتظار می‌رود آخرین ماهواره آن در اواخر سال ۲۰۲۰ پرتاب شود.

منبع: همشهری آنلاین

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار