گوناگون

افزایش بدهی سرسام آور دولت ترامپ / واکشن سازمان بهداشت جهانی به ادعای آمریکا

افزایش بدهی سرسام آور دولت ترامپ / واکشن سازمان بهداشت جهانی به ادعای آمریکا

پارسینه: وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرده است که برای تامین هزینه‌های اضطراری مرتبط با شیوع کرونا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی حدود سه هزار میلیارد دلار (سه تریلیون) قرض خواهد گرفت.

به گزارش پارسینه ، به نقل از بی بی سی وزارت‌خانه خزانه داری آمریکا طی بیانیه‌ای اعلام کرد که تعویق چند ماهه در دریافت مالیات‌های اشخاص و شرکت‌ها و نیز تحمیل ناگهانی هزینه‌های کلان مرتبط با اپیدمی کرونا باعث شده است که تا ماه ژوئن امسال به قرض ۲۹۹۹ میلیارد دلار نیاز داشته باشد. این مبلغ از طریق صدور اوراق قرضه تامین خواهد شد.

مقامات خزانه‌داری همچنین انتظار دارند در سه ماهه سوم سال جاری به استقراض ۶۷۷ میلیارد دلار دیگر مجبور شوند. رقم مذکور در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ میلادی حدود ۴۷۷ میلیارد دلار بود.کنگره آمریکا ظرف دو ماه گذشته برای مقابله با پیامد‌های اقتصادی کرونا حدود سه هزار میلیارد دلار اختصاص داده است. از ابتدای ماه مارس تا کنون، بدهی ملی ایالات متحده با یک و نیم تریلیون دلار افزایش، به حدود ۲۵ تریلیون رسیده است. دولت فدرال همچنین در حال حاضر با یک کسری بودجه کم سابقه ۷۷۴ میلیار دلاری رو به روست.

دولت آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که اقتصاد این کشور به خاطر شیوع ویروس کرونا در ظرف سه ماهه اول سال میلادی جاری، دچار یک انقباض حداقل ۴/۸ درصدی شده است.این میزان کاهش تولید ناخالص داخلی ایالات متحده از سال ۲۰۰۸ میلادی تا به حال بی‌سابقه بوده است. اقتصاد آمریکا همچنین در ظرف شش سال اخیر دچار هیچ گونه انقباضی نشده بود.

از ماه مارس ۲۰۲۰ تا به حال به خاطر اعمال تدابیر محدودکننده یا قرنطینه در بیشتر ایالت‌ها، شمار بیکاران در آمریکا به ۳۰ میلیون نفر رسیده است که انتظار می‌رود همچنان افزایش یابد.

از سوی دیگر در حالی‌که با همه‌گیری جهانی کووید-۱۹ نقش چشم‌گیر شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون در جلوگیری از انتقال بیماری آشکار شده، سازمان جهانی بهداشت یادآوری کرده ۴۰ درصد مردم جهان در خانه به آب و صابون دسترس ندارند.

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ۱۵ اردیبهشت ماه گفته همچنان ۳ میلیارد نفر از مردم در خانه خود به آب پاکیزه و صابون دسترسی ندارند. همچنین کم‌تر از دو سوم مراکز و تاسیسات بهداشتی و درمانی مجهز به جایگاه‌های بهداشتی هستند.

تدروس آدانوم گبریسوس در آستانه «روز جهانی بهداشت دست» گفته سرمایه‌گذاری در بخش تولید صابون، دسترسی به آب و محلول‌های الکلی، به‌ویژه در شرایط فعلی و در میانه بحرانی ناشی از شیوع ویروس کرونای جدید، باید به شکل مشخصی افزایش یابد.

البته فقدان دسترسی به تاسیسات آب‌رسانی و صابون موضوع تازه‌ای نیست. اواخر اسفند ماه، در حالی‌که ویروس کرونا در مسیر انتقال به سراسر جهان بود، صندوق کودکان ملل متحد، « یونیسف » گفته بود از هر پنج نفر از ساکنان زمین، سه نفر به تجهیزات ابتدایی شست‌وشو دسترسی دارند.

یونیسف با تاکید بر اهمیت شست‌وشوی دست‌ها برای مقابله با ویروس می‌گوید در حدود نیمی از مدارس جهان از تاسیسات اولیه شست‌وشوی دست بهره‌مند نیستند.

همچنین یورونیوز گزارش داده: پس از گذشت بیش از چهار ماه از انتشار اولین اخبار دربارۀ شیوع کرونا در جهان و رسیدن شمار مبتلایان این بیماری در این سیاره به دست‌کم ۳ میلیون و ۶۲۰ هزار نفر و مرگ بیش از ۲۵۰ هزار نفر بر اساس آمار‌های رسمی، اکنون دولت‌ها خط مشی‌های مختلفی را در رویارویی با این ویروس مرگبار در پیش گرفته‌اند.

برخی با ابراز نگرانی از روند افزایشی شیوع کرونا، همچنان بر تشدید محدودیت‌های اجتماعی تاکید دارند و برخی زیر فشار اقتصادی صاحبان کسب و کار و افزایش نارضایتی‌های عمومی، تن به خواست معترضان داده و حاضر به کاستن از سطح محدودیت‌ها شده‌اند.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفت که این کشور محدودیت‌های مربوط به شیوع ویروس کرونا را مرحله به مرحله کاهش می‌دهد.طبق گفته وی، از دوشنبه آینده، آرایشگاه‌ها و مراکز خرید می‌توانند طبق ضوابط تازه فعالیت خود را از سر بگیرند.
از سوی دیگر محدودیت‌های سفر در هفت استان از ۳۱ استان ترکیه برداشته می‌شود. اما همچنان این محدودیت‌ها برای استان‌هایی مانند استانبول، آنکارا و ازمیر باقی خواهد ماند.

طبق آخرین آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت فرانسه ، بار دیگر شمار بیماران مبتلا به کووید ۱۹، بستری در بیمارستان‌های این کشور کاهش یافته است. طبق آمار اعلام شده، هم اکنون ۲۵ هزار و ۵۴۸ نفر مبتلا به ویروس جدید کرونا در بیمارستان‌های سراسر فرانسه بستری هستند. این آمار ۲۶۷ نفر کمتر از روز قبل از آن است. از این تعداد بیمار نیز ۳ هزار و ۶۹۶ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.

در کل ۲۵ هزار و ۲۰۱ نفر در فرانسه در اثر ابتلا به ویروس کرونا تاکنون جان باخته‌اند. وزارت بهداشت فرانسه شمار قربانیان این ویروس در ۲۴ ساعت گذشته در این کشور را ۳۰۶ نفر عنوان کرد.
سازمان جهانی بهداشت: ادعای آمریکا در مورد منشاء کرونا حدس و گمان است.
سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه ادعا‌های مقامات آمریکا که منشاء ویروس جدید کرونا را آزمایشگاه ویروس شناسی شهر ووهان در چین معرفی کرده اند « حدس و گمان » دانست.

به گفته مایکل رایان، مدیر برنامه‌های اضطراری سازمان جهانی بهداشت، این نهاد بین المللی تاکنون داده یا مدرکی از آمریکا مبنی بر نقش آزمایشگاه ویروس شناسی ووهان در شیوع کرونا دریافت نکرده است.

واشنگتن اعلام کرده است که «مدارکی» در اختیار دارد که نشان می‌دهد آزمایشگاه شهر ووهان منشاء ویروس جدید کرونا است. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در همین راستا پکن را به وضع «تعرفه‌های گمرکی» تهدید کرده است. مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده نیز گفته است این اولین بار نیست که چین با «آزمایشگاه‌هایی که معیار‌ها را رعایت نمی‌کنند» جهان را به «خطر» می‌اندازد.
بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه روز دوشنبه هشدار داد که این کشور در صورت افزایش موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا با «فاجعه‌ای واقعی» روبرو خواهد شد.

به گفته رئیس جمهوری سوریه شمار پائین موارد ابتلا به بیماری همه گیر «کووید ۱۹» به معنای خروج این کشور از «چرخه خطر» شیوع نوع جدید ویروس کرونا نیست. بشار اسد در مورد آمار کنونی مبتلایان در سوریه گفت: «این ارقام می‌تواند در عرض چند روز یا چند هفته افزایش یابد و ما خود را در مقابل فاجعه‌ای واقعی خواهیم یافت که رویارویی با آن از توان پزشکی و زیرساختی ما خارج است.»

دولت سوریه یک ماه پیش پس از ثبت اولین مورد ابتلا به ویروس جدید کرونا مقررات رفت و آمد در این کشور جنگزده وضع کرد. این در حالی است که بسیاری از شهروندان و منابع پزشکی دولت بشار اسد را به «پنهانکاری» درباره موارد ابتلا به «کووید ۱۹» متهم می‌کنند.
روسیه که از آن به عنوان کانون جدید شیوع ویروس کرونا در اروپا نام می‌برند روز دوشنبه از ثبت بیش از ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس خبر در میان شهروندان این کشور خبر داد.

منابع رسمی در روسیه با اعلام این مطلب تصریح کردند که طی بیست و چهار ساعت گذشته ۱۰ هزار و ۵۸۱ مورد جدید ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در این کشور مورد تایید قرار گرفته که با احتساب آمار جدید شمار مجموع مبتلایان به این بیماری در روسیه به ۱۴۵ هزار و ۲۶۸ نفر افزایش می‌یابد.

بر اساس این گزارش تاکنون ۱۳۵۶ نفر نیز در روسیه به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان باخته‌اند.
وضعیت اضطراری در ژاپن تمدید شد

ژاپن وضعیت اضطراری وضع شده در پی شیوع ویروس کرونا و بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ را تا پایان ماه مه تمدید کرد. شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن روز دوشنبه با اعلام این مطلب تصریح کرد «محدودیت‌های ناشی از وضعیت اضطراری وضع شده در هفتم آوریل تا پایان ماه مه تمدید می‌شود و تمام استان‌ها و فرمانداری‌ها در جریان این دستورالعمل قرار گرفته اند.»

خبرگزاری ان‌اچ‌کی ژاپن صبح روز دوشنبه از احتمال تمدید وضعیت اضطراری در این کشور تا پایان ماه مه خبر داده بود.

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار