گوناگون

ماجراهای عجیب کرونا در جهان

ماجراهای عجیب کرونا در جهان

پارسینه: نحوه مواجهه دولت ها و مردم در کشورهای مختلف با کرونا هم در نوع خود ماجرای جالبی است. مرور این مواجهه و شکل مدیریت آن، بهترین و در عین حال ساده ترین جامعه شناسی ملت ها و دولت هاست البته برخی از آن ها نیز واقعا تعجب برانگیز است. مثل روشی که کشور ترکمنستان در همسایگی ما آن را در پیش گرفته است.

ترکمنستان؛ بازداشت ماسکی‌ها
بر زبان آوردن کلمه کرونا در ترکمنستان ممنوع شده است. ماموران مخفی دولت اگر بشنوند کسی این کلمه را بر زبان آورده است، دستگیرش می‌کنند. روی دفترچه خدمات درمانی در بیمارستان‌ها و اماکن عمومی نیز گذاشتن اسم این بیماری جرم محسوب می‌شود. همچنین مأموران لباس‌شخصی در عشق‌آباد، پایتخت ترکمنستان، حق دارند کسانی را که ماسک بر صورت دارند، بازداشت کنند.

هند؛ ضرب و شتم شکنندگان قرنطینه
انتشار تعداد زیادی ویدئو در فضای مجازی از نحوه برخورد پلیس هند با نقض کنندگان قوانین منع رفت و آمد و مقابله با کرونا هم در نوع خودش جالب است. پلیس‌ها کسانی را که به خیابان‌ها آمده باشند به شدت با چوب و شلاق هدف ضرب و شتم قرار می‌دهند. نارندرا مودی نخست وزیر هند اعلام کرده است که این کشور برای مقابله با کرونا به مدت ۲۱ روز در قرنطینه کامل قرار می‌گیرد.

بلاروس؛ سونا علاج کرونا ست!
بلاروسی‌ها هم انگار از ایجاد شرایط ویژه برای کرونا خوششان نمی‌آید و تمهیدات ویژه‌ای علیه شیوع این ویروس به اجرا نگذاشته اند. رئیس جمهور این کشور در ویدئویی که نشان می‌دهد در حال رفتن به زمین هاکی روی یخ است.
لبخند می‌زند و به مردم کشورش می‌گوید ودکا بنوشید، هاکی روی یخ بازی کنید و به سونا بروید که این‌ها علاج کروناست.

اکوادور؛ جنازه‌ها روی دست مردم!
یک شهردار در اکوادور از دولت خواسته است که جنازه جان باختگان کرونا را از داخل خانه‌های مردم جمع کند. خیلی از مردم شکایت کردند که به علت پرشدن ظرفیت قبرستان‌ها ناچارند جنازه عزیزانشان را داخل خانه هایشان نگه دارند. این شهردار هشدار داد اگر دولت به زودی اقدام نکند، مردم جنازه‌ها رادر خیابان‌ها رها خواهند کرد.

برزیل؛ رئیس جمهور کرونا را قبول ندارد
ماجرای کرونا در برزیل هم یکی از عجیب‌ترین هاست. بولسونارو رئیس جمهور در چالش جنگ با استاندارانی است که شهر‌ها را قرنطینه کرده اند. بولسونارو گفته است: «آدم‌ها سرانجام می‌میرند. آیا برای تلفات رانندگی یک کارخانه تولید خودرو را تعطیل می‌کنند؟» آن طور که بی بی سی اعلام کرده است، کرونا در برزیل شیوع گسترده‌ای دارد، ولی آمار واقعی آن منتشر نمی‌شود.

کنیا و فیلیپین؛ آدم کشی برای قرنطینه!
کنیا هم شرایط خاص کرونایی خود را سپری می‌کند. بی بی سی در گزارشی نوشت که طی روز‌های گذشته، دست کم سه نفر که قوانین قرنطینه را زیر پا گذاشته، توسط پلیس به ضرب گلوله جانشان را از دست داده اند. مسئولان کشور فیلیپین نیز بعد از اقدام عملی کنیا که به مرگ سه نفر ختم شد، در ابلاغی به پلیس و ارتش اجازه داده اند افرادی را که در مقابل اجرای قوانین قرنطینه مقاومت نشان می‌دهند با شلیک گلوله از پا در آورند.

اسپانیا؛ تشکر از پرستاران هرشب ساعت ۲۰
کرونا، اما روی دیگری هم دارد. در اسپانیا که جزو کشور‌های شیوع شدید کروناست، هر شب ساعت ۲۰ مردم به بالکن خانه هایشان می‌آیند و با تشویق و پخش موسیقی از کادر درمانی کشورشان تشکر و تجلیل می‌کنند. یک ویدئو از مادرید نشان می‌دهد که پرستار یک پیرمرد که آلزایمر دارد، او را روی بالکن آورده تا سازش را بنوازد. نکته این جاست که پرستار به آن پیرمرد گفته است، مردم برای تو کف و سوت می‌زنند.

هند؛ اخراج پزشکان و پرستاران مستاجر
تجلیل از پزشکان و پرستاران در هند، اما شکل دیگری دارد. کادر پزشکی هند که خودشان را آماده مقابله با موجی از مبتلایان کرده اند، حالا به جای این که از آن‌ها تقدیر شود، با این بهانه که آن‌ها عامل انتشار ویروس اند با تهدید و اخراج از طرف صاحب خانه‌ها و همسایه هایشان مواجه شده اند. البته دولت گفته است که با این رفتار‌ها به شدت برخورد خواهد کرد.

پرو؛ قرنطینه جنسیتی
مقامات کشور پرو هم برای جلوگیری از خروج مردم از خانه، اقدام به اجرای قانونی کرده‌اند که مردم براساس جنسیت برخی روز‌ها حق دارند از خانه خارج شوند. بر این اساس مرد‌ها در روز‌های دوشنبه، چهارشنبه و جمعه حق خروج از خانه را فقط برای انجام کار‌های ضروری دارند و زن‌ها نیز در روز‌های سه‌شنبه، پنج شنبه و شنبه. در روز‌های یک شنبه نیز هیچ کس حق خروج از خانه را در این کشورنخواهد داشت.
منبع: خراسان

ارسال نظر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    نمای روز

    اخبار از پلیکان

    داغ

    حواشی پلاس

    صفحه خبر - وب گردی

    آخرین اخبار