گوناگون

به هیچ وجه از این زولبیا بامیه‌ها نخورید

به هیچ وجه از این زولبیا بامیه‌ها نخورید

پارسینه: زولبیا بامیه در حالی یکی از پر مصرف‌ترین شیرینی‌ها در ماه رمضان است که زیاده روی در مصرف آن عوارضی مانند ابتلا به سرطان، چاقی، بروز بیماری‌های قلبی و... را برای بدن به همراه دارد.

زولبیا و بامیه یکی از پرمصرف‌ترین و پرطرفدارترین شیرینی‌های سفره ماه مبارک رمضان است. این شیرینی محبوب به دلیل وجود کالری، چربی و قند فراوان، در صورت مصرف بیش از حد برای سلامتی مضر می‌باشد. در این ماه به واسطه عوض شدن عادات غذایی روزه داران باید بیشتر به نوع غذا‌ها و همچنین مقدار آن توجه کنند تا پس از ماه رمضان افراد دچار بیماری‌های مختلف نشوند. در این بخش از سلامت نمناک به بیان عوارض مصرف بیش از حد زولبیا و بامیه می‌پردازیم.

حتما دقت کرده اید که برخی از زولبیا بامیه‌های موجود در قنادی‌ها رنگ تیره تری نسبت به باقی زولبیا بامیه‌ها دارند و این تیرگی رنگ همان علامتی است که شما را باید مجبور به نخریدن آن‌ها شود. متخصصات تغذیه و سلامت توصیه می‌کنند به هیچ وجه زولبیا بامیه‌های تیره رنگ را خریداری و مصرف نکنید به این دلیل که آن‌ها به شکل بهداشتی طبخ نشده اند حاوی ذرات سوخته و مواد مضرر برای سلامت بدن هستند.


مصرف زولبیا و بامیه چه عوارضی برای سلامتی دارد؟

یکی از ماه‌های بسیار مورد توجه در اسلام، ماه مبارک رمضان است که در سایر کشور‌های آسیایی به ویژه در زمان ماه رمضان به اشکال دیگر و با روش طبخ متفاوت تهیه می‌شود. زیاده روی در مصرف زولبیا و بامیه در افطار و وعده سحری عوارض گوناگونی برای بدن به وجود می‌آورد که این عوارض عبارتند از::

ابتلا به تومور و سرطان

در تهیه زولبیا و بامیه متاسفانه از روغن پارافینی و نباتی استفاده می‌کنند. مصرف این روغن‌ها در سطح بالا و پس از ترکیب با شکر خون را آلوده کرده سبب ایجاد تومور در بدن می‌شود. همچنین اگر برای سرخ کردن زولبیا و بامیه از روغن‌هایی که به رنگ سیاه درآمده اند، مکرر استفاده شود، خطر ابتلا به سرطان افزایش می‌یابد بنابراین لازم است پس از هر بار سرخ کردن، روغن استفاده شده دور ریخته شود و برای نوبت بعدی از روغن جدید استفاده شود.

بروز بیماری‌های قلبی عروقی

بسیاری از قنادی‌ها متاسفانه برای سرخ کردن زولبیا و بامیه از روغن جامد استفاده می‌کنند. روغن نباتی جامد دارای مقادیر بالای اسید‌های چرب اشباع است و سبب بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

ارزش غذایی اندک

زولبیا و بامیه انرژی زیادی را به بدن وارد می‌کند و دارای قند و چربی بالا می‌باشد بنابراین استفاده از زولبیا و بامیه ارزش غذایی اندکی دارد. همچنین حرارت دادن به نشاسته سبب از بین رفتن مواد غذایی آن شده، لذا مصرف زولبیا و بامیه به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

مصرف زولبیا و بامیه موجب سیری زودرس، کاهش اشتها و حذف وعده اصلی می‌شود بنابراین فرد نمی‌تواند دیگر مواد مورد نیاز بدن خود را تامین کند، زیرا سیر شده و تمایل به غذا نخواهد داشت و به همین علت مواد مورد نیاز بدن تامین نشده و فرد با کمبود‌های تغذیه‌ای بویژه ریزمغذی‌ها مواجه می‌شود.

چاقی و اضافه وزن

هر دانه بامیه ۸۰ کالری دارد و ۱۰۰ گرم زولبیا ۴۵۰ کالری دارد. کالری بالای زولبیا و بامیه به علت داشتن قند و روغن فراوان زمینه ساز چاقی و اضافه وزن است.

ابتلا به دیابت

با مصرف زولبیا و بامیه میزان زیادی کالری، چربی و قند را وارد بدن می‌کنیم. در ایام روزه داری بین اولین و آخرین وعده غذایی فاصله زمانی زیادی وجود دارد، گلیکوژن کبد (منبع ذخیره‌ی قندی) مصرف می‌شود و فرد ولع زیادی برای خوردن شیرینی پیدا می‌کند. مصرف زولبیا و بامیه که مملو از قند‌های تصفیه شده و چربی‌های اشباع هستند سبب افزایش قند خون می‌شود. به روزه داران در روز‌های ماه رمضان توصیه می‌شود حتی الامکان از زولبیا و بامیه به این علت که قند طبیعی ندارند، استفاده نکنند و به جای آن‌ها از کشمش و خرما که دارای قند طبیعی می‌باشند استفاده نمایند.

مشکلات گوارشی

مصرف زولبیا و بامیه به دلیل قند با حجم زیاد سبب تشدید علائم در بیماران مبتلا به ریفلاکس شده و سلامت آن‌ها را به خطر می‌اندازد. چربی موجود در زولبیا و بامیه سبب کندی تخلیه معده می‌شود و برای سلامت مضر است.

مشکل کبد

مصرف زولبیا و بامیه عوارض نامطلوبی بر روی برخی اعضای بدن از جمله کبد دارد.

مشکلات باروری

در زولبیا و بامیه علاوه بر اسید‌های چرب ترانس، ترکیب آکریل آمید که سرطان زاست، وجود دارد که بر روی کیفیت اسپرم اثر منفی می‌گذارد. هرچه زولبیا و بامیه تیره‌تر باشد میزان ترکیب آکریل آمید آن بیشتر است.

در مصرف زولبیا و بامیه احتیاط کنید

در تهیه این زولبیا و بامیه‌ها از روغن‌های نامناسب استفاده می‌شود بنابراین چربی بالایی دارند و دارای مواد مخاطره آمیز برای سلامتی مانند پراکسید و اسیدیته نیز هستند پس توصیه می‌شود که در مصرف زولبیا و بامیه احتیاط شود و به یک الی ۲ عدد در روز اکتفا کنید.

مصرف زولبیا و بامیه در وعده سحری

در وعده سحری زولبیا و بامیه نخورید، چون قندخون را ناگهانی افزایش می‌دهد و سبب گرسنگی زودرس در ساعات ابتدایی روزه می‌شود.

مصرف زولبیا و بامیه در وعده افطار

بخش سلامت نمناک به این نکته‌ی مهم اشاره کرده است که مصرف زیاد زولبیا و بامیه در وعده افطار باعث افزایش قند و چربی خون شده و تعادل چربی‌های بدن را خنثی می‌کند و از سویی باعث افزایش فشار خون، چربی‌های بدن، بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. برای تامین قند بدن در طول روزه داری، از شیرینی‌های طبیعی استفاده کنید.


مصرف زولبیا و بامیه در شب‌های قدر

در شب‌های قدر و در مراسم احیا بهتر است خوردنی‌های شیرین مصرف نکنید و با معده سبک در این مراسم حاضر شوید، زیرا مصرف زولبیا و بامیه سبب افزایش قند خون شده و در زمان شب زنده داری موجب گرسنگی فرد می‌شود.

مصرف زولبیا و بامیه در طول شب زنده داری به علت افزایش قند، فشار خون به دلیل بروز گرسنگی و پر اشتهایی کاذب به هیچ عنوان توصیه نمی‌شوند. بهترین جایگزین زولبیا و بامیه کشمش و خرما هستند.

آیا خوردن زولبیا و بامیه خانگی مضر است؟
در تهیه زولبیا و بامیه خانگی از روغن مخصوص سرخ کردنی و ماست پاستوریزه و مقدار کمتری شکر استفاده می‌شود، بنابراین مضرات این شیرینی‌ها کاهش می‌یابد و سرطان زایی آن کمتر می‌شود، اما با مصرف آن خطر بروز اضافه وزن و حتی دیابت وجود دارد.

توصیه‌هایی در استفاده از زولبیا و بامیه در ماه رمضان

از زولبیا و بامیه‌های سوخته یا قهوه‌ای رنگ یا مانده استفاده نکنید.

زولبیا و بامیه باز تهیه نکنید، زیرا در معرض آلایند‌های هوا هستند.

زولبیا و بامیه سبب تشنگی می‌شوند پس به اندازه مصرف کنید.

از نگهداری طولانی مدت زولبیا و بامیه در منزل خودداری کنید.
منبع:نمناک

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار