گوناگون

بانک‌های انگلیسی ۱.۲ میلیون معوقه بانکی را بخشیدند/ پرداخت کمک‌های ماهیانه به شهروندان، گامی موثر برای حمایت از خانوار‌ها

بانک‌های انگلیسی ۱.۲ میلیون معوقه بانکی را بخشیدند/ پرداخت کمک‌های ماهیانه به شهروندان، گامی موثر برای حمایت از خانوار‌ها

پارسینه: براساس گزارشی که روزنامه گاردین منتشر کرده است وام دهندگان انگلیسی (بانکها)، ۱.۲ میلیون معوقه وام‌های بانکی را بخشیدند، برهمین اساس در بحبوحه کرونا از هر ۹ خانوار انگلیسی، یک خانوار از پرداخت قسط بانکی تا سه ماه دیگر معاف می‌شود این اقدام بانک‌های انگلیس، در راستای کمک به خانوار‌های درگیر با شیوع کرونا انجام می‌شود.

به گزارش پارسینه ، براساس گزارشی که روزنامه گاردین منتشر کرده است وام دهندگان انگلیسی (بانکها)، ۱.۲ میلیون معوقه وام‌های بانکی را بخشیدند، برهمین اساس در بحبوحه کرونا از هر ۹ خانوار انگلیسی، یک خانوار از پرداخت قسط بانکی تا سه ماه دیگر معاف می‌شود این اقدام بانک‌های انگلیس، در راستای کمک به خانوار‌های درگیر با شیوع کرونا انجام می‌شود.
با اجرای این طرح ۱.۲ میلیون وام گیرنده هم از پرداخت وام و هم بهره آن برای سه ماه آینده معاف می‌شود تا بتواند با مشکل از دست دادن شغلش در طول این بحران کنار بیاید.
اما معاف شدن (تنفس) ۱.۲ میلیون وام گیرنده انگلیسی از پرداخت اقساط و بهره آن طی سه ماه آینده در حالی است که در ایران هم دولت برای حمایت از خانوار‌های ایرانی که تحت تاثیر تبعات اقتصادی شیوع بیماری کرونا قرار گرفته اند، بازپرداخت اقساط تسهیلات وام‌های قرض‌الحسنه و تسهیلات مرتبط با کسب و کار را به مدت سه ماه به تعویق انداخت و در تازه‌ترین اقدامش برای کاهش اثرات منفی کرونا هم تصمیم به پرداخت وام یک میلیون تومانی گرفت.
اقساط این وام قرض الحسنه که به سرپرستان خانوار‌های دریافت کننده یارانه نقدی پرداخت می‌شود، ۳۰ ماه متوالی است و براساس گزارش وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، اقساط ماهانه این وام برای هر خانوار مبلغ ۳۵ هزار تومان است که از یارانه تیرماه سالجاری به بعد کسر می‌شود.
پرداخت وام بانکی به ارزش یک میلیون تومان برای خانوار‌هایی که در اثر کرونا با مشکلات اقتصادی مواجه شده اند در شرایطی انجام می‌شود که از اواخر بهمن ماه و با تایید نخستین مورد از بیماری کرونا از سوی وزارت بهداشت شاهد توقف بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی کشور بودیم و بسیاری از کارگران روزمزد و قراردادی در این مدت بیکار شده و در تأمین هزینه‌های زندگی خود مانده اند.
در این میان و با توجه به اینکه برطبق آمار‌های رسمی و غیررسمی، هزینه زندگی یک خانوار ۴ نفری در سال ۹۸ بالای ۵ میلیون تومان بوده، پرداخت وام یک میلیون تومانی به خانوار‌هایی که سرپرست آن‌ها بیش از یک ماه است تعطیل شده اند، نمی‌تواند راهگشا باشد، چون نزدیک به یک پنجم از هزینه‌های ماهیانه خانوار را پوشش می‌دهد، ضمن اینکه، اما و اگر‌هایی هم درباره نحوه پرداخت این وام وجود دارد و حتی ضمانتی هم مبنی بر اعطای این وام به همه متقاضیان نیازمند وجود ندارد.
البته ناگفته نماند که نگاه نه چندان مثبت به پرداخت وام‌های این چنینی از سوی دولت، فقط به ایران ختم نمی‌شود، بلکه در کانادا هم پس از اعلام پرداخت وام بدون بهره به کسب و کار‌های خرد تا سقف ۴۰ هزار دلار، بسیاری از کارشناسان کانادایی موضعی انتقادی به این تصمیم دولت گرفتند به گفته آن‌ها با توجه به اینکه این مشاغل کوچک، فروشی ندارند یا فروششان کاهش یافته است این وام نمی‌تواند اثرگذاری چندانی برای بهبود شرایط شغلی آن‌ها داشته باشد.
درواقع اگرچه دولت‌ها برای کاهش تبعات منفی اقتصادی کرونا اقدامات گوناگونی از جمله پرداخت وام به مشاغل خرد، بسته‌های معافیت مالی به مالکان، موجران و ... را اجرایی کرده اند، اما به نظر می‌رسد که تصمیم کانادا برای پرداخت ۲۰۰۰ دلار ماهیانه به کارگرانی که بخاطر شرایط ناشی از کووید-۱۹ درآمد خود را از دست داده اند، یا مصوبه دولت محلی هنگ کنگ برای پرداخت ۱۰ هزار دلار هنگ کنگ (۱۲۸۰ دلارآمریکا) به هر شهروند بالای ۱۸ سال و ... در شرایط کنونی گام موثرتری باشد، به عبارت دیگر پرداخت وام و دریافت اقساط آن در ماه‌های آتی در شرایطی که پیش بینی می‌شود تاثیرات کرونا تا مدت‌ها بر اقتصاد کشور‌ها سایه بیافکند، نمی‌تواند کمکی به خانوار‌های درگیر با ویروس کرونا کند، اگرچه دیگر اقدامات حمایتی از جمله معافیت‌های مالیاتی، تنفس‌های چندماهه برای بازپرداخت اقساط و ... هم باید عملیاتی شوند تا با مشکلات کمتری این روز‌های سخت سپری شود.
منبع: پارسینه

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار