گوناگون

افزایش ناچیز حقوق و حق مسکن کارگران زیر سایه بلند «خط فقر»!

افزایش ناچیز حقوق و حق مسکن کارگران زیر سایه بلند «خط فقر»!

پارسینه: اعضای شورای عالی کار در نشست تعیین حق مسکن کارگران پس از گذشت ساعت‌ها مذاکره با تصویب افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حق مسکن کارگران موافقت کردند.

به گزارش پارسینه ، پس از گذشت ۳ ماه از شروع سال و دو ماه از تصویب حداقل دستمزد امسال، سرانجام شنبه عصر ساعت ۱۶ شورای عالی کار برای تصمیم‌گیری درباره میزان افزایش حق مسکن کارگران تشکیل جلسه داد.

این در حالی است که جلسه شورای عالی کار که برای تعیین حق مسکن کارگران قرار بود روز سه‌شنبه برگزار شود، اما به شنبه ۱۷ خردادماه موکول شد.

بدین ترتیب دویست و نود و دومین نشست شورای عالی کار از عصر شنبه هفدهم خردادماه با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور بررسی حق مسکن کارگران تشکیل جلسه داد. مصوبات این جلسه افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حق مسکن بود که برای تأیید نهایی به هیئت وزیران فرستاده شد. بعد از تصویب در هیئت وزیران قابلیت اجرایی در فیش‌های حقوقی کارگران را خواهد داشت.

از دیگر مصوبات این جلسه، کاهش ۷۵ هزار تومانی پایه سنواتی کارگران بود که به ازای آن ۵ درصد به پایه حقوق افزوده شد، یعنی کارگران حداقل بگیر در سال ۹۹ افزایش حقوق ۲۶ درصدی خواهند داشت.

کمک هزینه مسکن کارگران پیش از این ۱۰۰ هزار تومان بود که در جلسه شورای عالی کار به ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافت.

اوایل هفته قبل، محمد قاسمی (سرپرست مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی) در صحن علنی مجلس گزارشی درباره وضعیت اقتصادی کشور و راهکار‌های اصلاح آن به نمایندگان مجلس یازدهم ارائه داد. بخشی از این گزارش، به بررسی آمار‌های مرتبط با فقر مطلق اختصاص داشت. فقر مطلق را می‌توان ناتوانی در کسب حداقل استاندارد‌های زندگی تعریف کرد. در واقع، فقر مطلق عدم دسترسی به حداقل‌های معیشت در جامعه است که باتوجه به تفاوت هزینه‌های زندگی در مناطق مختلف کشور متفاوت است.

براساس بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس، نرخ تورم بالا در سال‌های اخیر منجر به رشد قابل توجه خط فقر در شهر تهران و سایر نقاط کشور شده است. این موضوع در کنار کاهش قابل توجه درآمد سرانه منجر به رشد نرخ فقر در این سال‌ها شده است و شواهد موجود نشان از روند فزاینده این متغیر در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ دارد.

براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، درآمد سرانه کشور از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۳۹۸، کاهشی ۳۴ درصدی داشته است و در صورت تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی از سال ۱۳۹۹ به بعد، حداقل به ۶ سال زمان نیاز خواهد بود تا به سطح درآمد سرانه سال ۱۳۹۰ بازگردیم.

آمار‌های این مرکز پژوهشی نشان می‌دهد خط فقر خانوار‌های چهار نفره در شهر تهران ظرف ۲سال اخیر (سال‌های ۹۷ و ۹۸)، از ۲.۵ میلیون تومان به ۴.۵ میلیون تومان رسیده یعنی ۸۰ درصد افزایش یافته است. جالب اینجاست که این گزارش «خط فقر متوسط کشوری» را همچنان دو میلیون تومان اعلام می‌کند و معتقد است که خط فقر متوسط در کشور، بیش از ۲ میلیون تومان نیست و فقط در تهران خط فقر به ۴.۵ میلیون تومان رسیده است!
منبع: پارسینه

ارسال نظر

  • ناشناس

    اولین
    ممنون از خبر رسانی شما

  • شیرین صفوی

    یک پیشنهاد دارم ! از رییس جمهور تا وزرا تا مسئولین سازمانها و نهاد ها میخوام فقط یک ماه به جای ریاست ، کارگری کنن!!!!!!!!!!!تو خونه کارگری زندگی کنن و غذای کارگری بخورن و با همین دستان کار کرده بعد یک ماه پشت میز بنشینند و کارتابل امضا کنن !!!

  • ذوالقرنین

    دولت بخواد میتونه با دادن یارانه معنادار.به قشر فقیر کارگر و بازنشستگان ازکارافتادگان این فقر رو کم کنه لازم نیست نقدینگی باشه مثلا دادن زمین رایگان برا نجات از اجاره.اما همیشه بنام مستضعف وبه کام مستکبر بوده.چون هیچ کدام از مسئولان فقیر نبودند.

  • بوف

    اون ۲میلیون رو بدیم حضرات پول چای یکماه دفاترشون هم نمیشه خجالتم خوب چیزیه

  • ناشناس

    نصف مهندسای مملکت تو شرکتهای خصوصی دارن با حقوق کارگری استثمار میشن!یه فکری کنید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار